Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordRajZoL
aktív tag
Félig?
Fullra
Egy megoldást találtam rá
Átváltottam google beszélgetöre azt meg lefagyasztottam Titaniummal
Szerencsére Tasker nem az alapértelmezett Say-t használja hanem amit megadsz neki
Viszont azok a progik amik az alapértelmezettet használják azok sajnos utánna nem fognak beszélni
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Szia!
Baj lesz így a Taskoddal.
Amíg fut a wait parancs, addig tapasztalataim szerint semmi mást nem futtat. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy 23 és 7:30 (remélem jól emlékszem az időkre) között semmit nem fog csinálni. Se GPS, se újraindulás. Esetleg utánna 7:30 -kor lefuttatja, amit betárazott.Ha mégis lefutna a wait közben és újraindul, akkor pedig a hangot nem fogja visszarakni.
-
raziel01
veterán
28 MB RAM-ot eszik most nálam. Teló restart kellett. Nem tudom miért volt 40.
Tárhely pedig 8 MB.
1 GB RAM-ból amúgy telik rá úgyhogy nem zavar.
Jut eszembe a hajnali 3 órai újraindítás nem fog bekavarni a hangprofilnak? Tudni fogja, hogy 8 és fél órát várjon és utána legyen hangos?
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Ígértem, hogy este ránézek még a memória használatra. Most a "gyári beépített" app manager (beállítások / alkalmazások) szerint 15 Mb RAM -ot használ és 4 Mb tárhelyet foglal.
Buta kérdés, de nem lehet, hogy azt a 4 -et nézted véletlenül 40 -nek.
Vagy lehet, hogy Te máshol (más programmal) nézed és az még hozzászámol + valamit? (Pl. gyorsítótár) -
raziel01
veterán
Így oldottam meg:
21:30-tól 23:30-ig
enter task: Silent mode vibrate
exit task Silent mode on
wait 8h:30m
silent mode offÍgy jó lesz szerintem.

Köszi.
Közben megvettem délután a Secure settings-et is. 330 Ft-ot megért.
Így van reboot. Hajnal 3-kor minden nap újraindul. Illetve a GPS-t csináltam meg, hogy a térképet indítva legyen GPS+mobilnet. Térképet bezárva pedig 2 perc után kapcsolja ki a GPS-t, mobilnet maradjon. -
bacus
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Ehhez a szolgáltatásoknál engedélyezni kell a tasker-JB -t.
Ezt engedélyezted?(note2-n ez a kisegitő lehetőségek / szolgáltatások alatt van).
Ja és egy fasza samsung bug is van már régóta, ami talán még a 4.3-ban is megvan, ha itt bármi engedélyezve van, akkor félig aktiválódik a TalkBack funkció, azaz bizonyos dolgokat "hangosan kimond" a telefon.
Pl, megynitotta a mappát, bezárta a mappát, halál idegesitő. Pedig whatsapp üziket is csak igy kap el.., de inkább nem használom.
-
Snoop-y
veterán
Email notifikacio figyelese valakinek mukodik?
Nekem nem mukodik olyan mintha nem detektalna a bejovo emaileket. ( a notifikacio mukodik amugy az megjelenik a notifikacios savban ):Event: UI: Notification:
owner application email -
törölt tag
Nem igaz, hogy nem találom, vagy csak nem lehet a Tasker notification bar-on lévő prioritását állítani?
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Hát ez egy jó kérdés!
Nekem most épp 3 aktív és 16 Mb -ot ír az alkalmazásoknál.
(Nálam még nem a legújabb verzió van fenn, hanem még az előző.)Szerk.:
És inkább meg sem számolom hány profilom van.
Hozzáteszem, nekem minden éjjel újra van indítva a telefonom 1 órakor. (Taskerrel)
Megnézem este is, gondolom addigra több lesz majd.
Szerintem, ha újraindítod Neked is kevesebb lesz! -
glaci
őstag
Annyiban módosítanám még magam, hogy:
Idővezéreltnél nincs exit, ha adott időpont(ok)ban fut le. (Tehát ha van repeat, akkor pl.)
Visont, ha intervallum van csak, akkor van exit task is.Szerk.:
Úgy is jó, Te tudod, hogy mit akarsz.
Az egyszerű dolgok egyszerűen is működnek. Nyilván onnantól érdekesebb a dolog, amikor "bonyolódunk"!
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Ránéztem gyorsan, idővezérelt profilnál nincs exit task.
Szerk.:
Szerintem csinálj 3 profilt neki. 21, 23 és 8 órára, aztán mindegyik lefuttatja az éppen szükséges beállítást.
Ha hagyod, ahogy van akkor a vizsgálatokat át kell variálnod a taskodban.Szerk. 2.:
Persze várhatsz is, aztán majd a Guruk megmondk a tutit!
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Így is megy, de ha más varia nincs a dologban, akkor teljesen felesleges olyan sűrűn felébresztgetni miatta a telefont.
(De működni működne úgy is. Akkor 23:10 -kor menne le csendesbe.)
Exitet szerintem akkor is csinálj hozzá, mert ha vissza is állít maga után, kérdéses, hogy melyik állapotot. (A csendesből a legelső hangosat, vagy a köztes rezgőt.) -
glaci
őstag
Már nem engedett szerkeszteni.
Neked most azt csinálja, hogy 21 órakor rezgő, majd 8 -kor viszaáll.
Ha nem akarsz sokat variálni, akkor 1 órás repeat az egyik IF módosítása, hogy kerek 23 -kor is "dolgozzon" meg egy exit task, ami visszarakja a hangot.
De megoldható 3 db. egyszeri egy időpontban lefutó profillal is, ami akkor, abban a pilanatban átállítja, aztán kész. -
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
A profil, ha idő alapján aktiválódik, akkor rakj egy pipát a repeat -hoz, és így megadhatod, hogy az adott intervallumon belül milyen rendszerességgel aktiválódjon.
Szerk.:
Ha nincs repeat, akkor az adott intervallumban végig aktív, de csak 2 * futtat taskot. A kezdő időpontban az enter taskot, amikor "lájár", akkor pedid az exit taskot.
Repeat esetén pedig mindíg újra aktiválódik - deaktiválódik az adott indőintrvallumon belűl a megadot rendszerességgel. -
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Előre szólok: Nem vagyok egy nagy Tasker guru.
Jelenleg úgy néz ki a Task -od, hogy ha le van futatva, akkor az idő alapján dől el, hogy mi történjen.
Ha 00:00:00 és 22:59:59 között futtatod, akkor vibrálni fog.
Ha 23:01:00 és 23:59:59 között, akkor elhalkul.
Ha 23:00:00 és 23:00:59 között pedig nem történik semmi, feltételezve, hogy nem folytatódik tovább a taskod.
Az, hogy milyen feltételek teljesülése esetén vagy mikor lesz aktív a profil, azt nem írtad.
Azt tudnod kell, hogy ha csak egy idő intervallumot adtál meg és nem állítottál be ismétlődést, akkor csak az aktiválódáskor (a kezdő időpontban) egyszer fut le a task és többet nem. (A lefutását pedig fentebb már kielemeztem.)
Remélem tudtam segíteni. -
raziel01
veterán
Egy profillal szeretném megoldani:
pl 21:00-tól 23-ig rezgő mód
23.00-tól néma mód.Egyszerűen nem akar menni.
Addig jó, hogy elindítja 21-től rezgőben de utána nem vált át.
Így néz ki:
IF %TIME<23.00 silent mode vibrate
else if %TIME>23.00 silent mode ON -
-
raziel01
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem értem.

Odáig van meg, hogy: Profil/Time itt meg van adva az idő amikor aktívnak kell lennie.
Aztán a Tasks-nál csak annyi van, hogy airplane mode Set On.
És akkor itt kéne a Taskon belül + gombbal hozzáadni a State/Variable-t? Mert ott van csomó variable de pont ilyen nincs.
Igazából az Airplane mode Set ON-nál próbáltam berakni egy IF-et. Ott olyat találni, hogy profile active vagy profile enabled és úgy csináltam, hogy if %PACTIVE doens't match alma
ha *alma*-ot írok akkor pirosan jelzi. -
raziel01
veterán
Sziasztok.
Nem tudok megoldani egy dolgot, segítsetek kérlek.Amit akarok:
0:00-tól 05:00-ig airplane mód KIVÉVE ha fut az "alma" profil.
Nem sikerül megoldani. Hogy kéne?
Bármit állítok mindenféleképp lefut az airplane mód. -
LordRajZoL
aktív tag
Szintén naptárral vezérlem a Profilok 90%-át. 2 plusz naptár ami csak szinkronizálva van de telón a nézet ki van kapcsolva.
Mivel 7+2 + nappalos hét, 35 napos ciklusba vagyok igy nem egyszerübb.
Plusz ami nagy elöny hogy igy ha változik a program csak naptárba átirom s max 2 perc s már az is szerepel a naptárbaAmit viszont nem árt tudni a naptár egész napos részéröl. 02:00-02:00 ig tart a 24 óra !
-
Teasüti
nagyúr
válasz
haliho0
üzenetére
Én ezt napi egy alkalommal történő letöltéssel oldottam meg korábban Calendar API-n keresztül, de idáig nekem úgy tűnt talán a naptár context-ekkel oldod meg.
Attól még online, hogy csak egy alkalommal mászik fel a netre naponta.
Vagy letöltöd hosszabb időre előre az eseményeket... De akkor is net kell hozzá. -
haliho0
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
A naptáras megoldás csak addig online, amíg létrehozod a naptárat, utána már offline is működik. Én is így használom. Változó reggeli programom van, amit naptárból olvastatok ki, ez alapján állíttatom be az ébresztőt, és az ébresztő előtt 5 percre beállítok egy naptárbejegyzést, ami a reggeli szinkron időpontja, hogy az ébresztővel friss időjárást kapjak.
Bozek problémájára: Két naptárbejegyzés: az elsőre elindul a task - két perces For - a második bejegyzés átállít egy váltózót, amire kilép a ciklusból.
-
Teasüti
nagyúr
2 percenként is lehet naptárbejegyzést időzíteni, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már vki csak erre fenntart egy külön g naptárat, akkor sztem már mindegy, hogy egy eseményhez 1 db vagy 60 db bejegyzés kapcsolódik.
Amúgy már az online mivolta miatt sem szimpatikus megoldás, de workaround gyanánt nem rossz.
De offline workaround lehet mondjuk a state variable context is.
Persze a tökéletes és legegyszerűbb az lenne, ha Pent végre megcsinálná a dinamikus Time context-et, ahogy azt már javasoltam neki másfél évvel ezelőtt is.
Nem prioritás neki, kezdjétek el zaklatni ezzel, hátha nekiveselkedik!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszi! Ez hiányzott. Most már megy, mert a %Van helyett a %Van1-et vizsgálom. Az eszembe se jutott, hogy tömböt hozhat létre, miközben csak az első találatot tároltatom vele.
Akkor majd ha időm lesz, nekiállok bajnokságokra bontani a múltkori Task-ot, hogy Scene-el (Spinner) lehessen választani, melyiket akarom követni.
-
Teasüti
nagyúr
Őőő nem. Vagyis a pixelre pontos méret megjeleníthető mindkettőn, ha belül van a natív felbontáson, de a nagyobb kijelzőn miniatűr lesz. Ezért lenne jó, ha Tasker önmagától képes lenne az aktuális képernyőmérethez szabni a jelenetet.
Store Matches nem tömböt hoz létre? Próbáld meg kiíratni a változót így: %var() !
-
Bozek
nagyúr
Közben megnéztem, a Variable Search Replace-nél van ilyen, hogy Store Matches In. Gondoltam belerakom ott egy változóba az eredményt és utána azt vizsgálom, hogy üres-e vagy sem. Na, oda nem pakol semmit, hiába is próbálom... Persze ha cserélem a keresett szövegrészt, akkor azt megcsinálja.
(#2058) Teasüti: Pixelre pontos méreteket? Tehát egy 320x240-esre és egy 1280x720-asra is beállíthatom egyszerre és attól függ, hogy melyiken futtatom, úgy fog kinézni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Miért? Ha kívülről szerkeszted, akkor tudsz telefontól független beállítást is csinálni?
Nekem még mindig hiányzik a szövegben keresés. Bár cserés megoldás van, de nekem olyan kellene, hogy azt vizsgáljam, hogy benne van-e vagy sem. Lehet, hogy valahogy meg lehet oldani, de eddig nem jöttem rá, hogy hogyan. -
Teasüti
nagyúr
Na végre lehet tesztelni a képernyő felbontást.
(Már "csak" annyi, h a dev. telefontól függetlenül is be lehessen állítani egy jelenet méretét, ne kelljen már hozzá szövegszerkesztőzni kívülről.
Meg ugye a szerkesztő ablak mérete... Teljes képernyős alkalmazáshoz is mókolni kell.
)
Látom Pent nagyon ráment a jelenetekre, ami tetszik.
-
Bozek
nagyúr
Tökéletesen működik a tömbök rendezése, igaz, így írhatom át a múltkor elkészített task-ot egy kicsit. De legalább nem kell annyi For ciklust használnom benne.

-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Kezdő "Tasker"-es vagyok. Egyelőre csak ilyen alap dolgokat állítottam be pl., hogy ha lakáshoz közeli adótornyot érzékel, akkor kapcsolja be a WiFi-t (ha eltávolodtam, akkor pedig ki), és ha a WiFi felcsatlakozott a hálózatomra, akkor kapcsolja ki a pattern lock-ot.
Most viszont olyat szeretnék, hogy ha otthon vagyok (az előbb említett hotspot-on van a telefon), akkor este 10 után halkítsa le a telefont reggel f9-ig. Ha viszont másnap reggelre be van állítva ébresztő mondjuk f7-re, akkor az ébresztő kinyomásával a "silent mode" is kapcsoljon ki. -
Teasüti
nagyúr
Csak vaktában dobálózva:
1. Vannak olyan változóid, hogy a hívó száma és neve mondjuk, meg idő, stb.
2. Vannak események és state context-ek egy hívás fogadására, elutasítására és a kicsörgésre.
3. Több profilt létrehozol ezekből a Context-ekből, majd a phone idle profilodban vizsgálod, hogy ennek a profilnak az aktivációját melyik másik profil aktivációja előzte meg (ringing és offhook, vagy csak a ringing), így kikövetkeztethető, hogy felvetted, vagy nem fogadtad.
4. Phone Idle profil Task-jában összerakod a felsorolt változókból, amire szükséged van, meg hozzá egy adatbázist (változót, tömböt).
5. Következő alkalommal már a meglévő adatbázist ellenőrzöd a változók aktuális értéke szerint a Phone Ringing profilodban, majd kimenetétől függően cselekszel.
Voilá.
Legalábbis szerintem.Ehhez három profilra lesz szükséged, meg logikára, meg türelemre, meg esetleg némi segítségre egyikünktől a topikban.

-
Necc
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Egyaltalan nem ezt keresem. Amiket linkeltel azok csak sima lista szerinti hivasszurok.
A feladat: ha x ember keres, es nem veszem fel a hivast, vagy elutasitom azt, akkor egy n szamlalo induljon el, ami onnantol x emberket automatikusan blokkolja/nemitja, de y emberket engedi csorogni (amit ha ugyszinten nem veszek fel/elutasitom elindul a szamlalo es blokkolja ot is).
Szoval akkor bedobom a masodik kerdest: hogyan?
-
Teasüti
nagyúr
Troll on: azt nem kérdezted, hogy hogyan.
Csak, hogy meg lehet-e? Meg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy épp első találatos.
Némítási késleltetésre is van benne workaround.
De nézd csak, itt egy másik is, ami csak így első blikkre átszaladva rajta talán lépésről lépésre mutatja be a mikéntjét.
Nem figyeltem tudnak-e ezek időzítést ugyanakkor.(Ha konkrét kérdésen van, állok rendelkezésre, de más problémáit nincs motivációm megoldani.
Bocsi.) -
Necc
addikt
Tok jo nezni ahogy itt elbeszelgettek egymassal, de en, mint, mint total kezdo taskeres eppen ott tartok hogy letrehozni probalok egy esemenyt, hogy "missed call" eventkor tortenjen valami, de annyira komplex, annyira attekinthetetlen, logikanak rengetegszer szogesen ellenallo dolgokat tol az arcomba a program, hogy perpillanat egyszerubbnek tartom hagyni az egeszet a fenebe, es kovetni a jol bevallt modszert: ha egy barom 3x hiv egymas utan lancban (15 masodperc csorges utan automatikusan eldobja a hivast a telefonkozpont) mert agya nincsen felfogni hogy azert nem veszem fel azt a Q...a telefont mert eppen Q...ara nem erek ra, akkor egy laza csuklomozdulattal lepattintom a hatlapot, kipottyantom az aksit, oszt jonapot

-
Teasüti
nagyúr
Nem kellenek az előzmények, elég menet közben generálni saját adatbázist a bejövő hívások adataiból.
Sokkal egyszerűbb számokhoz (nevekhez) tartozóan utolsó hívás időpontot tárolni, mint 10 különböző változóban értelmetlenül ugyanezt, majd csörgés közben végig iterálni találatért, no meg persze folyamatosan futtatni a háttérben a változók karbantartásáért. Ez egyszerűen nonszensz.
Ugyanazzal a művelettel, amivel találatot keresel, azzal az eggyel meg lehet oldani az egészet egyetlen tömb alkalmazásával - 10 különböző helyett -, és ezt elég eseményszerűen meghívni, nem is kell folyamatosan futnia a háttérben.
Meg persze teljesítményben sem ad akkora handicap-et, mintha iterálni kellene hívás közben.
És ha 1 óráról lenne szó, akkor 60 különböző változót használnál?
Persze lehet 4 magos telefonokon több giga ramnál ez nem para, de mondjuk nálam a bughalmaz kicsi Ace-emen néha már a hívás maga is meg tudja fagyasztani a telefont egy-egy rom esetén.
De persze ettől még az optimalizáció mértéke nem hardver függő, hiába van erős vas, ha szar a kód.
Főleg Android-on, főleg Tasker-ben. -
bacus
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Csak ezt hivónként kell feljegyezni. A cél, hogy X hiv, kinyomja, majd ha 5 percen belül hivja X akkor automatikusan dobja el a hivást. De Y ettől független.
Nem tudom, hogy neked mi az egyszerü, de nekem 1000nél több névjegyem van, némelyikhez 3nál több telefonszámmal. Extrém példa tudom, de ebből simán előfordulhatna, hogy akár ugyanaz a contact 3 számról is hiv, mindezt egyszerre 5 contact, akkor az már 15 hivás amit tárolni kell.
Persze ha a hivás előzményekhez hozzá lehetne férni taskerből, az lenne a legegyszerübb, de ezt nem is néztem meg, hogy ezt lehet e.
És a legfontosabb, hogy nem nekem kell ez a funkció

-
bacus
őstag
meg is lehet oldani, meg nem is.
A hivás blokkolás némán már önmagában nem megy tökéletesen minden feltétel nélkül, én próbálgattam, de hiába adtam a legmagasabb prioritást, néha becsöng egy pillanatra.
A többi megoldható, persze attól is függ, hogy meddig akarod az azonnali blokkolást, ha mondjuk 10 percen belül dobja el a hivást, akkor 10 változót használnék. %1Perc, %2Perc, .. %10Perc
Amikor elutasitod a listát bedobod az 1es listába, majd percenként shifteled a listákat, azaz a 10est eldobod, a 9es a 10es, a 8as a 9es, stb..
Hivás jön, akkor először lekussoltatod, majd vizsgálat, hogy szerepel a 1es listában, majd a kettesben, stb.., ha nem szerepelt sehol, akkor hang be, ha meg szerepel, akkor foglalt..
nem tökéletes, mert lesz telefonszám, amit az egyes listába 5mpel a shiftelés előtt teszel be, azt csak 9perc 5mp-ig blokkolja. Shiftelhetsz hamarabb is, akkor pontosabb, vagy teljesen más megközelitést is használhatsz, ha pl feltételezed, hogy limitált számú embert dobsz el (pl 10et), akkor egy tömböt használsz, majd eltárolod a telefonszámot és az utolsó hivást.
Ilyenkor a vizsgálat, szerepel a tömbben, a most - hivás ideje kisebb e, mint az általad deklarált...
-
Necc
addikt
Udv.
Meg lehet valahogy azt oldani taskerrel, hogy ha kapok egy hivast barkitol, es azt nem veszem fel, akkor csak az az egy adott szam ha visszahiv x percen belul, akkor meg se nyikkanjon a telefon? (rogton elutasitja a hivast, nema marad, mindegy melyik)
-
haliho0
tag
Sziasztok. Tudtok valamilyen megoldást az ébresztő rezgőjének letiltására akár taskerből, akár valamilyen script nyelvből? Motorola Defy+, Mokee OS
-
aprokaroka87
nagyúr
Nahát tulajdonképpen csináltam valamit ami úgy 90%+ műkődik is.
Elsőnek is létrehozunk egy CALL STATE-et,itt kiválasztjuk én azokat a telefonszámokat amiket majd tiltani szeretnék..ezután a TASK-nál kiválasztjuk az INPUT/BUTTONS/END CALL OPCIÓT.
ilyenkor annyi tőrténik hogy tulajdonképen úgy érzékeli mintha mi utasitottuk volna el a hivást.Másodszor szintén létrehozunk egy CALL STATE-t,majd ide most a nem blokkolandó telefonszámok kerüljenek,majd ha megvagyunk hozzunk létre egy új taskot "válaszuk a STOP/TASK opciót...itt válasszuk ki azt Stoped annak a feladatnak a neve ami a blokkolást végrehajtja.
Természetetesen nem 100%,de kisérletnek jó.
Illetve itt a fizikai gombbal rendelkezők előnyben vannak. -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Yep.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
közbe gondolkodtam valamin a hívás szűrésnél v ha jól rémlik akkor pl favorit az C:favorites lehet más csoporttal is megy?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nekem több napom ráment, mire kiokoskodtam a nulláról. Aztán újabb napok, mire ebből kész program lett.
De hajrá!
Apróságokban számíthatsz rám, csak ne nekem kelljen megcsinálni helyetted...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Jelenleg - tudtommal - Tasker nem fér hozzá a telefonkönyvhöz azon a néhány primitív Context-en kívül, ami van és amiben egyesével lehet csak kijelölgetni a kontaktokat.
Ami neked kellene, az már egy szűrő algoritmus, amihez adatfeldolgozás kellene, amit meg csak Task-okban lehetne összerakni, de ez már mélyvizes téma.
Root jog kell hozzá, némi Shell parancs ismeret és programozási/adatfeldolgozási alapismeretek.
Manuálisan kellene kiolvasni a telefonkönyv rekordjait, majd a számokat rendezni, szűrni, stb.
Talán érdemes lenne inkább erre készült alkalmazást telepíteni, hacsak nem vagy Tasker hívő és nem félsz kutatást végezni és tanulni magad erejéből.
(#2031) LordRajZoL
Tényleg.
Én úgy értettem, hogy nem is akarja előre definiálni a számokat, hanem vmi intelligensebb megoldást szeretne.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Csináld forditva
Ne tiltsd hanem csak azt engedélyezd amit akarsz -
aprokaroka87
nagyúr
Sziasztok egy kis segitségre lenne szükségem,szeretnék létrehozni egy olyan profilt ami blokkol majdnem minden ki és bejövő hivást...viszont azt nem tudom megadni hogy pl a segélyhivót,stb ne tiltsa le.
Nyilván megtehetném hogy eggyenként berakom a listába a blokkolandó számokat,de sok telefonszámom van.
Probáltam az "if"-nél keresni rá opciót de nem találtam.
Köszi szépen! -
noorbertt
őstag
válasz
üzenetére
Üdv,
GPS: profile-application kivalasztod a programokat majd hozzaadod a belepo taskot "gpsON" ebbe a taskba ertelemszeru hogy mi lesz. Majd egy exit taskot hozza rendelsz amit én ugy csinaltam h várjon 10percet majd GPS OFF.
Ha ennyire pontosan akarod akkor GPS-el esetleg betudod állítani, de akkor épp mennie kell és taskernek pörgetnie kell a szenzort. Nem probaltam meg GPS-el de inkabb cellinfok alapjan kapcsolgasd a wifit. Az nem tul pontos de aksit jobban kimeli.
Bar 4honap hasznalat utan rajottem hogy total folosleges kapcsolgatni a wifit mert ha csak egy feltetelt adsz meg neki pl abba a cellaba vagy/GPS koordinatakon belul akkor is kapcsolgatni fogja a wifidet mikor nincs ra szukseged mert kezzel lekapcsoltad es mobilnetre tetted.
Persze tobb feltetellel...sorry ha kusza lett

----------
Silent profilom nekem is van, itt vissza keresel es talalsz egy jo linket is hozza amivel betudsz allitani egy olyat h nema uzenmodban vagy de ha asszony hiv csorogjon
... vagy epp a szomszed mert eg a haz..Visszakapcsolni a silent profilt task segitsegevel megtudod csinalni amit kitudsz tenni kapcsolonak.
sot ezt is kombinalhatod eleg jol(#2008) vgyuri
ez idaig 7secre allitottam a kijelzot task segitsegevel. -
noorbertt
őstag
válasz
üzenetére
Üdv,
GPS: profile-application kivalasztod a programokat majd hozzaadod a belepo taskot "gpsON" ebbe a taskba ertelemszeru hogy mi lesz. Majd egy exit taskot hozza rendelsz amit én ugy csinaltam h várjon 10percet majd GPS OFF.
Ha ennyire pontosan akarod akkor GPS-el esetleg betudod állítani, de akkor épp mennie kell és taskernek pörgetnie kell a szenzort. Nem probaltam meg GPS-el de inkabb cellinfok alapjan kapcsolgasd a wifit. Az nem tul pontos de aksit jobban kimeli.
Bar 4honap hasznalat utan rajottem hogy total folosleges kapcsolgatni a wifit mert ha csak egy feltetelt adsz meg neki pl abba a cellaba vagy/GPS koordinatakon belul akkor is kapcsolgatni fogja a wifidet mikor nincs ra szukseged mert kezzel lekapcsoltad es mobilnetre tetted.
Persze tobb feltetellel...sorry ha kusza lett

-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Hozzám?
A Teasütit elég nehéz Pent-nek olvasni. 
Egyszer felmerült bennem is az ötlet, gyorsan el is vetettem...
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
A felett átsiklottál, hogy Tasker-ben semmit nem jelent egy profil aktív állapota közben, ha nyomkodod a telefonod (hangerő pl).
A hozzárendelt Task aktiváláskor egyszer lefut, oszt' jónapot!
Hogy utána mit csinálsz a telefonon az nem érdekes Tasker szempontjából.
Nincs olyan, hogy "felhasználói beavatkozás" meg hasonlók, ilyet nem monitoroz.
A Context-ben meghatározott feltételeket monitorozza, majd lefuttatja a Task-ot, ha kell. Utána történhet bármi, amíg vmi releváns profil nem (de)aktiválódik (újra). -
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Elég gyakran szoktam újraindítani, ez nem fog segíteni. SuperSU menüben nincs ott. Nem is lehet ott, mert nem volt request a Tasker engedélyezéséről (minden egyéb app-om szerepel a SuperSU-ban).
Amit szerettem volna:
a) GPS csak a Maps-ra kapcsoljon be / Maps bezárása után kikapcsoljon (illetve tavasszal ugyanez a Strava-ra).
b) WiFi a lakásom 50 méteres körzetében lehet csak aktív. Máshol nem életbevágó. Illetve ahol kell, ott majd bekapcsolom (kérdéses lesz, hogy az mennyire borítja/írja fel(ül) a(z) profilokat Tasker-ben, ha én elkezdek a menüben WiFi-t engedélyezgetni bizonyos helyeken).Helyzetmeghatározásokat is gondoltam, hogy kikapcsolgatom, csak Maps-nak engedélyezem, de ennyire nem mentem előre, egyenlőre a WiFi-t és a GPS beállításokat babrálnám az éjszakai mód után (exit task-t belőttem rá
). -
törölt tag
Azt hiszem mindent értek, amit írtok.
Közben a válaszra várva egy olyan profilt/taskot szerettem volna csinálni, amihez root kell. A SuperSU valahogy nem detektálta a root kérvényt az első Tasker indításnál, a menüben meg sehol nem találom, pedig már vagy 10x átnéztem mindent. -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
üzenetére
I Csendes Off, Csendes On, Csak rezgés
II Ha inditó feltétel érvényesül akkor Task aktiv lesz, ha te menetközbe változtatsz azon amit Tasker kapcsolt akkor az nem fog újra lefutni, mivel kezdeti feltétel nem változottIII Ha silent off akkor visszaáll minden hangerö a silent elötti értékekre
S igen lehet hangerött változtatni
Simán exit taskba ahol kilépsz a silent off után kell berakni -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
üzenetére
Silent Mode on esetében bekapcsolod a "néma "módot
egy áthuzott hangszoró jelzi ezt az értesitési sávon.
Viszont a néma profil is lehet hangos.
Ugyanis az Audio Settingsben külön belehet állitani hangtipusok hangerejét is.
Ha te megnyomod a hangerő gombot azt a tasker felhasználói beavatkozásnak vesszi és ez esetben csak akkor lessz érvényes ha újrainditod a taskot.
Egyébként egy jó tanács csak hogy ne kavard bele magad...
úgy kezd a taskot megtervezni pl éjszakai némitás esetén
-Vibrate on ringer(off)
-Silent mode(on)
utánna egyedileg áligass be minden egyedi hangerőt is.
Ez esetben mindig a taskerben beálitott hangerő tipusok lesznek érvényesek.
Pl tehetsz ki egy widgetet az asztalra a task nevével és aktiválva az fog müködni
A lényeg az az hogy a Silent mode csak egy elnevezés. -
törölt tag
Csináltam egy idő profilt, ami From "x" Till "y". Alá egy Silent Mode taskot. Ez az éjszakai néma üzemmódom (első profilom
). Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.I. A Silent Mode tasknál a "Mode" mit jelent (Off / Vibrate / On)?
II. Ha ez a profil folyamatban van de én a hangerőszabályzót megnyomom, akkor elvárnám, hogy a Tasker legyen olyan figyelmes, hogy mivel még a From x Till y tartományban vagyok, a következő percben váltson vissza némára. Ezt nem teszi meg, miért? És van-e valami módszer ez ellen? Be kell lépni a Tasker-be és nyomni egy "play" gombot. Kicsit kényelmetlen.
III. Bónusz kérdés.
a) Ugye ha a Till időpont letelik, akkor kikapcsol a silent üzemmód. Ilyenkor milyen hangerőre vált át a telefon? Arra a hangerőre amilyen hangerőn volt mielőtt ez a profil elindult?
b) Ha a) igen, az nem jó, mert késő este halk vagyok, de az másnap reggel már kevés. Az megoldható, hogy ha reggel letelik a Till időpont, akkor mondjuk x hangerőre kapcsoljon a telefon, de ehhez ne tartozzon időtartam, csak kapcsoljon egy meghatározott hangerőre?Remélem nem kérdeztem nehezeket. Most kezdek csak elmerülni a témában. Látszólag is még nagyon az elején vagyok.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A PowerAMP és a PlayerPro is tudja ezt JB nélkül is. Sokkal egyszerűbb és elegánsabb, mint Tasker-el. Vagy elvileg a Power Toggles is tudja.
-
aprokaroka87
nagyúr
Sziasztok!Egy olyan kérdésem van hogy taskerrel lehet valahogy az értesitő sávra shortcust-ot kirakni?
ugyanis szeretném ha a zenelejátszót onnan is tudnám vezérelni,mivel nem jelly bean-em van.
Az Asztalon már megoldottam hogy csináltam 3 vezérlőgombot taskerrel ami épp kiirja az aktuális zenét is. -
haliho0
tag
Köszönöm a gyors választ. Persze az If-nél működik az egymásba-ágyazás, de nekem több parancsom is van és Else ágam is, így eléggé megbonyolítja és átláthatatlanná teszi a kódot.
A WiFi-re akkor jelenleg nincs megoldás. A ToDo-ban rengeteg minden van... Nagyon soká lesz teljes értékű program a Taskerből.Régebbi hozzászólásokban láttam, hogy mások is kerestek SMS kezelő alkalmazást a Taskerhez.
Az itt talált python kódokat kicsinosítgattam: [link]
Képes SMS-eket törölni, olvasottként megjelölni, küldeni. Ha valakit érdekel feltöltöm. -
válasz
haliho0
üzenetére
Sajnos nincs ÉS, ezért egyben nem megy, de egymás alá tudod rakni:
IF feltétel 1
-- IF feltétel 2
---- Csinald ezt 1
---- Csinald ezt 2
-- END IF
END IFHa csak egyetlen dolgot csinálnál, akkor így is megy:
IF feltétel 1
-- Csinald ezt (pipa: IF feltétel 2)
END IF%WIFII -ben az aktuális wifi elérési pont adatai vannak, mintha Automagic-ben lett volna külön változó erre. Tasker TODO-ban benne van: "wifi near: allow variable for SSIDS so you can do e.g. 'near SSID I've connected to at some point", szóval egyszer bekerül a Tasker-be is.
-
haliho0
tag
Sziasztok! Néhány hete próbálgatom a Taskert, alapvető projekteket sikerült is összeraknom benne de most belefutottam néhány korlátba. Tudtok valamilyen módszert If elágazásnál több feltétel megadására? Ha csak logikai értékekkel dolgoznék, ki lehetne valahogy matekelni. Konkrétan: %VÁLTOZÓ Is Set AND %VÁLTOZÓ < 30
Másik kérdésem: csatlakozott WiFi esetén le tudom valahogy kérdezni az elérhető hálózatokat? -
Tasker - Run shell (root-hoz pipa) : echo 0 > /sys/class/leds/lcd-backlight/brightness
Ezzel lehet kikapcsolni a kijelzőt, mint amikor telefonálás közben a fülnél van a telefon. Echo utáni szám 0 = kijelző ki, 1-255 fényerő be.
Ezzel a Screen Standby programot lecseréltem, 36 mbyte memóriát fogyasztott, és sokszor magától leállt. itt találtam a leírást
-
bacus
őstag
válasz
pleslie82
üzenetére
Nem az a felháborító, hogy root kell hozzá, hanem az, hogy alapból ez nem jár a telefonokra (és sok tabletre sem, Myadudio tabletje pl gyárilag rootolt!).
A k.va nénikéjüket, hogy nekünk kell garanciavesztést kockáztatva csinálni dolgokat, mert alapból nem nézik elég felnőttnek az embereket.
Mindezt olyan eszközön, amit igy nem igen lehet tönkretenni (na jó efs mappát menteni kell), mert egy reset mindent visszaállit a gyári állapotra...A root egyébként egy egyirányú utca abból a szempontból, ha egyszer tudod, hogy mi mindent csinálhatsz vele, soha többet nem tudsz meglenni nélküle

-
pleslie82
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a Tasker-t, nagyon jó dolognak tartom, egyenlőre még sötét vagyok nagyon, folyamatosan olvasgatok és szedem össze az infókat. Viszont én is nagyot csalódtam, hogy a repülőgép üzemmódot nem tudom bekapcsoltatni vele....ez tényleg csak akkor működik, ha rootolom a telefont? Ezt én sem szívesen tenném a zsír új S4-en.
Persze letöltöttem a Security Settings-et, de az önmagában kevés, ha jól gondolom....
Pedig ez lenne az egyik legfontosabb opció, hogy éjszaka és reggel ne nekem kelljen kapcsolgatni.
Mit lehet tenni? -
válasz
forintuser
üzenetére
Security Settings-en belül tudod telepíteni. Hetente jön a telefonomra új CM rom, ilyenkor a Helper-t mindig újra kell telepíteni, valamiért törlődik a /system-ből, 10 mp-es művelet visszarakni.
-
válasz
forintuser
üzenetére
Tasker-hez Security Settings + Helper nálam működött 4.2.2-ön, mindent tudok vele kapcsolni, repülőgép üzemmódot is.
-
ttrap
tag
Sziasztok!
Android 4.2.2-nél nem rootolt készüléknél semmiképpen nem lehet repülős mód kapcsolást megoldani?
Ennyi miatt nem szívesen rootolnám az új SGS4-em.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Torrent meghívó kunyeráló
- OLED monitor topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bocsi.)