- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz st6969 #10098 üzenetére
Pár nappal ezelőtt írtam másik topikban, hogy szerintem sokat fejlődött MIUI camera, képekkel alátámasztva: [link]
MIUI kamera beállítások fotózásra:
Photo mód / HDR: Ki / AI: Be / Picture Quality: High / Zoom: Ki / Többi alapértelmezetten
(Továbbá én 16:9 képarányt használom fotózásra, mert TV, monitor, noti is 16:9 képarányú, ahol vissza szoktuk nézni a képeket, vakut általában nem használom).MIUI kamera videózásra:
UHD 4K 60fps vagy FHD 1080p 60fps / Többi alapértelmezettenMIUI Night mód és HDR opciók sajnos egyelőre még mindig csak rontanak a képeken...
GCAM-ot night sight mód miatt érdemes megtartani/használni, mert extrém low light körülmények közt ez a legjobb alternatíva statikus témák esetén
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
kicsit elvesztem az információk rengetegében, légyszi segítsetek.
Global stabil ROM-on hogyan, mivel érdemes fényképezni nappali és éjszakai fényviszonyok között? Mintha ilyet olvastam volna, hogy nappal a saját alkalmazással, éjszaka pedig a Gcam-mal? HDR ki vagy be? Milyen módot érdemes választani, vagy egyéb tipp/trükk. Ugyanez a videózásra is (főleg kislányom kisiskolás szerepléseihez, tehát jellemzően 10+ méteres távolság, beltér...), de kültéri beállítás is érdekel
Köszi -
Karavik
veterán
válasz huliganboy #10089 üzenetére
és (#10092) kuksa90, (#10091) Dino73
1. Dupla koppos képernyő lezárás (Double tap to lock screen):
Settings > Home screen & Recents > Double tap to lock screen
Ez az opció a MIUI launcher része, ha 3rd party launcher-t használsz azzal értelemszerűen nem fog működni, illetve, ha a 3rd party launcher-nek van saját dupla koppos zárás funkciója akkor azzal megoldható.
2. Dupla koppos altatás a képernyőzáron (Double tap to sleep):
Settings > Lock screen & password > Advanced settings > Double tap to sleep
Ez az opció a rendszer része, ha olyan 3rd party témát használsz, ami felülírja a gyári zárképernyőt (overlay) akkor nem fog működni értelemszerűen. Rendszerszinten elérhető témákkal működik szépen.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
qgevic
csendes tag
válasz huliganboy #10093 üzenetére
Nekem is PRO van ugyanúgy legfrissebb eu dev és működik. A kezdőképernyő és előzményeknél be van kapcsolva a dupla koppos altatás? A képernyőzár és jelszónál is van ilyen kapcsoló, de az valamiért nem csinál semmit sem.
-
huliganboy
addikt
Bocs elfelejtettem, hogy nekem PRO van, eu dev, és eddig nem ment...
Rohadt érdekes most meg megy... Én ezt nem értem tényleg...
-
kuksa90
őstag
Én egy külső programmal, kétujjas lehúzással altatatok.. de nem is találom a duplakoppos altatást.
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Dino73
csendes újonc
Nekem sem megy, legfrissebb eu dev.
-
Norbi.
őstag
legfrisebb eu deven nekem megy.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Mádodik frissítés óta nem megy a dupla koppos altatás...valako használja még rajtam kívül?
Köszi
UI: gyári témával is tesztelve, ott sem megy csak az ébresztés..
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Valami állandoannébresztiba kijelzöt és a Google play szolgáltatások az elsö a fogyasztok közül.Ez még nem volna gond,mert munkában csak zsebben van a telefon,de az ébresztés nekem nagyon fura.Hogy tudnám kideriteni mi ébreszti a kijelzöt?
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
Smiro
senior tag
Pixel hibát vetettek már észre? 2-3 helyen fehér háttérnél zöldes színű pixelnyi méretű csillogást látok. Olyan, mint ha homokszem, vagy kis üvegszilánk lenne a kijelzőn, de nyilván nem az. Szóval ez pixelhiba lehet? IPS Sony fekete volt a pixelhiba. Ha ez nem az, akkor mi? Egy hónapja egyet láttam, azóta két kis ponttal bővült. A kijelző tesztnél nem látszik, csak fehér alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
4k 60fps bitrátában ugyanannyi mint 30fps-nél.
So sad. De legalább fluidnak tűnik. Valaki kitesztelte már hogy valódi képrögzyté történik, vagy csak szoftveres mókolás mnt a 960fps?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Danex
addikt
Waze-nek van akkumulátor kimélő üzemmódja ami leveszi a fényerőt közel minimumra amikor csak egyenesen kell menni és nincs értesítés.
-
st6969
őstag
Mindent letol a notch alatti sorba igen, de hogy az egész sort használja-e, azt nem tudom, pillanatnyilag nincs értesítésem. Illetve van naptár riasztás (emlékeztető), de az meg nem látszik, csak ha a redőnyt lehúzom, ami ugyancsak sajnálatos (de ez így volt a mostani frissítés előtt is).
-
-
havri1
félisten
Hááát, fene tudja. Inkább az erős fényerő az ellensége az amolednek. Nincs 2 egyforma panel sem, de előbb utóbb mind beég sajna.
De itt azért nem pár alkalomról van szó. Fix kép, és hosszú hosszú órák. Hónapok.. Nyilván uzemoratol is függ, de szvsz egy éven belül ez nem fog jelentkezni.
Én egy Samsung j5 használok waze-al, 3 éves, és waze nélkül is dobja az infót
Második 1x kellett akksit cserélni már.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz sanyika987 #10067 üzenetére
Pocophone. IPS, amúgy meg ugyan ez.
Amúgy azt érdemes megjegyzni, hogy a beégés, Samsunnál garanciális hiba.[ Szerkesztve ]
havri
-
juve600
nagyúr
válasz sanyika987 #10067 üzenetére
ezt mondjuk nem itt kellene kérdezned
ennyiért ez a legjobb és kész -
havri1
félisten
válasz sanyika987 #10063 üzenetére
Hosszú távon biztos. Sajnos pont a nappali gps a kijelző és az akkumulátor gyilkosa.
havri
-
kuksa90
őstag
Nagyon állat az új töltésanimáció. Viszont, mikor kikapcsol, egy pillanatra feltolja félalvó üzemből a képernyőt normál fényre, kvázi villan egyet a kijelző. Ez bug, vagy feature?
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Smiro
senior tag
válasz sanyika987 #10063 üzenetére
Ha nem full fényerőn használod, szerintem nem lehet gond az Amoleddel sem...
-
sanyika987
aktív tag
Hali mindenkinek
Most szeretnék venne egy mi 8
Elég sokat használok GPS
Az lenne a kérdésem mennyire várható a kijelő be égése
Jobban járnék ips kijelzős telefonnal?iphone 14
-
Karavik
veterán
válasz laci laci #10026 üzenetére
és (#10029) laci laci:
Ez felettébb érdekes, főleg, hogy tök ugyanaz az audio driver és audio libs van a Global és Xiaomi.eu kiadásban
(#10046) laci laci:
Ja, hogy neked megmondták, így már mindjárt más...
Pont a Globál kiadásban van BT headset hangerő korlátozás EU régiókra vonatkozólag: [link] Ez a korlátozás xiaomi.eu-ban alapból ki van véve, más különbség nincs...
-
yarsley
aktív tag
Sziasztok!
Tükröződés mentes fóliát vagy üvegvédőt keresek a telefonra. Legutoljára a Samsung tabletemre vettem ilyet, ami nem egy gagyi védőfólia, de iszonyatosan tükröződik ha erősebb fényforrás éri a kijelzőt...
Szóval telefonra szeretnék valami jobb megoldást találni, mert a tableten a tükröződéstől frászt kapok. A topik ajánlóban lévő üvegek közül van ilyen, vagy jobb, ha csak matt fóliát keresek?... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
siskad
őstag
válasz Tomtailor85 #10058 üzenetére
Érdemes. Mindkét romot megelégedéssel használja mindenki, én pl. deven vagyok, mert ez hetente frissül és kapja meg az újdonságokat, javításokat, a stabil pedig csak kb. 1-2 havonta.
-
Griff55
senior tag
És végre megoldották, hogy az értesítési sáv csak éppen olyan széles mint a notch
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Tomtailor85
senior tag
Sziasztok!
Stabil romon vagyok érdemes fejlesztői romra átmenni? Melyik a jobb?
-
Corsa02
őstag
válasz juve600 #10055 üzenetére
Én nem nagyon veszem észre, hogy nagyon enné, zsebemben kikapcsol, a fényviszonyokhoz alkalmazkodik, mellesleg nálam be van időzitve, reggel 6-tól este 10-ig megy csak. Csináltam tesztet, hogy kikapcsoltam, de nekem nem bírta jobban a telefon, mint vele (az én felhasználói szokásaimmal)
The Truth Is Out There --->
-
juve600
nagyúr
válasz enginev3.0 #10054 üzenetére
viszont zsebben hordom,a zseb mód be van kapcsolva,akkor ha jól értelmezem az AOD sem megy ha zsebben van a teló ?
-
-
juve600
nagyúr
AOD mennyire eszi az aksit ???
-
havri1
félisten
válasz juve600 #10047 üzenetére
Szubjektív ez az egész.
Jobb globalon a BT meg a hang?
Milyen szolgáltató, milyen frekvencián?
BT ugyan olyan headset/fül/fejhallgató, ugyan az a média?Ha eléd tesznek egy tál levest, és megkérdezed, milyen, én azt mondom finom, elhiszed? Vagy csak ha megkóstoltad?
Mindenkinek más a jó, jobb, finomabbhavri
-
buc01
tag
Végre lehet újra egyedi hangot beállítani a Google naptár és gmail alkalmazásoknak Glob. dev. (9.3.28)🌞
-
st6969
őstag
Igazatok van, tényleg mászkál, úgy tűnik tegnap egy kicsit türelmetlen voltam. Viszont azt is észrevettem, hogy éjszaka eltűnik úgy 10 perc után (sajnos párszor fel szoktam ébredni éjszaka, és olyankor megnézem, hány óra van, kényelmesebb lenne, ha nem kéne feloldani). És nincs semmi "intelligens" beállítás (Global stabil).
-
Azért ez a sötét mód még nem túl jó
Sok helyen olvashatatlan az írás
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Sequadon
tag
válasz havri1 #10032 üzenetére
Igen köszi, most már látom. Elindul egy visszaszámlálás 5 mp-ről és ha lejár akkor az adott kártyáról hívja. Ez így már használható. Esetleg EU ROM-on valaki használ 2 SIM-et? Ott hogyan van? Azt preferálnám, ha egyből indulna a hívás nem lenne visszaszámlálás.
Más. Én tegnap vettem észre az időzítő plusz funkcióját. Különböző ambient noise-okat tud játszani. Van 5 féle hang és ki lehet kapcsolni a riasztást, hogy ne csörögjön az időzítés leteltével. Elalváshoz, lazításhoz remek. Pont mostanában kerestem ilyen appokat de ez így gyárilag benne van és nagyon jó.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
NemMo
őstag
válasz FrankMonzano #10033 üzenetére
Az engedélyeknél az összes csúszkát állítsd jobbra és párszor be kell zárni a programot, de néhány alkalom után megmaradnak az ikonok. Én közben elindítottam a powerampot, mert az kiteszi az értesítési ikont, így látom ha bezárás után marad az ikon. Nálam most nem fut az app és vannak értesítési ikonok is.
-
siskad
őstag
válasz FrankMonzano #10033 üzenetére
Ha raksz rá lakatot, beállítod az automata indítást és kikapcsolod az akkumulátor kímélőt az appnál, akkor biztosan nem fog eltűnni.
-
havri1
félisten
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Most raktam be a második kártyát is és nem akarom elhinni. Anno Redmi Note 4-en azért álltam át LOS-ra mert a MIUI nem volt képest egy-egy névjegyhez hozzárendelni egy-egy SIM-et. Ez 1,5 éve volt és láss csodát, azóta sem sikerült ezt a roppant bonyolult funkciót beletenni. Ki lehet választani egyik vagy másik SIM-et hanghíváshoz, de névjegyenként külön már nem. Marad az, hogy minden hívás előtt választani kell. Esetleg az EU ROM-ban van ilyen opció?
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
laci laci
addikt
Az egyik kollégámnak mi8 van, mint nekem, az övén global van az enyémen xiaomi eu, akkora különbség van Bluetooth és beszédhangszoró minőség között, hogy... Miért?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
siskad
őstag
válasz FrankMonzano #10015 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
Nekem böngésző használata közben is működik (opera). Szerintem olyan alkalmazásnál, ahol nem látszik az állapotsáv ott nem működik.
-
Istuu15
senior tag
válasz FrankMonzano #10018 üzenetére
Ki hát
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
Istuu15
senior tag
2 perc erejéig felraktam de nekem mutatta más app ban is. Csak ugye fehér alkalmazásnál nem látod mert az értesítés is fehér.. Nyisd meg az óra appot és ott nézd meg.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
st6969
őstag
AOD nem vált pozíciót nálam (Global stable). Egyéb romon vált? Vagy abszolút nem kell tartani a beégéstől?
-
slice14
veterán
Ha jön valami értesétés hogy jött valami, de nem megnézés céljából nyitom fel a képernyőzárat, akkor lezárás után már nem jelenik meg a képernyőzáron, se a z aod-n. Ezzel lehet valamit kezdeni, hogy addig ott maradjon, míg meg nem nézem?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
NemMo
őstag
Akit érdekel és nincs nyitva a bl létezik a playen a notch notification for miui nevű app, ami ugyanazt tudja, mint a twrp-ből telepíthető notification mod
-
laci laci
addikt
válasz st6969 #10008 üzenetére
Hát persze, más nem tud lenni, mivel nincs használatban. Attól, hogy jelenleg az a legmagadabb fogyasztó, nem lejenti azt, hogy az anomália véget. Valaminek kell, hogy fogyasszon, ha már látod, nézed, addig be is van kapcsolva..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
st6969
őstag
Érdekesség...(lehet, hogy csak nekem):
Igaz, már múlt hét szerda óta megvan a telefon, de szégyenszemre még nincs "éles" használatban (benéztem, nincs nano SIM-em, barkácsolni nem akarok, céges SIM lévén engedély kell SIM cseréhez, ami remélem ma meg is lesz...)
Viszont a legnagyobb fogyasztó a "cella készenlét" -
1Konrad
tag
Már sokszor volt téma a googlemap jeltévesztése a MI8-on, én is többször jeleztem - amire többen már válaszolták, és én is tapasztaltam - más GPS programmal nincs, de azt is, hogy valamiért a MI8 szoftveres specialitása ez, mert más telefonnál ez nincs...
Jelentem (és most többször lekopogom úgy néz ki, megjavult valamelyik szoftverfrissítéssel (én nem mókoltam!), ugyanazon útvonalon menve stabilan rajta maradt azon az úton, amin valóban haladtunk, és nem görcsölt állandóan azon, hogyan kerülök oda vissza.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Arra van esetleg valami otletetek, hogy aposnak a telojan miert a Xiaomi aktivalas eszik a legtobbet?
Ket napja vette eszre, hogy drasztikusan csokkent az aksi ideje es osszehasonlitottam az enyemmel es nalam pl az 1%-ot evett csak nala meg az volt a legelso helyen.Vagy tudtok valami modszert, hogy kideritsuk mitol lett ez a jelenseg nala?
Nagyon koazonom az o neveben ia!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
muszi0521
aktív tag
Köszönöm a válaszokat !
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Adobe Photoshop
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest