Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Továbbra sincs megoldás arra, hogy egy feltételnek több mint 3 state-et meg lehessen adni?
Mi értelme ennek a korlátozásnak?
-
RCH
tag
válasz
mukisrác
üzenetére
Ha minden igaz, akkor igen.
Viszont pl. Samsung Galaxy S3-nál a Secure Settings plugin, a Custom ROM szekcióban felkínál olyat, hogy Samsung Modes. Ha ott Driving Mode-ot bekapcsolom, az automatikusan élesíti a GPS-t is.
Lehet, hogy te is találsz valami ilyesmit, amivel megkerülhetô a GPS korlátozás. -
mukisrác
aktív tag
Jól gondolom, hogy pl. egy app (sygic) indításához szeretnék egy olyan taskot ami bekapcsolja a GPS-t, akkor ahhoz root jog kell? Mert eddig nem akar működni. (nexus5.; gyári 4.4.2; secure setting is fent van)
-
RCH
tag
Tegnap óta nagyon belassultak az AutoVoice parancsokkal operáló taskok. Még tesztelem, hátha rájövök mi okozza, de nem örülök.
-
glaci
őstag
Ha az exit taskba beteszed azt a késleltetést majd a feltételes stoppott, amit írtam, akkor elvileg nem kapcsolgatja ki-be!
(Csak a profilt, de a beállításokhoz már csak akkor nyúlna, ha tényleg kiveszed a tartóból és eltelt X idő.)Ettől függetlenül, persze ha már megoldottad másképp és jól működik, akkor hagyd úgy és "élvezd"!

ERPY:
Nem elfordulás baja van, hanem, hogy ha nagy sebességgel érkezik egy élesebb kanyarba, akkor a gravitációs szenzor "ingája" "túlleng" a határértéken és úgy érzékeli, hogy már nem áll függőlegesen. Persze ez csak pár pillanat, de így deaktiválódik a profilja egy pillanatra. (Ezért írtam Neki a késleltetéses dolgot.) -
RCH
tag
>>Próbáld meg a beállításokban az Orientation State Accuracy -t nagyobbra állítani, akkor talán érzéketlenebb lesz a kanyarra.
A teszt alapján, az Accuracy "Very low" és "Very High" állapotban is kiakad a kanyartól a teló, viszont VH állapotban legalább nyomban "visszatalál". Ez kicsit jobb, de nem az igazi, hisz kanyarokban ki-bekapcsolgatja a profilokat.
Inkább megoldottam egy változó közbeiktatásával ami a tartóba helyezéskor (függöleges + mágnenes tér) esetén 1 és csak akkor lesz 0, ha a nincs mágnes és ismét arccal felfelé van a telefon és az autós profil az aktiv.
Az autó profil meg addig aktív, amíg az érték 1. Szóval a behelyezés után már "billeghet" kedvére

-
RCH
tag
Az OffHook abban különbözik a Call-tól hogy ezzel mûködik a kihangosítás, a Call-lal nem.
Amúgy fogalmam sincs
Bár azt hiszem a telefon használatbavételét (mindegy, hogy hívás, vagy fogadás) monitorozza. Csak azt nem tudom, hogyan tudnám vizsgálni, hogy "OnHook".>> csinálj egy profilt, ami azt figyeli, hogy van-e hívás folyamatban, és annak az exit taskjába tedd be a visszaállítást.
Nem tudom, hogy az OffHook helyett mivel tudnám ezt megoldani.
...No, kicsit túrtam a neten. A Phone Idle ellentéte az OffHook-nak, azzal lehet visszaállítani a dolgokat.
Még kiitalálom hogyan legyen. Vagy változókba mentett értékek visszaállításával, vagy a hívás elôtt futó task újra indításával.
-
glaci
őstag
Közben megvilágosodtam, hogy itt nincs exit task!
Akkor jobb megoldás hiányában csinálj egy profilt, ami azt figyeli, hogy van-e hívás folyamatban, és annak az exit taskjába tedd be a visszaállítást.
A mentést pedig csinálja meg a jelenlegi profilod, vagy ennek az enter taskja, de akkor a jelenlegi ne nyúljon a hangerőhöz!(Remélem érthető voltam! Ezt az Offhook -ot nem használtam még! Miben más mint a Call *?)
-
RCH
tag
No, elakadtam.
Szeretném, ha autó profil közben automatikusan kihangosítva menjenek a telefonbeszélgetések.
Ezt megoldottam egy profillal, ami Phone Offhook esetén futtat egy taskot.
Igen ám, de a GPS mindig belekotyog, ezért szeretném addig halkítani (nem némítani, csak halkítani). A navigációs szoftver szerint vagy Mariska, vagy rögzített hang dumál bele a dolgomba. Ezt is megoldottam (azt hiszem), csak épp a hangerô(ket) nem tudtam visszaállítani, mert a Phone Offhook-os profilnál nem beállítható a "Restore Settings" és Exit taskot sem tudok hozzá megadni.
Ha ez sikerül, akkor valószínüleg már azt is be tudom majd lôni, hogy hangfelismeréses taskoknál is legyen kussban a teló. -
stefi68
addikt
Úgy néz ki működik a gps off felfüggesztés a stop utasítással ahogy írtad, tehát csak akkor ha a profil aktív.
Viszont azt nem értem, hogy ugyanez mért nem működött nekem úgy, hogy az exit task-ban a gps off utasításnál megadtam az IF feltételre ugyanezt csak fordítva, tehát ha a profil nem aktív.
Magyarul csak akkor kellett volna végrehajtania a gps off parancsot ha a megjelölt gps alkalmazások egyike sem fut. Bár jobban belegondolva, ha egy profil nem aktív, akkor semmit nem fog végrehajtódni.
Francba erre nem is gondoltam....
-
fil
őstag
Triggernek - a már említett nfc-n kívül - használhatnál bluetooth-ot ,vagy wifi-t is. Na jó ez utóbbi azért extrém. A bt-nél viszont stabilabb. Az nfc ,hátrány ,hogy közel kell lenni hozzá ,tehát nem maradhat a telefon zsebben.
Én sokáig a bt fm transmittert használtam erre a célra. A hátránya az volt ,hogy a cucc kirázódott a szivargyújtó aljazatból ,akkor megszakadt ,ha meg megszakadt ,akkor nem kapcsolódott újra autómatikusan sokáig. Most wifi-t használok
-
RCH
tag
Olvasom a topikot az elejétôl. Még csak a felénél járok. Húzós.

-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igazolás? Emlékszem, mekkora biznisz volt egy hiteles, orvosi igazolás, de sajnos, nagyon régen volt ilyenre szükségem utóljára a lógás fedezésére.
Inkább ötletekért, ügyes megoldásokért nézek be ide. Az oprendszer azonos, az API -k adottak. A menüpontoknak lehet más nevük, de az automatizálás alapelemei minden ilyen programnál azonosak.Bozek:
Ebben viszont van igazság. De szerintem ebben semmi rossz sincs. Nem írok bezzegeket, még a program nevét sem említem itt. -
-
glaci
őstag
válasz
stefi68
üzenetére
Ahogy az elöbb leírtam.
Valamekkora wait. (Amennyi időn keresztül átlagban kikerülhet a fókuszból a program és amennyit még bevállalsz, hogy megy a GPS pluszban, miután kéléptél a naviból.)
Majd egy stop, azzal a feltétellel, hogy a profil aktív. (Tehát ha visszalépsz és újra fókuszban van a navi, akkor megállítja magát az exit task.) -
glaci
őstag
Próbáld meg a beállításokban az Orientation State Accuracy -t nagyobbra állítani, akkor talán érzéketlenebb lesz a kanyarra.
Vagy az exit task elején legyen egy valamekkora wait, majd utánna stop, ha a profil újta aktív és csak utánna a többil.Persze ha van NFC -d, használhatod azt is. (De azért az még nincs mindenkinek szerintem.)
-
törölt tag
válasz
stefi68
üzenetére
Én másik automatizálónál azt a módszert alkalmazom, hogy X alkalmazás fókuszból kikerülésekor elindul a várakozási idő (1-10 perc, alkalmazástól függően). Ennek leteltekor az elvégzendő művelethez társítok egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha az alkalmazás nincs fókuszban. Pl. navi esetében, ha volt közben egy, a várakozási időnél rövidebb bejövő hívás, majd újra navi, akkor nem kapcsolja ki a GPS -t.
-
RCH
tag
Tapasztalatok.
Próbálom rávenni a telefonomat, hogy automatikusan autó profilra váltson a kocsiban.
Ezzel próbálkoztam: ha a teló a talpán áll és van töltés és a mágnes szenzor 400 felett mér, akkor autó mód. (Tehát autós tartóban, van, töltésen és érzékeli a tartóra felragasztott apró apró mágnest.) Exit tasknak normál módot hív meg a profil.
Sajnos nem az igazi. Egy élesebb kanyarnál az telefon elveszti az orientációt és máris exit taskot futtat.
Ráadásul a kicsi mágnest a tesztelés után fordítva ragasztottam fel, így a pólusváltás miatt nem hozta a korábban mért 400 feletti értéket.
Ezt azóta javítottam.Szóval ezen még dolgozni kell. Vagy marad a kézi indítás, bár pont ezt szeretném elkerülni, mert lusta vagyok de kisérletezô kedvû

Egyelôre az exit taskot kivettem és a fenti feltételekkel csupán bekapcsolom az autó profilt, egy másik feltételrendszerrel meg váltok normál módra. Meglátom hogyan mûködik.
-
stefi68
addikt
Bozek és Zsírfecske bocs, hogy nem válaszoltam még, köszönöm a segítő szándékot.
Kísérletezem még...Egyelőre úgy néz ki működik a dolog. Az egyszerűbb dolgokkal kezdem: pl. gps on, ha elindul x alkalmazás, majd ha kilépek: wait 1 m -> gps off, meg ilyenek.
Patternlock on/off is működni látszik. Mondjuk egyelőre egyszerűen oldottam meg: 7:30 - 16:00 között bekapcs., azután meg kikapcs (exit task).
Biztos lesz egy csomó kérdésem később, mondjuk elég kihalt ez a topik...

... pedig marha jó dolgokat lehet ezzel művelni (és még csak kóstolgatom a témát). -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mintha épp az AutoVoice-ról lett volna szó az elmúlt pár hozzászólásban. Ennyire nehéz visszaolvasni?

-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!Taskerhez tud valaki olyan plugint ami a mikrofont tudja monitorozni valós időben?
-
Teasüti
nagyúr
Mire ez lefut, addigra oda is értél...
Van már AutoContacts?

Szégyen, hogy ezt évek óta nem tudja még mindig a Tasker.
Ha ügyes vagy megoldod ragozással is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak el kell sajátítani hozzá egy szkript nyelvet és végig iterálni a fölös karaktereket, míg találatot nem ad a telefonkönyv.
-
RCH
tag
Idôközben tökéletesítettem az autós használatát a Taskernek.
Olvastam egy jó tippet valahol: egy kisebb mágnest ragasztottam az autós tartó hátuljára, így automatikusan tudom autó módba tenni a telefont azzal ha a telefon függôleges pozícióban van és a mágneses érték (?) 300 felett van. (A feltételek megszünése után visszáll normál módra.)
A hangvezérlést (AutoVoice) nem használom continous módban, mert akkor terheli az akkut, és minden autóban elhangzott szót értelmezni akar :-) Meg akkor külön aktiváló parancsszót kell használni, ami megint egy lehetôség arra, hogy a teló félreértse. Az én áthidaló megoldásom a közelség érzékelô figyelése. A tenyeremet a telefon tetejéhez érintem, az már elég, hogy aktiválja az AutoVoice-t.
Az "interaktiv" mûveleteket párbeszédesre csináltam, ami kissé lassú és bonyolult, viszont bolondbiztosabb, mert a rossz, félreértett szöveget nehéz menet közben javítani. Inkább viszaellenôriztetem. Valahogy így:
Érintés, AutoVoice bekapcs.
- Üzenet!
- Mondd a nevet!
- Végh Béla
- Neki üzennél? végbél
(Toast szöveg: végbél)
- NEM!!!
- Mondd a nevet!
- Vééégh Béééla!
- Neki üzennél? Végh Béla
(Toast szöveg: Végh Béla)
- Igen!
- Mit üzensz?
- Elindultam, hamarosan ott vagyok nálad.
- Ezt üzened? Elindultam, hamarosan ott vagyon bálna
(Toast szöveg: Elindultam...)
- Nem!
- Mit üzensz?
- Elindultam, hamarosan ott vaaaagyoook nááladd.
- Ezt üzened? Elindultam, hamarosan ott vagyok nálad.
(Toast szöveg: Elindultam...)
- Igen!
SMS progi indul, jóváhagyó gombbal küldhetô. (vagy akár automatikusan.)Kicsit ugyan lassúcska, de vezetés közben inkább így, mint billentyûzgetve javítgatni a félreértéseket. Ha Mariska jól be van lôve, egész gördülékeny. Az utastársak meg jól szórakoznak

Ugyanez a metódus a telefonhívásra (név visszaellenôrzéssel) és navigáció kéréssal (utcanév ellenôrzéssel).
Ja, a nevek beazonosításához az AutoContacts-ot használom.
Ami kicsit macera, hogy olyan párbeszédet kell kitalálni, ami nem hangzik természetellenesen és a válasz kimondásakor a ragozatlan alakra ösztönöz. (név, utcanév).
Tehát nem "Kit hívjak fel?" "Bélát!", hanem "Mondd a nevet!" "Béla!".
(Azért nem "Mi a név?" vagy ilyesmi, mert a kérdô mondat hangsúlyozása elég fura.) -
zsirfecske
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
én ezt wifi kapcsolódás alapon az alábbi tasker wiki profilt átdolgozva megcsináltam inverzben: otthon nincs minta, minden más esetben meg van. nyilván root és security settings plugin és extended variables (az első unlocked eseményhez, lásd lentebb) kell hozzá.
én két külön profillal fedtem le:
- "Untrusted - Pattern OFF > Pattern ON", ami vizsgálja hogy NEM megbízható wifire vagyok-e épp csatlakoztatva (NOT connected to XY wifi) és ha nem akkor bekapcsolja a pattern lockscreen-t.
- "Trusted - Patter ON > Pattern OFF', ami vizsgálja hogy a megbízható wifire vagyok-e épp csatlakoztatva (connected to XY wifi) és ha igen kikapcsolja az alapból meglévő pattern lockscreen-t. itt annyi a trükk, hogy a trigger feltételnél még hozzá van adva a "Display Unlocked" state, azaz a wifi hatókörébe érve először még fel kell oldani a pattern lockot és csak onnantól lesz kikapcsolva a biztonsági képernyő, egészen amíg a wifin lóg a teló. automata éjszakai repülőmódnál is csak annyi van hogy reggel egyszer unlockolni kell. -
stefi68
addikt
Sziasztok!
Egy olyan funkcióra lenne szükségem, hogy a munkahelyemen kód/minta akadályozza meg az illetéktelen használatot munkaidőben, hétfőtől - péntekig mondjuk 7:30 - 16:00 között, más időintervallumban pedig kód nélkül történjen a feloldás.
A Playen nem találtam erre cél alkalmazást, úgyhogy maradt a Tasker.Nem foglalkoztam még vele, meg kellene értenem először is logikáját.
Wiki-ben találtam egy hasonlót, de ott helyalapú feltételhez köti a védelem kikapcsolását -> [Disable Keyguard]
Segítenétek, hogyan tudnám ezt a feladatot megoldani?
Esetleg vannak mások által készített (exportált) megoldások, valami egyszerűek, amik szemléltetésnek jók lehetnének a tanuláshoz?
-
davtsik
tag
Sziasztok!
Még régebben csináltam néhány profilt és task-ot. A telefont újra kellett telepítenem, és most vissza raknám ezeket a lementett dolgokat. A projects mappából gond nélkül vissza tudtam állítani őket, de a sima taskokat a profiles mappában nem látom. Ezt hogy lehet vissza varázsolni?
A válaszokat köszönöm.
-
törölt tag
Köszönöm a tippeket! Mindegyik ellátja a feladatot, de én nem külön rendszerekre gondoltam. Hiába fogad etherneten parancsot, ha nincs a telón ethernet port. De ettől még van benne rádiómodul, tudna fogadni kívűlről parancsot, amit a Tasker eseményként kezel. Majd aktiválna egy profilt, ami az otg -n csatlakoztatott modul X reléjének áramkörét zárja. Ehhez csak egy erre alkalmas relémodul kell és esetleg táp, mert a teló nem tudná meghajtani az áramkört, meg valahogy a telót is tölteni kéne, ha már az otg port foglalt. A megoldás technikailag biztos, hogy lehetséges. Találtam is már ilyet, de az ára helyett egy telefonszám volt. Legalábbis elsőre azt hittem.
Nyilván senki sem vesz egy Android telót, ha ilyet szeretne kiépíteni. De hány régi teló lapul a fiókokban, amik alkalmasak lennének rá. -
szanci
csendes tag
Home automatizáláshoz egy kis help. Nekem bevált. ;-)
Android Home Automation Demo | Voice + NFCAndroid Home Automation - Micasaverde - Voice Control
..és az ezekhez valók pedig itt: Intelligensvilag
Már korábban akartam posztolni de talán a témába illik. Ime a jövő! :-)
-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Nem mondom, hogy fillérekből, de azért nem egy vagyon amig csinál az ember ilyet.
Egy arduino mini pro már akár 600 ft/db-ért a tied lehet, ehhez kell egy olcsó ENC28J60 -as ethernet illesztő 1200ft, meg egy pár dollárért kapható 2/4/8 relés board. (és egy 5V-os táp, ami akár egyszerre is behúzva tudja tartani a 8 relét, valamelyik 1A-es telefontöltő megteszi).
Erre van "szinte" kész program, esetleg megkeresem azt amit átirhatsz. Ezt bármilyen eszközről/böngészőből tudod vezérelni, az arduinora irt program okosságától fog függni a tudása, a minta pl. egy egyszerü webserver, amin 8 db on/off és egy frissit gomb van.
A relés board kiváltható egy 430Mhz-es transmitterrel, ha megfelelő távirányitós aljzatot veszel hozzá. Erre is van egy csomó youtube példa, igy akár 2 kw-t is kapcsolhatsz a lakás különböző pontjain egy db arduinoval vezérelve. Itt nagyobb probléma, ha ismeretlen az aljzat, hogy tárolós oszcilloszkóp nélkül megtudd, hogy milyen jel formát kell küldj a kapcsoláshoz.
-
bacus
őstag
Szeretnék ötletet kapni, hogy mivel tudnám megoldani a gondomat.
Adott a családban 5 androidos eszköz, mindegyiken van tasker + autoremote, stb. Az én telefonomon van pár tasker task, amire a másik 4 eszköz válaszolgat, ilyenek, hogy ált info, ami visszaadja az akkutöltöttséget, a sim kártya számát, és a wifi nevét, ha csatlakozott, vagy egy másik amivel fel tudom hangosittatni a telefont (rendszeresen keresik a kölkök a telefonjaikat, amit persze lenémitva tesznek le vhova), stb.
A problémám, hogy ezeket a taskokat, szerettem volna egy mappába rendezni (task shortcut) vmelyik kezdőképernyőn, ami egészen jól néz ki a telefon ujrainditásáig, akkor ugyanis eldobja az ikonokat, sőt azt hiszem a nevet is, bár rákattintva továbbra is működik. Ez lehet vmi android 4.1.2 bug, igy ezt elvetettem, ezért nem akarom frissiteni, az egyéb szempontból nekem tökéletes rendszerem. Ha nem teszem mappába, akkor nincs ilyen gond, viszont 4 eszköz 4 ilyen funkciója az már 16 ikon, ezt nem szeretném.
Jelen pillanatban, egy külön project fülre rendeztem minden ilyet és tasker elinditása után belépve a taskba tudom futtatni ezeket, de nem igen tetszik ez a megoldás.
Autovoice-ra bekötöttem a gyakran használtakat, de nem szeretném az összeset bekötögetni.
Nincs erre valami "beépitett" megoldás, ami elkerülte a figyelmem?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem értek hozzá.

De miért vezetékes összeköttetést akarsz csinálni, amikor ott a 'zinternet?
Az alapelv tudtommal az lenne, hogy a polgár vagy elektromos pályán művelte magát és összerak egy vezérlő elektronikát, ami összeköti alacsony szinten a kiépített hardvert a PC-vel vmilyen interfészen, a gépen meg egy vezérlőszoftver magas szinten fogadja a parancsokat, ami jöhet netről is (webserver).
Most a parancsok elküldése a legkevesebb az egészben. De hogy ezt otthon a legutolsó csavarig és nyáklapig a polgár maga rakja össze, ahhoz nem kevés területen kell felsőfokú végzettséget szerezni...
Vagy zsebbe nyúlós történet, de akkor már ott vannak a gyári megoldások.
Szvsz.
Én maradnék a gyári megoldásnál. Rövid az élet, hogy az egyszerű ember ezzel dolgozzon megszámlálhatatlan munkaórában, hacsak nincs jobb hobbija. -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez érdekelne bővebben, esetleg vmi dokumentáció, akár privátban. Köszönöm! De a málna, mint írtam, a legvégső lehetőség. Jelenleg van itthon 3db RK3066 -os és egy 3188 -as miniPC. Ha lehet, akkor inkább ezeket szeretném lakásautomatizálás céljából működésre bírni. Ezeken használtam már webszervert. De hogyan, miképpen lehetne az usb 2.0 porton keresztül tasker profillal vezérelni? Gondolom, ehhez kéne egy külső hardver usb -n csatlakoztatva, aminek van egy Tasker kompatibilis, Androidos vezérlőprogramja. De hol lehet ilyet találni? Az Arduinonak van vmi Androidos project -je, de ahhoz is alapból kell egy Arduino. Nekem viszont adott a kütyü, csak egy Taskerrel vezérelhető, usb -s modul kéne, mondjuk 2-8 relékimenettel.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Magában az automatizálásban én látnék új lehetőségeket, csak az Android nem ad még rá lehetőséget. Pl. egy tasker parancs, ami bejövő e-mail hatására, mondjuk bekapcsolja a fűtéstt. Mondjuk egy reléket tartalmazó, külső panel közbeiktatásával, ami otg -n kapcsolódna. Csak ehhez kéne valami Tasker -kompatibilis kezelőprogram. Ha van itthon pár régi droid, akkor nem szeretnék még küoön egy málnát is venni. De hiába is vennék, mert sztem azt sem kezelné le egy Androidos automatizáló.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Dottore
üzenetére
Egyébként a Tasker hihetetlen. Szavakat nem találok rá mennyire hasznos. Kb. egyet jelent nekem már az androiddal.
Mióta új telefonom lett meg kikerültem a suliból, vhogy félbeszakad a Tasker integráció.
Sok mindenre nincs már szükség, amiket a hardver vagy a Kitkat alapból tud, illetve nem kell némítgatni, meg nincs szükség helyzet alapú profilokra már.
Abból a rengeteg dologból jelenleg kb csak egy-két profil üzemel. Joao-nak sikerült belerakni az Autovoice-ba a javasolt ambient noise task-ot, így most talán ez az egyetlen hasznos feature, ami egész nap üzemel.
(Bár arra még nem jöttem rá, hogy a 0 dBm az mennyi is pontosan - talán 90?)
Ezt még integrálhatnák az Android-ba, hogy ne riasszon már fel egy hívás, ha csendes a környezet.
úgy vettem észre egyre nagyobb az igény a környezeti zaj monitorozására, de gyártói megoldás még kilátásban sincs. Arra még nem jöttem rá, hogy lehetne azt monitorozni, hogy mikor indokolt a nagy hangerő és mikor nem (telefon közelében vagyok, vagy távolabb).Egyébként egyet értek veled, ezért van még Android telefonom, mert máshol nincs Tasker. Pedig egy WP telefont egyszer kipróbálnék a híres stabilitása okán. De most azért a bugos Ace után kellemes felüdülés egy Google telefon stock Android-dal.
Annyira, hogy még nem is támadt bennem igény a mókolására.Az a baj, hogy az alap dolgokra már nincs feltétlen szükség rá, mert ott tartunk, hogy gyárilag tudja a rendszer. Az igazán ütős és komplex dolgokhoz meg mérhetetlen munka kell, amihez se kedvem, se időm.

Azt meg kétlem, hogy más befejezi helyettem, szóval közzétenni sincs értelme félkészen.
Meg aztán erre sincs valós igény, inkább csak geek hobbi az ilyen, mint hangutasítások, telefon vezérlés, stb. -
Dottore
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen így csináltam. Néha képes vagyok összezavarodni. Főleg ha este félálomban nekiállok valaminek, aztán reggel megpróbálom folytatni. Kávé meg még sehol.
Egyébként a Tasker hihetetlen. Szavakat nem találok rá mennyire hasznos. Kb. egyet jelent nekem már az androiddal.
-
Teasüti
nagyúr
Egy Time context idő intervallummal újra kéne aktiváljon, még ha újraindul a telefon akkor is. Globális változó sem törlődik csak úgy. Ha jól tudom egyedül uninstall hatására lehet lerobbantani a globális változókat a telefonról.
Ezért is preferálom amúgy az intervallumokat, még akkor is, ha csak pár perces eseményekről is van szó. Megbízhatóbbak, ha esetleg a telefon túl elfoglalt lenne az esemény időpillanatában, akkor marad lehetőség akár egy perccel később is kapcsolni. -
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Úgy volt beállítva. Az Enter Task-ban lementette az aktuális értéket és beállította 0-ra a fényerőt, az Exit Task-ban meg visszaállította a változó értékét. Bár lehet, hogy nem is az volt a gond, hogy elfelejtette, hanem a futás szakadt meg éjszaka és így nem állította vissza. Lehetséges, hogy két külön profil (egy este 9-kor, egy meg reggel 7-kor) jobban üzemelt volna.
Bár most még nem próbáltam megint, de szerintem nem lenne vele gondom. 2 GB memóriával már kevésbé valószínű, hogy kilövi a Tasker-t az Android.
-
Teasüti
nagyúr
Setting restore hibába én is belefutok néha, kvázi elfelejti mit kéne tennie.
Ha minden igaz egy Exit Task-al helyettesíthető hiba nélkül. Azt hiszem legalábbis, annyira még nem volt zavaró, h Exit Task-ba téve is figyeljem a jelenséget.(#2341) Dottore
Semmiség.
Csak annyi, hogy ennél már elegánsabb, ha minimál stílusban csinálod:
Variable Set %akármi to %hangerő, aztán média play után Media volume to %akármi.
Ennyi az egész. Csak elmented a jelenlegit egy másik helyi változóba, majd onnan visszatöltöd lejátszás után.
Vágólapot az életben nem használtam még semmire copy&paste-n kívül.
-
Dottore
addikt
Van egy egyszerű ismétlődő hangjelzésem aminek függetlennek kell lenni a mindenkori hangerőtől. Elmenti az épp aktuális értéket, beállítja a leghangosabbra, utána lejátszás és visszaállítja.
De nekem ez furán és bonyolult. Mondjuk bármit csinálok azt gondolom lehetne egyszerűbben is. Szóval lehetne?

-
RCH
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
>>Kár bonyolítani btw.

Lassú és nehézkes lesz. Túl sok fölösleges munka, hogy valóban lekezeljen minden valószínű opciót.Nekem ez mostanában a kikapcsolódás.

Ha nem válik be, átalakítom. Egyszer majd összeáll egy tökéletes megoldás, teljesen mindegy, hogy holnap, vagy a jövô héten, vagy Karácsonyra. -
Teasüti
nagyúr
Ehhez AutoVoice sem kell. Get Voice már elég régi megoldás.
AutoVoice esetén viszont gyúrni kell kicsit a minta felismerésre és élhetőbb lesz. Vagy a találati pontossággal van gond?
Vannak globális változók is, meg helyi változók, amiket átad a plugin az Enter Task-nak. Azokból ki lehet bogarászni a címet. Gondolom ezzel nem mondtam újat, ha már AutoVoice-ot használsz.Most az a célom, hogy a "visszakérdezôs" megfejtésnek hála felokosítsam a már mûködô AV taskokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hajrá!Kár bonyolítani btw.

Lassú és nehézkes lesz. Túl sok fölösleges munka, hogy valóban lekezeljen minden valószínű opciót. Már egy 2 válaszos struktúra összerakása is legalább 4-6 különböző reakciót kíván egymásba ágyazva. -
RCH
tag
Az AutoVoice jó móka, autóval járva hatalmas segítség. Szerintem érdemes vele vacakolni.
A tippeket köszi, de sajnos néha én is kutyulom a "beépített" szövegfelismeréses bevitelt és az AV bevitelt. A beépített ott is mûködik, ahol az AV nem, viszont rugalmatlanabb.Most az a célom, hogy a "visszakérdezôs" megfejtésnek hála felokosítsam a már mûködô AV taskokat.
-
glaci
őstag
Az írásjelekre látok esélyt, mert a Tasker -es Get Voice simán megértette az origo.hu -t és nyitotta utánna a böngészőben. Viszont a szmájli és a törlés szerintem már nagyon necces. Legfeljebb úgy tudom elképzelni, ha a taskban a %VOICE tartalmát átmented egy tömbbe, majd figyeled, hogy az utolsó parancs mi volt. Ha számára ismeretlen, akkor visszaugrik az elejére és várja a folytatást, ha "törlés", akkor megy a levesbe az egész / utolsó, ha "ennyi", akkor megy a szöveg oda, ahova szántad.
Mondom ezt úgy, hogy az Általad használt AutoVoice -t nem használom / ismerem.
(Ezt az egész beszélősdit nem is használtam eddig, csak Miattad próbáltam ki!)Szerk.:
Persze ha már vizsgálgatjuk, hogy milyen parancs hangzott el, akkor a "szmájli" -ra akár ki is cserélnetjük egy "
" -re! 
-
RCH
tag
Másik nyûgöm, ami nem teljesen tasker, de mégis :-)
Vezetés közben diktálni szoktam üzeneteket, de fogalmam sincs hogy lehet (lehet-e egyáltalán) írásjeleket használni. Meg smiley-t. Meg szó, vagy szöveg törlést.
És persze az is klassz lenne, ha nem kellene a küldés gombért matatni, hanem azt is szóbeli paranccsal oldhatnám meg, akár az AutoVoice segítségével.Szerintetek...?
-
RCH
tag
Sziasztok!
Próbálkozom Taskerrel komfortosabbá tenni az életemet, de idônként meg-megakadok.
Az egyik ilyen projektem a navigálás. Jelenleg így mûködik a dolog: Autovoice aktiválás után parancs kiadása szóban: "Navigálj ide: Zsák utca 1." Google navigáció elindul és visz a címre. Ez tuti - lenne, de néha túl hosszú a parancs és lehagy ezt-azt. Ezért azt találtam ki, hogy ketté bontom a dolgot: a parancsra (vigyél ide) és a címre, de úgy, hogy a telefon "visszakédezzen".
Én: - Navigálj!
Telefon (Mariska): - Mi a cím?
Én: - Zsák utca 1.
És innentôl indulna a navigáció.
Sajnos nem tudom rávenni a taskba tett AutoVoice Recognized action-t, hogy a visszakérdezés után változóba mentse az szóban kapott és felismert címet.
Ha sikerül ezt kibogozni, akkor ugyanezt a visszakérdezés trükköt szeretném megvalósítani rövid SMS-ek küldéséhez.
Valakinek tipp, ötlet? -
glaci
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Na, azért ennyire én sem vagyok szaki!

Inkább csak tudok róla, hogy így is hozzá lehet férni bizonyos beállításokhoz és így a Taskerrel is átállítható, akkor is, ha egyébbként nem.
-
mAtThEw0319
senior tag
Az a gond, hogy ennyire már tényleg nem tudok angolul.. :/ Meg fogalmam sincs, hogy melyik mappában kell keresgélnem.
A beállítás elérését letudom írni: Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> Háttérfolyamat-korlátozásHogy tudok neked segíteni, hogy Te tudj segíteni nekem?
Tudok még adni linket a ROM-ról. [link] A többnyelvű (301 MB méretű) van feltelepítve nekem. -
glaci
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Pedig pont az lenne a lényeg.
Át kellene "túrni" a dokumentációt. Biztos, hogy benne van valahol, csak meg kellene találni. -
glaci
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Esetleg egy parancs, ami a megfelelő fájlban átírja a beállítást még segíthet rajtad, de ahhoz tudni kell melyik az a fájl és tuti, hogy root is kelleni fog.
(Bár ez esetben a fájl megtalálását macerásabbnak tartom, mint a root -olást.) -
Bozek
nagyúr
válasz
noorbertt
üzenetére
Nem sokkal fentebb írtam már erről. Kernel-t kell hozzá cserélni, bár nem biztos, hogy elkészítették a telefonodra. Nekem nem hiányzik, mert annyira nem vagyok lusta.

(#2315) mAtThEw0319: Az mindegyik ROM-on visszaáll. Tasker-el megoldani szerintem csak úgy lehet, ha gombnyomásokat emulálsz. Például Menü gomb, aztán X fel, "Középső" gomb, Y le, "Középső" gomb. Vagy valami hasonló. Egyszer régebben csináltam ilyen profilt.
-
noorbertt
őstag
Valaki valaszolt nekem egy VPN-es kerdesemre utolag is koszonom
Nem akartam az miatt hszt irni hogy koszi
Sziasztok,
KitKat 4.4en (gyari rom+root+busybox) szeretnem kapcsolgatni a 2/3/4g halozatot. De egyszeruen nem engedi meg ranyomni sem /net-mobil data 2g/3g/. Valakinek van valami otlete hogyan lehetne ezt megoldani?
-
mAtThEw0319
senior tag
Értem. Hát akkor nemsokára megcsinálom úgy, hogy kicserélem a hangfájl-t ahogy Somatom ajánlotta.

Más: Samsung S2-m van, MIUI v5 romot használok. Van rajta egy olyan funkció, hogy a háttérfolyamatokat lehet korlátozni. Amint beállítom, hogy pl. max 4 legyen és ki- és be kapcsolom a telefonom, azonnal visszaáll normálra a max 4 érték helyett. Ezt szeretném Taskerrel kiküszöbölni, de ismételten elakadtam. Annyi megvan, hogy adok neki a Profilnál egy Eventet: Device Boot (ugye ez így jó?
Azt szeretném, hogy mikor bekapcsol a telefonom automatikusan álljon max 4 folyamatra ), de a task-ban már nem tudom hogyan tovább. Ehhez szeretnék kérni egy kis segítséget. 
-
glaci
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Semmit nem csinálsz rosszul.
Kipróbáltam és nálam tökéletesen működik.
Elindítom a kamerát nincs hangja, kilépek még pont látom, ahogy visszavált. -
glaci
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Én silent mode -> vibrate -t használok minden éjjel 1 -kor, ha töltőn van. Majd újraindítom. Boot után pedig silent mode -> off. Nekem ez működik. (Nem ordít a T-Mobile -os indító animáció, de reggel mégis van hang.)
Nem értem Nálad miért nem megy.
-
törölt tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Készíts egy néma hangfájlt, nevezd el kamerahangnak és cseréld ki az eredetivel.
-
mAtThEw0319
senior tag
Nem hiszem el, hogy amire magamtól rájövök (szerintem jól) az sose akar egyből működni.
A Camera appot szeretném lenémítani, hogy ne legyen hangja. (Néma üzemmódba nincs hangja a kamerámnak, tesztelve! )Mondjátok mit csinálok russzul?
Feltétel: Camera app
Feladat: Audio -> Silent Mode OnElindítom a Camera progit és van hangja... hozzá adtam olyan progit is ahol látszik az éretsítési sáv, de hiába: nem teszi némába a telefont. A feladathoz (Task) már beletettem mindent.. system volume-t levettem nullára, akkor a media hangját is.. semmit se csinál..
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nekem benne van az unlocked az Eventeknél, de Eventeket nem lehet invertálni. :/
-
zsirfecske
addikt
de nem, mert invertálva volt, azaz minden más bt eszköz csatlakozásnál is igaz lesz. nfc az nyilván csak akkor opció ha van neki
de úgy azért egyszerűbb, nfc triggerre bt bekapcsol, ugye megpróbál csatlakozni és innentől ha nincs sikeres bt connection 10 sec-enként bt kibe és egészen addig amíg nem sikerül vagy el nem telik egy előre megadott maximális idő/próbálkozás szám.de közben elolvasva a jelenlegi megoldást, az még mindig túl macerás szerintem.
amúgy a zároláshoz:
a tasker wikin van egy letölthető extended variables vagy hasonló nevű xml, abban van egy myDisplay globális változó három állapottal (off, on, unlocked), ebben utóbbit invertálva nem az lenne ami a cél? nem igen értem ezt a zárolást, de az unlocked state nálam akkor lesz ture ha feloldom a pin lockomat. -
törölt tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Lehetséges, de elég lassú a működése. Úgy tudom, hogy vmi érintésemulációs trükkel operál, de a háttérben teszi. Különálló alkalmazás, CWM -ből telepíthető. Nem tudom, hogy Tasker -kompatibilis -e. XDA -n találtam. Kellett hozzá még egy widget a Play -ről. Csináltam egy Youtube videót a 2G/3G váltásról, SGS2 -n, Wanam rommal (AOSP 4.1.2). Mobilon vagyok, később linkelgethetek, ha vki nem akadna rá az infókra. Az Android alkalmazások topikban is írtam róla régebben.
-
bAtt001
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
akkor finomítom a kérdést
gyári stock rendszerre van valami módszer? gyári romban le van tiltva ez a funkció, olvastam h custommal pl cm megy rendesen csak nincs kedvem most felrakni ilyesmiket csak emiatt 
-
bAtt001
addikt
sziasztok
semmilyen mód nem létezik arra hogy automatizáljam a 2g/3g kapcsolattípust? néztem neten de sehol sincs megoldás erre taskerrel. azért furcsa mert pl xposed frameworkben gravityboxxal simán még kapcsolót is tesz nekem a többi mellé erre a funkcióra

-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Már megvan. Eventnél a display On.

Köszönöm a segítséget! !
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Rendben. Legelejéről nem veszem ki mert, működik. Számolgat.

Az a baj, hogy fel kell oldani a telefont. Olyat akkor nem lehet, hogy ha feléled a kijelző kikapcsolt állapotból?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Háztartási gépek
- Arch Linux
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)