- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Synology-n (DJ223, ha jól emlékszem) fut a qbittorrent. Megoldható az, hogy a letöltés egy átmeneti mappába kerüljön (pl. Downloads) és a végén a 100%-ban letöltött fájlok átkerüljenek a kategóriaként megadott mappába?
Amivel küzdök, az a sok .parts állomány. A sample-öket, a külön hundub-okat nem szoktam letölteni. Vizuálisan zavar az a sok "hulladék".
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Adott egy DS223j. Általában 8-20 között szokott működni, bár gondolom ez nem lényeges, de hátha. Néha azt tapasztalom, hogy a böngészőn keresztül nem tudom elérni, bár be van kapcsolva. Az URL-t a könnyebbség miatt elmentettem a kedvencekbe és onnan szoktam megnyitni. De gyakran előfordul (10-ből 6-7-szer), hogy nem tudom elérni. Ilyenkor később vagy másnap rápróbálva szokott. Kicsit furcsa, mert a TV-ről elérem és a laptopról is elérem a mappákat, csak a böngészőn keresztül valamiért nem akarja mindig.
Van ötletetek, hogy miért? A laptopon Win11 fut és Chrome-on keresztül próbálom. Bár Edge alatt is próbálom ilyenkor, de ugyanolyan sikerrel.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ha van egy külső hdd az usb-re kötve backup-nak, a backup működik, de fájlkezelőből nem lehet törölni mappát a meghajtón? Pedig az engedélyeknél van írás/olvasás.
-
Louro
őstag
Sziasztok,
van egy 223j nasom. Van arra lehetőség, hogy egy mappát készítsek, amit megadott személyek érnek el? Egy utazós csoportnak bedobnám a lehetőséget, ha már giganagy tárhelyet vettem, hogy egy helyen legyenek az adatok. Gondolom böngészőn vagy fájlkezelőn keresztül érnék el és a megadott személyek tudnának fel-le tölteni anyagokat. Mindenkinek lenne saját almappája a rendszerezés miatt. Korlátozni nem kell őket, hogy más mappájában nem rosszalkodhatnak, mert ennyire meg kell bízni egymásban - inkább az az oka, hogy nem akarok pepecselni a jogokkal
Esetleg valahol akár YT videó, ahol ez megvan? Még úton vagyunk, de utána gondoltam erre.
-
Louro
őstag
Lehet én vagyok túl bugyuta, de tényleg csak script segítségével lehetne törölni mappát az usbshare-en? Olyan hihetetlennek érzem.
Még a DSM-es File explorer-rel sem megy és laptopról, Total commander segítségével sem. Pedig minden Engedély megadva. -
Louro
őstag
Hyperbackup kapcsán az lenne a kérdésem ,hogy ha beállítok mentést hétvégére, akkor az első futást követően csak a változásokat menti vagy mindig töröl és teljes tartalmat ment?
Azaz,ha törlök egy fájlt, akkor azt a következő futtatáskor törli a mentésből is és fájllétrehozás esetén csak az új állományok kerülnek át.
Az USB-re tett eszközt miképp lehetne ütemezetten fel- illetve lecsatlakoztatni a NAS-ról? Van erre lehetőség? (DS223j)
-
Louro
őstag
válasz
burgatshow #92570 üzenetére
Nem bonyolítom a dolgot, akkor marad a /photos mappa. Köszi!
-
Louro
őstag
Sziasztok! Usbshare-es mappatörlős kérdés után lenne egy újabb. Synology Photos alkalmazásban nem lehet megadni neki, hogy ne a /photos alatt tárolja a képet, hanem máshol? Pár perces guglizás után olyat találtam, hogy ütemezzek be egy scriptet, ami minden újraindítás után bindeli a megadott mappát és akkor "átverhető" az app. De azért hátha van normálisabb megoldás.
-
Louro
őstag
Az mitől lehet, hogy ha a DS223j-re kötött USB meghajtót megnyitom a laptopomról, majd törölnék egy mappát, akkor a tartalmát törli, de a mappát már? Jog meg van adva (, hisz fájlt tudott törölni).
-
Louro
őstag
Ki hogyan tölt le nmagról? Vagy mindig töltsem le a .torrent kiterjesztésű fájlt, másoljam át, majd tallózzam be a programba? Bízok benne, hogy van jobb megoldás
A qBit RRS olvasójával az a bajom, hogy a fájlméret és pár dolog hasznos lenne, mert ha van két megosztás, akkor nem mindegy, hogy 10 vagy 20 GB. Sokat elárul a megosztott anyagról.A lemezt 25 órán át ellenőrizte. Végre megvan és hibátlan. Most pörög a feltöltés a tárhelynek
Már csak a kattogásra kell valamit kitalálnom. A lemez és a helye közé tettem szövetes tappancsot - olyat, amilyeknek egyik oldala ragacsos és bútor alá szoktuk tenni -, de így kattog. A szekrény elég üres és szerintem ez is ráerősít a zajra
De lehet, hogy az van, mint amit olvastam, hogy 8 TB felett hallhatóan hangosabbak a lemezek (Seagate Exos X18 18 TB).
-
Louro
őstag
Egy gyakorlati kérdéssel jönnék, amire sem itt, sem máshol nem találtam tippet. (Előre is elnézést, de a hétvégén lehet aktívabb leszek
)
Ki hogyan oldotta meg a torrent letöltéseit? Gondolok itt arra, hogy letölt családi fotóalbumokat, videókat, rokon szoftverjeit tesztelési céllal. Mivel a fotókra és a videókra külön mappát tervezek, így kissé zavarban vagyok, hogy hogyan oldjam meg.
Vagy minden letöltésnél adjam meg a célmappát és ne egy "Letöltés" mappa legyen, hanem mindig válasszam ki a végleges helyét a letöltött anyagnak? (Így leírva ez tűnik logikusnak.)
-
Louro
őstag
Na ma jutottam oda, hogy elveszítsem a NAS-szüzességem. Bár a hét elején érkezett, de piszok sok munka volt
Most fut a lemez-ellenőrzés. Inkább menjen. De ahogy számoltam, több lesz, mint 1 nap (18 TB lemez). Bár az is furcsa, hogy 3 TB szinte el is tűnt. Értem, hogy valamennyit lecsípnek, de na....
Amiért amúgy írok is, kicsit olvasgattam és az igaz, hogy két lemezes NAS esetén, ha nem RAID-et akarok, akkor az egyik BASIC, másik SHR kell legyen? Vagy ez már régi infó és mindkettő lehet BASIC? Nem akarok tükrözéssel vacakolni. Akarok majd USB-re kötni egy külső tárolót, amire majd valahogy - volt itt szó róla, visszaolvasok - átvarázsolom a szükségesebb mappákat.
Különben egyelőre ezen mentem végig. Kicsit furcsa, hogy DSM settings nem volt a Hálózat alatt. Pedig megnéztem az admin fiókkal is :/
-
Louro
őstag
Úgy néz ki kedden érkezik a DS223j. Bár előbb fogok olvasni sokmindent, de a héten is volt téma a biztonság. Van olyan dolog, amit legelőször javasolt beállítani? (A router Telekomos, már ha számít.)
-
Louro
őstag
Sziasztok!
DS223j-be ti melyiket vennétek? Nem mondom, hogy a zaj az utolsó, de azért jó lenne, ha a hörgős metált is lehetne mellette hallgatni.
Western Digital WD Red Plus 3.5" 12 TB
vagy
Seagate Exos X18 18TBMindkettő CMR és tudom, hogy a Red plus erősen ajánlott, de vajon ennyivel rosszabb lenne az Exos? Vagy a WD ennyire figyeli a közösségi oldalakat és aszerint áraz? Ahogy néztem energiaigényesebb az Exos, de persze nem emiatt fog kelleni Paks 2.
-
Louro
őstag
válasz
Borisz76 #92334 üzenetére
A TV rendszerét szeretném elkerülni. A Telekom rendszerén (mediabox) keresztül szeretném elérni.
A NAS a routerre vezetékkel lenne kapcsolva.A router a mediabox-szal lan-kábellel van összekötve. A TV HDMI-n keresztül kapcsolódik a mediabox-ra. Wifi van (5G képes).
Remélem sikerült érthetően leírnom. Nagyon igyekeztem
-
Louro
őstag
Egy gyors kérdés: Ha jól értem a NAS-t a Telekomos routerre kellene kötnöm lan kábel segítségével. Mivel a router nem a TV közelében van, akkor hogyan tudom a TV-n (TCL C739) elérni a tartalmakat?
A nehezítés: A TV-t a Telekomos távirányítóval kezelem CEC segítségével. Mivel már 100%-ban a Telekomos mediaboxot használjuk - azon keresztül használom a Youtube-ot is -, így a TV okos funkcióit kihagynám, ha lehet. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Egy másik topikban feltett kérdés kapcsán újra szembejött, hogy inkább NAS lenne az én irányom.
Mivel talán heti 1-2 torrent, családi fotók tárolása és TV-n max FHD filmek lejátszása lenne a cél, elég lehet e célra DS223j? Tudom, hogy a zajról nem ez tehet, hanem a tervezett +2 lemez. De azért sok kicsi sokra mehet.
A legnagyobb akadályt pedig asszony jelentené
Mennyi bonyolult a felületet használni? Olvastam az összefoglalóban a demót, de hátha másnak is ilyen antiIT az oldalbordája. Még az okostelefonra is 100+ alkalmazása van, de kb. 3-at használ csak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest