- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
listerrr
csendes tag
Sziasztok!
A következő igényekre keresek megoldást:
- időzített/ütemezett sms küldése
- alkalmazások indításának jelszavazása (pl. sms, naptár, kép/albumnézegető)Minden segítséget köszönök!
-
Pöttön
őstag
-
Pöttön
őstag
Össze írom egy hsz-be akkor hogy mit módosítottam anno a telón, és hogy mit kellene vissza állítani gyári állapotúra.
A telefonom a Telenor-nál vásárolt. 14w16 model számú, Sim lock / network: X
Bootloader unlock allowed: No, 4.4.2 Android , Buildszám: 757A telón 4.4.2 deodex rom van +4k,120fps video app + cwm recovery.
Meg még ezektől a programoktól kellene megszabadulnom:
NDR Utils, SuperSu, Xperia Xposed, Xperia InstallerA lényeg az lenne hogy gariztatás céljából mindent gyári állapotúra kellene hozni, úgy hogy nyoma se maradjon a root-nak.
Ehhez szeretnék segítséget kérni, fontos lenne.
A segítséget előre is köszi! -
thozoo
tag
Valamelyikőtök használ olyan alkalmazást, amivel meg tudja nézni, hogy egy adott napon egészen pontosan mennyi ideig használta a telefonját? Tehát hány perc volt, amíg a kijelző világított, mindezt ilyen napi statisztikákra lebontva. Keresgettem, de valahogy nem találtam semmi ilyesmit. Gondoltam, megkérdezem az urakat, hátha valaki ismer hasonlót.
-
Pöttön
őstag
válasz
kelly416 #16280 üzenetére
Köszi az eddigi segítséget!
Remélem egy hozzá értő szaki tud majd nekem segíteni ebben a root, recovery eltávolítás dologba, mert nem nagyon értek a témához, a google se dobott a témába semmi hasznosat.
A telefont meg nem szeretném hazavágni.
Jelenleg 4.4.2-es android van rajta.
A sony update rinyál is hogy lehetne már frissíteni a telót, de nem engedte gondolom a root miatt. -
szepsuti
aktív tag
válasz
darvinya #16268 üzenetére
Sztem ha kinyitod az ajtókat, a gyorsabban beáramló meleg levegő miatt több pára csapódik le belül, mint amúgy lecsapódna.
Legegyszerűbb megoldás ilyen esetekre, mielőtt belépsz a lakásba, beteszed a telefont egy zacsiba, és akkor veszed ki belőle, ha átmelegedett. Ekkor semmi lecsapódás nincsen. De sztem ezt csak extrém esetben érdemes. Én fényképezőgépnél szoktam ezt használni, ha télen a szabadba fényképezek. A telefonnak ezt bírnia kell, pláne egy vízálló készüléknek.
-
Joezyka
senior tag
egyszer egy gyerekeknek szóló fizikai kísérletek műsorban láttam ilyen kísérletet, azért tudom, hogy is működik ez a repedéses dolog:
ha felhevíted (itt most szobahőmérsékletről beszélünk, mint felmelegített) akkor az anyagban a részecskék (atomok-molekulák közötti kötések) lazábbak lesznek, azaz tágulnak (tágabbak) ha hirtelen lehűtöd (kimész vele a -10°C-ra) akkor ugye a kötések szorosabban kelsznek, összehúzódik az anyag. Eddig szerintem semmi extra nincs benne. Azért törik el (reped meg) a kijelző, mert az üveg merev anyag, azaz a molekulák kötözzi kötések nem tudnak gyorsan alkalmazkodni a tágulás/összehúzódásra, így a kötések elszakadnak azaz eltörik az üveg vagy megreped. A kisérletet pl egy hőálló üvegen mutatták be, persze a max és min hőmérséklet sokkal nagyobb volt. De erre tudok gondolni, hogy ezért repedt meg, mert egész nap kint volt, lehűlt, bementél felmelegedett szépen lassan, majd megint kimentél és az már sok volt neki, hogy melegszik aztán megint nagyon hideg.A párásodással kapcsolatban meg fordítva van a dolog, ahogy kedves fórumtárs is leírta talán Davnyira volt ha jól emlékszem, ott a hidegből mész a melegbe, akkor csapódik le a pára. Nekem pl az órám szokott kikapcsolni, ha sokáig kint vagyok a hidegben és bemegyek meleg helyre. ezzel védi magát, hogy ne menjen tönkre a párától. kiszárad és be lehet kapcsolni. Szerintem ha olyan mértékű párát kapna a telefon így lecsapódásból fakadóan, akkor a telefon is kikapcsolna.
Ezek nem sony specifikusak, hanem minden telefonra igazak szerintem. legyen az ipone vagy sony, vagy samsung.
-
kelly416
veterán
válasz
Pöttön #16277 üzenetére
Ez már nem az én asztalom. Sosem root-oltam, nem is ismerem a folyamatokat, de biztos lesz itt olyan, aki segít Neked. Mondjuk kezd a téma-összefoglalóval, szerintem ott is van infó.
KZP:
Senki nem mondta, hogy normális üzemszerű állapot, csak találgatunk, hogy mitől repedhetett el a valószínűleg amúgy is megfeszült üveg.
És igen, én őszintén remélem, hogy szegény fórumtársunknak garanciában cserélik majd. -
KZP
őstag
Ne vicceljünk már, hogy a hőingadozás miatt normális, ha elreped egy telefon kijelzője...
Ott az iPhone, szintén fém és üveg, de ilyet még nem ott sem hallottam. Ráadásul van egy szigetelés a fém és az üveg között, ami általában rugalmas, ezért nem feszülhet egymásnak a keret a kijelzővel. Vagy ha igen, akkor nagyon elcsesztek valamit a mérnökök a tervezésnél. Adott egy készülék, ami használható -10 és +40 °C tartományban, akkor nem gondolnám, hogy -10-ről belépve a +20 fokos lakásba rögtön el kéne repednie az üvegnek...
Szóval, ha tényleg nem érte semmilyen behatás (zsebbel nekidőlés pl. az asztal sarkának), akkor mindenképpen garanciális a probléma. -
Pöttön
őstag
válasz
Pöttön #16277 üzenetére
Bocs kicsúsztam a szerkesztési időböl.
Ezek vannak rajta amik a root-al kapcsolatosak:
NDR Utils, SuperSu, Xperia Xposed, Xperia Installer, 720p 120fps video mod, 4k video mod
Meg asszem a szervíz menü is módosított.
Ezeket hogy tudom letörölni, úgy hogy a telefont ne vágjam haza? -
Pöttön
őstag
válasz
kelly416 #16276 üzenetére
Ezt el is felejtettem.
És hogy tudom unroot-olni?
Van a telón asszem xperia xplosed vagy mi meg super su meg ilyenek, ja igen meg 720p 120fps, 4k videó mod (anno ez miatt root-oltam) de ezeket egyszer se piszkáltam eddig.
Van valami könnyű, gyors megoldás hogy mindent gyári álapotba, módosítás mentesre vissza alakítsak? -
kelly416
veterán
válasz
darvinya #16268 üzenetére
Ez esetben én bocsi, hogy félreértettelek.
Pocok256:
Én is csak 30 naposat találtam...Pöttön:
Ha az OTG mond Neked valamit, dugj rá egy egeret és minden meg van oldva. Ha nem, olvass kicsit utána, és dugj rá egy egeret.
Ne reménykedj, a szervizes sem hülye, Ő is meg tudja csinálni ugyanezt. -
Pöttön
őstag
válasz
kelly416 #16267 üzenetére
Hát az feladja a leckét, mert sajnos így most a kijelző felső része nem működik, és nem tudok belépni a menübe se meg semmit se tudok gyakorlatilag állítani rajta. De így a szervizes se tud belépni már olyan helyre ahol látszódna hogy a telefon root-olva van.
Vagy azt észre veszik a szerviz menün?
El lehet valahogy úgy távolítani a root-ot hogy ne kelljen hozzá használni a kijelzőt? -
-
Pocok256
veterán
Xperia loungeba mint sony alkalmazás felajanlotta a navigont Európa térképpel teljesen ingyenesen korlátlan használattal. Nem tudtam, hogy most ez is jár a telefonhoz.Kellemes meglepetés.
-
darvinya
titán
válasz
kelly416 #16267 üzenetére
Remélem tényleg nem gondoltad komolyan, hogy annyira megnő a készülékben a levegő nyomása, hogy eltöri a kijelzőt.
1. én pára miatt írtam, hogy belső zárt levő csapódik ki, és egyúttal nyomás csökken.
2. törést a hőmérséklet különbség okozzaAz, hogy úgy jött le mintha emiatt törne, lehet nem írtam ki rendesen.
-
kelly416
veterán
válasz
Pöttön #16247 üzenetére
A root-ot nem ártana eltüntetni, de a fólia nem kellene gondot okozzon. Ha elvágtad volna az ujjadat és beperelnéd a Sony-t, akkor azt buknád a fólia miatt, de ennyi.
darvinya:
Nem látom a szmájlit. Ugye, nem gondoltad komolyan? Eszedbe sem jutott, hogy a fémnek és az üvegnek teljesen más a hővezető képessége, másként, de leginkább más időintervallumban reagálnak a hőmérséklet változásra, és jelen esetben valószínűleg az üveg hamarabb igyekezett terpeszkedni, mint a fém?
Remélem tényleg nem gondoltad komolyan, hogy annyira megnő a készülékben a levegő nyomása, hogy eltöri a kijelzőt. Annak ellen kellene álljon a hangszóró membrán is meg az ajtó szigetelése is.
Persze csak szerintem, lehet, hogy én írok butaságot.Pöttön:
Akkor itt a baki. Hőingadozásnak tetted ki, elkezdett felmelegedni, és amikor megint visszahűlt, a fém hamarabb "zsugorodott", mint az üveg.
Szerintem. -
joker91
tag
válasz
VMatteo #16264 üzenetére
Nekem is volt hasonló. 1 órát kint a kezemben, január 1., szóval -5, -6 fok. Utána egyből jöttem be lakásba, 22-23 fok és tettem le az asztalra. Szintén bírta, de ezek szerint akkor lehet félig szerencsére.
És én ilyenre nem is gondolnék hogy emiatt elpattanna, mert úgy gondolom ennyit csak bírnia kell.
-
VMatteo
őstag
válasz
DanielLong #16263 üzenetére
Srácok, én amikor kint voltam olyan 0-5 fok között, telóról szólt a zene (igazából BTV5ről) és ugye nem volt a zsebemben. Olyan szépen bevittem utána a kb 22 fokos házba, letettem és semmi baja sem lett. a bogácsi levegő nem bántja a telefont
-
válasz
darvinya #16259 üzenetére
Na de igazából mindegy, hogy milyen zsebed van, mert ha:
1: közel a testedhez, tehát relatíve meleg, akkor a telefon sem tud úgy lehűlni, bent meg így is lassabban melegszik fel, mintha kirakod az asztalra
2: távol a testedtől, tehát egész jól átveszi a kinti hőmérsékletet: ebben az esetben meg a benti meleg előbb szép lassan felmelegíti a zsebet, közben a zsebben lévő levegő is lassan melegszik és így a telefon is -
darvinya
titán
válasz
DanielLong #16255 üzenetére
Azért a nadrág zseb nadrágonként változó, miként szigetel/ad át testhőt.
Ezért nem adok ilyen tanácsot nadrágos fokozatos melegítés.
Min van akkor, ha zseb kívülre van varva, és ezáltal a testhőt elszigeteli a nadrág szigetelése.Repedni pedig elég neki a hirtelen hő különbség.
Egyszerű üveg is elreped hideg-meleg hatására.(#16257) Kovaratis
Valószínű foncsor megsérült.
-
Kovaratis
senior tag
Szasztok!
Észrevettem hogy romlott a fényképező teljesítménye, aztán az alábbi valamit az optika belsején. Nem pára, egyszerűen nem is tudom eldönteni hogy mi. Valakinek előjött már ilyesmi?https://docs.google.com/file/d/0BwQhdNPu7P8hamV2cHNfZnZJNFJ2NHFTWnRsTUVWRVBYdnA4/edit?usp=docslist_api
-
BRIKLY
veterán
válasz
DanielLong #16255 üzenetére
A párát én arra írtam,hogy hidrgről melegre lépéskor nyissuk ki az ajtócskákat..
Egyébként nekem is mindíg a zsebemben melegszik fel,csak nem hiszem,hogy lassan,mert mikor hazaérek,első dolgom,hogy leveszem a bakancsot,és megyek a kandalló elé melegedni,telefont nem szoktam kitenni. De majd ezek után azt hiszem az lesz az első.. -
válasz
darvinya #16253 üzenetére
Na most ezt nem értem. A pára meg a kijelző törése az két külön történet, nem? Tapasztalataim szerint a telefon párásodása nem igazán szokott hibát okozni. A kijelző repedése meg a hirtelen nagy hőmérséklet különbségből adódik, amit elkerülhetünk, ha lassan melegítjük/hűtjük a telefont. Ebből is leginkább a hirtelen melegítésre van esély, ha pl kintről behozzuk a telót, de ilyenkor meg zsebre vágva a kijelző nem a benti szobahőmérséklettel találkozik, hanem szépen lassan melegszik át a ruhánkkal együtt.
A tévedés jogát fent tartom, úgyhogy, ha hülyeséget beszélek akkor kérlek javítsatok ki.
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Mi kell pontosan, hogy a Z2 kamera csomagot felpakolhassam? Nyilván root, deodexelt 157-es rom, ennek ellenére kamera leáll, videó leáll üziket kapok. most éppen rootolatlan stock romon vagyok, de neki veselkednék ismét, ha szebb képeket készít az a kamera szoftver, illetve ha működne...
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
Pöttön #16245 üzenetére
Durva,hogy ennyitől elpattan,és nem kevés volt már itt az elmúlt egy hónapban.
Az enyém bár kapott plusz védőüveget,eddig még szerencsére bírja,pedig most a mínuszokban is kint vagyok egész nap,ráadásul folyamatos nyomást kap a zsebemben a fűkaszától nádvágás közben. Remélem így is marad,mert eddig egy telefonnak sem tört össze a kijelzője nálam,annak ellenére hogy nem dédelgettem egyiket semDurva lenne,ha pont az eddigi legdrágább telefonommal történne meg.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Sajnos az én Z1 Compact-omnak eltört a kijelző üvege.
Valószínűleg attól hogy egész nap kint voltam vele a kb minusz 10 fokba és be mentem a fűtött meleg lakásba, be is párásodott nagyon a kijelzője, olyan mértékben amit eddig nem tapasztaltam.
Mástól nem lehet mert végig tokba volt, nem nyomódott, és eddig egyetlen egyszer se ejtettem el.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Gondolom a telenor nem cseréli ki...
Hol tudnám és mennyiért megcsináltatni? -
kelly416
veterán
Ha szerencséd van, akkor hagyod pihenni, utána töltőre rakod (nem, nem a mágnesesre) és működni fog. Vagy még próbáld meg bekapcsolni töltő előtt.
Olvass vissza, keresgélj, addig had pihenjen a teló, volt itt valakinek ilyen gondja és szerviz nélkül sikerült megoldani, mert elméletileg a telókban van védelem erre is.
Kovaratis és VMatteo:
Nekem is utángyártott szar van, mert eredeti a földön nem létezik állítólag. Az enyémnek is olyan a kialakítása, hogy elméletileg nem megy fel fordítva, de mint láthatjátok, sajna van, amelyik felmegy. Én sem véletlenül írtam, emlékeztem arra, aki már járt így egyszer. -
Snee
csendes tag
Most kipróbáltam és mind2 felől fel lehet rakni. :/
Akkor mehetek javíttatni? Remélem garanciálisan javítják -
Snee
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon megkaptam a mágnes töltőmet és amikor csatlakoztattam a telóhoz, sötét képernyő, power gombra nem reagál, töltésre a led kb 2/sec piros villogással jelez.
Esetleg volt már másnak is ilyen? Van vmi megoldás rá? előre is köszi a válaszokat -
kelly416
veterán
válasz
alacka #16233 üzenetére
Micsoda? Mondom kikapcsolás óta, nem töltés óta.
Nem mindegy.
Csak azért írtam bele, hogy mióta megy folyamatosan, hogy érezhető legyen, fut a háttérben egy-két dolog, meríti a telefont, meg a wifi is be van kapcsolva otthon szinte folyamatosan.
A filmet meg nem telefonon néztük, csak a töltés hossza nagyjából annyi, mint a film tényleges játékideje, ez alatt ment fel 23%-ról 91%-ra. Jól van na, kicsit félreérthetően fogalmaztam. Próbáld tisztán a nem off-ot olvasni, úgy kicsit világosabb. -
kelly416
veterán
Tegnap (már megint 200 óra körül jár a telefon az utolsó kikapcsolás óta és soha semmilyen takarító appot nem használtam rajta, legfeljebb az alkalmazásválasztóban kihúzgálom oldalra a dolgokat, de azt sem sokszor) odatettem telni 23%-ról 950mAh-ás Motorola töltővel és mágneses kábellel (ami március óta gyakorlatilag az egyetlen és állandó töltő összeállításom), leültünk megnézni az Északi szakik című filmet (egyébként ajánlom, jókat el rötyögtünk az USA fikázásokon, filmek kifigurázásán, meg úgy egyáltalán a filmen), és mikor vége lett a tiszta játékidőt számítva, 91%-on csücsült a telefonom. Lehet, hogy 90%-ig felnyomja gyorsan, és onnan még két óra a 100%, fogalmam sincs, mert nem szoktam nézegetni, most is csak egy fórumtárs miatt néztem meg, talán mave86tg kedvéért, ha jól emlékszem.
-
alacka
tag
válasz
mave86tg #16223 üzenetére
Én még annyit tennék hozzá az ugrálós frissített értékekhez, hogy az sem mindegy milyen adapterrel töltöd, mi fut közben a gépeden,
a sok fölös futóalkalmazás leszedésével is csodát lehet muvelni.
Lemeríteni meg lehetoleg ne merítsd le az akksit, mert az élettartamnak nemigazán használ, mintahogy a túl gyors töltések sem. -
kelly416
veterán
válasz
owerwild #16224 üzenetére
A harmadik féltől származó programok telepítése előtt (csak az első előtt) megkérdezi, hogy engedélyezed-e avagy nem, és felhívja a figyelmedet az ilyenkor szokásosokra. De vigyázz, mert a harmadik féltől származó programok már-már súrolják a fórum szabályait. Tudom, van ezer meg egy olyan lehetőség, ami legális ilyen esetben is, de általában a nem legálisak szoktak kérdéseket okozni, úgyhogy csak óvatosan.
LonGleY:
A leírásod alapján én az Operára gyanakodnék.
Szerk.:
Nem tudsz csinálni egy mentést a fontosabb dolgokról, hogy ne kelljen újra állítgatni? A legtöbb böngető tud ilyent, de Operát már legalább egy éve nem használok. -
LonGleY
veterán
Nincs hang 1-2 napja az (új) Operában közvetlenül indított beágyazott videóknak. Ha a YouTube oldalt nyitom ki, onnan indítva már jók. Mi lehet a baj? Az Operát kéne újrapakolnom, vagy mással lehet a bibi? (Nem sok kedvem van újraállítani a Speed Dial-omat és a belépőim...)
-
BaLee
addikt
válasz
mave86tg #16218 üzenetére
Nem túl megbízható a battery monitor app. Talán a legpontosabb értéket akkor mutatja ha több percig hagyod tölteni és utána bekapcsolod és befrissíted. Mivel ha a képernyő be van kapcsolva és nyomkodod akkor az már meríti a telót és úgy vettem észre ilyenkor kisebb értékeket szokott mutatni mert a töltésből levonódik az amennyit épp fogyaszt a telefon (bekapcsolt kijelzővel nem keveset...).
Ez persze csak saját tapasztalat.
-
PAtr0n
addikt
válasz
scampolo84 #16225 üzenetére
Hőlégfúvó, tapadókorong, 1-2 műanyag feszítő, új tömítő ragasztó fólia és mehet is rá az új. Nem nagy dolog, persze kis ügyesség kell hozzá.
-
scampolo84
aktív tag
Az ebay-en kapható z1 compact hátlapot csak szakszerviz tudja cserélni, vagy itthoni buhera is lehetséges lenne ?
Róla lenne szó:
-
-
mave86tg
tag
válasz
DanielLong #16219 üzenetére
Maskor 900al is toltott usbrol a magnessel, csak ezert idegesit. Masfel ora volt, kibirom, reggelre megvan a teljes, de ez azert megsem ok, foleg h nagyon gyorsan is merul.
-
-
mave86tg
tag
meg 2 sony toltovel kiprobalva, hard reset utan 500nal nagyobb toltest nem mutat(halorol se)
megorulok ha szervizbe kell adnomegyaltalan mennyire megbizhato ez a battery monitor app? minden frissitesre mast mutat, nem keves elteressel
-
-
kelly416
veterán
Még csak az kéne... nagyon óvatosan az ilyen tanácsokkal. Ahol bemegy a levegő, ott ki is kell tudjon jönni. Egyéb esetben "felfújod" a készüléket. Megnöveled benne a nyomást egészségtelenre, és ha nincs szerencséd a levegő keres magának kiutat máshol. Ez egy vízálló készüléknél nem annyira szerencsés dolog.
-
petymeg
addikt
válasz
Trialbiker #16212 üzenetére
-
semetka
őstag
válasz
PRDZsolesz #16209 üzenetére
Ez jó hír, köszi az infót :-) viberen nincs szükségem a hívásra csak az üzenetküldő részre
-
renji00
aktív tag
Sziasztok , vettem egy készüléket és azt vettem észre hogy ha fényképezni szeretnék akkor a kamera alkalmazásban tökéletes képet ad illetve ha zoomot használok is szép részletes képet mutat de amikor elkészítem a képet és megnézem a fotóknál akkor rossz minűségű a fotó. Erre valami megoldás / tipp?
-
semetka
őstag
válasz
PRDZsolesz #16201 üzenetére
Nem mobilnetes csomagom van, hanem Eco + van mellé egy 200 megás mobilnet csomag. Netplusz aranykártya. 600ftot fizetek a mobilnetért
Nekem csak a chat fontos
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest