-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addel
senior tag
Miért van, hogy ennek az aksija 1,5-2 év alatt tönkremegy totál (az enyémben is cserélve lett) ? Más telefonoknál még nem hallottam ilyenről, van egy 4 éves Samsung galaxy-m annak is működik még a gyári aksija .
-
MegaNorby
tag
Sziasztok!
Most fogom feladni a telefonomat javításra aksi probléma miatt. A telefonom most másfél éves és előjöttek rajta az aksi hibák (fogja magát hipp-hopp és lemerül). Holnapután viszi a futár, be kell csomagolnom.
A kérdésem az lenne hogy a töltőt és a töltőkábelt is mellé kell csomagolni? -
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
z1 compact utánygyártott dokkolóval van valakinek tapasztalata? ahogy olvasom a nem gyári mágneses töltő sem egy életbiztosítás...
másik: max hangerőt lehet valahogy növelni (mx rom)
üdv
-
air
nagyúr
válasz
adammolnar01 #30095 üzenetére
Ha még garanciális a készülék, és nem csak ezért viszed szervizbe, esetleg kicserélik.
Csak maga a leszakadt ajtó nem ad okot a garanciális javításra. -
adammolnar01
csendes tag
Valahogy sikerült elérni, hogy a töltőnyílásnál leszakadjon az ajtó. Garanciában ezt van esély, hogy cserélik újra? (Egyszer már cserélték az ajtót, mert lefoszlott a gumi a széléről.) Akksi miatt úgyis vinném vissza.
-
RpPRO
őstag
Sikeresen feltettem Mircinko 6.0-ás romját és minden szépen pörög.
Fincsi.
-
csadi0011
őstag
Beállítások - Tároló - Adatok átvitele SD-kártyára
Ez az eszköz mikor frissült? Már tud alkalmazást is másolni SD kártyára. Igaz nekem nem másol hiába próbálom, de eddig nem láttam. Nem fejezi be, nálam 4%-on megáll. -
kelly416
veterán
válasz
laacika #30089 üzenetére
Eléggé baj, hogy nem találtad. Nagyon jól látható. Eddig hol kérdeztél a telefonoddal kapcsolatban?
-
laacika
tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a kinai utángyártott kijelzővel illetve érintőpanellel?
Z1 em van,muszály cserélnem
Köszönöm szépen válaszaitokt. -
Lizardman
tag
Sziasztok!
Sajnos a minap betört párom kis telefonjának a kijelzője. Sajnos azonnal meghalt a kijelző érzékelése, és nem lehet semmit csinálni rajta.
Kérdésem annyi lenne, hogy létezik olyan szoftver, amivel PC-re kötve mégiscsak lementhetőek az adatok? Gondolok itt főleg az sms, fényképekre. És mivel ugye nem érzékeli a kijelzőt, ezért vmi olyasmire lenne szükségem, aminél a fizikai gombokkal lehet segíteni a szoftvernek, ha kell.
Köszönöm előre is!
-
edk-
őstag
Emlékeim szerint én egy olyan útmutatót követve rootoltam, ami firmware downgrade-del kezdődött, talán ez volt az.
-
kelly416
veterán
válasz
JoolsNOS #30072 üzenetére
Igen, sajnos nagyon sokan kikoptak, akik tudtak volna segíteni, és maradtam én, aki csak bagatel dolgokban van valamennyire otthon.
A kingroot-ot tudtam volna ajánlani, azt hittem, azt már próbáltad. Igen, sokan nem szeretik, mert sokat pöcsöl, feltehetően adatot lop a telóról, de senki semmivel nem tudta ezt alátámasztani eddig, úgyhogy ez csak fikció. Legalábbis amit én olvastam eddig.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném hátha tud rá valaki választ. A parts4repair-ről mennyiért küldenek mondjuk 2 hátlapot? Szeretnék rendelni egy üvegest, és egy műanyagot, úgyis üveg fólia megy rá mindegyikre. Köszi a segítséget előre is !
És itt is PayPal-al lehet fizetni ?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
PRDZsolesz #30073 üzenetére
Köszi, sikerült.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
PRDZsolesz #30073 üzenetére
Köszi, bár olvastam róla itt olyat, hogy az nem jó mindig. Azért bepróbáljuk, hátha.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
JoolsNOS #30062 üzenetére
Erre valaki?
Visszakeresve se találtam semmi használhatót. A youtubos sz*roktól meg már tiszta szemét a gépem -
crissprivat
senior tag
válasz
kelly416 #30067 üzenetére
Szia.
Igen,napi szinten kidobja 1x. Vagy este,vagy reggel.
Nemrégg annyit engedett nagy sokára magával csinálni,hogy sokadszorra rányomva a beállítások/telefon/szoftverfrissítés/xperia-rendszerfrissítésre kidobott egy ablakot azzal a lehetöséggel,hogy ne jelenjen meg többet ez a figyelmeztetés. Nem tudom hogyan sikerült,de kipipáltam a dolgot. Majd este,vagy reggel kiderül segített e a dolog
Remélem nem fog többet zaklatni -
kelly416
veterán
Összefoglaló.
Az, hogy új akkuval is ezt csinálja, én nem olvastam itthoni fórumon. És simán lehet, hogy az "új" akku is megvan bő egy éves, csak polcon állt, nem telefonban. Sajna új alkatrész nem hiszem, hogy van ehhez a telefonhoz már.crissprivat:
Eléggé erőszakos, ha így is feldobja. A Páromé is 4.4-en van mai napig, de nem is dobja fel, pedig kb. ugyanazt csináltam, amit Te is leírtál. -
crissprivat
senior tag
Hali. Pár napja napi szinten 1x kidobja ezt az üzenetet a teló:
Update centernél a pipa kivéve az értesítések megjelenítése mellett.
Update service sem aktív. Szóval tudnátok segíteni,hogyan lehetne ezt a figyelmeztetöt kilöni? Maradok én 4.4.4-en,nem akarok frissíteni.
Köszi a segítséget. -
RpPRO
őstag
Sziasztok!
Kezembe került ez a kis masina. Nyomkodás közben szembejött az a jelenség, amit aztán igen sok angol fórumon olvastam: lemerült az akku, telefon kikapcsol. Miközben 1 perce még 70%-on állt. Gondolom, volt itt is erről szó.
5.1.1 van fent. Van megoldás erre (memory drain)? Új akksival is szopnak sokan.
-
semetka
őstag
Valaki tudna linkelni egy 14.6.A.1.236 verziójú CE3 ROM-ot?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tud valaki linkelni egy root leírást? Az első hszben nem jó a link. 4.4.4 gyári jelenleg.
Köszi -
Cshokee
újonc
üdv! kérdésem az lenne, hogy megrendeltem a javítást a sonynál, viszont a kitöltésnél nem ajánlotta fel vagy átsiklottam a felett, hogy hogyan adnám át, és automata futár szolgálatot állított be. Így most már mindenképp meg kell rendelnem a futárt vagy ettől függetlenül is elvihetem a Cordonhoz személyesen?
-
PAtr0n
addikt
válasz
Power100Ti #30058 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy azon az oldalon hogy árulják. Valószínűleg nincs hozzá. De írj nekik, és biztos megmondják. Én E-bayről veszek szinte mindent, ha spórolni szeretnél a kijelzőt is megpróbálhatnád onnan, ott a legtöbb eladó ragasztóval együtt árulja.
-
Power100Ti
újonc
válasz
PAtr0n #29957 üzenetére
Szia, sziasztok
Két és fél éves z1 compact-tal rendelkezem
Tegnap sikerült úgy leejtenem, hogy a kijelzőmben csíkok lettek, szerencsére érzékel még mindent ;-)
Kb egy hete, hogy akkumulátort cseréltem benne és más még minden működik, bevállalnék egy kijelző cserét is YouTube videó alapján, és meg van hozzá a szerelő készletem is...
Csak az lenne a kérdésem, hogy ha az új kijelzőt megrendelem innen: [link] amit írtál, ahhoz szükségem lesz külön ragasztó készletre is?? És ha igen, akkor azt honnét tudnék vásárolni, ami szintén innen Magyarországról rövid időn belül megjönne?Előre is köszönöm a választ ;-)
-
nigtfall
csendes tag
Kedves Mindenki !
Sajnos a Z1 Compactom aksia haldoklik. Nem bírja már egy töltéssel annyi ideig mint ezelőtt, csinált már olyat is , hogy 30 % ról egy pillantás alatt lemerült teljesen. Gyári beállításra vissza raktam, de akkor is ezt csinálja, szóval szerintem aksi baja van. Nektek milyen tapasztalatok van, hogy a Sony miként és hogyan javít ilyeneket ? A telom kb 1.5 éves . Köszi a válaszokat -
frankstork
aktív tag
Van itt győr környéki esetleg? Z1C-m kellene újra rakni, vagy mittudom én, elkezdte a képernyő villogást képernyő záráskor, meg hívás fogadáskor elsötétül, aztán 20 gombnyomásra reagál, ha reagál.
Én nekiestem a minap, de nem sikerült, nem látja a gép akár mit csinálok... -
semetka
őstag
Hű akkor elég pontosnak kell lenni. Majd odafigyelek
-
semetka
őstag
válasz
Askformore #30048 üzenetére
Megpróbálkozok majd én is vele. Ragasztva van akksira?
-
semetka
őstag
Akksicserénél az NFC-t át lehet tenni a régi akkuról? Úgy tudom az újon gyárilag nincs
-
kelly416
veterán
válasz
patt321 #30045 üzenetére
Az számít, hogy mikor jelentetted be a garanciát. Ha ma kikéred a honlapon a futárt, de csak szerdán jönnek érte, viszont hétfőn lejár a garid, akkor is garis javításban fog részesülni a telód.
Elméletileg megnézik, jutott-e be nedvesség, ha nem jutott be, gariban javítják. Ha csak az indikátorodig jutott víz, akkor nincs miért izgulj szerintem. Nem Te lennél az első, akinek javítják elszíneződött indikátorral.
-
patt321
csendes tag
Sziasztok!
A microUSB csatlakozót takaró ajtó tömítése leesett és ezért nem is csukódik be rendesen. Mivel az ajtó nyitva van, valahogy jutott nedvesség a telefonba és az indikátor elszíneződött. Ha gariban visszaküldöm az ajtó (és más miatt is), be fognak szólni az indikátor miatt?
Illetve a garancia idő lejártánál a beküldés vagy a javítás számít? Tehát, ha addig jár le a garancia, ameddig a szervízben van a telefon, még megcsinálják nekem? -
totoka2
tag
Megnéznétek, hogy nektek mozog-e az előlap/hátlap a bekapcs gomb környékén ?
olyan érzés mintha az elő/hátlap ragasztása (el)engedett volna. A sarkoknál nem rugózik csak a bekapcs gomb környékén.
Javítás után kaptam így vissza a telefont, és aggódom, hogy a vízállósága elmúlt ettől (egyébként akku csere volt benne, tehát megbontották a burkolatokat, az biztos, de a cseréjüket nem említik a munkalapon)Feleségemé a telefon ... az én Z3C-m egyáltalán nem rugózik így sehol, bár lehet ,hogy az más technológiával van ragasztva.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsolt19900 #30037 üzenetére
Ha van root, akkor Titanium Backup.
-
zsolt19900
őstag
tudtok esetleg mondani nekem valami jó kis elmentegetős progit? sajnos egy két játékmentésem meg ilyesmi elveszett a múltkori garanciáztatáskor
-
PAtr0n
addikt
válasz
PowerBuldog #30034 üzenetére
Szia!
Ha márkaszervíz, akkor majd mondanak neked 50-60k körül. Szerezz egy töröttet, aztán abból át kell pakolni a cuccot.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Garin túl mennyi lehet egy alaplap csere? Az akku csatlakozója levált az alaplapról... Valószínűleg ezért kapcsolt néha random ki a telefon, most már be se kapcsol, csak ha erősen hozzá nyomom a csatlakozót az alaplaphoz.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
simkártya tálca nélkül valahogy bele tudom rakni úgy a simkártyát, hogy fel is ismerje?
-
KalimPál
csendes újonc
válasz
PRDZsolesz #30030 üzenetére
Sajnos ez sem segített
Na de se baj, még utána fogok nézni. Addig is el leszek a jó öreg 4.3-al
Köszönök mindent
-
KalimPál
csendes újonc
válasz
PRDZsolesz #30028 üzenetére
Igen, ezeket próbáltam, vissza olvastam és találtam egy bejegyzést, amit egy sorstárs osztott meg ott azt írták, hogy az alaplap csere segített rajta, viszont ez már anyagilag nem érné meg, azon gondolkodtam, hogy esetleg nem létezik egy eljárás, amivel még jobban lehetne resetelni a factory reset/ wipe data kombónál? Gyakorlatilag tényleg gyárira állítani a telefont.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
KalimPál #30027 üzenetére
Ha flashtoolal telepítetted újra a gyári ROMokat, akkor ott találsz egy wipe data, egy wipe cache, és egy wipe apps log mezőt, amit ki kell pipálnod, mielőtt elkezded a flashelést. Ha pedig recoveryből telepítetted, ott kell lennie egy factory reset/wipe data menüpontnak.
-
KalimPál
csendes újonc
válasz
PRDZsolesz #30026 üzenetére
Ne haragudj, még új vagyok a témában, mit jelent, hogy "legyalulni teljesen"?
-
-
KalimPál
csendes újonc
Sziasztok, egy kamera problémára keresek megoldást, mégpedig: főzőtt rom telepítése után a fő kamera homályos és lefagy kép készítésekor, a másodlagos kamera pedig éles képet ad, de ez is lefagy, amikor képet készítek. azóta kipróbáltam az összes gyári romot, de csak a 4.3-assal működik újra
Itt egy videó a problémáról https://youtu.be/gnAcsMfpFJI
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos megsérült a sim kártya tartó foglalat egyik érintkezője (konkrétan eltört), így cserés a dolog. A telefont szétszedtem már, és embert is kerítettem, aki kicseréli nekem, ha viszek új foglalatot. Találtam már ilyet, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg olyan, mint az eredeti. Valaki rendelt már ilyet esetleg/volt hasonló problémája?
-
djDanee
csendes tag
Garanciális javítás történet: 2016.12.02.
Sony oldalán rendeltem javítást, futárral.
Hiba: érintő a kijelző felső fél centijén elment. + beírtam az akksit + a hangszóró rács lötyögősé válását.
- Hétfőn elvitte a futár, kedden beérkezett a Cordon-hoz
- Szerdán kaptam értesítést hogy a készülékem úton van. Semmi infó hogy mikor érkezik, vagy hogy mit csináltak vele. A Sony oldalon az látszott "Készüléke úton van". Csomagkövetésen az látszott, hogy megrendelték a futárt de még nem vette fel.
- Csütörtökön felvette a futár náluk
- Pénteken kézbesítette nekem.Elvégzett javítások:
- Szoftver frissítés
- Akkumulátor
- A készülék szétszedése során kötelezően cserélt alkatrész
- A készülék külső burkolati elemével kapcsolatban cserélt alkatrész
- A készülék hálózati hibájával kapcsolatban cserélt alkatrész
- A készülék hang hibájával összefüggésbe hozható alkatrész
- A készülék billentyűzetének működésével kapcsolatban csertélt alkatrész
- A készülék töltés hibájával összefüggésbe hozható alkatrész
- A készülék kijelzésével kapcsolatba hozható alkatrészA visszakapott doboz tartalma:
Egy új Sony Xperia Z1 Compact készülék.- Legalábbis szerintem
IMEI egyezik a régi telómmal, de a fém kereten volt 2 pici sérülésem ami most nincs. És úgy minden nagyon újnak tűnik.
Összegzés:
Igen boldog vagyok! A legjobb végkifejlet lett amit eltudtam képzelni, nem akartam semmilyen más Compactot, ez a telefon a legjobb számomra még mindig! Kocsiba dokkolóval használom, fémből van a keret + üveg fólia elöl hátul, jól néz ki.. stb stb.
Nem tagadom elég nagy Sony mániás vagyok, de ez a support teljesen korrekt!Apró problem: KitKat helyett persze Nyalóka' van a telón... ami egyrészt nem szimpi, másrészt a backupot KK-ról csináltam. Majd megoldom valahogy
-
huniross
tag
Sziasztok!
A képernyőtükrözés lefagy a telón. Van valami okosság, másik program, stb, ami működik? Android 5.1.1 van rajta. Az a bosszantó, hogy a 4-es androiddal teljesen jól ment, a frissítés óta fagy. Két samsung smart-on is próbáltam mindkettőn lefagy.Kösz
-
kiro.O
csendes tag
válasz
kelly416 #30019 üzenetére
M-box nevű játék, ki kell nyitni a dobozt, és épp akkor szállt el, amikor beütöttem a helyes kombinációt. Azóta működik rendesen, a játékot meg inkább letöröltem, elég ijesztő jelenség volt.
Egy barátom mondta, hogy neki a laptopja csinált hasonlót, ott is reccsent a hangszóró, aztán lefagyott és kikapcsolt. Épp most van szervizben, elméletileg az alaplap áramellátása rossz. Az enyémben most cserélték akkut, de ez volt az első ilyen eset.
-
kelly416
veterán
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #30015 üzenetére
Vettem a fehér telómra egy fekete GYÁRI hátlapot az összefoglalóban szereplő boltból (Bestmarkt) az eddigi kínai ebayes 700ft-os helyett. Az egy dolog, hogy a telefon sokkal jobban néz ki így, zongoralakkos fekete hátlappal, mint a fehérrel, viszont a kamerám is jó lett
mióta megvan, mindig sz@r volt.. homályos volt a kép, ráadásul ha vakuztam, olyan volt, mintha belefotóztam volna a ködbe (sajnos fehér színben szériahiba a korai típusoknál), most meg full sötétben is tök jó képet csinál! Mintha egy új telefonom lenne!
-
kiro.O
csendes tag
Sziasztok! Letöltöttem egy játékot, ami egy tableten hibátlanul futott, a telefonon viszont amint megoldottam volna az első pályát, valami pukkanó/recsegő hang jött a lenémított hangszóróból, fekete lett a kép, csak fölül egy három milis csíkban látszott valami zöld, torz kép, aztán végül újraindult.
Látott már valaki ilyet? Az app lehetett a hibás, vagy a telefonnal lehet valami gond?
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #30015 üzenetére
Okés, találtam az összefoglalóban, régebben amikor idejártam még nem volt benne
-
Askformore
senior tag
Tudtok nekem linket adni gyári fekete hátlaphoz, ahol ki van emelve biztosan a krómgyűrű? Sajnos ma összetörtem az ebayes fehéret..de nem is baj, úgyis le akartam cserélni.
-
djDanee
csendes tag
Az Xperia Companion-nal készített biztonságimentés mennyire ment tényleg mindent? pl.:sms-ek? wifi-k?
+ kérdés: most KitKat van a telón, megcsinálom a mentést, szervizbe megy, visszakapom a telót LolliPop-al akkor működni fog a visszaállítás a backup-ból? (bár valószínűleg visszavarázsolom a KitKat-ot inkább) -Köszi! -
szbxvr
tag
Az a közelség érzékelő (proximity) szenzor. Bár nekem z3c-m van, nekem hívás közben világít.
-
kelly416
veterán
Sajna már jó ideje nincs Z1C-m, a Páromé most nincs a közelben, de amúgy sem szoktam nyomkodni.
Barátom kérdezte (és küldte a képet), hogy mi az, de nem tudtam Neki segíteni, nem emlékszem, hogy láttam-e ott valaha is ilyen fényjelenséget. Az a kis lila pötty valójában piros, csak a másik mobil kamerája miatt lett lila, és csak bejövő hívás után látszik, amúgy nem. Sejtitek, mi lehet ez?
-
Attici
őstag
válasz
djDanee #30001 üzenetére
Nálam is ez volt az utolsó Sony ami még tetszett, de sajnos ezzel volt a legtöbb problémám is.
De asszonynak szerencsére szintén ez tetszik, ezért megkapta. Ő még csak a másodiknál tart. Nekem 3 vadi új is volt. Sajnos!
Én sem gondoltam volna, hogy még van belőle, hiszen a Z3c-sek is már nem a Z5c-t , hanem az Xcompactot kapják.
Szerintem a szériából, ebből gyárthatták a legtöbbet, ezért maradhatott még belőle. Pedig tavaly már sokan Z3c-t kaptak. Fene se érti.
Kíváncsi leszek, hogy Te hogy jársz. -
djDanee
csendes tag
válasz
Attici #30000 üzenetére
Ajnye... egy zsírúj Z1C-től elég boldog lennék
Azt gondoltam már rég nincs ebből készlet, könnyen lehet hogy csak igen nagy mázlid volt!
Z3C se szimpatikus a műanyag keretével, anno direkt ezért döntöttem a Z1C mellett. Az X compactot nem láttam még élőben de sajnos igen találó rá a "szappantartó" kifejezés. Még a forma szerintem egész jó lenne, de sajnos nagyon műanyagA régi jó dolgokból nem marad semmi...
Akkor indítom a javítást a Sony-nál, majd jelentek én is!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Leila teszt
- Android szakmai topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest