- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen SSD-t vegyek?
- iPad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
Sajnos ez a xiaomi üzleti modelljébe tartozik
Remélem az eu romot nem fertőzi meg ez az "újítás". -
*Mukeey*
addikt
Egyet nem értettem soha a miuiban...minek kell ez a bonyolult hekkerkedés állandóan?Boot.img meg kutyafüle.Egyszerűbben nem lehetne a romolást megoldaniuk,ha már nyitva a bl?
Régen emlékszem,Xperia X10re pl egy progival 2 kattintással fennt volt a miui2,vagy a galaxy nexusra a cyanogenmod... -
gyuri1979
aktív tag
Ahogy írod,de elég gyorsan szoktak lépni,ha kitalálnak valamit...
Igaz ennek nem értem a lényeget,de biztos vannak akik tudják,ha már így döntöttek....,ez valszeg csak a pénzről szól,hogy a saját üzletben vegyék meg,és ne olcsóbban rendeljek Kínából. Mert aki nem ért a romolgatáshoz,az rákenyszerül... -
gyuri1979
aktív tag
-
pepimama
tag
KÖSZ szépen agyors választ, de nekem inkább ez kell ugye (mert a jelenlegimet az előzőbe nem tudom bedugni és az csak 0,7 A-es, így pedig 2 lenne) : https://www.speedshop.hu/termekek/2020130/samsung-halozati-tolto-adapter-microusb-kabel-5v-2a-ep-ta20ewe-feher-fast-charge-.html
-
pepimama
tag
KÖSZ szépen
, igen sajnos ezt nem néztem, az én Samsung-töltőmön csak 0,7 A - az "output"!
Továbbra is kérnék javaslatot, hogy hol vegyek és milyen töltőt a MAX 1-hez, de a ( fórumtárs által ajánlott) gyorstöltőt azért zárnám ki, mert azt olvastam, hogy az jobban csökkenti az aksi élettartamát, mint a sima töltők.
Szívesen rendelek az Aliexpressről is, ha azt ajánljátok legjobbnak és az is fontos, hogy jövőálló legyen, mert remélhetőleg majd a MAX4 lesz a következő telefonom
(Vagy csak annyi a lényeg, hogy minimum 2A-s legyen a töltő és bármelyik sarki boltban vehetek?) -
lovi27
addikt
Nem lesz az én mobilom, de azért figyelgetem. A kamra még lehet jó, hogy elrejthető, de ott értesítési LED és szenzorok, is szoktak lenni. És azok? Na, majd meglátjuk...
Más.
A Poco-nál már visszakozott(?) a Xiaomi. 3 nap a bootloader nyitási idő.
Persze, ez egy almárka, ezért lehet, sőt szinte biztos, hogy másképp kezelik mint a többi terméket. De, ez a sz@rakodás elgondolkoztat. Hiányzik ez? -
lovi27
addikt
Szerintem most is van megoldás. Amíg nem kellően letesztelt a kritikus javítás nem kell ARB verziószámot ugrani.
Aki szeret kísérletezgetni, ha nem szakember ne béta, és pláne ne alfa állapotú programokkal tegye. Ráadásul - akinek nem inge ne vegye magára! - ezek többsége a gyár munkáját se segíti, mert nem küld visszajelzést, csak úgymond kíváncsiságból telepíti. Amikor viszont OTA-n jön a nyilvános béta frissítés, már a gyár felelőssége (felelőtlensége) is felmerülhet baj esetén.
Persze, elvileg nem ez ellen született a védelem. A működését, a hatását még jobban meg kell ismerni.
-
Milestone2
nagyúr
Első benyomások?
Túlbiztosított! Alaphelyzetben csak a gyári filekezelőből tudsz "ismeretlen forrásból származó" alkalmazásokat telepíteni.
Pl a böngésződet, miután feltelepítetted el kell látni ilyen telepítési jogokkal. Ez meg nem lenne baj, de a rendszer dönti el, melyikned adhatsz ilyen jogot, melyiknek nem.
Pl én nem szeretem a gyári file kezelőt, helyette a TC-t szoktam használni. De a Total Commandernek nem adható "ismeretlen forrásból származó" alkalmazások telepítési joga.
Egy számomra eddig ismeretlen (F-droidos) Simple File Managernek meg ott van a jogosultsága...Másrészről gyors mint az eddigi AOSP-ok. De komolyabb teszten még nem eshetett át mert este csak egy órát nyomogattam. WiFi az első boot után nem volt bekapcsolható. De egy reboot után már igen. Bluetooth működött, tudtam fájlokat fogadni másik készülékről. Éjjel lévén senkit nem hívtam fel, de azért gondolom a telefon rész működik. Eleve 2 kamera app van feltelepítve, gondolom azért, mert az egyik egyáltalán nem működik (ez lehet a gyári AOSP cam) a beépített másik hol elindul, hol kell egy cache ürítés hogy elinduljon, de képet videót nem csináltam még vele. Olvasni viszont olvastam a fejlesztősrácok figyelmeztetését hogy csak 720p-ig a videóval, mert az 1080p-be már belehal.
No ennyi infó fért bele a tegnap estébe...nem tudom ma mennyi időm lesz nyomogatni.
-
lovi27
addikt
Jövő héten kedd, 31-e lehet a te napod. Akkor fogják bemutatni a Honor Note 10-et. 6,95", Super AMOLED, 5000mAh, NFC, Jack, SD card, 8GB RAM, Kirin 970, ami olyan 25%-al erősebb, mint az SD710. Ami tudtommal nincs sztereó hangszórók és kérdés a B20 is. Az elődjében nem volt, de ugye a Max 2-ben sem volt.
Az ára persze nem Max 3 szerinti lesz. 500 USD körülire saccolom. Az európai árat nem valószínű, hogy kedden megtudjuk, mert úgy tudom az európai premier az IFA kiállításon Berlinben lesz augusztus végén.Például lehet emiatt is feleslegesnek gondolták a Max Pro-t, mert egymást ütnék.
-
Keresztapper
senior tag
-
gyuri1979
aktív tag
Hát igen,van benne valami. Néha az emberi hülyeség az egeket veri....Pár hete voltunk helyszínelni egy BKV balesetenél,a kiscsaj(ha jól emlékszem 16éves volt) nyomkodta telt,meg telefonált fulessel,és besetalt a szerelvény elé,a többit meg már sejtitek... De akár napi szinten látom a munkámból is kifolyólag,hogy nézi a telt,bámul a föld fele,és lazán megindul a piroson,és mikor jön a bunti, meg háborog.....
-
Milestone2
nagyúr
Ehh, ez a legújabb őrület.
Ez a kicsusszanó kamera.
Halok meg tőle, mert ahogy az előző hsz írta, a rohadék Murphy törvénye szerint ami elromolhat, az el is romlik......aztán majd jön a hajlítható / szétnyitható képernyő...ami baromira érdekel, de épp úgy új hibalehetőségek tárháza.
-
*Mukeey*
addikt
Sőt,inkább várni kell,néha nem is keveset.
Nagy igény is van egyes bestsellerekre(Mi Mix2s pl.),meg nem is halmoznak készleteket.Na de jön lassan a megjelenése a Max3nak,ez a lényeg.Valahol azt olvastam,hogy kijelzőkkel van a csúszás,mert valamelyik másik gyártó is ad ki ugyan ezzel a 6.99"ossal(talán az Asus?🤔).
-
lovi27
addikt
Nem hittem benne mikor írtam, hogy egy kínai portál szerint lesz egy pro verziós változat is. Ezek szerint mégis...
Amúgy ez önmagában engem nem hoz lázba, még ha a hír igaz is. Előbb tudni kell az árkülönbséget és azt hogy még mi másban tér el a kettő egymástól. Az 50-70 Antutu ponttal több nem érdekel. Az már borítékolható, hogy a simában 4 GB RAM, míg a Pro-ban 6, esetleg 8 GB lesz. A többit meg majd a jövő héten (talán). Viszont így nagyobb esélyt látok arra, hogy a Pro-ból végre lesz globális verzió is!
-
Milestone2
nagyúr
6.99 és ugye most már sokkal kicsinyebb készülékméretbe bele tudják kalapálni...
https://helloxiaomi.hu/pletyka-juliusi-xiaomi-felhozatal-redmi-6-pro-mi-max-3-mi-pad-4/
"...A Xiaomi kínai weboldalának kódjában kutakodva lettek figyelmesek kínai rajongók a Mi Max 3, Mi Pad 4 és Redmi 6 Pro képernyő fóliákra. A cég készül a készülékek bemutatására, csak érdekes, hogy előbb a kiegészítőket töltik fe. Weibo felületére került ki, a Mi Max 3 állítólagos, specifikációja, ami talán nem is áll messze a valóságtól. 6.99″ képátló, FHD+ felbontás, dupla hátsó kamera(20MP), 5.500 mAh aksi, QC3 gyors töltés, Snapdragon 710, 4/46GB, Android 8.1 MIUI 10. A durvább pletykák ezen felül vezeték nélküli töltést is írnak, ami nem megvalósíthatatlan és nagyot dobna a telefonon.l…" -
*Mukeey*
addikt
Persze voltak bugos romok,de azért összességében a dev romok sztem napi használatra alkalmasak.Apámnak 4X-ére is beta van,sose szokott panaszkodni
Nekem egyik nagy vonzereje ez a Xiaominak,hogy gyárilag támogatva is romolgathatsz,sőt,még azon belül is a kül. verziók,pl. MiuiHu stb.
Hogy legyen ON is,a Max1 azért egy elég jól eltalált modell lett igy 2 év távlatából is.Sebességre a napi használatú S8am mellett is tartja a lépést,a Miui9 is legalább van olyan jó,mint a Samu felülete(izlés kérdése,kinek mi tetszik...)
-
gyuri1979
aktív tag
Persze,ezért írtam h megvan az előnye,és hátránya is. És igen ahogy te is írtad,ez a fejlesztők felé jó is. Viszont ha csak havonta dobnának ki dev.romot,kevesebb hiba lenne,és a stabil kiadáshoz teljessen megfelelne,az átlagos 3-4 havonta történő kiadáshoz. Kevesebb hiba mellett,jobban tudnának figyelni az optimalizalasra.
-
Milestone2
nagyúr
Tegnap este óta átírta Michael a cikket:
Most így néz ki:
MIUI will release the last Development/Alpha ROM 8.4.26 on 27th April 2018. Thereafter, MIUI developers will focus on system optimization, which will continue for a period of time. It's expected that the update will be resumed in June and we will keep you updated.Szóval az utolsó sorból úgy gondolom, ugyanaz lesz mint tavaly.3-4-5-6-7-8 hónap szünettel kapják majd meg a friss MIUI10 fejlesztői ROM-ot a készülékek.
Én úgy írtam volna a helyében, hogy
MIUI will release the last Development/Alpha ROM 8.4.26 on 27th April 2018 until the end of this Summer (pl)
talán nem hangzana olyan rémisztően, mint ahogy a mostani fogalmazás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest