Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogil99
aktív tag
(#3097) bAtt001
(#3098) gery2123
(#3099) filKöszönöm hogy figyelmeztettetek arra, hogy nem fogalmaztam szabatosan. De ha figyelmesen elolvastátok volna az előzményeket, akkor tudnátok, miről folyik a párbeszéd.
Nem őrültem meg és nem akarok kikapcsolt vasat ébresztgetni taskerrel.
-
gery2123
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Ahogy a kolléga is írja nem fog menni. Egy kikapcsolt készüléket nem tudsz egy nem futó programmal bekapcsolni. Illetve miért szeretnéd kikapcsolni? Ha szerinted fogyaszt akkor airplane mód és kész. Ha pedig abban hiszel hogy a Droidnak kell naponta a ki-be kapcs (szerintem ez már rég a múlté) akkor egy restart nyomj neki xy időben.
-
bAtt001
addikt
-
bogil99
aktív tag
válasz
bogil99
üzenetére
Most úgy oldottam meg, hogy 2 feltételt szabtam. Az egyik, hogy ha a Home változóm 1*, a másik, hogy 22:00-6:30 között vagyunk. Ehhez rendeltem bemenetinek egy ék egyszerű taskot: airplan off, wait 2 perc, air off wait 28 perc, goto 1**. Kimeneti taskban pedig stop bemeneti task, airplan on. A taskok külön-külön elindítva szépen működnek, este megmondom, hogy a gyakorlatban hogyan.
Szépen kikapcsolta a telefont időben, viszont reggel bekapcsolni elfelejtette. Így most külön szedtem, a contex feltételeit módosítottam, ha az a változó, ami a home+time változókat figyeli és azokat összeadja =2, akkor indul el, és csak a bemeneti taskot hagytam meg, ami este kikapcsol és reggel 6:31-re beraktam egy időponthoz kötődő contexet, ennek szintén csak bemeneti taskja van, ez azonos tegnapi kimeneti taskkal, ami csak ennyit tartalmaz: stop kikapcs task, és airplan on.
Holnap megmondom ezzel mit kezd, engem már egyre jobban bosszant.
-
mm89
őstag

Közben kiderült, hogy nem is működik. A messenger appról van szó egyébként,a lényeg az lenne hogy ha netezek akkor ne adjon hangot új üzenet étkezésekor, mert úgyis látom, viszont ha ki van kapcsolva a kijelző akkor meg igen. Sajnos a messenger app szarik rá hogy le van véve az értesítések hangereje, akkor is ad hangot
Na mindegy..
Másra egyelőre nem használom, úgyhogy lehet kukázom is az appot
Szerk.
Nem igaz, mert egy fontos feladatot azért találtam neki:
Bőr tokban hordom a telót, amikor hívás érkezik akkor elég lassan tolja fel a fényerőt, így napsütésben nehezen látható, ill várnom kell 2-3 másodpercet mire megtudom, hogy ki keres. Na ennek csináltam olyat, hogy ha csörög a teló és reggel 7 és este 7 között van akkor auto fényerő off és fényerő max. Amikor phone idle, akkor meg auto fényerő. Remélem jó is lesz
-
bogil99
aktív tag
Igen, így volt (repeat-elve) akkor is, amikor szinte másodpercenként oda-vissza váltogatott. Most úgy oldottam meg, hogy 2 feltételt szabtam. Az egyik, hogy ha a Home változóm 1*, a másik, hogy 22:00-6:30 között vagyunk. Ehhez rendeltem bemenetinek egy ék egyszerű taskot: airplan off, wait 2 perc, air off wait 28 perc, goto 1**. Kimeneti taskban pedig stop bemeneti task, airplan on. A taskok külön-külön elindítva szépen működnek, este megmondom, hogy a gyakorlatban hogyan.
*ugyanis nem csak otthon, de több más helyen is ki akarom kapcsolni estére
**tudom, hogy a goto nem elegáns megoldás, de ha már van, akkor kihasználom a lehetőségét. Ha már egyszer egy másik telón működő "programot" kell átszabni.2G -3G (- 4G):
Én nem is állítottam be ilyesmit, próbáltam a lényegre törni.Más.
Átalakítottam két contex/egy enter taskossá a csendes üzemmód beállításokat és miután hasra borítottam a telcsit, egy pillanatra felvillant a kis ikon az értesítési sávban és ugyanolyan gyorsan el is tűnt. Vissza kellett térjek az előző megoldáshoz, ahol egy contexen belül kezeltem a két dolgot. Nem értem miért csinálja ezt. Nem mindegy neki?
-
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
A profil aktiválási feltételeknél az időadatok között teszel a repeat -hoz egy pipát, majd beállítod 30 min. -ra.
A task felépítését pedig leirtam.
Egyszerűbb ergo kevesebb hibalehetőség.2G -3G (- 4G):
Kivettem a feltételektől a térerő figyelést, azóta úgy tűnik jól működik.
(Bár a Tasker -el még elegánsabban meg lehetne csinálni, ha tudná kapcsolni.)
Engem az zavar, hogy ha elnindítok egy "Fast" alkalmazást, akkor felkapcsol, de ha kilépek nem kapcsol le "Slow" -ra, csak ha a kijelzőt is lekapcsolom.
De egyébbként nagyon jó!
Ha nem buzerálom a telefont, akkor az eddigi 3 - 4% helyett csak 1 - 2% -ot merül óránként.(#3091) mm89:
Szerintem ezt csak az adott app -ban fogod tudni kikapcsolni.
Vagy a taskerrel kilövöd az app -ot (kill app) és akkor nem fog értesíteni semmiről, amíg újra nem indítod. -
bogil99
aktív tag
Átdolgoztam, pörgetve, forgatva működik, remélem ez így is marad reboot után is.

Nálad működik a 2G/4G ?
Más.
"A kettőt egybegyúrni nem nagy dolog, az első profilba be lehet rakni a 30 perces repeatot is."
Ezt úgy érted, hogy az első profilnál a 30 perces újraindítást pakoljam be direktbe a taskba és ne egy másik taskra és profilra hivatkozzak? -
mm89
őstag
Sziasztok! Próbálgatom ezt a taskert, még nagyon kezdő vagyok, de már nagyjából kezdem érteni a logikáját.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet e oldani azt, hogy csak egy bizonyos app értesítéseit némítsa el, persze megadott feltételek teljesülésekor. Jelenleg csak az megy, hogy globálisan az értesítési hangokat veszi le, de én csak egy bizonyos appot szeretnék némítani.
Köszönöm! -
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Megnéztem újra a beállításait, lehet, hogy azért nem kapcsol, mert túl jó az LTE térereje. Majd kipróbálom enélkül az opció nélkül is, akkor talán jó lessz!
Ha biztos akarsz benne lenni, hogy minden mindig átkapcsol, főleg egy újraindítás után, akkor egy profil helyett 2 profilt használj exit taskok nélkül!
Egy a háton levésre és egy az arcon levésre, mindegyik a saját némításával ill. hangosításával!Ez más esetekben is hasznos lehet: egy profil az alapesettel és egy a másik exit taskja helyett az alapeset ellentétjével.
Ez így azért hasznos, mert ha újraindítod a telefont és közben megváltozik a telefon állapota, akkor az eredeti exit task már nem futna le, de így, mivel az ellentét profil aktív lesz, lefut, amit szeretnél. -
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Szia!
Elvileg kellene működnie, de megpróbálhatod egy profilba átrakni az egészet. Minél egyszerűbb, annál kevesebb a hibalehetőség.
A kettőt egybegyúrni nem nagy dolog, az első profilba be lehet rakni a 30 perces repeatot is.
Akkor csak enter task lesz, amiben kikapcsolod az repülő módot, vársz, majd bekapcsolod.
A kapcsolásnál egy if -el figyeld az időt, ha a repülő módba kapcsolásnál több mint az utolsó indítás időpontja, akkor az már ne fusson le. (Tehát csak akkor fusson, ha kevesebb. Ezért ebből kell még egy sor, ami pedig lefuttatja, ha több az idő, mint az első indítás időpontja.)
Ez így 4 sor összesen, szerintem ez gond nélül fog futni! -
bogil99
aktív tag
...bocs, nem frissítettem az oldalt hozzászólás előtt.
Meglepő módon igen. kb. 10 másodpercet kell várni a váltásra, de szépen vált minden esetben. Ha gondolod elmazsolázhatunk a beállításokon.
Ellenben a Tasker kezd egyre kevésbé megbízható lenni. Van egy cucc benne ami figyeli hogy a hátlapjára, vagy a kijelzőjére tettem-e le, és aszerint vált csendes és hangos üzemmód között. Egy másik szerint kora reggel újraindul. Hajnalban a szokásos újraindítást még megcsinálta, viszont hiába volt a hátlapjára fektetve a telefon, cseszett hangos üzemmódba váltani, hanem valamiért a gyári csendes üzemmódban maradt.
-
bogil99
aktív tag
Valami gebasz van a régi jó ki/bekapcsolós cuccal. Telefont cseréltem és azóta ez nem működik. Illetve hibásan. Azt csinálja ugyanis, hogy néhány másodpercre kikapcsol, aztán néhány másodpercre be és ezt leállíthatatlanul, folyamatosan. Ezzel szemben 2 percig kellene bekapcsolva lennie és 30 percig kikapcsolva. Hogy tudnám ezt leállítani? Eddigi telókon jól működött /Xperia mini pro, Xperia P/ csak az SP-vel vacakol valamiért. De hogyan lehetne kicselezni?
Van erre valakinek ötlete? -
bogil99
aktív tag
Annak aki 2G/3G/LTE hálózatot akar váltani automatikusan, annak ajánlom az Xposed-ed egy kis Intelli3G-vel fűszerezve. Az intelli3G-ben is be lehet állítani, hogy mely alkalmazások indításakor váltson, és itt is kb. 10 másodperc a váltás ideje.
Somatom módszeréhez még nem éreztem elég indíttatást, egyenlőre ez is elég jól működik, csak ajánlani tudom.
-
Oldman2
nagyúr
Létezik-e olyan "kiegészítő", amivel Tasker/E-Robot alól tudok vezérelni Óra/Ébresztő funkciókat?
- Ébresztés létrehozása
- Ébresztés aktiválása/inkativálása
- Ébresztés törléseA felhasználás szempontjából már az elegendő lenne, ha aktiválni/inaktiválni bírnám a külső appban előre beállított időpontokat.
És a külső app, rendes ébresztőóraként működne... azaz Sleep meg Stop lehetőség lenne benne rendesen.
-
-
gery2123
őstag
😊 akkor ez nem lesz egyszerű. A Facebook nem annyira érdekel, de a hangout nem lenne rossz. Találtam egy gtalk leírást, de nekem magas ami le van írva, illetve a gtalk kicsit másabb volt azért. Na de nem adom fel.
A másik: létrehoztam egy olyat, hogy ha elrontják a biztonsági kód, vagy mintát 4x akkor csinál egy képet, és azt elküldi nekem koordinátákkal együtt és akku %. Ez megy is, de hozzá szeretnék rakni egy Pop-up is amit meg is csináltam. Létrehoztam egy új scene - t. Megy is, de csak akkor mutatja ha feloldom a zárat.
-
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Nem Facebookozok, ezért csak ötletelek. Nézz körül a külső beépülők között! Whatsapp -ra pl. találtam ilyet. Sőt, másik készülékről is lehet küldeni. Ebben az a kunszt, hogy elvileg Whatsapp üzenetet csak olyan készülékről küldhetnél, amiben a regelt SIM van, mivel a telószámot használja azonosítónak. Vagyis hiába van net, SIM nélküli Tab -ról nem tudnál Whatsappozni. Ehhez képest a FB sztem lényegesen egyszerűbb ügy. Legalábbis én így gondolom.
-
gery2123
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A páromnak akarok minden este egy üzenetet küldeni hangouton, vagy Facebook megadott szöveggel. Tehát nem SMS. Milyen lehetőségek adottak?
-
törölt tag
Sztem ez nem kernel kérdés. Az S2 elég népszerű teló volt, sok custom kernel készült hozzá. Mégsem tudja egyik sem, gyári alapú romokkal. Sztem ez rom kérdés. Gyári romokban internal os -en belül történik a váltás. Alkalmazás számára nincs hozzáférési pont. Ha jól tudom, a CM kódvisszafejtésen alapul. Ezért lehet ilyen funkciókat beépíteni.
-
Bozek
nagyúr
Megjelent a Tasker 4.4-es verziója. Elég sok új dolog van benne, úgyhogy ezt nem részletezném. Akit érdekel, annak itt a changelog.
Ahogy nézem, már lehet lépésszámlálóhoz is rendelni dolgokat.

-
bogil99
aktív tag
-
törölt tag
válasz
bogil99
üzenetére
Nem tudom, hogy mit tudnék még ezen részletezni. Azt az update.zip -et telepítettem CWM -ből. Ha lejjebb gördítesz az XDA -s oldalon, ott részletezi a beállításait. Ezen kívül, a Play -ről telepítettem azt a kapcsolót, amit linkeltem. A működése pedig ott van a videón. Nem tudom, hogy mennyi a videón a kapcsolás, de most emlékezetből azt mondanám, hogy legalább 10 mp. Ha böngészőt indítasz, akkor pont dobni fogja az adatkapcsolatát. Ezért én úgy képzelném el, hogy a böngésződ ikonjához egy Tasker profilt rendelsz, ami előbb elintézi a váltást, majd indítja a böngészőt. Én ezzel a módszerrel helyettesítem a Greenify -t. Csinálok egy screenshotot a Playen az alkalmazás ikonjáról és ebből faragok egy saját ikont. Olyan, mint ha az alkalmazást indítanám, de valójában az egy profil, ami engedélyezi (kiolvasztja), majd indítja az alkalmazást. Ebben az esetben a böngésző indulását a meglévő 3G kapcsolattól kéne függővé tenni. Ebből következik, hogy ha 10 mp a 2G/3G váltás, akkor ennyit kell várnod a böngésző indulására.
-
bogil99
aktív tag
válasz
üzenetére
Én pl. nem olvastam tovább. És amit beidéztél az pont azt jelenti, amit kiértettem belőle.
Gondoltam, ha valakinek sikerült és itt van a fórumon akkor elmondja hogyan és nem kell több oldalas angol szövegeket bújnom.
De hagyjuk inkább a témát, kapcsolgatok kézzel, aztán majd eccer ha lesz kedvem több napot eltölteni vele, akkor belefogok. -
törölt tag
Designed!!! Olvastad tovább is? A videó címe pedig 2G-3G toggle SAMMY!!! based rom! Erről neked a CM jut eszedbe? Ezen kívül, sztem már korábban is írtam, hogy gyári alapú romon teszteltem. Egyébként CM -en alapból működik a kapcsolás, bármelyik automatizáló tudja kapcsolni. Abban semmi kunszt nem lenne, minek futnánk ilyen fölösleges köröket? Magának a témának az alapja, hogy NEM CM romon hogyan lehet megoldani.
-
törölt tag
válasz
bogil99
üzenetére
Tartok tőle, hogy nem tudnék elég szájbarágóst írni. Eleinte nem is értettem, hogy min lehetsz elakadva. A leírás sztem egyértelmű:
"Installation:
The flashable Toggle2G-Update.zip is designed to work with CyanogenMod based ROMs. There is no need to resign any CyanogenMod ROMs."
CWM -ből telepítéshez sztem egyértelmű, hogy update.zip -et kell keresni. Lejjebb ott is van:
"Toggle2G-v0.3.5-Update.zip - [Click for QR Code] (171.7 KB, 13658 views)"Amit Te néztél, annak a neve is az, hogy FORRÁS. De fölötte külön oda van írva:
"SOURCE CODE IS AVAILABLE HERE:
Toggle 2G Source
Toggle 2G Plugin Source"A videóban pedig az látható, hogy kikapcsolja a netet, vált, majd visszakapcsolja. Nézd meg, hogy mindez mennyi ideig tart. Továbbá az, hogyan szaggatja, amikor a teló a Telenor különböző sávszélességű hálózatai között vált.
-
bogil99
aktív tag
válasz
üzenetére
A #2946 -ból a "CWM -ből telepítettem EZT"-ből melyik kell?
Toggle 2G Source, vagy a
Toggle 2G Plugin Source
Esetleg mindkettő?
A youtube vieóból semmit nem értek. Azt a szerencsétlen ikont miért cseszteti annyit?
Utána még a lépegős módszert kell alkalmazni?
Szájbarágósabban esetleg le tudnád írni? -
bogil99
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a tippeket!
A Gravity Box-os megoldás az nem annyira jön be, mert épp automatizálni akarok, nem manualizálni.
A korábbi hozzászólásodban lévő megoldás már jobban érdekel. A fórum lap alján gondoltál a két letölthető progi:
Toggle 2G source és
Toggle 2G plugin source
mindkettő kell hozzá?(#3046) glaci:
Melyik menüpontban? Ilyen hogy 2G/3G nincs. A taskerben meg sajnos meg van *-al jelölve.
-
noorbertt
őstag
Hogy lehet azt a hangot lehallkitani amit akkor hallunk mikor hivunk valakit? Fulessel nagyon hangos.
-
törölt tag
válasz
bogil99
üzenetére
A "meghívás" konkrétan egy intent. Ha tudod az intent készítés szabályait, akkor sztem Taskerben is van manuális lehetőség a szükséges adatok megadására. De kb. ugyanezt csinálja a Secure Settings -ben a Launch Activity.
Nekem úgy rémlik, hogy Gravity Box -ra van vmi 2G/3G lehetőség. Az elmélet az lenne, hogy ha kiteszel egy kapcsolót a notibárra (ez nem egy "síma" kapcsoló), akkor nem kell menükben lépkedni a Tasker -rel, hanem csak lehúzatni a redőnyt és kapcsolni.
#2946 -ban pedig megtalálod azt a módszert, amit teszteltem. Működik és a háttérben kapcsol. Csak elég lassan. Szóval alkalmazás indulás (pl. böngésző) eseményhez nem praktikus társítani. Kicsit jobb a helyzet, ha olyan készüléked van, aminél a 2G/3G váltáshoz nem kell külön ki-be kapcsolni az adatkapcsolatot. Leginkább ez
a lépés lassítja le a kapcsolás folyamatát. -
bogil99
aktív tag
Bocs a dupláért, de letöltöttem egy Xorware nevű cuccost is, ami elvileg a 2G/3G/4G -t kapcsolgató plugin -je, de sehol sem jelenik meg plugin -ként. És nem látom a Taskerből sem mint beépülőt.
Apropó, az Xposed-nek meg kell venni a pro verzióját, vagy megy alapverzióval is? -
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ezt a képernyőn csinálja végig és ha véletlenül belenyúlsz, akkor nem azt csinálja majd, amit eredetileg akartál?
Xplosed segítségével némelyik (sajnos nem mindegyik) telfonon tudja a Tasker állítani közvetlenül (Xplosed plugin -el).
Én próbáltam ezt a lépegetést egyszer. Működik ugyan, de én mégem ajánlanám. -
bogil99
aktív tag
Szia Somatom!
Te emlékszel még arra, hogy lehet "meghívni" a settings menüt, és ott az x-edik menü y-adik pontjába belépni és azt aktiválni? Volt régebben erre valami, de nem találom. Netezés után automatikusan be szeretném léptetni így a mobilhálózat beállításaiba, és aktiváltatni a 2G-t. Amikor netezni akarok, akkor meg az alkalmazás indításakor automatikusan a 4G-t.
Szerinted fog ez menni?szerk:
Azért téged szólítlak meg, mert egy korábbi írásodban hivatkoztál erre a "lépegetős" módszerre, de én nem találtam az eredeti leírást. -
törölt tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Már írtam párszor, hogy ha az a teló MTK SOC -os, akkor az MTK Control program, egyben Tasker beépülő is. Szóval amelyik automatizáló tudja kezelni a Tasker pluginokat, azzal tudod automatizálni a kapcsolást.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Dual sim-es telóm van. 1-es sim folyamatosan aktív, telefonálásra használom. 2-es sim csak mobilnetre van. A nap nagy részét wifi közelében töltöm, olyankor sim 2 letiltva. Aztán ha megyek valamerre, wifi kikapcs, sim 2 aktivál, hogy legyen net.
Ezt szerintetek lehetne valahogy automatizálni?
A legjobb egy ilyesmi lenne:
Wifi bekapcsolva, ha hálózatra kapcsolódik, ha nincs hálózat kikapcsol. (taskerral, vagy android wifi beállításaiban, amelyik célszerűbb)
Ha wifi ki van kapcsolva, sim2 aktiválása.
Ha sim 2 aktív (vagy ha wifi kikapcsolva, szintén amelyik célszerűbb), akkor a wifi 30 percenként bekapcsol, és megpróbál kapcsolódni wifi hálózatra.Nem tudom mennyit eszik a sim, érdemes kapcsolgatni egyáltalán?
-
glaci
őstag
válasz
schferenc77
üzenetére
Nem tudom miért nem megy, de van még pár lehetőség:
State / Call incoming
Event / Phone offhookBár azt írod, hogy a profil aktív, de próbáld ki őket, hátha ...
Az a tapasztalat, hogy van parancs, ami az eggyiket és van parancs, ami a másikat szereti inkább, nem tudni miért! -
glaci
őstag
válasz
schferenc77
üzenetére
Törölve, dupla miatt!
(Vonaton ülök, nem túl jó a térerő.) -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Egy összetettebb tasker profilban szeretném a bejövő hívást felvenni. Létrehoztam egy profile-t, abban egy darab task van. Esemény: Phone ringing, action Take call. És mégsem veszi fel. Bejön a hívás (a profil aktív), és csak csörög, csörög...

Hogyan kell egy tetszőleges számról érkező hívást felvenni taskerben? -
Benex
senior tag
Sziasztok

Ne tudom , hogy jó helyre irok-e , de segitséget szeretnék kérni. Proximity sensor-nál kellene megoldanom egy prgramomban, hogy kikapcsoljon a kijelző majd fel,
if(event.value[0] == 0){
//screen off
} else
//screen onolvastam már a wakelock-rol, de nem tudom , hogy az kellene e nekem , megf nem ismerem a maetódusait. Remélem tudtok segiteni

Előre köszönök minden segitséget

szerk: és persze az alap lockscreen ne legyen hatássla a programra
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
S e t h
üzenetére
99% hogy a non root az oka
Nekem is csak akkor tudja "hibernálni" ha aktiv a kijelző
Mivel szimulálja a kényszerleálitást. Gondolom látod a folyamatotRootolt Note I-en ment simán, az új Note III-n már sajna a Root hiánya miatt egy csomó rutint le kellett cserélnem vagy egyszerűen kiszedni mert nem kezeli
-
S e t h
nagyúr
Ez a topik teljesen kihalt?
Azért beírom, mi lehet az oka annak, hogy ha beállítom display off-nál, hogy hibernálja a futó alkalmazásokat a greenify non root verzió, akkor nem screen off után teszi ezt, hanem amikor legközelebb aktiválom a kijelzőt, akkor hibernálja az alkalmazásokat.
Egyszerűbben leírva, event - display off, task - greenified apps(plug in) -
S e t h
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Sikerült a korábbi kérdéskört megoldani?
Azért kérdezem csak mert én abszolút laikus vagyok a témában, mélyen bele sem kívánom ásni magam, mivel egyszerűen nincs rá időm, de az igény hasonló nálam. Munkaidőben óránként indítson el egy alkalmazást és netet majd pár perc múlva kapcsolja ki. Ha ez megoldható akkor megvenném, de egyelőre ez nekem még felfedezetlen terület. -
bogil99
aktív tag
Igen, valami ilyesmire gondolok, de most adódott egy problémám ezzel az egésszel. Átírtam úgy, hogy az egyik (változó értékét figyelő) profil exitje megnyitotta a másik profilt (ami szintén figyelte azt a változót), és rögtön egy stop előző profillal indult. Eddig nem volt baj velük, ahogy változott a változóm hol egyik hol másik elindult, és leállította a másikat.
Viszont az egyik profil dolga elindítani egy taskot, ami csak annyit csinál, hogy 28 percenként leállítja az airplane módot 2 percre, majd újra aktiválja. Na ennél a tasknál okozott zavart a fenti direkt irányítás, mert kb 5-10 másodpercenként újraindította és kikapcsolta az airplane módot. Nem egészen értem az okát, de végül visszatértem az alapokhoz, most működik (igaz csak cellainfó alapján pontatlanul) és nem volt kedvem újabb kalandba bocsátkozni.
A wifi-t csak azért nem kapcsolgatom, mert valamiért tartok a sugárzásától.(#3027) RCH
Igen, néha előfordul hogy:
1. egy task futása csak úgy elakad. Belépek a taskba, kis áthúzott piros körre klikkel leállítom, a kis play gombbal elindítom direktben és szépen lefut. Aztán néha elakad, néha lefut magától is.
2. Xperia SP-m van. Korábbi ROM-okkal néha előfordult hogy kiírta: nincs elég memória és abban a pillanatban még közel 300 MB volt... Mostanában új ROMnál nem jelentkezik. -
gabro0
őstag
Nálatok működik a %TIMEMS változó

Itt semmit nem csinál, sőt még a task lefutását is megakasztja
-
Bozek
nagyúr
-
RCH
tag
Nektek stabil, megbízható a tasker?
Nálam néha ezt-azt elfelejt ki/be/átkapcsolni
-
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Egyébbként ha nem tetszik a wifi near, amit ezelött írtam, akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha lenne egy másik profil, aminél be lenne állítva az otthon és annak 100 méteres környezete. És ezt a profilt a cell near kapcsolná on -ba, ill. off -ba? Csak mert a jelenlegi módszereddel csak egyszer kéri le a poziciódat, de az közben változhat, arra viszont így már nem reagál!
-
bogil99
aktív tag
Nem akartam duplázni, de így jött ki..
Egy érdekes problémába ütköztem. Amikor a cella info alapján "otthon vagyok" ez egy elég tág kört jelent, (mert van hogy még kilométerekkel odébb is jelez) akkor szeretném pontosítani GPS-el is a helyzetemet, így bekapcsoltatom a GPS-t, aztán a localize és aztán mi van? Ezt az adatot hová és hogyan tudom kimenteni egy változóba, hogy aztán ehhez képest 100 m-es kört meg tudjak adni? -
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Van egy megoldatlan problémám. Talán a Tasker segíthet? Szóval a bejövő átirányított hívásokról nem tudom hogy azok a másik telefonomról jönnek-e átirányítással, vagy direktben. Ezt nem jelzi ki semmi. Volt rá egy progim, de az új készülékemen nem fut. Lehet ezt figyeltetni, kijeleztetni valahogy a Taskerrel?
-
törölt tag
Sztem itt fordítva működik. Készítesz egy parancsot (bocs, nem tudom, ennek mi a Tasker megfelelője), amiben a műveleteket definiálod és a QuickClick ezt olvassa be (gondolom, tudja, hol kell keresnie a Tasker erre vonatkozó adatait). Én csak teszteltem. Sajnos, az E-Robottal nem barát, mert amikor a Tasker launch -al próbálkoztam, akkor azt írta, hogy telepítsem a Tasker -t (míly meglepő
). A Playen külön írja is, hogy Tasker parancsok indítása. Még a képeken is látszik az opció. -
törölt tag
QuickClick
Tasker plugin. De az valóban kérdés, hogy kikapcsolt kijelzőnél is működik -e. -
gabro0
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
Jaja, úgy szeretném. Hát akkor nemtom :/
Az Xposedet szeretném kiváltani, mert ART inkompatibilis
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Kezdem megszeretni ezt a programot. Már olyan taskom is van, ami kiírja a teló aktuális fogyasztását

Most egy kicsit megakadtam. Hogyan tudnék gombvezérelt profilt létrehozni?A cél az volna, hogy a hangerő gomb meghatározott ideig nyomva tartásával bekapcsolna a zseblámpa (TeslaLED).
-
törölt tag
Csak eleinte. De ha nagyon elakadnál, akkor itt kérdezhetsz.
-
glaci
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Az, amiről beszéltünk nem foglal több erőforrást, úgy, ahogy én írtam.
Ugyan tényleg egyel több az aktív profil így, de a task csak 1* fut le, amikor a profil aktiválódik. (Illetve ha úkraindítod, akkor még egyszer, mert újra aktiválódik. Épp ezért javasoltam ...)
Viszont utánna a task már nem dolgozik, csak az exit task (ha van) fut le egyszer, amikor lejár az idő intervallum.(#3002) stanazol:
Nincs mit! Szívesen! -
bogil99
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Én kettébontottam vannak alkalmazások amelyek 1-re állítanak egy változót ha futnak, és van egy profil ami figyeli hogy ez a változó 1 vagy 0. Ezzel csak annyit csináltam hogy a kikapcsolást megkésleltettem 10s-el és nálam így jó! :-)
-
Bozek
nagyúr
A Tasker nem ingyenes, csak a 7 napos próbaváltozat, ami letölthető innen: [link].
Amiket Te találtál, azok csak plugin-ek és olyan alkalmazások, amik együtt tudnak működni a Tasker-el.
Bár ha Neked a tasker alkalmazás az automatizálót jelenti, akkor próbáld ki az E-Robot-ot. Magyar fejlesztés, szóval tud magyarul is. De ez nem ebbe a topic-ba való, mert az másik program. Szerintem félreértetted a dolgot.
-
ujjonc
csendes tag
válasz
atillaahun
üzenetére
köszi.
lehet azért bepróbálkozom. tasker app factory, ingyenes. ( vagy van ennél jobb? egy kezdőnek? wifi be ha munkahelyre értem, talán gps alapon, este mobilnet ki, csak pár alap dolog)
ha sok kérdésem lesz, legyetek türelmesek
-
ujjonc
csendes tag
sziasztok!
keresőben nem találtam: van magyar nyelvű tasker alkalmazás?
köszi -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99
üzenetére
Öhhm, nem egészen.
Nekem olyanom van éjszakára, hogy 23-06h + Display State Off > Airplane Mode On
Ezzel mindössze annyi a bajom, ha tovább vagyok fent és böngészek valamit, néha timeout-ol a kijelző, egyből visszanyomom, de a wifi-t ugye szakítja és felakad mondjuk a netes rádió, torrent, stb...
Erre betettem egy wait 1 min-t az Airplane Mode On elé, meg csináltam egy Exit task-ot, hogy Stop Airplane Mode On + Airplane Mode Off.
Tehát elméletben ha 1 percen belül visszakapcsol a kijelző, akkor nem vág le a netről. Csak gyakorlatilag nem akar k.-ra működni. Az a Stop nem csinál semmit valamiért.
Nálatok működik az a parancs?

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- BLACKBOX ServeSwitch octet 724-746-5500 -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

elég morbidnak tartom hogy amikor nem fut egy program sem a telefonon mert ki van kapcsolva akkor a tasker fogja magát (miközben nem fut) és elindítja a telefont
de javítsatok ki