- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beach head
senior tag
megjott a 43c635os tv.
1. kerdesem lenne: miert nem enged xboxnal 4k felbontasra valtani? ranyomok a 4kra xbox menuben es kiirja hogy nincs jel... -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
egy barátomnak a TCL 65EP640 tévéje nem kapcsol be, idézem:
"A státuszlámpa működik, kibe kapcsol, de sekép sehang."
Már próbálta kihúzni, bedugni, power on nyomvatart mell visszadugni a hálózatba, semmi változás. Hogy lehet ezt resetelni?Köszi a válaszokat.
-
zsolt008
tag
válasz
exMachina #18246 üzenetére
szerintem nem rossz ötlet, ha nem a fő/levelező accountoddal lépsz be a tv-re.
kicsit én is bizalmatlan vagyok az adataim biztonságát illetően, ha egy kínai okostv-ről van szó, főleg ha fullosan az otthoni hálózatra van kapcsolva. emiatt is megfontolandó lehet a fire sticked (ha 4k-s). -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Fateroméknak meghalt a TV-jük, egy Samsung UE40K5502. Sajnos már ez a 40" is necces méretben, szóval nem nagyon fér be nagyobb, így sajnos 43" a max. Nagyon nagy igényeig nincsenek, de azért nem ajánlanék nekik rosszat. Nekem 65C639 van, nekik is van már egy TCL, így bevállalnának megint egyet. Igazából 2 modell van amit néztem nekik, az egyik a 43C643, a másik pedig a 43C735. Előbbi 135k, utóbbi 140k. Érdemes az újabb típust választani, vagy jobb a 735?
Köszönöm előre is!
-
exMachina
csendes tag
válasz
zsolt008 #18245 üzenetére
Köszönöm.
Ahogy sejtettem, ide is be kell jelentkezni, mint mindenhol.
Meglévő Google/Gmail accountot is lehet használni hozzá gondolom,
de a hátrányom nem származik egy újból sem, ugye?
(Páromnak is szeretnék ugyanolyan hozzáférést, de gondoltam egyszerűbb egy új
profil, biztonsági szempontból, nem bizalmatlanságból. )
Fire stickem van, de gondoltam, ha már okos a tv, akkor miért is ne használjam -
zsolt008
tag
válasz
exMachina #18244 üzenetére
a google tv az rendszer, kb mint az amazonnál a fire os.
egy tv-kre írt android.
alkalmazásokat telepíthetsz rá a storeból, vannak szolgáltatásai (pl. keresés, ajánlás,...).
azért jó, mert nem kell a google tv-s rendszer mellé egy smartbox, mert a tv is tudja azokat a funkciókat. vagyis így lenne, de nem tökéletes.
használható, de nem éri el egyelőre egy apple tv, vagy amazon firestick szintjét. -
exMachina
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete sikerült egy TCL C835-ös TV-t vásárolnom.
El is kezdtem használni, de a készülék beállításig nem jutottam el
- nem volt még ilyen korszerű készülékem, őszintén szólva el vagyok veszve -,
illetve a fórum olvasására sem jutott sok időm mostanság.
A végső cél mindenképp Vhiktor beállításainak a vásárlása lenne, de ettől függetlenül
szeretném egy kicsit jobban megérteni a dolgokat.
Lehet buta kérdés, de elsőnek itt van az, hogy mi is a Google TV és miért jó?
Olyan lenne mint az Amazon prime - streaming szolgáltatás - vagy ez inkább
applikációk letöltéséhez szükséges (pl Disney)? -
nicu71
addikt
Az 562 szoftververzióval a HDR beállitásoknál eltűnt a dynamic tone mapping? Csak be akartam normálisan állitani végre és semmi 😅
-
Saccco
nagyúr
válasz
tomisanzero #18238 üzenetére
Gondolom nincsenek benne azok a funkciók, amin ámultunk, amikor feltettük. Pl. a műsorújság alatti adás, de ez csak tipp.
-
Saccco
nagyúr
Kijött egy V511 számú szoftver.
Azt írják a V562 a 2023-as modellekre van. A V511 kifejezetten a 2022-esekre. -
sayCet
aktív tag
Sziasztok,
alany: 65C735. Twitch applikáción belül HD felbontásban villog a képernyő, mármint olyan, mint amikor pislogsz, de baromi idegesítő.
Gondolom vagy a TV-n belüli szoftveres bug vagy Android TV bug.
Valaki találkozott már ilyennel? -
tomp
félisten
Na búcsúzom a márkától.
Philips jött a TCL helyére. -
motocoder
aktív tag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Sárkányok háza direkt így lett rögzítve, hogy korhűnek lássák.
Ne ezt vedd alapnak.
Van erről egy "hogy készült videó", ott elmondják.
Nekem a Sony (KD65XG8505BAEP) és a mostani Samsung QE65QN90BATXXH is sötétnek tűnik a képe a Sárkányok Háza alatt. Pedig a Samsung 2000 nit fényerőt tud. -
ricsik
őstag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Ez a sorozat nekem is rohadt sötét volt képügyileg (C835), de szerintem ez szándékosan ilyen. A legtöbb jelenet sötétben játszódik, 1-1 fáklya világít. A nappali jeleneteknél kiégett a szemem.
Persze néha gyárilag is elbsszák a DV-t.
A You c. sorozatnál irreálisan sötét volt a kép. Megnéztem a sima verziót, ott jó volt a kép, a DV verzióval meg túl sötét.
Ezt a Sárkányokkal is megpróbáltam, nem volt számottevő különbség a sima és a DV verzió közt sötétség kérdésében. -
rumkola
nagyúr
55C735 legüjabb firmware
Én csak PC-hez kijelzőként használom a TV-t, de most kaptam 1 hét ingyen Apple TV+ hozzáférét, mondom megnézem milyen a TV apllikációjából indítva.
Hát a Dolby Vision konkréntan használhatatlan a TV-n, sötét, szinte homályos fos az egész akárhogy állítgatom. A vicc az, hogy ugyanez PC-ről nézve jó, éles, színes, fényes (PC-n nézve nem kapcsol be a dolby vision).A TV aplikációjában olyan mintha valami homályosító, sötétítő filter lenne a műsoron, teljesen nézhetetlen. Fényerő kb nulla. Ez olyan, mint az előző TV-men amire rá volt írva, hogy HDR, de nem tudta normálisan mert egy olcsó szar volt.
-
agent11
tag
válasz
Perillustris #18207 üzenetére
Az IMG az tuti V560 volt, mert az nem a te TV-dhez való!
Neked a V558 IMG kell, az a legutolsó a C735-höz! -
madgie
titán
Nekem most a Dolby Vision-nel van valami gebasz a 65C835-nél, bár csak a Ted Lasso-t néztem, lehet egyedi eset: jelenetről jelenetre ugrál a fényesség, de tök hiteltelen módon. Van, hogy egy nagytotál sötétebb, beltéri beállítású, ahol nem kell feltornászni a brightness-t, aztán a következő közelinél meg úgy felhúzza a fényeket, mintha a tűző napon lennének...
Újraindítás megvolt, nem segített.
szerk: nem IQ módban vagyok, Fényes meg Sötét módban is csinálja.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris #17937 üzenetére
C735 USB bemenetét teszteltem elosztóval, be sem kapcsolt a tv, amíg be volt dugva (az USB-elosztóban semmi nem volt).
3.0-s volt, amivel nem ment, azonban USB2.0-s elosztóval bekapcsol a tv és működik is egyszerre a pendrive és a BT billentyűzet.
-
mrmft
senior tag
válasz
beach head #18209 üzenetére
Elvileg a C725 utodja a C635, a C728 utodja a C735.
Gyakorolatban nalam a C725 jobb keped ad mint a C635, legalabbis en jobban szeretem azt nezni. -
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18206 üzenetére
TCL 55" (c835)
Van is vele gond mert nem fér el a tv szekrényen
. De nem volt belőle 50" sajna.
Ez a méret már lehet a különbség okozója?
" De ha nincs meg a wow érzés az előző lghez képest akkor valami probléma van."
Hát igazából a régi szoftverrel egyértelműen sz@rabbnak éreztem az élményt a TCL nél. Feketét láttam, hogy szebb, hang nekem nagyot ütött mert nem volt ezelőtt még csak saundbar sem. De a képminőség az agyérgörcs volt, most kb egálra tenném a nagyátlagban nem almás tv-re kihegyezve.#18205madgie
63nm a lakás nagyon próbálni sem tudom messzebbről. + jelenleg a korábbi TV előtt van úgy 10-20 cm lehet még közelebbről is nézem. -
Perillustris
senior tag
Frissíteni próbáltam egy 85C735-öst. Először a V562-es OTA-val, majd az 523-assal, de egyik esetben sem indult el a manuális update-tel. A FAT32-re formázott pendrive-ot természetesen látja (a gyökér könyvtárba másoltam a ZIP tartalmát).
Ezt követően a V560 IMG-dzsel próbálkoztam, a gyökérben csak a fájl volt.
A tv az 5 másodperces bekapcsolás és az ellenőrzés után ezt írta ki:
Csak a tápkábel kihúzása és visszadugása után lehetett bekapcsolni, innen nem engedett semmit.Mit rontok el?
A frissítés vagy az újratelepítés célja, hogy az Airplay újra megjelenjen a menüben (a reset nem oldotta meg).
-
madgie
titán
válasz
atee_13 #18204 üzenetére
Na de az sokkal kisebb tévé... ha ugyanonnan nézed, sokkal jobban előjön nagy méretben minden hiba. Nekem 50"-58"-65" ugrások voltam, az első plazma volt, utána egyszerű LCD, most meg Mini LED... a méretnövekedés miatt minden lépésnél előjött, hogy a gyengébb forrás még rosszabbul festett nagyban és kb kívánja a jó forrást a nagy TV.
Az 50-es plazmánál még nem értettem, miért kell FHD, teljesen jó volt a 720p is, utána ahogy nagyobb lett a tévé és ugyanonnan nézzük, szépen elment a szemem az FHD majd 4K irányába.
-
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18203 üzenetére
LG 48"
"A sport mód használhatatlan minden tvn, ott sajnos nem kell csodálkozni hogy nem jó a kép." Ok de akkor a 10 éves LG-n miért nem ennyire tragikus a foci? A mozi te beállításoddal sem javult érdemben csak annyi, hogy fakóbb lett a szín. Ha van egy lassú közeli kép a kép előterében lévő rész tiszta volt, de kb mihelyst totál jött ugyan ez az olajpacás folt minden játékos. LG akkor se volt ilyen szörnyű mikor még nem volt Digi Online-om és valami nevenincs free streameket kellett vadásznom PL meccsekhez.
A 652 es frissítéssel már vállalhatóbb csak azért nem bántam volna, h ha nem az lesz a sztori, h kb ugyan úgy nézhető, hanem, hogy jobb.
Almás tv juni 28 ig lesz rajta. Azt megvárom utána döntök a végleges sorsáról. Hogy maradjon vagy megpróbáljam eladni. Ha úgy alakul, megkereslek a továbbiakról
-
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18199 üzenetére
Edge LED. "N" betűs platformról letöltött filmek külső HDD sima HD-k amik kb 6-8 GB közötti méretesek nem jobbak (nem tudom, h placebo e, de inkább jobbnak tűnnek az LG-n)
Azért pl az Almás TV természetfilmes képénél nem szebb, az valahogy tényleg nagyon el van találva.
Korábbi problémáim amikről csináltam képet:
Foci
Ez kicsit konszolidálódott a frissítéssel. Forrása ugyan az TVGO böngésző.Szemcsés kép
Frissítés óta az AIR -t néztem meg. Letöltve SD ben kb 1,2 GB és ott nem szúrt szemet.Filmet azóta nem is nagyon néztem annyira elvette a kedvem.
Eger alatt kb 35km-re lakom.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest