- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
dgyuri0123 #13948 üzenetére
Nekem 2 és fél éve napi kB 6-7 órát megy és eddig minden ok.(C715) Ahogy itt olvasom másnál se rosszabb a helyzet. Nyugodtan vedd meg!
-
Stiletto107
csendes tag
Sziasztok,
Olvasgatva a fórumot erősen gondolkodom egy TCL tv vásárlásán. Szerintetek melyiket érdemes inkább megvenni? C635 v C725? 50" lenne az optimális.
Játékra nem használnám a közeli jövőben.
Köszi a segítséget! -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 5 éves LG oledem. Cserélném, de még nem biztos, hogy ismét oled lesz belőle. Annyi jól olvastam a TCL C835-ről, hogy elbizonytalanodtam. Tudtok segíteni?
Esetleg a márka megbízhatóságról is lennének tapasztalatok? Köszi! -
Redneck
nagyúr
Melyik a legfrissebb rendszer a C728-hoz? Nekem most ez az 5.2.0 van fent, amivel minimális a ghosting VRR alatt, de kíváncsi vagyok, van-e jobb verzió. Vagy van valamilyen szerviz menü a játék módban, ahol lehet esetleg finomhangolni rajta?
A tv csatornákat szépen elrendeztem anno. Frissítés után, ezek szerencsére megmaradtak. A csatornalistát pendrivera lehet importálni, de most kicsit bizonytalan vagyok. Este a szolgáltató új csatornakiosztást csinált, így esélyes, hogy újra kell hangolni az egészet. Van arra lehetőség ilyenkor, hogy ne kelljen egyesével újra rendeznem a csatornákat?
-
Rafter75
junior tag
Sziasztok!
TCL 55C728 modell van még dobozos a Euronics Sugár és Budakalászi üzletében 219.990 HUF áron, ha valakit érdekel
-
sortiefish
tag
Bekapcsolt állapotban "kell" lennie a mikrofonnak.
-
Redneck
nagyúr
válasz
H-Mano #13941 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Mert hiába van kikapcsolva a mikrofon a menüben és hátul a kapcsolóval is, sokszor világítanak a sárga ledek, ami zavaró.
Mr. Csonti:
Nekem mindig az utolsó beállítás marad bent TV-nél, de a streaming csatornákat is megjegyzi. Ez a harmadik fw ami fent van, de ezzel nem volt még gondom. -
H-Mano
tag
Üdv!
Frissítette magát a TV.... (C728)
Most a TV-n lévő mikrofon kapcsoló KI-kapcsolt állásánál világít a 4 sárga led...
Van arra ötletetek, hogy ne kelljen bekapcsolnom a mikrofont az eltüntetésükhöz?
(leragasztás nem játszik)
-
Mr. Csonti
tag
Sziasztok!
Ha volt már akkor bocsi… Alany: C728 Rengetegszer vissza kell állítani a picture módot Movie-ra bekapcsolás után, mert szinte mindig Low Power módban indul el. Az elején meg könnyen vissza tudtam lépni a picture menübe és visszaállítani, de FW frissítés után eltűnt a Picture settings gyors gomb a TCL home menüből… Tud valaki bármiféle megoldást, hogy a TV az legutóbb beállított picture mode-dal induljon?
Válaszokat előre is köszi.
-
mope
tag
Sziasztok!
65C835 tv-m van. Valakinek sikerült HDMI-n AVR-be vinni hangot? Nekem csak Toslinken sikerült, ott pl a DTS hang működik.
Vhiktor #13853: nekem bemenetenként nem tárolja a fényerőt....
-
Stealth
senior tag
válasz
Zoleee83 #13932 üzenetére
Ezzel nem ertek egyet, nem eletszeru..de ez csak az en velemenyem.
2022 Májustól árcsökkentés, vagyis akciós ár kommunikálása esetén az eredeti árat is fel kell tüntetni. Ez utóbbinál csak az árcsökkentés előtti 30 napos (új terméknél 15 napos) időszak során alkalmazott legalacsonyabb ár lesz kommunikálható. Ezekhez a szabályokhoz természetesen a hirdetéseket és a kampányokat is hozzá kell majd igazítani.
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #13916 üzenetére
sőt a hdr sem azonos a dolby Vision el,utóbbi ebben a tesztben sötétebb a sötét részeknél..
[link]a Dolby Vision dimming hibára akiknél előjött lehet ez a megoldás?(én majd holnap tudom tesztelni)
"Go to the Settings menu, select Advanced Settings under Picture option, highlight Contrast, and enter the numbers 1950 using your remote. A hidden menu will then appear on your screen.Scroll down to Parameter Setting and click OK.
Select Dynamic Backlight Control (DBC), and turn off DBC Enable. For other models, you can turn off the Energy-saving option under DBC."
telekom tv box (optikai)
lehet valahogy a telekom sbt digitális egyseget vezérelni a tv távirányítójával?(csatornát váltani,stb) -
Stealth
senior tag
válasz
Guardi4nHero #13930 üzenetére
nem tehetik meg.
az akcio mellett fel kell tuntetni a boltnak az elmult 30 nap legolcsobb arat is. -
Zoleee83
addikt
válasz
MobilGuru33 #13924 üzenetére
Én is ezt a típust néztem (55C739), csak ma már 330k a 260k helyett...
Ennyit a jóárú TCL-ről, sajnos lemaradtam, a C728 meg már kifutott széria.
260-at még megért volna a 330 már sok érte, szerintem.
Vagy ez már a BF előszele, megemeljük, hogy áthúzzuk az árat, hogy olcsóbb legyen? -
universum73
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék érdeklődni hozzáértő és tapasztalt emberektől,hogy Gran Prix beépitett DVD-s tv-t érdemes -e megvásárolni? Mennyire megbizható tv-k ezek? Tudom nem mai gyártmány de nem is nagy összegért lenne eladó. Gondolkozom egy LCD tv vásárlásán ami nem túl magas áron van, van rajta Scart és HDMI csati is ami nekem kellene. Tipusa: Gran Prix LT 210 DVD 51cm.
Előre is köszönök minden segitséget és infót. Lényeg vegyem vagy ne vegyem. -
bajtokarpi
őstag
válasz
Redneck #13903 üzenetére
Sziasztok!
2 hónapja vettem meg a 65c728-at. Írjátok a fekete szín megjelenítést, ezzel egyetértek valóban vannak benne hiányosságok, viszont a fényerőre páran panaszkodtok (nyilván egyénfüggő), de pl. nekem este ha világos jelenet van kb. 4 méterről nézve majdnem sok is úgy vakít. Véleményem szerint ennyi pénzért amennyiért az utóbbi időkben kapni lehetett baromi jó vétel volt.
Viszont lenne két kérdésem. Remélem nem nagyon "off, de azért "off"-ba teszem".
1., Ki milyen külső adattárolót használ filmnézésre, és milyet (pendrive, ssd)?
2., Pendrive leválasztása: (Beállítások-Rendszer-Tárhely-Kiadás), ennek nincs egyszerűbb módja esetleg?Köszönöm
-
MobilGuru33
tag
válasz
Phoenixy #13921 üzenetére
Szia !
Én is most rendeltem meg magamnak a C739 az emagtól. elméletileg szerdán meg is érkezik.
Remélem nem fogok benne csalódni.
Viszont ahogy olvasgatom nagyon nem mindegy hogy milyen rendszer van rajta..
Ezzel majd nekem is foglalkozni kell ha nem a V435 van fent?
Esetleg van egy leírás ahol le van írva részletesen a frissítés menete? -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
A mall.hu-ról milyen véleménnyel vagytok? Sosem vásároltam még itt.
Köszönöm!
-
Phoenixy
senior tag
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
F.B.I. #13913 üzenetére
Az OLED-nél mégjobban le kellene engedni a redőnyt.
Amikor vettem a C728-at, mellette volt egy LG C1 és bizony volt fény rendesen az Euronicsba, az LG el is vérzett..Oled az én véleményem szerint csak azoknak való akiknek sötét a nappalijuk vagy azoknak akik csak este filmeznek. -
doggie
aktív tag
Én is szeretném a régi 55"-ös TCL-t lecserélni egy 75"-osra.
Eddig úgy gondoltam a katari foci vb miatt biztos lesznek akciók, de lassan ennek már el kellett volna kezdődnie, de nem nagyon látok ilyen akciókat. Lehet BF-re marad?
Ha valakinek van jó tippje/linkje 75"-os tcl-re, ne tartsa magában, PBA és én is megköszönnénk. -
pepimama
tag
válasz
Redneck #13903 üzenetére
Szia(sztok)! Olcsóbb verziót vennék, amiben nincs DV, de kicsit bennem van a tüske, hogy van-e lényeges különbség a HDR10 és a DVision között?
Valamint a P635-ben minimálisnak érzem a felskálázást. Irrreális elvárás, hogy mindenből (SD-től 720p-ig) kb. Full HD 1080p-t csináljon, vagy ilyen technológiát csak a drágább TV-kbe raknak, esetleg ebben is van csak ennyit tudnak? Nem is találtam olyan gombot, amivel mutatná a TV, hogy mi a pontos minőség (csak a HDR-t jelzi, illetve Tv-adásnál kiírja 2 mp-re), de pl. rákötöttem egy Nintendo Wii-t és semmi változás, csak kiírta, hogy 576p és elég homályos a kép, azaz nincs felskálázás
-
Redneck
nagyúr
Hozzáteszem, hogy amikor én vettem, 25 százalékkal alacsonyabb áron volt mint a márkásabb konkurencia. Cserébe támogatja a Dolby Visiont, a Dolby Atmost, alumínum háza van,, Onkyo hangfalakkal szerelték, plusz Androidot használ, és nem valami egyéb OS-t.
Hitch:
Nem rossz a sötét megjelenítés, de nem kell csodákat várni, ez nem OLED/AMOLED. Az IT szektor (beleértve a TV-ket is), már évek óta ilyen. Ha minden szempont számít, zsebbe kell nyúlnod. Pár generáció után, úgyis lesz sokkal jobb termék, mint amit épp nézegetsz.
Nekem akut volt, megdöglött a TV-m, de nem akartam túlzásba esni, ezért a C728 az ár/érték arányos befutó. Nem bántam meg. -
revonz
csendes tag
Tegnap lett meg életem első TV-je, egy 55C728.
Milyen appokat érdemes letölteni? Valakinek sikerült telefon remote-ot használni hozzá? sem android sem IOS telefonról nem sikerült google TV appot használva. Amiket találtam egyéb appok, durván fizetősek.
Tökéleteskép-Vhiktor videója alapján állítottam be mindent (Innen is köszi a sok tippért, és az egész videóért!) SDR-HDR-DV képmódokban.
Teszt jelleggel a Netlifx- Rémségek Tára egyik sötét tónusú részét néztem, teljesen sötét szobában, viszont a feketék nekem szürkések, felhősek voltak.Használtan vettem a TV-t, remélem nem hibás, és azért sózták rám.
-
Hitch
senior tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
flash- #13905 üzenetére
Így van, persze erősen szubjektív a téma. Nekem kevés, különösen DV IQ esetén, illetve kicsit HDR játékoknál is. Elbírnám a kontrasztosabb megjelenítést, a nagyobb fényerőt. Ha a szemembe süt a nap egy filmben vagy egy játékban, kicsit gyengébb az élmény. Nem vakít, inkább csak sütöget. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy 1000+ nites panel, és nem is annyiba került, elfogadom hogy ennyit tud.
Ez az első HDR TV-m, és az áráért cserébe, szerintem korrekt terméket kaptam, de legközelebb más szempontok szerint választok.Nem vagyok otthon a hangzásban, így nem tudok segíteni, max 2.1-es hangrendszert dugtam rá, a gyárival kombinált üzemmódban.
Szerk:
Az mondjuk vicces, hogy felcsavarva kevésnek tartom a fényerőt, de "éjszakai módban", alacsonyra véve, soknak.Vhiktor:
Ha jól emlékszem, a C728-asban egy 500-600 nit fényerőt tudó panel van. Ezelőtt egy 300-400 nit közötti 1080p Samsungom volt. Nem érzem azt a brutális "hűha" faktort, mint az 1000 nit fölötti TV-k-nél, ha HDR filmezésről, vagy játékról lenne szó.
Szerintem ezért mondjuk sokan sötétnek. Szép a képe, de hiányzik "egy kis" fényerő. -
flash-
veterán
válasz
Redneck #13903 üzenetére
nekem tökéletes a fényerő de tényleg ez tv fuggő ízlésfüggő is nyilván.
na a saját hangját még ki se próbáltam ,genius 2.0-val használom.
ezek a tv-k egyébként tudnak 2.0 án térhangzást? ha igen hogy?(amit találtam beállítást az ilyen téren nem hozott semmi pluszt)
még a Soundblaster audigy se hangkártyám is tudott ,filmeknél nem is volt ám rossz!urobee:na pont ez a téma,nekünk is ez a tapasztalat
-
urobee
tag
Sziasztok!
65c728-et vettem kb 3 hete. Megcsináltam @Vhiktor videójában látható beállításokat, de sokszor alapvetően sötétnek érzem a képet szinte minden üzemmódban.
Főleg a HDR tartalmak esetében tud zavaró lenni, ott néha a sötétbőrű szereplőknél látható, hogy furcsa barnás/feketés árnyalatot vesz fel a bőrük színe, közel sem tűnik természetesnek.
A színárnyat - 2, gamma 0 (vagy +1), minden más @Vhiktor értékei alapján. 2 pontos fehéregyensúly, a megadott beállításokkal, valamennyit világosít rajta.Szerintetek valami beállítási probléma lehet, vagy ennyit tud a tv?
-
Redneck
nagyúr
válasz
flash- #13902 üzenetére
Kipróbáltam a kalibrált értékeket, de mivel minden panel más, és az enyém nem lett műszerrel kalibrálva, ezért elengedtem. A szabvány nálam az általános TV mód, a HDR a filmes, a film pedig az éjszakai, mivel ilyen üzemmód nincs a TV-ben, és csak ennél tudtam kellően alacsony fényerőt elérni. Sportot sem mindig a sport módban nézek, tartalomtól függ, van hogy a HDR-t használom. Játék módban minden hülyeség ki van kapcsolva, a színekkel kicsit mókoltam, de a fényerőt maxra raktam, mert nem egy 1000+ nites panel, így már nem rossz.
DV esetén szintén tartalomtól függő, hogy IQ, vagy világos módban nézem, de elfogadom hogy ennyi pénzért ez van. A képe amúgy szép, ez a mozis színvilág is bejön, de elbírnék több fényerőt ezesetben is.
Ami nagyon korrekt szerintem, az a TV hangzása. Sokszor, főleg késő éjszaka be sem nyomom a kis soundbarom, mert ezek az Onkyo hangfalak is egész jól tudnak szólni, persze TV hangszóró mércével mérve.
-
flash-
veterán
válasz
Redneck #13900 üzenetére
c725 is csinalja pedig abban nincs iq mód.
volt ota frissites lehet kellene majd egy factory reset.
minden autó izet kikapcsoltam nem ertem en sem.nalam is inkabb mozihatasu a film mód(de az sdr is nem csak a hdr,DV) mondjuk az tvzesre nem is jó ahhoz az altalaonos(masodik mód kell kisebb beallizasokkal mert a fenyero nagyjából ,oke kicsit szurkek a szinek azon kell allitani meg a zöld szin valami hihetetlen ocsmány alapból az auto színerősités miatt szóval szemre kell beallitani)
a c728 hoz való yt kalibrálás video beallitasok egyértelműen sötétek,nagyjából mindegy mit mutat a kalibrátor a srácnak lehet az a rossz vagy nem ert hozza,de filmnel nem a szinhelyes visszaadas a lenyeg hanem ami a szemnek jó.szoval értelmetlen kicsit ez a kalibrálás dolog.
ha az arcbőr sötét és sok arnyékos rész túl fekete emiatt eltünik akkor biztosan nem elég világos a kép.
szemre ezért a legjobb beállitani.(oke feheregyensulyt nem lehet szemre de az nem is valtoztat annyit en kikapcsoltam)Vimu:
be kell állítani jol gondolom a vimuban hogy a forráshoz legjobban megegyegő frekvencian jelenitse meg a képet? -
PBA
aktív tag
Sziasztok,
75" méretben keresgélek TV-t, a C728-al szemezek, bár tudom, hogy viszonylag kifutó modellről van szó. Az Euronics boltban 400.000 Ft aktuálisan. A kérdésem az lenne, hogy 75" méretben a C728-hoz hasonló paraméterekkel van-e újabb ajánlott TCL típus? Illetve akár más márkából is érdekel, de nyilván ebben a topikban TCL javaslatokra számíthatok.
Egyébként igyekeztem sokat visszaolvasni a topikban, látom, hogy azért sokan belefutottak minőségbéli problémákba.Jellemzően Netflix, Amazon, stb. 4K streamingre használnám, lesötétíthető szobában. Van 4K MAX Firestickem, így nem a belső okosságra támaszkodnék.
Minden ötletet, véleményt megköszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest