-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Jelenleg 9.6.27 global beta-n vagyok. Vártam a MIUI11-et az átállással, viszont nem tudom lehetséges-e egy lépésben egyből 11-et felrakni? Az összefoglalóban csak a 10-es stabil van fent, és (ha csak nem kerülte el valami a figyelmem) mindenki stabil 10-ről váltott 11-re.
Szóval a kérdés, lehetséges 10 global beta-ról 11 stabilra ugrani egy lépésben? Ha igen akkor hol találom hozzá a rom-ot? Nyilván clean install lesz, de az nem gond.Köszi előre is!
Seq -
-
-
Attipapa
aktív tag
válasz
HUTCHDB #14985 üzenetére
Nekem Android 10 óta nem jelez semmit. Azóta eltűnt és hiába húzom le a redőnyt (azért már észrevettem volna). Ettől függetlenül a VOLTE -használat be van kapcsolva, a SIM/Telekom menüben. Minden hívásnál marad a 4G ,tehát teszi a dolgát,amint írtam.A 9.11.7-es Xiaomi.eu rommal megy. Elképzelhető,hogy nem fér a sávra,mert bluetooth,Wifi,ébresztő,akku% ikonok kinn vannak? Bár ezek Android 9 alatt is kinn voltak - és mégis volt VOLTE ikon
Látom Neked is ezek vannak,akkor passz. -
zoltb
csendes tag
Helló!
Miui11 / droid10 -re van már működő magisk vagy root.
Köszi! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Attipapa #14968 üzenetére
Nekem nem pie stabil van...
A telefonomon Miui 11, EU rom van, android 10-el, a legfrissebb heti frissítéssel és láthatód, hogy ott virít a VOLTE kiírás.
Korábban is kijelezte már a VOLTE -t, csak korábban a status bar-on, most már csak akkor, ha lehúzod a redőnyt.
Szóval ha EU romod van, akkor mennie kell, és ki is jelzi szépen. -
xhege
veterán
Lassan én is elköszönök a topiktól, mert cserélem a telefont úgy tűnik. Azért majd visszanézek még!
Mindenkinek további sok örömöt a készülékhez!
-
Karavik
veterán
válasz
Peter.70 #14974 üzenetére
Tedd be az adb mappába a twrp.img-t majd adb mappából SHIFT+ jobb klikk és "powershell ablak megnyitása itt" majd
fastboot flash recovery twrp.img
Továbbá ne a fájl neve legyen
twrp.img
, mert akkor soha nem fogja flashelni a recovery-t, ugyanis a.img
a fájl kiterjesztése, így ha nálad a fájl kiterjesztés rejtve van a PC-n, akkor csak egyszerűentwrp
-t kell látnod fájlnévként - Ez alapvetőnek tűnik de rengetegen hibáznak itt ami miatt twrp recovery telepítés sikertelen lesz -
enemi
senior tag
válasz
Turbobacsi #14970 üzenetére
Beállítások,Értesítések,...összecsukás érintés után.
-
Turbobacsi
senior tag
(bocs a hülye kérdésért de nem találom a megoldást)
Be lehet azt állítani hogy ha a lehúzott redőnyön rábökök egy kapcsolóra (pl. wifi), egyből felszaladjon a redőny? -
zako
tag
Csak egy gyors kérdés: a legújabb global stabilban (11.0.6) senkinek nincs gondja a wifivel? "Idegen" wifikhez nem akar csatlakozni, nagyon lassan is találja meg őket - itthon másodpercek alatt csatlakozik... A munkahelyemen csatlakozik, IP-címet kap, de internet már nincs.
-
Attipapa
aktív tag
-
Peter.70
addikt
Sziasztok, mindent a leírás szerint csinálok, mégse megy fel a telefonra a twrp
-
Peter.70
addikt
Melyik a legújabb global stabil ROM?
-
Danex
addikt
Nem a csikozodas csökkentő mód idézte ezt elő egy időben?
-
Celtic86
csendes tag
Sziasztok! MI8 kijelző ,,villogásával" kapcsolatban volna kérdésem. Lezáráskor/feloldáskor erőteljesen villogott a kijelző, ami borzasztó idegesitővé vált, főleg, hogy egy pár nap után már feloldani is csak sokadik próbálkozásra sikerült a készüléket... Mivel a javasolt gyári beálltások visszaálltása nem vezetett sikerre ment a készülék a szervizbe. Állitólag főpanel csere volt, ami látszólag meg is oldotta a problémát, de aztán a szoftver frissitése után újra kezdte... Utánanéztem jobban és nem egyedi eset, az ,,always on display" okozza. Elvileg legalábbis, mert pár nap után (hogy kikapcsoltam) előjött megint. Fórumokon az OLED saver alkalmazást javasolták, a kettő együtt működött egy darabig, de már megint nem ér semmit ellene... Megvártam a MIUI 11-et, de nem orvosolta a hibát. Esetleg valaki tud erre egyszerübb, fix megoldást?
íme egy videó a problémáról, 1:25-nél (itt is az ,,AOD"-t kapcsolgatja a srác):Ha volt már ilyen kérdés/válasz, akkor bocsánat.
Köszi előre is a segítséget!
-
I
tag
Sziasztok
Sikerült a zárt bootloaderes telefonomon a MIUI 10 global fejlesztőiről egyből a MIUI 11 global stabilra frissíteni a telefonomat, majd a MI fiókom alapján az összes alkalmazásomat visszaállítani. Csak egy nagy gondom van, két SIM kártyám közül a Digisnek nem sikerül az aktivációja. Olyanokat ír ki hogy "talán nincs elég egyenleg a kártyámon?"
Pedig a másik, Telekomos kártyámat is letiltottam, valamint ha az automatikus hálózatválasztást lekapcsolom, a manuális választásnál a Digi.mobile 4G és 2G-nél azt írja hogy tiltott mobilszolgáltató.
Tudna esetleg valaki megoldást rá? Előtte MIUI10-en tökéletesen működött mindkét SIM nyár óta -
.OM.
aktív tag
Jó ez az AOD, nagyon vártam.
De most már kikapcsolom, mert rá sem nézek és az üzemidő fontosabb. -
1Konrad
tag
válasz
ftamas0201 #14951 üzenetére
Figyelmetlen voltam, mert eddig megszoktam, hogy a hardver külön lapon van, most meg egyben az alkalmazásokkal.
...végül is: nem rossz így sem. -
Leon77
őstag
Na, telekom. Eddig volt volt, miui 11 jött és most nincsen. Vajon mit lehet tenni. Nincsen a kis felirat, ami eddig volt.
-
Smiro
senior tag
Eddig volt Volte, aztán amikor bekapcsoltam a wifis hívást, el is tűnt a kijelzés. Korábban szolgáltató aktiválta. Telekom. A wifis hívás természetesen nem müxik (global stabil) Azt is be kell kapcsoltatni? A Volte látszólag aktív, de a kijelzőn már nem jelzi, mint ahogy eddig. ( Persze lehúzom a képernyőt) Ötlet erre
Az aktivitást a sim kártya alatt (belső tárhely kopogtatás után látom, ott a wifi hívás is aktív.
-
havri1
félisten
válasz
spiky03 #14946 üzenetére
Nem fogja kiírni, egy Xiaomi készüléken sem támogatott.
Mindent kipróbáltam, ügyfsz segítségével, de nem.
Amióta aktiválva lett, azóta a HD hang kijelzésre került a hívás során, meg a híváslistában a fele hívásnál a VoLTE megjelenik, de ennyi. Érdekes, mert olyan hívásoknál is írja, ahol kizárt, mert a másik fél egy 2G képes butatelefon..
Szerintem csak azt nézi, hogy az indítás vagy fogadás pillanatában én ha 4G-n vagyok, annak írja. -
ftamas0201
senior tag
válasz
1Konrad #14950 üzenetére
Helló.
Beállítások->Akkumulátor és teljesítmény->Akkuhasználati statisztikák és lefele ott van minden.
Még soha nem volt ilyen jó képernyő időm mint most a 11-el. Nem tudom van köze hozzá vagy sem, másképp nem használom a telefont, tiszta telepítés sem volt, de sokkal jobb. Eddig 3 óra környéki képernyő időm volt, most több mint 5 órákat bír. Pedig nonstop WiFi vagy mobilnet, Bluetooth be, GPS be szóval minden fogyasztó megy 24 órában. Remélem így is marad mert ez nagyon jó
Ha a cella készenlét jobb lenne még biztos többet is ki tudnék hozni belőle. -
1Konrad
tag
Hogyan kell megnézni a 11-s global stabil miui-ban az akkumulátorhasználatnál a hardvert, mert ezen nem találom, csak az alkalmazásokat.
-
spiky03
veterán
A fórumon adott kóddal elvileg aktivaltam a VoLTEt.
De fent az állapotsoron nem mutatja. Gondolom be kell mennem a Vodafonehoz és ott is kérni, hogy kapcsolják be?
-
Karavik
veterán
válasz
gigabytman #14943 üzenetére
Nem tudok linkelni mert amikor ezt anno QQ beta team-ben jelentettem (zárt béta csoportban), arra válaszolva írta azt admin. Ez már hónapokkal ezelőtt volt, és akkoriban be is írtam ide (ebbe a topikba) infóként...
-
Leon77
őstag
Na megvan az új miui nekem is. Globál stabil.
Van benne egy kegyetlenül idegesítő dolog. Ha lemutolom a messengert (több csoportom is van ott) és lejár a mute idő, akkor annyit csippan, ahány olvasatlan üzenetem van. Ez tragédia, régen csak néhányat csippant és kész. Borzalmas tényleg. Lehet, csak réteg probléma, de ez nekem az.
-
gigabytman
tag
válasz
Karavik #14940 üzenetére
"It is designed to work like this." (Úgy tervezték, hogy így működjön)
Tudsz valami hivatalosat linkelni ahol ezt leírják? Csak azért, mert a különböző Xiaomi telók fórumai tele vannak ennek a hibának a felemlegetésével és azzal, hogy évek óta nem tudja a Xiaomi kijavítani. De ha ez igaz, akkor nincs miről beszélni, hibaként felróni, és várni arra a frissítésre ami kijavítja azt, amit nem kell.
Akár a téma összefoglalókban is helyet kaphatna ez az infó. -
pyxystyx
tag
A navigációs gombokra visszaállás nem jött be, de ugyanazon az oldalon lehet állítani a teljes képernyős alkalmazásokat, és ha már ott voltam ránéztem. Mindegyik problémás app teljes képernyőre volt állítva. Átkapcsoltam, azóta rendesen működnek, nem volt visszalépés.
Köszönöm a tippet! -
st6969
őstag
válasz
Karavik #14933 üzenetére
Én amikor először hallottam pár éve az Android Autóról, el se tudtam volna képzelni, hogy vezeték kell hozzá. Most sem igazán értem...amikor már a belépő telefonokon is széria a képernyő tükrözés pl. tv-re, mitől ne lehetne ugyanígy autóra?
Mindenesetre Megane--ban használom, szeretem, de azt a részét utálom, hogy mindig rá kell dugni a kábelre, nem tudom hová tenni a telefont, nincs neki normális hely. -
lovas93
tag
Sziasztok. Az létezik, hogy nálam jól működik már a fényerő állítás? Vagy ne igyak előre a medve bőrére, mert majd újra leviszi minimumra egy idő után? Tnap este a frissítés után állítottam be és azóta nem változott nekem
-
pyxystyx
tag
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #14917 üzenetére
"valahogy jobb volt használni is" Volt? -
pyxystyx
tag
Sziasztok! Régóta olvasom már a topikot, most lenne egy kérdésem.
Mostanában egyre többször fordul elő, hogy bármely app fut, hirtelen egy szinttel "visszább ugrik".
Mire gondolok:
- bezáródik az adott lap a böngészőben, és visszaugrik a kezdő oldalra,
- a PH appban az éppen olvasott topikból kilép a főoldalra, ha szerencsém van még jelzi az olvasatlan hozzászólásokat, ha nincs kereshetem hol jártam,
- Index appban az olvasott cikkről visszaugrik a főoldalra,
- vagy játékból egyszerűen kilép és bezárja, még a legnagyobb akció közben is. Játékoknál viszont ha újra elindítom, akár több órán át sem zárja be többet.
Már az adott appoknál kikapcsoltam az akkukímélőt, lelakatoltam, automata indításra tettem, mégsem az igazi.
Ritkábban, de mégis előfordul.
Lehet ezzel valamit kezdeni, mert egyre inkább irritál.
Nincs root, és globál stabilon vagyok, bár nem a most kijött legújabbon. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
-
togateam
senior tag
válasz
nobillgates #14919 üzenetére
Mi az a wowifi és hogy állítom be?
( ráolvastam és érdekel mert a külföldi házamban szar a telefon vétel külföldiként,de a net az jó ?) :)
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
nobillgates #14919 üzenetére
De ua.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
retesz147 #14915 üzenetére
Nekem volt mix2 elég sokáig, volt 2S-em és mix3-am is.
Az én preferenciám az amoled és a face is, mert ez az utóbbi számomra nagyon kényelmes, és iPhone-on hozzászoktam.
A szetcsuszas, a kamera kijovetel nem opció, és a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó pedig kényelmetlen számomra.
A mi9 sajnos kamerában elmarad a mi8-tol, ezért maradt a mi8.Vártam a mi9 cc pro special editiont, de ott meg a processzor...
Most úgy látom, hogy ez utóbbi mobilnak valamilyen ráncfelvarrott, erősebb processzorral szerelt változata lehet a következő mobilom, ha addig ismét nem bolondulok meg és ugrok át a sötét iOS oldalra...
-
retesz147
addikt
válasz
Zsoleszhun #14912 üzenetére
Neked mostmár valós tapasztalatod van Mi8 vs Mix2s között.
Melyik a tutibb? 🤣
Nyilván én már kitartok Mix mellett, de a két telót valahogy egymás mellett kezeltem. Nehéz volt a döntés anno is... -
HUTCHDB
nagyúr
Nem tudjátok, hogy hogyan lehet úgy beállítani a viber értesítéseket, hogy több üzenet esetén ne csak annyi jelenjen meg a notibar-on, hogy "új üzenetek érkeztek ide", hanem minden egyes üzenet külön-külön ki legyen írva?
-
slice14
veterán
Búcsúzom a topictól. Rendeltem egy OP7T-t. Nem nekem való a MIUI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Linux kezdőknek
- Opera böngésző
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest