- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
válasz
Criminal017 #4682 üzenetére
Az NFC nem tudom mire jó sose tudtam használni a Z Ultranal sem.
Hopp elnézést mi max 2om van..
-
pepimama
tag
Az alap Zenelejátszó másoknál is elég béna? egy csomó hangfájlt nem ismer fel
A VLC felismeri, de abban meg nem lehet ilyen jól keresni, lassabb stb.
Ti melyik Zenelejátszót használjátok?Akkumulátorhasználatnál nálam azt írja Képernyő bekapcsolva ált. kb. 7-8 óra, ez a normális?
Vagy csak a MAX2-es kollégák bezavarnak, mert náluk, majdnem 2X ekkora képernyőidőket olvastam itt. -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4681 üzenetére
Aki fikázza a kamerát annak még nem volt Sony Xperia Z Ultra ja. Ahhoz képest ez igen jó kis fényképezőgép. Ja és van vakuja is!
-
DonLaca@
senior tag
válasz
BladePocok #4691 üzenetére
A nagyobb akkumulátor használatnak az új Google Play-szolgáltatások app az oka. És ez szinte az összes készüléket érinti gyártótól függetlenül.
A videók rossz hangminősége viszont a Xiaomi sara. Ugyan olyan könnyen orvosolható mint a halk fülhallgató kimenet ahogy az összefoglalóban le van írva.*Mukeey*
Nekem ez is tökéletesen megfelel. Előző telefonom egy G3 volt csak ahhoz tudom hasonlítani. Max2 annál minden körülmények között jobb fotót csinál. -
Milestone2
nagyúr
válasz
BladePocok #4693 üzenetére
Nehogy má' leb@ltázva érezd magad...de Max2 esetén jobb odaírni mellé, hogy Max2, nem kell offba tenni.
Az biztos, hogy eddig nem az volt a jellemző, hogy még a stabilban is maradtak nagyobb hibák...
-
BladePocok
tag
válasz
Milestone2 #4692 üzenetére
Elnézést elfelejtettem offba rakni, csak amiatt említettem meg mert a kolléga fenntebb erről a telefonról érdeklődött.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
BladePocok #4691 üzenetére
Mi Max 1-ről beszélünk?
9.0.3.0 mint legújabb update?
A múlba kerültem???
9.1.1.0 és 9.1.2.0 a legfrissebb stabil global rendszerek...
Ja, és vágjuk azt a weboldalt...hiszen az a bázis, ahonnan elindulhatsz.
Ja, látom, a Mi Max 2-ről írtál, csak nem írtad oda, pedig ez még alapjában a Mi Max 1 fóruma. -
BladePocok
tag
Nem tudom mennyire vágjátok ezt a fórumot, de mondhatni nemzetközinek is, itt eléggé szépen leÍrják a dolgokat több topikban is, hogy a legújabb update 9.0.3.0 picit elrontott egy-két dolgot, meg úgy alapból panaszkodnak pár dologra pl. sok app crashel, ram kezelés, ha játékokról van szó akkor a játékbeli controller nem működik, GPS sokaknál furcsán viselkedik, videófelvétel közbe nem jó a hang, akku jobban merül mint kéne, alap hangerő probléma stb.
Persze ez csak egy rom és általában mindenre ráfogják hogy factory reset-factory reset ami állítólag megoldja, mégis aggasztó hogy mik vannak etéren. Lehet csak azért ilyen a jelenlegi állapot ,mert hogy évvége és már csak siettek kiadni egy újabb verziót, kiderül mi lesz januárban.
-
zsloti
senior tag
válasz
Milestone2 #4689 üzenetére
A b20 át még megértem hisz minek Rakna bele ha azonban piacon amire szánták nem létező dolog...
Zs -
novoszath
senior tag
lumia 640 xl rol valtanek.. remelem nem bannam meg...
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4677 üzenetére
+1
Ennyire elégedett eddig egy telefonnal sem voltam pedig minden előző készülékem ennél jóval többe került.
Ha belegondolok régen mennyi pénzt dobtam ki az ablakon feleslegesen a marketing dumáknak bedőlve
-
novoszath
senior tag
gondolkozok egy ilyen telo vetelen velemyt tudnatok mondani aki birtokol ilyet mi max2
elore is koszonom a segitseget
-
TpS
őstag
válasz
medosz11 #4673 üzenetére
Próbáltam a mix-en és a max-on is, de egyik program se a kívánt végeredmény adta. Nem tudom buherálással lehetséges-e, de anélkül úgy tűnik a csengő hangerő össze van drótozva az értesítéssel. Letörném a derekát, aki ezt annak idején kitalálta. Kézzel kell ez értesítés fájlt halkítani/hangosítani valamivel (pl. audacity), és a módosítottat használni.
-
TpS
őstag
Itt is írnak róla De csak akkor hiszem, ha hivatalos infó is lesz.
-
medosz11
tag
Van valami megoldás, hogy az értesítések hangerejét a csengőhangétól függetlenül állítsam? MiMax
-
joey04
titán
válasz
BladePocok #4669 üzenetére
majd kiderül.
The Mi Max 3, if the rumor proves to be true (7" screen, 18:9 NarrowView display), can be designed with minimal bezels to have about the same footprint as the Mi Max 2:
Screen comparison
---------------------------
Phone - Diagonal - LxW - Area
Max 2 - 6.44" - 5.61"x3.16" - 17.7in²
Max 3 - 7.00" - 6.26"x3.13" - 19.6in²Width difference: NEGLIGIBLE ~less than 1.0 mm
Height difference: 0.65"/16.5mm
This significant height difference can be reduced by removing hardware navigation buttons (replacing them with on screen navigation) and reducing top and bottom bezels by about half an inch. Previous Mi Max/Mi Max 2 owners will likely not have any screen adjustment problems if that's the case. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4670 üzenetére
Kellemes Karácsonyt minden Max topiktagnak🎄😘
-
Milestone2
nagyúr
HÁT AKKOR MINDENKINEK:
-
fisi
senior tag
Köszönöm a válaszokat, végül is a gyári böngésző használata oldotta meg a problémát. Sikerült egyszer csak még a face üzeneteket is behozni, anélkül hogy rám akarta volna tukmalni a messengert. Gyorsan el is mentettem könyvjelzőbe azt az állást.
Másik kérdésem hogy vagytok megelégedve a kép minőséggel? Nekem rettenetesen sok a piros és a kék is eléggé rossz a színárnyalata szerintem. A gyári sémák meg rontanak is az amúgy is kellemetlen összképen.
Ehhez van valami külső kalibrálo program vagy valahol lehet finomhangolni ezt? -
bertokl
tag
válasz
Milestone2 #4665 üzenetére
Most látom, mobilnézetben tényleg nem lehet.
De szerencsére akkora ez a telefon, hogy minden oldalt asztali nézetben szeretek használni, ott nincs ezzel gond. -
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4661 üzenetére
Köszi a választ.
Csak azért érdekes ez mert az Xperia Z Ultra tudta azt hogy a gyári alkalmazasokat mint pl. Chrome engedte tiltani root nélkül is. Nálam is a gyári böngésző engedi kijelölni a Facebookos szöveget de a Dolphin nem ami megint a Sonyn működött de ott a kinézete is valahogy emberibb volt nem ilyen nagyított mint a Max 2on.
Az a baj hogy a fordítás és chat miatt kell a Dolphin. Az online angol miatt kell az Opera, mert az meg azt jeleníti meg helyesen meg működnek a hangfàjlok vele. A gyári sima böngésző most jó lenne a kijelölés miatt de azon nem jó a Go angol meg a messenger illetve utóbbit telepíteni kéne.
Kissé nonszensz hogy nincs olyan cucc ami mindhármat tudja, így a Chrome lenne már a 4ik böngésző ami van de az egyikre sem jó ezért lett volna jó eltűntetni a francba.
Tudom kacifantos stb de mindenkinek van egy dilije... -
-
Milestone2
nagyúr
Ezek nem bajok, hanem meg kell ismerned az új rendszeredet.
Ennél bekapcs+hangerő le egyszerre a screenshot
Vagy a beállítások menüben, a gombok és kézmozdulatok menüben beállítasz egy mozdulatot.
Alapértelmezette nehet a képernyőn 3 ujjal egyszerre lefelé húzás van beállítva... -
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4656 üzenetére
Kezdődnek a bajok. Hogy lehet screenshotot csinálni?A Sonyn megnyomtam a bekapcs gombot hosszan aztán felajanlotta. Ennél ilyen nincs. Még nagyobb baj hogy a Dolphin böngésző alatt és egyik alatt sem tudok szöveget kijelölni amikor Facebookban vagyok. Mivel fent a Google translate így régen kijeloltem a szöveget és másolás után automatikusan indult a translator és fordított.
Érdekes hogy csak face alatt nem megy de leginkább itt lenne rá szükség.
Help me! -
Milestone2
nagyúr
Gyári romon így működik a leolvasó...
Az EU ROM, meg a Global ROM nem ugyanaz...Mellékelj már egy képet a System/About phone (Rendszer/A telefonról menüről)
Pont azt írtam le az előbb, hogy bootloader nyitas nélkül s root nélkül sem tiltani, sem törölni nem tudsz system alkalmazásokat...
-
fisi
senior tag
válasz
Milestone2 #4653 üzenetére
Köszönöm a válaszod ennyire nem akartam bizergálni, igen valami eu verzio gondolom global ROM.
Simán csak letiltani viszont nem engedte pl a Chrome- ot.. Nem tudom miért..
Még egy kérdés az ujjlenyomat olvasót belőttem tök faja csak nem tudom mire jó. Mert ha csak simán a bekapcsoló gombot nyomom akkor is bekapcsol a készülék utána csak a védő gesture vagy mi van már ami fogja a rendszert az illetéktelenektől.. Akkor minek az ujjlenyomat olvasó?
Én azt gondolnám úgy lenne értelme ha csak akkor kapcsolna be a tel ha az ujjlenyomat olvasót használom. Nem? -
fisi
senior tag
Sziasztok megjött a tel- jópofa rögtön valami miui 9 re frissítettem.
Más: amikor leteszem az asztalra ilyen halk rezgő hangot ad mintha valami nem lenne benne lerögzítve- ez normális?Nagy nehezen megmókoltam hogy végre netezzen is a mifi kártyájával, valóban semmi lassúlás a mifihez képest hasít kemény 17 mega le 2-3 mega fel sebességgel, egész tűrhető itt buckafalván.
Az alap dolgokat hogy lehet törölni? Gondolok itt Chrome böngészőre fájlkezelő stb? Az alap fájlkezelő egy rémálom kezdtem a régi telről leszedni a dolgokat mármint az abban levő sd- ről erre másol lemegy x százalékig utána lemegy 0%- ra majd várni kel azt ha eltűnik akkor át van másolva- horrorisztikus!
-
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4650 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Akkor a mifi stic Sim jet fogom cseréltetni, mert a Z Ultraban micro Sim van és azt meg akarom tartani tartalék telefonnak. Úgyis le elesett fel éve aztán a hátlap ripityom a keret ismegrepedt.
Gondolom az mindegy hova teszem és melyik kártyát?Közben megtalaltam az USB - C type átalakítót remélem helyben kapok ilyet majd, nem egy űrhajó..
-
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4646 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Kérdéseim lennének még..
Ugye a Max 2 USB - je type C ha jól olvasom, igen ám de hogy dugom ebbe bele a frissen vásárolt USB-as SanDisk Otg - s pendriveot?
A másik pedig a két kártyás használatra vonatkozna. A kártyák, mindkettő micro Sim? Hirtelen azt se tudom a Z Ultraban mi van olyan rég szedtem ki -
TpS
őstag
Camera2 API engedélyezés (köszönet Pistike1985-nek) bekerült az összefoglalóba [link]
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4643 üzenetére
Úgy igen. Én csak arra értettem,ha nem akar mokolgatni,akkor globál verzios. A mokolgatas már más.....
-
fisi
senior tag
válasz
*Mukeey* #4637 üzenetére
Köszönöm a választ!
Utánam az özönvíz megrendeltem a telefont- remélem lesz olyan hű mint az Xperia Z ultra volt. Még egy gyors kérdés, a Play áruház felrakása mennyire nehéz? A Xiaominál a gyári programokat mindenféle bootloader meg nyitogatás nélkül ki lehet törölni a telóból- vagy mint általában különféle cselekkel lehetséges?
A 8- as androidot rá fogják tenni még ezekre? -
Milestone2
nagyúr
Nijel8 frissítette a TWRP-t 3.2.1-3 verzióra
Letöltési hely: https://androidfilehost.com/?fid=889964283620772764 -
SRII
őstag
Xiaomi Mi Max ha valakinek van eladó új vagy "alig használt garanciával kitűnő állapotban" kérem jelezzen.
-
forzaroma
tag
Sziasztok!
Beírom mi a problémámat, hátha valaki tud segíteni-hogyha esetleg volt már róla szó elnézést, de nincsen időm visszaolvasni!
Szóval a feleségem Mi Max telefonja 2 napja egy kis nedvességet kapott, ami miatt torzabban és halkabban szólt a csengőhang és a beszédhang is. Mostanra úgy gondolom ki kellett már h száradjon, a beszédhang minőségével és hangerejével már nincs is probléma, viszont a csengőhangot alig lehet hallani, bár azt tisztán.
Természetesen a csengőhangerő maximumra van állítva. Van valakinek ötlete mit kellene tenni, hogy megfelelő hangerőn szóljon a csengés?
Előre is köszi a segítséget! -
fisi
senior tag
Sziasztok Max és Max 2 tulajok. Még bírja az Xperia Z Ultra de már itt ott láthatóak az öregedés jelei. Újra képben a Max 2 így inkább ez ügyben kérdeznék.
GPS része mennyire jó offline-ban ez az egyik sarkalatos rész. Mivel a Z Ultra is sokat utazik motoron de nyáron elég rosszul látható, ahhoz képest sacc mennyivel jobb, rosszabb a Max 2 fényereje?A B 20 hiányát kezdem érteni jelenleg a Sony egy Vodas mifi stick - el netezezik a Vodafone tol megszokott szédületes átlag 8mb le 0.8-1 MB fel sebesseggel.
Ehhez képest az említett Hsdpaxyz nem tudom micsoda mennyivel lassabb?Néztem egy boltot ott árulnak hozzá üveget stb a készülék 75890 Ft körül van. Ahogy nézem fekete készülékért ez egy átlag ár.
Más, netezés pl aki használ Dolphin browsert mennyire stabil? Az ultra sokszor kilép egy combosabb oldal betoltese közben hibával.
Ki jelző színei rendben vannak?
Ha jól emlékszem van gyorstoltes a max 2-ben ehhez kell valami extra? Gondolom vezeték nélküli töltési mód nincs benne.
Valaszaitokat előre is köszönöm! -
TpS
őstag
Mivel a Xiaomi terjeszkedik az EU-ban is, hátha végre a b20-at is belesuvasztják, és nem csak egy-két típusba. Amúgy ha tényleg ilyen lenne a max 3, akkor remélem a mix 3 is hasonló méretekkel és kinézettel jön, mert a mix 2 nekem nagyon nagy csalódás volt. Ilyen mix 3-ra vevő lennék.
-
lovi27
addikt
Nem igyekeztem senkivel sem elhitetni, hogy ez tuti. Csak mint ahogy írtam is több adata összevág az itt linkelt hírrel, így akár ilyen is lehet. Persze ezeket a videókat, híreket fenntartással kell kezelni, mert többnyire csak vágyakat fejeznek ki vagy nyomást szeretnének gyakorolni a gyártóra. De akár fordítva is elképzelhető, a gyártó előzetesen kíváncsi a felhasználók véleményére, reakcióira.
Még annyit, hogy nekem az a legfontosabb, hogy végre legyen B20 benne!
-
TpS
őstag
-
lovi27
addikt
válasz
BladePocok #4626 üzenetére
Nem tudom, nincs infóm, de elég valószínű, hogy többe fog kerülni.
-
lovi27
addikt
Nem tudom mennyire kacsa, de végül is összevág az eddigi infókkal:
Mi Max 3 -
Milestone2
nagyúr
válasz
joelke HU #4621 üzenetére
Szerintem fals info van az adatlapon.
Tudtommal egyik verzióban sincs B20.
A webshopok a gyártó tudtával a Global rommal kijövő készüléket Global matricával árulják, s ez sok boltot megzavar s úgy árusítják tovább a felhasználó felé, hogy B20-as, mert Global...de az a ROM-tól még nem lesz B20 képes... -
zsloti
senior tag
válasz
Milestone2 #4620 üzenetére
Fel merjem rakni vagy ez is olyan bugos mint a hó elején kijött verzió?
Köszi
Zs -
joelke HU
őstag
Wow... Láttátok, hogy a mi max 2 már az ediginél is van? Igaz, elég jó áron... Valamiért azt írják az adatlapon, hogy b20 van benne, de gondolom az csak elírás. Bárcsak az eustocknál is lenne...
-
Milestone2
nagyúr
Most már publikusan is kint van:
http://en.miui.com/thread-1001529-1-1.html -
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4618 üzenetére
Köszönöm!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
gyuri1979 #4617 üzenetére
Megoldás:
1. PC-n googleplay, Nova launcher letölt
2. telefonon értesítősávból elindít
3. alapértelmezetté tesz, örül.vagy
Vagy egy másik módszer: home gomb hosszan nyomásával el lehet indítani a Google appot, abban is rá lehet keresni egy launcherre vagy akár a Play áruházra és onnan letölteni valamit.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4616 üzenetére
Olvastam,erre értettem hogy ma nem jött össze a xaiominak! A sógornőm mix2-je total behalt pl.majd holnap próbálok leleket lehelni bele.
-
gyuri1979
aktív tag
Mindenhol szidják a xiaomit,a mai ota-k valahogy nem jöttek össze neki.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4611 üzenetére
Hát ezt elq🤣......nem kicsit nagyon!
-
gyuri1979
aktív tag
Nekem meg 3/32 van,Dev.rommal,mai ota után nem enged belépni a telepített alkalmazások a,hibával leáll.
-
Sziasztok.
Most du. letöltődött a 3/64GB Maxomra a Global stable MIUI.
9.1.2.0 verzió. -
TpS
őstag
válasz
BladePocok #4607 üzenetére
Én is így tippelném.
-
TpS
őstag
válasz
BladePocok #4604 üzenetére
Terjeszkedik az eu-ban is, így már akár indokolt is lehetne.
-
lovi27
addikt
Ha jól látom ez 18:9 képarányú lesz és azért úgy más a 7". De, ha a B20-at ebből is kispórolják, akkor... inkább nem mondok semmit.
Több ilyen mobil előzetest olvastam már, de mire megjelentek a paraméterek csak vágyak maradtak. De ez biztos más lesz, mert már megkapja a Samsung új grafén akkuját is....
-
gghrtz
őstag
Ha lesz benne B20, akkor instant buy. A Max2-t csak ezért nem vettem meg.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #4601 üzenetére
Ha igaz, akkor végre rájött valaki, hogy annak semmi értelme, hogy faltól-falig telefon, de a kijelző méretét nem növelik, és így a telefon is kisebb lesz, mert minek lenne kisebb?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 14 Pro max 128GB gyári független mint az új akku 97%
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest