Hirdetés
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
Hm ha ennek a telónak valóban annyi lesz az ára induláskor, mint a hírekben (189900), akkor a Xiaomi a Mi9-el elbújhat. Ez lesz a kövi telefonom (L)
-
slice14
veterán
Jött egy 9.6.4-es global dev frissítés. És még nincs is péntek.
-
xhege
veterán
Sziasztok! EU dev-en vagyok. ahányszor feloldom a telefont mostanában annyiszor ugrik fel a Chrome böngésző hülye reklámokkal. Nektek is van ilyen? Hol tudom ezt megszüntetni?
-
havri1
félisten
Gesztussal állandóan véletlen készítek csomó képernyőmentést. Ezt ki lehet valahol kapcsolni?
Megvan
-
HUTCHDB
nagyúr
Azoktól, akik az 5.30 Global Dev-et használják, kérdezném, hogy nincs gondotok az automata fényerő szabályzással?
Nekem ma egész nap a legalacsonyabbra vette le a fényerőt, és hiába fordítottam fény felé, akkor sem vette feljebb.
A csuszkát kellett húzgálnom, és utána áll csak be.
Ezzel lehet valamit kezdeni? -
HUNited
őstag
A gyerekemtől jelképes összeget kértem az Asus PadfoneS-ért, hogy megtanulja hogy mindennek ára van. De apámtól vagy apósomtól még sosem kértem pénzt a telefonért. A RedmiNote2 telefonomat pl apósomnak adtam, használta is amíg az aksi fel nem púposodott. Apámnak még a "butatelefonos" időkben adtam ajándékba használt telefont, és még mindig azt használja, pedig annak már igencsak sok sok éve.
A többi telefonom az tönkrement (LG V10, szinte napra pontosan 2 évet bírt), vagy mivel céges volt, vissza kellett adnom, mert nem fizettem ki a "maradványértékét".
Nem volt eddig sok telefonom, mert nem alsógatya
De nem hiszem hogy egy vadidegennek szívesen adnám oda. -
Danex
addikt
válasz
HUNited
üzenetére
Az eddigi telefonjaimnak mindig normális üzemidővel rendelkeztek 2 éves korukig, bár tény ez az első "csúcs" telefonom, de szinte biztos vagyok, hogy a 30-35e-res ár 2 éves korában a tudásával reális ár lehet.
Amúgy ha családban marad se jelenti azt, hogy 0 Ft, bár ez attól függ ,hogy nézzük és ki hogy kezeli a családon belüli dolgokat.
-
Danex
addikt
válasz
HUNited
üzenetére
Hát csak vedd bele azt, hogy fél éve a telefon 130e volt, most használtan 80-ért már több telefon is van a hardveraprón. Ergo fél év alatt buktál 50e, ha pedig használod 2 évig és akkor eladod 30-35ért, sokkal kevesebbet buksz (fél évre vetítve 25e).
1-1 év alatt meg minimális változások vannak a készülékekben úgy is.
De mindenki a saját pénzét költi, szóval tiszteletben kell ezt tartani, hogy valakinek megéri a kütyümániája miatt az, hogy félévente új telefonnal játsszon.
-
enemi
senior tag
válasz
HUNited
üzenetére
Én magam is 1-1,5 évente cserélek telefont...Addig ameddig "még ér valamit",érezhetően nem romlik az aksija...Fájdalommentesebb valamennyit ráfizetni,mint egy fiókba suvasztott, lestrapált telefon mellé zsebbe nyúlni egy teljes összegért.
Jah,és leszoktam róla,hogy az éppen tegnap kiadott telefont vegyem meg...inkább egy kiforrott,már felszínre került esetleges hibákat is jobb betudni.(vagy mit is akartam mondani) -
HUNited
őstag
2-3 évente cserélsz telefont, akkor 2-3 évente van egy nagyobb kiadásod. Ő most mindig uptodate, mert a régit, ami még szinte új eladja, kis ráfizetéssel vesz egy másikat.
Én meg tudom ezt is érteni, más dolog hogy nem így teszek, de ezt el tudom fogadni.
Pedig hál Istennek én is megengedhetném ezt magamnak, csak túl sóher vagyok hozzá, ráadásul nem a telefon határoz meg. A Mi8 eddig a legdrágább telefon, amit saját pénzből vettem, és nem céges. És már erre is igen erősen húztam a fogam.
-
xhege
veterán
válasz
kvojnovics
üzenetére
Én Mix 2s-ről váltottam MI 8-ra. Jelentős különbséget nem érzek akkuidő tekintetében a két készülék között. Nekem az AMOLED kijelző indokolta a váltást.
-
hroberto
veterán
Nem értem a problémád.
Ráadásul ezt a "kirohanást" abszolút nem. Nem gondolom, hogy én vagyok az egyedüli ember a világegyetemben aki azért cseréli le a telefonját mert megunja.
Én is megdolgozom a pénzemért, és uram bocsá, ha telefonra akarom költeni egy részét, akkor azt hagy tegyem már meg!
Ráadásul nem is kell olyan sokat költenem, ugyanis az Mi8 - ra már megvan a vevőm, úgyhogy max. 50 ezerbe fog kerülni a váltás.
De ha neked ez fáj, akkor az téged minősít... -
retesz147
addikt
válasz
kvojnovics
üzenetére
Magam ellen beszélek (mert nekem Mix 2s van), de talán a Mi8 kicsit jobban teljesít akkuban az Amoled miatt.
Nekem 24 óra készenlét, amihez társul kb 4 óra SOT, vagy több, vagy kevesebb picit. De egész nap WIFi, mobilnet, BT (okosórával), GPS automatizálló progi miatt és minden szinkrózva (3 e-mail fiók, messenger, stb...).
De Mi8-am sosem volt, abban majd segítenek itteni tulajok. -
-
slice14
veterán
válasz
Astery
üzenetére
Tudtommal már nincs a Gmail-ben értesítési hang kezelés, azt a rendszeren beül kellene / lehet állítani. Visszont az értesítési hang kezelése stabil-on tudtommal nem lehetséges apponként. Legalábbis áprilisban még nem volt az. Pont ezért tettem fel a Global dev-et, mert abba már apponként lehet állítani az értesítési hangot. De hoghy Gmail-nál három fióknál külön hangot állítani, azt nemtom.
-
Astery
senior tag
válasz
retesz147
üzenetére
Sziasztok! Nem pont MI 8-hoz kapcsolódik a kérdés, de hátha tudja vki mert szerintem MIUI sajátosság. Szóval MI 9 készülék, global stabil ROM. Ugye nincs rajta gyári levelező kliens. Beállítottam a gmail app-ot 3 fiók kezelésére. Teljesen jól működik - az egyetlen problémám, hogy nem találok benne értesítési hang módosítására lehetőséget. Az alapértelmezett hangot használja mindegyik fiók. Azonban megnéztem egy samsung telefonon ugyanannak verziójú gmail alkalmazásnak a beállításai között van értesítési hang választása menüpont - és mondjuk az egész beállítási felület kicsit más. Lehetséges, hogy a MIUI belenyúl egyes alkalmazások beállítási lehetőségeibe? Gmail - Beállítások - Értesítések kezelése: MI 9 - Samsung.
-
retesz147
addikt
válasz
kvojnovics
üzenetére
Ha nem számít a lóvé akkor Xiaomi Mi 9T Pro

Ezek közül annak a legnagyobb az akksija -
kvojnovics
tag
Elnézést, hogy csak úgy durr a közepébe:
Xiaomi Mi Mix 2s vagy Xiaomi Mi8 vagy Xiaomi Mi 9 SE vagy Xiaomi Mi 9?
Ha most vásárlásra adnám a fejem, melyiket érdemes megvenni? (Kérdem úgy, hogy mindegyikhez volt már szerencsém!)
Ami a legfontosabb szempont az az akkuidő!
Köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
-
DanielK
addikt
Igazán jó lett akksi szempontból az 5.30
2ó5p sottal vagyok 73%-on. 4ó23p van töltőről levéve.
Global dev -
Smiro
senior tag
válasz
hroberto
üzenetére
Nincs jogom minősíteni, de ez kicsit durva... "Kezdem unn"i... Aki keményen megdolgozik a pénzért, az ezt a luxust nem igen engedi meg magának. Ilyen okból soha semmit nem dobtam el, ha az előző telefonom nem romlik el, még mindig azt használom... Pedig akár meg is tehetném, nem savanyú a szőlő, de úgy gondolom, ez "szimplán" nagyképű duma. Majd adod még lejjebb is...
-
bullw
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy van akit nem érdekel, de biztos van aki felírja majd valahova, de én elégedetten használom a készüléket. Azt tudja amiért vettem, szóval a lényeg, hogy én most nem tervezek készülék cserét.
Csak azért gondoltam, hogy megosztom veletek, mért látom, hogy aki cserélni akar az sokszor nagy dirrel durral be is jelenti. -
Griff55
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Te is fiam Brutus? :(
-
enginev3.0
félisten
Úgy látom javítottak a kamera hibát
Most már elkészül a kép -
HUNited
őstag
Technokrata vagyok

Tőlem egy forintot sem loptak el, és ennek azért eléggé valószínű az egyik oka hogy figyelek rá.
Nekem is vannak olyan fiókjaim amiket emlegetsz, de ez még nem jelenti, hogy nonstop akarom hogy tudják mikor mit csinálok.Egyébként ha ennyire egyedül vagyok ezzel a beállítottsággal, akkor miért kötelezik az összes céget arra, hogy pl. a remarketing kikapcsolható legyen a felhasználó által? Vagy a sütifigyelmeztetést?
-
zeus_2k14
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
[Innen] nyugodtan megvehetem szerintetek? Garancia itt is érvényes, tehát nem csak a Xiaomi.hu-nál.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Üdv.
A teló be szokott lassúlni? Vagy nem igen? 2 évre tervezek vele, azért kérdem, hogy mennyire tudjak megakasztani egy rendszer frissítés, vagy a Google alkalmazások frissítése, illetve itt is van olyan, mint a Apple készülékeken, hogy a gyártó direkt lassítja a régi készülékeket?
-
Albi001
tag
Szeretném kipróbálni a gcam-ot.
Dobnátok egy linket, ahonnan egy jól működő verziót leszedhetnék?
-
havri1
félisten
Nálam is jó lett az üzemidő.
Viszont a dupla kopp és ujjlenyomat ébresztés továbbra sem jó. Oldja a készüléket, csak későn ad fényt a kijelző lre. 2-4mp. Nem mindig, random.
Biztos, hogy oldja a kijelzőt, mert alatta indulnak az appok, illetve ha hangos a készülék, hallani a feloldás hangját is. -
w333
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Global Dev ? nekem is most sokat javult az üzemidő

1 nap készenlét ebből 4 óra SOT és még van 46% az akkuból !

-
csabili74
aktív tag
Le szeretném szedni a dolgaim PC-re. A Syncios nem látja a telót, csak a fájlkezelő. Ki mivel szedi le?
-
HUTCHDB
nagyúr
Van, aki használ hivasrogzitest?
Ha igen, hol lehet kikapcsolni a redőnyök megjelenő értesítést? -
K82
őstag
válasz
DanielK
üzenetére
Mnden működik, de nem olvasod ezt a fórumot?
Jó lett volna a PE ha nem produkál random soft reboot-okat, a júniusiban majd helyrehozza. Holnap úgyis hónap első hétfője tehát jön a hivatalos júniusi security update, utána egy-két nap és meglátjuk.juve600: nagyon figyelj a P2XL kijelzőjére, eddig az volt egy egyetlen amoledes telefonom aminek sikerült beégetni, nem is durva használattal... És akármennyire is stock droid, érezni h "csak" 4GB van benne.
-
Istuu15
senior tag
Sziasztok. Clean installal felraktam a pénteki eu devet és azóta nem tudok bejelentkezni a youtube vanced appba. Ugyan úgy letöltöttem a micro g appot is. Másnak sem működik?
-
zako
tag
válasz
HUNited
üzenetére
Azért szar dolog lehet ilyen paranoiával élni, gondolom az ujjaidat is megszámolod minden kézfogás után...

Csak azt nem értem, hogy akkor miért használsz okostelefont, bankkártyát illetve internetet úgy általában. Nyomógombos telefon, készpénz és alufólia sisak!
Néhány évvel vagyok idősebb nálad, 1994-ben kezdtem internetezni, regisztráltam több ezer weboldalra, paypassos OTP-s bankkártyám van, szoktam Kínából rendelni (igaz, arra webkártyát használok), van Facebookom, Google accountom, MIUI-fiókom. Eddig még valahogy megúsztam, hogy ellopják az adataimat/pénzemet, nyilván csak szerencsém volt...
-
HUTCHDB
nagyúr
Jelző, vagy csengőhang csere miatt a telefonra letöltött hangfájlokat melyik mappába tegyem, hogy megjelenjenek a hangok között, és ne kellejen egyenként külső alkalmazásból meghallgatnom?
-
DanielK
addikt
Aki PE romot használ, attól kérdem:
Milyen a rom? Minden működik rajta? Üzemidő jó? A srác hogy megkapta a készüléket tudott normális romot készíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Illetve annyira be sem jön ez 9T Pro...