Hirdetés
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
-
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26086 üzenetére
Koszi, ez tenyleg gyorsabb egy picit. Bar nem tudom, hogy jol csinaltam-e, mert a LineageOS helyett "Android" felirat jon elo bootnal.
Illetve sem a Fajlok, sem a Kamer applikacio nincs benne a lanuchar, de a beallitasok/alkalmazasok menupont alatt elerheto, ez normalis jelenseg? -
mobilizmo
addikt
Nekem ebből a 2018.02.01 dátumú van fent (listában utolsó zip). Ennek van f2fs supportja a /data-ra, ezt érdemes kihasználni ennél az öreg gépnél, ezzel a fájlrendszerrel kicsit talán gyorsabb. Ezt a f2fs dolgot kicsit bonyolultabb megcsinálni a twrp-ben, de van rá videó. Neked a /data-val kell csak megcsinálni, közvetlenül a ROM flash előtt.
A gapps-ból teljesen jó a pico csomag. Minden google ami ezen felül kell azt fel tudod tenni a play-ről.
A Home gomb launcher kérdése, a custom firmware-be mostanában a Launcher3-at szokták belerakni, rakj fel egy olyat ami neked tetszik, utána az eredetit le tudod tiltani (én Nova launcher-t használok elég rég óta).
Ha inkább e-book olvasónak használnád csak akkor nem igen van szükséged root-ra. Azt szokták hajtogatni, hogy biztonsági problémákat vet fel, én nem gondolom így, de az biztos, hogy nem árt ha tudod mit csinálsz. Ha mégis szükséged lenne rá, akkor mostanában már a Magisk-et szokták ajánlani. Innen a download szekcióból a Latest Magisk linkről tudod a twrp-ből flashelhető zip fájlt letölteni. Plusz még a Latest Magisk Manager-t ami egy apk telepíthető fájl. Ha ezt felrakod akkor Magisk frissítéseket ebből tudod menedzselni, továbbá hasznos modulokat lehet hozzáadni és ami talán a legfontosabb a root jogokat is itt kezelheted. -
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26084 üzenetére
Aha, na még ezt a Root jog előhívását kellene megoldani, ami a hivatalos LineageOS-hez van leírás itt nekem nem műxik. Meg fejlesztői beállítás sincs.
Én az aaopt-grouper féle nem hivatalos ROM-ot használtam. Újra kell flashelni, mert a 2017 júliusi verziót szedtem le a mostani helyett.
Plusz, nekem hiányzik az Android-os Home gomb, ami itt van ABC-s rendeződésű lista nem tetszik, ami van a Nexus 5X-en az pofás.Igaz a Gapps-ból a PICO verziót szedtem le, ami "elég" is, mert ez a tablet inkább lenne EBook olvasó, Duolingoval és OneNote-al. Google-től max a Google Drive kellene (Gmail, Google kereső, Google fotók mind kuka)
Mit tanácsols, mely custom ROM-ot Gapps verziót érdemes leszedni?
-
mobilizmo
addikt
Ha már telepítetted a root-ot (mindegy melyiket) akkor a root jog szabályozható, kikapcsolható. Tehát az nem gond ha rootolt a készüléked, de nincs engedélyezve. Csak akkor engedélyezed és/vagy csak annak az appnak amikor éppen valamit csinálni akarsz amihez szükség van rá.
Updated nem is lesz amíg ez nem lesz Official LineAgeOS (valószínűleg nem lesz). -
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26082 üzenetére
Hat alapbol nem hiszem, alkalmazasokban sem latom, hogy tudnam ezeket torolni, inkabb csak leallitas, es kenyszeritett leallitas lehetosege van csak.
Ahogy utana olvastam valami mast is telepiteni kell ha kell root jog. (Nem baj ha nincs alapbol root jogom)Plusz hianyolom a LineageOS updater-t is. Jelenleg nincs frissitesi lehetosegem, ami engem picit zavar.
LUpdater # Remove LineageOS Updater
Ezt az opciot latom a leirasban. -
Lacc
aktív tag
válasz
mobilizmo #26080 üzenetére
Ott volt a hiba, hogy nem vettem le a geprol, USB-n keresztul osszevolt kotve a gep es a tablet,
Ezert volt immunis a Hangero le fel es Power gomb nyomogatasr. De bejott az Android, azt megvartam... azutan tudtam folytatni.Annyi bibi volt, hogy nemlatta a Windows 10 gep meghajtokent a Nexus7-t, hiaba updateltem eszkozkezeloben ay android usb-s programot. Szerencsere a linux latta meghajtokent.
De most ujra flashelem, mert nem tetszik hogy sok szamomra hasztalan alkalmazas is felment (hangfelvevo, audofx, stb. Kiprobalom a OpenGapps config fajl modositgatasaval)
-
mobilizmo
addikt
-
Lacc
aktív tag
Hali,
Én követtem Adamis leírását, de megfeneklettem, hogy hogyan lehetne a LineageOS-t rátenni:
"Akkor csináltunk mindent jól, ha az elején a Google-feliratnál egy nyitott lakat jelenik meg! A betöltés hosszú időbe telik (akár több perc), nem kell megijedni! Lehúzhatjuk a tabletet a gépről.
Ha betöltött a rendszer, nyugodtan ki is kapcsolhatjuk, nekünk ennyire kellett! Ha kikapcsolt a tablet, ismét dugjuk rá a gépre, lépjünk be fastboot-módba "
Én nem tudok már visszajönni fastboot módba. Hiába nyomom le másodjára hangerő + - és Power gombot,ez végig szalad és Android Starting.
Bár az is fura, hogy hiába kapcsolatam ki előtte, ahogy rádugom a gépre a tabletet, automatikusan bekapcsol magától a Tablet, valakinek van valami ötlete erre? -
Mtomasz81
tag
Sziasztok! A lineageOs tudja az osztott képernyőt? Vagy nexus 7 alatt ez nem lehetséges?
-
Mtomasz81
tag
válasz
andras888 #26076 üzenetére
Az tényleg érdekes, hogy bekapcsolt állapotban nem tölt, kikapcsolt állapotban viszont igen meg nem ismeri fel egy gép sem az eszközt. Sajnos nagy valószínűséggel nem szoftveres, hanem hardware gondja van. Szerintem lehet, hogy a micro usb csatlakozó csere megoldaná a problémát.
-
andras888
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #26075 üzenetére
Én is pc és laptopon próbáltam, 2 db nexusom van, az eggyik hibátlanul felismeri mindkét gép, mtp, fastbootban és adb ben is. míg a másikat nem. usb portot cseréltem a hosszú átvezetőkábelt még nem. de gyanus hogy bekapcsolva nem tölt, és nem ismert fel pendrivot, sem pc-t. de egér működik. Kikapcsolva pedig tudom tölteni.
-
andras888
aktív tag
válasz
Mtomasz81 #26072 üzenetére
Azóta nekem is megy.
De van egy másik nexus7 esem is, azt nem tudom rábirni hogy felismerje a gép. Az elsővel minden ment, abd, mtp mód minden, azóta 7.1.1 naosp van rajta, torrentezésre használom, ellégé leterheli nem tudom mellete másra használni.
De a másodikkal nem tudok mit kezdeni ez nyitott bootloaderrel kaptam, de nem ismeri fel a gépem, nem tudom toolkitel babrálni, esetleg tudsz rá valami megoldást, merre induljak?
(tölteni se tölt csak kikapcsolt állapotban, pendrivot nem látja, gép nem látja se kikapcsolva, se fastbootban, se bekapcsolva. Viszont egeret érzékeli, azzal kezelem mert repett a digitizer. -
andras888
aktív tag
Udv! Felraktam az naosp romot, atparticionaltam a 2f2s re amit kellett. Minden szep es jo, de: nem tudok semmit letolteni, azt irja ki hogy, hianyzo sd kartya miatt nem sikerult letolteni... Nincs emulalt sd kartya azt hiszem. Erre tudtok megoldast?
Illetve, plex media servert akartam rarakni, de nem megy mert arm64 a minimum kovetelmeny. Esetleg megoldas erre?
Linux alatt megy elmeletileg, valaki rakott mar nexus 7 re ubuntut? Valamilyen multi romrol olvasta de, jobb lenne ha siman androidra rahekkelhetnem. -
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26066 üzenetére
Hallottam már ilyenről, de az egy sufni gsm-bolt volt.. Amúgy nem jellemző, pont a garanciális dolgok és a teljesen helyes működés miatt. A főzött romok nem mindig tökéletesek. Bár vannak olyanok, amik sokkal jobbak, mint a gyáriak!
Nem is értem, hogy az ilyen mestereket miért nem alkalmazzák a nagy mobilgyártók... -
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26063 üzenetére
Igen sikerült mostmár. Egyenlőre LinageOS fut rajta Lenne még egy kérdésem, ha feltelepítem naosprom-ot és megváltoztatom a particót f2fs-re és utána ha vissza szeretnék állni mégiscsak egy ext4 alatt futó rom-ra, akkor a rom és gapps csomag telepítése után kell feltelepíteni a twrp-ből a supersut, vagy a magisket.Gondolom kell abban az esetben rootolni?
-
Mtomasz81
tag
válasz
Adamis #26062 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert haverom egyik ismerősének (panaszkodott, hogy lassú a gépe) állítólag custom rom egyik verzióját rakták fel. Nem tudom mi igaz belőle. Lehet, hogy csak kamuzott...
Mégegyszer köszönetet szeretnék én is mondani neked, mert a leírásod alapján nekem is sikerült.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Adamis #26055 üzenetére
Nagyon köszönöm ez szépen összefoglalja tényleg! Szerinted az általa ajánlt LineOS vagy a nAOSprom android jobb? Gondolom LINE OSnél is van magyar nyelv. Mondjuk annyi különbséget látok hogy az előbbinek ext4 az utóbbinak f2fs kell. Ez meghatározza a sebességet a kettő között?
-
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26054 üzenetére
Az eszközkezelőben át lehet váltani a kettő között..
Olvasd át ezt! -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26052 üzenetére
TWRP-ben kiválasztod az ADB Sideload-ot
PC-n ellenőrzöd megvan-e
adb devices
ha visszajön az eszköz azonosítód és a sideload akkor sikerült.
adb sideload fájlnév <ENTER> és már tolja is fel
De egyébként TWRP-ben MTP móddal kapcsolódik fel, ha jó a driver a pc-n akkor elvileg látja a tablet tárhelyét, lehet rá másolni. -
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26039 üzenetére
Az f2fs valamiért jobban megy a régi eszközön. Állítólag valamilyen összefüggés van a kis elektronikus bisz-b@szok öregedésével. Egyébként az 5.1 teljesen jó lenne neki. Ezért vannak olyan készülékek amiknek már ez sem segít. Valószínűleg jobban nyüstölték őket és emiatt jobban amortizálódtak. Már az f2fs is mindegy nekik.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26034 üzenetére
és Adamis
Nexus 4
Chipset Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro
CPU Quad-core 1.5 GHz Krait
GPU Adreno 320
Internal 8/16 GB, 2 GB RAM
vs
Nexus 7 (2012)
Chipset Nvidia Tegra 3
CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A9
GPU ULP GeForce
Internal 8/16/32 GB, 1 GB RAMPorsche 911-et hasonlítjátok össze a Golf TDi-vel.
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26027 üzenetére
Köszönöm a segíséget! Nem tudom én sem, hogy a naosp rootolt-e. Ha kell a supersut vagy magisk-et honna tudom letölteni? Megpróbálkozom vele, remélem sikerül. Ha valami nem sikerülne mégsem twrp-ből is vissza tudok rakni egy android 4.4.4-et? Csak akkor vissza kell állítani a data és cache-et ext4-re?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26025 üzenetére
Pontosítanék. Bemész a wipe->advanced wipe, egyszerre többet nem tudsz bepipálni, tehát először /data pipa ->repair file system->f2fs->wipe; majd ugyanez cache-re is. Ezután ezeket már nem kell wipe-olni, hiszem a file rendszer változtatást csak format-al tudja megcsinálni. A /system-et csak simán wipe-olni kell, maradjon ext4-en. Az internal storage-ot egyáltalán nem kell törölni, de ha nagyon tiszta lappal akarsz indulni akkor lehet, csak akkor majd még fel kell másolni a rom és a gapp fájlt. Aztán mehet ezek flashelése. Még valami, nem tudom, hogy a nAOSP rootolt-e, lehet hogy kell rá egy supersu is vagy ami még jobb magisk. Ezeket is a twrp-ből célszerű flashelni.
-
Mtomasz81
tag
válasz
mobilizmo #26024 üzenetére
Köszi megvan mostmár ez is! The először gépre rákötve faboot-al fel a twrp, azután a twrp-ben wipe advanced wipe ki kell pipálni dalvik, system, data, internal storage, cache azután swipe to wipe, majd wipe advanced wipe repair file system. Itt data, cache vagy system-et is ki kell választani az f2fs fájlrendszer cserére? Majd install először a rom, majd a gapps. Ezzel kész?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26023 üzenetére
opengapps.org
Így töltsd le:
platform: arm
android: 7.1
variant: pico
TWRP-ből kell telepíteni, mint fentebb írtam, akár egy menetben, csak az első legyen a rom, aztán a gapps zip fájlja. -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26020 üzenetére
Nem tudom, de szinte biztos, hogy lehet magyar nyelvet választani. Különböző gapps csomagok vannak. Erre azt hiszem a nano vagy pico megy fel (kevés a /system partíción), de a legkisebb csomag flashelése után is adott a lehetőség a google fiók felvételére és utána már bármilyen kompatibilis google appot tudsz telepíteni.
Technikailag egyébként egyszerre is lehet flashelni, a twrp-ben több zip fájlt vehetsz fel, amiket egymás után megcsinál. Az a lényeg, hogy a ROM-é legyen az első. -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26018 üzenetére
A custom ROM-ok jelentős részénél (nAOSP is ilyen) teljesen kihagyják a rendszerből a google appokat. Ennek az a következménye, hogy a fiókoknál nem is tudsz google-os fiókot sem felvenni, magyarul nincs GPlay és társai. Ha mégis szükséged van rá, akkor valamilyen alternatív gapps-ot kell ráflashelned (google apps). Létezik ebből több fajta, az open gapps talán a legismertebb.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Adamis #26007 üzenetére
Nekem nem látja a windows 10 alól a tartalmát. Amikor rácsatlakoztatom, már eleve úgy ismeri fel az eszközt, hogy adb android phone azt írja a windows 10 eszközkezelőbe. Töröljem a drivert és próbálja újból lekerestetni? Vagy kell hozzá valahonnan letölteni drivert? Mert addig nehéz lesz a másik android telepítése, amíg nem látja rendesen.
-
Adamis
őstag
válasz
Mtomasz81 #26010 üzenetére
és @Halo:
Backup everything
Reboot into recovery (ebből menjen fel a legfrissebb!)
Convert data / cache to F2FS
Backup /sdcard - adb pull /sdcard/ sdcard/
Change data to F2FS - in twrp go to Wipe, advanced wipe, select Data,
Repair or Change File System, Change File System, F2FS
Change cache to F2FS - same as for data
restore sdcard data - adb push sdcard /sdcard/
Wipe everything except sdcard
Unmount /system
Flash nAOSProm
Flash gapps - I recommend open gapps
Reboot -
mobilizmo
addikt
válasz
Mtomasz81 #26000 üzenetére
Én meg ezt az unlegacy AOSP-t, ebben 3.4.y kernel van. Ez a Nougat verzió, de már dolgoznak az Oreo-n is, de az annyira experimental, hogy nem is indul el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest