- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen digitális videókamerát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Menthirist #129 üzenetére
illetve low-ra állított bloom-mal harmadára esik a batch count átlag, és vagy 40%-ot nő dx-en a teljesítmény.
-
mondjuk star swarm esetén több helyen láttam (nvidia teszteket néztem), hogy csak 120 sec-ig demózták az attract-ot (ami eleve a nagyobb variációról szól, a follow az, ami konstansabb eredményt ad).
Most kipróbáltam: dx esetén pont az volt a helyzet, hogy 90-100 sec-ig nem is futott bele olyan helyzetbe, ahol le kellett volna esnie különösebben az fps-nek (tehát pl nagy csata), míg mantle esetén már 30 sec körül belefordult egy nagy csatába.
Eredmény a 360 sec-es teszthez képest:
dx átlag 17 helyett 22 fps
avg batch/ms: 434 helyett 570
avg batch count: 28300
6300 helyett csak 2400-ból számolt átlagotmantle esetén pedig 44-ről leesett 36-ra az átlag, pedig az avg batch /ms 959 helyett 1080, az átlag batch count pedig 25.6k helyett 36,3k
csak hát 15913 képkocka helyett csak 4314-en át lett vizsgálva.Szóval amíg a teszteket nem futtatják többszor, 5-6, vagy akár 10 percig (és nem egy direkt nagy variációra kihegyezett scenario-t tesztelnek), addig lazán random varianciát ki lehet hozni (és ezt nagyon erősen hangsúlyozzák is az oxide-osok, hogy ez a teszt mivel totál random, így nem lehet csak 1-2 percig tesztelni, mert az bármit kihozhat, nem véletlen hogy az alap teszt 6 percig fut, mert így lehet közelítően jó átlagot kapni. plusz, az első kb 10 sec-ben amíg alakzatot nem nyitnak, addig nekem dx alatt is volt 50 fps
az más hogy az utolsó 5 sec-ben belefutott egy olyan csatába, ahol 6 fps-em volt)
szerk: következő futtatásra mindjárt csak 18 fps volt a dx, 525 átlag batch/ms és 31k-s átlag batch counttal. és csak 2100 frame-ig jutott ugyanennyi idő alatt...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #125 üzenetére
Nekem. De a Twitteren is írta, hogy: "yes, but even if you doubled it's efficiency it will not approach Mantle or D3D12's efficiency"
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a Nitrous motor tesztprogramja. Erre épül majd a jövőben egy rakás stratégiai játék. Azért adták ki, hogy már ma felkészülhessenek rá a felhasználók a megfelelő gépekkel.
Igen a terhelős rész az nagyon terhelős. 3-6x gyorsabb a DX-nél, de vannak 180k batch/frame-es jelenetek, ahol 9x-es tempóelőnye is van a Mantle-nek.Az necces. Azért az ilyen támadható csalásokat nem merik megcsinálni, mert a konkurensek a gyártói eredményeket ellenőrzik. Ha valótlant állítanak perelnek.
Csalás biztos nincs, de ja ... minden szentnek maga felé húz a keze. -
DigitXT
félisten
Amúgy mi a tököm ez a StarSwarm?
És ha kivették a terhelős részt,
hogy az nV "szebbnek mutassa a számait", akkor az AMD hogyhogy*
még mindig 100% gyorsulásra képes? Vagy a terhelős részen 5-600%?*: gondolom azt nem merik bejátszani, hogy az AMD-t a terhelős rész,
az nV-t meg a sétagalopp részen tesztelik, s azt rajzolják a grafikonra.Menthirist: Ezzel csak a maga nagyszerűségét reklámozza.
Oké, értem, hogy bármit csinál az nV, az "nem jó". Csak azt nem értem,
hogy szerinted akkor kétféleképpen is hazudik?Lásd a fenti kérdésem.
(Amúgy pont leszarom, hogy melyik jobb, csak érdekesek az érvek itt...)Abu85: már ma felkészülhessenek rá a felhasználók
Ó, bakker: már megint vegyünk előre hardvert, mert MAJD milyen jó lesz.
Ez valahogy a múltban sem nagyon jött be. (Vitatkoztunk a DiRT2-ről pl.) -
Én láttam pár 780 Ti starswarm eredményt, igazából elég erős variációk voltak a beállításokban, és így lett kiemelve az fps. szóval az igazi fanatikusok is igyekeznek bizonygatni a saját igazukat (akár nv, akár amd oldalon), pl youtube-on is sok olyan videó van, ahol nincs a végén mutatva a benchmark eredmény, nehogy kiderüljenek a beállítások.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #116 üzenetére
Dan Baker már írta, hogy neki az új NV driverrel nem ilyenek az eredményei.
Főleg nincs ilyen közel a Mantle-höz. Szóval tárgytalan az egész. Az a baj, hogy megváltoztatod a StarSwarm időlimitjét kisebbre úgy, hogy a terhelős részt ne érd el, így pedig kiveszed a Mantle alól azt a részt, ahol nagyon adja. A teszt viszont hiteles, mert ugyanazt mérted, csak kozmetikáztad, hogy jó színben tüntesse fel az adott terméket.
(#118) Bici: A CUDA nem grafikus API. Maximum lassítani tud a DX sebességen.
-
Az nem lehetséges, hogy a CUDA segítségével kikerülnek pár DX API korlátot?
-
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #115 üzenetére
nőtt vagy 25%-ot
De érzed, hogy mi a furi? Az nV állítja, hogy az AMD 100%-ot gyorsult.
Nem 25-öt! 100-at. És ezt nem magáról mondja, hanem az ellenfélről... -
válasz
Menthirist #115 üzenetére
nekem inkább az a kérdés hogy ha öt perc alatt össze tudtak dobni ilyen teljesítménynövekedést egy driverben, mi akadályozta meg eddig őket ebben, hisz a fejlesztők már egy ideje könyörögtek ezért. mert ha semmi, akkor gyakorlatilag szembeköpték a felhasználóikat. ha pedig olyanok mint a samsung vagy a htc, akkor írtak egy olyan drivert, ami ebben a három esetben növeli csak meg trükközésekkel az fps-t, egyéb körülmények között nem.
valahogy egyik esetben sem lett szimpatikusabb az nvidia.
-
Nem hiszek az amd vagy az nvidia magáról szóló chartjaiban. sosem. irányt, tendenciát, lehetőséget mutat, de azért torzíthatóak. majd meglátjuk több forrás esetén. Pl írták azt hogy bizonyos esetekben a mantle 50-60%-ot is növelhet, tudtam hogy ez azt jelenti hogy nálam is fog nőni, de nem ennyit (mert ez kirívó példa). És?... nőtt vagy 25%-ot. örültem? persze.
-
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #112 üzenetére
Igazából sokkal érdekesebb, hogy az nV azt állítja, hogy az AMD
gyorsult 2x-es tempóra a Mantle segítségével, ők meg 1,5x-esre a
driverük feltuningolásával. Ez a 3 fps meg oda vissza igaz... Ha pl.
eddig ifj. Vér István azért vette a 290x-et, mert a Thiefben 3 fps-sel
gyorsabb volt a 780Ti-nél (az árat nem nézi, hiszen ő "A" Pi$tike),
akkor most ugyanezért venné a 780Ti-t, mert az új driverrel fordul a
kocka. (Ha fordul. Ha jól értem azt is vitatod, hogy ez hiteles-e.)
-
bunfi
őstag
válasz
Menthirist #112 üzenetére
Erre akartam rávilágítani
-
akár amd, akár nvidia, tipikus torzítás. biztos úgy válogatták össze a paramétereket (amd driver, nvidia driver, szoftverkörnyezet, hardverkörnyezet, star swarm demo típus (mert ugye nagyon nem mindegy hogy attract, follow vagy melyik), hogy kierőszakolják ezt az értéket, illetve klasszikus marketing, hogy a grafikonokat is úgy kell megalkotni, hogy akár 3 fps is drámai különbség legyen. Hülyék lettek volna egy i5 mellé berakni, vagy épp 780TI Triple SLI vs 290X triple crossfire mellé.
semmi újdonság, ugyanolyan minősíthetetlen markegint bullshit amit az amd is tud. csak az nvidia-tól számomra kevésbé meglepő. de ismerjük, minden grafikonnal bármit be lehet bizonyítani, és bármi ellentétét is.
majd ha megbízhatóbb forrásból látom, akkor elhiszem.
-
bunfi
őstag
Mi nem az? A tesztkörnyezet. A Windows 7 használata "torzíthatja" a kapott adatokat, hiszen a windwos 8 képes döbbenetes javulást honzni, mint ebben az esetben (ahol még a Mantle sem szólhat bele, mert nVidia GPU-n teszteltek). Miért a 2,5 éves Sandy Bridge architektúrára alapult a tesztrendszer? Milyen korrelációban van egy 200 ezer forintos dedikált grafikus kártya egy 50 ezer forintos APU-val? Semmire nem világítottak rá, csak menő grafikonokan prezentáltak a nagy semmiről, mert ha ez tényleg ekkora javulást jelent az optimalizációban, akkor eddig mit szúrtak el a driverekben? Vagy mi olyasmi van a Thiefben, ami ennyire érzékeny lenne, hogy az új driverrel 4 egész fps-sel jobban fut? Egyébként 4 fps pedig megdöbbentően kevés esetben számít szignifikáns különbségnek. Trollkodni pedig a link címzésével trollkodtál.
-
bunfi
őstag
Szerintem nem kellene troll hangon megnyilvánulni. Az utolsó bekezdés nagyon érdekes volt számomra, amelyben összehasonlítják a 780Ti grafikus kártyát, az APU-k teljesítményével. És ezzel mégis hová akarnak kilyukadni? Vagy azzal, hogy egy nagyon látványos grafikonon szemléltettek 4 fpsnyi különbséget? Se füle, se farka az egész prezentációnak és a legkevésbé sem reprezentatív.
-
Jack@l
veterán
Akkor hogy egy kis ON is legyen, pár számos dia(a mantlisok örömére):
http://wccftech.com/nvidias-directx-11-driver-better-mantle-api-benchmark/ -
DigitXT
félisten
válasz
sayinpety #96 üzenetére
Igazából azt nem értem, hogy ha ennyire "fos" a DX11, akkor annak idején
miért ment akkora mellveregetés, hogy ez az ultimate megoldás, mindenki
váltson erre, és aggodalomra már semmi ok, ez az utolsó releváns DX API.Vagy úgy kell nézni, hogy a DX9-hez képest még mindig sokkal jobb???
Ehhez képest még éveken át jöttek DX9-es játékok. Neadjisten "DX9 only". -
sayinpety
tag
PC-n elore kell csomagolni, mert az api a konzol mukodest nem lenne kepes feldolgozni. Tapasztalataim szerint a legjobb modszer, ha PC-n az api gyengesegeire optimalizalsz. A hardver optimalizalasra nem marad penz, de tobbet nyersz az api optimalizalassal, mint forditva.
Az uj konzolok sokat egyszerusitenek. Az xBox One hlsl programjai futtathatok PC-n. Nagyon keves modositas kell csak, hogy jo legyen.A felhasznalo jobb jatekot kap, ha nem kell szenvedni az api gyenge hatekonysagaval. Menj el egyszer a gdc-re. Rengeteg programozoval talalkoztam, es ugyanazokkal a problemakkal szembesulnek mint en. Sokan OpenGL-t is probaltak. Az eredmenyek nagyon jok voltak, csak a glsl miatt dobtak. En ezert nem kezdtem bele. APIt nem nehez cserelni, de a hlsl programokat atirni glsl-be mar koltseges, melos, nem eri meg. A Mantle mar megeri, mert hlslt hasznal.
Ram tartozik hol dolgozok. -
Jack@l
veterán
válasz
Menthirist #98 üzenetére
Kapcsold ki SW alatt a motion blurt és nézd meg mennyi az annyi. Ugyanugy ott a sok egység, sok lövés, ai, stb...
Rajzolj már le légyszi egy lapra csak 30000 különálló pöttyöt, nem is kell hogy nagyob legyen és nézd meg mit látsz.
-
nem, nem így. extrém párhuzamos környezetben (gpu) nem teheted meg azt, hogy ahogy jön egy adat a cpu-tól, betáplálod a gpu-ba. csoportosítani, csomagolni kell, hogy ha jön 10 millió adat, akkor az ne 10 millió külön utasításként fusson be a gpu-ba. AI ugyanez. Adva van 10 ezer egység. ha végigiterálsz mindengyiken, kiszámoltatod az AI cselekvését (batch), kirajzoltatod (batch), kinyomod a lövés és robbanás effekteket (batch), végül nyomsz rá utóeffektet (batch). A végeredmény 40-60-100 ezer batch, lásd Star Swarm. Dx-en ez így 10 fps, mantle-en 30.
És mi van ha 20, 30, 50 ezer egységet akarunk? A dx 20k batch-nél elhal.
-
Jack@l
veterán
válasz
Menthirist #95 üzenetére
Nem akarok kukacoskodni, de szerinted pc-n nem így működik az ai meg a fizika számolás?
@sayinpety: De ez engem hol hat meg, hogy nem tudja a grafikus vezető kapásbl úgy irányítani a csapatot, hogy jl csinálják elsőre, mire figyeljenek? Mért lesz jobb nekem, hogy a cégetek fele annyi idő alatt fele annyi pénzből hoz ki egy játékot és kaszál sok-sok millió dollárt? Mért én fizessem az új apihoz az új karit, hogy nektek jobb legyen?
Nem e kamuzol, hogy ilyen helyen dolgozol, 9 bejegyzésssel a hátad mögött? -
sayinpety
tag
Van szukseg. A batch performance a jo minusegu grafika kulcsa.
Hagy dontse mar el a piac, hogy mit akar. Elmondom a d3d11-gyel senki sem elegedett. Folyton csak a teljesetmenyre optimalizalunk, de nem a hardver jobb kihasznalasaert, hanem azert hogy mukodjon az api. Akarmilyen hihetetlen van egy kerete minden programfejlesztesnek. Azt a penzt probaljuk a leheto legjobban elkolteni, es ma legalabb haromszor tobb penz szanunk (mi biztos) grafikai fejlesztesre mint kellene. Ez nem a jobb grafikaert van, hanem az eredeti elgondolas megvalositasaert. Munkam soran belefutottam mar amikor nem tudtam jobb sebesseget hozni. Ujra kellett rajzoltatni majdnem mindent, mert nem jol volt optimlizalva a draw callokra. Mar a gondolattol is kiraz a hideg, hogy az artist nem szabadon rajzol, hanem a batch performancet tartja szem elott. Ennek nem igy kell lennie. Ma mar erre nagyon figyelunk, de mindig van olyan, hogy valamit ujrrarajzoltatunk. Ez extra kultseg. Sokkal jobb helye is lenne annak a penznek, de nem tudjuk oda rakni, mert nem mukodik jol az api. A Mantle a legjobb ami a piaccal tortenhet. Sokkal olcsobb lesz a fejlesztes, sokkal gyorsabban van egy gyors kodod es olyan helyekre kultheted a penzt, ahova valo.
Ma sokat kritizaljak a jatekokat, hogy beta allapotban jonnek ki. Errol csak a d3d11 tehet. Elviszi a penzt az api optimizing, csak ugy van eselyunk befejezni a jatekot, ha kiadjuk hamarabb. Az eladasokbol lesz penz javitasra. -
Konzol játékokban van ennyi rajzolási parancsi, mivel ott nem probléma, nem figyelnek arra hogy a lehető legkevesebb legyen, nem szervezik csak úgy a dolgokat, a logikát, stb hogy az kevés batch-el járjon. Konzolon tudtommal megteheted hogy parasztosan fogalmazva végigiterálsz az egységeken, mindegyiken lefuttatod az ai-t meg a rajzolást, meg az effekteken dettó. Megteheted, mert nem probléma a batch count. Viszont ha ezt dx-re akarod hozni, ott már át kell sok dolgot szervezni, csoportosítani kell hogy a lehető legkevesebb batch-be beleférjen. Egész más logikát igényel, egész más szervezést és felépítést.
A mantle amellett hogy jobban skálázhatóvá teszi a rendszert, tehermentesíti a proci magjait (azaz elosztja azt a terhelést amit eddig egy mag kapott), mivel sok batch countot kezel, így nem kell átszervezni a konzolos appot hogy leszorítsák a bach countot és hogy gond nélkül fusson dx-en is. A dx is erre lő, viszonylag magas batch count, jobb cpu terheléselosztás. Az opengl meg már tudja, ha megfelelően van használva.
Én eddig meg vagyok elégedve a mantle teljesítményével, amit nálam, saját szememmel tapasztaltam. Nekem ennyi elég.
-
Raysen623
addikt
Én a helyedben nem hinném el azt a Forza techdemot! Már a hírből erősen látszott hogy kilóg a lóláb, szóval az egy sima DX11 mod volt, de messze nem 12. Miből gondolom? Komolyan nem tudom elhinni, hogy az NV és az MS hirtelen előkapott a farzsebből egy DX12-őt. Ez egyszerűen már nevetséges, mert ha már lenne olyan akkor miért kell várni majdnem 2 évet még rá? Ennyire hülyének azért ne nézzenek már mindenkit. Persze ez a szokásos NV marketing része, amikor úgy teszünk mintha csinálnánk is valamit, közben meg csak foltozgatjuk az amúgy is elavult valamit...Szerintem a DX12 csak úgy lehet majd jó, ha teljesen újra írják az elejétől kezdve, mert így garantáltan nem marad benne semmi a régiből ami problémát okozhat késöbb.
Könnyű a Mantle-t gyalázni, mert az már van, míg a dx sehol nem áll. De ne felejtsd el hogy volt olyan user a fórumon akinek jóval több mint 5%-os gyorsulást hozott. A tesztben pedig javarészt erős procikat társítottak erős videókártyákkal, amin egyértelműen nem tud hozni sokkal többet mert hova hozzon még? Akinek 60 FPS felett futott eddig annak miért fusson 200-al?(#93) Laja333: +1
-
Laja333
őstag
Még mindig jobban hiszek a saját szememnek mint az ilyen megkérdőjelezhető eredetű teszteknek. És a legjobb ebben az, hogy olyanok kezdenek el okítani, akik CSAK random oldalakról szerzett "tapasztalatok" után nyilvánítanak véleményt. Sosem értettem miért van az, hogy azt a céget savazzák, akik a fejlődés irányába haladnak. A másik céget, az elavult VGA-jával, akiket csak és kizárólag a zsebük érdekli, na azokat meg isteníteni kell, mert hú de milyen innovatív egy helyben topogni.
Visszatérve BF4+Mantle-re... Ha gondolod képekkel is alá tudom neked támasztani, hogy ugyan azon a mapon, ugyan azon beállításokkal (fullhd, ultra, 90 LOD) DX alatt 50-70 FPS, Mantle alatt pedig 90-110. A Thieftől ne is beszéljünk, ahol poénból megduplázta Mantle az FPS-t.
És akkor hol járunk még? Még csak pár hónapos a newborn.
-
Jack@l
veterán
Józan paraszti ésszel gondolkodva fel se merült volna benned, mondtam már sokszor: csodák nincsenek, csak vakító marketingesek.(meg cikkírók akik átveszik/folytatják a hypeot)
Nincs szükség annyi rajzolási parancsra, nincs annyi objektum egy épkézláb sciene-ben ami érdemi gondot okozna. Generáltak egy tizedrangú problémát, és csináltak rá megoldást, ennyi a történet. Mindenki boldog, kivéve az átejtett felhasználók.
Hogy az i5-öm 30%-on megy játékok alatt, vagy 50%-on, engem nagyon nem hat meg.Egy dolgot lehet talán pozitívumként felhozni, hogy a frameszámok közt kevésbé ugráló késleltetés van, de jól megírt játéknál ez se probléma.
-
PPatrik
aktív tag
Jobb lett volna ha ezt a tesztet nem látom... ez elszomorító. Hol van a 9-szeres teljesítmény, amit ígéretek? Meg a 10-szer annyi rajzolási parancs?
Szerintem nem fektettek elég időt és pénzt a mantle átiratba... ez a gondom nekem ezzel, rengeteg pénzt kellene befektetni,hogy minden előnyét kihasználják.Egyébként a mantlet úgy jelentették be, hogy nem csak a percről csökkenti a terhelést, hanem több rajzolási parancsot lehet majd kiadni és csökkenti a driver/api által csinált plusz terhelést, csökkenti a késleltetést.
Viszont az biztos, hogy piacot nagyon jól felrázta. -
Jack@l
veterán
Tessék, itt le merték tesztelni mennyi is mantlinál az annyi:
http://www.techspot.com/review/793-thief-battlefield-4-mantle-performance/
(fullhd-ben, normális procival(még egy kis szutyok i3-al is) egy optimalizált driver hoz ennyit...) -
Manbal
senior tag
hihető az NV újra elkezd "optimalizálni" és megveri a mantle-t DX11-el
az év vicce!
képminőséget néznék ez után a nagy produkció után... -
LordX
veterán
Ha neked úgy sikerült a Mantle-t értelmezni, hogy világmegváltó, akkor valamit nagyon benéztél, mert egy célja volt: a CPU tehermentesítése, és innentől rövid gondolkodás után mindenki kitalálhatja, hogy ez akkor fog eredményt felmutatni, amikor a proci relatív gyenge a VGA-hoz képest, vagy mert közepes proci + brutál VGA (khm. Phenom + R9), vagy mert gyenge proci + közepes VGA (khm. APU). Akinek 8 magos 2011-es procija van, előre lehetett tudni, hogy ott nem fog semmit se hozni..
Másrészt meg masszívan sikerült vele felkavarni az állóvizet, mert hirtelen mindenkinek milyen fontos lett a jó API. Még nem sikerült olyan szempontot látnom, hogy ez rossz lenne.
-
PPatrik
aktív tag
Nem értem miért van ez a téma így túllihegve. Egyrészről ha ugyanazt a kódot több alapjaiban különböző hardveren akarjuk futtatni az soha nem lesz olyan gyors, mintha mindhez külön megírtuk/optimalizáltuk volna.
Szóval eddig erre mindenki legyintett, mert az xbox-hoz képest a pc egy erőmű volt. Most azonban ott állunk, hogy az egyező árú pc és a xb one teljesítménye nem összemérhető, így várható volt, hogy valamit fognak lépni. Akkor ki lépjen? AMD, NV, MS? MS-nek nem érdeke, mert ott az xb. NV-nek nem érdeke, övék volt a legerősebb kari sok ideig. Marad az AMD, szóval a Mantle sem meglepő. Az már inkább meglepő, hogy annak tudtában, hogy sok ember akkor fog AMD karit venni, ha a Mantle bemutatkozása sikeres lesz, az AMD mégis engedte kiadni a BF4 mantlis patch-ét... Mert a felhasználói visszajelzések alapján ez nem lett egy telitalálat. BF4+mantle előtt AMD karit vettem volna a Mantle miatt. Utána meg inkább NV-t... ( nézegettem a dolgokat elég sokat, mert nagyon gondolkoztam kártya vásárlásban. )
Összeségében viszont a Mantle nem hozta még el azt a megváltást, amire vártunk. Valós eredményt nem sokat tud felmutatni, a játékok még készülnek rá. A DX12-re meg csakúgy átírnak egy Forza-t, tech demónak... Ez vagy túl egyszerű volt, vagy rengeteg pénzük van feleslegesen. Ha csak kicsit is egyszerű volt, akkor a DX12 már a kiadása előtt nyert. Mert jelenleg az MS tudná ezt a gondot legjobban megoldani, és remélem meg is fogják.A legfurább az, hogy bizonyos személyek hogyan tudnak isteníteni egyes api-kat, úgy hogy soha életükben nem használták ( mint fejlesztő). Így meg tényleg sok értelme vagyon mondogatni, hogy jajj a Mantle jajj de jó, világmegváltó meg minden. De gondoljunk bele, kell ez nekünk? Igen, ahhoz kellett, hogy felébressze az MS-t és az NV-t, de ha ennél tovább megy, az már rombolás lesz. Pl ha minden játékot pc-re Mantle-ben írnak majd, az NV meg kiesik a piacról... ez nekünk jó lesz? Hát persze, nem lesz többet NV vs AMD harc a fórumon.
-
bunfi
őstag
A problémák 90%-a két okból kifolyólag "keletkezett", az egyik, hogy a kiadó úgy gondolta, hogy meg KELL jelennie a rivális fps előtt. A másik pedig abból ered, hogy annó, amikor megjelent a Bad Company olyan limitálásokat kellett implementálni, amelyek mára már jelentősen túlhaladottak, viszont a visszafelé kompatibilitás miatt (X360) kénytelenek igazodni ehhez.
A Mantle pedig lehet savazni, de azt hiszem, ha azt mondom, hogy az 5850-em valós számítási teljesítménye nagyobb, mint a jelenleg konzolgenerációban található, mégis feleannyira nem mennek rajta jól a játékok, akkor felmerül, hogy eddig miért nem jutott senkinek az eszébe az alacsony szintű hozzáférés a hardverhez? Ja, hogy senkinek nem volt érdeke? A DX12 sem lett volna ilyen sürgős, ha nem jön, tekintve, hogy két ÉV múlva jelenik meg, nem pedig hónapok vagy fél év múlva.
-
daneeeeee
aktív tag
"Megette a fene a PC platformot, hogyha AMD vagy Nvidia exkluzív játékok jelennek meg."
Exkluzivitás már most is van csak ami az Nvidianak a GameWorks (PhysX, TXAA, stb.) az az AMD-ek a Mantle lesz annak minden előnyével együtt.
Szóval könnyen előfordulhat, hogy mondjuk egy AMD-s cím a DX12 mellett Mantle API-t is kap így téve szert valamilyen előnyre. Fordítva pedig már most is működik (Nvidia-s címek ugye)Az különben érdekes sztori, hogy ebbe az egyvelegbe a Steam OS az OpenGL-el miképpen fog beleszólni.
-
Raysen623
addikt
Tudtommal tervbe van véve a Mantle nyílt szabvánnyá tétele. Ennek ellenére a jó NV hallani sem akar róla...erre tényleg nincs mit mondani. Továbbá az is motoszkál bennem, hogy az NV miért nem lépett hasonló irányba ha már mindenki tudja mennyire elavult lett a DX11 is?!
DX12 idén? Álmodik a nyomor... -
Rebourne
aktív tag
válasz
Raysen623 #79 üzenetére
Ne emózz, nem köpködöm a Mantlet. Én szeretném, ha hardverközeli API-t kapna a PC platform. Csak így, hogy AMD exkluzív, nem látom benne a kraftot. Az Nvidiát nézve (a CUDA ipari felhasználásán kívül), mennyi zárt szabványa terjedt el általánosan a felhasználók/fejlesztők között? Nulla.
DX12 meg már idén is jöhet.
-
Rebourne
aktív tag
válasz
daneeeeee #78 üzenetére
Megette a fene a PC platformot, hogyha AMD vagy Nvidia exkluzív játékok jelennek meg.
A fejlesztők a meglévő két API-t sem támogatják általánosan, egy harmadik, hardver-exkluzív API ennek fényében különösen rosszul hangzik. A DirectX 12 megjelenéséig, illetve a Steam OS kiforrásáig van helye a Mantle-nek az ideiglenesen egyedi megoldásai miatt, de ez a pozíciója nem lesz meg hosszútávon. Az API frissen tartása költséges lehet az AMD-nek, és egy idő után nem biztos, hogy ingyen be tudják ezt vállalni.
Egyébként lehetséges, hogy az AMD-nek már az is elég, hogy ezzel megsürgeti a DirectX 12 megjelenését és példát mutat a fejlesztőinek. Semmiképpen sem tartom rossznak a Mantlet, csak így, hogy exkluzív, nem látom benne az általános elterjedés lehetőségét.
-
Raysen623
addikt
Az a problémám a logikáddal, hogy Mantle már van DX12 pedig 2016 táján lesz. Mantle-ra már folyik a fejlesztés, DX12-re meg semmi. Továbbá elfelejted a DX12-vel kapcsolatban a következőt: az Intelt most kihagyom a résztvevőkből, mivel ő amúgy sem igazán releváns e tekintetben, azonban az NV aki meghatározó lehetne, elkövetett egy nagy hibát és csak ült a babérjain éveken át, akit lehetett megvett. Fejleszteni pedig nem fejlesztett, csak verte a nyálát, mondván enyém a legerősebb videókari. Az AMD ezalatt pedig fű alatt előbb megvette az ATI-t, majd elkezdte fejleszteni a termékeit. Ennek hatására ma ott tartunk, hogy az ATI kártyák bizony jobbak! Itt persze lehet vitázni, de a lényegen nem változtat.
A Mantle eljövetelével pedig az NV a végső kétségbeesésével próbál előre menekülni az MS hátán. Dx12? Ennyi erővel miért nem dob össze az NV is valamit a DX-et meg hagyják elrohadni ott ahol van?! Az MS-nek igazából már teljesen mindegy mi fut a játékok alatt, hiszen az ő gépe is AMD hardvert használ. Eddig kellett volna tenni a dolgukat, csak leszarták a PC piacot, velük ellentétben az AMD meg úgy tűnik nem. Szóval ők akarnak nekünk jót, erre ti őket köpköditek?!
Szóval igazából minden a Mantle mellett dolgozik jelenleg, de ti már temetitek és közben úgy tesztek mintha a DX egy fantasztikus valami volna míg a Mantle egy hibának tűnne...Én már ezen csak mosolyogni tudok....
-
daneeeeee
aktív tag
vagy C, DX12-re és Mantle-re is lesz támogatás egy azon játékban akár.
Megtehetik hiszen mind 2 koncepció hajaz a konzolokban lévőhöz ergo olcsóbb lesz áthozni. A helyzet pedig valóban azért nem fog változni mert az Nvidia majd támogatja a DX-et az AMD pedig mindkettőt.
Az AMD-nek (vagy az Nvidia-nak) olyan játékokban lesz előnye ahol az exkluzivitást kihasználva plusz ficsőröket tudnak a játékba rakni. -
Rebourne
aktív tag
Hosszútávon (3+ év) a következő forgatókönyvek lehetségesek a Mantle-vel kapcsolatban ha a Mantle AMD exkluzív marad:
(a) De facto standard lesz, ezzel az AMD egyeduraékoldóvá válik gamer PC fronton, az Nvidia szép lassan kivonul, az Intel meg hozza a kötelező workstation only köröket.
(b) A kezdeti fellángolás után lanyhul a támogatás mivel költséges +1 API-t támogatni, majd a technika történelem "futottak még" rovatába kerül.Szerintem (b) nyilvánvalóan esélyesebb. Ha netán az Intel és/vagy az Nvidia is implementálja a Mantle API-t, akkor már nem egyértelmű a jövő, de ez valószínűtlen.
Szóval ez inkább egy könnyen leverhető lázadás, amiből persze ideiglenesen profitál az AMD, de nem tartós változásokat hozó puccs/hatalomváltás.
-
vinibali
őstag
rendesen megkavarják az állóvizet...
-
prolad
addikt
Lehet hülye kérdés, de egy 750m-mel fogok ebből érezni valamit?
-
A Mantle után mindenki nekiáll gőzerővel driver-t hegeszteni? Cuki...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11-et olyan gyorsan eldobják, amilyen gyorsan lehet. Viszont így a DX11-be ölt erőforrásba akár négy külön API is belefér. Most még sajnos, később szerencsére, de ennyire nagy a különbség, ha egy API kiszámíthatóan működik.
Én személy szerint azt várom, hogy a DX12-t visszaportolják a Windows 7-ig. Az hatalmas löket lenne annak, hogy a DX11 menjen akár fél évvel a DX12 megjelenése után.
(#57) Bici: Ha low-ra rakod a Mantle-t, akkor olyan lesz az eredménye. Ezért nem szabad a high-ot a low-val összehasonlítani.
-
Reggie0
félisten
Hat nem feltetlunl. De amint jon egy megoldas, ami megy minden hardveren, az at tudja venni a szerepet, hiszen csak egy apira kell fejleszteni es mindenki orul. Az, hogy van mantle+dx11 a fejlesztoknek csak szivas, bar most megvan az a hurraoptimizmus, ami miatt raszanjak a penzt.
(#46) Bici: AMD driverrel kulonosebben nincsen gond, amig nem valtasz kartyat a gepben(akar egy masik AMD-re) vagy nem mobil gpud van, vagy nem hasznalsz ADL-t. Ezeket leszamitva olyan mint a tobbi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #51 üzenetére
Nem volt teljesen elírás. Inkább szándékos hiba volt tudtommal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Ő jelenleg ennek a piacnak a vezéregyénisége. Tőle származik a legtöbb modern ötlet, amit meg is valósít, lásd tiled render. Ilyet ő használt először, furán nézett rá mindenki, és ma a piac zöme tiled rendert ír. A másik ember, aki szerintem kiemelkedik manapság az Emil Persson. Őt kevésbé említik, de nagyon sok kutatása van az analitikai élsimítások területén. Meggyőződésem, hogy ezen a ponton nagyon sokat segít majd a piacnak. Nem mellesleg az új motorja használ először clustered rendert, ami véleményem szerint leváltja majd a tiled rendereket.
Johan a Frostbite 3-at és nem a BF4-et írta. A Frostbite Team is kivált a DICE-ból és csak a motort fejlesztik, illetve a Frostbite-ot használó fejlesztőknek segítenek.
-
ha a twitterben írottra gondolsz, az azért csak egy elírás volt a leírásban, amiből viccet csináltak
legalábbis tudtommal
mármint ha erre gondolsz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre minden hivatalos megítélése a Mantle-nek pozitív volt. DICE felé is főleg pozitív a visszajelzés. Youtube-on rengeteg BF4/Mantle videó van fent.
Amire figyelni kell, hogy a Mantle kétszer több VRAM-ot igényel, illetve 10 ms-mal is alacsonyabb a késleltetése, így a háttérfolyamatokra érzékenyebb, mint a DX.
Nincs képminőségbeli romlás. Egyedül az alapértelmezett gamma tér el a Mantle-ben és a DX11-ben. Illetve a DX11-ben van egy bug, ami miatt a shadow mapok valamiért nem jelennek meg mindenhol, de ez a DICE szerint is bug, csak nem tudják, hogy mitől van. -
Locutus
veterán
Most ugye a DICE-os Johan Anderssonról beszélsz?
Azért picit erős szerintem őt ennyire ajnározni, hiszen a BF4-el kapcsolatban végzett munkájukkal nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. És akkor nagyon enyhén fogalmaztam. Nem tudom mennyire ismered a BF4 problémáit, de nem kevés van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem feltétlenül. Itt a bizalom fontosabb. Azt mindenki elmondta, hogy a DX12 idén kellett volna, nagyjából most. Vagy a Win 8.1-gyel párhuzamosan. Mindegy is mikor, de a 2015 vége az eléggé késő. A fejlesztői bizalom megingott az MS felé, de megnyílt az AMD felé, mert ők bevállalták, hogy saját pénzből terveznek egy olyan API-t, amilyet a fejlesztők kérnek. Ezzel bizalmat nyertek. Nagyon sok fejlesztő ezért lojális lesz, mert úgy néznek rájuk, hogy később is lehet számítani a támogatásukra, nem úgy mint az MS-re, akiknek évekig könyörögtek. Tiszta sor, hogy a DX12-t is támogatja majd a piac, de a Mantle egy nagyon jó alap arra, hogy innovatív legyen a PC. Ha valami kell, és az MS nem rakja bele az API-ba, akkor be kell dobni a Mantle-be. Az MS vagy követi, vagy lemarad megint.
-
zolee5016
őstag
Az AMD újítana (ez nem lenne baj ,csak simán nem kellet volna még kiadni...) csak rengeteg a kisebb -nagyobb hiba...ez neked mint user szar és rinyálsz....legalább reszelgetik ezt ispár évig mint a dx-et
.Az Mikro,meg az NV lapít mint xar a gazba....de amit kiadnak az stabil...bosszantó a topogás de működik a cucc.és kussolsz....szerintem ennyi a történet... -
Úgy értettem, hogy a fórumokon a júzerek miért szidják, miért térnek állítólag vissza DX11-re, stb.
Illetve a képminőség-beli romlásnak mi az oka (kevesebb részlet, rövidebb látótávolság)?(#47) zolee5016: Értem, de ugyanezt mondták nekem akkor is, amikor megvettem az Richland APU-t. Állítólag sok a szívás az AMD driverekkel, ehhez képest nekem olyan simán megy minden, hogy meglepődtem. Egyetlen egy problémám nem volt vele eddig, holott nyúzom rendesen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A piaci viszonyok. A Mantle egy puccs. És azzal, hogy még nyílt béta sincs, de máris 11 fejlesztő van mögötte elég erős lesz a jelenléte. Ma két tucatnál több játék biztosan készül rá, noha ezek kis része 2016-ra van időzítve. Emellett az is kellemetlen, hogy Johan Andersson annyira elhivatott az API felé, hogy átneveztette magát Mantle Johan Anderssonra (nem komolyan
). Ergo az aktuális generációs John Carmackje egy gyártófüggő API-t támogat, és ami ennél is nagyobb baj, hogy az EA az ő motorjára építi szinte az összes játékát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#52815360 #32 üzenetére
Nem egyedül áll rajthoz a Mantle. A DX12 lesz a közvetett ellenfele, illetve a modern OpenGL is ide sorolható. A vezető fejlesztők viszont ma egyedül a Mantle-t tekintik alternatívának. Ez főleg a modern OpenGL miatt gáz, mert arra is lehetne fejleszteni például. A DX12 az valóban távoli még.
Egy API akkor bukik el, ha nincs támogatása. A Mantle-nek nő a támogatása. Akármennyire hihetetlen, de a piac ezt tekinti a következő kör de facto standardjának. Ők vannak ma mögötte: DICE, PopCap Games, Crytek, Rebellion, Cloud Imperium Games, Nixxes, BioWare, Visceral Games, Mohawk Games, Oxide Games, Stardock. Áprilistól azonban mindenkit felvesznek, azokat is, akiket eddig elutasítottak. A modern OpenGL ezzel szemben fel tudja mutatni a Valve-ot, mint támogatót és ennyi. -
Vajon mi a magyarázat a Mantle ekkora szidására? A Driverrel vannak gondok, vagy az az egy-két játék van bénán kivitelezve?
Sajna, én nem tudom kipróbálni, mert VLIW4-en nem megy, de kiváncsi lennék rá a jövőre nézve.
Vajon az MD vagy a játékfejlesztők rajta vannak már a problémák megoldásán? -
big-J
őstag
Mennyiség megint veri a minőséget, a lényeg a szép grafikonok amit a fanok imádnak...
New nvidia+oculus=fazékkal az öledbe géming.
-
lexandro
tag
Komoly pofon az Nvidianak, hogy kimaradt a nagyobb konzolokbol, igy nem tudta megszponzoraltatni az api fejlesztest a Sony vagy a Microsoft altal es nincs marketingelhato elonye jelenleg az AMD cuccaival szemben. Joideje latszik naluk, hogy irtora hianyzik nekik egy sajat X86/X64 mag, ami kidekoralhatnanak a sajat GPUjukkal.
A DX12 legalabb visszahozza oket a jatekba es olcsobb a DX drivert ujrairni, mint egy Mantle szintu fejlesztest elkezdeni from scratch (bar fogadok, hogy a devjeik hangos pezsgodurrogassal unnepelnek a napot, amikor megengednek nekik, hogy egy normalis grafikus apit rakjanak ossze, de ilyen sosem lesz
).
-
zolee5016
őstag
Jujj hogy lehettek ilyenek!!!dehogynem...az AMD most mindent visz...a Májkro,meg az NV monjon le!!!
ugyanaz lesz mint eddig volt...kicsikarnak + 3-5, 8 %-ot mindkét oldalból,esetleg lejjebb tudják venni a fogyasztást ..és ennyi...a lényeg meg persze ugyanúgy megmarad..ha kell ez a plussz ficsőr adj érte 130-k fellett lóvét.....
Mondjuk az a vicces,hogy eddig a hírig az NV-nek semmi köze nem volt a DX-hez...hiszen a Mikróék csinálják tudtommal...az NV most elkezdett rágyúrni....nem? -
BlackSoft
addikt
Sorra jönnek a Mantle romboló alkotások
-
Locutus
veterán
Azért hova eltávolodtunk attól, hogy az AMD megváltja a világot a Mantleval, míg mindenki más lehúzhatja magát a WC-n, mert nem is lesz DX12...
-
vittorio7
őstag
"A stratégia inkább az, hogy ki kell húzni a DirectX 12-ig, ami a problémák nagy részét megoldja."
Aha a Win9-el jön a DirectX 12, és minden gyártó úgy várja ezt mint a Messiást. Ettől várják majd a PC piac fellendülését, és a profit növekedését.
Az új hívószó: DirectX 12
-
Lacccca87
addikt
" DirectX 12-ig, ami a problémák nagy részét megoldja. A GDC-ről származó adatok szerint addig nagyjából másfél-két tucat Mantle játékot kell átvészelni"
Vagy nem, ha a mostani tendenciát vesszük alapúl. Lassan eltellik 1 negyedév és az a 2 mantle játék is igencsak nehéz szülés volt. Nagy csinadrattával bejelentik aztán min 1 hónap csúszik a rendes megjelenéshez képest.
Egyszer majd talán sikerül nem csak a jövőbe nézni hanem a jelent is kiszolgálni.
(#3) Rojik:
Szín tiszta marketing ahogy azt a suliba tanítják -
Az a Thief-es grafikon elég vicces, lévén, hogy nem 0-ról indul. 54 helyett 58 fps lesz, miközben ha a grafikonra nézek sokkal jelentősebbnek tűnik a növekedés
. Mondjuk még ez is kb. 7,5%-os teljesítmény növekedés, ami egy új drivertől nem rossz, de az tuti, hogy nem lesz érezhető a játékban ez a kis többlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- Gainward RTX 4080 Phoenix 16GB - 12 hónap garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged