Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ezen most én is meglepődtem, de tényleg nincs zárképernyős Állapot, pedig alap dolog lenne.

Egy Esemény (Event) van csak, ami feloldásra reagál, esetleg ezzel próbálhatsz még meg operálni valamit.
Mondjuk abból indulsz ki, hogy a BT állandóan be van kapcsolva, akkor a BT on vizsgálatot lecseréled a képernyőfeloldásos Event-re, a többi pedig marad.
Így elméletileg mire előveszed a telefont és feloldod a kapcsolódási kísérlet már megtörtént, és ha sikertelen, akkor végrehajtódik a BT on - off. Az utasítás legeljéről meg kiveheted a 10s-es várakozást, mert közben rájöttem hogy annak ott nincs értelme. -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Igen, igen. Olyan kellene elé, hogy csak akkor fusson végig ha zárolva van a képernyő.
Csak nem tudok rájönni, hogy az melyik a sok parancs közül.. csak olyat tudok létre hozni: hogy ha a képernyő ki van kapcsolva.. én zárolósat szeretnék. -
atillaahun
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ebben az állapotban igen. De hogy univerzális legyen akkor a 'kiválasztott eszköz' helyére 'bármely eszköz' kell, ami meg a * (csillag).
Bár közben rájöttem hogy ez így nem tökéletes ahogy elsőre megírtam, mert a 2 feltétel-teljesülés vizsgálat között el kellene telni pár mp-nek amíg esélyt ad, hogy egyáltalán összekapcsolódjon az eszközzel. Csak sajnos feltételbe nem lehet várakozást tenni. Így várhatóan egyből végrehajtódik majd az utasítás ahogy bekapcsol a BT, ráadásul végtelen ciklusban.
Na asszem ezen még kell gondolkozzak egy kicsit. 
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsirfecske
üzenetére
Mivel benne van a kiválasztott eszköz (a kocsi kihangosítója), így nem fogja máshol kilőni. Amúgy meg honnan tudod, hogy NFC képes a telefonja?

-
zsirfecske
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
de ez mindig ki fogja lőni a bt-t, ha nem a kocsiban használja, nem?
egy ráragasztott nfc stickes autós tartóval lenne tán a legegyszerűbb ez, vagy mindig bekapcsolva tartani a bt-t, pl mikor nincs wifin vagy hasonló.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Rájöttem, hogy már te azt bele raktad, csak másképp.

Szeretnék még egy olyat a task elé, hogy csak akkor fusson végig, ha zárolva van a képernyőm, de azt sehol se találom, hogy kellene megadni.. :/
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
... nekem erre egy Smart Screen Off Pro nevű kis app van fent, amivel kiváltottam a power gombot és többek között rezgőbe is tud váltani letakart proxy-nál. Egy nagy baja van csak, hogy vissza már nem vált ha élesztem a kijelzőt. Úgyhogy csinálni kellett hozzá egy Tasker profilt, ami meg visszaállítja.

Ja és alig fogyaszt valamit. -
haliho0
tag
Sziasztok.
Foglalkozott már valaki komolyabban a proximity szenzorral?
Azt szeretném megoldani, hogy a telefon csak tokban (proximity = közel) rezegjen.
Csengetésre ellenőrzöm a proximity-t, de sajnos aktiváláskor nem ad értéket, csak ha változás van. Vagyis ha alapból le van takarva, nem adja vissza a közel értéket, csak ha kitakarom-letakarom.
Tudtok erre valami megoldást, beállítást? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Rendben, köszönöm!

Holnap ki is próbálom és megírom, hogy sikerült-e!!Szerk..: szerintem kelleni fog elé még egy if (ha), hogy csak akkor csinálja ha a BT be van kapcsolva. Annak mi is a parancsa?
-
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Bàr nem vagyok túl ismerős BT témában ez elég egyszerűnek tűnik így elsőre, aztán remélem működni is fog.
Feltétel > State > BT on + State > BT connected > kiválasztott eszközhöz (invertálva)
Feladat > Wait 10s + BT off + Wait 10s + BT onPersze ez a profil azt feltételezi, hogy csak kézzel nyomod be a BT-t miután beszálltál a kocsiba.
Ha nem kézzel indítósat akarsz akkor szükséged lehet a már említett beta verziós BT near-re is. -
mAtThEw0319
senior tag
Hát engem ez nem csigáz fel.
Nekem nincs rá szükségem.Viszont van más amire igen: Egy olyan profilt szeretnék létrehozni, ami 10 mp múlva újra megpróbál csatlakozni egy meghatározott nevű, már párosított BT eszközre, ha elérhető (közelben van), ha az nem jött össze valamilyen oknál fogva. Ezt addig próbálgatja, amíg nem csatlakozott. Persze elég lesz 2 próbálkozási lehetőség is, de menjünk biztosra. És ha már összejött a kapcsolat akkor ennyi is volt, nincs több feladata a tasknak.
Na ez nekem annyira bonyolult... és még nem teljesen értem a program használatát, hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni. Abban biztos vagyok, hogy meglehet csinálni, de hogy hogyan... abban csak Ti tudtok segíteni.
El is magyarázom erre miért van szükségem: a telefonom és az autórádiót össze szoktam kötni BT-al és azon szoktam néha telefonálni. Na már most néha indulás előtt akadnak olyan problémáim, hogy nem akar egyből csatlakozni, és itt csak az oldja meg a problémámat, ha ki-be kapcsolom a BT-t a telefonon, de kell azért várni egy 5-7 mp-t míg összecsatlakoznak a BT ki-be kapcsolása után. A szüleim (főleg az apum
) kezdi már unni, hogy folyton evvel babrálok vezetés előtt és megmondom őszintén, hogy már kezd engem is kicsit idegesíteni a dolog. Szóval én csak annyit szeretnék, ha ezt a telefon és a autórádióm elintéznék egymást közt, nekem csak annyi dolgom legyen, hogy bekapcsolom a BT-t. A többit csinálja meg a telefon.Bízom benne, hogy segítetek kivitelezni ezt a profilt, amit előre is nagyon szépen megköszönök!
További szép estét!Szerk.: most esett le, hogy Ti erről beszéltetek. (BT Near) Vagy nem?

Szerk. 2.: Igaz, nekem a telefon automatikusan csatlakozik a autórádió-hoz.. csak néha újra kellene próbálkoznia. Szóval szerintem az én problémám más. -
fil
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ahogyan előttem írták látható ,de nem csatlakoztatott eszközt tudsz használni valaminek a vezérlésére.
-
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Gondolom közelben lévő (még nem csatlakozott) BT eszköz észlelésére.
-
fil
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Küldesz egy Notify Cancel-t utána és már nem is lesz az értesítési sávban.
Nagyon jó app ez a Tasker majd meglátod. A legújabb béta már tudja a BT Neart-t is.

-
mAtThEw0319
senior tag
Közben rájöttem én is. És kicsit keresgéltem ebben a topicban. A notify sound azért nem lesz jó mert akkor kapok az értesítési sávban értesítést róla, hogy csatlakozott. Nekem meg arra nem lesz szükség. A media rész kell nekem. De nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Lassan befog ugrani, hogyan is működik ez az alkalmazás. -
fil
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
A "State --> Net --> BT Connected" Vizsgálata kell neked. A kikapcsolásnál meg az inverze.
A végrehajtandó task meg "Alert --> Notify Sound" -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
üzenetére
Írsz egy privátot ha megkérlek és elmondod melyik ez az alkalmazás amit te használsz és leírod, hogyan tudnám beállítani?

A Taskeresek segítségét is szívesen várom, persze!

Amúgy az a gond, hogy már rég használtam ezt a programot.. angolom nem az igazi.. hiába fordítom le a szöveget magyarra. Egyszerűen nem logikus még, hogy mit, hogy kellene... pedig mikor régebben használtam akkor néha, magamtól is létre tudtam hozni taskokat... igaz erre nem volt még szükségem.
-
törölt tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Nem hiszem, hogy Taskerben ez túl bonyolult lenne. Én másik automatizálót használok. Abban pár kattintással megoldható. De ez a Tasker topik, biztos lesz rá itt is megfejtés.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Elnézést.. lejárt a szerkesztési idő... :/
Azt kifelejtettem, hogy ha lecsatlakozik arról a bizonyos nevű BT eszközről akkor is játszon le egy éretesítési hangot.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Számomra egy bonyolult feladathoz szeretném használni a Taskert. Ha van erre más program, akkor az is jó. A lényeg, hogy minél kevesebb RAM-t egyen.

Szóval amit szeretnék: Ha egy bizonyos nevű bluetooth eszközhöz csatlakozok, akkor a telefonom egy értesítési hangot ad. Sehogy se jövök rá, hogy lehetne ezt megoldani..
Köszönöm előre is a segítséget!
-
rtzmp
aktív tag
Szia,
köszi az infokat.
Nem teljesen ez a funkcionalitás, mert a kézzel elutasított hívásokra vonatkozik. Egész pontosan most így megy: jön hívás, akkor a hívásfogadó képernyőre kimegy egy ablak, hogy "szabvány" sms-sel vagy egyedi sms-sel utasítom el a hívást. Mindkét esetben megy a notification-be a telszám + név, hogy volt ilyen elutasítás. Ha szabvány sms, akkor megy is egyből az sms a hívott félnek, hogy bocsi, majd később, a másik esetben feljön az sms író ablak. Aztán, ha klikk a kreált notif-re, akkor megy a hívás egyből (ehhez kellett a hiányzó info). Azóta ez remekül működik

Tudom, sok progi tudja, de mindnek (elég sokat kipróbáltam, de biztos nem mindet
) volt vmi hiányossága (szubjektív). Aztán így legalább, az van a telómon, ami számomra a legjobb - még ha a kinézetén lehetne is mit csiszolni 
-
bacus
őstag
Mivel utasitod el a hivásokat? Vagy mi utasitja el?
A state phone között van olyan, hogy call, ill. missed call. Én a nemfogadott hivásokról küldök emailt magamnak mailt, mert ha otthon hagyom a telefont, akkor is látom ki keresett.
A call esetén figyeld azt, hogy mennyi mp telik el, amig a telefont felveszi és leteszi, tehát ne a már kirakott notificationt figyeld, hanem a hivást, ami ha rövidebb mint 3mp, akkor az elutasitott hivás volt.
A tasker változóiban megtalálod a nevet és a telefonszámot. ( %CNAME, %CNUM )
-
tybsen
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
és ha úgy állítod be hogy csak akkor aktiválódik ha otthon vagy (tehát földrajzilag otthon)?
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
na, végül sikerült megcsinálni az automatikus üzenést, hangouts támogatás híján email küldéssel. mivel lusta voltam utánajárni a script-elésnek, a fizetős Email Me Pro tasker plugin-jét használtam. így azért elég egyszerű.
ja és megy a pattern lock megbízható wifi alatti deaktiválása is (megadott wifin első feloldáskor még kéri, de utána már csak slide unlock).
szóval elsőre némi utánajárással a két must have profil simán működik, zsír!
(az automatikus repcsi mód meg evidens, bár itt még mindig kéne valami jó kis kiegészítő feltétel, hogy csak akkor aktiválódjon ha nem maradok ki éjszakára)
-
Bozek
nagyúr
Most már értem is, hogy mit akarsz.

Az a baj, hogy nem ismerem a GB-t. Próbáld ki első körben, hogy figyeled az összes értesítést és egy If ágban vizsgálod, hogy tartalmazza-e az %NTITLE változó a "Nem fogadott" szöveget (regex-el). Ha igen, akkor először tesztelés gyanánt írasd ki mondjuk egy Popup-ba (de lehet sima Flash-ben is). Utána írj, hogy eddig megy-e, mert akkor kell majd az AutoNotification. Bár az ingyenes csak 5 karaktert enged, de tesztelésre nekünk ez is megfelel.
Mondjuk egyszerűbb lenne, ha nem az értesítésre kattintva akarnád hívni az illetőt, hanem mondjuk egy widget-et hoznál létre ilyen esetben és arra nyomva hívna. -
Bozek
nagyúr
"Notifications for some apps will not register i.e. the variable will be blank."
Valószínű, hogy a tárcsázó épp ezek közé az alkalmazások közé tartozik. Ha legalább 4.3 van a telefonon, akkor az AutoNotification-el el tudod kapni az értesítéseket, amikkel már dolgozhatsz.
-
rtzmp
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék elutasított hívásról értesítést. A címbe raknám a telefonszámot, comment-be a nevet. És ha klikk ezen, akkor tárcsázzon. De képtelen vagyok kiolvasni a klikkelt notification címét. %NTITLE nem ez. Logot futtattam, ott megjelent xxx:notifyclicktitle néven. Tudtok esetleg segíteni, hogy miként lehet ezt az infót kinyerni?
-
bacus
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
WIFII változóban benne van minden, ami neked kell.
Csinálsz egy profilt, ahol csak azt vizsgálod, hogy van e wifi kapcsolat (match *connected*), majd az on entertaskban matchingeled a te általad megadott névvel. Ha kell kapcsolod az openvpn-t.
A profile exitnél, meg bontod a vpn-t.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Olyanba tudna segiteni valaki hogy:
Ha wifin van es nem az altalam kijelolt wifin, akkor az openvpnSettings segitsegevel felcsatlakozzon a mar beallitott vpn-re? -
<Adamsky>
nagyúr
Jaja, a GPS dolgot vágom...
"...a gps bekapcsol, ha elinditom a maps programot..."
Ez nálam is szépen müxik.Lehet ezzel az időzítéssel csak az új telefonomnál van gond. Tegnap ugyanis a régin (HTC Desire) próbálgattam ezt a Profile ki-be kapcsolást, és szépen ment, úgy, hogy időintervallumot adtam meg, de az eleje és a vége ua. volt. Na, mind1, majd rájövök, hogy mi a bánat van itt.
Kössz szépen még 1x a kimerítő választ!

Kicsit játszok vele (nem vagyok az a feladom típus
), aztán ha lesz valamilyen végső konklúzió, akkor megosztom. A lényeg, hogy egyelőre müxik minden, csak a "time"-okat kell ilyen érdekesen megadni, ahogy írtam. -
bacus
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
a GPS ki és bekapcsolása más eset, az 4.x-en már csak root + secure settingsel megy.
De az sem tarthat percekig, csak max az, amig te ezt látod ! (legalábbis frissül a képernyőd), ha ott nézed, hogy az be van e kapcsolva.
Nálam a gps bekapcsol, ha elinditom a maps programot. Gyakorlatilag tized másodperc alatt van, mert mire elindul a maps, már nem is dumál, hogy kell neki a gps.
A másik, ha egyszer egy task elindult, akkor már mindegy, hogy a profil közben inaktiv lesz, a task végigfut.
Ha a két időpont megegyezik, akkor a profil ESEMÉNY (EVENT) lesz, azaz sosem lesz aktiv a profil, csak amikor bekövetkezik, a task lefut, nincs exit task, több taskot is hozzárendelhetsz, ha az időpontok között kölönbség van, akkor ÁLLAPOT (STATE), azaz abban az időben akitvvá válik a profil, van enter és exit taskja. -
<Adamsky>
nagyúr
Kössz szépen a tippet!
Ki fogom próbálni. Könnyen lehet, elegánsabb megoldás, mint az enyém 
Végül, mivel a "Variable Set", profile-on belül csak önmagában működött, így egy olyan verziót csináltam, amiben a korábban említett %Silent vizsgálatát a Task-on belül egy "If"-el tettem meg, és ha 1 volt, akkor engedem a "silent mode"-ot ON-ba tenni. Innentől már szépen működik minden, leszámítva, hogy az változó időzített visszaállításához tapasztalatom szerint egy 1-2 perces időintervallum kell. Nap közben játszottam vele egy kicsit, és - nekem - csak így működött. Akkor a GPS-t próbáltam ki-be kapcsolgatni. Ha a "from" és a "to" azonos volt - ahogy Te is írod - akkor nem történt semmi. Ezt én sem értem. -
bacus
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A profilokat tudod aktivvá tenni, ill. deaktiválni.
Csináld azt, hogy amikor kinyomod az ébresztőt, akkor azzal deaktiválod a silent mód profilt. Igy nem fog újra bekapcsolni, majd bármikor 8.30 után egy taskban szépen aktiválod a profilt megint.
Azt próbáltad már, ha intervallumnak azt adod meg, hogy 21.55-21.55 akkor mit csinál? Mert szerintem az akkor esemény szerüen fog neked működni...
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Elakadtam...
Szóval van egy egyszerű beállításom:
22:00 és 8:30 között "silent mode"-ba teszi a telefont (ha az otthoni WiFi-re van kapcsolódva)
Ez menet közben kiegészült egy task-al, ami annyit tudott, hogy ha volt ébresztő (pl. 6:30-kor) és kinyomtam, akkor az deaktiválta a "silent mode"-ot. Ezzel egy gond van, hogy közben aktív maradt az első task. Magyarán, ha mondjuk lekapcsolódtam a WiFi-ről majd vissza (mindezt még a megadott idő intervallumban), akkor megint aktív lett az "silent mode".
Arra gondoltam bevezetek egy változót %Silent, ami, ha 1 akkor aktívvá válhat az "silent mode" (22:00 és 8:30 között).
Ez a %Silent változó az ébresztő kinyomásakor felvenne egy 2-es értéket, és valamikor - mondjuk 21:55 tájékán - újra az 1-est, hogy 22:00-kor újra le tudjon némulni a telefon.Két gondom van:
a) Nem tudom a változó állítását egy konkrét időponthoz kötni. Pl.: 21:55. Csak úgy működik, ha megadok egy pár perces intervallumot. Pl. 21:51 - 21:55
b) Felvettem egy próba task-ot, (Variable Set), amiben, ha a %Silent 1 lett, akkor megtörtént, amit vártam. Viszont, amint kiegészítettem egy idő intervallummal, akkor már nem működött a dolog. Mindez gondolom azért mert a változó átállítása 1-re már korábban megtörtént.... remélem érthető voltam

-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
update: nem megy, mert hangouts dobta az xmpp-t

-
zsirfecske
addikt
hali, segítsetek, tudok valahogy olyan task-ot létrehozni, ami előre megadott személynek hangouts üzenetet küld? van rá mód/api/plugin vagy valami kerülőút?
annyit szeretnék hogy pl du 4 óra után ha lelépek munkahelyről (wifi/location) üzenjen automatikusan asszonynak. alternatíva is jöhet, nem muszáj chat bár sms/e-mail nem a legjobb megoldás.
köszi, ha
-
Sziasztok!
Meg tudom oldani Taskerrel, hogy ha megmozdul a telefon akkor hívjon fel egy számot?
-
ERPY
őstag
Újonnan feltennék egy kérdést, elakadtam.
Van egy FŐ könyvtáram, benne alkönyvtárak, mindegyikben fileok.
Hogy tudnám átnézetni a FŐ könyvtárat úgy Takserrel, hogy belelásson az alkönyvtákba is és összeszedni mondjuk a 200 megánál nagyobb fileokat, és azokat átteni egy másik, mondjuk X könyvtárba.Thx előre is.
-
Tomace91
senior tag
válasz
gery2123
üzenetére
Hát nekem a szinkronizáció alapból be van kapcsolva mindig, mert csak akkor kapom meg az e-maileket, és az egyetem miatt nekem ez eléggé fontos, hogy jelezzen a telefon egyből, ha jött e-mailem.
Akkor lehet meg is veszem és mókolok vele. Gondolom, ha segítségre van szükség, akkor itt tehetek fel kérdéseket, nem? Mert közben a 3G/2G kapcsolását megtaláltam, hogy a Cataclysm ROM amit felraktam tudja alapból, de a többihez (amit írtam, pl hogy bemegyek suliba és lenémítja, ha kijövök akkor meg vissza) lehet szükségem lesz segítségre.
De a legfontosabb, hogy megy-e a program ART futtatási környezetben? Mert én ebben használom a Nexus 5-t.

-
Tomace91
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom ezen a Tasker nevű progin, mert ha jól értesültem a Nexus 5 topikban, akkor ezzel meg lehetne oldani olyanokat, hogy ha nem otthon vagyok lekapcsolja a Wifit magától, ha bizonyos ideig nincs bekapcsolva a kijelző akkor átrakja a telefont 2G-re, lenémítja magát, ha beérek egyetemre ha kijövök akkor meg visszarakja a hangot, stb... Ezek tényleg mind megvalósíthatóak? Működik a program ART-on is? Nem merül gyorsabban a telefon, hogy figyeli a dolgokat folyamatosan?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is! Ha megveszem akkor szerintem úgyis lesz pár kérdésem még.

-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Ezt ismerem, de nem válasz a kérdésemre. Az itt leírtak csak arra vonatkoznak, ha hivatkozni akarok a tömb valamelyik elemére. Márpedig nekem nem ez a célom. Persze do...while ciklussal megoldható, de gondoltam hátha van rá egy soros megoldás, mint például a változó hosszára a Test részben a Variable Length.
-
-
Teasüti
nagyúr
Userguide...
If the four variables %arr1, %arr2, %arr3, %arr4 hold respectively a, b, c and d then we have an array with 4 elements. These variables can be used just like any other, however it is also possible to access them in special ways. Here are some examples:
%arr(#)
The number of defined array elements (4 in this case)
%arr(#>)
The index of the first defined array element, or 0 if none are defined (1).
%arr(#<)
The index of the last defined array element, or 0 if none are defined (4)
%arr(#?b/c)
A comma-separated list of the array indices (lowest to highest) with matching values, or 0 if none match (2,3 in the example)
%arr(>)
The contents of the first defined array element (a)
%arr(<)
The contents of the last defined array element (d)
%arr() or %arr(
All of the array elements separated by commas (a,b,c,d)
%arr(2) or just %arr2
The content of the element with index 2 (b)
%arr(2:4)
Contents of defined elements with indices 2 to 4 (b,c,d)
%arr(:3)
All the defined elements with indices up to 3 (a,b,c)
%arr(3
All the defined elements with indices starting from 3 (c,d)
%arr(1:2)
All the defined elements with indices from 1 to 2 (a,b)(#2241) Somatom
[link] -
Bozek
nagyúr
Le lehet valahogy kérdezni Tasker-ben egy tömb méretét? Mert betöltök egy TXT fájlt és azt darabolom, majd ezután lennék kíváncsi arra, hogy hány darab lett a végén.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Taskerrel nem tudom, mert bár megvettem, de nem mélyedtem bele. E-Robotban tudok manuálisan intenteket, broadcast üzeneteket megadni akár filterekkel is és receiver is van. Viszont nincs App Factory, hogy önálló alkalmazásként mentsem. De ha nem Taskerrel, hanem külön alkalmazásként elkészítve ennyiből áll a megjelenés definiálása, akkor sztem inkább készítek egy ilyen alkalmazást.
-
bgergo93
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia!
Ha rendes programot írsz Androidra, akkor egy intent-filter-t kell létrehoznod, amivel jelzed a rendszer felé, hogy a te programod ellát x feladatot, pl.: tárcsázót, és akkor fel fogja dobni, hogy mivel szeretnéd megnyitni.Ha rendszereseményre szeretnél feliratkozni, azt pedig BroadcastReceiverrel tudod pl.: bejövő hívás, alacson feszültség...
Nemtudom, hogy ez Taskerben megvalósítható-e!
-
fil
őstag
Sziasztok!
Van arra mód ,hogy a taskerben a Home gomb megnyomását emuláljam?
A button action-nál erre nem találtam lehetőséget.
-
-
válasz
üzenetére
Ehhez szerintem tuti kellene irnod egy kis alkalmazast, ami regeli magat mint app, ami kepest a hivast kezelni, majd beallitani, hogy ne legyen alapertelmezett dialer s utana elvileg ha hivast kezdemenyeznel meg kellene kerdeznie, hogy melyiket hasznalod.
Mikor utana meghivna az appod megfelelo fuggvenyet a rendszer, minden adattal, akkor te meg csak siman tovabb hivnal a taskerrel keszitett appra, de hogy annak kell-e, lehet-e, meg hogyan atadni a infokat, az mar jo kerdes. -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Bocs. ha zavaros volt! A Tasker nem hívásprogram, nem is várható el, hogy megjelenjen abban a menüben. De amit az App Factory ment, az már lehetne hívásprogam. Az ehhez szükséges "azonosítót" viszont biztos, hogy a Tasker -ben kellene definiálni. Ezért kérdeztem, hogy van -e erre vmi beállítási lehetőség. De ezek szerint nincs. Persze az is lehet, hogy egyáltalán nincs ilyen beállítási lehetőség, hanem mondjuk a jogosultságok határozzák meg, hogy milyen funkcióknál jelenjen meg az alkalmazás.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
El kellett olvasnom vagy 4x mire rájöttem mit szeretnél.

Fogalmam sincs. Android vajon miként dönti el egy alkalmazásról, h milyen funkciót tölt be és így milyen alapértelmezések vonatkozzanak rá?App Factory még hagyján, de Tasker-t se tudom elképzelni, mint alapértelmezett tárcsázó program.

-
törölt tag
Üdv!
Ha készítek egy Tasker profilt és azt alkalmazásként mentem AppFactory -val, akkor van olyan beállítási lehetőség, amitől az oprendszer bizonyos funkcióknál felajánlja, mint lehetőséget? Egy egyszerű dologról lenne szó (legalábbis szerintem egyszerű). Egy profil, ami egy előhívószámot tartalmaz. Nálam nincs beállítva alapértelmezett hívóalkalmazás. Így ha indítok egy hívást, akkor választhatok a rendszer által kínált lehetőségekből. Azt szeretném, hogy ezek között szerepeljen ez az alkalmazás olyan droidon, amin nincs automatizáló program. Megoldható ez? -
Alteus
csendes tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
OK Google témában ezt: [link] ajánlom figyelmedbe.
-
atillaahun
veterán
Épp ez lenne a lényege hogy ne lehessen olyan stabilan fogni a telefont, hogy kikapcsolhasson. Ezt a Gravity Screen szépen tudja, csak annak meg más bugjai vannak, ezért meg kellett tőle szabaduljak.
Ez a kézzel proxy kikapcsolás továbbra sem tetszik, akkor elveszti az értelmét a beállítás ha ezzel pluszban foglalkozni kell.
De írtam már az SS-es tagnak hogy mi a helyzet ezzel a Stay On-al, remélem mond valami okosat. -
válasz
atillaahun
üzenetére
Ha shake-nél 15s lenne, akkor folyamatosan mozgatni kellene a telefont, pl. stabilan fogod és olvasod a kijelzőt, akkor is kikapcsolna.
3 profile:
- shake: display off timeout 10 perc
- dispay off: display off timeout 1 perc
- proxi: display offEzzel mozgáskor 10 percig bekapcsolva maradna a telefon (de 1 perc is beállítható, akkor a második profile nem kell), és elég ha a proxi érzékelő felett elhúzod az ujjad, és kikapcsol a kijelző, nem kell lefordítani a telefont.
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Proxy-ra Display off? Lefordítva a telefon vagy a szenzor letakarására kikapcsolna a kijelző.
-
atillaahun
veterán
Ez nekem is eszembe jutott már, de az a gond vele, hogy az utolsó shake után 10 percig ébren marad a kijelző minden alkalommal.
Ezért lenne jó 15 s-re betenni az alvást, aztán egy Shake meg mindig tolna a Stay On-on egyet, mígnem letenném az asztalra, és akkor 15 s múlva egyből kikapcsolna. Talán valamennyi akksi időt is lehetne nyerni ezzel. -
válasz
atillaahun
üzenetére
Sensor - Shake esetén 10 percre állítani a kijelző kikapcsolás időtartamát? Display off-nál pedig az eredetire vissza (1-2 perc).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Stay Awake sztem azt tudja, hogy nem megy le a telefon deep sleep-be, vagyis folyamatosan pörög a cpu kijelzőtől függetlenül.
-
Bozek
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Viszont van a Secure Settings-ben egy olyan, hogy Wake Device. Azon belül be tudod állítani, hogy meddig maradjon ébren és van manuális On és Off menüpont is. Bár azt nem értem, hogy mi a célod ezzel, mert meríti rendesen az akksit.
-
atillaahun
veterán
-
Bozek
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Stay Awake while charging van csak, de az is csak akkor, ha felraktad a Helper-t.
-
atillaahun
veterán
Nálatok van a Secure Settings-ben Stay Awake beállítás? Mert a Tasker arra hivatkozik, de ott nem találom. :-(
-
Alteus
csendes tag
válasz
sanchomuzax
üzenetére
State / power / power. A source-ban lehet állítani, hogy milyen forrás érdekel, AC vagy USB, vagy vezeték nélküli töltés.
-
sanchomuzax
aktív tag
Hogyan vizsgálható meg Taskerrel, hogy a telefon USB töltőn van-e?
Hogyan kapcsolható be Taskerrel a Keep Awake? Azt látom, hogy egy adott taszk esetén engedélyezhető, de nekem nem ez kell, hogy amíg a taszk fut, hanem az, hogy a taszk vagy profil kapcsolja be, egy másik meg kapcsolja ki.
Köszi!
-
ERPY
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igazából az a baj, hogy nem találtam semmi számomra logikus megoldást, így gyakorlatilag még a nullán vagyok. De hogy tiszta legyen a kép, leírom mit is szeretnék.
A telón van egy mappa, amibe kerülnek dolgok (videók). Ezt a mappát szinkronizálom fel jelenleg manuális indítással egy hálózaton belüli ftp helyre. Ez eddig működik is, be van állítva, hogy ami felkerült a tárhelyre azt törölje is a telefon könyvtárából. Beállítottam, hogy mikor elindul a szinkronizálás, akkor kezdjen el a ledvillogó kikapcsolt képernyő mellett narancssárgán villogni. Szal eddig még minden okés.
De mivel néha elég sok a szinkronizálandó adat, és a fene tudja éppen meddig tart, hogy ne kelljen sasolnom a tellát hogy végzett-e, az lenne a lényeg hogy valahogy figyelni a könyvtár tartalmát hogy kiürült-e már, és ha igen akkor kezdjen a led mondjuk pirosan villogni.
Ha ezt megtudnám oldani valahogy, akkor már különböző feltételek mellett időzíteni is tudnám a szinkronizálást, és magától is tudná figyelni.
Szal igazából ezért lenne fontos, hogy ezt valahogy figyeltethessem vele. Ilyen mélységbe még sosem mentem a taskerrel, azért is kérdeztem meg itt hátha tud nekem valaki valami okosat mondani.
Keresgéltem a neten is, de számomra érthető és kicsit részletesebb megoldással nem találkoztam.
Szal minden bizodalmam bennetek van, vagy marad a jelenlegi felállás a manuális indításra. -
ERPY
őstag
Egy kis (nekem nagy) segítség kellene.
Annyi lenne a lényeg, hogy egy könyvtár tartalmát kellene figyelni, hogy üres-e vagy sem.
Ha nem üres, akkor nézze meg 5 perc múlva újra, ha üres akkor mondjuk rezegjen egyet.
Ennyi lenne, de sehogy sem akar összejönni nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak nem tudok rájönni, hogy az melyik a sok parancs közül.. csak olyat tudok létre hozni: hogy ha a képernyő ki van kapcsolva.. én zárolósat szeretnék.
Na asszem ezen még kell gondolkozzak egy kicsit.