Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #23496 üzenetére
Jó lehet! Én veszek egy usb csatlakozót, hogy ne lógjon ki fölöslegesen semmiféle hosszú kábel a táblagépből. Csak azt bánom azén masinámban hogy csak 8gigabyteos tárhelye van, mondjuk utólag ez sem lényeg már a pogó megoldással. Majd keresnem kellene egy otg micro usb csatlakozót, de akkor meg megint bukta az otg dugasz. Na mindegy, ne legyek ennyire böszme?!
-
Marcika80
tag
válasz
csasaKKP #23048 üzenetére
Nekem sem tettszik az android 5.02. valami nem stimmel, idonkent belassul az egész, pedig csak böngészek rajta, de ha facebookot elindítom rajta, majd írni szeretnék valamit, akkor úgy behal az egész, hogy majdnem eldobtam a gépet mérgemben. Szal telepítem vissza a 4.4.4et.
-
Marcika80
tag
Tapasztalataim egy 35.ezerért Vásárolt nexus 7 8gb tabnál a következők: Az új rendszer jól át lett szabva, felhasználó barátabb, jobban tudok rajta üzeneteket írni, fórumozgatni, és mintha gyorsabb lenne, kijelzője nem bolondul meg. 3d s játékok gond nélkül működnek.
Nem bántam meg hogy annó kb 3 éve vettem meg ezt a tabot. Még most is jó.Hátrány: ezt több tabletnél is észrevettem: miért nem képesek egy külön töltő csatlakozót készíteni hozzá?!
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #22993 üzenetére
Hümm! Feltelepítettem én is az én Nexus 2012emre az Android 5.02őt. Nekem az antutu csak 18950 pontot ír, de ahogy te is írtad, ez nem fix. Na tesztelgetem, ha beválik marad ez. erre melyik kernelt érdemes felrakni? Márha lehet. Pcés androidomon az antutu majdnem kiugrott örömében.
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Van egy Nexus 7 tabletem 8gb-os. Az egyik problémám az otg-csatlakoztatás, hiába csatlakoztatok rá pendrive-ot egeret, nem ismeri fel. "régen felismerte" akkor android 4.0.4 Volt" most frissítés után android 4.4.4 lett, frissítés után valamiért nem ismeri fel az otg-kábelre csatlakoztatott kütyüket. Milyen program, vagy otg kábel kellene ami már jó volna ehhez a géphez?!
-
Marcika80
tag
Na pénteken megveszem az usb hubot, így lesz plusz helyem, meg miegymás, nem e tudom, usb hubon usb töltővel lehet e tölteni a tabot? Mert az királyság lenne...
-
Marcika80
tag
Sziasztok, nálatok is fényes a kijelzője egy picit a kijelző szélén a Nexusnak? VAgy csak egyedi probléma?
-
Marcika80
tag
válasz
cairojack #18971 üzenetére
Hm, és hol érdemes beszerezni? Gondolom egyszerre két dolog is mehet bluetooth alatt, értem azt hogy egy egér, meg billentyüzet, működhet egyszerre bluetoothon keresztül? Milyen árban vannak ezek?
Már egy ideje linux van a tabletemen, Teljesen jól megy minden, youtube programok stb, csak hát pl a játékokhoz kel az egér,+billentyűzet. -
Marcika80
tag
Sziasztok, ilyesmi billentyüzetet keresek Nexus7-hez de nekem +egérrel kellene ami szintén Bluetootos, létezik ilyen?
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=260842415&pnr=10001&foto=1 -
-
Marcika80
tag
válasz
gyulus08 #18899 üzenetére
Ha Gondolod távsegítségben megnézhetem neked holnap, a töltés normális dolog nála szerintem.
HA sehogysem sikerül, akkor ubuntu alatt fel kellene raknod egy távsegítő programot, hogy elérjem a géped,
és ha rá dugtad a tabot a gépre, akkor én is megnézhetem távolból..
nem kel megijedni biztos megoldható a probléma. -
Marcika80
tag
válasz
gyulus08 #18896 üzenetére
TErmészetesen az ubuntunak a pcn kel lennie, és azzal kel összekötni a nexus7et kábelen keresztül, a Nexus7et a hangerő fől le +power gomb egyszeri megnyovásával kel elindítani hogy belépjen a telepítő menübe, utánna az ubuntus pcn kel beírni a kódot a terminálban, és kb ennyi
-.
-
Marcika80
tag
Hali, én még mindig keresek olyan bluetoothos billentyüzetet, meg egeret, ami kompatibilis a nexus7el úgy, hogy ne keljen a billentyüzetnek a bluetootos adapterét rá kötni a gépre, úgy is müködne? hisz van a gépnek bluetoothja akkor minek külső bluetooth adapter?
-
Marcika80
tag
-
Marcika80
tag
válasz
sto1911 #18819 üzenetére
Hm, tehát ami bluetootos, akkor az támogatja?
. Nem biztos hogy a fejem, verném bele, ill darabokra szedném szét mérgembe a billentyüzetet, hisz az lenne a tervem, hogy így szabad lenne a micro usb csati, így tudok rá dugni pendriveot, sd kártyát stb, hely probléma megoldva, na meg hát, beállt a rend a táblagépemnél,
dualbootban van ubuntu 10.4 és android. Ubuntu alól emulálva játszanék windowsos játékokkal, míg a többit Android alól intézném el. Ha bele gondolok, már eleve ilyen gépet kellet volna vegyek, eddig egy Pipo s1 táblagépem volt, sok nyomkodás után pixelesedett. elötte meg egy allwinner táblagépem... mind2őtöl azonnal elváltam.. Na de ettől nem fogok. -
Marcika80
tag
Helo! Az lenne a kérdésem felétek, hogy milyen bluetooth-os és egeres billentyűzetet vegyek amit a Nexus7 felismer és támogat? Tokom van, csak jó lenne bluetoothos bill meg egér, így szabad volna a micro usb csati, amire rá kötném a 8gb pendrive-omat, filmekkel.
10,000ft-ból lehet már ilyet vásárolni?
-
Marcika80
tag
Heló mindenki! Egy egeres billentyűs tokot keresnék a Nexus7emhez, létezik hozzá ilyesmi?
-
Marcika80
tag
válasz
leslieke #18765 üzenetére
Igen! De ez kicsit nehezebb mint a copy paste, itt terminálozni kel de rendesen, három weboldalt kellet átnézem, hogy az enyémen működjön, viszont észrevettem ezen a megoldáson, hogy külön van a betöltő rész "driverekkel 1ütt véve" mint a rendszer része, ki fogom próbálni hogy kde helyett, ezekkel a driverekkel betöltetem az ubuntut. Lehet így még fullosabb lesz a dolog, össze szedem az általam használt weboldalakat neked és adom a linkeket. Pillanat!
-
Marcika80
tag
Még ott tartok hogy hogyan lehet rá telepíteni, mert a weboldalán egy rakás program van, csak a telepítés módjára kel még rá jönnöm. De itt kde linux alatt sokkal több a szabad helyem mint droid alatt, minden érzékelője müxik, most azt keresem a neten többek közt a kde weboldalon hogy hogy telepítsem rá a programokat, szerintem terminál alatt lehetséges. Csak a parancs kel.
ízelítők, ezek a videók nem tőlem vannak.
[link] -
Marcika80
tag
kde linux plasma indítása Nexus7 heten.
előnyök:
6gb-ra növekedett a szabad hely a 8gb-os Nexusomon.
Interesting features : Plays 720p movies full screen with sound and 1080p full screen down scaled with sound.
wifi blutusz, 3d támogatás. gps van.
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTMwMzc
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Gyors, nem,fagy, gyors böngésző, programok telepítése, nincs magára hagyva ez a féle linux "támogatott".
zene, film játék teljesen jó! 3d játékoknál nem akad, usb támogatás meg van, terminál alól is lehet telepíteni.
még tesztelem. 1080p filmeket akadás nélkül le játsza,. érzékelői támogatva vannak.
[link] -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18751 üzenetére
Hát ha kel akkor kel. szobánként nekem a wifi jelem falakon keresztül 30% Padláson persze 100%.
De lehet szerzek egy routert antennásat, és azt beiktatom wifire a szobámba, vicces elkezdek nézni valamit a youtubeon aztán a film közepén megáll a kép és egy forgó karika fogad hogy nincs wifi.
jJó kis masina ez a Nexus7, de simogatni kel hogy doromboljon! -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18725 üzenetére
Ok, és a routered hol van elhelyezve a házban? Nekem a padláson és úgy fedné le lefelé a wifi jel a házat, de pont az én szobámban gyenge a wifi jel és nincs ötletem hogy hogyan lehetne erősebb, míg a nappaliban jó.
esetleg két antennás routerral ez megoldható lenne? Ja! Emberek már töltődik a videóm, hd minőség 560mb,ot töltök fel a yutubra, elérhető lesz ezen a linken hamarossan.
Nexus7- dualboot android és bothi linux futtatása
Folyamatban van a videó feltöltése. 81 perc van hátra. Videód a következő címen lesz elérhető: http://youtu.be/GptD2eeIB_g -
Marcika80
tag
válasz
bigsee #18723 üzenetére
Hmm. Két antennás routered van?
Bozek: a franc egye meg, pedig ez simán elférne az android mellett, megnézem hogy fut e rajta a java, ha fut, akkor a websdr rádió legalább szól alatta
. Ha nincs is fejlesztés de programokat tudok rá telepíteni akkor nem gáz, videót készíttettem róla, most töltöm fel, ha meg lesz megadom a yutubos linkjét.
-
Marcika80
tag
-
Marcika80
tag
válasz
L4Fleur #18706 üzenetére
lehet kár volt kifizetni, van alternatív letöltési helye is
. Ubuntu touch sem tettszett nekem. nem ugy kezeli a hardvert ahogy kellene, alternatív lehetőségeket ajánlanám a google play helyett.. Nekem még arra sincs pénzem hogy vegyek programokat, munkám nincs, bankártyám nincs, van paypalem 100Ft-al a számlámon.
. Tegnap nekem is gyengélkedett az aksija a tabletnek, de most jó, de lehet azért, mert felraktam rá egy battery saver programot..
-
Marcika80
tag
válasz
bAtt001 #18689 üzenetére
Neem! Azt a problémát karácsonyra hagyom nektek,
AzEgyébként a vissza tudom hozni a sírbol is akár, vagy nem. De vissza állítom a normál sebesség szerintem, de mért nem alapból ilyen gyors ha képes rá? Azért egy kis különbbség van a két sebesség közt, na mindegy ha ink azt mondjátok hogy pörögjön normál üzemben akkor úgy hagyom.
-
-
Marcika80
tag
Értem, köszi a válaszokat! akkor rajta hagyjuk a töltőcskéjén..
milyen játékokat érdemes ki próbálni rajta?
-
Marcika80
tag
válasz
student #18675 üzenetére
Hát nemtom, nekem az opera browser van fent a tabon, és akadás nélkül, szuper gyorsan tölti be a weboldalakat, mellette chrome van fent, most egy android/ubuntu touch megoldáson ügyködnék dualbootban.
Egyébként Rá tehető már a firefox OS rendszere is a tabletre, Tettszik a gép nagyon, eddig volt egy alwinner allwinner a13mas tabom nem vált be, hamar eladtam, és volt egy pipo s1em is, de az se jött be, hamar merült.
Na de a Nexus? Na azt már lehet nyúzni. Viszont veszélyesen vékony a tablet, kellene valami vastag védő tok, mert ha ez le esik, akkor apám.. Mehet a kazánba gyújtósnak......
-
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18664 üzenetére
Igen így tényleg nem éri meg, csak nagyon kíváncsi voltam már hogy hűha milyen lesz..... hát hamar kiderült hogy lankadt a kíváncsiságom
. nekem nincsenek fizetős programjaim, meg próbálom beszerezni alternatív helyekről a programokat rá, kérdésem most az lenne, hogy a pendrive-omon lévő filmeket hogy lehet átmásolni a tabletra? Mert rá dugom, nem ismeri fel sajna. Videót este megmutatom róla, még megkelszerkesztenem. egyébként az ubi 32biten futott, tehát egy 32bites rendszer volt a tabon.
Azt nem értem hogy miért nem a windows 8at portolták rá? azzal nem lenne gond a programok futtatása.. -
Marcika80
tag
válasz
#41133696 #18661 üzenetére
Szóval, barátságom az ubuntu deszktop 13.04el Nexus tableten nem volt hosszú... Tényleg nagyon kevés programot lehet rá telepíteni, terminal pötyögősön próbáltam telepítgetni a programokat de nem sikerült, úgy látszik ez még egy igen kezdetleges dolog. Nagy nehezen codecek és vlc player telepítéséig eljutottam, videó lejátszással nincsen baja, böngésző szépen betölti az oldalakat, nem töredezett gyorsan pörög stb, de igazából itt ki is fullad az ubuntu tehetsége a tableten, így vissza raktam az androidot, mert még mindig jobb mint a linux ubuntu ez az ubuntu desktop volt, lehet hogy a touch jobb, de már nem birizgálom a gépet, nem látom értelmét.
ubuntu alatt mind a 4 cput felismerte, memóriát és a grafikát,. de míg nem lehet rá programokat telepíteni, nézegetésen kívűl másra nem jó. Videó meg van róla, meg mutathatom. Szóval maradt a robot.
3 perc sem kellett egyébként az ubuntu betöltésér jó lesz az, csak még várni kel vele.Nálam győzött az android. xxx filmek mennek azon is.
-
Marcika80
tag
Nincs lagg, minden ok, a rendszer gyors, most fogom ki próbálni a videó lejátszást rajta, holnap lesz bemutató videó róla, ha lesz rá érdeklődő,egyébként ha komolyabban bele másznám magam, megoldható eme tableten a dualboot megoldás is, már azt nézegetem hogy hogyan, azaz lehetséges android és ubuntu rendszer egy tableten, pipo s1 tabletemen is volt rá megoldás.
Videót holnap ilyenkor tudok mutatni, munkák végeztével.
amit észrevettem, de nem akarom ezzel tele írni a topicot nem ide tartozik,
az ubuntu alatt a firefox böngésző nem szaggat, weboldalakat lehet olvasni fektetve állítva, görgetni simán lehet, flash videókkal nincsen baja, terminal ablak teljes körű, felismeri mind a 4 magos processzort, és az 1gb-memóriát. van ugyanugy tapizós billentyüzete, blutusz wifi üzemkész, elforgatás érzékelő van. ha mégsem tettszene bármikor visszavarázsolhatom rá az androidot.Ígérem beszámoló videó holnap! Egeret pendrivot felismeri..,. míg android alatt nyem.
-
Marcika80
tag
válasz
Marcika80 #18636 üzenetére
Na közben sikerült telepítenem rá egy teljes körü ubuntu desktopot telepítenem a Nexus7re,
ezen link alapján, hát ég és föld... nem laggol, nem lassu, film zene minden ok.
sőt, mennek a linuxos programok is,ezen a linken található weboldal sokat segített nekem.
ha esetleg más is ki szeretné próbálni akkor itt van:
http://www.noobslab.com/2013/10/review-ubuntu-desktop-on-nexus-7-and.htmlA dolog működik 2013as Nexus7 gépeken.
-
Marcika80
tag
HAli mindenkinek! Most én is kérnék egy kis segítséget, van egy Nexus7es tabletem 2013as verzió, szeretném rá felrakni az ubuntu touchot, "mert sok oldal szerint lehet" nekem addig sikerült eljutnom hogy unlockoltam a készüléket, és már minden bekapcsoláskor egy kinyílt lakat jelenik meg, eddig jó. ubuntu linux is van a gépemen, mert linux alol lehet telepíteni a touchot. már csak azért is jó volna rá nekem egy touch, mert akkor még is szabadabb lenne a gép, felismerne sokkal több mindent usb-n keresztül stb. Na meg SDR Rádiózáshoz is jól jönne. Aki tudna segíteni, az írjon, pm-t vagy itt. Tudom hogy ez nem a touch fórum, de hova írjam?
-
Marcika80
tag
Na akkor tudtunk valamit segíteni ez a lényeg, a linkeket mensd el mert kitudja hogy mikor fog megint ujra kelleni. nekem is 4.3mas van rajta most. Én Hajazok az ubuntu touch felé, de még össze kel szednem az infókat, fájlokat hozzá, nem akarom mégegyszer el fuserálni, meg hát ha lehet akkor dualboot megoldást szeretném beállítani rajta. mert ha már a bootloader nyitva van, akkor elvben szabad a pálya.
-
Marcika80
tag
Heló! Nem biztos hogy kinyirtad a tabod! Nekem most windows alol kellet ujra telepítenem a gépet, mert csak félig sikerült az ubuntu telepítése, unlockolásig eljutottam, el kellene indítanod úgy a géped, hogy hangero minusz plusz egyszeri megnyomása közben a bekapcs gomb, ha ez után előjön egy infos ablak fönt start menüvel akkor nincs nagy gáz, mert innen ez még újra telepíthető, én is innen estem neki újra.
link
[link]
válaszd ki a neked megfelelő firmwarét,
ha meg van csomagold ki pl adb mappába.
és szintén csomagold ki az adb fájlokat az adb mapába
[link]
Remélem tudtam valamit segíteni! -
Marcika80
tag
válasz
student #18575 üzenetére
A Másik igazság az, hogy szemproblémám miatt, amit összekaparok pénzt annak a fele elmegy kontakt lencsére, mert már csak azon keresztül látok jól, ami meg maradt az elmegy többi másra, itt sok fizikai munka van nemsok pénzel, az ember én még ennek a tabletnek is örül
. Van egy weboldalam oda kirakom a tesztem és itt meg megadom a linkjét majd, videós teszt lesz. Itt vidéken meló van, nem is kicsi.
-
Marcika80
tag
válasz
G4bi89 #18550 üzenetére
Sziasztok! A mainaptól én is google nexus7 felhasználó lettem, azaz megjött a póstás, Kerek 40.000ft-omba került, egyenlőre meglepődtem hogy a 7"os gép is lehet nagy mint a többi, az eddigi 7" tableteimnél nagyobb ez a gép, szép élénk színei vannak, 4magos processzor, 1gb-ram. 8gb háttértár, még ismerkedek vele, de fogok egy tesztet csinálni androidról, és egy ubuntu telepítésről, mert írják hogy még jobb a teljesítménye az ubin. Nekem még nem frissített az új androidra, most egy 3d benchmarkot fogok rajta futtatni, aksi még tele van, kapott egy szép tokot, itt van egy kép róla, én a csomagban, egy töltőt, usb kábelt, és egy otg kábelt találtam. származási helye Kína.Az itteni árak 50ezertől fölfelé vannak. így elég olcsón megúsztam.
kijelző sértetlen, pixelhiba mentes,
egy gyors kép a gépről:
http://kepfeltoltes.hu/131217/nexus7_www.kepfeltoltes.hu_.jpgmost nézem hogy bezavart a telefonom vakuja, majd csinálok egy másik képet vaku nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest