Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Otthoni időjárás-állomás
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdani01
aktív tag
válasz
VitaraIbolya #27493 üzenetére
50 ezerért már nagyon szép 5S-t tudsz venni, nem újat persze de a mai napig, jó és gyors telefon. Ahogy biker is írta működni fog vele az Apple maps.
-
biker
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #27497 üzenetére
még jó, hogy ez nem igaz. Csak siri kell mellé, és normál magyar módban is megy.
a carplay-hez kábel kell
BT-n is megy a hanghívás, sms átadás, kontaktlista -
Kicsirics77
veterán
válasz
Iphone csak akkor megy ha a régió usa vagy olyan ország ahol a carplay támogatott,viszont ehhez ujként kell a telót beállítani akár usa régióra,viszont utána a nyelvet nyugodtan visza lehet tenni magyarra és tökéletesen teszi a dolgát.bluetoth megy magyar régióval is de csak a zene meg a híváskezelés,ha carplay kell akkor mindenképpen kábellel kell összekapcsolni. Androidról nemtudok nyilatkozni.
-
biker
nagyúr
válasz
iphone SE kb 29e Ft-ért utánad vágják, bár nővérem mgenta tökömtudjamilyen csomagbanvan, ingyen kapott egyet hűséggel.
Azzal megy az apple maps vezetés közben ismirrorlinken elvileg csak a fizetős sygicmegy, semmi más.
sdkártya van 30-ért vitara fórumon, keresd wongkok kollégát
-
PeterPH
senior tag
válasz
Vegyél olyan telefont, ami ettől függetlenül leginkább megfelel az igényeidnek, és ha a vitara saját navigációját akarod használni (magyar nyelv nélkül), akkor keress alternatív forrást az SD kártya beszerzésére negyedáron (ajánlom az index vitara topic-ot felkeresni).
A MirtorLink-et meg felejtsd el. -
domojko
senior tag
válasz
Navigálj a 100-es telefonról. Google maps, Here go,
-
VitaraIbolya
újonc
Sziasztok!
Már meg van rendelve, várom a Vitara GL+ kocsim, elvileg nemsoká itt lesz, és időközben a régi telóm is tönkrement.
Új teló vásárlás előtt állok, ezért megkérdeztem több suzuki márkaszervizben és kereskedésben is, hogy melyik telefont vegyem, amivel biztos kompatibilis.Főként a GPS rész érdekelne, nem akarok +80 ezret kiadni az SD kártyáért, ha már úgyis kell vennem új telót is.
Elég elkeserítő válaszokat kaptam:
- Ahonnan meg lett rendelve a kocsi: "Minden telefonnal működik az" lerázó szöveg, látszott hogy fogalma sincs.
- Másik suzuki márkaszervízes: "Nekem Samsung Galaxy A3 (2016) telefonom van, és hiába van feltüntetve a suzuki oldalán, nekem működik minden KIVÉVE a mirrorlink! Az újabb Iphonokkal úgy tudom működik" (ennyi pénzem nincs telóra, hogy újabb Ihpone-t vegyek a kocsi miatt)
- Harmadik helyen: "Sajnos hiába működik egyes telefonokkal a mirrorlink én azt tapasztaltam, hogy ahogy elindulok a kocsival, visszajön a kocsi menüje, a mirrorlink kapcsolat megszűnik, így vezetés közben GPS-re alkalmatlan. Biztos van valami megoldás rá, de én nem tudom"
Ezt 3 hivatalos kereskedésben / márkaszervizben mondták :\
Most teljesen kétségbe vagyok esve és tanácstalan vagyok! 100 ezer Ft körül szántam telefonra, és nem szeretnék úgy járni hogy megveszem és nem tudok navigálni vele menet közben valami telefonos GPS alkalmazásról.
Hátha ti jobban tudjátok, mint ez a 3 "kereskedő/márkaszervízes". Szerintem ez így nagyon gáz, hogy 3 helyből egyik helyen sem tudtak rendes felvilágosítást adni :S
Meg az is elég gáz, ha tényleg nem működik, csak a 80 ezres SD kártyával.Kérem szépen, segítsetek!
-
válasz
Motion_Blur #27491 üzenetére
Ezt aláírom, viszont van közöttük 7 év, ami azért szerintem elég sok. Tekintve hogy a linkelt példánynál korrodációt nem láttam, amit a Saabnál nem biztos hogy el lehetne mondani (aknára téve, műanyagokat lebontva, nehezen elérhető helyeken), már csak a kora miatt sem.
Egy autónak annyit kell tudnia, hogy elvisz A pontból B pontba, nem mozizni vagy kutyát sétáltatni kell. Számomra pont elég, hogy bringával megpakolva elmenjek 500-1000km-t, úgy hogy tudom, esélytelen hogy meghálljon alattam a szívó benzin technika. Mivel ez egy szinte alap példány, de mint elektromos hátsó ablak, vagy navigáció, sötöbö nekem semmit nem mond, csak hibalehetőséget (de akár itt egy felszereltebb is). Ráadásul kettőstömegű, részecskeszűrő, és társai olyan finomságok, amik akár vihetik is a pénzt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #27490 üzenetére
Azért nem mindegy hogy 2M vagy 2,8M... az nem kis difi.
De úgy néz ki hogy - legalábbis egyelőre - nem jön össze a Saab projekt.
mondjuk a linkelt Focust nagyjából semmit nem tud, főleg egy Saab-hoz képest - de tény hogy viszonylag új
-
zsolt19900
őstag
1.3 benyás elsőkerkes ignishez van valakinek első féltengelycsukló ki-be rakós leírása videója bármije? mindkét oldal érdekelne
-
Harkovz
aktív tag
válasz
Kakaduku #27468 üzenetére
+1
Annyit tennék hozzá,hogy ha lesz is vele gond később mondjuk 100 ezer km.után akkor is javítható,lehet lesz egy kis költség,de akkor is jobban megéri mint a Vitara.Lehet arra is elmenne annyi pénz,csak nem a motorra.Az S--Cross minősége és tágassága megéri!Városba az 1.0 is elég,jobb a fogyasztása is.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Kakaduku #27476 üzenetére
A kokszosodásra: a működési elvéből következően kokszosodni fog sajnos, mivel közvetlen befecskendezéses a motor, az EGR viszont még bőven a szívócsőbe van visszavezetve, a befecskendező előtt, ezért nem lesz meg a benzinpermet jótékony mosóhatása, ami ezeket a lerakódásokat megakadályozná. És ez nem szubjektív vélemény, hanem sajnos ezzel jár. Ezzel együtt én nem félnék tőle, csak bele kell számítani az üzemeltetési költségbe a tisztítást...
-
Kakaduku
senior tag
válasz
CoolBoy323 #27477 üzenetére
Ezt mondom én is!
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Kornel #27469 üzenetére
Ugyanannyira megalapozott, mint azt kijelenteni, hogy kokszosodni fog. Lehet, hogy nem te, de mindenhonnan ez folyik. Az mennyire megalapozott?
Minden vélemény szubjektív az autókkal kapcsolatban. Nagyon kevés objektív véleményt lehet mondani egy autóról az adatokon kívül, szóval ezzel be is fejeztem, mert nem megyek bele ilyen magasröptű vitákba.Ettől függetlenül én még mindig az SX4 S-cross javaslom, mert kipróbáltam mind a kettőt egymás után (1.6 vs. 1.0) és már akkor azt mondtam, hogy érezhető a különbség mind minőségben, mind pedig teljesítményben.
-
Kornel
veterán
válasz
Kakaduku #27468 üzenetére
Semmi köze a a keycaros turbo motoroknak a boosterjethez.
De ezt már egyszer elmondtam.
Én is bízok benne, hogy jó lesz a boosterjet, mert nekem is tervben van pár éven belül az scross, de ezt így jelenleg kijelenteni, hogy nem lesz vele gond, elég bátor, és főleg nem túl megalapozott dolog. -
Kakaduku
senior tag
Szerintem mind a két autó jó választás.
A Vitara ha nem mész pályára és városi használathoz tökéletes, viszont az Sx4 sokkal minőségibb és az 1.0 turbó motorral sincsenek bajok. Gondos karbantartás, időben, vagy idő előtti olajcsere és nem lesz vele semmi gond, vagy legalábbis nem olyan mértékű, mint amennyire ezt sokan próbálják sulykolni.
Nekem már megrendelés alatt van az 1.4-es.
Természetesen ez csak magánvélemény, de azt vegyük figyelembe, hogy a Suzuki már évek óta gyárt KeyCar-okat kis turbó motorokkal kifejezetten városi használatra.
-
Danex
addikt
Mit ajánlanátok?
Suzuki Vitara GL+ 1.6 AT - 4,6m
Suzuki SX4 Scross GL+ 1.0 Boosterjet AT 4,77mLényegében az érdekelne, hogy melyik motor az ajánlottabb? Város, főút + faluk
-
Motion_Blur
félisten
Vannak, utánanéztem.
Volt Saab márkakereskedés tulajáé, egygazdás szalonautó.
Mindenre rögtön tudott árat kérdezni Pestről.De nyilván mindig kételkedni kell és fogok is mert ilyen vagyok. Át lesz nézetve és gondolva rendesen.
mod: amúgy C Vectra alkatrészei nagy részben csereszabatosak
-
dnelb
veterán
válasz
Motion_Blur #27462 üzenetére
Ezt is eltudom fogadni, remélem ez nekem még legalább 10-15 év
Az nem gond hogy halott márka? Vannak hozzá alkatrészek még normálisan?
-
Motion_Blur
félisten
Igen, van ára és 9 éves autó.
De az egyik legbiztonságosabb autó a világon és olyan extra listája van amiről egy Suzuki álmodni sem merhet. És az ember egy idő után elér oda hogy kényelemre vágyik. Nagyon szeretem a Swiftet mert első autóm, de már 7 éve megvan és 12 éves lesz idén. Hosszú útra már nem kényelmes és nem is érzem magam benne biztonságban. És már gondolnom kell olyanra hogy gyerek, babakocsi stb.
-
dnelb
veterán
válasz
Kornel #27454 üzenetére
Szerintem bőven megeszi az SSS-t mindenben. Persze ha akasztasz arra is turbot akkor más a fekvés, de az alaphangon is 700k... és nem tudod mennyire lesz megbízható, + illegál...
chippel 220 LE, 300NM, azért ez már lép hidd elAz SSS 1.6 turbo 0.8-0.9 baron tud 200 lovat meg 250 nmt... és szeretnek hengerfejesek lenni a turbotol szal...
-
dnelb
veterán
válasz
Motion_Blur #27451 üzenetére
kicsit drága nem ? Én ha cserélem 2.5m-ért nem 10 éves kocsit fogok venni..
vagy ha muszáj, akkor ezt
nyilván ha neked nagy hely kell akkor nem szóltam
-
Kornel
veterán
válasz
CoolBoy323 #27447 üzenetére
Jó.
Te dobtal ki érte pénzt, vagy én.
Nyilván jobb mint ha nincs, de pénzt adni érte pluszban felesleges. -
szabonagyur
félisten
válasz
Kornel #27444 üzenetére
+1, ha rajta van OK, de pénzt nem adnék érte, nem ér annyit amit elvárnak tőle sokan
(#27447) CoolBoy323: ahol lakom elég gyakori a köd, illetve voltam már olyan ködben is ahol kb. 5 méter se volt a látótávolság. Ott nem a lámpa ment meg hanem az értelmes sebesség megválasztása.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Kakaduku
senior tag
Van köztetek olyan, aki rendelt a faceliftes Suzuki Sx4 S-cross modellből?
Amennyiben igen, meg tudná mondani, hogy mikor és tudtak-e a kereskedésben neki mondani időpontot, hogy mikorra készül el a kocsi? -
dnelb
veterán
hogy? vagy lehet keverem, és rács cseréhez kell levenni? azt tudom vagy az angel vagy a rács miatt de le kellett vennünk sajna...
domojko : komoly, sok hűhó semmiért... majd mikor először felkapcsolod és rájössz mennyire szart se ér...
amugy igen, csak lámpával ég, muszerfalon nincs viszajelző, csak a kapcsolóban lévő kis zöld led kezd el égni.
-
domojko
senior tag
válasz
Motion_Blur #27436 üzenetére
Mind a 3 pont stimmel, azzal a kivétellel h az egyes pontban említett " minden munka befejezettnek van tekintve". Engem nem hagy nyugodni. Addig piszkál még meg nem oldom ugy ahogy szeretném. 40 felett már nekem sem mennek ugy a dolgok mint 20 évesen. A vacsi uj krokodil emelőm 138 mm-t emel, ugye már mellkasnál elakadtam a kocsi alatt. A belem még csak a közelben sem volt.
De szorgalmasan morzsoltam a miatyánkot a fogaim között.
Volt otf mindenféle ferdehajlamú rizszabáló szarházi blankolt g..i. -
Sinisi
senior tag
Igen, sprayvel próbálkoztunk de az azt csinálja, hogy cseppfolyósítja a párát az ablak belsején. Amit ha letörölsz letörlöd a "végőréteget", szóval igazán párás időben ez nem opció. Azért kérdeztem mert kíma nincs a gépben, mire bemelegszik a fűtés az azért sokszor sokk tud lenni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
domojko #27435 üzenetére
Tisztellek a vállalkozószellemed miatt, én nem bírom már az ilyesmit idegileg. Nagyjából:
1. szabály:
Az "ott bassza meg a kurva anyja!" mondattal minden munka befejezettnek van tekintve!
------------------------------------------------------------
2. szabály:
Erőkifejtés közben a fogaid között elsziszegett "a kurva anyád!" megtöbbszörözi az erődet!
----------------------------------------------------------
3. szabály:
Minden szerszám, ami szar, az egy "kínai geci" -
domojko
senior tag
Ködlámpa beépítés projektben vagyok éppen. Ebben a faxsza időben addig jutottam hogy a lámpatestek a helyükön vannak. Sumo suzukinál vettem egy komplett szettet, kábelköteggel relével biztivel kapcsolóval szoval mindennel. A szépsége h semmilyen papírt nem tartalmaz a csomag. Sem bekötési leírás sem kapcsolási rajz, semmi.
Dobtam egy email-t nekik h a dokumentáció lemaradt, kérem pótolják email-ben. Válasz: Nem tartozik semmilyen leírás ehhez a csomaghoz, autovillamosságisnál érdeklődjek. Mondom köszi.
Besz@rás h nincs hozzá semmi, bakker, manapság már az elemes távirányítós autóhoz is adnak, ehhez meg nuku.
No mindegy, kivettem a ködlámpa takarókat h nekiállok beszerelni. És itt el is akadtam hirtelen. Mivel nem bepattintani kell hanem hátulról csavarozni így egy kicsit macerás.
Sem előről sem felülről nem lehet sehogy sem hozzáférni. Kerékjáratnál a műanyag betét egy egységet képez, nincs kihagyva szerelő nyílás. Akna hiányában kénytelen voltam megemelni a kocsit, plusz leszedni a kerékjárati műanyagokat. Még így sem egyszerű mert b@szottul nincs hely. A bal oldali még csak-csak ment, de a jobb oldali az halál. Kb 3 cm-re rajta van az ablakmosó tartály. Csillag fejű csavarokat kaptam hozzá, mondanom sem kell h csavarhúzó nem fér be. Kapartam a fejem h most mif@aszt csináljak. Levegyem a tartályt vagy levegyem a lököst. Végül találtam hasonló méretű hatlapfejű önmettsző csavarokat, ezekkel fogattam fel csillagvillás kulcsal tökölődve.
Amit eddig leírtam kb 3,5-4 óra b@szakodás alatt sikerült megoldani. A lassú munkához ugye idő kell.Mondanom sem kell h közben csontá fagytam.
Szóval lámpatestek a helyükön, öröm boldogság. Kábeleket felcsatlakoztattam, majd rögzítettem h ne lógjanak oda ahova nem kellene.
Ekkor jött megint egy hideg zuhany. A relé a biztosítékkal nem ér el a relédobozig.Halleluja. Nem szeretném h kinn legyen szabadon a relé ezért szerettem volna berakni a helyére. De ez igy most nem jött össze elsőre mert rövid a kábel.
Szépen bezacskóztam h ne ázzon ne fázzon, és majd ha jobb idő lesz, folyt.köv.Akinek gyárilag van ködlámpa a suziban, hogyan van bekötve? Ha jol tudom akkor csak helyzetjelző felkapcsolása után szabad h működjön. Ha lekapcsolom a helyzetjelzőt akkor az első ködlámpának is le kell kapcsolódnia.
Még egy kérdés. A km óraegységben az első ködlámpának van visszajelzője vagy csak a ködzárófénynek? -
Studi
veterán
válasz
Sinisi #27422 üzenetére
Nem, de ha beszarsz akkor még jól jöhet.
Amúgy a szilikonos! macskaalom alapvetően csökkenti a párásodás mértékét, azzal nincs baj. De nem tudja ezt annyira hirtelen megtenni, hogy a kocsiba beüléskor kilélegzett levegő páratartalmát egyből megfogja. A sima macskaalom természetesen semmit sem ér.
-
gerii
addikt
Szerintem levelekkel is tele lehet, az is sokat dob rajta.
-
Sinisi
senior tag
Akkor az nem működik a belehelés "ellen", hogy az ülés alá macskaalmot tesz az ember (olvastam valhol, hogy ez jól működik ilyen esetekre)?
-
-
-
Stonerice
őstag
Sziasztok! 2002 es suzuki swift utastér fűtésével kapcsolatban agyalok. Gondoltam hátha tud valaki tanácsot adni itt közzületek
. Nagyjából csak langyos levegőt képes fújni az autó. Nem olyan mint újjabb korában. Arra tippelek hogy radiátor átmosásra lenne szüksége. Vagy a termosztáttal lehet valami. Műszerfal bontás nélkül nemnlehet kerti slaggal valahogy átmosatni a radiátort? Csöveket megtoldva talán.. Egyáltalán hogy kellene a műszerfalat megbontani? Lehetőleg inkább elkerülném!
Jah és szerintetek a központi zár hová kerülhetett? -
válasz
CoolBoy323 #27406 üzenetére
A belsejében lévő betétek színére értettem. A külső megjelenésével semmi bajom, de az a belső szín diszharmónia...
Tudom, a szépség relatív, de akkor sem ragadott meg egyáltalán.
-
tboldi
nagyúr
-
Harkovz
aktív tag
Megszivatott ma a kocsi. Éjszaka megyek dolgozni, azt veszem észre, hogy nem kezd melegedni ahogy szokott. Alig mozdult ki a mutató, majd belefagytam. Na jó, mondom termosztát. Haza felé vettem is egyet 4 ezerért. Itthon a - 8 - ban műhely híján a nyitott garázsban fagyálló le, termosztát ki. Nézem, hát ez zárva van. Csakhogy bekapott egy kb.3 cm hosszú gumi tömítés darabot. Ezért nem tudott rendesen elzárni. Meg főztem, amikor kinyitott kivettem a gumit és szépen vissza is zárt. Mivel mindenhol azt olvastam, 82 C fokosat vettem a gyári viszont 88 C fokos. Vissza tettem ezt, a másik tartalék. Korainak is tartottam 122 ezernél már meghalni a termosztátot. Szerencsére jól hozzá férhető 10 perc alatt meg van. A fagyállót leengedni így emelő meg akna nélkül nehezebb.
-
cigam
titán
SX4 gyári ülés huzatot hol lehet szerezni? A 2006-os GC AC verzióban az ülésben is van lufi?
Szivaccsal együtt cserélik, vagy elég a huzat? Kb menybe kerül az első ülés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!