- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gytacs
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Szeretném lecserélni a simkártyámat, mert nagyon régi, és nem tud csak 3g-t. Kell előtte vmit csinálni? Nincs semmilyen biztonsági susmus, ha kicserélem a kártyát egy újra? Aktiválni/Deaktiválni kell valamit? Global Stabil 8.2.1.0
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #4196 üzenetére
Jaja, a webshopoknál szoktak lenni elnevezések.
-
Criminal017
őstag
válasz
DonLaca@ #4194 üzenetére
Nehogy félre érts, nem rosszindulatból írtam, nem kell bocsánatot kérj.
Nekem a Xiaomi hivatalos oldala az irányadó a nevek tekintetében, a webshopok szeretik túlcifrázni. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Criminal017 #4192 üzenetére
Bocs többet nem fordul elő.
Nem tudom hogy a színén kívül miben különbözik a sima verziótólde a Xiaomi is külön jelöli mint verziót. Azért emeltem csak ki nehogy esetleg keveredés legyen belőle. G3 topicban megszoktam hogy jelölni kell a pontos típust (elég sok volt) mert a romok nem voltak kompatibilisek egymással.
pl. Xiaomi pc suit is azt írja hogy nem kompatibilis a készülékkel.
-
joelke HU
őstag
válasz
Criminal017 #4192 üzenetére
Gondolom azért rakja oda az S-t, mert a fekete példányt max s-ként is listázzák néhol. A globál verzió jelölése valamiért
-
DonLaca@
senior tag
Már 1 hete küzdöttem a bootloader feloldó engedély kéréssel PC-n. Mindig elakadt a folyamat a visszaigazoló kód megadása után. Kínomban megpróbáltam ma reggel a többszöri sikertelen PC-s próbálkozás után a telefon böngészőjébe beírva visszaküldeni a kódot. Elsőre sikerül
. 5 perc múlva meg is jött az engedély a nyitásra.
Most már csak ki kell várnom a 72 órát.
-
DonLaca@
senior tag
Xiaomi aktiválás app mit csinál pontosan? Mire kell?
Nálam 10x annyi energiát fogyaszt mint az android rendszer de még a Chromenál is 2x többet. -
*Mukeey*
addikt
Mi az utolsó developer verzió?
7.7.20 ? -
Milestone2
nagyúr
Akinek van kedve, ideje, lehetősége, kérem szavazzon itt egyet:
http://www.miui.hu/forum/viewtopic.php?p=113051#p113051
Előre is köszönöm a szavazatokat. -
pepimama
tag
válasz
Criminal017 #4175 üzenetére
KÖSZ szépen és Milestone - nak is! Gondolom MIUI 9 Stable nem egyből lesz, de legalább lesz miért várni a..novembert?
-
Milestone2
nagyúr
-
Milestone2
nagyúr
válasz
pepimama #4174 üzenetére
A Developer régóta tudja, csak most eladják új funkciónak...
Indíts el egy youtube-t
Jobb felső sarok kis ábrára katt.
Lejön kis ablakba a videó és közben tudsz bármit csinálni.
Ez a PP funkció.
A Dual Screen jön majd a MIUI9-cel, ott egymás alá (vagy mellé) tudod helyezni a két oldalt
-
pepimama
tag
Sziasztok! MAX 1- van (4/128) most szedtem le a Stable 8.5.1.0-t , de még nem tudom, hogy működik-e a többablakos rendszer. Tudtok segíteni? (Pl. Youtube megy a háttérben, amíg pld. Chrome-böngészőn olvasok)
-
TpS
őstag
válasz
dolfikavik #4172 üzenetére
OK, értem, de ez nem perverzió, hanem teljesen jogos igény! Ilyen tokokat még nem vettem, de most inspirációt kaptam!
-
dolfikavik
csendes tag
Tudom, ez az én perverzióm, de olyan licenszelt tokokat nézegettem, amik még nincsenek Max 2-höz. Ali-t már végignéztem, de nem ilyen tokokra gondoltam, hanem pl olyanokra, amiket itt lehet kapni:
[link]
Licenszelt AC/DC, Star Trek, GoT, stb. De igaz, Ali-n is csináltathatok már kb 6 dollárért akármilyen fényképes szilikontokot. -
TpS
őstag
válasz
dolfikavik #4169 üzenetére
-
*Mukeey*
addikt
válasz
dolfikavik #4164 üzenetére
Max1 tokja biztos,hogy nem jó rá.A max2 lekerekítettebb sokkal,vékonyabb is és a kamera is más.Hamarosan lesznek ali-n meg ebay-en bőven rá!
-
DonLaca@
senior tag
Találkozott már valaki azzal a szoftveres hibával hogyha egymás után több appot használok hang vagy videó hívásra akkor egy idő múlva elszáll a hang. Én nem hallom a hívót ő sem engem. Annak függvényében hogy milyen sorrendben hívnak Skype, Messenger, Hangouts, WhatsApp mindegyiknél előbb utóbb eljön a bug.
A normál telefonhívásnál nem. Ott mindig tökéletes a hang minőség. Ötlet valakinek?Milestone2
Max2 kamerája szerintem teljesen jó. Vállalható képeket lő automata üzemmódba is. Tegnap esti buliban egész jó képek készültek a rossz fényviszonyok ellenére. G3 ilyenkor már használhatatlan volt fotózásra. -
Milestone2
nagyúr
válasz
dolfikavik #4164 üzenetére
Kicsit irigykedek rátok, bár meglepetésemre "anya" bejelentette, hogy olyan telefont akarok, amilyen neked van (Max1), mondtam neki, hogy ha már ilyet akarsz, akkor már inkább a Max2, de szerintem nem lesz neki ilyen, mert kamerafüggő és a Max1 kameráját állandóan szapulja...nem hiányzik az nekem...
Más, Max1 téma, tudom sokakat nem fog érdekelni, de kijött Mi Max Prime-ra (HELIUM) is a Flyme 6.0
-
dolfikavik
csendes tag
Sziasztok!
Én is beszálltam a Max 2 klubba. Lumia 640-ről váltottam, és megjegyzem, nekem a WP10-el sem volt bajom, csak az alkalmazások hiánya miatt váltottam droidra. A Max 2 irányába meg az vitt el, hogy jókora kijelzőt szerettem volna, megfizethető áron, amivel a jelenleg alkalomszerűen használt tabletemet is kiválthattam.
Egyetértek a fentebb leírtakkal, a Max 2 jó cucc, 5 nap használat után maximális elégedettség. Az akksi tényleg legyilkolhatatlan. Megérkezése után majd három órát nyomkodtam a beállítások miatt, és kb 15%-ot merült ezidő alatt, illetve pl tegnap 2 órát ment egy youtube playlistem bt speakerre kinyomva, végig bekapcsolt kijelzővel, és 10%-ot merült. A kijelző frankó, nem érzem hátránynak, hogy "csak" FHD. Kellően kontrasztos, a fényerőt autóra tettem, de alapból kb egyharmadon használom. Ami a Lumia után hiányzott, a glance screen, de ezt pótoltam a Glance Plus appal. Éjszaka a Glance Plus-szal a háttérben kb 4%-ot merül (bt, mobil adatforgalom on).
A kamera teljesen oké, átlagfelhasználónak teljesen megfelelő képminőséget ad.
Nincs összehasonlítási alapom a Max 1-el, de a proci, illetve a 4 Gb ram megfelelő sebességgel teszi a dolgát, akadást eddig nem tapasztaltam, 6-7 alkalmazás egyidejű futtatásával sem.
Ami negatívat tudok mondani, hogy az Android Auto nem akar együttműködni a kocsi Intellilinkjével. Bt-n semmi gond nincs, de amikor tükrözni akartam kábelen, ment kb 5 percet, aztán ledobta, és onnantól az istennek sem tudom őket pároztatni. Ahogy utánaolvastam, valszeg a type-c lesz a ludas, még megpróbálom type-c-microusb átalakítóval, illetve valszeg az autó szoftverét is frissítetni kell.
Ja igen, Spemall-tól rendeltem, magyar raktárról, három nap alatt megjött. Adtak mellé aji szilikontokot és kijelzővédőt is, bár ez utóbbi nem kimondottan méret, mindkét oldalon marad kb 2-2 mm a kijelzőből, amit nem fed. A szilikontok viszont stabilan ül rajta. Számlát nem küldtek mellé, ezt utólag kellett kikönyörögni belőlük. Kuponnal, 2 év európai garival, ingyé szállítással cakkundpakk 281 dollár volt. Annyi, hogy valamiért nem volt hajlandó bevenni a mobilarénás kuponok közül sem a Max 2 kupont, sem a magyar raktáras kupont, így maradt az általános -3%-os.És ha már tok, mit gondoltok, a Max 1-es tokok mennyire kompatibilisek a Max 2-vel? Szélességben, vastagságban nincs, hosszban van csak milliméteres különbség. Illetve nem hiszem, hogy a felcserélt kameraelrendezés probléma lenne. Csak azért kérdezem, mert egyelőre Max 1-hez többfajta tokból lehet válogatni.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
joelke HU #4157 üzenetére
Annó vettem tőlük egy meizut a gyereknek,2 nap múlva megadta magát,a gari 3 hónapba telt,mire elintézték,es ugyanazzal a hibával kaptam vissza a telt. Ha érdekel ,én egy magán kereskedőtől szerzem be,a telokat,megbizhato,sok kollégám vett már tole,mindenki dicsérte. Ha érdekel írj priviben,es megadom az elérhetőséget. A szervize ugyanaz mint a spemmallnak,aki magyar szervize.
-
joelke HU
őstag
válasz
Trailblazer #4151 üzenetére
De elméletileg igen. [link]
Mondjuk azt nem tudom mennyire megbízható a bolt főleg gari miatt. De lehet jobban járnál spemallról, nekik van magyar raktáruk is. De asszem az ár ott is ennyi.
-
Trailblazer
veterán
Idehaza nem forgalmazza még senki? Forintosított árakra lettem volna inkább kíváncsi, mármint a hazai webshopok nyereségével, állam bácsi sarcaival, satöbbivel együtt.
-
DonLaca@
senior tag
Lehet félreérthető voltam. 263$ a shop ár arra még rájön az áfa. Én a sajátomra fizettem (DHL) áfát a fiam telefonja (3s) kínai postával jött az átcsúszott a vámon.
DHL a feladástól számítva 1 hét alatt ideért a kínai postára 2 és fél hónapot várni kellet. Kinek mennyi türelme van. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Trailblazer #4146 üzenetére
Én 262.9$-ért vettem flip tokkal és védő üveggel együtt. Messze van az a 300 dodotól.
Most néztem a Xiaomi online store-nál 10 dollárt drágult így 265$-tól indul 4/64GB.
(#4147) *Mukeey*
Max 1 -ről szerintem is tök felesleges cserélni. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Trailblazer #4146 üzenetére
300$ körül van mindenhol most.Átszámitva dhl stb. kb. 90ezer Ft környéke.
Az nagyon tetszik benne hogy van fekete,brutál jól néz ki😊
De annyival nem jobb a max1nél,hogy cseréljem... -
DonLaca@
senior tag
Egy hét használat után leírom a véleményem a Max 2S-ről.
Én G3-ról váltottam erre a készülékre úgyhogy legtöbbször ahhoz fogom viszonyítani.
Pozitívumok:
A kijelző sokkal élénkebb, kontrasztosabb a kép pedig csak FHD. A fehér az tényleg hófehér nem sárgás színezetű. Nincs oversharpening amit annyira utáltam.
Hardver az egyértelmű hogy erősebb. 4GB ram nagyon megdobja a felhasználói élményt. Újratöltés nincs. Ujjlenyomat olvasó villámgyors és nem hibázik egyszer sem. Vizes kézzel is próbáltam.
Összeszerelés minősége példás. Feketében tisztára olyan mint egy iphone csak nagyobb. Kollégák mind azt hitték hogy az. Eredeti formaterv nem koppintás.
Eredeti miui nagyon bejön. A portolt verziók nem hozták ezt az élményt.
A legmeglepőbb a kamera teljesítménye volt. Kínai telefonok általában silány képeket készítenek ezért nem számítottam sokra de kellemesen csalódtam. Max 2 szerintem simán lenyomja a G3-at pedig azt éppen a fotós képességeivel reklámozták.
Az akkumulátor elképesztő mit bír. Teljesen gyári rendszer, állandó mobilnet, minden automata beállításon és még így is 13 óra körül van a SoT. Még szoknom kell hogy nem szükséges töltővel járkálnom ha egész nap úton vagyok.
Negatívum:
Az audió rész érezhetően gyengébb mint a G3-é volt. Nagyon szűkös a dinamikatartomány. Remélem roottal majd lehet ezen segíteni. G3-nak is kellett a noszogatás hogy kiadja magából amit tud.Szerintem nagyon jó lett a Max 2. Ennyi pénzért főleg.
-
*Mukeey*
addikt
Sok újdonság jelenleg nincs sehol szoftveres fronton,csak finomítgat mindenki.Nem várok én se nagy durranást,de egy kis frissítés az ui-n mindig jól jön😎
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4140 üzenetére
Az cikkben le is írják, hogy az újdonságok nagy része csak a kínai romban lesz, így nekünk szinte semmi új nem lesz. Link
Amúgy az új funkciókat se érzem olyannak, hogy nem lehet nélküle élni. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4133 üzenetére
Ez király. Akkor valamikor rászánom magam megint.
Ennyit küzdeni egy sima root jogosultságért. -
TpS
őstag
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4133 üzenetére
Ez hasznos infó, bedobtam az összefoglalóba, köszi!
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4131 üzenetére
Köszi az infót, akkor várunk, és reménykedünk, hogy abban már minden hibát, amit az utóbbi 2 hónapban belevarázsoltak a romokba eltüntetik.
-
Milestone2
nagyúr
Kérdeztétek. Itt vannak a hivatalos MIUI 9 megjelenési időpontok.
Aug 11., Aug 25, Szept xx... -
DonLaca@
senior tag
6 havonta 2 unlock kódot mennyire veszik komolyan a Xiaominál? Én kértem cirka 3 perc alatt 5 darabot
.
Mi Unlock app nem kompatibilis a Max 2-vel. A program átirányít erre az oldalra. Kérek egy kódot. Meg is jön egy sms a számsorral. Itt kezdődik a problémám. A második oldaltól csirkelábas kínai írás van a kitöltendő mezőben. Bárhogy töltöm ki nem jó. Kínai captcha beírás sem az erősségem. Google fordító is bevetettem de az sem boldogul az oldallal.
Remélem nem kell várnom fél évet hogy újra próbáljam. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4126 üzenetére
Várható volt sajnos😯
-
Milestone2
nagyúr
Sajnos úgy tűnik igen elhúzva, minimálisan 3 körben képzeli a mostohaanyacégünk a MIUI9 bevezetését.
Első körben csak a Mi6, RedmiNote4x, és talán a Mi5x... ennyi biztos. A többi még csak pletykaszint, de igaznak tűnik... -
Milestone2
nagyúr
válasz
*Mukeey* #4124 üzenetére
Mi Max Prime-ra China ROM-on múlt hét péntekig folyamatosan volt frissítés...
Mi 5X & MIUI 9 launch event will take place on 26th July (Kérdés, hogy a Mi 5x már MIUI9...vagy sem. Azaz a Mi5X-en mutatják be a MIUI9-et, vagy bemutatják a telefont, majd a MIUI9-et...)
MIUI 9 China ROM closed alpha / beta test for Mi 6 and Redmi Note 4X Qualcomm officially starts from 7.7.27
Mi 6, Redmi Note 4 Qualcomm / Redmi Note 4X will receive MIUI 9 Beta update first!Ezek az en.miui.com -os szalagcímek árulkodóak...
-
Charx
senior tag
Mért cseszik szét a romot? Most dev eu romot használom, hetente kiszednek belőle dolgokat, szinte lebutítják. Most ha a zárképernyő fehér akkor az ikonok is fehérek, nem látszik semmi belőle, eddig magától váltott feketére ha világos volt a háttérkép. Vicc az egész, remélem miui 9 jó lesz!
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4118 üzenetére
Ha átkapcsolom akkor nyitva lesz a bootloader? Nem kell az összefoglalóban leírt procedúra?
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Trailblazer #4115 üzenetére
Kösz. Ez végre egy darabig működik de 7 percenként ez is kifagy. Olyan mintha időzítve lenne.
Más. Fejlesztői beállítások / OEM-feloldás / Rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése kapcsoló mit csinál?
Ha bekapcsolom akkor az "eszköz védelmi funkciók nem fognak működni" figyelmeztetés kapom. -
DonLaca@
senior tag
Skypeot használ valaki? Nálam nem működik a hívás, kifagy de volt már egy készülék újraindulás is emiatt. Családban sajnos ez a favorit. Hangouts-ra nem tudok rávenni senkit sem.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4109 üzenetére
Én pedig egy Xperia X10-en a Miui2-vel kezdtem,ha jól emlékszem android 2.3 alapú volt...
-
Trailblazer
veterán
LG G4-re meg sajnos nincs.
Pedig szintén elég elterjedt és populáris készülék...
-
Criminal017
őstag
ZTE V967S-re tökéletesebb volt a MIUI, mint az eredeti rendszer.
-
Milestone2
nagyúr
Ehhe...
Samsung Gio-n (!!!) ismertem meg a MIUI-t, még mikor barlangban laktam az őskorban...majd Alcatel OT995-ön, Motorola Milestone2-n, majd LG P760-on is leginkább MIUI futott, mire rájöttem, hogy nekem olyan készüléket kell vennem, amin eredendően az van...
-
DonLaca@
senior tag
Amikor 4G hálózatot ir az az LTE?
G3 simán csak azt jelezte.
Az eredeti MIUI nagyon bejön, régen próbáltam portolt verziót a G3ra az nagyon rossz volt. Ez nagyon más, sokkal jobb. -
Milestone2
nagyúr
(a legnagyobb bajom hogy ezeket mind láttam már, valahonnan ismerős dizájnok...)
-
Milestone2
nagyúr
Most már nem pletyka, mert az angol oldal is bemutatta a 3 új hivatalos témát
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4100 üzenetére
Megnyugodtam, van a rózsaszín neszeremhez illő téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óra topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Magisk
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged