Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mataj
csendes tag
Sziasztok nekem 4.4.2 alatt nem mennek indavideón a videók egyik böngészővel sem.Meg csabátol kérdezném én is OTA rol frissitettem,isten igazábol nem tudom menyire kéne gyorsnsak lennie,de ha újra rakom akkor jobb lesz?Meg root után már nem frissít OTA ról?Meg vissza kell tenni a 4.3at vagy mindjárt mehet a 4.4.2?
-
TripleB
senior tag
Aki most a 4.4.2-t használja és volt előtte 4.4 a gépén attól kérdezném, hogy mennyire gördülékeny a programok megnyitása az alap kitkat-hoz képest? 4.3-nál háromszor több telepített programmal jobb volt e tekintetben a vas.
-
bAtt001
addikt
válasz
Marcika80 #18691 üzenetére
a túlhúzás rontja a processzor élettartamát, több hőt termel ezzel a többi komponens élettartamát is csökkenti pl akku, ami nem szereti a meleget
letesztelték azt mennyit bír milyen sebességen és úgy lőtték be, nem azt mondom h ki OC nagyon árt mert a galaxy S-emet én is húzom de csak azért mert azon tényleg látszik hogy megéri és mert már kb semmit nem ér a telefon és nem sajnálom
-
sto1911
veterán
válasz
Marcika80 #18691 üzenetére
Nyilvan amig szoftveres baja van, addig visszahozod. Ha tulhajtas miatt elpattan egy er az agaban, akkor abbol max. az alkatreszeket fogod eladni.
Termeszetesen nem fog azonnal bekovetkezni, lehet 30 ev helyett csak 15-ot birna a proci igy tulhajtva, ami meg igy is megerne. De nem veletlenul vannak ennyire beallitva, ahogy irtam lehet birja, lehet nem. Ha eleg gyorsnak erzed, akkor felesleges tulhajtani, szerintem 4.4-el sokat gyorsult egyebkent is a kutyu. Masreszt a magasabb orajel magasabb fogyasztassal jar, ami egy szint utan mar nem is egyenesen aranyos.
-
Marcika80
tag
válasz
bAtt001 #18689 üzenetére
Neem! Azt a problémát karácsonyra hagyom nektek,
AzEgyébként a vissza tudom hozni a sírbol is akár, vagy nem. De vissza állítom a normál sebesség szerintem, de mért nem alapból ilyen gyors ha képes rá? Azért egy kis különbbség van a két sebesség közt, na mindegy ha ink azt mondjátok hogy pörögjön normál üzemben akkor úgy hagyom.
-
bAtt001
addikt
válasz
Marcika80 #18686 üzenetére
nekem rossz előérzetem van arról a tabletről. amennyit az elmúlt két napban hekkelted nemsokára az a kérdés jön hogy hogy kell helyrerakni
romolni még megéri oké de túlhajtani egy ilyen procit felesleges és káros is lehet, minden simán megy akkor nincs értelme húzni tovább. ha csak megnézed mit bír az oké de ne használd úgy sokáig mert lehet belőle nagyobb gond is
-
-
Marcika80
tag
Értem, köszi a válaszokat! akkor rajta hagyjuk a töltőcskéjén..
milyen játékokat érdemes ki próbálni rajta?
-
Marcika80
tag
válasz
student #18675 üzenetére
Hát nemtom, nekem az opera browser van fent a tabon, és akadás nélkül, szuper gyorsan tölti be a weboldalakat, mellette chrome van fent, most egy android/ubuntu touch megoldáson ügyködnék dualbootban.
Egyébként Rá tehető már a firefox OS rendszere is a tabletre, Tettszik a gép nagyon, eddig volt egy alwinner allwinner a13mas tabom nem vált be, hamar eladtam, és volt egy pipo s1em is, de az se jött be, hamar merült.
Na de a Nexus? Na azt már lehet nyúzni. Viszont veszélyesen vékony a tablet, kellene valami vastag védő tok, mert ha ez le esik, akkor apám.. Mehet a kazánba gyújtósnak......
-
student
őstag
mitől lehet az, hogy az 50rugos budget moto g-m hamarabb tölti be pár másodperccel a teljes weblapokat képpel reklámmal együtt mint a nexus?
ennyivel erősebb lenne a hardvere? meg úgy általába scrollozás zoomolás is sokkal folyékonyabb chrommalplusz ami még szemet szúrt hogy a g-n a fehér az tényleg fehér a nexuson meg kicsit sárgás árnyalatú
-
tomama
aktív tag
Megérkezett a dokkoló az Asus shop-ból 4 munkanap alatt(Hollandiából)
A kérdésem az lenne,hogy az akkumlátornak lesz e valami baja attól ha mindig a dokkolón tartom?
-
bAtt001
addikt
kedvenc tabletünk hajnalban gondolta megviccel, frissítettem az imdb alkalmazást aztán lefagyott, bootloop utána nagynehezen elindult most meg mintha reseteltem volna az egészet, csak az appok fent vannak de azok adatai is mentek a kukába
lehet fel kellene tenni 4.4 gyárit de abban meg semmi beállítás nincs PA-hoz képest. root van hozzá am?
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18664 üzenetére
Igen így tényleg nem éri meg, csak nagyon kíváncsi voltam már hogy hűha milyen lesz..... hát hamar kiderült hogy lankadt a kíváncsiságom
. nekem nincsenek fizetős programjaim, meg próbálom beszerezni alternatív helyekről a programokat rá, kérdésem most az lenne, hogy a pendrive-omon lévő filmeket hogy lehet átmásolni a tabletra? Mert rá dugom, nem ismeri fel sajna. Videót este megmutatom róla, még megkelszerkesztenem. egyébként az ubi 32biten futott, tehát egy 32bites rendszer volt a tabon.
Azt nem értem hogy miért nem a windows 8at portolták rá? azzal nem lenne gond a programok futtatása.. -
törölt tag
válasz
Marcika80 #18662 üzenetére
Hát meg a másik dolog, hogy amennyi programot már vásároltam a Google Play-ből - amik Ubuntun eleve használhatatlanok -, pláne nem váltanék. Főleg, mert a Google Play-ből vásárolt programokat az összes androidos eszközömön használhatom ugyanazon fiókom alól, tehát még gazdaságos is.
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18661 üzenetére
Szóval, barátságom az ubuntu deszktop 13.04el Nexus tableten nem volt hosszú... Tényleg nagyon kevés programot lehet rá telepíteni, terminal pötyögősön próbáltam telepítgetni a programokat de nem sikerült, úgy látszik ez még egy igen kezdetleges dolog. Nagy nehezen codecek és vlc player telepítéséig eljutottam, videó lejátszással nincsen baja, böngésző szépen betölti az oldalakat, nem töredezett gyorsan pörög stb, de igazából itt ki is fullad az ubuntu tehetsége a tableten, így vissza raktam az androidot, mert még mindig jobb mint a linux ubuntu ez az ubuntu desktop volt, lehet hogy a touch jobb, de már nem birizgálom a gépet, nem látom értelmét.
ubuntu alatt mind a 4 cput felismerte, memóriát és a grafikát,. de míg nem lehet rá programokat telepíteni, nézegetésen kívűl másra nem jó. Videó meg van róla, meg mutathatom. Szóval maradt a robot.
3 perc sem kellett egyébként az ubuntu betöltésér jó lesz az, csak még várni kel vele.Nálam győzött az android. xxx filmek mennek azon is.
-
student
őstag
rootolás nélkül létezik valamilyen reklámblokkoló chrome-ra?
-
fatty
aktív tag
Atlatszosagot mar kezeli a Nova play-rol letoltheto stabil valtozata is.
-
student
őstag
sárcok most jutottt eszembe nem úgy volt, hogy átlátszó lesz alul felül a bar 4.4-től kezdve
vagy külön be kell kapcsolni vagy vmi
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, felraktam a legújabb android 4.4.2-t a nexus 7-re, de azóta az egyik program az utorrent watchdog nem akar rendesen működni. Maga a program elindul, csak egy baj van vele hogy nem enged hozzáadni torrent file-t, azóta csak a böngészőből az utorrent webui felületen tudok csak hozzáadni torent file-t. Valami ötlet? Keressek másik remote programot a marketba?
-
fatty
aktív tag
válasz
Marcika80 #18648 üzenetére
Sokaig volt nalam is multiboot, nem nagy ordongosseg. Android frissiteseknel beleuntam az allando sz@rakodasba, ugyhogy egy ideje gyari rom van fent.
"böngésző nem szaggat, weboldalakat lehet olvasni fektetve állítva, görgetni simán lehet, flash videókkal nincsen baja" ez a 2012-es Nexusom-nal is igy van
-
Bozek
nagyúr
válasz
Marcika80 #18641 üzenetére
Mennek a linuxos programok? Akkor egy Steam-et rakj már fel légyszi. Majd akkor rájössz, hogy mégse.
(#18648) Marcika80: Android alatt nem ismeri fel az egeret? Akkor Te valamit nagyon rosszul csinálsz. Nekem simán működik, bár az utóbbihoz most egy BT-s egeret használok, mivel csak egy USB van a tab-on.
-
Marcika80
tag
Nincs lagg, minden ok, a rendszer gyors, most fogom ki próbálni a videó lejátszást rajta, holnap lesz bemutató videó róla, ha lesz rá érdeklődő,egyébként ha komolyabban bele másznám magam, megoldható eme tableten a dualboot megoldás is, már azt nézegetem hogy hogyan, azaz lehetséges android és ubuntu rendszer egy tableten, pipo s1 tabletemen is volt rá megoldás.
Videót holnap ilyenkor tudok mutatni, munkák végeztével.
amit észrevettem, de nem akarom ezzel tele írni a topicot nem ide tartozik,
az ubuntu alatt a firefox böngésző nem szaggat, weboldalakat lehet olvasni fektetve állítva, görgetni simán lehet, flash videókkal nincsen baja, terminal ablak teljes körű, felismeri mind a 4 magos processzort, és az 1gb-memóriát. van ugyanugy tapizós billentyüzete, blutusz wifi üzemkész, elforgatás érzékelő van. ha mégsem tettszene bármikor visszavarázsolhatom rá az androidot.Ígérem beszámoló videó holnap! Egeret pendrivot felismeri..,. míg android alatt nyem.
-
Ereshkigal
őstag
(#18641) Marcika80:
Ha nálad lag van, akkor ott ping probléma van. Ha úgy érted, hogy szaggatott az alap rendszer, azt viszont furcsának találom, ilyet még nem olvastam nexus 7 tulajtól. -
Pow
tag
-
Mr.White
senior tag
sziasztok.
van esetleg itt olyan aki szokott pokerezni nexuson?konkrétan pokerstars-ra gondolok.
mennyire fut rajta jól?hány asztalt enged használni?
köszi! -
bigsee
addikt
válasz
Marcika80 #18641 üzenetére
Öööö... és ez miért jó nekünk...? Van elég kehája az Androidnak is, még egy igát a nyakadba venni...
"Basically Ubuntu desktop for Nexus 7 is just a Ubuntu core with some applications installed by default (Any application can be installed if it is available for armhf architecture via deb/PPA), in order to make sure Ubuntu can work great on tablet devices. It is kind of developer edition and should not be use for daily work, since it has problems in it. Canonical stopped development of Ubuntu desktop for Nexus 7 for the moment and there is no latest news about 13.10 build for Nexus 7 tablet. So Ubuntu 13.04 was last build from canonical for this tablet."
-
Marcika80
tag
válasz
Marcika80 #18636 üzenetére
Na közben sikerült telepítenem rá egy teljes körü ubuntu desktopot telepítenem a Nexus7re,
ezen link alapján, hát ég és föld... nem laggol, nem lassu, film zene minden ok.
sőt, mennek a linuxos programok is,ezen a linken található weboldal sokat segített nekem.
ha esetleg más is ki szeretné próbálni akkor itt van:
http://www.noobslab.com/2013/10/review-ubuntu-desktop-on-nexus-7-and.htmlA dolog működik 2013as Nexus7 gépeken.
-
bigsee
addikt
FYI: nekem a NRT 1.7.9 minden zokszó nélkül újrarootolta a 4.4.2 ápdét után
-
cairojack
aktív tag
A Cool Reader nevű programmal kapcsolatban tudna valaki segíteni nekem? Állandóan önkényesen átformázza az általam készített RTF doksikat, és az őrületbe kerget.
Aki tud segíteni, plz dobjon egy privit.Ezer köszönet!
-
cselt
senior tag
válasz
Szaszabond #18614 üzenetére
Esetleg tudom ajánlani titanium helyett az android beépített mentési megoldását: [link]
Talán az összefoglalóba is mehetne
-
Marcika80
tag
HAli mindenkinek! Most én is kérnék egy kis segítséget, van egy Nexus7es tabletem 2013as verzió, szeretném rá felrakni az ubuntu touchot, "mert sok oldal szerint lehet" nekem addig sikerült eljutnom hogy unlockoltam a készüléket, és már minden bekapcsoláskor egy kinyílt lakat jelenik meg, eddig jó. ubuntu linux is van a gépemen, mert linux alol lehet telepíteni a touchot. már csak azért is jó volna rá nekem egy touch, mert akkor még is szabadabb lenne a gép, felismerne sokkal több mindent usb-n keresztül stb. Na meg SDR Rádiózáshoz is jól jönne. Aki tudna segíteni, az írjon, pm-t vagy itt. Tudom hogy ez nem a touch fórum, de hova írjam?
-
thomikaf1
tag
sziasztok,
pár hete sikeresen felraktam egy romot meg egy másik kernel-t. igazából annyira nem vagyok vele megelégedve.
érdeklődnék, hogy tudnátok valami jó kombinációt ajánlani nekem?köszi szépen előre is!
-
fatty
aktív tag
N7 / Android kivalasztasa utan letolti a legfrisebb TWRP, CWM, SuperSu verziokat.
Uatanna jon a menu:
6. flash recoverykeszuleket fastboot modba teszed, ha eddig nem volt es radugod pc-re (kikapcs utan, hangero le + bekpcs gomb egyszerre)
Kivalasztod CWM, TWRP, vagy gyari recovery-t
nalam pl. TWRP van fent akkor 2-esROOT-hoz felmasolod tablara a supersu-t, es recovery-bol installalod
-
csabám
addikt
Ez nekem nem ismerős...
Első körben megkérdezni, hogy akarod-e ellenőrizni a frissítést a programhoz, második körben ki választod a tábla/telefon típusát, majd utoljára a rom verziót. Aztán ellenőrzi a program a dolgokat, majd beenged a főmenübe, ami egyezik az előbb használt Toolkit menüjével. -
mataj
csendes tag
Ez csak 4.4.0 ig támogatott nekem 4.4.2 vant fent és custom recovery sincs még.
-
mataj
csendes tag
Sziasztok 4.4.2 rootolása nem müködik még?Toolkit csak 4.2 ig támogatja,otg kábelt akarom megcsinálni hogy müködjön.Stick mountot már leszedtem láta is a küső pent de megnyitni még nem tudom semmivel.
-
student
őstag
válasz
akipapi #18621 üzenetére
ezeket talán megprobálhatod
1. Plug device into supplied AC charger.
2. Immediately hold only the volume down button.
3. This is what I did differently that worked: Hold that volume down button for a long, long time.
4. If the spirits are with you you will get to the boot loader screen.
5. Use the volume controls to cycle through the menu till it says Turn Off. (Protip: Mine was unresponsive when the boot loader first came up. Give it a few seconds until the volume buttons scroll through menu)
6. Press the power button to select Turn Off.
7. As soon the device is off, unplug power, count to 5, plug it back in.
8. You will now see that big beautiful battery charging indicator on the screen.You can also try holding both Power and Volume Down to get to boot loader, which is what many forums recommend, but I got to it by only holding Volume Down. Forever. Like about 2 minutes.
-
törölt tag
válasz
x64emulator #18620 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem írtad
2012-es Nexusom van, és sohasem rootoltam.
-
akipapi
tag
Sziasztok!
Tegnap a tabom random újraindult és azóta nem tölti be az op. rendszert. Eljut a 4db színes karikáig és ott mindig újraindít. Ezt addig csinálja amíg le nem merül az akkumulátor. El lehet valahogy indítani adatvesztés nélkül?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
sto1911
veterán
válasz
sto1911 #18618 üzenetére
Erdekes ez, a 10.2.0-as Dolphinban mar be van epitve a Jetpack. Leszedtem a standalone appot, indavideo teszt, elindul a video, be is tolt szepen. Eszembe jut, h ipad agenten hagytam, atvaltom androidra, lapfrissites, ugyanaz a video 2 mp utan megall, plusz a hang is recseg. Probaljatok ki!
Szerk. A chrome meg mindig nem jo...
-
törölt tag
Mindig TV frissült, immáron kompatbilis a 4.4.2-vel.
-
Szaszabond
aktív tag
Hali, hogyan működik ez a titanium backup? Igazából a játékok mentéseit szeretném vele megmenteni kizárólag.
Az a gondom, hogy a 4.4.2 frissítésnél dob egy hátast a robot és kiírja, hogy HIBA. Gondolom, hogy toolkittel felrakhatnám majd, vagy legalább a tiszta 4.2-t mert a 4.3 frissítést is így kellett felraknom legutóbb, de akkor sajnos törölt mindent és a gyerekeknek elölről kellett kezdeni a játékokat :S (pl: Plants vs zombies 1.-2.)
Szóval lementeném az állásokat valahogy, tolnék egy full resetet és felraknám a stock 4.2-t és azt szeretném majd frissíteni, vagy ha időközben megjelenik a 4.2.2. a toolkitre, akkor rögtön azt. És ezután mehet a root neki.
Tehát a titanium backupra kellene valami gyors ismertető vagy valami másik backup progira (játékmentések only) - step by step for dummies
- köszi
-
Marcika80
tag
Na akkor tudtunk valamit segíteni ez a lényeg, a linkeket mensd el mert kitudja hogy mikor fog megint ujra kelleni. nekem is 4.3mas van rajta most. Én Hajazok az ubuntu touch felé, de még össze kel szednem az infókat, fájlokat hozzá, nem akarom mégegyszer el fuserálni, meg hát ha lehet akkor dualboot megoldást szeretném beállítani rajta. mert ha már a bootloader nyitva van, akkor elvben szabad a pálya.
-
mataj
csendes tag
Na most meg már frisiti is 4.4.2re köszi mindekinek a segitséget nagyon király az oldal!
-
Marcika80
tag
Heló! Nem biztos hogy kinyirtad a tabod! Nekem most windows alol kellet ujra telepítenem a gépet, mert csak félig sikerült az ubuntu telepítése, unlockolásig eljutottam, el kellene indítanod úgy a géped, hogy hangero minusz plusz egyszeri megnyomása közben a bekapcs gomb, ha ez után előjön egy infos ablak fönt start menüvel akkor nincs nagy gáz, mert innen ez még újra telepíthető, én is innen estem neki újra.
link
[link]
válaszd ki a neked megfelelő firmwarét,
ha meg van csomagold ki pl adb mappába.
és szintén csomagold ki az adb fájlokat az adb mapába
[link]
Remélem tudtam valamit segíteni! -
mataj
csendes tag
Na 4.2.2 fel ment akkor csak sorba mindent ugye?
-
mataj
csendes tag
Na akkor most ténleg HELP ADB essel megcsináltam de nem indult újra és nem is kellet 2 percet várni de menet közben megkérdezte bootloader nyitást a tab kijelzön igen adtam neki és utána még volt pár parancssor aztán megált.Újra inditás után google felirat és csak a fastboot menü jön be semmi más ott is csak start és power müködik,akkor most mi van kinyirtam az új tabom??4.2.1 re akartam4.4.2 ezt felteni fel megy egyáltalán?Bal ferlső sarok booting failed.
-
mataj
csendes tag
Driver telepitve! Most akkor frisitem!
-
mataj
csendes tag
válasz
sto1911 #18601 üzenetére
Akkor leszeded innen a megfelelo imaget (2012, csak wifi vagy mobil)
Ezt Total Commanderrel kicsomagolod egy konyvtarba.
Leszeded az adb es fastboot programokat.
Ezt szinten kicsomagolod, es a a fajlokat bemasolod az elobb kicsomagolt fajlok melle.
Ha nincs fenn driver, akkor ezt telepitsd.
Beirod a commander aljaba, hogy cmd, majd enter. A tabletet radugod a gepre, majd beirod a flash-all.bat parancsot, enter, es varsz kb. 2 percet. (ha megall a folyamat a waiting for device-nal, akkor valszeg nincs driver).
A vegen ujra kell indulnia.Ha barmi baj van, akkor ird be amit abban az ablakban kirt a program.
Akkor ezek szerint igy csináljam ugye,kérdés a tabot fastboot modban dugjam a gépre?Ja és a drivert nem tudom telepiteni help! -
fatty
aktív tag
válasz
dajkapeter #18602 üzenetére
beallitasok / biztonsag Modulengedelyezes pipa
-
sto1911
veterán
válasz
dajkapeter #18602 üzenetére
A 8-as lehet B, a 0 meg lehet o...
Es tenyleg katasztrofa, IE alol csinald.
-
dajkapeter
senior tag
Az ASUS honlapja katasztrófa...
De ahogy nézem az ASUS is. Beregisztrálnám a gépet, erre kiírja hogy a megadott gyári szám hibás. Pedig már úgy is csináltam, hogy összedugtam a géppel és úgy bemásoltam a sorozatszámot. Gyárból lopottat vettem volna az edigital-tól?
Az úgy köszi... Valakinek valami ötlet?
Valaki tudna abban segíteni, hogy miért nem lehet a záróképernyőn már új alkalmazásokat kitenni? 4.3-nál oda tudtam tenni az e-mail fiókom, de a 4.4.2-nél már nem lehet. Vagy csak nálam nem?
-
sto1911
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest