Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halo
senior tag
tegnap nem akart bekapcsolódni az N7. ugyanaz volt a hibajelenség, mint a kollegának: 17393 hsz.
kijelző háttérvilágítás működik és furcsa "zaj" van a kijelzőn, apró színes pixelek villognak, "analóg zajra" hasonlít
mivel 12.12.03-án vásároltam, tegnap gyorsan írtam az ASUS hibásoknak, bejelentettem a terméket, ma meg bekapcsol, megy minden............. ez mi a fene volt? vagy ettől még vigyék el, nézzék meg. biztos ami biztos?
(gyorsan bezárom, aztán jöhet a futár
-
csabám
addikt
válasz
code1005 #18293 üzenetére
- Google Play alkalmazás adatok törlése/gyorsítótár törlése, majd tedd fel ezt, majd megint alkalmazás adatok törlése/gyorsítótár törléese.
- A probléma szerintem az első miatt áll fent, próbáld meg ha megcsináltad az első lépést.
Ha esetleg nem segített, akkor ezt csináld végig.- Wifi-s és 3G-s N7 esetében:
Android 4.3 (JWR66Y)
Android 4.4 (KRT16S)
Ezek az utolsó firmek, szóval ezeket érdemes alkalmazni mindig. -
Subimp
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy ha a tokot becsukom, nem kerül alvó állapotba a tablet, mert ugyan elsötétedik a kijelző, de az akku ugyanúgy lemerül, mintha használtam volna. Szerintem csak az utóbbi időben csinálja, mert úgy emlékszem korábban szinte változatlanul maradt a töltöttség. Most ki kell kapcsolnom teljesen a gépet, hogy nem merüljön egyáltalán. -
code1005
senior tag
Sziasztok, gondom van 4.4 alatt a play-el. Amikor elindítom csak felvillan és kilép, csináltam már factory resetet is, nem segített, illetve eleinte ment de aztán egyszer csak nem. Volt valakinek ilyen?
Másik, amikor még ment a play néhány alkalmazásom frissítésére ezt a hibát írta: App could not be downloaded due to an error 403. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Harmadik, Nexus Root Toolkit-tel (1.7.8) tettem fel a 4.4-et, egy build-et: KRT16S de van KRT16O is. Mi a különbség? És ha vissza szeretném tenni a 4.3-at abból is négyféle van, JWR66L, JWR66N, JWR66V, JWR66Y. Melyik kell nekem?
-
Bozek
nagyúr
Minek szórakoztok a 4.4-el?
Sajnos nem a legjobb, semmiféle értelmes alkalmazást nem lehet felrakni, mivel a megfelelő könyvtár nincs fenn már az oldalukon. Az Ubuntu Touch-ot is néztem először, de az meg akadt rendesen.
-
csimpas
tag
válasz
leslieke #18256 üzenetére
nekem is befosott a 4.4 frissítés alatt
hátha valakinek segít
én n7 toolkit v5-el hoztam helyre
főmenünél 10-es opció, majd telepítettem a clockworkmod-ot, ezután újra tudtam indítani az n7-en belül a clockworkmod módban, full wipe, cache törlés, szokásos törlések után bebootolt a rendszer.
-
Gorbesz
tag
lehetseges a 2012-es Nexus7-re 4Gb-nel nagyobb fileokat rakni alapbol? MKV-k miatt erdekelne.
-
KPistike
aktív tag
-
gabesszg
aktív tag
válasz
KPistike #18282 üzenetére
Az a baj(már ha ez baj), hogy nekem a kiírt 4.3 ra is frissítést ( de nem a 4.4-et) de azt se tudtam felrakni nekem.Szóval a kérdésem lenne, hogy 4.3 frissítést(mármint most is 4.3 van de ugye azon belül is voltak javítgatások) nem rakta fel 4.4 majd megjelenhet is fel is rakja majd ota-n keresztűl?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
KPistike
aktív tag
válasz
rena224 #18277 üzenetére
Üdv!
Bár nekem WiFi only modellem van, a vételkor két kínálat versenyzett ~ azonos áron, és ehhez kaptam olyan kiegészítőket, amiket többre értékeltem, hogy lemondjak a 3G-ről.
Átvételkor 4.3 fogadott, és e percig is problémamentesen üzemel, nem volt példa egyik fentebb olvasható hibára sem.
Kolléga új modellt vásárolt - a benti hálózathoz szükséges HTTP Proxy Settings azon picit szimpatikusabban működik, touch érzékelési gondja nem volt sosem. A kijelzője szebb, de személy szerint nem éreztem késztetést arra, hogy azonnal cseréljem a Tegra-s készülékem újabbra.
Mivel Nála megvolt az OTA 4.4-re, most arra panaszkodik, de 4.3-on teljesen jól ment.Szerk.: Személy szerint szimpátia alapon való döntést tudok javasolni - mindkét sorozatból volt / van a kezemben teljesen hibamentes példány, és mindkét sorozatnál olvastam itt problémás modellekről.
-
-
Atocha
senior tag
Sziasztok!
Azon emberek véleményére volnék kíváncsi, aki már rakott fel Nexusára CyanodenMod-ot.
Nekem egy Nexus 7 3g 32gb-s verzió van. Azon gondolkodom, hogy felteszem ezt a cyanogen installert és lecserélem ezt a nagyon fos 4.4-et, mert megörülök tőle olyan lassú lett a gép.Szóval az lenne a kérdésem, hogy érdemes feltenni? Vagy rakjam vissza a 4.3-at?
Ha nem érdemes, akkor miért nem, mi vele a gond?Előre is köszi a választ!
Atocha
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Rootolt 4.3-ra hogyan tudnám, felpakolni a 4.4-et?(esetleg egy linket dobhatna valaki a letöltendő fileokkal kapcsolatban) mert nem dobja fel az ota frissítést.
-
Kaminski
tag
Skacok! Megmondaná-e vki, hogy hogy a búbánatba kell a rootolni a KRT16S build számú 4.4-es only wifi verziójú 2012-es tabletet? Már itt kínlódok egész délután! OTAn frissítettem 4.4-re, de eddig a root nem kellett!
-
rena224
tag
Sziasztok! éppen azon filózok, hogy meglepem magam egy táblával karácsonyra. Soha nem volt még táblagépem, viszont androidos mobilom már volt egy jó pár darab, így csakis droidos jöhet szóba, elsősorban 8-9-10colosakat nézegettem, de csábító a jó vas, szép kijelző, és a frissítések gyors megérkezése, szóval számba vettem a nexusokat is(más komoly versenyző csak az új LG G pad van). Az lenne a kérdésem - főleg azoktól, akik használták már, vagy volt a kezükben az új generációs, gondolom azért akad itt pár emberke - , hogy mi az előnye-hátránya a tavalyi 7-nek, a régivel szemben(nem specifikációkra gondolok, hanem pl problémák mik ezen a típuson, melegedés, szaggatás, fagyások, bármi jöhet). Főleg olvasásra, netezésre, filmezésre facebook-ra, és játékra venném. Azt tudni kell a történethez, hogy elsősorban használtakat nézek, német ebay-en(szinte minden elektronikai cuccom onnan van), ahol is egy előző generációs 7, kb fél évesen 32gigásban, 3g-vel olyan 45-47körül állna meg, egy új gen-es 7es, pár hetes használt verzióban, 32gigás wifisben pedig olyan 65ben. Szerintetek??? megéri az új a felárat,vagy elég a régi 7 is étköznapi használatra? Sokan szídják a tegrát, de tegra-s eszközöm még nem volt, ezért csak sötétben tapogatózok...
Köszi előre is a válaszokat
-
törölt tag
-
sto1911
veterán
válasz
ribery22 #18270 üzenetére
Bakker, felreolvastam, bocsi.
A lerias a toolkit nelkuli factory image installalasara vonatkozott.
Ha rootolni szeretnel, akkor ezt masold fel a tablara. Aztan szedd le a megfelelo TWRP-t innen.
Masold TWRP imaget a fastboot exe (es a hozzatartozo ket dll, lasd elzoz leirast melle, majd cmd-be:fastboot boot twrp.img
Ezzel bebootolod a tablan levo supersu zipet, majd wipe cache, es reboot.
Ez a fastboot parancs nem flasheli fel a tablara a twrp-t, hanem csak arrol bootol, kovetkezo rebootkor mar az eredeti recovery marad.
-
sto1911
veterán
válasz
Kodiak88 #18267 üzenetére
Pont a hetvegen teszteltem komolyabban ezt a temat, vezetekes kontrollerrel:
- ami atek tamogatja, azzal mindenfele mokolas (root) nelkul is mennie kell. Pl: GTA3
- ami nem tamogatja, ahhoz a gombokat mappelni kell. Ez a leiras talan segit, meg nem volt idom elolvasni.
- en inkabb vettem egy eredeti Xbox kontrollert (mondjuk nem kifejezetten a tablethez), mert a gagyikkal csak a szivas van/volt, pl. a fizikai gombok nem ott vannak, ahol az eredetin. Ill. nekem sokkal kenyelmetlenebbnek is tuntek. A komolyabb masolatok 7-8 korul mozogtak, az eredetit meg megvettem 10-ert.Vezeteknelkulihez a vevoegyseget fel kell ismerie a tabletnek. A fentiekbol kiindulva nem biztos, hgoy ez magatol fog menni, akkor kelleni fog a root es a sixaxis app - es akkor se biztos, hogy egyszeruen fog menni.
Szoval az en ajanlasom:eredeti es vezetekes.
@(#18268) ribery22: Telepites toolkit nelkul - valaki berakhatna az osszefoglaloba.
-
ribery22
tag
Sziasztok!
Ugye jól emlékszem, hogy a tab rootolását toolkit nélkül is meg lehet csinálni? A BL nyitva, csak nem találom a leírást. Valaki el tudná nekem mesélni, hogyan kell, ha szépen megkérem?
-
Kodiak88
tag
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni, főleg azoktól akik próbálkoztak már kontrolleres játékkal. A fórumot, ill XDA-t olvasva, eddig azt szűrtem le, hogy a vezeték nélküli kontroller használatához root és sixaxis app kell. Arról viszont nem sok infót találtam, hogy az utángyártott kontrollerek megbízhatóan működnek-e? Konkrétan erre gondolok LINK, az eredeti kontrollereket kicsit drágállom. Ha valaki próbálkozott már hasonlóval, kérem ossza meg tapasztalatait.
-
eckmester
tag
Tudja valaki, hogy melyik az az apk, ami kiírja felűlre az akkumulátor százalékát?
-
dombila
őstag
válasz
leslieke #18260 üzenetére
Már hogy ne lehetne! Ha felismeri a telefont, Ubuntu-ra is van Android SDK. Ott csak annyi a gond, hogy nem tudod csak az [adb, fastboot, plusz 2 dll] csomagot letölteni, hanem installálni kell a komplett SDK-t.
Onnan már működik a fastboot és az adb is. Ezek kellenek mindkét megoldáshoz.A factory image-ben nem csak flash-all.bat van, hanem ./flash-all.sh is, azzal fel tudod tenni Linux alatt is.
-
dombila
őstag
válasz
leslieke #18258 üzenetére
Akkor van remény
Ha az adatok nem kellenek, akkor a legtisztább egy factory image flash. (Itt van egy leírás a sok közül)
Ha kellenek az adatok, akkor az OTA-t is meg lehet próbálni feltenni adb sideload-al. (ehhez gyári recovery kell, hogy legyen a tableten, különben a 4.4 bootloop-ba kerül). (Ehhez is egy leírás) Az adb sideload-hoz be kell menni a gyári recoverybe:
- hang le + bekapcs
- menüből Recovery kiválaszt
- felkiáltójeles kis robotnál bekapcs nyomvatartása mellett hang fel => erre be kell jönnie a stock recovery-nek. -
leslieke
Jómunkásember
4.4-re frissítés közben dobott egy hátast a robot, egy komoly "Hiba!" üzenettel. Azóta nem lehet bekapcsolni.
Mit tehetek?
-
havri1
félisten
Úgy döntöttem nem piszkálom, 4.2-es paranoiddal teljesen jó, és az rtlmost is megy rajta teljes képen.
Köszi mindenkinek -
GP-Sz
senior tag
Hát ez marha jó. Pár napja írtam, hogy az iszonyat lassú töltés (100 százalékra 15+ óra) problémát megoldotta az akku lehúzása és csatlakoztatása. Meg hát, csak vissza is jött nem sokkal később. Aztán most megint lehúztam és megint megoldotta. Valami ötlet? Csináljak egy factory resetet?
-
G.Peter
aktív tag
-
cibere11
tag
Sziasztok!
Decemberben jön a GTA:SA
Nexus 7(2012) menni fog? -
havri1
félisten
Belefogjak szerintetek a 4.4 felrakasaba?
Jelenleg 4.2 van, már nem is emlékszem melyik custom rom (talán Paranoid android). Igazából minden jó, csak azért na.. Csak frissebb. -
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Ha OTA-n keresztül megjött a 4.4 frissítés és feltelepítem, akkor ugye minden adat, beállítás, stb megmarad?
-
Laccy0224
újonc
Sziasztok!
Nekem is van egy olyan gondom, hogy eddig ugyan ment, de most már nem akarja felismerni a tabot a PC.
Viszont a másik Nexus 7-et meg simán.Mi lehet a gond?
-
csabám
addikt
-
LSL1337
őstag
Sikerült megoldani végül
szóval, hátha mást is érint, leírom pár szóban.
4.2.1 óta CWM-on volt a tablet, nyitott bootloaderrel, eddig minden OTA felment gond nélkülmost 4.4-nél bootloop lett
első tanács az volt, hogy tegyem fel a gyári recovery-t, hátha akkor indul
maradt a bootloop
utána feltettem a 4.4-es update-t, fastboot cuccal, -w paraméter nélkül, tehát nem wipeolt, így minden megmaradt.
maradok a gyári recovery-nél, így anya ezután is fel tudja tolni az OTA-tköszi azért a segítséget, üdv
-
csabám
addikt
válasz
LSL1337 #18218 üzenetére
Android toolkit lett belőle időközben (ez az ingyenes, ha kellenek az újak, akkor támogatni kell a fejlesztőt).
-
LSL1337
őstag
-
LSL1337
őstag
Annak megint mi az értelme, hogy XDA-n fentvan a toolkit-es topic, aminek az OP-jaban az 5.0 a legfrisebb, download link nélkül
google-ről levadászom az 5.0-t, ami 4.2.2-ig tart
persze az auto update felismeri hogy van 6.1.0 de azt sehonnan a nem lehet letölteni... hihetetlen
egy recovery flash-hez meg nehogy egy android SDK-t le kelljen már töltenem
-
pandor
tag
Sziasztok,
több mint egy éve használok Nexus 7-es, de csak most szántam rá magam a rootolásra. Az elmúlt időszakban tökéletesen tette a dolgát és jöttek a frissítések is menetrend szerint (tegnap frissítette magát 4.4-re). Nem is nyúlnék hozzá, a gyári beállítások tökéletesen számomra (semmi buhera, custom rom nem érdekel), de nagyon zavar már az appokban megjelenő hirdetés így AdFree vagy AdAway telepítését tervezem és jó lenne pár root-ot igénylő program is pl. (Titanium Backup, StickMount)
Gondolom a Nexus Root Toolkit megoldja a feladatot, a kérdésem, hogy rootolás után valamilyen anomáliával/problémával kell számolni? További automatikus frissítések jönnek?
Az NRT esetében Unlock+Root és kész? (Factory reset nem probléma, így nem veszédnék backup+restore-ral.)
-
LSL1337
őstag
hali
egy hete írtam, hogy anya nexus 7-e custom recovery-s, és rátette a 4.4 OTA-t
bootloop lett az eredményazt a megoldást javasoltátok, hogy tegyem vissza a gyári recovery-t, és akkor bebootol majd
a stock 4.4 factory image-ből kiszedtem a recovery-t, mivel tudom feldobni a tabletre?
a programok/beállítások jó lenne ha megmaradnának
-
godzsy2
senior tag
Használ valaki itt Bitcasa-t? Amióta 4.4-es androidom lett nem tölti be a képeket, még a bélyeg képeket sem. KitKat telepítés után (OTA) egyből csináltam egy Factory Resetet és úgy települt fel automatice az alkalmazás is, a többivel együtt. Persze letöröltem és újból felraktam a Play Áruházból, de továbbra sem nyitja meg a képeket (homokórázik egyfolytába), csak ha külső programmal, mondjuk a Galériával nyitom meg. A fotókat a telefonommal készítem és az egyből tölti fel a Bitcasa-ra a képeket, ha van Wifi... a tableten pedig nézegetni szoktam, arra nem tölteném le feleslegesen a felhőből. Más felhő szolgáltatóra nem akarom áttölteni, mert mindegyikre meg van a specifikus tartalom.
Tippem szerint nincs még a Bitcasa 4.4-re optimalizálva és azért nem mutatja, de ha másnak műxik, akkor nálam lehet a hiba. Én is belefutottam pár alkalmazás leállásába, de ez szintén az optimalizálás hiánya miatt gondolom. Gyári android alkalmazás még nem omlott nekem össze. Legutóbb az AccuWeather akadt ki, de újraindítás után betöltött.
-
|AP|
veterán
Kezd egy kicsit tele lenni a tököm a KitKattel... Minden gyári, root nincs, OTA frissítés.
Frissítés után Indavideo nem ment: Chrome-mal pár másodperc után megállt, a Firefox pedig simán FC-zett, ha indavideót látott.
Gondoltam egy FR megoldja. Így is lett, közvetlenül a visszaállítás után ugyan recsegve, de mentek a videók. Belaktam újra a rendszert és most megint ugyanaz van, mint az elején: Firefox lefagy, Chrome megáll
Nem sok kedvem van egyesével végignézni az appokat, hogy vajon melyik után kezdte el ezt csinálni.
Az már csak hab a tortán, hogy ha USB-n keresztül szeretnék fájlokat másolni a tabra, akkor rendszeresen belefagy a másolásba... 150 fájlt csak többszöri nekifutásra, 10-es csomagokban sikerült rámásolni.Igencsak várok egy javítást vagy akár egy custom romos megoldást, mert ez így baromi idegesítő...
-
mckangi
senior tag
válasz
Efreet #18211 üzenetére
Értem, köszi az infót!
Nekem más tapasztalatom van ezzel.
Mindenképp NEM usb-s töltőre gondolok ez alatt.
Azt vettem észre, hogy ugyanolyan hosszúságú és vastagságú kábel esetén az usb-s töltők, a hasonló beépített társaiknál sokkal gyengébben teljesítenek.Megpróbálok beszerezni, akkor egy 2000mA-os hálózati töltő, kíváncsi vagyok mi lesz.
Lehet hogy neked lesz igazadKöszi mégegyszer az infót!
-
Efreet
senior tag
válasz
mckangi #18210 üzenetére
5V, 2A kimenetet biztosít. De minél hosszabb a kábel (és minél rosszabb minőségű), annál lassabban fog tölteni, nem véletlenül adnak hozzá ilyen rövidke, vastag kábelt.
Nekem az Amazon Kindle-hez kapott vékony, majdnem 2 méteres kábellel, ugyanarról a töltőről kb. felére esik vissza a töltési sebesség.
-
mckangi
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy mekkora a gyári töltő ?
Nagyon apró és nem is látom rendesen.
Be akarok szerezni egy fix fejes töltőt, vékonyabb és hosszabb kábellel.
Milyet lenne érdemes? -
fatty
aktív tag
válasz
Sterilzona #18204 üzenetére
Túl sok az almenü
Kereskedőknél persze nincs "Black Friday". Rákérdeztem számtech boltba, f.ngjuk sem volt a dologról, nem is vettem semmit. -
ribery22
tag
Sziasztok!
A gyári image felrakásához kell BL-t nyitni?
-
fatty
aktív tag
válasz
Sterilzona #18202 üzenetére
Beallitasok / hang / erintes hangja.
-
Sterilzona
senior tag
Esetleg tudja valaki, hogy kell 4.4 alatt kikapcsolni azt a kopogó hangot, amit ad képernyőérintésekkor ?
-
somtom
csendes tag
Én az OTA-n frissítettem, se előtte se utánna nem volt reset, és mégsem nem volt fagyás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest