- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gamepad
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
Újabb infó a mix 2-ről
Pár kép is van a lehetséges kinézetről, de azért ezt fenntartással kell kezelni. Azért ha igaz lesz, akkor elég állatul fog kinézni. Bár azt ostobaságnak tartanám, ha mérete csökkenne 6.2-re. -
bebe159
aktív tag
válasz
Milestone2 #4395 üzenetére
Egyik haveromnak mutattam rn3prot meg mi max2-t. Az volt a baja, hogy nem stock android. Most mondtam neki ezt, és mondta, hogy még beszélünk róla. :
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Trailblazer #4393 üzenetére
De igen már én is megtaláltam!
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Trailblazer #4389 üzenetére
Forumtars írt a xiaomi egyuthatorol nem is olyan régen,milyen igaza van! Csak nem találom ezt a bejegyzést...
De majd lessz időm megkeresem. -
gyuri1979
aktív tag
válasz
Trailblazer #4387 üzenetére
Hát nem max az biztos! Viszont van B20,igaz az nfc ebből is kimaradt.
-
gyuri1979
aktív tag
https://m.mobilarena.hu/hir/itt_a_xiaomi_mi_a1.html
Nem lessz veszes az ára,64900 lessz állítólag,,viszont itt meg azt írja hogy nougattal jön.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4380 üzenetére
Spec alapján ez egy Max 2 compact
.
-
Milestone2
nagyúr
Így már érthető. Pixel feeling a csóró népeknek is.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #4382 üzenetére
15000 rúpia az 61000 magyardollár.
De persze mire ideér, nem tudhatjuk... -
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4380 üzenetére
És nem is néz ki rosszul,sd625 elég lesz bele.Árára kiváncsi leszek majd...
-
Milestone2
nagyúr
No, ezt is megértük.
Megjelent az első Android ONE (OREO) rendszert futtató Xiaomi telefon: MI A1
http://en.miui.com/thread-733259-1-1.html -
DonLaca@
senior tag
Előszóban csak annyit hogy én a Max 2 stock képminőségével meg vagyok elégedve. Ezzel a telefonnal jobb képeket csinálok mint anno a G3-mal. De......
Tud még ennél is jobbat.
Hétvégén borús időben unalmamban csináltam néhány összehasonlító képet a Max 2-vel. Stock kamera kiváló képminőségre állítva illetve Google kamera HDR+ alap beállításon minden automata mód.Ezek maxra nagyított, kivágott képrészletek rossz fényviszonyok között készült fotókból. Eléggé látszik így a minőségbeli különbség. Nagy genyó a Google hogy nem teszi elérhetővé minden telefonra ezt az opciót amiben erre alkalmas szenzor van. Nagyságrenddel jobb képminőséget lehetne elérni még az olcsóbb, középkategóriás eszközökön is. Vagy lehet hogy éppen azért nem. Egy sor hozzáírása a build.prop-ban nem kerül semmibe.
stock high quality
google cam HDR+
Normál méretben nem ennyire drasztikus a különbség.
-
bebe159
aktív tag
válasz
DonLaca@ #4371 üzenetére
Attól tartok, hogy azzal ugyanígy járnék, a széleken valahogy meg kell oldani...
Amúgy én nem bírom elviselni, ha a telefon meztelen, még a hátlapon a tok alatt is van egy fólia, a gyári állapotot igyekszem megőrizni, kerülni a mikrokarcokat is.Volt flipes tokom, és az nekem nem jött be, túlságosan megnövelte a méreteket.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
bebe159 #4370 üzenetére
Nekem van egy eredeti bontatlan Xiaomi sreen protectorom amit a telefon mellé küldtek. 9H super hardness Pro+ 2,5D. Ha kell szívesen odaadom ajándékba mert én utálom ezeket a kijelzővédő sz*rságokat. Még a Sonyról és a Huaweiről a gyárit is leoperáltam mert mindegyiktől torzul a képernyő meg a képélesség.
Egy flipes tok sokkal többet ér nem csak a karcoktól de a leesés ellen is 100% védelmet nyújt. -
TpS
őstag
Az óra widget módosíthatósága a mellette lévő gombbal végleg kikerült a miui-ból? Vagy máshogy kell csinálni? Illetve eltűnt az új lap hozzáadása gomb is, bár ez nem gond, mert ha az ikont tovább húzom, csinál egy új lapot, de én akkor is szerettem a + gombot nyomogatni.
-
bebe159
aktív tag
Van max 2-re olyan üvegfólia, ami rendesen rátapad? Van a szélein körülötte levegő. Nagyon gáz ahogy kinéz, gondolom a kijelző lekerekítése miatt van.
Lehetőleg ali, ebay...
-
bebe159
aktív tag
Hivatalosan is beléptem a klubba egy max 2-vel.
Global stable rommal kaptam, global devet akartam rá, nekiláttam az edl mókának, nem sikerült kb 1 óra után sem, megpróbáltam az egyszerűbb módot, feldobtam a romot a telefonra, és kb 5 perc alatt elintézte az updater.Kezdhettem volna ezzel, de rn3pro-val nem ment így... Most megy az átköltözés, 20 gigával elvan szerintem 2-3 órát, így hagyom őket, majd reggel felkelek és leszinkronizálom micloudból ami nincs meg, utána majd nyomkorászom melóban.
-
Milestone2
nagyúr
Itt az OREO.
De ahogy nézem még biceg...
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=73615242 -
TpS
őstag
válasz
Tatu-1981 #4358 üzenetére
Nekem mix van, a screen mirror szépen működik, valszeg a max 2-ön is fog, de ezt majd megerősíti vagy cáfolja valaki.
Amikor a mediapad x2-t vettem tőlük, akkor gyári rom volt rajta, de ezt nem tudhatjuk, hogy milyen forrásból szerzik be a max 2-t. Kérdezd meg őket, lehet, hogy ők is meg tudják adni a szállítónak, hogy milyen rom legyen rajta, globált érdemes választani, bár szerintem biztos, hogy ha nem globál, akkor valami abból barkácsolt valami lesz. Abban van angol és magyar is, nincs tele mindenféle kínai alkalmazással, mennek a google cuccok is. De szerintem mindig ajánlott egy webshoppos telefonon romot cserélni, mert ki tudja mit kapsz még "ajándékba". A leírásban benne van, hogy hogyan lehet gyári romot feltolni. A max-ra lett leírva, de a romtól eltekintve azonos a folyamat, és kb. 10 perc az egész, és abban tuti nem lesz semmi váratlan ez+az. -
Tatu-1981
tag
Mi max 2 vásárlását fontolgatom, egy Huawei Mate 8-at cserélnék le rá. Tudom, elvileg egy csúcstelóról váltanék középkategóriára, de 2 év alatt annyit fejlődött a világ, hogy szerintem nem lenne visszalépés, legfeljebb kamerában. Cserébe viszont kompenzálna a nagyobb kijelző és aksi.
Támogatja a Mi Max sorozat a screen mirroring-ot? Nagyon fontos lenne, mert telefonról küldöm ki a filmeket, felirattal a tévére.
Ha itthon veszem meg (puremobile pl.) akkor milyen ROM-mal kapom? Magyar nyelv nem érdekel, úgyis angollal használnám, de az fontos, hogy google alkalmazások legyenek rajta, és ne legyen tele mindenféle kínai feiratokkal. Plusz OTA-n frissüljön. Van olyan nemzetközi verzió, ami ezt gyárilag tudja, vagy a magyar webshop fog mókolni valamit a telón? Én nem értek ehhez, ezért csak úgy opció, ha ezt gyárilag tudja, megfelelő minőségben.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Milestone2
nagyúr
Akinek van en.miui.com-on regisztrációja, szavazzon már rám egy "Thanks"-sel, vagy "Rate"-tal.
http://en.miui.com/thread-796402-1-1.html
Előre is köszönöm. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4352 üzenetére
Official lesz rá szerinted?Bár Miui9-el jó a 7es droid is...
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4354 üzenetére
Kíváncsi leszek mix-re mikor jön, ebből a szempontból elég mostohagyereknek számít.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4352 üzenetére
Sokkal gyorsabban dolgoztak a srácok, mint gondoltam. Jövőre valamikor a 2. negyedévre tippeltem.
-
Milestone2
nagyúr
Azt csipogják indiai haversrácok, hogy holnapra lehet üzemképes, publikálható állapotú Mi Maxra is az OREO...
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4348 üzenetére
A művelet sikeres volt! A telefon használható! Köszönöm még egyszer!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4348 üzenetére
Ok. Köszi a segítséget!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4345 üzenetére
az nem baj, ha itt beta-nak írják?
-
Milestone2
nagyúr
Nincs más. MiFlash. Fastboot ROM. Clean all.
http://bigota.d.miui.com/7.6.8/helium_global_images_7.6.8_20170608.0000.00_7.0_global_4ecec2e93c.tgz
jaaaa, ugyanazt írtuk. -
gytacs
tag
Na ezt találtam, ez a fastboot-os rom, ugye? http://bigota.d.miui.com/7.6.8/helium_global_images_7.6.8_20170608.0000.00_7.0_global_4ecec2e93c.tgz
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4342 üzenetére
Nem engedte, azt írja nem lehet, ha más az android verzió.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4340 üzenetére
Nyitott. Annak idején próbálgattam a china dev root-ját.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4338 üzenetére
Persze! Így már világos! Mindjárt próbálom is. Csak azért backup-olok egy kicsit.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4336 üzenetére
igen, ezt tudom, ezt már le is szedtem, csak nem voltam benne biztos, hogy neki lehet-e állni az updaterből ennek a váltásnak, vagy csak fastboot-ossal tisztán telepítve.
-
Milestone2
nagyúr
http://bigota.d.miui.com/7.6.8/miui_MIMAX652Global_7.6.8_10bc10eeb0_7.0.zip
Publikusból nincs frissebb. -
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4334 üzenetére
Értem. Köszönöm a gyors választ!
-
gytacs
tag
Szeretnék global stable-ről global dev-re váltani (max1 prime). A gondom az, hogy az en.miui.com-on a fastboot romoknál a globalból csak a stable van fent, a dev nincs a prime-hoz. Le lehet vhonnan húzni? Vagy esetleg próbáljam meg updater app-ból a sima global dev romot betallózni? Valahol írták, hogy így is lehet váltani a két global között.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4329 üzenetére
Köszi,remélem visszarakjak.
-
gyuri1979
aktív tag
Sziasztok
Az alsó két sarokban eddig a zarkepernyon lehetett a 2 db gyorsindito ikonokat változtatni,de most nem találom ezt a lehetőséget,kivettek a miui9 ből,vagy csak én vagyok a béna? -
DonLaca@
senior tag
Legegyszerűbben a Kernel Adiutor appal de ha igazán alapos vagy akkor a dalvik chace értékét is megnöveled a build.prop-ban. Illetve az engedélyezett háttér folyamatok számát is megemelheted mert alapból csak 4 van engedélyezve. G3-nál 32-nél már volt multitask.
Bocs most pontosabban nem tudom leírni mert jelzett a teló hogy megjött a Miui 9 és éppen telepítem. Holnap többet tudok segíteni ha még szükséged lesz rá. -
DonLaca@
senior tag
Xiaomi a romban alapból úgy állította be a ram menedzsmentet hogy 2GB üres hely legyen (4GB verziónál). Ami miatt hiába van egy csomó ram a készülékben gyakran újratölti az appokat. Én úgy lőtem be a telefont hogy 500MB alatt kezdjen csak el memória helyet felszabadítani így soha nincs program újratöltés és villámgyorsan vált az alkalmazások között. Nálam a Whatsup, Facebook, Skype, Hangouts. Chrome mindig fut egyszerre és még sincs semmi akadozás mert nem kell újratölteni ezeket az oprendszernek. A ram arra van hogy használd semmi értelme üresen hagyni.
Amúgy a 4GB-os telefon csak 3,6GB-tal gazdálkodhat mert kb 400MB kisajátít a GPU magának. -
TpS
őstag
Az android nagyobb memória esetén többet használ cache-nek, és jól menedzseli a memória kezelést. Nekem volt korábban 2 gb-os telefonom, és mégis minden működött rajta, csak a taszk váltáskor egy idő után többet töltögetett, valamivel lassabb lett. Amúgy nem igazán érdemes a taszkokat kilövöldözgetni, mert ezt tökéletesen megoldja az android, ha szükséges.
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Volt egy kis időm játszani a telón es eszembe jutott egy régebbi dilemmám
A 4/128 ás telón ha kilövik minden futó programot akkor 1.9 giga a felhasználható memória...a 3 gigás készülékeknél ez csak 900 mega?
Abba bele se gondolok hogy a 2 giga rammal szerelteknél vinnem kell magammal néhány megat?
Zs -
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4319 üzenetére
Engem igazából nem zavar,meglennék angollal is,csak így nem 100%os.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4316 üzenetére
-
Charx
senior tag
Na ez az! Mikor lesz ebből Oreo?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4310 üzenetére
-
Milestone2
nagyúr
válasz
*Mukeey* #4309 üzenetére
Mivel a Hydrogent már a hivatalos oldalra is kirakták, csak annak kell lennie. hydrogen_global_images_7.8.24_20170824.0000.00_7.0 ... itt a végén a válasz.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4308 üzenetére
Mindjárt felmegy nekem és mondom is🖐
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4304 üzenetére
A sima 3/32. De még nem töltöttem le,ugyh nem tudom h a miui9-e.
-
gyuri1979
aktív tag
Jött Ota-n egy 1.4Gb update.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest