-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power100Ti
újonc
válasz
PAtr0n #29957 üzenetére
Szia, sziasztok
Két és fél éves z1 compact-tal rendelkezem
Tegnap sikerült úgy leejtenem, hogy a kijelzőmben csíkok lettek, szerencsére érzékel még mindent ;-)
Kb egy hete, hogy akkumulátort cseréltem benne és más még minden működik, bevállalnék egy kijelző cserét is YouTube videó alapján, és meg van hozzá a szerelő készletem is...
Csak az lenne a kérdésem, hogy ha az új kijelzőt megrendelem innen: [link] amit írtál, ahhoz szükségem lesz külön ragasztó készletre is?? És ha igen, akkor azt honnét tudnék vásárolni, ami szintén innen Magyarországról rövid időn belül megjönne?Előre is köszönöm a választ ;-)
-
Den96
csendes tag
válasz
PAtr0n #29957 üzenetére
Köszönöm a választ. Valahogy sejtettem, hogy nem lenne olcsó. Az enyém egy hónap híján két éves, és már nem bírja úgy az akku, mint régen. Egy napot azért még szűkösen kibírt. Szerintem hagyom, és választok egy utódot. Esetleg abban tudnál segíteni, hogy hogyan lehetne így lementeni az adatokat róla?
-
Gondwana
addikt
válasz
PAtr0n #29857 üzenetére
Service menüben sikerült elkapnom, hogy mit csinál, amikor előbb össze-vissza érzékel, majd utána semmit se. (A resetig/reflashig még előbb időt kell szánnom a backupra meg a takarításra = mit nem kell utána visszatöltenem)
-
kaciokos
őstag
válasz
PAtr0n #29864 üzenetére
Húúú, bazi rég volt, már nem emlékszem, de volt egy-két apró bug, de ha megköveznek se tudok példát mondani. Leszámítva persze az SD kártya írás körüli mizériát...
Igen, én is látom, hogy sokaknak nem jön be az 5.x és mennek vissza 4.4.4-re, de szerintem azért van tele a fórum ilyenekkel, mert azok, akiknek megfelel az 5.1.1, azok nem írnak, hogy "jajj, de jó, én nem is megyek vissza 4.4.4-re".
Félreértés ne essék: biztos vagyok benne, hogy nálad, és sokaknál gondot okozott az 5.1, csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy azért nem mindenkinél.
-
nash13
aktív tag
válasz
PAtr0n #29027 üzenetére
Hogy őszinte legyen nem is emlékszem h felmentem rá de ha iden akkor 1-2 percet.
DE mondom ugyanez volt 1-2 napja akkor meg a Google volt a nagy felhasználó. Kb 1 hete ilyen és rá kell picit töltenem h lefekvésig kibírja pedig nem használom sokat.
1-kor visszatöltöttem 50%-ra, azóta volt összesen egy kétperces beszélgetésem és 21%-on van.... -
csadi0011
őstag
válasz
PAtr0n #28962 üzenetére
Sajnos az időt nem figyeltem. Nem tudom mikor végezhetett. De amúgy sem lehetséges. Biztos hogy benézi, de az az érdekes, hogy nagyobb igénybevételnél magasabb százalékon kapcsol ki a telefon. Ha csak egész nap az időt nézem rajta, akkor meg alacsonyabb % számra tud lemenni.
-
csadi0011
őstag
válasz
PAtr0n #28958 üzenetére
A folyamatos akksi romlás miatt rendeltem én is egyet. Pont ma. Ha eredeti, ha nem, ennél minden jobb.
Amúgy azt hogyan lehetne kideríteni, hogy az akksi valóban haldoklik, és nem a rendszer hülyült meg?
Érdekes jelenséget vettem ma észre. A powerbankom 10%-ről 100%-ra feltöltötte a telefont és még világított is 1 led a 4-ből a powerbankon. Ez azért érdekes, mert a powerbankom 40%-ot tudott eddig maximum tölteni a telefonon. -
PAtr0n
addikt
válasz
PAtr0n #28881 üzenetére
No, ígértem hogy beszámolok aksi csere ügyben. Megjött, hátlap is, így belevágtam. a gyári plasztik hátlap könnyen lejött, aksi is kifelé. Teszem bele az újat, hátlap vissza tétel előtt persze próba. Meg se nyikkant. Innentől kezdődött a tortúra:
Mivel védelemmel ellátott Li-polymer aksi, így kimeneti feszültséget bontás nélkül csak a szalagkábel csatin lehet mérni. Ott nem mértünk semmit, ellenben a gyári aksimon szépen ott csücsült kb. 3.7V (ebben az állapotában a telefon 22%-ot mutatott).
Mivel veszteni valóm nincsen, és bízva az eladó rugalmasságában, boncolni kezdtem az aksit. Feltártuk az elektronikát (ez aksi alján van, kábé egy széles vele, és ebből jön ki a szalagkábel). Nem kell nagy ördőngősségre gondolni, a lelke egy 6 lábú IC, ami azt csinálja, hogy az akku negatívot választja le mélymerülés, zárlat, illetve túltöltöttség észlelésekor.
Szóval Kifordítva az elektronikát, már könnyen rá lehet mérni az akku pólusaira. Itt közel 4.3V-ot mértem, ami azt jelenti, az aksi teljesen fel volt töltve. A biztonság kedvéért merítettem műterhelés segítségével az aksin, nehogy azért ne induljon, mert túltöltöttséget érzékel az elektronika. Lemerítettem 3.9V környékére kb 2 óra alatt, és próbálkoztam újra. Még mindig nem indult a telefon, a gyorscsatin 0V volt mérhető.
Azután következett a keresztcsere minden formája. Új aksi - régi elektronika: nem jó. Régi aksi - új elektronika: nem jó. Visszacserélve minden eredeti állapotba, Régi aksi - régi elektronika: jó, Új aksi - új elektronika: nem jó. Itt már kezdtem belenyugodni, mondván majd küldenek másikat, de azért hajtott a dolog, ezért még egyszer szétkaptam és kereszt cseréltem párszor, aminek az lett az eredménye, hogy a régi aksi - régi elektronika kombó megörökölte az új hibáját, tehát szar lett, az újon viszont megjött a kimenetre az akkufesz. Megörültem ennek, mondván a régi már úgyse túl jó, az új meg valamiért jó lett -finally- , beszereltem.
És azóta horror: random újraindulások, kikapcsolások, kb 45% után 100%-ra töltődik pár perc alatt, ugyanakkor 30%-nál kikapcsol. Most ott tart, hogy csak villog perosan a bekapcs led (mintha nem lenne benne aksi), és ennyi.
Sajnos nem derült ki a sok keresztcsere alatt, hogy mivel is van baj, és félő, hogy sok forrasztgatással már kinyírtam mind2 panelen az IC-t.Az eladóval közben ledumálva a következő szállítmány, a telefonban lévő aksi védelmet meg ideiglenes átkötöm direktbe. Remélem tanulságos írás volt, majd még beszámolok, mi lett a vége.
-
-
-
odorgg
addikt
válasz
PAtr0n #28840 üzenetére
Gyári rom van még, a legfrisebb. Alarmclock Xtreme az ébresztő alkalmazás, és erre kelek.
-
-
btomp
csendes tag
válasz
PAtr0n #28419 üzenetére
Köszi a választ!
Leadtam újra, de kicsit vitáznom kellett mert ismét szoftver hibát akart írni... Mondom, az a kijelző,erre visszakérdez, hogy de az szoftver nem??
Óvatosan jeleztem, hogy az hardver, és a szoftver az ami meghajtja...
Mindegy, megmutattam ismét a screenrecordot és beleirattam, hogy a szofvter frissítés nem oldotta meg a hibát. (úgy ahogy a hangszóró rácsot sem hozta helyre.)
Pénteken viszi tőlük futár, és 2-3 hét alatt ígérik, az első "javítás" két héten belül volt.
Nekem mindegy mit csinálnak vele, csak jussanak tovább a szoftvernél.
Most újra a mini prómat használom, amit mondjuk imádok, de a belső memóriája, vagyis a hiánya kikészít.A poén még az volt, hogy mivel nem adnak csere készüléket, szükségem lett volna egy sim átalakítóra, amit fel is kínáltak, vegyem meg nyugodtan a másik üzletben mert itt az sincs... Mázli, hogy megvolt a régi sim kerete.
-
kaciokos
őstag
válasz
PAtr0n #26278 üzenetére
A CPU-Z-t és is imádtam, de pár hónapja egy frissítés után random időközönként, de meglehetősen sűrűn teljes képernyős hangos video reklámokat dobált, amiknél a bezáró gomb csak egy 5 másodperces időzítő lejárata után lett aktív. Ez finoman szólva is agresszív reklám, pláne, hogy nem lehetett megszabadulni tőle, nem volt fizetős reklámmentes verzió, és elég kényelmetlen volt, hogy melóhelyen elkezdett üvölteni a telefon valami reklámot, és leállítani sem lehetett.
Most kipróbáltam megint, annyit finomodott a helyzet, hogy kb. két dollárért meg lehet szabadulni a reklámoktól, amiket ráadásul már nem dobál olyan sűrűn, mint eleinte, de azért szerintem még így is szemétparaszt módon teszi.
LP téma: az 5.0.2-ben még tényleg volt jópár bug, ezeket 5.1.1-ben javították. És van egy óriási előnye azoknál, akiknek nincs rootolva a teló: az alkalmazások tudnak írni az SD kártyára.
-
oszi666
őstag
válasz
PAtr0n #26256 üzenetére
Igen ez a helyzet: 1 mag kb 300 mhzen es kb 30% cpu load. Megis merul. Kb egy honapja volt gyalulva es ma kezdett el merulni. Semmi ujat nem raktam fel a heten es a hatterben futo frissito appokat is minimalizaltam: messenger, facebook lite, viber, mail. Es eddig ezekkel sem volt baj
-
Szoszo94
őstag
-
Pöttön
őstag
válasz
PAtr0n #23959 üzenetére
Értem, van.
De nekem nincs benne a listába csak az ADB program.
És nem tudom hogy lehet behozni neki a többi programot.
A 4.5.0.803-ast szedtem le a Kingrootbol, az remélem nem gond, 4.4.4-re.
Az még érdekes hogy az uninstal toolba meg az Autto-start-ba benne vannak a programok. -
-
kelly416
veterán
válasz
PAtr0n #22271 üzenetére
Van is egy 20000mAh-ás, és köszönöm, jól szolgál. Nem tudom, hogy tényleg képes-e ezt ki is adni magából avagy nem, de az biztos, hogy 5-6 alkalommal simán feltölti a telefont. De amikor elindulsz mondjuk Szentesről Pestre valakivel találkozni, oktatásra, akármire (vasutasként ingyen vasúttal szerencsésnek érzem magam), és tegyük fel, hogy nyár van, nincs kedved még egy válltáskát sem vinni, akkor nincs hová tenni powerbank-ot. Vagy elindulok motorozni, se doboz, se hosszú/vastag cucc (mert én ilyen "nagykirály" vagyok, hogy rövidnadrágban hasítom a szelet egy 800-assal, de ez most nem motoros-biztonságtechnikai oktató óra, ne figyeljetek ide), de navigálok és mondjuk még fényképezni is meg-meg állok, akkor sem fér sehová. Igaz, a másodikat megoldottam egy szivargyújtóval, de ezt biciklin vagy más motorokon nem biztos, hogy megtehetném. Meg még ezer esély van arra, hogy kényelmetlen legyen magammal vinni, a feledékenységről ne is beszéljünk.
Nem tart vissza semmitől az üzemidő, de mégiscsak jobb, ha kibírja a napot csipogás nélkül. -
válasz
PAtr0n #22207 üzenetére
Az SD fix csak egy program telepítés a marketből, a nehezebb (?) a root, abban nem tudok segíteni.
Ez az SD fix nem az alkalmazások memóriakártyára való helyezését teszi lehetővé, hanem a felhasználói programok által nem írható SD-kártya problémát oldja meg.
Tehát enélkül nem tudsz külső programmal adatot menteni a memóriakártyára, a fixálás után viszont igen. -
BRIKLY
veterán
válasz
PAtr0n #16843 üzenetére
Igen,nekem is a sarkainál sikerült szétkapni,mert keresztbe,hosszába volt repedve az egész. De maga a kijelző nem sérült,az működik továbbra is,csak ugye az érintő. Na de annak meg úgyis mindegy,hisz alapból törött volt,semmit nem érzékelt.
A tulaj nem tudom hol vette ezt a kijelzőt,de ennek eltér a képminősége az én telefonométól.
Így jött le:
-
BRIKLY
veterán
válasz
PAtr0n #16659 üzenetére
Ez szép. Hát nagyon nem ezt várnám 110.000Ft-ért. A 30 ezres minimet 2 évig használtam,fólia nélkül,és még csak meg sem karcolódott,pedig kapott rendesen,esett is. SP-t se kíméltem,volt már a sarkán olyan ütődés,hogy rá sem ment a hátlap rendesen,de a kijelző az bírta.. Biciklivel tekertem mint a hülye,és kiesett a kezemből..
Nem tartom valószínűnek,hogy rajtam segítene egy olyan tok, mert attól még fát,a motorfűrész ugyan úgy hozzá tudom nyomni a kijelzőhöz.
(#16660) kelly416 : Nem a hátulját,vagy az oldalát féltem,azon ott van a matrica karcok ellen,hanem a kijelzőt.
Talán valami beledugdosós, vagy ilyen lehajthatós tokot kellene néznem. Utóbbi jobban tetszene, ha van olyan,ami alkalmas a célra. Az az igazság,hogy utálom a tokokat.. Úgy szeretem a telefont,ahogy van,nem becsomagolva. -
gidion90
tag
válasz
PAtr0n #16121 üzenetére
Akkor az alátétfólia az jön fel a régi panellel együtt, ugye? Nyilván még nem tudsz tapasztalatot, de szerinted fakóbb lesz a kijelző színe vagy ebbe is triluminos technológiát belevarázsolták? Videokat néztem YT-n de a ragasztót azt hova is kell majd felhasználni? a régi panelt kivéve, beteszek új tömítő fóliaréteget, arra jön a ragasztó és arra meg az új panel? Azért kell, hogy magától nem marad benn, vagy nem pattan be? Sok a kérdésem, de szeretném ha tovább működne a kicsike !
-
Pöttön
őstag
válasz
PAtr0n #13938 üzenetére
De nem az a lényeges hogy független legyen.
Az a lényeges hogy ne keljen se hűséget kötnie, se kártyás előfizetést. Se egyéb megkötést.
A lényeg az hogy egyben kicsengethesse az árát és hogy megkapja a telefont, normál áron nagyobb felár nélkül értelmes legalább 2 év(nem szürke inport) garanciával, és hogy 20-as kártyát bevegyen. -
djelf
tag
válasz
PAtr0n #11556 üzenetére
Hacsak nincs különösebb okod a Kék T-nél venni a készüléket a Telekomos kártyádhoz, akkor bizony 8000 Forinttal olcsóbban megkapod a Magenta T-nél és még egy - állítólag - minőségi fejhallgatót is kaphatsz. Bár anélkül is jobban megéri. Pláne ha még független is. A fejest meg max eladod valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Megújult a PROHARDVER!
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HP notebook topic
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest