Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Menthirist #129 üzenetére
illetve low-ra állított bloom-mal harmadára esik a batch count átlag, és vagy 40%-ot nő dx-en a teljesítmény.
-
mondjuk star swarm esetén több helyen láttam (nvidia teszteket néztem), hogy csak 120 sec-ig demózták az attract-ot (ami eleve a nagyobb variációról szól, a follow az, ami konstansabb eredményt ad).
Most kipróbáltam: dx esetén pont az volt a helyzet, hogy 90-100 sec-ig nem is futott bele olyan helyzetbe, ahol le kellett volna esnie különösebben az fps-nek (tehát pl nagy csata), míg mantle esetén már 30 sec körül belefordult egy nagy csatába.
Eredmény a 360 sec-es teszthez képest:
dx átlag 17 helyett 22 fps
avg batch/ms: 434 helyett 570
avg batch count: 28300
6300 helyett csak 2400-ból számolt átlagotmantle esetén pedig 44-ről leesett 36-ra az átlag, pedig az avg batch /ms 959 helyett 1080, az átlag batch count pedig 25.6k helyett 36,3k
csak hát 15913 képkocka helyett csak 4314-en át lett vizsgálva.Szóval amíg a teszteket nem futtatják többszor, 5-6, vagy akár 10 percig (és nem egy direkt nagy variációra kihegyezett scenario-t tesztelnek), addig lazán random varianciát ki lehet hozni (és ezt nagyon erősen hangsúlyozzák is az oxide-osok, hogy ez a teszt mivel totál random, így nem lehet csak 1-2 percig tesztelni, mert az bármit kihozhat, nem véletlen hogy az alap teszt 6 percig fut, mert így lehet közelítően jó átlagot kapni. plusz, az első kb 10 sec-ben amíg alakzatot nem nyitnak, addig nekem dx alatt is volt 50 fps
az más hogy az utolsó 5 sec-ben belefutott egy olyan csatába, ahol 6 fps-em volt)
szerk: következő futtatásra mindjárt csak 18 fps volt a dx, 525 átlag batch/ms és 31k-s átlag batch counttal. és csak 2100 frame-ig jutott ugyanennyi idő alatt...
-
-
-
Én láttam pár 780 Ti starswarm eredményt, igazából elég erős variációk voltak a beállításokban, és így lett kiemelve az fps. szóval az igazi fanatikusok is igyekeznek bizonygatni a saját igazukat (akár nv, akár amd oldalon), pl youtube-on is sok olyan videó van, ahol nincs a végén mutatva a benchmark eredmény, nehogy kiderüljenek a beállítások.
-
-
válasz
Menthirist #115 üzenetére
nekem inkább az a kérdés hogy ha öt perc alatt össze tudtak dobni ilyen teljesítménynövekedést egy driverben, mi akadályozta meg eddig őket ebben, hisz a fejlesztők már egy ideje könyörögtek ezért. mert ha semmi, akkor gyakorlatilag szembeköpték a felhasználóikat. ha pedig olyanok mint a samsung vagy a htc, akkor írtak egy olyan drivert, ami ebben a három esetben növeli csak meg trükközésekkel az fps-t, egyéb körülmények között nem.
valahogy egyik esetben sem lett szimpatikusabb az nvidia.
-
Nem hiszek az amd vagy az nvidia magáról szóló chartjaiban. sosem. irányt, tendenciát, lehetőséget mutat, de azért torzíthatóak. majd meglátjuk több forrás esetén. Pl írták azt hogy bizonyos esetekben a mantle 50-60%-ot is növelhet, tudtam hogy ez azt jelenti hogy nálam is fog nőni, de nem ennyit (mert ez kirívó példa). És?... nőtt vagy 25%-ot. örültem? persze.
-
akár amd, akár nvidia, tipikus torzítás. biztos úgy válogatták össze a paramétereket (amd driver, nvidia driver, szoftverkörnyezet, hardverkörnyezet, star swarm demo típus (mert ugye nagyon nem mindegy hogy attract, follow vagy melyik), hogy kierőszakolják ezt az értéket, illetve klasszikus marketing, hogy a grafikonokat is úgy kell megalkotni, hogy akár 3 fps is drámai különbség legyen. Hülyék lettek volna egy i5 mellé berakni, vagy épp 780TI Triple SLI vs 290X triple crossfire mellé.
semmi újdonság, ugyanolyan minősíthetetlen markegint bullshit amit az amd is tud. csak az nvidia-tól számomra kevésbé meglepő. de ismerjük, minden grafikonnal bármit be lehet bizonyítani, és bármi ellentétét is.
majd ha megbízhatóbb forrásból látom, akkor elhiszem.
-
nem, nem így. extrém párhuzamos környezetben (gpu) nem teheted meg azt, hogy ahogy jön egy adat a cpu-tól, betáplálod a gpu-ba. csoportosítani, csomagolni kell, hogy ha jön 10 millió adat, akkor az ne 10 millió külön utasításként fusson be a gpu-ba. AI ugyanez. Adva van 10 ezer egység. ha végigiterálsz mindengyiken, kiszámoltatod az AI cselekvését (batch), kirajzoltatod (batch), kinyomod a lövés és robbanás effekteket (batch), végül nyomsz rá utóeffektet (batch). A végeredmény 40-60-100 ezer batch, lásd Star Swarm. Dx-en ez így 10 fps, mantle-en 30.
És mi van ha 20, 30, 50 ezer egységet akarunk? A dx 20k batch-nél elhal.
-
Konzol játékokban van ennyi rajzolási parancsi, mivel ott nem probléma, nem figyelnek arra hogy a lehető legkevesebb legyen, nem szervezik csak úgy a dolgokat, a logikát, stb hogy az kevés batch-el járjon. Konzolon tudtommal megteheted hogy parasztosan fogalmazva végigiterálsz az egységeken, mindegyiken lefuttatod az ai-t meg a rajzolást, meg az effekteken dettó. Megteheted, mert nem probléma a batch count. Viszont ha ezt dx-re akarod hozni, ott már át kell sok dolgot szervezni, csoportosítani kell hogy a lehető legkevesebb batch-be beleférjen. Egész más logikát igényel, egész más szervezést és felépítést.
A mantle amellett hogy jobban skálázhatóvá teszi a rendszert, tehermentesíti a proci magjait (azaz elosztja azt a terhelést amit eddig egy mag kapott), mivel sok batch countot kezel, így nem kell átszervezni a konzolos appot hogy leszorítsák a bach countot és hogy gond nélkül fusson dx-en is. A dx is erre lő, viszonylag magas batch count, jobb cpu terheléselosztás. Az opengl meg már tudja, ha megfelelően van használva.
Én eddig meg vagyok elégedve a mantle teljesítményével, amit nálam, saját szememmel tapasztaltam. Nekem ennyi elég.
-
ha a twitterben írottra gondolsz, az azért csak egy elírás volt a leírásban, amiből viccet csináltak
legalábbis tudtommal
mármint ha erre gondolsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest