- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13748 üzenetére
"Upgrade your 60Hz panel and boost your refresh rate for gaming. Dual Line Gate presents a 120Hz refresh rate and supports Variable Refresh Rate (VRR) up to 120Hz*, offering players smoother and more immersive gameplay.
*Up to 2k"
Ott van dupla soros frissítéssel. Nem 2160 sort frissít, hanem 1080-at, mivel 1080p esetén 4-4 pixel ugyanazt mutatja egy 2160p-s kijelző esetén. Ezért sem romlik annyira a minőség, ha FullHD-t nézel 4K kijelzőn, gyakorlatilag nagyobb pixeleket látsz. -
Dark_Spirit
csendes tag
válasz
Saccco #13744 üzenetére
Az oké, de hogy rendelkezhet a felbontáshoz mérten egy panel változó értékkel? Nem értek hozza, de nekem úgy jött le eddig, hogy a képfrissítés a panel fizikai tulajdonsága.
@Vhiktor én is valami ilyesmire gondoltam, de így meg kissé parasztvakításnak érzem a fícsörtViszont csak hogy visszakanyarodjak, szerintetek megéri a 55C739 a felárat?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13743 üzenetére
Szerintem ez nem egyenlő az igazi 120 hzel ez valami szoftveres mókolás. Mint amikor a régebbi fhd projektorra rairtak hogy támogatja a 4k jelet csak éppen megjeleniteni nem tudja, csak lekonvertalja 1080pre.
Amit találtam leírást ott is csak annyit írnak hogy támogatja, de nem azt hogy 120 hzen meg is jeleníti.
Így látatlanban nem tudom mi történik valójában, de ha tényleges 120 hz-re kapcsol a panel akkor az tök jó dolog :) (de szerintem nem így van)
De csütörtökön megprobalom kideríteni ;)
-
Saccco
nagyúr
Tegnap néztük a Bullet Train-t 2160p-ben. Elsőre a VLC-vel indítottam, egyből mutatta is, hogy HDR10. Viszont nem tudtam elváltani a feliratot forced-re, van a filmben pár japán rész. Később kiderült, hogy nem feltétlenül a VLC hibája volt. Megpróbáltam Vimu-val is, azon egyből Dolby Vision módban indult és sokkal jobb képminőséggel. A feliratot kénytelen voltam átnevezni, mert külső forrást ez is csak egyet látott. (65C728)
Maga a film jó, érdemes megnézni. -
Saccco
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13743 üzenetére
A megkötés a 1080p.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13740 üzenetére
[link] - valóban tudja, vrr meg minden, játék mód!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13740 üzenetére
Ha tudna akkor 100 hzes lenne :)
De szívesen előadásom ha belinkeled. -
Dark_Spirit
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #13738 üzenetére
A 24ps filmek kadenciahelyes lejátszása lehet kérdéses a 60 hzs panellel. A 120 és 144 hzs panel siman tudja. A 60 csak úgy ha visszavállt 48 hzre vagy esetleg kipreseli magából a 72 hzet.
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok,
Alapvetően egy 55C635-al szemezek már egy ideje, viszont most szembe jött az emag-on az 55C739 (ami ha minden igaz ugyan az, mint a 735 - és ehhez mérten jó áron van).
Kérdésem az lenne, hogy megéri az így se elhanyagolható ~60 ezres felárat a 739?
Jatek egyelőre nincs tervezve egyébént, viszont mozi élménybe nem tudom mennyit plusz ad a 144 Hz-es képfrissítés. -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
A frissítés menetéről szóló hszt be tudná valaki linkelni, a titkos menüs resettel?
-
F.B.I.
veterán
728-at frissítettem 432 - ről, 469 - re, érzésre és láthatóan is sokkal gyorsabb lett a készülék.
-
törölt tag
Üdv
Van értelme a C725-ömet frissíteni (akár manuálisan) ha Amazon Firestick 4k-t használok?
Nem tudom a jelenlegi verziószámot, de ha kell megnézem. Kb olyan 2 hónapja ment fel, és OTA-n. -
jojjer94
csendes tag
Az alapból GTV-s, C635-el is kell babrálni a frissítésért vagy az megy "rendesen" a TV menüjéből is, gyakrabban kap OTA-t ?!
Ha azzal is ugyanúgy kell,akkor igazából nem látom értelmét, hogy +25e fizessek a 635-ért. Játszani nagyon nem szoktam, amivel igen, ott meg tök mindegy a Hz.
-
ioles
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítségeteket. Sikerült frissítenem a TV-t. 65C725 -öt v418 ről v482 OTA- re a Telegram-os Tclupdate oldalról.
Azonban itt elakadtam, későbbi frissítés csak a v496 OTA lenne ami OTA verzió, de azt nem lehet letölteni az oldalról normálisan. Valaki tudna segíteni hogy tudok tovább menni a v501 verzióra. Nekem az IMG típusú letöltések egyszerűen nem mennek. Sima Fat32 pendrive 32 Gb, és akármit csinálok, ki tömörítem és rámásolom és a TV power gombjával indítom akkor sem. Az OTA típusú frissítések felmennek a menüből de ami IMG az nem. Mit csinálhatom rosszul. A TV hez passzoló verziót szedem le pedig (v8-r51mt05-lf1) de sehogy sem tudom frissítésre rábírni. Mi lehet a gond mit csinálok rosszul? Esetleg V501 OTA verzió ha lenne valahol vagy v496 OTA másik működő letöltő linkkel mehetne vajon? Köszi előre is! -
jojjer94
csendes tag
Sziasztok !
Tervezem TCL TV vásárlását.
Alábbi két típusra szűkítettem a kört:
-55C725 (180e ft)
-55C635 (205e ft)Melyiket lenne érdemesebb venni?
A C725 Android,a C635 pedig Google.Van érdemi különbség a két típus között?
Megéri a felárat a frissebb verzió?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
Bear
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek 58P635-höz jó lesz ez a firmware? Itt csak P638-at ír , de a TV-n a termékinformációnál a termékverzió meg R51MT05, mint lent látszik.
New TCL R51MT05 Google TV Update available in V501.
R51MT05 Platform P638 & P735 & C635.........(P725 & C725).
V8-R51MT05-LF1V501.020739
V501 IMG file
https://mega.nz/file/ylMiRJpa#JiIaHQjOoO9k3YZXGabnpp0gkX2N9gKodqtG5ODMRIY
build date= Sep 08 2022
build.date.utc= 1662635840
security_patch=2022-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint=TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR05:user/release-keys
revision= 020739
IMG size= 3.40GB -
Saccco
nagyúr
válasz
Black&White #13719 üzenetére
Jah, a V501 a C725-re megy!
-
vrsptr
aktív tag
válasz
Erik-22 #13716 üzenetére
Én is nemrég vettem C825-öt, a google féle OTA469 rendszert raktam fel én is de előbb IMG kell frissíteni.
Én így csináltam: Köszi, tényleg FAT32-re kellett formázni (az IMG-t). A 432-es IMG felraktam aztán ment a 469 OTA. Rákeresve itt fórumon írják hogy kell felrakni IMG és OTA.
-
Erik-22
kezdő
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy a TCL android tv update telegram oldalán az október 19-i poszt a legújabb frissítés az én TV-hez? Ma kaptuk meg a tvt.C825-öt szeretném frissíteni.
New TCL T615T01 Android TV Update available in V098.
MT9615 Platform ....C728 & C825.......
V8-T615T01-LF1V098.000378
V098 OTA -
Saccco
nagyúr
válasz
Fehercsoki #13714 üzenetére
Érdemes a Alza-n nézni, ott elég jól le van írva, hogy melyik mit tud.
Egyébként a C635-ön van 2.1-es HDMI, DTS HD, Onkyo hangrendszer, jobb kontraszt.
55"-tól 1080p-ben tudja a 120Hz-et is. Alzá-n az 55-ös 5.000Ft-tal drágább (204 vs 199, legolcsóbb 50-es 189), mint az 50-es. -
Fehercsoki
aktív tag
A P vagy a C széria a jobb? Alapvetően mi a különbség köztük? Konkrétan a C635 és a P735 a 2 kiszemelt, 43" vagy 50" méretben, de nem tudom hogy melyik lehet a jobb.
-
gorje
senior tag
Köszi a válaszokat! Barátom még dolgozik. Felhívtam a digit, azt mondta az ügyintéző, hogy előfordulhat bizonyos tv-k esetében. Megadta ezeket az adatokat, hogy kézibe próbálja meg:
Frekvencia 128500
Symbol 6000
modulacio 256qamFelhivtam spanit, azt mondja hogy neki teljesen máshogy lehet megadni ezen adatokat. Mind karaktereket, mind megnevezéseket illetően. Ha hazaér majd elküldi...
Angol modell a tv, azért lehet ez?
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond ha a c725 nem találja meg az M4 sportot, pl? Digi a szolgáltató. Barátom szenved vele, este meccset akarna nézni.
Mondtam neki hogy valami beállítás miatt nem találhatja de én nem tudok most ez miatt elmenni neki segíteni. Mit kéne próbálnia, mi lehet a megoldás?
-
joci2000
senior tag
A TV software-e a régiókódból és a projektid kódból indul ki. A régió kód alapján megy egy update szerverre, (eu, na, as) és itt a projekt kód alapján keres. Ha az érintett régióban az adott projektid-ra publikáltak frissítést a te software verziódnál újabbat, akkor a tv-d kap egy linket, amin keresztül le tudja tölteni. Ellenkező esetben marad a manuális update.
-
-
NeOhu
csendes tag
Szia. Igen, tud több google fiókot kezelni. Minden bekapcsoláskor megkérdezi a TV, hogy melyik fiókot szeretnéd használni. Illetve a beállítások menüből bármikor tudsz váltani a fiókok között.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Gyors kérdés:
P635 tud több google fiókot kezelni? Lehet váltani közöttük?
Éppen most szeretném beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest