-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate1396
tag
válasz
havri1 #14297 üzenetére
Nekem sikerült a 12.21.54-et felrakni a legutolsó microg-vel. De 3x telepítettem,
előszőr microg - youtube - > kifagy letöröltem mind a kettőt
másodszor youtube - microg -> jól megy de nem tudtam bejelentkezni megint töröltem
harmadszorra megpróbáltam az első és jó let(fene érti ezt)
Alapból nekem is fehér de beállítások - általános - sötét témát be kell kapcsolni. -
havri1
félisten
Youtube vanced-et megpróbáltam MicroG-vel felrakni, sikertelenül. Vagyis félsiker.
Black.et szedtem le, fel is megy,de fehér. MicroG felmegy, de nem jelentkezik be. Ha beállításokra megyek, összeomlik..
Valakinek sikerült a 10-re felrakni? -
havri1
félisten
válasz
Karavik #14292 üzenetére
Akkor viszont vastagon ajánlott a tiszta telepítés, mert én tényleg úgy emlékszem, tiszta előtt nekem még volt ilyen lehetőség, holott ugyan ez a rom volt fent.
Igazából engem nem zavar a helymeghatározás ha állandó on, csak az akkumulátor fogyasztás miatt kapcsoltam ki. Előtte egy évig mindig on volt. -
havri1
félisten
Tiszta telepítés óta, a tartózkodási hely ikonra kattintva csak ki és be lehet kapcsolni.
Előtte volt ezen belül 3 lehetőség. Energiatakarekos, gps, meg minden.
Most ez miért nincs? -
g_g_g
Topikgazda
-
Istuu15
senior tag
válasz
havri1 #14287 üzenetére
A bluetooth nálad sem bekapcsolható? Én ha a beállításokban bekapcsolom akkor jalvsny kék lesz a kapcsoló és nem működik. Ha pedig a gyorsikonnal kapcsolom be akkor kék lesz a bluetoooth ikon és ha kiakarom kapcsopni akkor nem történik semmi. De hiába mutatja azt, hogy be van kalcsolva, nincs.
-
havri1
félisten
Tegnap tisztán felraktam a 10.17-es romot. Lag-ok valóban megszüntek, cserébe a BT már nálam is szar
Viszont a mélyalvás továbbra sincs, ezért merül nagyon a készülék, ha nincs használva.
Aki sokat nyomkodja, hívások stb, annál nem tűnik fel, inkább éjjel, illetve ha sokat pihen a készülék. Akkor látszik jobban.
Így 4-5x kell töltenem egy nap, eddigi 2 helyett (80-40%) között használom. -
Karavik
veterán
Xiaomi.eu 9.10.17 -el, ha telefonbeszélgetések közben megnyomom a power gombot, hogy lezárjon a kijelző, akkor egyből elnémul a hívás a vonal mindkét végén és kb. 10 másodperc múlva automatikusan megszakad a hívás.
Nálatok is van ez a bug?
-
Aryon87
félisten
válasz
Steve1207 #14275 üzenetére
Hm.. Élő háttérkép már az a bug előtt is volt, akkor nem jelentett gondot neki. Viszont a napokban jött valami frissítés ami asszem a MIUI launchert frissítette vagy mit, lehetséges hogy az kavart be? Mint írtam a telót csak fotózáshoz használom, így jóformán semmi nincs rajta a face+messenger és lightroomon kívűl. Ja meg a gcam. Képeket lerendezem rajta, aztán adok neki egy FR-t hátha magához tér..
Újraindítás, kamera és galléria gyorsítótár törlése megvolt, sőt a kamerának az adattörlés is, az sem segített. Van olyan képem amit fejjel lefele mentett el, csak lestem -
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #14271 üzenetére
Kicsit utánanéztem, de alapvetően pár dolgot kipróbálva se jött elő nálam. Viszont van, aki panaszkodik ilyesmire 10.3.5 és 10.3..7 (poco).-es update után, nála egy play store-os élő háttérkép beállítása miatt jött elő. Uninstall után egyből eltűnt ez a hiba.
Kamera adatok teljes törlése még esetleg, nem a galéria miatt van, mivel a tényleges kép is "elforgatott" (pl gépen nézve elméletileg a fekvő állóban van. -
Istuu15
senior tag
válasz
HUNited #14273 üzenetére
Nekem a sticher és soundoud appot állandóan bezárja random. A podcast hangvrzérlő cucc ott van az értesítő sávban, hogy amikor van időm akkot hallgatom tovább és az utolsó előtti miui 10 update óts ezt csinálja. Ha bőven van ram akkot is brzárja. Azóta clean install is volt és még is. Az akkukímélő cuccok ki vannak kapcsolva.
-
HUNited
őstag
A taskváltóba kilakatolt alkalmazások eltűnnek a taskváltóból egy idő után. Az hogy ténylegesen bezárja e őket, nem tudom, de előző verzión ez nem így volt. Más is tapasztalt ilyet?
Amúgy nálam minden más jól működik, a gesztusvezérlés is (Android 10 EU)
-
xhege
veterán
válasz
Napfénysüti #14270 üzenetére
Az igazat megvallva én a Miui rendszernek nem vagyok nagy barátja. Most is pixel experience rommal használom. A feleségemnek Mi A3 a lányomnak Mi A2 van.
-
xhege
veterán
válasz
Napfénysüti #14268 üzenetére
Hát nálunk az egész család Xiaomi telefont használ. Én konkrétan a Redmi 1 óta :)
-
ajapi
tag
bekapcsoltam, hogy felemelésre is kapcsoljon be. Nem tudom kikapcsolni. Hogy kell?
A záróképernyő nálam is visszavált a MIUI képernyőre. Ez még nem orvosolható?
kösz -
havri1
félisten
Ment fel tisztán egyelőre ugyanez, meglatjuk
-
Berti1992
csendes tag
válasz
havri1 #14255 üzenetére
Továbbra is furcsa hogy nálad ilyen...
Nekem roppant fpuid az egész, és már egy szavam sincs rá.
Javították a hívásminőséget, végre (2 év után) Javították az általános xiaomi hibát, hogy dual simnél lassú a váltás a kártyák között..
Én is gesztusokkal használom, nálam minden pöpec. -
havri1
félisten
Hát ma én csak szoptam a telefonnal.
Akadozik. Az animációk nagyon. Restart után jó egy ideig. (gesztusvezerles).
Hivast nem tudtam ma felvenni. Hiába húztam a zöldet, semmi.
Merül mint allat...
Cserébe BT kifogástalan.
Végre viber fekete az új sötét!! -
-
szente
addikt
Frissítettem a legújabb 11-re, kihangosításnál nem múködik se a hangszóró, se a mikrofon, illetve hívtak és nem csörgött a telefon, pedig nem volt lenémítva.
Viszont a bokeh képek szerkesztése már múködik. -
HUTCHDB
nagyúr
Épp tegnap vettem vissza a májusban eladott iPhone xs max-omat 230.000-ért.
Hat sajnos nagyon keves dologban jobb 4x annyiért.
Kamera hol ez, hol az, a kijelzője egyértelműen jobbnak tűnik a mi 8-nak, akkuban az iPhone (de csak a max!).
A rendszer egységesen simábbnak tűnik, de semmivel nem gyorsabb, mint a mi8.
Vizallosag, vezetek mentes töltés, akku. Ezekkel jobb az iPhone.
En azt mondom, hogy a mi8 meg mindig csúcs mobil minden tekintetben nagyon olcsón!!!!! -
szente
addikt
válasz
slice14 #14246 üzenetére
Én is gondolkozom egy ideje, hogy mit kellene helyette, de mivel bagyon beesett a telefon ára, ezért túl sokat kéne ráfizetni bármilyen telefonra. Annyival meg nem tudnak többet, mint ez.
Esetleg még erről várok egy tesztet: [link]
Meg persze kiváncsi leszek a Mi 10(?)-re és a Mix 4(?)-re. -
A Mi Mix4-et vártam kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval és beépített kamerával szenzorsziget nélkül valamilyen értelmesebb akkuval és 5G támogatással. Csalódtam a Xiaomiban mert bedobta az Alpha-t ami jól nézz ki, de azon kívül semmi.
Ameddig ilyen telefon nem jön addig marad a Mi8, mert tökéletesen minden célnak megfelel. -
havri1
félisten
Áh, brutálisan merül éjszaka ez is
-
Steve1207
veterán
válasz
n.karoly #14236 üzenetére
Én nem használom az mi cloud-ot, de ha jól emlékszem egy mi fiók alatt lehet több eszköz is, mert ugyancsak te használod (másik teló, tablet stb). Ilyenkor elméletileg ugyanúgy megmaradnak a felhőben az eddig felszinkronizált cuccaid.
Szerintem itt inkább amiatt kérdezi, hogy a készülék beállítások is visszakerüljenek (ébresztés, eddigi beállítások ahogy kényelmes, elrendezések), illetve a biztonsági készülékkeresés miatt lehet fontos új eszközként kezelni (már, ha pl ugyanazzal a fiókkal lépne be az ember egy másik xiaomin). Mint feltöltött szimpla felhőtartalmakat új eszköznél is leszinkronizálná ugyanúgy az eszközökre.
Ha nem így van akkor én is szívesen veszem az észrevételt, csak így tartanám logikusnak.
-
DanielK
addikt
válasz
gigabytman #14227 üzenetére
Minden engedélyezve van.
-
n.karoly
csendes tag
Gyors kérdésem lenne, Flasheltem Eu-ról Global stabilra a telefont. Az adatok visszaállításánál a visszaállítása a Mi Cloudból választanám, de ahogy tovább lépek kiírja, hogy visszaállítás egy négy nappal korábbi mentésből. Viszont a flashelés elött rányomtam a szinkronizációra és SMS, jegyzet, hívás naplót, stb-t leszinkronizálta, legalábbis kiírta...Felírtam egy-két fontos dolgot a a Mi jegyzetbe, ami nagyon kellene és nem akarom elveszíteni. Ha négy nappal későbbit állítok szinkronra akkor gondolom elvesztem a hétfőtől írodott jegyzeteket, ha új készüléket állítok be akkor megmarad a MI cloudba és onnan utána letudom szinkronizálni? Persze a webes felületen a felhőbe most hiába léptem be ( gondoltam lehúzom...), mert SMS-t akar küldeni a drága a telefonra, amin ügye nem vagyok most elérhető..
-
Aryon87
félisten
A MIUI Globalra is kijött a 11-es? Mert az enyém semmit nem talál..
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
Istuu15 #14222 üzenetére
Valóban messze még a tökéletestől.
Reggel felraktam a friss ROM-ot akkor jól működött.
Aztán Magisk, még mindig jó volt.
Majd jött egy Magisk frissítés és utána az a jelenség megint mint nálad.
ROM újrahúzás, Magisk le-fel újraindítás és egyszercsak megint jó lett.
Most épp jó, ki tudja meddig. -
Istuu15
senior tag
Az új eu deven nekem továbbra sem működik a bluetooth. Ha a lehúzok a képernyő tetejéről a gyorsikonokat és ott bekapcsolom akkor utána nem lehet kikapcsopni(de be sem kapcsol egyèbként), ha a beállításban kapcsolom be akkor halvány kék lesz a kapcsoló gomb de nem működik.
-
kirk01
tag
Én "piszkosan" telepítettem az előző 9-és droidra. A rom és a root telepítését követően csinálsz vipe-ot? Én szoktam...
TWRP 3.3.1.2. (de szerintem ez nem hivatalos) -
Lacerta
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #14216 üzenetére
Lehetne, hogy ezt a weekly-t nem lehet közvetlenül ráhúzni a 9-esre, de ennek ellent mond, hogy magában felmegy a rom, csak megrootolni nem tudom.
Érdekes.
Asszem ez nem lesz egyszerû.Köszi!
-
DanielK
addikt
válasz
gigabytman #14213 üzenetére
Felugrik. Tegnap használtam.
3.12 -
Lacerta
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #14214 üzenetére
Azt se dobja fel.
Még egy kérdés. A múlt heti eu dev 10-es Androidra flasheltétek rá, vagy 9-esre?
-
DanielK
addikt
válasz
gigabytman #14207 üzenetére
Global stabilon megy. Legfrissebb rendszer
-
Lacerta
aktív tag
Teszek egy próbát a 245-össel.
Köszi mindenkinek! -
HUNited
őstag
Nekem is működik a magisk az új verzióval.
-
gigabytman
tag
Aki használja érintéses NFC-s fizetésre a Simple-t, kérek szépen visszajelzést.
2 hónapja használom teljes megelégedettséggel. Kb. 1 hete azonban fizetéskor nem ugrik fel azonnal az a kép, ami visszajelzi számomra a fizetés sikerességét. Erre gondolok:
Majd néhány másodperc múlva eltűnik a kijelzőről.
Most ujjlenyomattal feloldom + NFC bekapcsol + érintés a terminálhoz, de a fenti kép nem jelenik meg, marad a Home Screen. De a fizetés sikerül.Ezalatt az 1 hét alatt frissítettem 9.9.3_V10-9-ről 9.9.27_V11-9-re. De a Simple is frissült kétszer is. Utoljára tegnap. Visszatettem a 9.9.3-at, mert akkor még működött. Újra instaláltam a Simple-t és sikeresen digitalizáltam a kártyát, de nincs változás. Sőt tegnap 3 fizetésem is volt, és az egyiknél cserben hagyott. Azt írta ki a kijelzőre, hogy "ellenőrizze a kártyát" és nem tudtam fizetni. 5 perc múlva egy másik üzletben már újra tudtam fizetni.
Ez így nagyon bizonytalan.Nézzétek meg légyszi, hogy nálatok a különféle ROM-okon fizetéskor megjelenik-e a fenti kép.
(Android 10-es ROM-okon állítólag nem is működik: [link]
De én végig 9-en voltam, vagyok.) -
Lacerta
aktív tag
válasz
HUNited #14202 üzenetére
Valami a szerverrel van, nekem is ezt csinálta, meg néha kiírta hogy nincs kapcsolat. Aztán a végén sokadikra lehúzta.
Én nem vagyok nagyon boldog vele, ha rátolom a Magiskot, fel se bootol, rögtön kidob fastboot módba. A korábbi Magisk verzió felmegy, bootol is, csak nem rootolja meg.
Eh. -
HUNited
őstag
Visszavonták? Kiírta hogy van frissítés (még 9-es androidon vagyok), majd mikor le akartam tölteni, nem engedte, és most meg már azt írja hogy up to date
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged