-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
válasz
Quasi_modo #14797 üzenetére
BSPlayer viszi az AC3-at !
-
ChD
tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. A telómra raktam FlasTool-al egy .108-as 4.4.4-et még régebben rootoltam és elkezdett vacakolni kifagyott meg amikor gyorsan nyomtam a vissza gombot egymás utána mindig megnyitott valamit pluszba. Le akartam cserélni, de valami nem sikerült jól, és nem akart elindúlni sem de egyik havernak is ilyen van elindítottam egy rendszer visszaállítást az ő telojával, leszedte a romot, ezeket flashtoolal rá is tudtam tolni utánna most tehát egy flashtool-al rárakott de a pc comparsion álltal letöltött gyári .157-es 4.4.4 van rajta. De rendszeresen lelassul és nem tudom miért, úgy gondoltam, hogy nyomok rajta egy rendszer biztonsági ujratelepítést a pc comparsionnal, de szerinte módosított szoftvert tartalmaz. ez mitől lehet? előzőleg nyitottam a bootloader sony-tol kapott kóddal szintén flashtoolon keresztül.lehet, hogy emiatt?
Kérdés, hogy tudnám, teljesen gyári állapotba visszahozni a telefont. Illetve még valami, most csomó programban illetve a programokból való kilépés után rekléámok vannak... ez normális? szinte mindig rootolt telom volt ott nem tapasztaltam ilyet. Esetleg 14.4.a.0.157-es romhoz valaki megbízható root módszert tud? -
Ano
senior tag
Mx player-t használok egy ideje ... Pár napja voltak frissítések és azóta az Mx player nem ismeri az AC3-as hangkódeket ... Régebben simán játszott filmeknél most nincs hang ... Valakinek ötlete erre?
-
BRIKLY
veterán
válasz
HellGreg #14791 üzenetére
Mondok én róla rosszat is,bár nem nagy ügy. Ha megveszed,a hátlapra is,meg a kijelzőre is rögtön tegyél fóliát,mert könnyen karcolódik.
Ez a telefon biztos nem mostanában lesz lassú,vagy akadozós,az egyszer biztos.
Zenében minőségileg nagyon jó,hangerő nem szedi le a fejemet,de teljesen korrekt.Az AKG Y40 meg véleményem szerint olyan amilyen.. Ha nem ajándékba adnák én személy szerint 5000Ft-ot se adnák érte,nem hogy 25-öt amennyiért árulják.Ne azt vedd alapul telefon választásba,esetleg ha el akarod adni,bár láttam már bontatlant 12k-ért..
Ha megfelel ez a kijelző méret,szerintem nyugodtan válaszd ezt,ha nagyobbat akarsz... akkor is
60k-ért piszkosul megéri,nekem 110-be lesz,de így se bántam meg,hogy ezt vettem. -
HellGreg
őstag
válasz
BRIKLY #14790 üzenetére
Olyanok is vannak a kínálatban ilyen árban, de hardverileg messze alulmaradnak... pl. Nokia 830, LG G3S stb...
erről meg egyszerűen egy fél rossz mondatot sem olvastam sehol.
Most egy Iphone4-em van (sima), és elegem lett a lassúságából, az akadásból. A képernyője kicsi, igaz, ez a Z1 se sokkal nagyobb, de azért nagyobb valamivel.Ami érdekelne, hogy ez a Sony zenehallgatásnál milyen minőséget szolgáltat fejhallgatón keresztül, illetve a hangereje. Az alma elég halk, bár igen szép hangzású. Valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Amúgy ezt a "szerény" AKG Y40-et adják hozzá ajándékba és így is 60k-ba kerül a telefon a jelenlegi csomagommal (ami 7k havonta). SZerintem nagyon jó vásár, pláne ezzel a fejessel.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
Holnap készülök venni egy ilyen telefont, T-nél adnak hozzá ajándékba egy elég komoly fejhallgatót is.
Sok tesztet végigolvasva, ebben az árban magasan ez a legjobb telefon,
de örülnék egy megerősítésnek, hogy jól döntöttem-e
Ugye jól döntöttem? -
válasz
Joezyka #14778 üzenetére
Megírnád, hogy milyen alkalmazásokat használsz? Nálam állandó wifivel másfél napot sem bír ki a telefon, pedig nem sokat használom, az energiafelhasználás szerint meg az android rendszer felelős 50%-ban a merülés. Azt nem is írtam, hogy minden Stamina üzemmódban történik
-
jozs6200ax
aktív tag
Beszereztem a telefonhoz egy nillkin fóliát , amit kis korrigálással 2. nekifutásra sikerült felrakni. Sajnos a kijelző körül néhol ujjlenyomatszerű apróbb pöttyök maradtak hátra .Kérdésem az lenne ,hogy ezt a fóliát leszedve újra fel lehet rakni vagy akkor már bukta van?
-
Sify
senior tag
Ma SIM kartyat csereltettem. (Mobilpenztarca miatt.) De azota nem megy a 4g csak a 3g. Az elofizetesem tartalmaz 500mb mobilnetet. Mar ki-be kapcsoltam a telefont de csak 3g van. Kell a szolgaltatonak szolni?
-
Kovaratis
senior tag
Akinek 5 napig elmegy a telefonja egy töltéssel annak nincs szüksége okostelefonra.
-
xmad
őstag
a 0.157 -es rendszről vélemények?
-
EszesNorbi
tag
Sziasztok melyik a tutibb ? Sima kijelzo csere vagy a frame el eggyütt ? Ki melyiket csinálta már, tudtok tanácsot adni ? Sima kijelzo csere egyszerűbbnek tünik az áruk egyforma szoval nem a pénz a lényeg.
-
VMatteo
őstag
Srácok, nekem még mindig a Myxperia a legnagyobb fogyasztóm! GPS kikapcsolva, mégis többet fogyaszt mint a képernyő! Maga a myxperia is ki van kapcsolva
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #14761 üzenetére
Akkor vetek rájuk még egy pillantást este. Anno nem volt a BSPlayer-ben felirat állítási lehetőség (csak méret, ha az volt egyáltalán), bár MX-ben a betűtípust is lehet állítani, de anélkül azért meg tudok lenni. Na meg sok esetben az árnyék a hasznos még, mert van olyan, hogy olvashatatlan nélküle a felirat, mert a jelenetben is hasonló színek vannak.
-
Joezyka
senior tag
válasz
busman #14768 üzenetére
használom persze. pl hangoutsot minden nap, céges + magán levelek folyamat jönnek-mennek. telefonálni annyira nagyon sokat nem szoktam, de az nem is számottevő. nálam úgy kb ez az átlagos kapacitása. Ha többet használom akkor is 3-4 naponta kell csak tölteni.
egyszer kipróbáltam, hogy se wifi, se mobilnet, és feleslegesen nem nyomkodtam egyáltalán, staminában, 8 napot bírt
-
-
petymeg
addikt
válasz
DanielLong #14760 üzenetére
Én rootoltam meg deodexeltem, így azért elég szépen testreszabható.
Custom romot ezen a gépen még nem próbáltam, de az összes korábbi telefonomon igen, beleértve a régi windowsos pda-kat is.
Ha van időd próbálgatni, akkor megéri ilyesmivel szórakozni.Naptárat ki lehet tenni a zárképernyőre, ha hosszan lenyomva tartod.
-
törölt tag
Nem független Z1C-n nem lehet bootloader-t nyitni, ez igaz? Ha nem lehet, akkor egy függetlenítés orvosolja a problémát?
-
Sziasztok! Érdemes a telefonra custom Romot varázsolni? Tudom, hogy mindennapos a téma, de nem találtam kielégítő választ eddig. Telekomos készülékről lenne szó, főleg a beállítások sokszínűségét hiányolom. Esetleg lehet tudni, hogy kb mikor érkezik a Lollipop a telóra?
Még egy kérdés: valaki ismer olyan alkalmazást, amivel Iphone-hoz hasonlóan lehet beállítani az értesítéseket a lock screenen? Gondolok itt arra, h rakja már ki nekem zárképernyőre az új e-maileket és messenger üzeneteket... -
PRDZsolesz
aktív tag
[link] Fotósoknak érdekes lehet.
-
darvinya
titán
válasz
Soma01 #14752 üzenetére
BSplayer és Mobo player sokkal jobb.
(#14755) EszesNorbi
eBayon van csak kijelzo meg Frame s is ugye abba átkell pakolni mindent , melyiket ajánljátok
Kinek mi.
Ha van pénz, akkor összerakom alkatrészekből.
Ha nincs elég pénz, akkor az előre összerakott.
De ennél semmi garancia, hogy tényleg úgy van összerakva ahogy kell. -
EszesNorbi
tag
Sziasztok, uj z1c tulaj leszek de képernyöm törött, uj kijelző vásárlása előtt állok, honnan érdemes venni, eBayon van csak kijelzo meg Frame s is ugye abba átkell pakolni mindent , melyiket ajánljátok ?? Youtubeon csak kijelző cseréset találtam , Frame set nem. Tanácsokat várok.
-
Rigóbácsi
csendes tag
Köszi kormányka felraktam tökéletes ezerszer jobb mint a gyári!!!!!!
-
Soma01
veterán
Melyik a legjobb videólejátszó Androidra? MX Player-t látom az első helyen a találati listában. Azt tegyem fel, vagy valami mást?
MX-hez amúgy melyik codec csomag kell? (ARM ....?) -
Taoharcos
aktív tag
Nekem jelezte ezt a rendszer frissítést: 14.4.A.0.157.
Kinek mi a véleménye róla? -
kormányka
csendes tag
Rigóbácsi: Nekem is random csinálgatja, nem tudom, van-e már rá megoldás, általában ha kitörlöm az albumból a képeket néhány hétig jó.
Amúgy alternatívaként ajánlom a Quickpic-et
-
Rigóbácsi
csendes tag
Sziasztok azután érdeklődnék,hogy az albumba mért tölti be állandóan a walkman borítóképeit a fórum elején olvastam valamit róla de nem igazán derült ki semmi és idegesitő,hogy telepakolja boritókkal valami megoldás esetleg valaki?
-
zunga
tag
válasz
vitezlejszlo #14732 üzenetére
Én is Ace 2-ről váltottam, ég és föld a két telefon. Nem bánjátok meg, ha ilyet vesztek, csak ajánlani tudom.
-
PAtr0n
addikt
válasz
petymeg #14744 üzenetére
Szerintem ha a százalékokat nézed időarányosan igenis elég sokat mond. Volt ebben minden,napi 10-15 perc hívás, wifi és 3Gnetezés, pici játék. Még csak koránt sem standby mód. Ha tényleg csak letennéd, és nem nyúlnál hozzá (kikapcsolt 3G mellett, és nem hívna senki), nem lenne csoda a 2 hét sem.
Az más kérdés, hogy én ezt stamina módban értem el, ami rohadt hasznos tud lenni. -
tomi7711
aktív tag
A Stamina mód meg már csak hab a tortán
Amúgy egész jó feature, csak 2x aludtam el miatta)
-
darvinya
titán
válasz
alacka #14740 üzenetére
Közben találtam boxot 4334-ért!!! (itthon 6000) - telóról kell vezérelni.
Igen, ha box-on van az anyag.
De ha te telon tartod, akkor nincs vezérlés.
Az olcsóságnak ára van, azaz gyenge HW inkább kínszenvedés.(#14737) Quasi_modo
Bizonyos mértékben 30% alatti újratöltés káros, mert a kiírt statisztikai adat feszültség esést nem veszi figyelembe, ha hirtelen nagy teljesítmény kell.
Ekkor vagy sikerül a védelmi rendszernek lekapcsolnia, vagy kis mértékben túl merül. -
petymeg
addikt
válasz
Szia.
1. Nálam így bírja friss rendszerrel:
Telefonálás: 0:56 p
Kijelző: 1:26Folyamatos szinkronizálás gmail és céges, éjjel-nappal kb. 60 e-mail naponta.
2. Kb 10 %
3. Hasonló a tapasztalat, az én nejem is azt használta, de most egy Xperia M telefont használ, ég és föld a kettő, az Xperia javára, pedig az se egy erőgép.
A Z1 Compacton folyamatos az android, "smooth" divatos kifejezéssel élve.4. Az első szériásoknak, mint az enyém is, van gyári hibája a lencsébe bevillan a hátlap miatt a vaku, ezt talán javították, illetve a könnyen karcolódó hátlap, amin párezer forint beruházással, pl. üveglap vagy fóli felhelyezése lehet segíteni.
Sony-s függetlennek nyitható a bootloadere, de zárva is root-olható és lehet bütykölni ezerrel.
-
alacka
tag
válasz
darvinya #14733 üzenetére
Igen, veszem-veszegetem!
S gondolom az analógokra kiküldve visszaalakítgatva meg totál illúzióromboló képet is adhat.
Egyelore ehez viszem a 7-es tabletemet, de azon is alig látják.
Mamákat meg egyre nehezebb hurcibálni a TVm hez.
Közben találtam boxot 4334-ért!!! (itthon 6000) - telóról kell vezérelni.
-
KZP
őstag
válasz
vitezlejszlo #14736 üzenetére
Repülő módban nekem is csak max. 1%-ot esik 8 óra alatt éjszaka az akksi töltöttsége.
(Most tartok 41%-nál, 1 nap, 10 óra, 30 perc akkuhasználattal, 3 óra 40 perc ebből a képernyő. A fényerő automatikusra van állítva, a kijelző kikapcsolása pedig 1 percre. Automatikus szinkronizáció, helyzet stb. be van kapcsolva. Meg persze az LTE is, a wifi pedig helyalapúra van állítva.)
Én teljesen elégedett vagyok ennek a telcsinek az energiagazdálkodásával.
-
kaciokos
őstag
válasz
1. Kb. két napot, de attól függ, hogy 1,8 nap vagy 2,2 nap lesz belőle, hogy pl. mennyi az a "néha" netrádiózás.
2. Töltőn semennyit.Amúgy változó, ha kikapcsolod az éjszakára feleslegesen futó dolgokat (WiFi, mobilnet, Bluetooth), akkor 5% körül.
3. Nagyon fasza, az Ace2-höz képest pedig csúcsistenkirály.
4. Hátlap könnyen karcolódik, illetve ugyan kevésbé, de az előlap is.CM-ről nem tudok nyilatkozni.
-
darvinya
titán
válasz
alacka #14730 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy külső „box”-nál elveszíted a vezérlést.
Mert ez a HDMI-s izének önálló távvezérlés kell, hogy a telefont vezérelje.
Ha meg csak file-ként nyitod meg „Box”-on a telo tartalmát.
Akkor ugyanott vagy mintha MHL vezérlést csinálnál, csak bonyorultabban.
Ráadásul analóg Tv-hez „Box”-nál is kell átalakító, analóg jelekhez.
Csak drágábban jössz ki, mert:
MHL 2000Ft+HDMI kábel 200Ft+Analóg átalakító ≈5000Ft
Box 8000Ft+Analóg átalakító ≈5000Ft
Ráadásul minél több a külső önálló eszköz annál nagyobb a hiba lehetőség a működésben. -
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Asszonyomnak néztem ki egy ilyen telefont. Ami a kérdésem lenne:
1: nem hajtja szét, nem nyomkodja túl, de levelet szinkronizál, néha netrádiózik, ilyen feltételek mellett a két napot kibírja a telefon?
2: Hány százalék akkut esik egy éjszaka alatt?
3: maga a droid rajta kulturáltan műkodik, nem fagy, akármi? Most egy Samsung ace 2 -je van, hát az egy trágyadomb, pár frissítést már nem tud feltelepíteni, pedig alig van 2-3 alkalmazása telepítve, de egyszerűen a haját tépi tőle.. ezért is adnék neki egy olyan telefont, ami azért normálisan működik, és nem fogja hozzám vágni, hogy ez is egy fstalicska
4: bármi nyűg, amire érdemes a vásárlásnál odafigyelni? Pl sárguló kijelző vagy lepattant él...
Gyári függetlent vennék neki....
Juteszembe. A gyári függetlent lehet CM-esíteni, vagy zárt a bootloaderje vagy ez hogy van?
Köszi
laca
-
darvinya
titán
válasz
GÁgpstpn #14728 üzenetére
Kicsit visszább olvasva megkapnád a választ.
Amikor bekapcsolod a készüléket az akkori pillanatnyi feszültség alapján ad egy statisztikai számot, amit %-ban fejez ki.
Azért kapcsolt ki 10%-nál, mert akkori teljesítményhez nem volt elegendő töltetség.
Ezt könnyedén előidézhető egy nagyobb teljesítmény igényű app elindulásával, vagy automatikusan indulásával(magyarul szinkronizálás). -
alacka
tag
válasz
darvinya #14725 üzenetére
Igen látom kint 2000 körül van a MHL kábel + párszáz a HDMI.Erosen elgondolkodtató, hogy.
8 rugó körül meg kapok a TV-hez komplett andoidos szamítógépet
(amivel ugye talán az átjátszások mindegyike is megy).
Android TV Box -
darvinya
titán
válasz
alacka #14724 üzenetére
Tv csak megjelenítő.
Ha telon van jó video lejátszó(pl: BSplayer), akkor bármi lejátszható.Nem kell semmi cast.
Elég vezeték nélküli billentyűzet és egér.
ppt-hez pedig egy Office.Ez már nem teljesen telefon, hanem kézi számítógép.
(#14723) GÁgpstpn
Így vágod haza az Li aksít.
Havonta 1x még kicsit tartósítja, de többször káros.
Semmilyen számlálót nem tudsz nullázni, mert ez egy statisztikai adat, amit újraindításkor automatikusan törlésre kerül. -
alacka
tag
válasz
darvinya #14720 üzenetére
WOW!
A telo jatsza le amit kell, s a tetszolehges formátumú videókat megeszi a TV - amiröl csak kutakodok a telóban, hogy mit játsszon?+ hab
Akkor már csak a tükrözés hiányozna prezentációkhoz (ppt), meg appok futtatásáshoz (webbongészés, doksi szerkesztés, játék)
Ehhez bizonyára már valamelyik cast kell.GÁgpstpn Milyen számlálót kariblász?
-
GÁgpstpn
tag
válasz
LonGleY #14717 üzenetére
A telefont amikor hazaérek kb. 20-25%-on teszem töltőre. Ezért kb. két hónapig a 0% közelébe se került. Én a 0%-ot úgy gondoltam, hogy normálisan kapcsoljon ki alacsony töltés miatt. Egyébként meg a számlálót néha akkor is kell kalibrálni. Ez független a technológiától.
-
KZP
őstag
válasz
LonGleY #14717 üzenetére
Gondolom, úgy értette a nullára merítést, hogy a telefonban legyen lemerítve. (Ekkor az akksiban még van vagy 10% szufla.) Egyébként az iPad használatijában is írják ugyanezt, hogy havonta egyszer érdemes lemeríteni teljesen, majd feltölteni, így marad hosszú életű az akksi.
Ott csak nem hülyék dolgoznak.
-
peu407
senior tag
Egy kis info az új Android frissítésről:
-
alacka
tag
válasz
darvinya #14714 üzenetére
Hi!
Köszi!
Nem szeretnék kábeleket dugdosni. Bár egyszerunek látszik.
TV általában 3 méterre, hátradolve, körbeülve, kényelmesen jó lenne prezentálni.balazska92
Bizonyára valamilyen közbülso eszköz kell. Amivel WiFI - HDMI (5-6 ezer Ft)
Miracast, Chromesact, Android TV Box eszközök körül tapogatózom, de nem igazodok el bennük.Jó lenne, ha a nagyszüloknél is tudnám prezentálni a családi felvételeket.
(Ok már ilyen picinyben nemigen látnak jól.)
További problem, hogy USB v. HDMI nem is mindegyikojüknél van a régi TV-ken.
Náluk valszeg kell majd valami HDMI-analóg átalakító is. -
GÁgpstpn
tag
Mégsem ázott be!
Csak egy szimpla mélykisülés okozta a gondokat. Az általam beázásnak titulált vízcseppeket pedig (valószínüleg) csak az hogy a 25 fokos párás levegőből kivittem a hideg éjszakába ahol kicsapódott a víz.
Konklúzió:
1. Merítsd le a telefont 0-ra legalább havonta egyszer.
2. Ne félj használni a kis piros gombot ha valami nem oké. -
Bocaa
senior tag
a snapchat app csak nekem szeret rendszeresen kifagyni?
-
Predator2
addikt
Helló
Sokat olvasom itt a fórumba, hogy eléggé könnyen karcolódik a telefon. Nekem gyárilag van rajta még1 fólia.
Mos akkor az a fólia karcolódik könnyen vagy valaki azt is rögtön leszedi és alatta a kijelző/hátlap?
A kijelző is gorilla glass nem? + még azon van egy fólia is...Üdv
-
LonGleY
veterán
válasz
Quasi_modo #14707 üzenetére
Igaz.
-
BRIKLY
veterán
válasz
sofield25800 #14703 üzenetére
Független.
-
LonGleY
veterán
válasz
Ez a függetlent jelenti, de pont az egyik topiklakónál is ezt mutatja, miközben függő a telefon. Viszont a rendes, mókolatlan függőknél nem 0-sok az értékek.
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Nekem a független készüléken ugyan ezt írja
-
alacka
tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest