-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
g_g_g
Topikgazda
Szerintem ezt is érdemes lesz majd figyelni.
Redmi K60 -
g_g_g
Topikgazda
Nekem a következő tapasztalataim vannak.
Jelenleg a feleségem használja a Mi8-at teljes megelégedéssel.
Először megkapta, használta pár hétig, aztán idekerült egy új Poco M3PRO 5G és mondta, hogy azt is szívesen kipróbálja aztán majd dönt.
Nem telt el 3 napnál több és kérte vissza a Mi8-at.Én jelenleg egy Mi11Lite5G-t használok és nincs különösebb gondom vele.
Az oldalsó ujjlenyomatolvasótól féltem, de azt kell mondjam nagyon kényelmes használni.
A 90Hz-es kijelző jó (120Hz még jobb lenne), akksi rendben van és a 33W-os gyorstöltés is hasznos.
Kamera számomra nem különösebben fontos, ami van nekem megfelel.
Játszani nem szoktam, így processzor is bőven kiszolgál.
(ha valakinek számít, van rá stabil és fejlesztői EU ROM is).De mégis azt kell mondjam, hogy az eddigi telefonjaim közül még mindig a Mi8 az amit a legjobban szerettem.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #20097 üzenetére
Ennyire nem vagyok képben, hogy az általam leírt verzió es a fastboot verzió között pontosan milyen különbségek vannak.
Szerintem ha EU dev. lenne majd telepítve, akkor a TWRP-s módszert javasolnám, hidd el az is gyalul rendesen. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #20094 üzenetére
Én ilyenkor azt csinálom, hogy a ROM-ot pc-re másolom.
Aztán TWRP-ben Wipe - Advanced Wipe és az usb otg kivételével mindent bepilálok, futtatom.
Ha ez megvolt, akkor format data.
Majd a telefont pc-vel összekötöm, rámásolom a ROM-ot és az install menüpontból telepítem.
Utána Magisk telepítés és miegymás. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
vigyorgó #20055 üzenetére
Minden olyan Xiaomi-n van hívás rögzítés, melyekre elérhető az EU stabil vagy fejlesztői ROM.
Hogy tudd használni ilyen ROM-mal a telefont bootloader nyitás kell hozzá.
Ha ezt nem szeretnéd, akkor lehet próbálkozni a Play-en lévő hívásrögzítő alkalmazásokkal, de nincs garancia, hogy bármelyikkel is jó lesz. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
SOAD19 #19978 üzenetére
Szerintem kizárásos alapon lehetne kideríteni hol a gond.
Telefon másik wi-fi hálózato(ko)n is ezt produkálja?
Ha igen, akkor telefon oldali probléma lehet, ha nem, akkor inkább a wifi szolgáltatás környékén néznék szét.
2,4 és 5 GHz-en is problémás?
Esetleg másik csatornán megpróbálni.Tudom macerás kissé, de nincs jobb ötletem, hogyan lehetne kideríteni mi a gond.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19910 üzenetére
Ezt TWRP-ből telepítsd még, nekem megoldotta a Safetynet problémát.
link -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19903 üzenetére
Az mindegy, csak ugyanaz a verziójú ROM legyen.
Ha biztosra mész, akkor a letöltött zip file-ból szeded ki, az tuti jó lesz.
A letöltött zip file-t ha kicsomagolod (vagy TC-vel csak belekattintasz) meg is találod a boot.img-t. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19901 üzenetére
Nem fogod megúszni ezt az újfajta telepítés, csak ez fog működni.
Én is végigkínlódtam, de most működik rendesen így. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19899 üzenetére
Esetleg itt próbáld meg.
Magisk topik
(az összefoglalójában benne van a telepítés módja is)Elég sok módosítás volt az utóbbi időben.
Milyen verziót próbáltál frissíteni?
Már a "patkolt" boot.img-vel próbáltad (változott a telepítés módja). -
g_g_g
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #19873 üzenetére
Tiszta telepítés ajánlott mindenképpen, ahogy az összefoglalóban is van.
"ROM frissítése
Ez a módszer kizárólag a meglévő ROM verziók ugyanolyan verziójára való frissítésre használható!
Tehát Global stabilt Global stabilra, EU fejlesztőit EU fejlesztőire...stb lehet így frissíteni."Elképzelhető, sima frissítéssel is felmegy, akár még működhet is, de könnyen lehet, hogy lesznek dolgok amik nem megfelelően fognak működni.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
ftamas0201 #19838 üzenetére
Ez nagyon egyéni preferencia kérdése.
Nekem is nagyon tetszik ez a készülék, amennyiért hozzájutnál, szerintem jó ajánlat.
Én a következő telefonnak olyat szeretnék ami tud vezeték nélküli töltést ( 11TPro ezért nem opció nekem) és adaptív 120 Hz-es Amoled kijelzője van.
Ennyi, processzor, memória, tárhely ami egy ilyen készülékben van, nekem biztosan elég lenne. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
mate1396 #19827 üzenetére
xiaomi.eu_multi_MI8_20.9.3
vagy
xiaomi.eu_multi_MI8_20.9.4
Én az utóbbit használom megelégedéssel, de van aki szerint az első a tutiA döntés a tied.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
mate1396 #19825 üzenetére
Az EU dev. ROM-mal nekem gond nélkül működik a Google Pay.
Magisk-et is használok.
Ha nyitott a bootloader, akkor szerintem kipróbálhatod ezt a ROM-ot.Ha viszont maradnál a gyári Global ROM-on, akkor lehet érdemes lenne megpróbálni egy fastboot ROM-ot feltenni az teljesen legyalulna mindent.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUTCHDB #19795 üzenetére
Összefoglalóban ezt írtam.
"Vannak olyan bejegyzések is külföldi fórumokon, hogy TWRP segítségével is lehet telepíteni a Global ROM-ot, de vegyes vélemények vannak erről. A MiFlash módszer a biztos."Annak idején próbáltam minden infót összeszedni erről.
Csak saját felelősségre, ha mégis megpróbálnád
-
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
Az lett a történet vége, hogy visszaraktam az EU dev. 20.9.4-et a stabil 12.5 helyett.
A már korábban írt Airdroid-os hiba eléggé zavart és (tudom apróság) de a kezdőképernyőre kitett gyorshívó ikonokon fekete keret volt (lehet el lehet távolítani, én nem találtam meg).
Akksiban biztos nem rosszabb mint a dev., talán egy kicsivel jobb, de nekem nem volt számottevő.Úgyhogy nekem már megmarad a a jó öreg EU dev. ROM.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
Steve1207 #19750 üzenetére
Szerintem nem a stabiltól tartanak, hanem a tiszta telepítés utáni macerától, beállításoktól.
Magam is így voltam ezzel.
Egyelőre rendben van a ROM, egy problémám van vele, hogy az Airdroid alkalmazásban a pc-ről indított hívásnál sötét képernyő van (a hívás egyébként sikeres), majd kiderül megbarátkozok-e ezzel így.
Mintha tényleg jobb lenne az üzemidő, de ez így egy nap után inkább csak megérzés. -
g_g_g
Topikgazda
Ma felraktam az EU stabilt (12.5 verzió).
Tiszta telepítéssel, de használtam a Swift backup alkalmazást.
Egész jó arányban visszaállította az appokat, néhányat kellett újra beállítani.
Pár nap múlva majd beszámolok a tapasztalatokról.
Leginkább az akku időre leszek kíváncsi, több helyen olvastam, hogy az érezhetően nőtt ebben a verzióban. -
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
havri1 #19639 üzenetére
Én ugyan különösebben nem értek ehhez a témakörhöz, de az interneten rákeresve mégis úgy tűnik, hogy van optikai zoom.
Zoom and Bokeh
The Xiaomi Mi 8’s longer, 56mm-equivalent “tele” lens on the secondary camera module enables optical zooming and is also used to create the background blurring bokeh effect. Overall, the results are very similar to the Mi MIX 2S’s, as you will see from the samples and further details in the “Photo scores explained” section below. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
randras_83 #19613 üzenetére
Használd egészséggel!
Én csak 2 paramétert szeretnék normális áron, de nem találok.
120Hz Amoled panel és vezeték nélküli töltés.
Processzor, tárhely, memória, kamera szinte mindegy ami egy ilyen készülékbe kerül nekem biztosan jó lenne. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #19577 üzenetére
Én ennyit tudok mondani.
Azóta is gond nélkül használom. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #19532 üzenetére
Ezt csak tiszta telepítéssel rakd fel, fejlesztőit stabillal ne frissíts.
Én váltottam, itt írtam róla. -
g_g_g
Topikgazda
Itt a legfrisebb EU stabil ROM linkje.
12.0.4 letöltésJavítani fogom az összefoglalóban a linket.
-
g_g_g
Topikgazda
ROM ügyében én is sokáig a 20.9.3-at használtam, most kb. 1 hónapja az utolsó eu stabilt használom.
Nem vettem észre különbséget, mindkettő gond nélkül működött.
Az autó fényerő gond több xiaomi modellt is érint sajnos, nem nagyon lesz ez már javítva.
Akksi kérdésedre nem tudok válaszolni. -
g_g_g
Topikgazda
MIUI 12.5 verzió hivatlos készülék lista.
Mi8-at ne keressétek benne sajnos. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
adambox #19423 üzenetére
Azóta jött frisítés rá (Android 8.1-11-ig mindegyikre jó)
1.1.0 verzió letöltése
Látom, többször is próbáltad letölteni, szerintem töröld ki mindet, csak ezt az újat töltsd le.
Hátha ezzel menni fog. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #19422 üzenetére
Rengeteg modul van hozzá.
Gpay azért sokaknak elég fontos lehet.
Nekem például az AdAway reklmámblokkoló, egy widget kapcsoló, Island alkalmazás működéséhez kell és még egy automatata script futattásához is.
De alapvetően nem kell küszködni vele, most van egy ilyen SafetyNet probléma, de könnyen és gyorsan lehet rajta segíteni. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19409 üzenetére
Ezt a modult kell a Magisk-be installálni és utána jó lesz.
Most próbáltam, nekem is elhasalt a SafetyNet, majd flash-eltem ezt a modult és utána jó lett a SafetyNet.
Letöltés -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19409 üzenetére
Magisk-kel volt ilyen jellegű probléma a napokban.
Olvassátok vissza az utolsó pár hozzászólást, megoldás is van benne.
Hátha ez megoldaná nálatok is.
Magisk topik -
g_g_g
Topikgazda
Úgy néz ki, hogy ebből a MIUI 12.5-ös verzióból már kimaradunk sajnos.
Információk a MIUI 12.5-ről. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
noorbertt #19360 üzenetére
Összefoglalóban van erről szó.
MSA app letiltása, törlése
Letiltás (6-os pont)
Törlés
(Nem szükséges hozzá sem nyitott bootloader, sem root jogosultság)
Ezzel a módszerrel a Google és MIUI előre telepített alkalmazásai is törölhetőek.
Csak saját felelősségre! -
g_g_g
Topikgazda
válasz
havri1 #19333 üzenetére
Nekem ez az első AMOLED-es telefonom, előtte sok IPS-es volt, de ebből nem szeretnék engedni, annyira megszerettem.
Mostanában találtam olyan telefont, ami megfelelne a számomra fontos dolgoknak, de ezek már olyan árban vannak amiket én nem fogok kifizetni.
Szeretnék AMOLED kijelzőt, 90 de inkább 120 Hz-es frissítéssel, vezeték nélküli töltést és 4500 mAh-nél nagyobb akkumulátort.
Processzor erősség nem különösebben mérvadó és a RAM mennyisége is tuti elég ami egy ilyen készülékben lenne.Ez pl eléggé tetszik Oppo Find X3 Pro.
Szerk.: A fényképező meg egyáltalán nem lényeges kérdés nálam, ami benne van az nekem biztos pont jó. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
havri1 #19331 üzenetére
Én ugyan nem használom a Mi Browser-t, de így gyorsan keresve, ezt a bejelgyzést találtam, ezek alapján az EU Rom böngészőjébe tényleg van valami adblock-er beépítve, sajnos, hogy milyen azt most így gyorsan nem találtam meg.
[link]Reklámok ellen nekem Magisk és AdAway, YouTube Vanced és gyakorlatilag teljesen reklámmentes vagyok mindenhol.
Tudom ez nem mindenkinek megoldás, de ez is egy lehetőség. -
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
Megérkezett a napokban a CHYI 3D Curved Hydrogel fólia.
Mielőtt felraktam előtte magamba szívtam a tudást a YouTube segítségével.
Kis odafigyeléssel egész könnyen fel tudtam tenni és az eredmény eléggé meglepett pozitív értelemben.
Előre és hátra is tettem fóliát. Buborékmentes, tökéletesen illeszkedik.
Így nem használok tokot és végre élvezhetem a gyári kialakítását a telefonnak, nagyon kellemes a tapintása és még mindig gyönyörű szerintem a telefon.Frissítettem az összefoglaló végét is, bekerültek a Hydrogel fóliák.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19077 üzenetére
Én lehet megpróbálnék egy korábbi EU dev-et visszarakni (adatok maradnak) azzal megpróbálni beállítani az APN-t utána vissza ezt a ROM-ot.
Mikor ez volt az én problémám az akkori ROM-on működött ez a beállítás.Csak saját felelősségre
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #19075 üzenetére
Nálam is ez van sajnos.
Esetleg egy visszaállítás funkció az APN-nél? -
g_g_g
Topikgazda
válasz
szabog74 #19067 üzenetére
Még korábban nekem is volt hasonló problémám, bár nekem az egész mobilnetet érintette.
IPv6-IPv4 gond
A lényeg, hogy érdemes átnézni a beállításokat. -
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
apple87 #18961 üzenetére
Összefoglalóból.....
"A telefon "Frissítés" /"Update" alkalmazását indítva a jobb felső sarokban lévő 3 pöttyöt megnyomva, kiválasztjuk a "ROM telepítés kiválasztása" vagy a "Frissítőcsomag" menüpontot, majd kitallózzuk a korábban letöltött ROM-ot és indulhat a frissítés.
Ha nem jelenik meg a legördülő menüben a "ROM telepítés kiválasztása" vagy a "Frissítőcsomag" menüpont, akkor az ablak közepén megjelenő nagy színes számot kell egymás után tízszer megérinteni és megjelennek a hiányzó menüpontok." -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #18931 üzenetére
Jobb későn mint soha :)
Tényleg igyekeztem részletesen, egyértelműen leírni ezeket a folyamatokat, remélem azért volt/van akinek segített.
Örülök, hogy végül sikeresen felraktad a ROM-ot. 👍
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
st6969 #18919 üzenetére
Olvasgass utána, többeknél előjött ez sajnos.
Mintha úgy rémlene, hogy az automatikus fényerővel lenne kapcsolatos, de ez nem biztos. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #18916 üzenetére
Format data megvolt?
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
huliganboy #18901 üzenetére
Ha Fastboot ROM-mal szeretnéd mindenképpen, az a partíciókat is újra létre fogja hozni.
Miflash program kell hozzá és figyelni, hogy a bootloader nyitva maradjon.
Leírás+videó az összefoglalóban.
Utána TWRP telepítés és mehet az EU Rom.De ha elég egy sima "tiszta" telepítés, akkor TWRP segítségével az megvan, menete szintén az összefoglalóban.
-
g_g_g
Topikgazda
A 20.7.16 az utolsó.
Úgyhogy könnyen lehet, hogy erre a verzióra már nem találsz működőt.
Próbáld meg az utolsó elérhetőt, hátha működik. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
Steve1207 #18888 üzenetére
Én is kipróbáltam a root és a non root Vancedet is.
Non root települ, működik rendben, Play nem akar semmit frissíteni.Root-os települ (gyári YouTube ikonja van) és azt valóban frissíteni akarja a Play.
Én meg is tettem (kíváncsiság képpen) és felülírta a gyári YouTube alkalmazásra.
(gyári YouTube alkalmazás nincs egyébként telepítve)Így nekem is marad a non root verzió, számomra kényelmesebb.
Kérlek használjatok az off gombot, köszönöm.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #18857 üzenetére
Egy ideje feljön ez a téma, többször beszélgettünk róla.
Én is figyelem egy ideje a kijövő készülékeket, de még nem láttam azt ami igazán tuti lenne.Találtam egy videót amiben nagyjából egy olyan készülék van amire azt mondtam, hogy igen, ez kéne.
De attól tartok, ha lesz is ilyen telefon, nem biztos, hogy ilyen konfigurációval.
YouTube videó -
g_g_g
Topikgazda
válasz
kurtuzov #18821 üzenetére
Valóban nem mindig egyértelmű a MIUI ROM-okkal kapcsolatban kiigazodni.
Van ugye a Global stabil ROM, ez a hivatalos (jelenleg MIUI11).
Ebből még biztos lesz új verzió, hogy mennyi azt most még szerintem senki nem tudja.Az EU dev. a China dev. ROM-ból készült (érdekesség képpen a Global stabil is ebből készül) és ennek lett vége szeptemberben (MIUI 12).
De hogy még bonyolítsuk a helyzetet létezik EU stabil ROM is, nagy valószínűséggel a jövőben ebből is lesz még új verzió.Szerintem jó, hogy van ennyi lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged