- OLED monitor topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
Idehaza nem forgalmazza még senki? Forintosított árakra lettem volna inkább kíváncsi, mármint a hazai webshopok nyereségével, állam bácsi sarcaival, satöbbivel együtt.
-
Trailblazer
veterán
LG G4-re meg sajnos nincs.
Pedig szintén elég elterjedt és populáris készülék...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Criminal017 #4035 üzenetére
Ez épp olyan black magic, mint a frissen vett (persze használt) LG G4-em fülhallgatókimenete, ami eddig csak a baloldalon volt hajlandó hangot adni, mára pedig rejtélyes és bámulatos módon megjavult.
-
-
Trailblazer
veterán
Nálam meg egy ideig kimarad a Note 4, inkább most vga-t vettem.
-
Trailblazer
veterán
No 11-es pont életbelépett, a teló már az új gazdájánál. Ettől függetlenül maradok itt tovább tisztelettel, sok okosságot csipegettem eddig is fel innét.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3774 üzenetére
De leginkább egyre közelít az 5G (van magentás bennfentes ismerősöm), és akkor mindet dobhatjuk a sunyiba.
-
Trailblazer
veterán
Micsoda dráma ez a B20 egyeseknek. Jómagam sosem éreztem a hiányát. Felteszem, nem vagyok egyedül... (Van egy Sony telóm is talonban, amit nem "sújt" ez, ott meg a plusz nem tűnt fel.)
-
Trailblazer
veterán
A hétvégén alkalmam nyílt szemügyre venni egy ismerősöm Mi Mix-ét. Nos, tényleg impresszív.
Sajnos a tulaj egy elejtés alkalmával kissé megtörte a felső szélét a kijelzőnek, tok ide vagy oda - nem volna olcsó mulatság kicserélni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3759 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3757 üzenetére
Tudom azt is, hogy mi a custom, és azt is, hogy mi a főzött. Ezúttal máshogy fogalmaztam. A peace-t arra értettem, hogy ne legyünk már befeszülve azért, mert másképp neveztem valamit. Mivel azt sem tudtam, mi az a Flyme, ezért kérdeztem - se nem vagyok fejlesztő, se nem értek kínaiul, mivel ilyen oldalt linkeltél...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3755 üzenetére
A default MIUI-hoz képest minden rom alternatív. Így értem. Peace!
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3753 üzenetére
Ez egy alternatív rom lenne? Még mindig töröm a mandarin kínait.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3743 üzenetére
Ez minden bizonnyal így van.
Én nem panaszkodok a teló dugaljára, elég feszesnek tűnik.
-
Trailblazer
veterán
Én sem a hozzá kapott kábelt használom, egy pár éves ZTE Grand X In-hez kapott drót által kapja a delejt. Ellenben a 2 amperos töltőfejet igen, amihez adaptert adott a Mi Max vételekor a webshop, mert nem európai szabványú a dugvilla.
-
Trailblazer
veterán
Akad az aprón 1-2 eladó Mix 200 pénzért. Na, ez sem félár, használt és ritka teló ide vagy oda... Valamint ennek is be lett tudtommal lengetve az utódja.
-
Trailblazer
veterán
Aha. Ennyiért eléggé elkótyavetye érzülete van az egésznek. Tokostól-üvegestül-telefonostul 95 ezerbe fájt a megvétel, és kis híján feleannyiért lehetne eladni, csak mert küszöbön az utódja? Módosítok valamicskét, ám ha így sem jó, akkor inkább megmarad és legfeljebb nem eszek...
-
Trailblazer
veterán
Eljött az a pillanat, amikor életbe léptetném a 11-es pontot az összefoglalóban (sajnos anyagi problémák merültek fel, perpillanat nem nagyértékű mobilok birtoklása a legfőbb faktor), és hát talán mégsem lesz olyan könnyű megválni tőle, ahogy itt azt valaki korábban feltételezte. ("Egy napon belül eladható"-jellegű hurráoptimista hozzászólások rémlenek...) Nézegetik, nézegetik, de kutya nem érdeklődik iránta, pedig szvsz reális árat lőttem be. (És hát ugye az alku lehetősége még mindig nincs kizárva.)
-
Trailblazer
veterán
Közben ma befutott egy MIUI-frissítés (8.2.3.0) a Heliumra, reboot után automatikusan a TWRP segítségével (!) rakta fel magát. Következő reboot után persze se recovery, se root, de kis utómunkával újra él minden.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Keresztapper #3676 üzenetére
Jó ez a rom, próbáltad?
-
Trailblazer
veterán
Megeshet. Nem gondoltam volna, hogy belefutok ilyenbe, de megnyugtató a pofonegyszerű megoldása.
A Nougat alapú dev MIUI pedig nekem még korai, mert Xposed keretrendszer különféle moduljait használom, ami viszont még nincs 7-esre. Ezért is léptem vissza a stable-ről készült backupra, amikor a fenti anomália fellépett.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3658 üzenetére
Viszont így már vissza tudtam rakni a régi rendszeremet, utána ki kellett ütni a lockscreent, majd újra megadni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3654 üzenetére
Kipróbáltam, viszont inkább visszatettem az eddigi stable-t TWRP backupból. Ez le is zajlik, viszont immár nem tudom feloldani a telefont, mert az ujjlenyomat-megadáskor begépelt biztonsági kódot nem fogadja el! Előtte viszont tökéletesen működött, hiszen ez egy működő recovery backup. Nem értem ezt az egészet. Most rakhatom újra a rendszert? Hiszen nem tudok hozzáférni a telefonhoz, mivel nem tudom feloldani. Egyéb megoldás van a "kiütéshez"?
-
Trailblazer
veterán
Ez és innét származik. Az összes, általam próbált (backup, restore, wipe, install) funkciója kiválóan működik.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3645 üzenetére
De így se nem jó. Sőt, az előző dev kiadás is le volt töltve, azzal is ugyanez. Ezek után nem tudok másra gondolni, hogy TWRP-vel bukó ezt felrakni? A stable simán felment, azóta is azt használtam. (Mivel mióta megvan a készülék - március eleje - nem volt frissülés e téren Prime-ra, sőt már ez a rom sincs fent a hivatalos oldalon, ahogy pár hozzászólással ezelőtt említettem.)
-
Trailblazer
veterán
MIUI dev-et néztem volna meg, de a rom telepítésekor (TWRP-ből) "failed to extract dir from cust to /cust" hibaüzenettel kiakad.
Mit csinálok rosszul?
-
Trailblazer
veterán
Most mi ez a hülyeség, hogy eddig 8.2.1.0 update szerepelt a MIUI letöltési oldalon (ez van perpill a telón is, 64 gigás Prime-ról van szó), most pedig 8.1.9.0 verziószám látható ott? Frissítés helyett visszafejlődünk?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Tejberizs76 #3540 üzenetére
Ezen dilemmázok én is egy ideje, hogy érdemes-e...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3505 üzenetére
TWRP-vel kizárt a felrakása?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3502 üzenetére
Utóbbit még nem próbáltam. Félő, hogy elszabnék valamit.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3500 üzenetére
Erre gondolsz amúgy, mint ami itt alul szerepel mint developer? Recovery-ből ugyanúgy felrakható? (Bár ez nem most fog megtörténni egyébként se, mert fontos telefonokat várok munkaügyben.)
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3497 üzenetére
Akkor rossz volt a szóhasználat, hamu a fejemre! Stable és kész.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3495 üzenetére
Természetesen nem developerről beszélek, hanem végleges stable-ről.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3493 üzenetére
Értem. Bár én leginkább Nougat alapú MIUI-ra várok leginkább. Mikor lesz ebből vajon valami?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3491 üzenetére
Valamit érdemes tudni ezzel kapcsolatban? Az eggyel ezelőtti hozzászólásodban bizonyos módosításokról (amiket nem tudtunk meg, mik lennének) írtál Helium esetében, immár ennél ezek nem állnak fenn?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3359 üzenetére
Közben megtaláltam a flash image opciót a meglévő twrp-ben és használtam is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3358 üzenetére
Ja, mondtad már. Nem vagyunk túl sokan...
Tehát akkor twrp-ből felrakható az újabb twrp, igaz?Mégse, ahogy nézem, ez fastbootos móka lesz.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3356 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3354 üzenetére
No igen, de akkor ezt külön jeleznie kellett volna, hogy hybrid, vagy ilyesmi. Így én biztos nem állok neki felműteni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3352 üzenetére
Heliumhoz nincs?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3322 üzenetére
Közben megleltem. Viszont ezzel az a baj, hogy csak MIUI-n belül működik vélhetőleg a fentebb felsorolt megoldásokkal ellentétben. Mindenesetre perpill jó lesz, kösz a tippet.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3319 üzenetére
Valami nagyon extrémet kérdeztem?
-
Trailblazer
veterán
Arra van valami magyarázat, hogy MyBackuppal/Titanium Backuppal készített app + appdata mentésekből visszaállítás esetén csak az utóbbit tudom megtenni? Tehát az appokat külön kell felraknom, backupból nem megy. Az adatokat persze utána már elfogadja, de mégis, kényelmi szempontból nem mindegy. Menteni elmenti őket, de a visszaállítás már csak így felemásban megy. Ugyanezt a furcsaságot produkálta a telefon mind MIUI, mind a kipróbálás és belakás erejéig feltett LineageOS esetén is. Járt már néhány androidos készülék a kezeim között az évek során, de ilyesmit még nem tapasztaltam.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3302 üzenetére
Nem probléma, hogy nem reagáltál, közben én olvasgatok, tanulgatok, próbálkozok.
Updater, semmi nem jött be, egyszerűen nem engedett továbblépni. Vagy simet, vagy wifit várt, egyiket sem talált, más opció nem volt. Tehát mindezt nem tudtam volna kivitelezni. De mint mondom, a global visszament, lassan rakosgatom vissza a cuccaimat backupból. (Ami különös, hogy se a Titanium, se a MyBackup nem képes visszatenni magát az apk-t mentésből, csak az adataikat. És ezt próbáltam a LineageOS-en is, szintén nem működött.)
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3300 üzenetére
Végülis nincs tragédia, visszatettem a V8.2.1.0.MBDMIDL global-t recoveryből SuperSU-val együtt, pillanatnyilag nincs vele gond.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3297 üzenetére
Felraktam közben az említett trükkel ezt a romot, be is bootol, de a kezdeti lépések során se sim-kártyát nem talál, se wlan-t. (Pedig természetesen mindkettő adott.) Így nem tud továbblépni. Mi lehet a nyomora?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3297 üzenetére
Azt azért inkább nem.
Felrakni recoveryből lehet, vagy van ajánlottabb módszer? MiFlash? Már néztem, csak egyelőre idegenkedek tőle, nem akarok semmit elszabni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3295 üzenetére
Úgy már más. Azt honnan, hogyan...?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3292 üzenetére
Úgy meg nem sok értelme van, hogy ne legyen root... Hiszen akkor mi végre nyitottam bootloadert? Ez volt a fő cél.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3290 üzenetére
Tehát akkor ugyanakkor, ugyanonnan recoveryből rá kell rakni a SuperSU-t, tiszta sor.
-
Trailblazer
veterán
MIUI-t lehetséges TWRP-ből felrakni? Ha igen, akkor ezek közül, vagy ilyenkor másféle csomag kell?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3281 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3279 üzenetére
3/64-es. Egész belaktam ezt a LineageOS-t, és még tetszik is, úgyhogy egyelőre nem ugrálok tovább. (Egyébként a magyar MIUI fórumot is olvasgatom mint friss 0 hozzászólásos user, és pont az egyik ottani hozzászólásodban volt a link ehhez a romhoz, ami most kapóra is jött.) 2011 óta használok androidos mobilokat, tehát ez a rootolós/romcsereberélgetős világ nem ismeretlen, viszont itt mint látom, sok mindenbe bele kell még tanulnom...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3277 üzenetére
Ha az említett, megfrissített, de nem bootoló MIUI-ról van TWRP mentésem (mert csináltam), akkor azt visszarakva, és SuperSU-t telepítve elvileg visszaáll az alaphelyzet? (Mármint remélhetőleg úgy, hogy ezúttal bootol is...)
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3275 üzenetére
A gyári rom után önmagától megfrissített V8.2.1.0.MBDMIDL volt fent. De most már lényegtelen, mert felraktam egy LineageOS-t, épp most "lakom be". SuperSU-t is tettem, de csak miután a custom rom felment.
Ha viszont vissza szeretném a későbbiekben tenni a hivatalos MIUI-t, akkor azt hogyan tehetem meg?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3273 üzenetére
Azóta sem indul, tehát valami komoly baj van...
-
Trailblazer
veterán
Pár napja írtam, hogy új Mi Max user vagyok, és bootloader unlockot szerettem volna. Most úgy áll a helyzet, hogy a leírás alapján sikerrel unlockoltam, TWRP-t is raktam fastboot módban, viszont a telefon mindezek után nem bootol be a rendszerbe, a MI mi.com-os logonál áll azóta is. (A TWRP-be be tudtam jutni, semmit nem módosítottam benne.) Kezdek pánikolni, mi a teendő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged