- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
A legfrisebb Eu dev romhoz valami letöltést tudtok linkelni? Nekem a 9.5.30 óta OTA frissítésnél minig hibát dob és nem frissít.
-
HUNited
őstag
Azért írtam le ennyiszer, mert ennyiszer hallottam hogy "de nekem jó". Szívesen leakadok a témáról, de én nem a MIUI jóságáról szeretnék hallani hanem az alter romok szabad választásától. Nem értem miért kéne meggyőznünk egymást, hiszen neked jó nekem nem, nem vagyunk egyformák. Nem mondtam soha hogy te is telepíts PE-t, én csak védekezek, hogy miért nem jó NEKEM a MIUI. Ha én nem akarlak téged meggyőzni róla, hogy nem jó, akkor te és még páran miért akarnak meggyőzni hogy márpedig jó.
-
K82
őstag
válasz FrankMonzano #12396 üzenetére
Miért akarsz kijelentkezni onnan? Működik anélkül is.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
w333
félisten
válasz FrankMonzano #12396 üzenetére
Lassan én is visszamegyek, amikor majd lesz egy kicsit több időm hogy mindent újra belakjak
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz FrankMonzano #12394 üzenetére
Más is ment már így vissza stabilra és nem volt gond
Google és Mi fiókból jelentkezz ki !!!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
K82
őstag
válasz FrankMonzano #12392 üzenetére
Az adb-s parancssor mindig működik, függetlenül a BL állapotától. ARB-től pedig nem kell tartani, nem 8.1-es androidra fogsz "frissíteni".
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
g_g_g
Topikgazda
válasz FrankMonzano #12390 üzenetére
-
g_g_g
Topikgazda
válasz FrankMonzano #12387 üzenetére
Kérdés, hogy a bootloader nyitva van-e?
Ha nincs, akkor fastboot ROM nem jöhet szóba, csak a korábban írt lehetőség a telefon frissítés menüjéből.
Az ARB állapotát tudod ellenőrizni az összefoglalóban lévő módszerrel. -
havri1
félisten
válasz FrankMonzano #12387 üzenetére
Arb miatt nem tudom, stabil vonal nekem "kínai" nekem még nincs ez az arb azt hiszem aktiválva, de én Fastboot-al ráereszteném a legfrissebbet.
[ Szerkesztve ]
havri
-
FrankMonzano
őstag
válasz FrankMonzano #12386 üzenetére
Bocs, g_g_g-nek címeztem, de neked is szól havri1!
[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
Az első mondatoddal volt bajom és mivel te írtad, nyilván neked írtam. Majd elolvasom, hogy a topikgazdának mi is a feladata, de ha jól emlékszem, amikor már bejelentetted, hogy te leszel, akkor írtál elvárásokat. Azóta is volt néhány kioktató megnyilvánulásod, de akkor hűvösebb lehetett valóban, és nem szóltam. Most lehet, tényleg melegebb van. Itt senki nem volt trágár, ami indokolhatta volna a figyelmeztetést, amihez egyáltalán van jogod, vagy csak jelezni van jogod a moderátornak? Ez meg kerekasztal, ha elvárásaid vannak a témát illetően, nyiss egy zárt topikot, ott te határozatod meg a témát, s hogy kinek adsz teret. Én befejeztem, nyilván elolvasom az esetleges választ is, de már nem akarok ezzel tovább foglalkozni. Ez meg kikívánkozott. Kikérni magadnak meg nincs mit, ezt akár én is írhattam volna, mert te akarsz berekeszteni témát. De gondolom az érdekesebb és szakmaibb, hogy honnan érdemes MI 8-at venni, ki milyen tokot és fóliát használ és jobb-e, mint 100 másik.
Danex: igazad van, leírtam mivel volt bajom. Az első mondat.
Laci: majd átgondolom, hogy máskor merjem-e leírni a véleményem, vagy csak magamban dohogjak. Te leírtad a te véleményed én is az enyémet, ki-ki tanul majd belőle. -
g_g_g
Topikgazda
válasz FrankMonzano #12381 üzenetére
Utolsó stabilt innen le tudod tölteni: Global stabil ROM Mi8
Itt van angol nyelvű leírás: LeírásDe az összefoglalóban is megtalálod ennek a menetét.
Mindent törölni fog, tiszta rendszered lesz, illetve figyelj, hogy a Google és a Mi fiókokból jelentkezz ki mielőtt elkezded a folyamatot. -
havri1
félisten
-
FrankMonzano
őstag
válasz FrankMonzano #12362 üzenetére
A 9.6.13 global dev-re rá tudok rakni régebbi stabil verziót, vagy van ennél újabb stabil?
-
szabog74
aktív tag
Global dev 9.6.13 akksi tapasztalatok már vannak? 9.6.4 jól teljesít ilyen téren nálam.
-
havri1
félisten
-
bullw
tag
Lassan majd csak eljutunk oda, hogy akik már kiszórakozták magukat ezzel a telefonnal, azok csak lelécelnek innen.
Jajj, ki jött egy új teló, megveszem, nyomkodom és majd jól leszólhatom ami nem tetszik. Arról is írhatnátok ami jó.
Én támogatom a topik gazdát, mert igaza van. Nem kéne mindig azzal teleszemetelni, hogy valaki 10 hozzászólásonként beírja, hogy szar a teló, és eladja, és ezt meg azt vesz. Kb annyira érdekel ez engem is, mint gondolom mást. Csináljatok egy mit veszek majd topikot, és ott durrogjatok. Ha valaki idejön infóért, az nem biztos hogy néhány ember hülyeségére kíváncsi...
Gyerekek vagytok, és nem a korotokra gondolok, hanem a felfogásotpkra. Én szívesen olvasom, hogy egy nem miui rom mit tud, mert az a telefonhoz tartozik. De én nem váltok, mert a stabil nekem megfelel arra amire kell. Akinek meg nem tetszik a rom, vagy a hardver, az megtehetné nekünk többieknek, hogy szépen eladja a készüléket és nem zavar itt többet... -
Danex
addikt
Én azért kiállok a topikgazda mellett, 2 hete csak azt hallani, hogy néhány embernek nem tetszik a miui és egy kalap szar használhatatlan a telefon. Akkor szeláví, egyáltalán nem produktívan kommunikáltok csak fikáztok, nem azt beszélitek, hogy ebben a romban ez jó volt próbáld ki így, hanem egy nap 4* leírjátok ugyan azt, hogy nektek miért nem jó a MIUI.
Van helye a panasznak de az a mérték ami itt folyik hetek óta már tényleg spambe ment át.
Peace
-
aerol
tag
skacok, látszik, hogy hétvégén k*va meleg volt, kicsit megmihálylottunk, nem?
HUNited: csak egy ötlet, miért nem csináltok egy Xiaomi MIUI topic-ot? Benne lehetne sok okosság a sima ROM-tól kezdve a az EU ROM-on át PE-n át a jó ég tudja milyen ROM-ig.
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
g_g_g
Topikgazda
Elfogadom, hogy nem a legszerencsésebb volt a megfogalmazásom, ettől függetlenül a véleményem továbbra is tartom.
A topikgazdának nem kizárólag az összefoglalóval kapcsolatban vannak feladatai, hanem, hogy a beszélgetés megfelelő stílusban, hangnemben és szakmai szinten történjen illetve a PH lapcsaládon belüli fórum szabályokat próbálja betartatni.
Én ezt szívesen csinálom a legjobb tudásom szerint.
Viszont a személyeskedést nem értem és teljes mértékben visszautasítom.#12371 HUNited
Nagyon nem tartom korrektnek, hogy olyan dolgokat sejtetsz ami nem igaz.
Nem fogsz olyan hozzászólást találni, ahol a PE/Alter ROM-okkal kapcsolatos információk ne fértek volna el vagy ne segíthetett volna benne bárki.Részemről ez a téma lezárva.
-
HUNited
őstag
válasz noorbertt #12367 üzenetére
Tudsz olyan magyar fórumot, ahol PE/Alter rom témában lehet beszélgetni, és nem csak annyi választ kapsz hogy a MIUI fasza (amivel ha nem értesz egyet, csak egy megtűrt troll vagy), hanem érdemben is?
Topikgazdának: Ez a MI8 topic, nem a Mi8 miui specifikus topikja, legalábbis a neve alapján. Részemről befejeztem.
-
Smiro
senior tag
Már bocsi, de a teret itt nem te adod. Kérni lehet, hogy az adott témát fejezzük be, mert szerinted... Stbstb. De nem rendőr vagy és nem hatalmon lévő pártkatona. Összehoztad az összefoglalót, köszönet érte, frissíted, pláne, de én nem választottalak elnöknek, parancsnoknak, stbstb. Szóval csak szerényen, mert több jogod nincs, mint másnak, kevesebb sem, legfeljebb több hozzáférésed. A telefonnal meg összefügg az is, ami "hajcsa", ráadásul senki nem hülyeséget ír, legfeljebb a vélemények mások. Szóval hagyd otthonra a főnökösködést, már ha az acconypajti hagyja. Magánvélemény vóóót.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Karavik #12355 üzenetére
No csak nem az igazi ez a váltakozó képernyőzár.
Atallitottam Indiara a régiót, és meg is jelent a váltakozó képernyőzár lehetősége.
Be is aktivaltam, de kb 5-6 kép van beépítve, hiába jelöltem be az összes lehetőséget a választható kepfajtak közül.
Gondoltam teszek be akkor sajátot, de csak 4 db-ot engedélyez.
Ajánlásod alapján gondoltam letöltöm a mi wallpaper Carousel apk-t, de azt még nem lehet feltelepiteni, mivel hibát dob." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
g_g_g
Topikgazda
válasz HUNited #12365 üzenetére
Szeretném kérni, hogy fejezzük be ezt a témát, úgy gondolom adtam elég teret ennek a kifutására.
Ennek már nincs köze a telefonhoz.
Mindenkinek meg lehet erről a témáról a véleménye, de ez nem az a topik ahol ezt ki kell beszélni.
Biztos lehet olyan topikot találni ahol ennek helye van.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
válasz DanielK #12340 üzenetére
Az A2 egy szar telefon (nincs benne NFC = szar, ÉN szerintem), ráadásul tudtommal nem is stock, az az A1 volt.
iOS = zárt. Apple = ördög. Ne menjünk ebbe bele, nem fogunk egyetérteni. Aki apple terméket vesz, az tudja hogy nincs szabad döntése semmi felett, játékszere néhány divatdiktátornak.
A Xiaominál ez nem így van (volt korábban). Alapból adták a MIUI-t, de ha akartál szabadon válthattál. Én NEM a Xiaomit gondolom szarnak, hanem a MIUI-t. A Xiaomit csak inkorrektnek tartom, ma már nagyon nem az a szemlélet, mint régen volt. Hol van már a csak 5%-os árréssel fogunk dolgozni irányvonal (olvass utána ha nem tudod miről beszélek), most már minden kell. A MiFit-nél ez azért nem zavar, mert AdGuard jól szűri, még egyenlőre. Mert ugye megvettem a hardvert, amihez ő a vételáron felül igényt tart arra is, hogy a hülye reklámjait bámuljam... A jó nagy fenéket. Fizettem érte, használni akarom, további kötöttségek nélkül.
-
HUNited
őstag
válasz Karavik #12339 üzenetére
A Google-tól is óvakodok. Írtam már párszor, a Google hirdetési rendszerével foglalkozom, illetve ez a tevékenységem egyik alappillére. Nagyon jól tudom, hogy mit csinálnak, és le is tiltom, nekem soha egy reklám sem jelenik meg (kivétel a Youtube, mert azt nem lehet normálisan szűrni mobilon csak a Vanceed-el, ami meg nekem nem működött jól). És hidd el, ha letiltod az adatküldést azokban az appokban, ahol lehet, akkor a Google ezt tiszteletben tartja (próbálná meg nem azt tenni, akkor még durvábban járna mint ahogy az elmúlt hónapokban - EU bírságok). Nem beszélve arról, hogy egyik szolgáltatásánál sem teszik KÖTELEZŐVÉ a mobiltelefonszámod megadását. A MIUI-nál eltüntethetetlen értesítés jelenik meg egészen addig, amíg nem aktiválod a SIM kártyádat (elswipeolhatod, de rövid időn belül újra előjön), a készülék BL feloldásához meg egyenesen kötelező. Csak mondom, ha ők lennének a Google, már ezért milliárd eurós bírságokat kapnának.
-
HUNited
őstag
válasz noorbertt #12337 üzenetére
Nekem volt ilyen még amikor új volt a telefon, itt is írtam róla. Több ezer blokkolt kérés AdGuardban néhány perc alatt. Csak a telefon újraindítása oldotta meg. És véletlenszerűen néha ezt csinálta. Ha azt vettem észre, hogy rövid idő alatt merült a telefonom igen sokat, és melegedett, akkor tudtam hogy ez volt. De hál isten hamar nyitottam a BL-t, és nem volt vele többet gond, mert EU alatt le tudtam törölni roottal az összes ilyen baromságot.
Egyébként ennek a megakadályozására van valami ötleted? Tehát hogy nem a tűzfal fogja meg a milliónyi próbálkozást, hanem nem is próbálkozik?
-
g_g_g
Topikgazda
válasz FrankMonzano #12360 üzenetére
Egyszerűen letöltöd a stabil ROM-ot és a gyári frissítés funkcióval telepíted.
Összefoglalóban részletesen le van írva a menete. -
FrankMonzano
őstag
Üdv! Láttam ezt a global dev-es mizériát és szeretnék visszaállni global stabilra. Valahogy vissza tudok kerülni rá úgy, hogy ne kelljen PC-hez csatlakoztatni a telót?
-
bojtix
tag
válasz Tarokk79 #12345 üzenetére
Kipróbáltam a júniusi verziókat, de vissza is ment a májusi, mert nekem úgy tűnik, hogy a képek minőség hasonló, de az újak a valósághoz képest világosabbak, és valószínűleg ezért a színeik is fakóbbak.
Direkt autómatán lőttem több képet is javított hdr nélkül, ugyan arra a pontra fókuszálva.xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
Karavik
veterán
válasz HUTCHDB #12356 üzenetére
Settings > lock screen & password > Wallpaper Carousel
Xiaomi.eu ROM-al alapból elérhető rendszer szinten, ha global ROM-ot használsz, akkor csak India régióval válik elérhetővé.
Másik lehetőség, hogy letöltöd Wallpaper Carousel-t APK mirror-ról[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Karavik
veterán
-
zsoltiz
aktív tag
válasz Pocak89 #12352 üzenetére
A menüben ahol bekapcsolod oda van írva alá, hogy ronthat a képminőségen. Ez ilyen, oneplus-nál is ez van. Bár én lilás köröket nem tapasztaltam, de én is észrevettem, hogy a színek kicsit mások, talán fakóbbak. Sötétben ez pont nem zavar, többet ér az, hogy nem villog.
-
Pocak89
senior tag
Amikor bekerült ez a csíkozódás csökkentő cucc egyből bekapcsoltam. Egy idő után feltűnt, hogy sötétben alacsony fényerőn rondább a kép. A wifi és egyéb gomboknál lilás kör volt messenger dark mode is ronda. Így használtam egy darabig mert azt hittem a frissítés miatt ilyen aztán eszembe jutott, hogy bekapcsoltam azt az opciót. Kikapcsolás után visszaállt és végre normálisan néz ki. Nemtom, hogy ez csak ilyen egyéni dolog-e, hogy érzékeny rá a szemem.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
HUTCHDB
nagyúr
Magazin (váltakozó) zarkepernyot be lehet valahogyan állítani?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Van egy betört kijelzős Mi 8-unk. Az érintéseket érzékeli, tehát elég lehet az üveget kicserélni. Megoldható ez ennél a modelnél? Tudtok BP-n olyan helyet, ahol tűrhető áron megcsinálják? -
buc01
tag
G.D.9.6.13. alatt megszűnt a képernyő villanás bekapcsoláskor, csíkozódáscsökkentés mellett.😀😎
Sajnálom, hogy megszűnik a G.D.😥, szeretem🌞✌️😍. -
bojtix
tag
válasz Tarokk79 #12317 üzenetére
Elvileg jót töltöttél le. Én is csak a full manual módot hiányolom... Egyébként a gyárihoz képest sokkal jobb képeket lehet vele lőni. A videót meg nem próbáltam, így arról majd más nyilatkozik.
Most nézem, hogy vannak fent újabb verziók is. Kipróbálom hátha valamelyikben bűvültek a beállítások.xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz laci laci #12341 üzenetére
Én még most adtam el a mate 20 pro-t, maradok XIAOMI vonalon.
Jó a Huawei, de mint írtam, nekem jobban kézre esik a mi 8.
Kamera meg a fene sem tudja.
Hol ez, hol a másik a jobb...
Akkuban dettó egyforma a két telefon." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DanielK
addikt
válasz HUNited #12335 üzenetére
Én telefonszámmal hoztam régen létre a miui fiókot. Semmi spam nem jön a mail címemre.
Én jobban örülök hogy nem lesz dev verzió. Csak tényleg azok fogják tesztelni, akiknek kell.
Gondolom elegük lett a sok felháborodott usertől, akik panaszkodtak egy beta romra. Ami beta, ott benne van a pakliban hogy nem 100% valami.
Én iosen sem használtam beta szoftvert.
Örülök, hogy visszajöttem stabilra, nagyon jól funkcionál a telefon.
Nekem tetszik a miui, mivel nagyon hasonlít az iosre. Könnyebb volt váltani. Semmi nem hiányzik belőle.
Igen, én is szívesen vennék pixel telefont, de 150-180e Ft-nál nem adnék többet egy telefonért. Sajnos az olcsó pixelek meg olyanok amilyenek hardverben. Meg az a nagy káva?!
Ár/érték arányban bitang jó telefon a mi 8 vagy a mi 9!
Ez olyan, mintha megvennéd az apple valamelyik gépét, aztán inkább linuxot telepítesz rá, mert a mac os nem tetszik. Akkor minek veszed meg? Azért az hogy miui van rajta, a vásárláskor tudható volt. De ott az A2 vagy a Nokiák, ha tiszta android kell rá. -
Karavik
veterán
Az, hogy számodra nem felel meg a MIUI azzal nincs gond, olyan custom ROM-al használod amivel csak akarod, vagy eladod a telót és veszel egy nem Xiaomi-t, ha úgy érzed rosszul döntöttél ezzel a márkával. Ez nem egy életre szóló elkötelezettség, nem az életed múlik rajta csak egy telefon...minek ezen ennyit rinyálni?!
Nekem még nem loptak el semmilyen adatom, spamot se kaptam Kínából, de ha ilyen fóbiáid vannak akkor a Google-tól is óvakodj...
Nem rosszból, de szinte már csak erről szól a topik...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUNited #12336 üzenetére
Nekem spec. bejön a MIUI.
Lassan 9 éve használom kisebb kihagyasokkal.
Nehéz eltalálni egyébként az emberek igenyeit, de nekem semmilyen hiányérzetem nincs.
Lehet szidni, de más rendszerekben is van hiba.
Ráadásul a mi 8 jó akkuban, erős a hardver, jó kamerában, jó ujjlenyomatolvasóban, jó a face ID is, és a kijelző is igencsak színhelyes!
Most párhuzamosan használom egy mate 20 pro-val, és inkább a mi 8 cat kapom fel, mert valahogy jobban szeretem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
noorbertt
őstag
++100
Egyelőre PE rom és majd kiderül mi lesz a sorsa, mivel ezeknek nagyon gyorsan romlik az ára és használt telefont nem vagyok hajlandó venni.. így várok míg lesz egy árban és minőségben jó pixel.
Miui fanoknak érdemes lenne feltenni egy pihole-t a hálózatra xd a telefon gyári rendszeren képes megfőzni magát ha letiltasz egy egy hazatelefonálást, mert addig próbálkozik amíg el nem küldi és visszajelzést nem kap.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
A "soha nem volt zsákbamacska MIUI" résznél neked is szánom az előző postom első bekezdését.
Nem érzem az üzeneted személyeskedésnek, és én sem teszem azt (érzéseim alapján). Nem kell mindenben egyetértenünk, neked és sok más felhasználónak megfelel, és ennek hidd el nagyon örülök. Csak azért vagyok szomorú, mert én úgy érzem csapdába estem, és én nem azt kaptam amit vártam.
-
HUNited
őstag
Hát azért ez nem egészen így van / volt. A Xiaomi mindig nagy hangsúlyt fektetett (korábban) arra, hogy a telefonjai jól ROOM-olhatóak legyenek. Igazából a BL nyitási lehetőséggel valamilyen szinten még most is biztosítják ezt, de egyre kevésbé, és egyre megnehezítik az ember dolgát. Anno 2-3-4 éve, amikor még RM Note2-m volt, hatalmas felháborodást keltett, hogy a nem is tudom már melyik telefonjukat zárt BL-el adták ki, már akkor nagyon sokan elpártoltak a márkától. Ráadásul a saját fórumaikon is megtűrték az alter ROM-okat. Eljutottunk odáig, hogy nem tudom hány hetet kell várni a BL nyitásra, és tulajdonképpen ezzel zsarolják a felhasználókat, hogy megadják a telefonszámukat, meg MIUI fiókot csináljanak és ilyen baromságokat. Amióta MIUI fiókom van, azóta kapom tonnaszám a GMailbe a kínai nyelvű spam-et, szóval undorító húzás, de az ember a szabadságáért megteszi.
Most elkezdték szívatni a népet, MIUI fronton is (lásd nem lesz több dev build, először csak az olcsó telefonokra írták, meg a régiekre, aztán most már mindre), de ilyennek tekinthető a legdurvább ARB metódus is, amivel téglásítható a telefon, és talán valami kínai hülye gyerek az ezeréves fiókjával jó pénzért életet lehel bele (és ez NEM a Google elvárása).
Az MDA nem kikapcsolható, egyik leírással sem 100%-osan, mert reklámok lehet nem jelennek meg, de küldi az infót kínai szerverekre (tegyél fel egy tűzfalat és meglátod), gyakorlatilag akkor is az adataiddal kereskednek. Csak mellesleg, ha Európai/USA cég lennének, a GDPR nem engedélyezné ezt.
Sokáig sorolhatnám hogy számomra miért nem felel meg a MIUI, és tudjátok az a rohadt nagy helyzet, hogy nem értem miért a Huawei-t szopatják a jenkik, a Xiaomi sokkal de sokkal nagyobb veszélyt jelent (valszeg azért, mert a Xiaominak az USA-ban nincs akkora keletje).
De tényleg, pár szóban összefoglalva: Régen az vett Xiaomi telefont, aki szabad döntésre vágyott. Ma az, aki 2 forinttal olcsóbb vételárért hajlandó az összes adatát átadni nekik.
Hát tőlem nem kapnak semmilyen adatot, inkább random reboot néha. Vagy fogom és felgyújtom, és veszek újra egy ASUS-t.
Never Again.
-
Siriusb
veterán
Ennél a telefonnál nem tudom, mi a helyzet, épp csak bekukkantottam az xdá-s fórumára, de a Redmi Note 3 pro-nál nagyon tolták és a mai napig is fejlesztik a custom ROM-okat. Persze sok idő kell, hogy minden működjön, várni kell, amíg valaki talál egy-egy problémára megoldást és bedobja a közösbe, de az említett készülékre Android, 6, 7, 8, 9 alapú ROM-ok is vannak. Jelenleg én 8.1-es Havoc-kal használom, teljesen jól működik (1-2 év után az ember nagyon megunja a MIUI-t). Sokáig a xiaomi.eu ROM-ot használtam, az általában elég jól össze volt rakva.
Gyorsan ránéztem XDA-ra, Pixel: 300k látogatás + 3k válasz, Havoc 400k látogatás + 4k válasz, szóval azért van ott érdeklődés.
-
Smiro
senior tag
válasz HUNited #12330 üzenetére
Nem azt írtam, hogy az vagy, hanem azt, hogy az utóbbi hozzászólásaid lassan azt a szintet ütik meg. Én az elejétől olvasom a fórumot, de aki most esik be, annak ez jöhet le. A házigazdával meg ott értek egyet, hogy szerintem sem alter romra lett fejlesztve ez a teló, ahogy általában más telefon sem. Igen, mindig vannak olyanok, akik megveszik a gyári Ferrarit és az első út a tuning műhelybe vezet. Aztán lehet, hogy az új szoftver nem úgy jön össze, és netán ki is gyullad a verda. Nehéz úgy telefont venni, hogy nincs kompromisszum. Szerintem. Az meg ritkán jön össze, hogy tökéletes legyen romolgatással. Mert valamitől soha nem lesz kerek. Ezért meg puffogni szinte kár, vagy olyat kell keresni, ami közel áll az elképzeléshez, de csak amiatt fikázni a telefont a saját fórumán, mert egy-két embernek nem jön be az, ami soha nem volt zsákbamacska (MIUI), szerintem felesleges. Elnézést a személyeskedésért, nem annak szántam, de korábban valóban másképp írtál a telefonról.
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
Topikgazda
válasz HUNited #12331 üzenetére
Az az érzésem, hogy azért nem fektetnek több időt, energiát ezekbe az alter ROM-okba, mert egyszerűen nincs rájuk érdemben igény.
Nyilván itt most globálisan kell ezt érteni, nem mondjuk a PH aktuális fórumámak látogatóira levetíteni.
Ez a telefon a MIUI rendszerre lett kitalálva és szerintem ezzel alapvetőn nagyon jól is működik.
Ha komoly igény lenne egy ilyen jól működő alter ROM-ra, akkor biztosan megcsinálnák, de nem csinálják......
Szóval akinek a MIUI nem opció, az csak a hardver miatt nem biztos, hogy a legjobb döntést hozza ezzel a telefonnal. -
HUNited
őstag
LOS = Lineage OS?
Betűről betűre egyetértek veled, kár hogy a többiek ezt nem értik és trollkodásnak veszik.
Áprilisig volt olyan alter rom, ami stabil volt, és minden működött rajta? Érdemes lehet olyat feltenni?
Érdekes egyébként, hogy az új PE már nem májusi hanem júniusi vagy júliusi (nem tudom hogy adják ki ezeket, de a legújabb) security patch van. Nem tudták azt javítani egy hónap alatt?Szerk: Meg az is milyen érdekes, hogy azonos rendszer két buildje között csak tiszta telepítéssel lehet frissíteni... Ahhoz meg nincs kedvem, hiába a TiBi, és szeretem nagyon testreszabni a telefonom, és van ami nem importálható, így a clean install minden verziónál nálam felejtős, mert öreg vagyok én már a saját magam szívatásához.
[ Szerkesztve ]
-
HUNited
őstag
Troll nem vagyok, mindig mindenkinek a legjobb szándékom és tudásom szerint próbálok segíteni.
Nem akarlak meggyőzni róla hogy szar, se téged, se mást. Számomra az. És annak a több ezer usernek, aki a PE-vel és más hasonló megoldásokkal szenved. "Sorstársakat" keresek, akik nem akarnak 50 ezret bukni kb. fél év alatt egy telefonon, és kitaposták már maguknak az utat vagy előrébb járnak mint én. Sajnos úgy látom, hogy akire az igaz lehetne, mind feladta, félek rám is ez vár... Hihetetlen, hogy a világ egyik leg-népszerűbb chipjére (SD845) nem lehet egy jól működő stock ROM-ot fejleszteni. No sallang, én tudom mit akarok telepíteni, használni alapon.
-
Smiro
senior tag
válasz siskad #12327 üzenetére
A rendszer alkalmazásokra jövöget frissítés, és nem rosszabb, mint volt, sőt. Éjszaka többször elővettem, a fényerő nem volt nullán soha, mint eddig, amikor visszaállt. Az viszont igaz, hogy nagy fényben kb 2 sec kell, hogy olvasható legyen a kijelző, de ennyit kibírok. Az esti kis fényerő jobban zavart. Lehet, csak átmenetileg jó, mert korábban volt már hasonló időszak, de később újra minimumra esett. Most nem.
-
hroberto
veterán
válasz laci laci #12325 üzenetére
Nekem az Mi8 az első Xiaomim, és a fenyerőn kívül nincs bajom vele.
És ha az árakat nézem még mindig magasan az Mi9 a legjobb vétel, a fényerő nyűggel együtt.
Csak azt nem értem, hogy mikor megvettem az Mi8-at, jó volt az automata fényerő, utólag cseszték el egy frissítéssel. És gondolom, azért kapják a visszajelzéseket, hogy ez így szar!
Miért nem javítják?!KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
laci laci
addikt
-
K82
őstag
válasz HUNited #12312 üzenetére
A soft reboot sajnos majdnem az összes AOSP alapú romot érinti a májusi security patch után, a LOS volt az utolsó esélye a Mi8-nak nálam. Három napig nem is volt vele baj, aztán ez is ugyanúgy ahogy a többi rom, kilépve a lakásból amint lecsatlakozott a wifiről már ment is a soft reboot. Bármilyen más wifinél nem csinálja, csak az otthoninál. Lehet LOS-ból pont kifogtam egy rossz napi build-et, de előbb lett elegem az egészől aztán eladtam a Mi8-at.
MIUI-val sem vagyok előrébb mert baromira zavar a működése, az automata fényerő lassú reagálását beérkező híváskor hónapok óta nem sikerült rendbeszedni.
Pedig kár érte, hardveresen semmi bajom nem lenne vele (a GPS rendetlenkedéseit leszámítva), de számomra a MIUI rémálom, normálisan működő custom rom meg április óta nincs...Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Turbobacsi
senior tag
Nem hosszú a lista, de benne leszünk a frissítésben: [link]
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
hroberto
veterán
Az automatikus fényerő továbbra is szar. Sötétben nagyon leveszi a fényt.
Valamint bejövő hívás esetén napsütésben kis idő kell neki, hogy felhúzza annyira a fenyerőt, hogy lássam ki hív, és fel tudjam venni.
Nekem ennyi gondom van a telefonnal, de sajnos ez már elég régóta nincs javítva.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Tarokk79
aktív tag
Letöltöttem a PleasureGlow_6.2.030.apk (san1ty) gcam-ot a következő linkről:
Viszont itt nem látok sok beállítási lehetőséget. Jó verziót töltöttem le? Hogyan lehet részletesen beállítani a fényképezőt?
Előre is kösz
-
slice14
veterán
Hát igen lassan vissza kell álni stabilra, ha már a global bétát nem frissítik tovább. Reméljük minél hamarabb bekerülnek a bétába lévő dolgok a stabilba is.
Bár ne utálnék annyira készüléket újra belakni. A hangsúly az újra szócskán van.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
Smiro
senior tag
-
HUNited
őstag
És tényleg nem a Xiaomival van bajom, az az órám, a feleségem órája, a mérlegem is, a fél családnak Xiaomit vettem/ajánlottam (olcsón tudtam EU stockról), csak én nem tudom megszokni, simán irritál és feláll a hátamon a szőr a MIUI-tól. És valamiért pont a csúcsmobilra nincs normális alter rom (mint már írtam, már a RM Note 2 esetében is hülyét kaptam tőle, de azon volt jó kis CyanogenMod)...
A CyanogenMod utódja elvileg ez. Használta már valaki?
https://download.lineageos.org/dipper -
Karavik
veterán
Fyi:
2019 július elsejétől nem lesz több globál béta frissítés egyik készülékre sem: [link]
China beta és xiaomi.eu dev frissítés továbbra is lesz
[ Szerkesztve ]
-
-
HUNited
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- MIUI / HyperOS topik
- World of Tanks - MMO
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás