-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Most nekiugrottam akkor.
Tehát bootloader nyitott.Hibakeresés bekapcsolva.
Rom letöltve,flash indít,fastboot logo on.Rádugom gépre,frissítem a listát,ott a teló,rámegyek,hogy flash,teló bal felső sarkában,hogy nyomj 1 gombot a kikapcsoláshoz.
És programból eltünik telefon és ennyi.
5let? -
havri1
félisten
Köszi!
-
g_g_g
Topikgazda
Többen használunk EU dev-et.
Magam részéről nagyon meg vagyok elégedve vele, mind stabilitásban mind fogyasztásban.
Az első 2-3 verzióval volt gond (bluetooth probléma) de mióta javítva lett, én nem olvastam itt sem komolyabb problémáról.Összefoglalóban az átállás menete, bootoloader nyitás, TWRP telepítés, ROM telepítése.
ROM letöltése:
xiaomi.eu_multi_MI8_9.12.5_v11-10 -
GAbre
veterán
-
havri1
félisten
Stabil volnalon még valóban nincs 10-es droid, én a dev (fejlesztőiről) írtam.
9.6.27 volt azt hiszem az utolsó dev globalon, onnan nincs már frissítés, így valóban le kell tölteni. Ebben majd megerősít más, ilyet még sose csináltam (dev-->stabil).
Megnézve az oldalt, van fastboot rom, én biztosan azt raknám fel.
Tiszta, új, ropogós rendszer, viszont minden ugrik.
De ahhoz kell nyitott bl. -
GAbre
veterán
válasz
havri1 #15391 üzenetére
A kollega mondta,hogy 9 van benne.
Nekem 10 global 9.6.27 beta van fenn.
Nekem kell stabil romra váltanom,és úgy frissíteni,vagy letölthetem a zip-et és mobil alól a frissítés tudja valaki?
Innen jó lehet letölteni? V11.0.5.0.PDTMIXM (Global) recovery letöltés -
GAbre
veterán
Gondolkozok,hogy mégis visszaállok mi 8 ra.
De tegnap se dobta fel miui 11et.
Nem kellett volna megjelennie már?
Mi 9en hetek óta megvan már -
DanielK
addikt
Mikor várható global stabilon az android 10 alapú MiUI 11?
Erről van valami infó? -
Ájvé
veterán
válasz
laci laci #15382 üzenetére
Soknak Lineage OS az alapja, de van ami a gyárin alapszik (miui.eu).
AOSP Android Open Source Project jelenti gyakorlatilag magát a tiszta androidot (ez bárki számára elérhető és felhasználható, nincsenek benne Google szoftverek, ilyen nyers androiddal jött a Huawei Mate 30 Pro is). Ez viszont egy optimizálatlan nyers szoftver, ahhoz hogy fusson bármilyen eszközön sok munkát igényel. -
huliganboy
addikt
-
beeep146
tag
Üdv!
Ismert probléma az, hogy fix fényerő beállításnál, használat közben ha lejár az 1 perc és elsötétül a kijelző, akkor ha megérintem a kijelzőt lényegesen kisebb fényerőt mutat?
Ha bekapcs gombbal ki és visszakapcsolom, akkor az arcalapú feloldás után újra a korábbi fényerőn lesz a kijelző.
Global 11.0.6 Stabil.
Köszönöm. -
Karavik
veterán
válasz
HUNited #15362 üzenetére
Mostanában nem változott, inkább valószínű, hogy korábbi félreértés okozott téves infót...
(#15358) huliganboy:
Megnéztem nálam full sávszélességgel tölt le Play Store-nól (12MB/s), plusz Igor-t megkértem (xiaomi.eu dev) csekkolja mi a helyzet Mi8 -on és nála sincs probléma.
Speedtest app-al milyen eredményt dob? Modem, Router-t próbáltad már újraindítani? -
Smiro
senior tag
válasz
Aryon87 #15371 üzenetére
Hát ja, szuper, hogy ennyi eszközt össze lehet hasonlítani, nem kis szórakozás volt
A MI8 nem is áll rossz helyen - az én szememben. Szerintem egy packet gépet simán kivált. Így egy nyári kaland fotózására - főleg az esti gcam váltással - elég is lehet még utómunka nélkül is. A tükrös fotók közt is volt jónéhány, ami megfogott.
Jó szemed van hozzá drusza
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #15357 üzenetére
ROM-al kapcsolatban a portolt kifejezést inkább arra használják, amikor egy adott készülék ROM-ját módosítják annak érdekében, hogy egy másik típusú készüléken bebootoljon ill. használható legyen.
Xiaomi.eu az custom ROM (gyári MIUI ROM módosított változata) aminek hivatalos China MIUI ROM az alapja. Alapjaiban, firmware szinten egyezik a gyári MIUI ROM-al (driverek, modem, baseband, kernel, security patch...), OS szinten pedig megtartva gyári ROM minden jóságát, de megszabadulva annak hátrányaitól és korlátaitól. Plusz xiaomi.eu saját fejlesztéseinek eredményeként tartalmaz olyan feature-t is amik nem része a gyári ROM-nak, pl:
- Testreszabható zárképernyő parancsikonok
- Privát DNS
- Választható alapértelmezett hangerő gomb viselkedés média vagy csengőhang
- Kikapcsolható töltő csatlakozás/leválasztás hang
- Választatható 5x3 kapcsoló kiosztás a redőnyben
- Választható App vault vagy Google feed a home screen bal oldalán
- Választható kereső szolgáltató Google vagy MIUI
- Választható felfelé swipe gesztus vagy alsó kereső sáv a kereső funkció használatához
- Home screen app ikon méret választás lehetőség
- Home screen app ikon kiosztás választás lehetőség
- Rendszerszintű betűvastagság állítás lehetőség
- Dupla érintés a home screen-en vagy lock screen-en a képernyőzáráshoz
- Választható App drawer (alkamzás fiók) alulról felfelé húzásra
- Stb... -
Ájvé
veterán
válasz
huliganboy #15367 üzenetére
Nem kell cserélned, ugyan ezt tedd vissza, csak mentsd ki az adataidat törölj le mindent és úgy tedd fel, belső tárhelyet nem is kell törölni. Egyébként ajánlott ezt megtenni minden új rendszer telepítésnél.
-
Ájvé
veterán
válasz
huliganboy #15364 üzenetére
Tiszta telepítéssel tedd fel újra (előtte mentsd az adataidat).
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #15358 üzenetére
Sziasztok!
Erre valaki? Már töröltem minden adatot, de így se jó..
Vam valakinek ötlete?
-
Pocak89
senior tag
Nálatok működik az értesítés jelző led a legújabb eu dev-nél? Töltés közben világít a led tehát nem azzal van a gond, de frissítés óta értesítésnél nem villog.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Az utolsó 2 frissítés óta a google play letöltések használhatatlanul lassuak...
Mi lehet a gond?
Mi8pro legfrissebb EU dev
-
Karavik
veterán
válasz
gigabytman #15349 üzenetére
Szerintem töltsd le külön és manuálisan telepítsd akár közvetlenül TWRP-ből vagy Updater-ből betallózva. Előtte TWRP recoevry-t frissítsd legújabbra, ha netán valami régi verzió lenne fenn nálad.
Elvileg simán ráfrissítéssel is működik wipe nélkül, én ennek ellenére tisztán váltottam Android10-re, mert agyon volt már használva az előző rendszerem.
Tiszta telepítéshez elegendő az új ROM telepítés után TWRP-ből Factory Reset (Wipe data, -cache, -dalvik) + Format Data és reboot to system. Format Data ez esetben opcionális, mivel ezt már korábban hivatalos ROM-ról EU ROM-ra váltásnál megtetted.
Fastboot ROM telepítéssel kipucolás sem feltétlenül szükséges, ez is user függő, viszont ez tényleg gyalul mindent maradéktalanul és a partíciókat is helyreállítja.
-
HUNited
őstag
válasz
gigabytman #15349 üzenetére
Mindenképpen érdemes tiszta telepítés előtt feldobni a legutolsó fastboot romot, hogy az EU romban nem lévő dolgokat (pl base, firmware, rádió, stb.) lefrissítse a legújabb verzióra.
-
gigabytman
tag
Szia Karavik!
Én még Eu.dev 9.9.3-on vagyok, 9-es androidon. Figyelve a fórumot azt látom, elérkezett az idő, hogy frissítsek a legfrissebb EU.dev-re immár 10-es androidon. Már nem látok bejegyzéseket kritikus bug-okról. Megnéztem updater-ből, hogy mit szedne le, de ez értelmetlen:
Most hétvégén lesz időm telepíteni, szeretnék egy stabil rendszert megalapozni.
Kérdésem: Mivel elég nagy verzió ugrás lenne, ajánlott-e ilyenkor a legutolsó Fastboot Rom-mal takarítani és utána mehet fel az EU.dev? Vagy TWRP-ből csak simán betallózva felteszem a mai EU.dev-et? -
doc
nagyúr
Sziasztok!
Android Auto nem megy, ugyanazzal az autoval/kabellel masik telefonnal jo.
Talaltam olyan tippet hogy ki kell kapcsolni a Dual appokat, valoban ez a megoldas?
Mashogy nem oldhato meg? A dual kell a robotporszivo miatt, de csak jo lenne az android autot is hasznalni...
(Mi8, aktualis EU ROM) -
artyursus
csendes tag
Sziasztok!
Édesapám egy ilyen telefonnal rendelkezik nagy megelégedésére. Az a kérdésem hogy ez a telefon támogatja e a vezeték nélküli töltést? Tudnátok segíteni milyen típusú töltőt érdemes venni ha igen? Köszi előre is! (Karácsonyra lepném meg az Öreget)
-
pmatthew
tag
Sziasztok,
Mióta feltettem az Android 10 alapú xiaomi.eu dev romot (9.11.28), a TWRP (3.3.1-1) nem tudja decryptálni az SD kártyát. Korábbiaknál gond nélkül működött, kérte a képernyőzár kódot és decryptált.
Hogyan kapcsoltam be az encryptet?: Minden telepítés után a /vendor/etc/fstab.qcom-ban átírtam a /data sorban az "encryptable=ice" erre: "fileencryption=ice". Ezzel sem volt gond eddig, több újratelepítés után sem.
Miért kell nekem encrypt?: Nem kéne amúgy, csak a céges email (outlook) csak akkor működik ha be van kapcsolva a készülés titkosítás.
Most frissíteném a legújabb verzióra a ROM-ot, de félek hogy adatvesztés lesz a vége a fentiek miatt. Van valakinek ötlete a megoldásra? Úgy néztem van újabb TWRP (3.3.1-2), az esetleg megoldhatja?
Kösz
-
HUNited
őstag
válasz
bacsis #15329 üzenetére
A garjegyedtől függ. Ha egyedi sufniGSM-es, akkor csak náluk tudsz javíttatni (bejelentkezhetsz 728. szerencsétlennek akinek tartoznak, talán kapsz pár fillért). Ha rendes Xiaomis / Wayteq-es garjegyed van, akkor mázlid van.
De azért az jó hív, hogy fattboot van. Otthon is nekiállhatnál megpróbálni megjavítani, a topikleírás eléggé részletes. Bár ahogy elnéztem nagyon nem vágod a témát. Ha nincs garid, akkor viszont kb nagyobb kárt már nem tudsz okozni...
-
sntt
csendes tag
gearbestes új telefonon nyitottam bootloadert, telepítettem twrp-t
a bolti globalra a twrpben telepítettem a legfrissebb eu romot
mennyi idő az első elindulása a rendszernek?
már egy órája dolgozik rajta, kezdjek aggódni? ha valami nem oké, hogyan tovább? -
Zsoleszhun
addikt
Tölthető is xiaomi.eu_multi_MI8_9.12.5_v11-10.zip
-
l86544
aktív tag
Lesz ma friss ROM?
-
IG55
senior tag
Arra van tippetek, hogy az "unlock by bluetooth device" funkcióra melyik service vagy folyamat a felelős? Sokszor nem működik annak ellenére sem, hogy a Mi Fittel épp szinkronizál a Mi Band 4-em, tehát a kapcsolat biztos megvan a bluetooth device és a teló között. 11.0.5 globál stabil van fönn. Arra gondolok, hogy kilövi a háttérből a felelős service-t az oprendszer.
-
Ezt nem hiszem el... hívnám az üzletet ahol vásárolva lett a készülék "mxp store" Majd egy gép szól bele, és elkezdni nyomni hogy az üzlet felszámolás alatt van szóval jól beszoptam... Ezt nem mondta hozzá, de kb ez a lényeg...
Van ilyenkor valami B terv, ahova vihetném a telefont gariztatni, vagy így jártam? -
-
-
oOKitsuneOo
tag
válasz
oOKitsuneOo #15319 üzenetére
Rendben megoldódott.
/Dara/System/user/0/locksetting.db
Ennek a törlése után be tudtam tanítani az ujjlenyomatom. -
oOKitsuneOo
tag
Üdv, az lenne a problémám, hogy nem tudok beállítani se jelszót se pint se ujjlenyomatot. Arc alaput sikerül de szó szerint nem működik és a patternt sem kér. Volt egy twrp backup visszaallításom. Minden működik csak a képernyőzár nem. Újratelepítés nélkül meg lehet oldani? Kellene egy visszaállított alkalmazás mindenképpen.
-
-
-
V.Dave
senior tag
Vodafone nal működik már valakinek a Volte?
-
havri1
félisten
válasz
bacsis #15311 üzenetére
Alapban zárva igen. Azért érdemes amúgy nyitni, mert ha ilyen van, és van fastboot mód, akkor tudsz tenni rá gyári romot.
Ha nincs nyitva, akkor ez a lehetőség nem működik.
Kikapcsolt állapotban, hang fel + power?
Ha van gyári recovery, az már nyert ügy. Valószínűleg bootloop-ot kaptál, rosszul ment fel a rom, vagy megszakadt a telepítés. -
-
-
-
Sziasztok!
Megérkezett a kislányom (Redmi note 6) készülékére (is) a MIUI11-es frissítés... mondom gyors rakjuk fel... elkezdte telepíteni, leraktam a készüléket az ágyra, mondom had csinálja... még 60%-nál ránéztem a kijelzőre tette a dolgát... kis idő múlva nézném mi a helyzet, fekete kijelző.... basszus.. kapcsolom be a készüléket, felvillan az MI logó, majd kikapcs...
sikerült akkor téglásítani és akkor ennyi volt a pályafutása a készüléknek?
Pontosan ugyanúgy történt a frissítés mint az én MI8-asomon, meg a Zasszony MIX2S-én is... nem votl semmi gond de ez a Redmi note 6 most letérdelhetett? s vajon miért? az akku is fel volt töltve mikor nekiállt... -
tib78
tag
Hali, MIUI11 v11.0.4.0 eu stable ROM.
A gugli alkalmazások nem hajlandóak mobilneten működni. Egyszerűen azt irja, hogy offline vagyok, miközben fb, viber simán megy. Hangouts, gmail meg semmi. Minden jogot megadtam, mobilnetre nincs korlátozás, akkukrzelő sem törli. Valakinek ötlet? -
csapee
őstag
Érdekes szoftverhibam van Mi8 Pron-n. Sötétben random időnként a Chrome böngésző alatt a világos hátteret felveszi teljes fényerőre és utána le (kvázi stroboszkop). Vissza gombra abbahagyja.
-
st6969
őstag
Olyannal nem találkoztatok, hogy megnyitjátok a gyári böngészőt, keresés céljával beírtok valamit a címsorba, majd "enter gombra" bezár az app? Már sokadjára csinálja az utolsó frissítés óta (Global stabil). Újra megnyitva, ismét begépelve (ill. csak elkezdve, mert felajánlja) jól működik.
Fura és idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged