Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
thozoo
tag
válasz
hanhp455 #15987 üzenetére
Ilyet már én is tapasztaltam. Bár mostanában csak addig van a géphez csatlakoztatva, amíg képeket töltök át, eléggé idegesítő tudott lenni ez a jelenség. Pontosan ugyanezt csinálja, mint amit te leírsz. Asztali PC-n, laptopon is. Én sem értettem és nem tudtam rájönni, mi az oka...
-
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A telefonomra keresnék valami jó kis karc és ütésálló főliát. Tudnátok ajánlani valami jót?
Ja, a nagy kérdés: Matt, vagy fényes felületűt?
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok.
Bekövetkezett az amire senki nem vágyik. Berepedt a kijelző, digitizer se működik.
Ki és mennyiért rendelt hozzá cuccot, mennyibe jött ki stb...Köszönöm!
-
VMatteo
őstag
válasz
PRDZsolesz #15991 üzenetére
enyém is recseg, kicsit b@ssza is a csőröm, ha egy iphone-t össze tudnak rakni, ezt miért nem, de amíg nem látom hogy elengedte a ragasztó, addig nem megy Cordonba
-
-
LonGleY
veterán
válasz
andriska0725 #15989 üzenetére
Milyen módon "kapott" képekről van szó?
Ami külön mappában van (márpedig a netről letöltött és egyéb képek külön mappákban vannak, mint a fényképezőgéppel készítettek), azt a
QuickPic is külön csoportokban jeleníti meg. A plusz opciói révén pedig rejthetsz is mappákat. Alapvető, hogy a gyári képnézegető helyett ezt használja az ember, ez mindenféle készülék esetében javasolt.
-
andriska0725
tag
sziasztok. nem tudjátok véletlenül, hogy viberben be tudom-e állítani, hogy a kapott képeket ne mentse le a teló? vagy hogy a galériában külön mappában jelenjenek meg azok a képek?
-
hanhp455
csendes tag
Miért van az, hogy a telefon néha lecsatlakozik a gépről majd vissza egy másodperc alatt? Win 7 Ulti x64 és 4.4.4
A jelenség teljesen véletlen, hogy mikor történik meg, átlagosan napi egyszer, de van mikor többször is. Úgy zajlik le, hogy hallom a gépemen a hardver lecsatlakoztatva hangot és a telefonom felvillan. De mire felvillan már újra tölti és csatlakoztatva van. Eleinte még azt is kiírta, hogy az eszköz gyorsabb sebességre is képes, ha más portba dugom, és tényleg ilyen 1 MB/s sebességgel dolgozott a teló. Szerencsére ilyen már nincs. Ez előtt egy Xperia S-em volt, és amikor ez elkezdődött, annak a kábelét használtam már 2,5 éve. Aztán kicseréltem a kábelt a Z1 Compact sajátjára, és egy hétig jó is volt, de elkezdte ugyanezt produkálni. Szóval visszacseréltem az Xperia S-ére, mert az jobban tetszik. Kb. minden porton végigmentem a gép hátulján, de nem hatott. Minden amit csak frissíteni lehet, az friss(Windows Update, Driver Booster nem lát hiányosságot). Ez egyébként csak kb .1 hónapja tart, de nagyon nem értem mi lehet, ha mindkét kábelnél előjött és a másiknál meg egy hét "pihenő" volt. -
Csari93
aktív tag
válasz
joker91 #15950 üzenetére
Segítsetek légyszi, mitől extrább/jobb ez a tok mint bármilyen noname?
Csak azért kérdezem mert nekem ilyen itthon bármelyik boltban kapható hullámos mintás hátuljú tok van, ami fogásra jobb mint amit rendeltem ebayről anno, viszont még mindig vastag és nincs kivágva neki az usb csati helye(ergo két naponta le kell venni). A nillkin cuccok meg nagyon fel vannak hypeolva szóval érdekel, hogy ez esetleg miben királyabb, mert akkor veszek. -
Fleed
aktív tag
Nekem a hátlap nem recseg. És korábbi telefonjaim nem recsegtek ekkora nyomásra. Szóval gondoltam ez nem oké. Félek, hogy hibás kijelző és előbb utóbb el fog pattanni. De szervizben ezzel foglalkoznának, h nyomásra recseg? kicserélik vagy mi? Mert a telefon 1 hetes és bárhol nyomkodom ( egyáltalán nem erősen) ropog recseg.
-
Fleed
aktív tag
Ha kicsit erősebben megnyomom a kijelzőt,akkor recseg. Ez normális? Megnyomom, recseg, majd még utána is recseg. Szerviz?
-
darvinya
titán
Szerintem gyárin is van táp, csak nem látszik a képen.
2 esetben nem kell külső táp:
1. Tv 1.4-es HDMI-s
2. Telon USB 3 csatlakozás van, 2-nél túl sok energiát venne el a kommunikációtól.Régi tv-nél, csak 1.0/1.1-es HDMI-vel nem kompatibilis.
(#15973) Bozek
Felcseréltem a betűt, de mindegyik meg van.
-
thozoo
tag
Azon gondolkodom, hogy vásárolnék egy ilyesmi MHL-HDMI konvertert. Jól gondolom-e, hogy ezt az eszközt használva a hang és kép szinkronban lesznek egymással és nem csúsznak el úgy, mint a különböző vezeték nélküli eszközök (pl. Chromecast) esetében? Esetleg használ valaki ilyesmit, meg tudná osztani a tapasztalatait?
-
gps76
őstag
Ok,tudom hogy valami védelem az adatátvitelen,mert a Miracast adapteren amivel össze akartam hozni a telót ezt nem tudta és mindig kiiírta a telefon hogy ezért nem megy a vezetéknélküli megjelenítés.
Igazából arra lennék kíváncsi,hogy ha veszek egy gyári kábelt és rádugom a régi tv-re(mert monitornak használható csak a dvb-t szabványok miatt),akkor működni fog-e a dolog. Mert az Equip-pel működik,csak ahhoz kell táp is,a gyárin meg nem látok táp csatlakozót,hanem mintha a tv-ből kapna áramot a kábel,de ilyet tud-e minden HDMI-s tv vagy csak az újabbak.
-
darvinya
titán
Mivel média átviteli módban van, ezért a Windows nem frissíti.
Ez Windows MTP betegség.
Néha segít, ha valami rámásolás után újraindítják a win-t, de néha nem.(#15968) gps76
MHL-t a telonak kell tudnia.
HDMI egy digitális szabvány, ha tv tudja akkor azt használja.
Nem is tudom honnét jött ilyen ökörség, hogy a Tv-nek kell tudnia a MHL-t.
Ott inkább arról van szó, hogy HDMI-n nincs DHCP. -
gps76
őstag
B.Ú.É.K.
Használ valaki gyári Sony MHL kábelt? A dlcmb20-ra gondolok,lenne pár kérdésem vele kapcsolatban: Ez bármilyen tv-vel megy amin van HDMI? Mert olvasok olyat hogy a tv-nek kell ismerni az MHL-t,stb. -
cstom
aktív tag
hogyan lehet kikapcsolni az alsó navigációs sáv rezgését???
-
atedg
tag
búék
hogy a bú(ék)-bánatban van az hogy törlök egy képfájlt ,vagy bármi másikat a belső memóriából akkor az usb-re csatlakoztatva még mindig mutatja a fájlt a windows explorerben
viszont nem tudja megnyitni ....mivel már nincs ott
F5 frissítés nem segít
-
Csa_ba
tag
BUÉK
-
batt
aktív tag
válasz
scampolo84 #15962 üzenetére
NA-NA azért óvatosan az oda bújásokkal!
BUÉK
-
scampolo84
aktív tag
Én is jönnék BUÉK-olni hozzátok
!!!
Bár nem én vagyok a tulaj, hanem a párom, de egyszerűen imádja ezt a kis dögöt
így néha elő elő fordulok a suta kérdéseimmel én is a topicban.
-
paxm
aktív tag
Boldog új évet kívánok minden Fórumtársnak
-
petyu57
csendes tag
válasz
Szaszabond #15951 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
cstom
aktív tag
Arra tudtok valami megoldást, hogy ha a képernyőzárnak pin kódot választok, akkor csak a számokat kelljen bepötyögni a végén "enter" nélkül?
-
joker91
tag
válasz
Szaszabond #15951 üzenetére
Én hiába veszem ki a betétet, nem fekszik fel s nem tölti, akárhogy probálom rátenni. Még ha ott tartom akkor se. :-(
-
joker91
tag
válasz
petyu57 #15949 üzenetére
Nekem ilyenem van. Ha van dokkolód akkor gáz... Adapter nélkül se jó vele, valahogy a toknál rosszul van kialakítva s nem fér rá. :-(
De maga a tokkal nincs bajom, nekem normális cuccnak tűnik. Pontosan passzol rá, nem csúszkál benne a telefon semennyit se. Én szerintem a dokkolós dolog miatt meg fogok válni tőle. :-( Nem akarom folyamat ki-be szedni-tenni a telefont csak h dokkolóval töltsem. -
petyu57
csendes tag
Mi a véleményetek Nillkin Super Frosted Shield" tokról? Érdemes megvenni?
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy nagyon klassz tokot, de az a gondom vele,
hogy nagyon szoros.
Lenne ötletetek arra, hogy hogyan tudnám pár miliméterrel
tágitani? Az anyaga a leirás szerint 100% Poliuretán.
Köszönöm. -
Predator2
addikt
Helló
Van egy rotoolt 108-as buildszámú telóm.
Az volna a kérdésem, hogy a 157-est felraktam csak flastoolal és kész is? Marad rootolt az is?
THX
-
VMatteo
őstag
válasz
rvn_10 #15936 üzenetére
mindenek előtt tudd hogy sz@r mert nem nilkin!
Egyébként nekem is ez van a telefonomon, és teljesen megvagyok vele elégedve. lekerekített, könnyű felrakni, van hozzá alkoholos tisztítótól kezdve, por kiszedő pálcikáig minden.3 hete van fent, teljesen jó, azt meg hogy hogy törik nem akarom kipróbálni.
ja nekem üveg van, bocsi -
rvn_10
senior tag
Én ilyet rendeltem rá, ez mennyire megfelelő?
-
owerwild
csendes tag
Hű, köszi a válaszokat.
Akkor szerzek egy Nillkin üveget. Körbenéztem a neten, és nem nagyon találtam személyes átvételi lehetőséggel ilyesmit. Tudtok esetleg olyat, ahol nem kell a futárt is kifizetnem? (csóróság van, na)elvileg 5-én rendelem meg a telót, pár nap, míg megjön, addigra gondolom nem árt, ha megvan a védelem is.
TOkon gondolkodom, urbexelek, szóval van rizikó, viszont az elhagyatott helyeken akad por is..
Fotózás terén sok tesztet láttam, általában nem írtak róla rosszakat, sőt, árkategóriájában elég jónak mondják, de azért itt is feldobom a kérdést: van jobb? A Nokia 40Mp-.es cuccának dicsérik a lencséjét is, de sajna az Win Phone...
Még egy kérdés: A root-olásról , egyebekről van valami jó kis összefoglaló? Bevallom, érdekel a 120 fps-es videó, és hallottam, hogy sok progi csak kioldott telefonra megy fel. (és csak azzal tud memókártyára írni, ha jól vettem ki), Vagy ezekkel a dolgokkal érdemes megvárni a Lollipop frissítést?
Egyelőre ennyi, és még egyszer köszi a válaszokat.
-
vazulka2800
tag
Üdv! Ma beújjítottam egy ilyen készüléket. Mit érdemes rajta megtennei? Nem vagyok kezdő androidos.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek miért nem működik a Wifis adatátvitel a gépem és a telefonom között? Párosítottam, sikeres is volt a történet, de amikor kapcsolódnék akkor mégis azt írja ki a telefon, hogy nem sikerült kapcsolódnia.
-
csadi0011
őstag
Nemrég téma volt itt a nagymami launcher. $ 7.17 pénzről ingyenes lett ma a Necta Launcher
-
Bozek
nagyúr
válasz
csoki98 #15916 üzenetére
KitKat alatt csak a gyári programok tudnak írni a külső SD kártyára. Ott a gyári fájlkezelő, azzal tudsz törölni. A permission.xml átírásához root kell, de ha az van, akkor létezik egyszerűbb megoldás is, az SDFix: KitKat Writable MicroSD. Root nélkül nincs megoldás, akárhányszor formázod a kártyát.
-
csoki98
tag
válasz
LonGleY #15915 üzenetére
valamiért nem enged törölni sd kártyáról meg ha a magán telefonon akarok torrentet leszedni, azt se engedi. Utánanéztem és írták, hogy a permission.xml-t kell átírni, de amikor át akarom írni akkor nem engedi elmenteni. Nincs rootolva de írták sokan hogy nekik rootolva se ment, és ezért akarom megpróbálni, hogy formatálom.
-
csoki98
tag
Üdv!
Ha szeretném a telefon SD kártyáját leformatálni, akkor csináljak inkább egy gyári visszaállítást, és úgy formatáljam(mert talán vannak olyan dolgok az sd kártyán amik az apk-khoz tartoznak, és így párat kitörölne), vagy formatálhatom csak a kártyát? (ha esetleg nem érthető akkor leírom valahogy máshogy) -
-
cstom
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy a Poweramp zenelejátszó lássa az SD kártyán lévő zenéket? Semmit nem talál ami azon van...
-
petymeg
addikt
válasz
owerwild #15903 üzenetére
Fotózásra nem éppen a legjobb választás szerintem. Legalábbis nekem ritkán sikerül vele jó fotót készíteni (automata módban)
Nálam félévente kell cserélni normális esetben az üveget. Először márciusban raktam rá, aztán novemberben, de másnap elejtettem -80 cm-ről járólapra- és az első-hátsó is megrepedt és kitört a sárkából is. Azóta is azok vannak rajta.
Karcnak ellenállnak ezek az üvegek, törésnek nem annyira. -
kelly416
veterán
válasz
Ahogy Bozek írta... egy üveg a kijelzőre, és csak Tőled függ, mikor kell cserélni. Drága barátom feltette, két nap után pofára ejtette a telefonját és cserélhette is le. Igaz, így nem a kijelző cseréjét kellett kifizesse. A második fent van március-április
óta, karcmentes és minden rendben van vele.
Magát a házat meg csak akkor kell védeni, ha hajlamos van elejteni. Ebben az esetben tegyél rá egy gumis tokot, vagy ha extrém védelemre vágysz, egy még gumisabbat. (Az első fajtát használom én nagyon-nagyon ritkán, gyakorlatilag alig van ki a telefon bármilyen része is, így talán kellő védelmet nyújt. A második az általános szilikon tok, a harmadik csak jópofa, a negyediken én is gondolkoztam, lévén motorozok és más telefonjaimat néha-néha be kellett hajítsam a dobozba, mert nekem minden porcikám sz@rrá ázott, de úgy döntöttem, erre a telefonra nem jelent ez veszélyt, így nem vettem végül.)
A lényeg, a hátlapra kell egy fólia már egyből, amikor kivetted a dobozból. Sajnos iszonyat mód karcolódik, a japók meghagyták saját kiváltságnak az üveg hátlapot. A gyári fóliát nem kell leszedni, nem zavar semmilyen vizet, nem hogy sokat. Tokot meg véletlenül se tegyél rá, ha poros helyen vagy, mert a tok és a készülék közé kerülő por sokkal hamarabb berágja magát a burkolatba, mint tok nélkül. Ja? A melegedés miatt meg zavartasd magad. Ha nem akarsz órákat videózni fHD-ben, vagy kiterjesztett valósággal, akkor nem melegszik a telefon annyira, hogy hűteni kelljen.A választás jó, várunk a további kérdéseiddel is, hátha tudunk segíteni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nillkin üveget megéri venni, szerintem túl sűrűn nem kell cserélni, nekem legalábbis nincs még vele bajom. Az érzékenységet nem befolyásolja, ugyanúgy lehet kezelni a telefont, mintha nem is lenne rajta. A gyári védőfóliát elég nehéz leszedni, de felesleges is, csak rakj rá egy üveget és semmi gondod nem lesz vele a továbbiakban.
-
owerwild
csendes tag
Sziasztok!
Bevallom, eddig nem rajongtam az smarthone-okért, (ennek részben oka volt számtalan alak, aki feleslegesen villogott velük) de azt hiszem, elérkezett az idő, mikor nekem is szükségem lesz egyre. Bár nem vagyok technikai analfabéta, a telefonok eddig kívül estek az érdeklődési körömön, így szeretném a segítségeteket kérni.
Egy Sony Xperia Z1 Compact lett a kiválasztott (5.-én nyit a bolt, ahol veszem). Egyaránt szeretném használni fotózásra minden olyan helyzetben, ahol nincs nálam a DSLR-em, zenehallgatásra, kisebb videók készítésére, valamint zenei szoftverek futtatására (Yellofier, Reactable, stb). Több kérdésem lenne Felétek:1: Védelem. A zsebem elég viszontagságos hely, ráadásul aktív Urbex-es vagyok, tehát szeretnék elhagyatott helyeken, hidakon, tornyokban fényképezni, ráadásul elég sokat nyúzok egy dirt MTB-t. Elsőnek néhány BUmper-t néztem ki magamnak, masszív érzetet keltenek, (ráadásul jó kis MAd Max-es fílingjük van) de több helyen olvastam hogy nem olyan jók, mint az ember várná. Gondolkodtam alumínium házon is, érdekel, megéri-e, tud-e hűlni benne a gép meg ilyenek. Láttam továbbá, hogy többen védőüveget használtok. Nem hangzik ostobaságnak, hogy ne az (elvileg „törhetetlen”) kijelző csattanjon szerte, hanem a a temperált üveg. Viszont árát tekintve meg kel kérdeznem: Milyen gyakran kell cserélni ezeket az üvegeket, és persze mennyire befolyásolják a használatot? (zenei szoftverekhez jól jön a jó érzékenységű kijelző). Komoly igénybevételre milyen házat, védelmet, ilyesmit ajánlotok? (és egyébként is, amatőrként érdemes-e nekiállni leszedni a gyári védőfóliát (úgy olvastam, van rajta valami) vagy keressek valakit, aki már csinált ilyet és legalább egyszer megmutatja? Igaz is, e-bay-en láttam Nillkin üveget 2k környékén, érdemes venni?
A válaszokat előre is köszi. Ja, és lesz még pár kérdésem
:
-
Peti329
csendes tag
Nekem is csak pár napja van meg a telefon, de ez a "jelenség" nálam is előjött. Pár óra vesződés és keresgélés után annyi segített a problémámon, hogy minden olyan fájlt, amiben a NOMEDIA szerepelt, töröltem, aztán auto felismerte az összes zenét, amit rápakoltam.
Sokan tanácsolták a különböző media scan programokat, nekem egyse indult el, illetve még a beállítások - walkman - törlés parancsot (nekem ez eltüntetett mindent, aztán kitöröltem a nomedia fájlokat és hirtelen meglett minden).
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független akku 97% Apple jótállás
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- Xiaomi 14T Pro 1TB Titan Gray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Szürke, Garanciális
- Xiaomi 14T Pro 1TB Titan Gray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Szürke, Garanciális
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest