Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RCH

tag

Idôközben tökéletesítettem az autós használatát a Taskernek.

Olvastam egy jó tippet valahol: egy kisebb mágnest ragasztottam az autós tartó hátuljára, így automatikusan tudom autó módba tenni a telefont azzal ha a telefon függôleges pozícióban van és a mágneses érték (?) 300 felett van. (A feltételek megszünése után visszáll normál módra.)

A hangvezérlést (AutoVoice) nem használom continous módban, mert akkor terheli az akkut, és minden autóban elhangzott szót értelmezni akar :-) Meg akkor külön aktiváló parancsszót kell használni, ami megint egy lehetôség arra, hogy a teló félreértse. Az én áthidaló megoldásom a közelség érzékelô figyelése. A tenyeremet a telefon tetejéhez érintem, az már elég, hogy aktiválja az AutoVoice-t.

Az "interaktiv" mûveleteket párbeszédesre csináltam, ami kissé lassú és bonyolult, viszont bolondbiztosabb, mert a rossz, félreértett szöveget nehéz menet közben javítani. Inkább viszaellenôriztetem. Valahogy így:

Érintés, AutoVoice bekapcs.
    - Üzenet!
    - Mondd a nevet!
    - Végh Béla
    - Neki üzennél? végbél
    (Toast szöveg: végbél)
    - NEM!!!
    - Mondd a nevet!
    - Vééégh Béééla!
    - Neki üzennél? Végh Béla
    (Toast szöveg: Végh Béla)
    - Igen!
    - Mit üzensz?
    - Elindultam, hamarosan ott vagyok nálad.
    - Ezt üzened? Elindultam, hamarosan ott vagyon bálna
    (Toast szöveg: Elindultam...)
    - Nem!
    - Mit üzensz?
    - Elindultam, hamarosan ott vaaaagyoook nááladd.
    - Ezt üzened? Elindultam, hamarosan ott vagyok nálad.
    (Toast szöveg: Elindultam...)
    - Igen!
    SMS progi indul, jóváhagyó gombbal küldhetô. (vagy akár automatikusan.)

Kicsit ugyan lassúcska, de vezetés közben inkább így, mint billentyûzgetve javítgatni a félreértéseket. Ha Mariska jól be van lôve, egész gördülékeny. Az utastársak meg jól szórakoznak :D

Ugyanez a metódus a telefonhívásra (név visszaellenôrzéssel) és navigáció kéréssal (utcanév ellenôrzéssel).

Ja, a nevek beazonosításához az AutoContacts-ot használom.

Ami kicsit macera, hogy olyan párbeszédet kell kitalálni, ami nem hangzik természetellenesen és a válasz kimondásakor a ragozatlan alakra ösztönöz. (név, utcanév).
    Tehát nem "Kit hívjak fel?" "Bélát!", hanem "Mondd a nevet!" "Béla!".
    (Azért nem "Mi a név?" vagy ilyesmi, mert a kérdô mondat hangsúlyozása elég fura.)

Új hozzászólás Aktív témák