- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPatrik
aktív tag
Jobb lett volna ha ezt a tesztet nem látom... ez elszomorító. Hol van a 9-szeres teljesítmény, amit ígéretek? Meg a 10-szer annyi rajzolási parancs?
Szerintem nem fektettek elég időt és pénzt a mantle átiratba... ez a gondom nekem ezzel, rengeteg pénzt kellene befektetni,hogy minden előnyét kihasználják.Egyébként a mantlet úgy jelentették be, hogy nem csak a percről csökkenti a terhelést, hanem több rajzolási parancsot lehet majd kiadni és csökkenti a driver/api által csinált plusz terhelést, csökkenti a késleltetést.
Viszont az biztos, hogy piacot nagyon jól felrázta. -
PPatrik
aktív tag
Nem értem miért van ez a téma így túllihegve. Egyrészről ha ugyanazt a kódot több alapjaiban különböző hardveren akarjuk futtatni az soha nem lesz olyan gyors, mintha mindhez külön megírtuk/optimalizáltuk volna.
Szóval eddig erre mindenki legyintett, mert az xbox-hoz képest a pc egy erőmű volt. Most azonban ott állunk, hogy az egyező árú pc és a xb one teljesítménye nem összemérhető, így várható volt, hogy valamit fognak lépni. Akkor ki lépjen? AMD, NV, MS? MS-nek nem érdeke, mert ott az xb. NV-nek nem érdeke, övék volt a legerősebb kari sok ideig. Marad az AMD, szóval a Mantle sem meglepő. Az már inkább meglepő, hogy annak tudtában, hogy sok ember akkor fog AMD karit venni, ha a Mantle bemutatkozása sikeres lesz, az AMD mégis engedte kiadni a BF4 mantlis patch-ét... Mert a felhasználói visszajelzések alapján ez nem lett egy telitalálat. BF4+mantle előtt AMD karit vettem volna a Mantle miatt. Utána meg inkább NV-t... ( nézegettem a dolgokat elég sokat, mert nagyon gondolkoztam kártya vásárlásban. )
Összeségében viszont a Mantle nem hozta még el azt a megváltást, amire vártunk. Valós eredményt nem sokat tud felmutatni, a játékok még készülnek rá. A DX12-re meg csakúgy átírnak egy Forza-t, tech demónak... Ez vagy túl egyszerű volt, vagy rengeteg pénzük van feleslegesen. Ha csak kicsit is egyszerű volt, akkor a DX12 már a kiadása előtt nyert. Mert jelenleg az MS tudná ezt a gondot legjobban megoldani, és remélem meg is fogják.A legfurább az, hogy bizonyos személyek hogyan tudnak isteníteni egyes api-kat, úgy hogy soha életükben nem használták ( mint fejlesztő). Így meg tényleg sok értelme vagyon mondogatni, hogy jajj a Mantle jajj de jó, világmegváltó meg minden. De gondoljunk bele, kell ez nekünk? Igen, ahhoz kellett, hogy felébressze az MS-t és az NV-t, de ha ennél tovább megy, az már rombolás lesz. Pl ha minden játékot pc-re Mantle-ben írnak majd, az NV meg kiesik a piacról... ez nekünk jó lesz? Hát persze, nem lesz többet NV vs AMD harc a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged