Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumuss
aktív tag
Már majdnem minden jó, holnap tesztelem is a dolgot. Annyi, hogy nem ciklussal csináltam meg a kérdést, hanem taskokkal, nekem csak úgy sikerült. Meg az lenne a kérdésem ,hogy ezt a lehetőséget nem találom, hol kéne lennie? : "send sms parkolas leallitasa ( vagy call ussd kod, ha már ez ingyenes )" Mármint a call ussd kod lehetőséget.
-
bacus
őstag
olvass kicsit vissza légyszives. Kifejezetten neked szól

Kétféle profil van, az egyik a state profil, amire a tasker átvált és úgy marad amig a feltétel teljesül és az event profil, ami csak egy pillanatra aktivizálódik.
Profil1 (bejövő sms)
add context, event, phone, received text
type sms, sender -nincs kitöltve, content (ide kell megadni azt a szöveget ami minden parkolásos smsben benne van)Mivel ez egy EVENT, ez az életben nem lesz aktiv, lefutnak a hozzárendelt taskok (igen, akár több is)
itt csak egy dolgot állitsd be, %Parkolas valtozotProfil2 (ez a parkolas profil)
add context, state, variable, %Parkolas is set
ennek csak két taskja lehet, 1 enter, meg 1 exit.... de ezt már leirtam. -
mumuss
aktív tag
Köszönöm hogy segítesz. Amiket Te most leírtál, szinte egyiket sem használtam, úgy csináltam meg minden profilomat. Ezek szerint még rengeteg mindent nem tudok a programról. Most próbálom megcsinálni amit Te írtál.
Nem nagyon megy sajnos
Nagyon nem értek én ehhez. Received text lehetőség csak a profil létrehozásánál van, tehát az jó, mert ahogy teljesül, elindul a Parkolás task, és elvileg attól függetlenül, hogy a profil nem aktív, a task végig fut, tehát 10 perc után jelez ugye? Mert ha igen, akkor ennyi, meg is vagyok. Mivel még nem értek hozzá annyira, nem akarom most túl bonyolítani, csak működjön. Aztán tanulom tovább a programot
-
bacus
őstag
ok, egy picit kifejtem.
A profilod aktiv, ha a state változóknak megfelelnek. Ezt szeretnéd, hogy legyen egy aktiv profil parkolás alatt. Ezt egy változóhoz kötöd, egy globális változóhoz.
Természetesen ezt a változót át kell állitani, hogy a profil aktiv legyen, lehet kézzel is, hiszen tudsz adni egy változónak értéket, de akár egy esemény után lefutó task is adhat neki értéket. Ez jó, hiszen van egy eseményünk, a bejövő SMS ami tartalmazza a megfelelő szöveget. Tehát ez fogja aktiválni a parkolás profilt.
Ok, de mi deaktiválja? Erre is lehet egy esemény, pl jön egy sms, hogy a parkolás leállt. (ezt is érdemes megcsinálni), ill a másik esemény az, hogy te rányomsz a kérdésre, hogy már nem akarod tovább a parkolást.
A kérdés feltevése egy ciklus,
if %Parkolas is set
wait 10 min
kerdes feltevese, scene, hogy akarod e leallitani, stb., 2 gombbal
ha nem akarod, perform task -> clear variable %Parkolas
end if
goto 1 sor if %Parkolas is setexit task
send sms parkolas leallitasa ( vagy call ussd kod, ha már ez ingyenes
) -
bacus
őstag
A PARKOLAS profilnak egy state context kell %Parkolas valtozo is set
két task kell bele az egyik az enter task, ami egy ciklus a kérdéseddel 10 percenként , ha a "leállitod a parkolást" nem, a ciklus újraindul, ha meg igen választ kap, akkor törli a %Parkolas valtozot.
az exit task nem is biztos, hogy kell, de itt lehet visszaallitani az egyeb beallitasokat, de akar itt küldheted el a parkolás vége sms-t vagy a *181# kódot a parkolás leállitásához
A received text egy event context, ha megvan benne a "zónában a parkolása elindult" szöveg, akkor %parkolas variablenak ad egy értéket, mondjuk 1-t. (ezzel a PARKOLAS profil aktiv lesz).
-
mumuss
aktív tag
válasz
wardemi
üzenetére
Köszönöm, sajnos mivel nem vagyok annyira profi a programban, ilyeneket nem nagyon tudok még megcsinálni. Jelenleg ott tartok, hogy a Received text figyeli a beérkező szöveget, és el is indítja a profilt, ami meghívja a "Parkolás" taskot. Ez pedig vár 10 percet, és felajánl 3 lehetőséget: +5 perc, +10 perc, Vége. És elvileg működik most a dolog. A vége taskban pedig leállítom a profil, bár erre nem hiszem hogy szükség lenne, mert amúgy sem aktív, csak addig, amíg meghívja az első taskot.
-
wardemi
senior tag
No nem nagyon követtem az eseményeket mert elvagyok havazva de 1-2 ötlet hátha jó lehet (bár nem biztos hogy kivitelezhető én csak mint programozó tanonc fejemből kipattant hogyan valósítanám meg). Először is maga az egésznek az elinudlása. Nem tudom hogy ilyenkor egy fix szélességű kódot kaptok vagy mit? vagy hogy néz ki az üzenet tartalmi része. Ilyen esetekben jól jöhet a reguláris kifejezések vizsgálata . Ha pl kapsz egy 6 szemjegyből áó sáztm sort ezzel meg lehetne nézni hogy van e az üziben ha igen akkor induljon el.
Másik megint a változós módszert tudom ajánlani a vége cuccra hátha az jobb lesz vagy nincs ciklusban és ha a task lefut akkor annak vége lesz hiába hívsz meg egy másikat valamire várnia kéne annak a profilra és addig meg waitelni vagy ami szükséges.UI lehet baromság az egész nem minden elemét ismerem a problémának de hátha add egy új szemléletet rá

-
mumuss
aktív tag
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a profil csak akkor deaktiválódjon, ha én leállítom. Beraktam a "Vége" taskba egy olyat, hogy kapcsolja ki a profilt. Tehát addig kéne aktívnak lennie a profilnak. Ezzel nem boldogulok most sehogy, deaktiválódik magától.
-
mumuss
aktív tag
válasz
üzenetére
Eddig az sms kezelő alkalmazás indította a profilt, mert más ötletem nem volt sajnos. És ezt próbáltam fejleszteni. De most majd kipróbálom a bejövő sms szöveget, hátha sikerül úgy megoldani. Egyébként mivel kilépek az sms app-ból, megszűnik a profil feltétele, tehát deaktiválódik. Legalábbis szerintem. Azt meg nem tudom hogy be lehet-e állítani, hogy csak akkor deaktiválódjon, ha a felugró ablakban, amit csináltam, arra nyomok hogy "Vége".
-
törölt tag
Ja, hogy több szám is van. Bocs! Viszont nem értem ezt a deaktiválódást. Egyrészt a profilt nem az sms kezelő program aktiválja, hanem a bejövő sms. Másrészt abból, hogy egy esemény hatására elindul egy folyamat, még nem következik, hogy az esemény későbbi megszűnése megállítja a folyamatot. Egyébként én még kevésbé vagyok jó Taskerben, mivel E-Robotot használok. De a profil működésének szempontjából ennek nincs jelentősége. Az alap koncepció minden automatizáló programban azonos.
-
mumuss
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a segítséget, nem haragszom
De mivel nem mindig ugyanarra a számra kell küldni az sms-t, így ez nem biztos hogy kivitelezhető. És most jöttem rá, hogy a mostani sem jó megoldás, mert elindítom az sms appot, aktiválódik a profil. Ez eddig rendben. De ahogy kilépek a Handcent Sms-ből, a profil már nem aktív, és így nem is jelez sajnos.Egyébként azt nem tudom ,hogy tudom beállítani amit Te írtál. Ennyire nem vagyok jó a Tasker programban. (figyelés,stb)
-
törölt tag
Bocs, hogy belevau, de muszály az sms szövege? A szám nem elég? Mást sztem nem küldesz arra a számra és nem is fogadsz onnan más üzenetet. Miután sms -t küldtél a megadott számra, indul a figyelés. Ha megjön a válasz, akkor profil indul. Leállítás ugyanígy. Hibás logika?
-
mumuss
aktív tag
-
-
mumuss
aktív tag
Senki nem segít?

Tudom hogy nem helyes hogy nem vettem még meg a programot, de most ez a tervem. Csak a régi verzióból nem tudom átrakni a profilokat. Légyszives segítsetek, hogy erre van-e lehetőség. Profilok,taskok. Nem akarom újra csinálni az egészet. És még egy kérdés: mire jók a projektek? -
mumuss
aktív tag
Letöltöttem az újat, viszont nem tudom bele rakni a régi taskerből a profilokat, és a taskokat. Lehet ezzel valamit kezdeni? Ki akarom próbálni, hogy működik-e rendesen a telefonomon, és ha igen, akkor valahogy megveszem, mert kell nekem ez a program.
-
Teasüti
nagyúr
Én úgy tudom a változók nem módosulnak egy reboot után, de még egy újratelepítést is túlélnek elvileg.
Legalábbis Pent még mintha azt mondta volna, hogy csak romolás esetén törlődnek véglegesen.
Én se vettem még észre sose, hogy reboot után újra deklarálni kéne, mert minden megőrzi az értékét. -
Bozek
nagyúr
Vagyis közben rájöttem, hogy nem is ez volt a célom, csak azóta a profilt töröltem és nem is foglalkoztam mostanában ezzel.
De mivel olyan helyen ki szoktam kézzel kapcsolni a WiFi-t, ahol úgysincs hálózat, ezért nem tűnt fel soha, hogy csupán csatlakozás nem lenne, akkor nem működne.
-
Bozek
nagyúr
Pont ez a jó nekem, hogy a %WIFII értéke akkor is Set, ha nem csatlakozok hálózatra. Mégpedig azért, mert ez az egész ahhoz kell, hogy be van-e kapcsolva a WiFi vagy nincs. Ugyanis csak akkor kapcsolja ki a profil végén, ha előtte is ki volt. Ha nem, akkor bekapcsolva marad. És itt nem fontos az, hogy épp csatlakozott-e valamelyik hálózatra vagy nem.
Szóval minden rendeltetésszerűen működik, nincs ezzel gond. Nálad is jó és nálam is.
-
bacus
őstag
Amikor pedig lecsatlakozom, akkor ez a %WIFII értéke
>>> SCAN <<<
SSID1
Mac: 00:25....
Cap: [WPA2-PSK-CCMP][ESS]
Sig: 6
Chl: 7SSID2
Mac: 00:1b..
Cap: [WPA2-PSK-TKIP][ESS]
Sig: 2
Chl: 6SSID3
stb..Ezek szerint nálam soha nem lesz isnt set érték, maximum, ha soha nem lát egyetlen wifi hálózatot sem. Ha nálad mégis megy, akkor vagy más tasker verzió van, vagy ott ahol megy nincs más wifi hálózat.
-
bacus
őstag
ujrainditáskor megy is, mert akkor a változó még isnt set. De nálam, miután rácsatlakoztam egy wifire és elmentem onnan, bent marad valami szemét. Most rákerestem a netetn és ott ez a jó módszer, ha a wifi kapcsolódva van, akkor a %Wifii változóban megtalálható a "connection" string.
Ha nálad működik, akkor használd úgy, de jelzem, hogy nem igy kellene működnie..
(Szerintem a változó tartalmazza az elérhető hálózatokat is...)Amikor connected, nálam igynéz ki:
>>> CONNECTION <<<
WIFINEVE
MAC: 00:0c....
IP: 192.168...
Sig: 7
Spd: 18Mbps -
Bozek
nagyúr
Nekem az Isn't Set-el működött. A "matches Connection"-t sose próbáltam. A másikra meg annyit, hogy azért írtam oda, hogy sejtem a választ.

Egy kérdés felmerült bennem:
Meg lehet oldani valamilyen módon, hogy beépített Gmail fiókra érkező üzenet feladóját és tárgyát felolvassa a telefon vagy csak K9 esetén lehetséges (%EFROM, %ESUBJECT)?Arra már rájöttem, hogy miként tudom kimondatni a pontos időt, mert ha csak alapból a %TIME változót használom, akkor a vesszőt is beleveszi. De szerencsére van Variable Section.

-
-
mumuss
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Hm, nem sokat értek abból amit mondasz

Úgy oldottam meg, hogy amint elindítom az sms alkalmazást, elindul a profil, vár 10 percet, majd értesít (hang,rezgés), és felajánl két taskot, hogy végeztem (ekkor leáll a profil), vagy még ott vagyok, akkor megint vár 5 percet, és igy tovább. Ez így nagyon jó nekem, annyi kivétellel, hogy a profil indulása nem tetszik. Mert ha belépek az sms alkalmazásba, mindig elindul. Olyat nem lehet valahogy, hogy akkor aktiválódjon, ha egy bizonyos szövegrészletet küldök, vagy az érkezik a telefonra? Vagy bizonyos telefonszámra küldött smsnél? És mivel összevissza parkolok, az lenne a legjobb, hogy csak a telefonszámnak az első pár számjegyét figyelje.
Ja, nekem nincs benne scene,1.0.17-es verzióm van -
Teasüti
nagyúr
Nem tudom mennyire próbálgattad már a jeleneteket, de én úgy csinálnám, hogy a profilom meghívna egy jelenetet, amiben meg a két lehetőség szerint beállítasz egy globális változót, amit meg figyelsz abban a profilban, amiből meghívtad a jelenetet.
Elvileg rajta van/volt a todo list-en, hogy a szülő task és a jelenet tudjon lokális változót cserélni egymás közt. Nem tudom ezt megcsinálták-e már, de ha nem akkor még mindig lehet használni globális változókat. -
mumuss
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt a tasker topicban, eddig mindent megoldottam magamnak, de most elakadtam, szeretnék egy kis segítséget kérni. Sokszor elfelejtem leállítani sms-ben a parkolásomat, és ez sok pénzembe kerül. Azt szeretném megoldani, hogy ha elküldöm a rendszámomat smsben, akkor aktiválódjon egy "Parkolás" profil, ami 10 perc után figyelmeztet, hogy állítsam le. Eddig meg is vagyok kb, viszont most jön az, hogy ha tovább vagyok, akkor nem jelez újra. Lehet valahogy olyat beletenni, mint pl a szundi? Tehát ha arra nyomok, akkor 5 perc után megint figyelmeztessen, addig, ameddig arra nem nyomok, hogy oké, és akkor le is állítom a parkolást. Remélem nem volt nagyon zavaros a kérdésem. -
Bozek
nagyúr
válasz
davtsik
üzenetére
Ha rákattintasz, ki is írja, hogy nem használható a telefonon ez a funkció (legalábbis Xperia V-nél biztos). Felajánlja, hogy használd a TeslaLED-et. De ezek csak a kamera vakuját működtetik, nem az értesítési LED-ed..
Esetleg a NotifyLED-del megoldható, bár az meg értesítést rak a státuszsorba. -
davtsik
tag
Sziasztok!
- Ha az értesítő ledet akarom villogtatni, eseménykehez kötni különböző színekkel, akkor Torch paranccsal kell? Mert ezt láttam itt: http://www.pocketables.com/2012/06/how-to-use-tasker-to-get-led-notifications.html de a telómón ez a funkció nem elérhető (piros az ikonja). Kelle hozzá külön beépülő modul, vagy hogyan tudom ezt kivitelezni? (galaxy S3 4.1.2)
- Az energia takarékos módot hol tudom kapcsolgatni? -
CWorm
aktív tag
Hm, valószínűleg nem jól mondtam el, mire gondolok, legalábbis nekem úgy tűnik, hogy nem azt magyaráztad el, amire gondoltam.
Szóval tisztában vagy az if-else elágazásokkal meg az Abort new task meg keep device awake dolgokkal, én azt nem értem, hogy amikor egy task-ban hozzáadunk egy új action-t a listához, akkor vannak ugye ilyen kategóriák, hogy App, Alert, Display, Audio, Task, Tasker, stb, és itt van egy Settings nevű is, ebben van mindenféle. De bármelyiket kiválasztja az ember, abban csak egy if van és egy opcionális label. Szóval hiába ez egy "action", nem csinál semmit, max ifelhet, de azt sem kötelező megadni. Akkor mire jó, mit csinál?Az app-gyártás igen egyszerű: leszeded az App factory-t a play-ből, aztán a Tasker-ben hosszan nyomsz a legyártani kívánt task-ra, és kiválasztod az exportálást, ott fel fogja kínálni, hogy app. Megkérdezi a nevét, be kell írni, hogy pl hu.bacus.appneve, vagy akármi, és akkor megcsinálja. Nekem eddig így működött, nem kellett külön sign-olni semmit, bár gondolom, ha a play-re akarnám feltenni, akkor kéne. A kolléga linkjén olvashatsz a sign-olásról.

-
törölt tag
Remélem, ez az App Factory segédlet jó lesz! Szerintem érthető.
-
bacus
őstag
"Tudja valaki, hogy a Task-ok között, amikor hozzáadunk egy újat, akkor a "Settings"-en belül található sokminden setting mire való, hogyan kell használni? Bármelyik választom ki, csak annyi van bennük, hogy
If,
Label (optional)"A label az a goto miatt adható meg, de nyilván megy számra is, csak egy sor beszúrásnál nem kell újra átnézni a goto-kat.
if, egy sor lefutására lehet feltételt adni, ha több sort szeretnél, akkor arra már van komolyabb, külön if, meg else meg endif, a közte lévők lefutnak ha az ifnek megfelel, else ág, meg ha nem..A settingeknél még be lehet állitani, hogy mi legyen, ha mégegyszer lefutna a task miközben fut.
pl, leforditot, és mondja be, hogy milyen ügyesen leforditottad, és a pontos dátumot, de ha közben vissza és újra leforditod akkor mi legyen.abort new task - a már futó task marad, a másik el sem indul
abort existing task - leállitja az aktuálist és az új fog lefutni
run both together - mindkettő lefutkeep device awake - tartsa ébren a telefont amig a task fut, alapesetben kb 1 percet kap egy task az indulástól, hogy lefusson. Egy szép örökciklussal, királyul le lehet meriteni a telefon a lehető legrövidebb idő alatt

-
CWorm
aktív tag
Hm, köszönöm davtsik-nak és bacusnak a hozzászólásokat, én eddig azt hittem, hogy amikor egy enter task beállít valamit, akkor az úgy is marad akkor is, ha a profil már nem aktív, ezért én ahol tudom, visszaállítom a dolgokat változókkal, de akkor ezek szerint felül kell vizsgálnom az eddigi beállításaimat.
davtsik:
Ez a profil:
State: Orientation: Face Down
Event: Phone ringing
Szerintem azért nem működne, mert ha jól értelmezem a Tasker működését, akkor a bejövő hívás érkezésekor csak akkor aktiválódna ez, amikor a telefon lefelé néz. Mivel az event az egy egyszeri valami, nem pedig állapot. Vagy tévedek? Esetleg a phone ringing egy kivételes event, ami addig áll fenn, amíg csörög a telefon?bacus:
Ezt majd még elolvasom holnap is, amikor nem leszek fáradt és sörös.
Bár szerintem értem, csak most nem fogom fel (AutoIT-ben már elég sok script-et írtam). Kérdés, hogy vajon kideríthető-e valahonnan, hogy mik azok a dolgok, amiket visszaállít a program egy profil inaktiválódása után, és miket nem.--
Közben még eszembe jutott egy általános kérdés:
Tudja valaki, hogy a Task-ok között, amikor hozzáadunk egy újat, akkor a "Settings"-en belül található sokminden setting mire való, hogyan kell használni? Bármelyik választom ki, csak annyi van bennük, hogy
If,
Label (optional)
és ennyi. Szóval nem értem, nem kell megadni semmit...?-
Köszönöm a segítségeteket!
-
bacus
őstag
-
bacus
őstag
Nekem több problémám is van, az egyik, amikor a telefon indul, majd a tasker is elindul, akkor vagy initializálod az összes ilyen változót, vagy nem fog működni. Még nem teszteltem le, de ugye az is not set, az nem egyenlő a !=1 -el. Legalábbis normális esetben. A NULL érték nem alkalmas ugyanis az összehasonlitásra, mármint a nem 1-be nem tartoznak bele a nullok, ez a számitástechnikában alap.
A legegyszerübb az ilyen logikai változóknál azt vizsgálni, hogy is set vagy is not set, természetesen értéknek adhatsz 1-t, de utána ne 0-t adj neki, hanem clear variable.
A másik dolgot már leirtam, hogy amikor van event is a feltételeknél, akkor arra nem fog átváltani mint profilra. Lefut, és utána nem fut amig megint nem következik be az esemény. Amikor viszont csak state feltételek vannak, akkor az a profil aktiv lesz. (Ha nem egyértelmű, akkor ha tudsz exit taskot felvenni, akkor state profil, ha meg több taskot tudsz felvenni akkor event profil)
A változókat beállitani az enternél visszacsinálni meg az exitnél lehet. (hacsak nem egymást kizáró profilok vannnak), pl legyen hely alapú profilok 1. munkahelyen vagyok, 2. otthon vagyok 3. sörözőben vagyok. Ezek kizáró profilok, azaz egyszerre nem lehet kettő aktiv. Ha ezek közül az egyik MINDIG teljesül, akkor nem kell exit task, hiszen a profil váltással az enter taskok lefutnak és beállithatsz ott mindent, de az előbbi példa nem ilyen, hiszen lehetek 4. helyen, (pl szeretőnél), amire nem csinálok profilt (hátha lebukok vele
), de amikor ott vagyok, akkor nyilván a 3 profil egyike sem lesz aktiv.A state profilok tulajdonsága még, hogy sok mindent (de nem minden beállitást), visszaállitanak az eredeti állapotra. Ezért csörög tovább a telefonod, mikor visszaforditod. Azaz ezt state profillal nem lehet megcsinálni.
Ha lefelé forditva azt szeretnéd, hogy a telefon elnémüljon, akkor neked maga az az event kell, amikor lefele forditod, ez beállit egy változot, hogy %Lenémitva, ami aktivál egy state profilt. Ennek a visszabillentése a state megváltoztatásával lehetséges, amit egy másik eventnek kell kiváltson. A te esetedben ez a phone idle kell legyen, azaz az a pillanat, amikor a telefon éppen felszabadul. Azaz az utolsó hivás is befejeződik. (ha közben volt még bejövő hivásod, és te váltogatsz, akkor mindent telefont befejeztél) -
davtsik
tag
Mikor vissza fordítod a telód, azért jön vissza hang, mert a "Hívás némítása" nevű profil leáll, hiszen nem teljesül minden feltétel, ugyanis a "Face down" ÉS a "Hívás változó"-nak is teljesülnie kellene egyidejűleg.
A helyedben csinálnék 2 profilt.
Az egyik:
Event: Phone ringingEnter task: Variable Set: Name %Hívás To 1
Másik:
State: Variable Value Hívás Maths: Equals 1Enter task:
Ringer Volume: Level 0Hogy a változót a végén hol nullázd, azt most nem tudom, biztos van a taskerben olyan ami figyeli a hívás végét, annyira nem vagyok bent a témában.
-
törölt tag
A Tasker be tudja tölteni a képet? Mert ha nem, akkor meg kell hívjon másik alkalmazást is. Vagyis így két alkalmazásnak kell futni a zseblámpa -művelethez. Akkor nem egyszerűbb egy erre kitalált app, ami önmagában elvégzi a műveletet? Ha mégis Tasker, akkor egy hardvergombot nem lehet rendelni a kikapcsoláshoz? A lámpának csak úgy van értelme, ha fókuszban van. Pl. ha a HOME fókuszba teszi a launchert (vagyis a főképernyőt), akkor erre az eseményre be lehet állítani a lámpa kikapcsolását. Ha ez nem lehet, akkor esetleg a hangerőgomb.
-
CWorm
aktív tag
Tudom, hogy van ilyen app, csak arra gondoltam, hogy biztos megoldható ez valahogy a Tasker-rel is és akkor nem kell hozzá külön app.
Még megpróbálok valamit kitalálni.Megpróbálom érthetően leírni, hogy van beállítva most a nem működő "flip2mute" funkcióm:
Van egy globális változó, a %Hívás, aminek értéke alapból 0.
Van egy ilyen profil:Event: Phone ringing -> Enter task: Bejövő hívás
Ez ennyi. A "Bejövő hívás" task ennyit csinál:
Variable Set: Name %Hívás To 1 If %Hívás != 1
(Van egy olyan profil is, ami akkor aktiválódik, amikor a %Hívás variable 1-re set-telődik, és akkor meghív egy "Bejövő hívás fényerősítő" nevű taskot [exit itt sincs], ami 30 másodpercre maxra tolja a fényerőt, aztán visszaállítja, de ennek valószínűleg nincs köze a problémához, ezért nem részletezem.)
Hívás némítása nevű profil:
State: Variable Value %Hívás, Maths: Equals, 1
Enter task: Némító
(itt sincs exit)A "Némító" task:
1. Variable Set: Name %ElőzőHang To %VOLR
2. Ringer Volume: Level 0
3. Display Brightness: Level 0Ez egyelőre ennyi, mivel a tesztelés során nem akart működni.
Az a profil, amiben csak az Orientation: Face down szerepel condition-ként, az sikeresen meghívja a Némító taskot, és ha felfordítom a telefont, akkor valamiért csörög tovább (pedig láthatjátok, hogy nincs ilyen beállítva)A Run log alapján a "Hívás némítása" profil meg sem hívódott, csak akkor, amikor kiszedtem belőle a variable value state-et. Szóval ennek a környékén lehet a probléma...
(Tudom, hogy erre is van külön app, de ha már egyszer az ember megvette a Tasker-t...
)Szerk.: persze van külön Bejövő hívás vége profil is, ami 0-ra állítja a %Hívást, de gondolom ezt most nem kell itt részleteznem.)
-
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm!
Mentapü. -
wardemi
senior tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Ez tény de elvileg idehaza csak hackelt wallettel lehetet vagyis én úgy tudom + ahogy mondtad nálunk még nincs meg a háttér ha már a technika adott is
. -
jackbacsi87
senior tag
Én 2011 decemberében már fizettem vele itthon.

Akkor volt Amerikában a tesztüzem, és fel lehetett dobni a walletet kis ügyeskedéssel más országok telóira is. A google meg a népszerűsítés kedvéért adott 10$. Győrben tesco volt a kiszemelt célpont, össze is omlott a rendszerük, de megnézte a pénztáros a kártyás fizetéseknél, ott szerepelt a tétel, szóval minden oké volt végül.A háttér meg van, ahol paypass-al lehet fizetni, ott nfc-vel is, csak a bankkártyagyártók, bankok nem állnak mögé...
-
wardemi
senior tag
Fizetést kishazánkban az évben kezdték el tesztelgetni, majd kell elvileg app is hozzá. Egyenlőre még nincs ilyen lehetőség :\ én is várom nagyon pedig
.
Másik ha esetleg olyan romod van akkor NFC nél állítható, hogy kikapcsolt kijelzőnél is legyen aktív az NFC. Ez sajnos rom függő. -
bacus
őstag
válasz
wardemi
üzenetére
jól birja az akku, nem autózom én egész nap, hogy töltő kelljen egy kis navigációhoz.

most úgy működik, ahogy tied, érintem, csippan, profil aktiv, érintem csippan, profil inaktiv. Sajnos ehhez is be kell kapcsolnom a készüléket, ráadásul lockot is feloldani, hogy aktiválódjon, ez tetszik a legkevésbé benne, ezen az infon eddig valahogy átsiklottam.
Ha már, akkor még egy kérdés, lehet igy fizetni már valahol itthon? Vagy ez még a távoli jövő? Ahhoz is kell majd egy app?
-
wardemi
senior tag
Ja értem
. Hát az NFC mint QR alternatív létezik
annyi kb hasnzálatbnaa különbség, hogy csak a telefonnal meg kell "érinteni" míg másiknál fényképezni kell
. Sajnos amit te szeretnél nem megvalósítható így szerintem, max ha folyamatosan ellenőrizteted, hogy ott vagyok de akkor meg mindig újra indulna a profil vagy másik profillal kell nézni. De ez sem megy szerintem mert ha én rárakom az nfc-re egyszer leolvassa és annyi nem kezdi el még1x stb. Esetleg nálad még az lehet megoldás ha pl gps miatt akarod használni gondolom töltőre is rakod (ha nem bukó), hogy ha aktív a profil és nem tölt akkor áljon le a dolog. -
bacus
őstag
válasz
wardemi
üzenetére
Igen, ezt irtam, hogy igy meg tudom csinálni, hiszen, eventként átállitok egy változot, majd még egyszer lefut, akkor torlom. Egy profil meg ezt a valtozot figyelgeti.
Én vagyok a tudatlan, mert azt hittem ez másképp működik, mármint, hogy a telefon érzékeli, hogy a közelében van, és akkor folyamatosan "mondja", hogy itt van az eszköz, de belegondolva marhaság lenne, hiszen az nfc chipet a telefon látja el energiával, és akkor folyamatosan kellene ellássa, igy meg gondolom 500ms-enként (vagy 100ms, teljesen mindegy), aktiválja, ha volt a közelben valami akkor beolvas, ha nem akkor nem.
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem. Nem Taskert használok, hanem E-Robotot. Viszont szükségem lenne egy egyszerű programra, amit APK -ként tudnék telepíteni. A neve legyen mondjuk Starter1 és csak annyit kéne tegyen, hogy elindul, majd 10 másodperc múlva leáll. Ne jelenjen meg semmi a képernyőn és lehet bármilyen ikonja, de az sem baj, ha egyáltalán nincs ikonja. Billentyűzeten szeretnék gyorsgombot rendelni hozzá, majd ezt, mint eseményt megadni az automatizáló programnak. Próbálkoztam App Inventorral, de nem tudom, hogy lehet azt beállítani, hogy csak háttérben induljon, ne kerüljön semmi fókuszba. Lehet, hogy naívan, de úgy gondolom, hogy egy ilyen "alkalmazás" egy rutinos Tasker ismerőnek pár kattintás App Factory -ban. Előre is köszönöm szépen!
-
wardemi
senior tag
Miért nem úgy csinálod, hogy pl rárakoda matricát pl a mászerfalra nem a tokra és mikor lehúzod elindul a profil mikor még1x akkor kikapcsol. NFC luncherrel lehet beálítani, hogy az adott task induljon le érintéskor. Én így használom
.Hát igen még 1x oda kell érinteni majd de sztem nagyon nem nagy terhelés
. -
bacus
őstag
Használ valaki nfc tageket? Most vettem próbábol pár darabot, az NFC locale pluginnal használom.
State feltételnél, pluginként. Viszont igy benne is marad abban a profilban. Hogyan is kellene ezt használni? Pl az autóban szeretném ha beteszem az autóstartóba, akkor aktiválodjon az autós profil, de amikor kiveszem belőle, akkor deaktiválódjon. (most ehhez igy két matrica kell, aktiv és nem aktiv..).
Van egy repetativ scan beállitás, de ez tulképp eseményt csinál. Persze ezzel már megoldható, de mégegyszer le kell olvastassam.

-
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem is lenne a Tasker-rel kapcsolatban.
1. Szeretnék egy "elemlámpa" taskot létrehozni, de mivel a telefonon nincs vaku, ezért úgy oldanám meg, hogy először betöltök egy képernyőméretű fehér képet, majd a brightness-t feltolom a maxra (előtte egy változóban eltárolom az éppen aktuális %BRIGHT értéket, hogy később vissza tudjam állítani). Ez eddig rendben is van, csak azt nem tudtam eddig kitalálni, hogy hogyan érzékelje a task, hogy én bezárom a képet, szóval kikapcsolnám az elemlámpát, és akkor állítsa vissza az előző fényerőértéket. Valakinek van ötlete?
2. Próbálok egy "flip2mute" task-ot is összerakni, de valamiért nem akar működni. Más task-kal be van állítva, hogy ha bejövő hívás van, akkor a %Hívást állítsa 0-ról 1-re. A hívás végén visszaállítja 1-ről 0-ra. A némító profil 2 condition esetén aktiválódna: ha az orientation "face down", illetve ha a %Hívás értéke 1. Na, ez valamiért nem akar aktiválódni hívás közben (néztem a logokat, tényleg az a baj, hogy valamiért nem aktiválódik).
Ha csak egy olyan próbaprofillal csinálom ezt, amiből ki van hagyva a változófigyelés és csak az orientációt nézi, akkor működik: lefordítom és elnémul a telefon. Nem értem, hogy a változófigyelés miért nem működik. A másik meg, amit nem értek, hogy ha visszafordítom, akkor a hang is visszajön, holott ilyet nem is állítottam be, nincs exit task-ja ennek a próbaprofilnak. -
bacus
őstag
válasz
royalka
üzenetére
Ez JB hiba, ha jól tudom, sokan panaszkodnak erre. Én DW Contact Pro verzióját használom 1000+ névjegy, ACE2-n is gyors volt a névjegy GB-en (persze ott ez állitható), most egy hangyányit erősebb procin, több memóriával pedig egyáltalán nem érzem ezt problémának, pedig ezen JB fut.
-
Silverr
aktív tag
Sziasztok.
Beállitottam a taskert, hogy egy bizonyos helyen induljon a google drive de szeretném ha meg is nyilna egy dokumentum amire ott szükségem van. Ez a dokumentum persze a felhöben van. Van erre lehetőség? Én nem tudok rájönni... -
Maxximus
őstag
A Tasker tud kezelni 2 Sim-es funkciókat is?
-
bacus
őstag
válasz
noorbertt
üzenetére
Szerintem a probléma a következő, amikor létrehozol egy profilt, aminek nincs EVENT eseménye (pluginnal, vagy az eventeknél), azaz csak state-k szerepelnek a feltételek között, akkor annak a profilnak két Task-je lehet, egy OnEnter és egy OnExit. Ezek a taskok csak 1x futnak le. Ha még egyszer le akarod futtatni, akkor a profilról el kell váltani, ill, visszaváltani.
Ellenben az Eventet tartalmazó feltételeknek több taskja lehet, ezek mindegyike lefut az esemény bekövetkeztekor.
Nem látom a te profilod, de lehet event van valahol, ahol state kell v. forditva.
-
royalka
őstag
Üdv mindenkinek. Még keresgélek, de ha nincs megoldás akkor vajon megloható az hogy a gyári tarcsázót a memóriába tartsam . Pl ha nem fut akkor töltse be, de ne nyissa meg a kepernyőre.
-
zerdor
csendes tag
Sziasztok szeretnék egy profil-t csinálni ami bekapcsolja a wifi-t óránként 2 percre cell alapján de csak ha a wifi off majd kikapcsolja ezt hogyan tudom megcsinálni a választ előre is köszi!
-
-
Bozek
nagyúr
Tehát ha véletlenül másik profil is aktív, akkor nem működik? Tehát akkor *WiFi* legyen? Vagy melyik joker karakterre gondolsz?
A %WIFI egyébként valami más, mert nekem a %WIFII változóval sikerült megcsinálnom, hogy ha csatlakozok egy WiFi hálózatra, akkor ne kapcsolgassa a mobilnetet.Tudom, hogy a Google a barátom, csak ezt most egyszerűbb volt itt megkérdeznem, mert nem nagyon van időm keresgetni hétköznap.

-
bacus
őstag
majdnem, az általad irt csak akkor működne, ha CSAK a Wifi profil aktiv, tehát kell a Wifi elé és utána is egy joker karakter
, de igen, igy van.Tele van a tasker változóval
, aminek egy része a telefon állapota, pl. %WIFI a wifi bekapcsolt állapota, és vannak persze globális tasker változók, mint az aktiv profil %PACTIVE.Gugli nagy barát, én is csak 30 éve programozok, a taskerben 1 hét alatt profinak lehet lenni ilyen előélettel
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AMD Radeon 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)