-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz
enginev3.0 #12595 üzenetére
Mivel dev <>stable kiadások között OTA frissítéssel nincs átjárás, így stable frissítésekhez először manuálisan fel kell tenni a stable kiadást
-
w333
félisten
válasz
enginev3.0 #12595 üzenetére
Szvsz. Stabil -ra fog frissülni
-
Digger
senior tag
válasz
zsoltiz #12591 üzenetére
Nekem jelenleg FZ1000 van, wifivel és Image App-al én is tudom vezérelni, de az új szelek szerint ez a visszafogott energiafogyasztású Bluetooth Low Energy lesz a jövő! A TZ95 idén jelent meg és ebben már az van. A wifihez képest sokkal kevésbé veszi igénybe a telefon és a fotómasina akkuját! Fotózás közben automatikusan átviszi a képeket és visszafelé pedig a GPS adatokat hozza át az EXIF adat kitöltéséhez.
Azóta nézegettem a MI8 adatait és jó eséllyel tudni fogja, mivel BlueTooth 5.0 hardver van benne!
Legalábbis remélem! -
Smiro
senior tag
válasz
Digger #12590 üzenetére
Imaging edge mobile.programmal használom a Sony QX100 masinát. Nem a telefonnak kell tehát tudni, progi kell rá. Az eszközöm egy objektív, a kijelző a telefon. Wifin, vagy Bt-on keresztül megy az adatátvitel. Ment saját SD karira, de akár a telefon memóba is. Szerintem az elv ua.
-
Digger
senior tag
A héten jön meg egy Panasonic Lumix TZ95 márkájú fényképezőgép.
A vezérlése, az elkészült képek folyamatos letöltése a telefonra, a fényképezőgép felébresztése bluetoothon keresztül is lehetséges egy olyan telefonnal, ami ismeri a Bluetooth Low Energy üzemmódot!
Légy szíves mondjátok, hogy ezt a ficsőrt tudja a MI8! -
zsoltiz
aktív tag
Én még nem állok vissza. Majd ha valamiért égető lesz.
Google camera megy a stabilon?
"Memóriával viszont sokkal jobban bánik a rendszer, míg Global Dev. a szabad memóriát max. 4GB volt addig a Stabil romon már 4.5GB is láttam !"
Az miért jó ha sok a szabad (nem használt) memória? Ez pont az egyik hibája a miui-nak. Én annak örülnék, ha minél több megnyitott app minél tovább a memóriában maradna. Legyen foglalt mind a 6 giga, de ne töltögesse újra az appokat. Csak ha kell, akkor dobjon ki valamit a memóriából, de ne tartsa a felét állandóan üresen (kihasználatlanul). -
w333
félisten
Na pár nap használat után leírom a véleményemet a Global Stabil -ról !
Amit észrevettem pl. hogy pörgősebb a rendszer és az animációk is sokkal folyamatosabbak, üzemidő szerintem javult, készenlétben alig merül valamit, dupla kopp is sokkal jobban működik persze van 1-2 hiányosság is pl. az értesítések eltünnek pár másodperc után illetve ha rádugom töltőre nincs animáció ami igazából nem zavar, elégedett vagyok a Stabillal
Memóriával viszont sokkal jobban bánik a rendszer, míg Global Dev. a szabad memóriát max. 4GB volt addig a Stabil romon már 4.5GB is láttam !
-
Gebriel
veterán
Media M.-ban most 80k a 64GB és 90k a 128GB ha valaki esetleg most akarna ilyen készüléket venni.
-
PeterPH
senior tag
válasz
FrankMonzano #12570 üzenetére
Megjelenése óta használom, semmi problémát nem tapasztaltam.
-
FrankMonzano
őstag
Érdemes használni a Poco launchert? Mennyire bugos? Akksit mennyire eszi?
-
HUTCHDB
nagyúr
Néhány órája feltettem az új eu romot (6.20) és tényleg megjavítottnak tűnik a kijelző fényerő probléma.
Nagyon szépen működik most a telefon.
-
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta vagyok "boldog " tulajdonosa egy ilyen saomi cuccnakEz van ,most már ezt kell szeretni.A snapdragon 845 proci és a bluetooth 5.0 párosítás elvileg lehetővé teszi a dual audio lehetőséget,(Samsung s8 például tudja
)egyszerre kettő eszközön is hallgatható a telefon által lejátszott zene.Akármennyire is túrtam a netet ez a telefon nem akarja
Van erre megoldás,vagy lehet később belekerül ez a funkció?Ill csak béna vagyok és nem tudom bekapcsolni? Csatlakozik egyszerre két eszközhöz is,de csak egyiken játssza a zenét.....A teló itthon vásárolt,csak a gyári frissítéseket kapta meg semmi mókolás nincs rajta.
-
w333
félisten
Jah igen, Eu dev és nyitott Bl az tényleg más
-
Peter.70
addikt
Köszönöm szépen a segítségeket
-
-
w333
félisten
válasz
enginev3.0 #12556 üzenetére
Én tegnap este mentem vissza Global Stabilra, Global Dev 9.6.13 volt rajta simán Beállítások / Frissítés / Updater
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ez dev-ről vissza lehet állni globál stabil-ra? Bl-ert nem szeretnék zárni. Úgy lehet hogy fel másolom a romot a telefonra, aztán jobb felül 3 pöttyel twrp-ben frissítés?
-
Karavik
veterán
6.9.20 lényegesebb változások: [link]
Nemsoká jön MIUI launcher részeként választható app drawer
-
gigabytman
tag
válasz
enginev3.0 #12551 üzenetére
Oké kikapcsolódott és nem kapcsolta be magát. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Holnap folyt. köv. -
laci laci
addikt
válasz
gigabytman #12550 üzenetére
Nézd meg a videót és a fórumtársak instrukcióit hajtsd végre és a videón pedig látod.. Ha nem megy,akkor próbáld meg később..
-
enginev3.0
félisten
válasz
gigabytman #12550 üzenetére
Igen, nyugodtan kikapcsolhatod, bár lehet magától be fog kapcsolni, de nem biztos
-
gigabytman
tag
Mindenek előtt azt kérdezném, hogy TWRP-ben / Reboot / Power Off lehetséges?
Hogy ne egye tovább az aksit (kb. 18%-ot) megkajált erölködik.
Ki lehet kapcsolni következmények nélkül? El lehet majd indítani fastbootban?
Ma már nincs rá több időm.#12545) laci laci: igen pesti vagyok a vidit még meg tudom nézni.
-
Karavik
veterán
válasz
gigabytman #12543 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
gigabytman #12540 üzenetére
és most miért izgulsz?
Már 2x leírtam
Letöltesz egy gyári fastboot romot, fel flasheled, és az egészet újrakezded kattintgatással xiaomitoollal, egyáltalán nem bonyolult, és nem szívatnád magadat feleslegesen(#12546) barackle@ Szinte biztos, hogy nála is ez van, én is belefutottam
-
barackle
tag
válasz
Nálam akkor volt ilyen, amikor csak wipe-oltam és nem formáztam a data-t, encryption miatt nem ment az EU rom. De ez sok hónapja volt, nem tudom azóta történt-e ebben változás.
-
laci laci
addikt
válasz
gigabytman #12543 üzenetére
Illetve ezt nézd meg Pesti vagy?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Ezt én nem értem.
A htc-nel volt korábban olyan bootlop, ami a kernel flash elmaradása miatt alakult ki.
Itt én ilyenről nem tudok, nem kell semmit külön a rom után feltenni.Kezd a legelejétől.
Tedd download (fastboot) módba, menjen a twrp utána annak megtartó img flashelese, utána full wipe (tehát a System is) utána a rom pc-rol fel és újra annak installalasa. -
retesz147
addikt
válasz
Mix 2s fórum összefoglalójában van Karavik leírása EU rom felrakáshoz. Nagyon frankó leírás.
Olvasd át, hátha valami lépést kihagysz. -
havri1
félisten
válasz
De úgy rakattintasz a reboot system-re?
Mi logo alatt pöttyök "futnak"? Kb 1-2 perc az első indulás, nem több! -
gigabytman
tag
Kedves fórumtársak!
Ebbe szerintem sikerült belebukni.
-12490-es Hsz-tól indult a kálváriám. Aki találkozott már ilyen esettel, és érti a dolog miértjét kérem segítsen. Igyekeztem követni az instrukciókat ott a sok kép. A telefon használhatatlan. -
laci laci
addikt
válasz
gigabytman #12537 üzenetére
Itt wipe... És
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12537 üzenetére
Tényleg hosszú idő, de azért nem 15-20p...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12535 üzenetére
Issoraz!!!
Indítsd recoveryben hangerő fel+power, és install rom.
Miután lefutott, ne wipe-olj, hanem egyből indítsd újra. (Reboot system) -
w333
félisten
Én most rakom vissza a Global Stabilt ... ha már a Global Dev megszűnik !
Kíváncsi vagyok milyen lesz, majd írok róla pár sort
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12530 üzenetére
Az első bootolas hosszú idő...
-
w333
félisten
válasz
gigabytman #12530 üzenetére
Wipe -nál a System -t ugye nem pipáltad be ?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12528 üzenetére
Húzd el és kész!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12526 üzenetére
-
w333
félisten
válasz
gigabytman #12524 üzenetére
Nem kell ... mehet a Swipe !
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12522 üzenetére
No, ez már jó lesz.
Tehát másold fel a letöltött eu rom zip-jet a telefonra, ami most ugye twrp-ben van.
Utána install gomb, kivalasztod az előbb atmasolt romot és elhúzódó a csuszkat.
Kb 4-5 perc a teljes flash.
Miután végzett ismét wipe-olni érdemes.
Wipe, majd advanced wipe, és kivalasztod a dalvik, cache, data részeket, csúszka elhúz.
Ez után újraindítás, reboot system. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12518 üzenetére
Azért írtam, hogy ne indítsd újra, mert nem fogod tudni, hiszen a telefonodon nincs System, nincs rendszer.
Nekem itt látta a pc.
Én még annyit megcsinálnek, hogy ujrainditanam a PC-t, és a telefont is twrp-ben, vagyis reboot-recovery.
Hátha látna a telefont utána.
A művelet előtt kihuznam az adatkabelt, majd az újraindítás után dugnam össze ismét a két eszközt.Egyébként download modod van?
-
enginev3.0
félisten
válasz
gigabytman #12518 üzenetére
Xiaomi flashsel tedd vissza a rendes romot, aztán meg xiaomi toollal jöhet a twrp stb... Felesleges szenvedni
-
Siriusb
veterán
válasz
gigabytman #12514 üzenetére
Én inkább örülnék a tanácsnak, mert amit mondott, az az alap, amivel kezdeni kell(ett volna), mielőtt belevágsz ilyesmibe, azaz ellenőrzöd, hogy felismeri-e a PC a telefont.
Azért mert ez a konkrét típusú telefonja nincs, még ismerheti xiaomi nyűgjeit. Bő három év sziamiaú után elmondhatjuk itt egy biztos, hogy semmi sem biztos. Ami 9 embernek működik, a tizediknek biztos nem fog, ha belegebed akkor sem. RN3PRO topikban ezt hívtuk xiaomi együtthatónak. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gigabytman #12515 üzenetére
Ha a twrp fokepernyojen vagy, a pc nem látja a telefont?
-
gigabytman
tag
válasz
gigabytman #12514 üzenetére
Félre értés ne essék, természetesen én vagyok a felelős. Nem olvastam eleget a fórumot.
Most kellene azt eldönteni, hogy kinek és milyen módszerben higgyek? -
gigabytman
tag
válasz
kurion #12511 üzenetére
Köszönöm, de ha nincs ilyen telód akkor szerintem ne..........
Ezt a telót eddig tökéletesen látta a PC. Fájlokat mozgattam oda-vissza. Akkor nem volt driver gond?
Most a twrp telepítés óta ilyen fos. Naivan azt hittem egzakt módon én is meg tudom csinálni. Még itt a fórumon sincs egyetértés a módszerek között. Ami az egyiknél működik, az a másiknál nem. Aki meg újként nyúl hozzá, az így jár mint én (torkos borz).
Közben látom a hozzászólásokat. Erről beszélek. Innen, onnan, amonnan is tanácsok ezzel meg ne ezzel, így meg ne így.
-
enginev3.0
félisten
válasz
gigabytman #12510 üzenetére
Mért nem csinálod xiaomitoollal és két kattintásból megcsinál neked mindent ?! 😄
Csak egy usb hibakereses meg bootloader kell neki
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Ide ne lépj be a twrp-n.
Ahogy alap helyzetben a twrp fokepernyojen állsz úgy dugd össze a telefont a PC-vel, és PC -nek látnia kell a telefont.
Nekem látta, és simán rahuztam a rom-ot a Windows intezoben. -
kurion
senior tag
válasz
Első sorban másik usb port, esetleg csatlakoztatás után nézd meg van e driver illesztési hiány, ha van akkor töröljünk keressünk hozzá másik drivert hátha. (Nincs ilyen telefonom általánosságban írom)
-
RTG
tag
válasz
gigabytman #12507 üzenetére
Nincs otg kábeled? Meg egy pendrive?
-
kurion
senior tag
válasz
gigabytman #12507 üzenetére
Mount-ban csatlakoztatod a PC-hez? Bocsi a képekből nem derül ki.
-
slice14
veterán
válasz
gigabytman #12504 üzenetére
TWRP-vel mountold fel az Internal storage-t és dugd rá pc-re a telót. Elvileg látnia kel.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
gigabytman #12504 üzenetére
Kösd össze egy usb kábellel a telefont a pc-vel, így a pc látja a telefont, át tudod rá másolni a ROM-ot.
Utána a telefont lehúzod és a TWRP-ből installálod, ennek folyamatát megtalálod az összefoglalóban. -
URap7
újonc
Sziasztok, úgy látszik megoldódik a villódzás. Leírom hátha valaki kerül hasonló cipőbe. A szervíz szerint a google account beállításaiban lett valami gebasz. Tehát mindaddig működik a telefon tökéletesen amíg vissza nem rakom rá a google fiókot és nem szinkronizál. Másik fiókkal semmi baj. Most egyenlőre arra próbálok rájönni, hogyan lehetne resetelni a google beállításokat, hogy a címlistán és naptár bejegyzéseken kívül felejtsen el mindent. A google supportal megy a levelezgetés.
-
gigabytman
tag
Köszönöm Urak (HUTCHDB, g_g_g).
Akkor elvesztettem a twrp-ét. Telepíthetem újból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged