-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gytacs
tag
válasz
gyuri1979 #5736 üzenetére
Volt már két üzenetváltásom a bolttal. Szerintetek, akkor ez globalra szánt cucc eredetileg is? Az angolom szegényes, szal ha vmit rosszul írtam, kérem nézzétek el, de ahogy nézem azért ők megértették.
Kérdésem:
Hello! If I ask, can you send sealed box and don't install anything to the phone? Mi Max3 128gb.
Válasz:
Hi,
As we have installed global ROM on the phone, we cannot send it with original CN version and sealed box.
Ca
Kérdésem:
Is it official global rom or custom?
Válasz:
Hi,
The global rom we installed from factory.
Ca
-
gytacs
tag
Köszönöm a segítséget és a válaszokat!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #5711 üzenetére
Ok. Igazából csak annyi a kérdés, hogy elvben bl nyitás nélkül tudok-e váltani kínai-ról global-ra edl-ben vagy bárhogy máshogy.
-
gytacs
tag
Akarok rendelni kínából egy max 3-at. Bontatlan doboznál gondolom a kínai rom lesz rajta. Ha már kint lesz az en.miui.com-on a global rom, át tudok váltani globálra bl nyitás nélkül edl módban ahogy max 1-nél van az összefoglalóban? Vagy ez már nem működik? Vagy van bármilyen más opció kínai-ról globálra váltásra? Updateren keresztül stb.?
-
gytacs
tag
Úgy tűnik mást is zavart, és visszateszik. Karavik írta itt. Egy pacsi neki is jár!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4477 üzenetére
Nem. Az én régi beállításaim amik most nem mennek: home hosszan nyomva: appváltó/memória használat, menü egyszer nyomva: menü.
-
gytacs
tag
Két hete frissítettem a miui9-re global dev rom segítségével, majd múlt héten a tizennegyedikeire. Hát nekem sok bosszúságot okoz. Gombokat nem lehet úgy variálni ahogy eddig voltak, és ezért mindig rosszat nyomok. Nemtom mikor szokom ezt meg. Ami viszont nagyon rossz, hogy az miband2-őm nem rezeg ébresztéskor, pedig ez nagyon fontos lenne (eddig rezgett és már ki is nyomtam mire hangja is lett volna, így nem ébredt velem az egész család). Amint felébredek az egyre hangosabb ébresztőre, és egyből kipróbálom egy perccel későbbre állítva, akkor már jó. mifit lockolva, ahogy eddig is. Tehát hosszabb képernyőzár után nem jelez. Vkinek valami ötlet? Meg az appváltóból miért tűnnek el egy idő után a lock-olt appok is? És ugyanitt valahogy vissza lehet varázsolni, hogy az appokat kis ikonokként mutassa? Én azt sokkal jobban csipáztam.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4348 üzenetére
A művelet sikeres volt! A telefon használható! Köszönöm még egyszer!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4348 üzenetére
Ok. Köszi a segítséget!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4345 üzenetére
az nem baj, ha itt beta-nak írják?
-
gytacs
tag
Na ezt találtam, ez a fastboot-os rom, ugye? http://bigota.d.miui.com/7.6.8/helium_global_images_7.6.8_20170608.0000.00_7.0_global_4ecec2e93c.tgz
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4342 üzenetére
Nem engedte, azt írja nem lehet, ha más az android verzió.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4340 üzenetére
Nyitott. Annak idején próbálgattam a china dev root-ját.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4338 üzenetére
Persze! Így már világos! Mindjárt próbálom is. Csak azért backup-olok egy kicsit.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4336 üzenetére
igen, ezt tudom, ezt már le is szedtem, csak nem voltam benne biztos, hogy neki lehet-e állni az updaterből ennek a váltásnak, vagy csak fastboot-ossal tisztán telepítve.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4334 üzenetére
Értem. Köszönöm a gyors választ!
-
gytacs
tag
Szeretnék global stable-ről global dev-re váltani (max1 prime). A gondom az, hogy az en.miui.com-on a fastboot romoknál a globalból csak a stable van fent, a dev nincs a prime-hoz. Le lehet vhonnan húzni? Vagy esetleg próbáljam meg updater app-ból a sima global dev romot betallózni? Valahol írták, hogy így is lehet váltani a két global között.
-
gytacs
tag
Ok. Köszönöm a válaszokat! Az ingyenességről tudtam, mert maga a telenor írt nekem már jópár sms-t, hogy ingyen cserélik lte-képes kártyára, csak eddig lusta voltam bemenni, de egyre elszántabb vagyok! Ha mégis próbálkoznak, mutatom az sms-t.
-
gytacs
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Szeretném lecserélni a simkártyámat, mert nagyon régi, és nem tud csak 3g-t. Kell előtte vmit csinálni? Nincs semmilyen biztonsági susmus, ha kicserélem a kártyát egy újra? Aktiválni/Deaktiválni kell valamit? Global Stabil 8.2.1.0
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #1354 üzenetére
Nekem benne volt a stable-ben is amivel küldték (bontatlanul kértem, kaptam), utána meg ezt a romot tettem fel, hogy legyen root. Azóta nem frissítettem, mert minden jól működik. Ha lesz global dev a pro-hoz is, majd azt felrakom. Szal, valaki olyat kéne megkérdezni, aki rakott fel későbbi china dev-et, hogy kivették-e, de nem hiszem. Milestone az Mi Note-jából tett fel képett, szal sztem csak annyi van, hogy mi note-on nincs, max-on meg van, de majd ha visszatér china dev-re Milestone a max készülékén is, majd ezt megerősíti vagy megcáfolja. Mondjuk, én nem használom ezt a funkciót. Csak infónak írtam, hátha vkinek fontos romválasztáskor. Bekapcsoláshoz az ujjlenyomatolvasót használom, kikapcsoláshoz meg a gravity screen-t. Ha fejjel lefelé tartom (tehát teszem zsebre), vagy képernyővel lefelé fordítom, akkor kikapcsol, minden más beállítás ki van kapcsolva az app-ban, így semmit nem fogyaszt. Bekapcsolt képernyőnél úgyis megy a grav sens, kikapcsoltnál meg így nem megy semmi. Ezzel a rommal ha két nap alatt merítem le, akkor 10 óra sot szokott kijönni, ha nem nyomkodom olyan sokat, akkor három nap alatt merül le és 6,5-7 óra sot jön ki. De volt olyan is, hogy 3 napig itthon voltam wifi közelben, úgy három nap alatt merült le és 10,5 óra sot jött ki. Auto fényerőn vagyok, kb 55%. Nagyon csipázom ezt a telót!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #1350 üzenetére
Miui 8
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #1325 üzenetére
De benne van. China dev 6.7.28 van fent nekem, tehát nem is egy friss rom.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #1143 üzenetére
Welcome to the club! Ezen én is végigvergődtem.
De volt egy olyan is, hogy elindult a backup, csak mindent backupolni akart beleértve a microsd-t is. Hatvanvalemennyi giga lett volna!
Mindegy, én úgy döntöttem maradok kínai dev-en (twrp nélkül), mert minden szuperül működik, nem is frissítgetem addig amíg nem lesz belőle global a heliumra is. Aztán lehet, hogy vmikor mégis feldobok egy eu-st, de redmi note2-ön nekem nem voltak vele olyan jó tapasztalataim, vmi baja mindig volt.
-
gytacs
tag
válasz
Keresztapper #1097 üzenetére
Mint írták, kínai dev-ben van. Azt fel tudod tenni edl-ben a leírás alapján. De hogy használni tudd a root-ot benne, nyitni kell a telót. Én is így használom.
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #1089 üzenetére
Nem kell semmilyen pontot gyűjtögetni. Én megkaptam a telót, csináltam mi acc-ot, megcsináltam 100%-ra a biztonsági mizériát, kértem nyitást, és kaptam 0 napos acc-ra. Azóta sem szóltam hozzá semmihez ott.
-
gytacs
tag
válasz
Kellerzs #1076 üzenetére
Sztem, ha már legyártatod vele ennyi pénzért, akkor ne vízszintest kérj. Nekem van hozzá egy olyan övtasim, de rohadt kényelmetlen a mérete miatt, ha előre teszed zavar leülésnél, ha oldalra, iszonyatosan kilóg előre és hátra, hülyén is néz ki meg elakad mindenben, kiszélesíti a pólód/pulóvered. Mint írtam korábban, én varrattam egyet. Oldalt hordom, nem zavar semilyen testhelyzetben. Bocsi, kicsit slamposan vagyok felöltözve így reggel, meg koszos a tükör, de azért remélem látszik a lényeg!
-
gytacs
tag
válasz
joelke HU #1077 üzenetére
Igen, jól érted, én is megerősítem. Már 3 telefont rendeltem tőlük, mind megjött szépen áfamentesen. A legutolsó (Xiaomi MAX) 4 nap alatt ért ide a kezembe. Ajánlott bolt részemről. Ha megírod nekik a rendelés leadásánál, hogy bontatlanul küldjék eredeti rommal, akkor úgy küldik, ha nem írsz semmit, felrakják a webshopos mókolt romot. Igazából mindegy, sztem mindkettőt érdemes egyből lecserélni.
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #984 üzenetére
Érdekes, nekem azóta is fent van ez, pedig szegényt már vertem le kanapéról. Mondjuk nem teljesen ugyanolyan, mert ha a tiednél, ha jól emlékszem a gomboknál nagyobb hely volt kihagyva, nem ilyen vékonyak, mint az eredeti előlapon.
-
gytacs
tag
Na ezeket én sem vettem észre, hogy hiányoznak, mert nem is használom őket. Viszont én 3-4 nap használat után visszatértem a kínai dev-re. Két ok miatt: nekem jobban merült a teló ettől a custom globaltól, a másik, hogy sokat használom a wireless display funkciót, és elég nehézkesen csatlakozott a tv-re, míg a kínai dev egyből csatizik. Más bajom nem volt vele. Jó, hogy volt benne magyar, de inkább akkor a hosszabb üzemidő + jól működő wireless display.
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #851 üzenetére
Gondolom hivatalosra gondolt. Ma amúgy én is feldobtam ezt. Nincs vele gond. Csak az ikonok nagyon csúnyák számomra.
-
gytacs
tag
válasz
#56573440 #776 üzenetére
Hát én konkrétan 27k-val olcsóbban vettem kintről ezt. Ez már az 5. kínából rendelt teló. Egyikkel sem volt semmi baj, de ha esetleg lesz is ezzel vagy egy következővel, lehet, hogy vissza sem küldöm, hanem megnézem mi az aktuális kínálat, és lehet, hogy veszek egy jobbat, mert tudom, hogy az előző telókon már spóroltam annyit az itthoni árakhoz képest, hogy simán kijön egy új. Én spec. ezért nem fektetek az "itthoni gari" témába. Vagy ha így nézzük, az árkülönbségből finanszírozom a garizást! Meg az itthoni intézés... Két kollégám vitte vissza mostanában a telóját "gariztatni" több mint egy hónapig elnyúlt a dolog. Persze, ha vmelyikkel történik vmi, az bosszantó, de ez akkor is igaz, ha itthonról van a cucc.
-
gytacs
tag
Na kipróbáltam Aukey gyorstöltővel is, nekem azzal is 3 óra a teljes töltés. 2%-ról 60%-ra volt 1,5 óra.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #615 üzenetére
A méret, de már megválaszolták, ahogy látom!
-
gytacs
tag
Na feltettem a heliumosat. Recovery elindul, csináltam egy backup-ot is vele. Reboot to system. Semmi, MI logo a végtelenségig. És kikapcsolni sem lehet, ha hosszan nyomom a power gombot, újraindul. Fastboot meg a recovery bejön. Recovery-ből tudtam csak kikapcsolni, Így megint edl aztán vissza a rom.
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #602 üzenetére
Köszönöm!
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #583 üzenetére
Azt tudtam, hogy nem ugyanaz a rom, csak nem tudtam, hogy a twrp is más, nem tért ki rá a leírás. Tudom, az én hülyeségem, hogy nem gondoltam, hogy ez is más lehet, de hát ez van.
-
gytacs
tag
Jaj de jól jártam. Feltettem a twrp-t a leírás alapján, el is indult, bementem a reboot-ba, választottam a systemet, és nem történik semmi, MI logo világít, de se pöttyök, semmi...
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #569 üzenetére
Kár, hogy a MAX-hoz nem jó...
-
gytacs
tag
Blitzwolf powerbankkal 2,5 óra volt a teljes feltöltés. Eddig nekem ez a leggyorsabb.
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #543 üzenetére
Hát kis halvány betűkkel az van aláírva, ha jól értelmezem, sztem ő is ebből indult ki. Bár az én angolom eléggé hiányos, szal lehet, hogy mást jelent!
-
gytacs
tag
-
gytacs
tag
Bootloader nyitással lennének kérdéseim. Szeretném használni a kínai dev-ben beépített root jogokat. (redmi note 2-ben is ezt használtam elégedetten.) Olvastam futo001 és Criminal017 írásait. Két dolog nem teljesen világos. Criminal azt írja, hogy két sms van, és az egyikre heteket kell várni, futo nem említ kettőt, csak hogy várjuk meg a kódot, aztán mehet (tehát olyan pár perces mutatványnak tűnik). A másik, hogy tényleg kínaiul kell beírni a kérelem szövegét? Én tényleg azt akartam beírni, amiért kell (mondjuk angolul): "Szeretném használni a kínai dev-ben beépített root jogokat." Valaki kapott már erre nyitási engedélyt: " 请批准我的请求开锁。" - "Kérem fogadják el a nyitási kérelmem."?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
gytacs
tag
Sikerült a módszerrel váltanom kínai dev-re. Köszönöm még egyszer! Azt hittem a redmi note2-ből kiindulva, hogy így a security-ban lesz a root, de sajnos ott megnyitva azt írja, hogy unlock-olnom kell a fastboot-ot! :S Amúgy minden kínai cuccot lehet ebből törölni. Más: MIUI 8-ban nincs battery profiles??? Én legalábbis nem találom. :S
-
gytacs
tag
válasz
FreedomHUN #405 üzenetére
Nekem is ők (TopOne) küldték. Feladástól számítva négy nap alatt itt volt. Bontatlanul kértem és kaptam. Miui 7.5 stable 7.5.14.0 (MBDCNDE)-vel küldték. Ami azért érdekes, mert én ilyen romot nem találtan az en.miui.com-on.
-
gytacs
tag
válasz
Nightfall75 #406 üzenetére
Lehet. Bár a töltőn rajta van a qualcomm jel, meg a papírjaiban is szerepel. Majd azért valaki írja meg, hogy a gyári töltővel mennyi idő alatt tölti fel, kíváncsi vagyok a különbségre.
-
gytacs
tag
Tegnap megjött a QC3.0-ás töltő. Kereken 3 óra alatt töltötte fel 100%-ra. Ez nem tudom, hogy jó-e. A gyári töltővel nem tudom, hogy mennyi volt, mert csak ráduktam éjszakára, ha esetleg valaki tudja, az írja majd meg, köszönöm!
-
gytacs
tag
Na toltam végkimerülésig. 1%-nál akartam screenshot-ot lőni, de 2 után egyből 0-ra esett és kikapcsolt, ezért van a végén az a kis charging, mert kellet, hogy el tudjon indulni a teló, és tudjak csinálni képet. 9 óra sot. Hát ez bőven ki fog húzni nálam két napot egy töltéssel. Nem szoktam ennyit nyomkodni a telót egy nap. Redmi note 2 után ez nagyon jó!
-
gytacs
tag
Edl-ben szeretnék stable-ről devre váltani. Akkor flash all-t válasszak, mert romváltás és nem frissítés, vagy ilyenkor ez teljesen mindegy? Másik, nem teljesen tiszta, hogy hogy lehet ezt az edl-t előhívni, nyomom a két hangerő gombot, nyomva tartom és közben rádugom az usb-t (de mikor? mindegy, csak már nyomjam egy ideje őket?), és ha már rádugtam, miből fogom látni, hogy sikerült, és elengedhetem? Ha már sikerült, és flasheltem, végzett, hogy jövök ki az edl módból? Hogy kell újraindítani? No meg az összefoglalóban az van írva, hogy tesztelés alatt, csak óvatosan, valakinek sikerült már így? A válaszokat előre is köszönöm!
-
gytacs
tag
válasz
jonnyjoker01 #368 üzenetére
Nem tudom, hogy irónia volt-e csak, de ha nem: igen, nekem is jobban tetszik így. Ha az volt: akkor is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged