- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Memóriakártya topic
- Androidos fejegységek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
alextheboss
tag
Üdv!
Kit is kell, hogy keressek Nilkinnel kapcsolatban?
-
micro
addikt
Leírom, hogy hogyan jártam a Sony Xperia supporttal.
Tavaly május óta van egy Z1 compactom, amihez augusztusban, egy webshopban vettem egy STH30-as headsetet, mert szükségem van a hangerő állításra és a felvevőgombra is.
Sajnos a headset nem működött jól (a halkító gomb megnyomás után úgy viselkedett, mintha nyomva tartanám), ezért 8 napon belül visszadtam, nem volt kedvem a garanciális ügyintézássel vesződni.
Egy Sony márkaboltban vettem egy másikat pár nappal később. Az meg nem tudta mindig felvenni a bejövő hívásokat, vagy éppen random nem állította a hangerőt, de volt, hogy működött.
Elvittem a Cordon Electronics-hoz, leadtam javításra. A telefont nem hagytam ott, mert céges, és szerintem jogilag sem hagyhatnám ott.
Pár nap múlva szóltak, hogy mehetek. A munkalapon a "hiba nem tapasztalható" szöveg. Egy gyors teszt után kiderült, a hiba létezik, a szervizesnek meg is mutattam, elismerte. Ígértek egy cseredarabot, mert nem javítanak headsetet. Kb. két hét, majd értesítenek. Kértem, hogy postázzák majd a cseredarabot, mert nincs kedvem munkaidőben kimenni a telphelyükre.Egy hónap után sem érkezett meg a cseredarab, így győzködésemre ígértek egy csereigazolást. Bemehetek érte. Mivel a hibás darab náluk volt, kértem, hogy emailen küldjék el nekem vagy a márkaboltnak a csereigazolást. Azt mondták, hogy utána kell járniuk ennek a lehetőségnek. Egy nap alatt kiderült, hogy csak postán tudják küldeni, de fizessem én a postaköltséget. Ebbe természetesn nem mentem bele elvi okokból. Egy hét alatt megjött a csereigazolás.
Az új headsetért elmentem a márkaboltba, amit sajnos csak otthon próbáltam ki, de ugyanazt a hibát produkálta, mint a legelső. egyből visszavittem a márkaboltba, de azt mondták, hogy innentől a szerviz a felelős és vigyem oda. Nem vették át garanciális javításra sem. Náluk amúgy volt olyan telefon amivel működött, sőt még olyan Z1C is, amivel ment, igaz azon még 4.3-as Android volt.
Kipróbáltam a headsetet legalább 10 Sony telefonnal. Régebbi modelleken működött (Xperia L), de Z1-en és Z1C-n, amin 4.4-es Android volt, azon nem.
Felhívtam a Sony Xperia Supportot és vázoltam a helyzetet. Időt kértek, majd pár nap múlva visszahívtak, hogy vigyem el a szervizbe, és adtak egy kontaktot, hogy kit keressek. Ez már valamikor ősz végén történt.
Vettem egy nagy levegőt és elvittem a telefont és headsetet Újpestre. Megkerestem az említett kapcsolattartót, és megmutattam a hibát, és elmondtam a tapasztalataimat. Mondta, hogy nem kell otthagyni egyik készüléket sem, mert úgy tűnik szoftveres hiba lesz, rákérdez a központi supportnál.
Sosem jelentkezett az ember. A Sony Xperia Support januári kérdésemre azt mondta, hogy vigyem be a telefont és a headsetet a szervizbe és hagyjam őket ott további kivizsgálásra.
Ebbe nem mentem bele, mert játam már ott eleget és gyanúsan szofterhiba okozza problémát.Felvettem a kapcsolatot a Sony nemzetközi supportjával a hivatalos Xperia fórumon.
Ott egy a Sony által alkalmazott tag megerősítette, hogy tényleg szoftverhiba áll a probléma mögött és beleírta a magyar Sony Supportnál nyitott hibajegyembe ezt az információt és egy hivatkozást az ismert hibára.A magyar Sony support telefonos ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy nem áll módukban felvilágosítást adni a habajegyemmel kapcsolatban, hogy látható-e benne a fent említett bejegyzés, és az ügy előremenetle érdekében vigyem el a telefont és a headsetet a fent említett kapcsolattartónak az Újpesi szervizbe. Kérésemre a felettes kapcsolását megtagadták.
A Cordon-nál próbálom elérni a kapcsolattartót telefonon, de nem kapocsolják, és nem is hív vissza. A telefonos kiasszonnyal azt üzente, hogy nem hajlandó beszélni velem, vigyem be a telefont és a headsetet.
Ez a jenelegi állás. Nem tudom, hogy hogyan menjek tovább. Úgy tűnik a Sonynál nem az ügyfél az első.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Még hónapokkal korábban valaki leírta, hogy milyen az ideális fehéregyensúly beállítás. Sajnos nem találom, valaki kisegítene?
Köszönöm!
Üdv,
Meta -
kisazzab
csendes tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a Sony videolejátszója ennyire használhatatlan? Egyetlen egy dologra használnám: dlna szerverről sorozatokat, filmeket lejátszási. Windowsos dlna és a Samsung Allshare is megy. Mindkettőt hibátlanul felismerés, csatlakozik is, de 1-2 fájl kívül semmit sem játszik le. "nem támogatott formátum" és "a videó nem játszható le" hibákat kapom. Lg G pad, Samsung tv hibátlanul működik, érdekes de a korábbi Xperia P sem boldogult vele...
Van valami tuti dlna alkalmas cliens a telóra, vagy speciális szerver kellene neki?
Esetleg én baxokk el valamit? -
VMatteo
őstag
ha már dokkolás, kattintsatok az első találatra
-
kelly416
veterán
válasz
Jaffa75 #17185 üzenetére
Igen, erre gondoltam, hogy a jobbakban van filc. Köszönöm, nem jutott eszembe az anyag neve, így lett plüss hibásan.
Gombokért még Amerikát sem lehetett megvenni. Oda is üveggolyók kellettek már. Amúgy ugyanabból ugyanúgy (persze házilag sosem lehet kétszer ugyanúgy) készítve van, hogy felnő 2-2,5 centire, de van amikor megmarad max. 1centis, de inkább vékonyabb.
-
kelly416
veterán
válasz
glehel #17183 üzenetére
Ok, de remélem Fleed is olvasta, mert nem én szeretnék onnan rendelni.
Amúgy meg szomorú, hogy mindenhol előkerülnek a "valamilyen"kínai cuccok. Már semmiben nem lehet megbízni. Hiába csinálom én a pizzatésztát, ha a hozzávalók gagyik, akkor a tészta sem lesz olyan, mint szeretném.
-
kelly416
veterán
válasz
glehel #17181 üzenetére
Basszus, ebben nem tudok sokat segíteni, tuti nem ilyen volt az, amit eddig láttam. Ha lenne kép az üres bumperről, kicsit jobb lenne, legalább beleláthatnál. Sajna a német meg nem nagyon barátom. Bár pont azért, mert német, talán nem lesz gond, hiszen mégiscsak jó hírben állnak általában a német cuccok.
balazs0102:
Sajna többeknél előferdül. Próbáld a keresőt odafent, nekem nem volt ilyen bajom, nem tudom, mi a teendő, de ha jól rémlik, sajna meg kell várjátok a frissítést, vagy rá kell "hekkelni" egy másik rom-ot, bár az utóbbi nem biztos, hogy megoldás. -
balazs0102
senior tag
Sziasztok!
Asszony Z1C-je rendszeresen lefagy fényképezés közben. Ez másnál nem szokott előfordulni? Van rá megoldás?
-
Fleed
aktív tag
Valaki próbált már ilyen fém bumpert? Nem sérti meg a telefont egy idő után? mocorogna a telefonon, vagy alá tud menni a por stb? [link]
-
bircsak
csendes tag
rezgés közben furán bùg a telefonom.ezzel lehet vmit kezdeni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Elérhető a Z1C-re a Android 5.0 Lollipop? Dec 22-környékén vásároltam a telefont, akkor frissítettem rajta az Androidot, de csak a 4.4.4-es KitKat-et tette fel.
-
alientroy
csendes tag
Sziasztok! Használok egy internetes tv néző oldalt és kb egy perc múlva elhalványodik majd kikapcsol a képernyő a telefonon. Pedig nincs beállítva stamina mód. Mi lehet az oka?
-
kelly416
veterán
válasz
Attici #17164 üzenetére
Nekem az első fajta van, amit szerinted nem éri meg, és azzal töltöm tavaly március óta.
Viszont amit megérné, az meg nincs, mármint az ebay-en: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available."
Lehet, bátor próbálkozás, de ha jön a garancia vége, én is rápróbálom fordítva, hátha újat kapok...
-
Attici
őstag
válasz
VMatteo #17152 üzenetére
Lehet, hogy nem eredeti, de tökéletesen működik. Ez az.
Viszont ezt és ezt kerülje mindenki, mert használhatatlanok. Próbaképpen megvettem őket, mert olcsó volt, de nem sokat ér.nash13: Az utángyártottat kollégámnak sikerült feltennie fordítva a Z1-re amitől rögtön meghalt, de szerencsére kicserélték neki a telefont mert garanciás volt és nem tudták megjavítani.
Mivel az egyik a + a másik a - pólus érthető, hogy nem szerencsés fordítva próbálkozni. Ő ezt nem így értelmezte. -
batt
aktív tag
Szerintem meg Április körül! [link]
-
LonGleY
veterán
Vagy július.
-
rvn_10
senior tag
Mikor várható a z1c-re az android 5.0?
-
semetka
őstag
Már megint látványosan eszi valami az akksit. Grafikonon látszik a legjobban. Tegnap még jó volt, ma megint bebolondult
[link] -
devsas
csendes tag
Sziasztok!
A hangszóró takaró rácsom a lassan egy éves fekete Z1c-en mozog, kis piszkálással le is tudom szedni(de még vissza ragad), gondolom a ragasztás már nem tart annyira ez mennyire befolyásolja a vízállóságot szerintetek, és hogy ezzel érdemes szervizbe küldeni(Telenoros készülék), vagy vegyek egy takaró rácsot és tegyem rá én?(nem tudom volt már másnak ilyen problémája? nem olvastam vissza csak kb az utolsó 150 hszt a 17ezerből)
-
Attici
őstag
válasz
DanielLong #17127 üzenetére
Nekem van egy eredeti Sony, aminek elég erős a mágnese, és jól is illeszkedik. Viszont van után gyártott kábeles és átalakítós is, de azoknak gyengébb a mágnese és nem is passzol annyira. Ráadásul még fordítva is rá lehet rakni.
Igaz a kettő együtt nem került annyiba, mint a Sony.
Már egy fél éve csak ezt használom, így nem kell az USB ajtót nyitogatni. A dokkolónak nem láttam értelmét. -
Bozek
nagyúr
válasz
gidion90 #17145 üzenetére
Nem fogsz kapni e-mailt, mivel a Sony-féle Flash Tool-hoz nem az kell. Itt le van írva, hogy hogyan kell telepíteni. Be kell másolni a Customization.ini-t a helyére és akkor nem kell hozzá semmi. Regisztráció csak abban az esetben elérhető, ha olyan cégnél dolgozol, amik foglalkoznak Sony telefonokkal, így szükségük van a szervizprogramra. Neked nincs, így nem kapsz kódot, abban biztos lehetsz.
-
szjutyi
csendes tag
Szeva!
Intéztem egy PS3 kontrollert, viszont nincs mini USB kábelem. Van esélyem kábel nélkül párosítani a telóval, vagy először mindenképpen kell hozzá kábel? -
thozoo
tag
Valaki, aki használ MHL adaptert, meg tudná mondani, hogy ha film lejátszása közben külső hangrendszert csatlakoztatok jack-en keresztül, akkor azon keresztül is jön a hang, vagy csak HDMI-n jön, kötelezően?
-
LonGleY
veterán
válasz
vazulka2800 #17141 üzenetére
A megoldás, hogy nem használod a modot.
-
vazulka2800
tag
Üdv! Valaki legyen már olyan kedves,hogy leirja a 4k+120Fps mod utáni kamera fagyások megoldását.
-
Csari93
aktív tag
Előbb írtatok arról, hogy a kijelző jobb alsó sarka néha nem érzékel, vagy furán. Ilyen nekem is van, nillkin üveg van rajta és nem emlékszem, előtte is előfordult-e.
Ez a zsírtól lehet? kétlem, mert ha újraindítom a programot(általában amúgy facebook), akkor jó szokott lenni. De ha szoftveres gond, akkor meg javíthatnák. -
mzsolty
tag
Sziasztok.
Melyik Xperia-ban van infraport? Olyanra gondolok mint ami a G2-ben, az S4-ben van.
Vagy a Sony nem tette bele az infrát olyan céllal, hogy alkalmas legyen egyéb műszaki cuccok távvezérlésére? -
kelly416
veterán
válasz
totoka2 #17121 üzenetére
Te is tudod, hogy a szerviz milyensége nem a Sony hibája. Az, hogy nem hallgatják meg a síró user-eket és nem keresnek más szervizt, az meg sok okból lehet, amibe mi nem látunk bele. Ettől függetlenül persze igazad van, egy prémium telefonnak legyen olyan szervize, mint a Samsung prémium szervizfutár. Ha valamit tudnak, akkor ez az. De sajnos annyit is kell szervizelni, úgyhogy mégsem oda húzott az eszem, hanem kevésbé szervizigényes felé.
-
gidion90
tag
Sziaszok! Nem múködik a hard rese, mikor a piros gombot megnyomom... 3x vibra van, kikapcs... utána bekapcsolva megint ugyanaz a rendszer fogad...mit tudnék tenni?
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
A telefonomat angolul használom, de szeretném ha a navigáció az anyanyelvemen beszélne. Sajnos ilyen beállítási lehetőséget nem találtam... Tudna valaki segíteni, hogy hol keressem?
-
nbl2
senior tag
válasz
DanielLong #17127 üzenetére
A mágnese erős, megtartja a telefon súlyát, de könnyen eltudom távolítani. Nem tudom a gyári milyen hosszú, de itt egy kép róla.
-
-
Joe.36
addikt
Nem tudom igaz e ? De nekem a Sony nál azt mondták hogy a hátlapon van egy nagyon vékony fólia réteg és az karcolódik, se elől, se hátul nem karc álló....
-
-
Vangelis
félisten
Lekopogom bevált a FW újrahúzása eddig!
Semmi érzékelő hiba... kop kop kop
-
totoka2
tag
válasz
kelly416 #17119 üzenetére
"Sajnos ez ilyen"
Igen ... Sajnos a prémium kategória mostanában kimerül abban, hogy egy szempontból jó valami, ami itt ebben az esetben a belső műszaki tartalom.
Nekem a "prémium kategória"-ba beletartozik, hogy tartós, és emelt szintű szerviz szolgáltatása van. Sajnos a Sony máshogyan gondolja -
nbl2
senior tag
Most jött meg a mágneses töltőkábelem kínából.
Csak ajánlani tudom, jó minőségű, gyorsan tölt, erős mágnes van rajta, és nagyon jó áron volt.
Akit érdekel: Link
-
kajlor
csendes tag
válasz
kelly416 #17116 üzenetére
Olvastam utána,gondoltam is, ha a V-re is ugyanúgy vigyáztam, mint erre fogok, nem lehet baj. Azon egy évesen egy karc nem volt. Ez meg tele van,pedig az is müanyag hátlapos. Akkor ez miből van? Nem üveg, az biztos, de akkor még műanyagból is gyenge. :-D Na, mondom elcserélem a régi telómra, hát akinek eladtam, csak röhögött.
-
kelly416
veterán
válasz
kajlor #17115 üzenetére
Ha veszel egy prémium kategóriás autót, azzal sem földúton perecelsz. Ha veszel egy prémium kategóriás yacht-ot, azzal szem szennyvízcsatornán menőzől. Miért várod el, hogy egy prémium kategóriás telefonnal ne kelljen kicsit is prémium módon bánni, ha más prémium kategóriás cuccal vigyázva bánsz? Amúgy is olvashattad előre, hogy karcolódik a hátlap, mert nem üveg, mégis megvetted. Miért sivalkodsz utólag? Nem voltál tájékozott? Ha meg tájékozott voltál, akkor azért nem értem a panaszodat.
-
kajlor
csendes tag
Hali mindenki. Úgy, érzem, így 3hónap használat után rájöttem, sajnálom hogy lecseréltem a Sony V.-t a z1 compact - ra. Fényképezőgép tokban van a munkahelyemen és így is tiszta karcos a hátlap. 100 ezres telefontól nem ilyet vár az ember. (tudom, vegyek rá nillkint) de nem hiszem, hogy egy prémium kategóriás telefont még nekem kellene külön védeni attól, hogy pusztán egy farmerzsebben ne legyen karcos elől, hátul... (még autóban is szemüvegtörlő kendő van alatta) bocs mindenkitől, ez csak az én véleményem. Amíg ér valamit, eladom, aztán pótolok egy kevésbé kényes másik fo.ra.
-
Dashes
őstag
-
masssza29
csendes tag
2 éves SIM van benne a teló 1 hónapos. 21/2 sávot kapok elméletileg Smarttarifa 5-ben vagyok.
-
masssza29
csendes tag
Van egy készülékem telenor kártyával 1Gb nettel. Az a problémám hogy a mobil net nem vagy csak nagyon-nagyon lassan megy nem tölt be semmit, az adatforgalmam nem fogyott le, percekig tölt vagy ki írja hogy kapcsoljam be a mobil netet ami be van. Próbáltam vissza állítottam mindent gyárira, a mobil kapcsolatot is át állítottam 3g, 4g, de semmi nem megy. Android 4.4.4 van rajta. Wifin megy rendesen ha talál wifit, de időnként azt is nehezen talál. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Le Mans Ultimate
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest