Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
Valaki tette már fel az Optipop 6.0-ás verzióját?
Nekem most az 5.1.1-es van (2015.05.16) ha jól emlékszem f2fs-sel. De sem későbbi 5.1.1-et sem a 6.0-át nem tudom feltenni, bootloop a vége.
-
lafaty80
addikt
válasz
beloadjoker #24828 üzenetére
Ez van, benéztem... így viszont tárgytalan a kérdésem
-
lafaty80
addikt
válasz
beloadjoker #24821 üzenetére
gapps nélkül?? Azért pár dolog kellene azokból nekem
-
lafaty80
addikt
válasz
beloadjoker #24807 üzenetére
Szemezgetek ezzel a megoldással, már nagyon idegesít a készülék laggolása.
Próbáltam tiszta telepítéssel: 4.3, 4.4, 4.4, 5.0 5.1 -> de most már szinte mindegyiknél akadozik, lassú a rendszer. Pedig emlékeim szerint a 4.3-al veszett gyors volt.
Stabil és gyors ez a rom + f2fs páros? használja valaki napi szinten is?
-
lafaty80
addikt
Nemtom volt-e már ez?
Hogy mennyire hivatalos kérdéses persze, de ahogy nézem nexus 7 2012 nincs benne a listában -
lafaty80
addikt
válasz
alacka #23038 üzenetére
Vettem én is egy ilyet "hálókártyát" magamnak, a majdani céges laptophoz, meg az otthoni ASUS T100TA-hoz.
Nos Windows-okon megy frankón, viszont és root-olt N5 (5.0.1) és N7 2012 (4.4.4+root, 5.0.2+root) nem akarta az igazságot, lehet hogy valami progi még kellene neki, de alapból nem mászott fel az otthoni hálózatra LAN-nal. -
lafaty80
addikt
Nem dobálózok, de nem 1 hozzászólásból kell megérteni a lényeget, szerintem. Ahhoz hogy valaki neki merjen állni, jóval több utána olvasás kell, ami majd feltételezi, hogy tudni fogja mi az NRT;hsz; OTA; OTG; stb... Sajnos a mostanában sok helyen nézelődöm, és látom hogy az "utánaolvasás" nagyon ódivatú lett...
-
lafaty80
addikt
Látom ebbe a "mivel romoljunk" kérdésbe már véresen komolyan belementetek...
Leírom én hogy szoktam, magamnál és a nexus-os ismerőseimnél. Nem kell követni, nem kell fikázni, csak leírom...
Szóval NRT kell hozzá (mert jó kis program, és tartalmazza a szükséges fájlokat is). Szóval ennek a data mappájában megtalálható az adb.exe (a adb*.dll-ek nem tudom hogy kellenek-e, de át szoktam azokat is másolni) és fastboot.exe. Ezeket a letöltött és kibontott frissítési mappába másolom. Eddig bevált, nem volt vele gond. Maga a rom telepítés már le van írva, de a hozzá szükséges extra fájlokat innen szoktam beszerezni
-
lafaty80
addikt
válasz
Partybokszos #22534 üzenetére
-
lafaty80
addikt
válasz
CoolBoy323 #20977 üzenetére
bakker, egy pillanatra már váltottam is angolra...
-
lafaty80
addikt
Mindenki szeret hivatkozni valamire, de el is olvassa azt?
"
Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
"Kiemelve az a rész, amit kiskapuként használhatnak (és ezek szerint használnak is)
-
lafaty80
addikt
válasz
s3nsitivity #20612 üzenetére
Milyen 18 hónap járt le?!?
-
lafaty80
addikt
Na visszajött a tablet (hétfő reggel 8.20-péntek 14.10). A posta meg süllyedjen el szégyenében
Elsőre tuti munkát végeztek, mintha új tablet lenne
lcd+keret, speaker, usb csere történt.
Ma majd belakom, aztán kiderül mennyire voltak alaposak -
lafaty80
addikt
Na, ma elvitte a kicsikét a dhl, remélem megcsinálják rendesen
-
lafaty80
addikt
válasz
sto1911 #19403 üzenetére
Köszi, tartozék alatt usb kábelt és a töltő fejet értjük?
Pedig gondoltam a dobozában küldöm vissza, de ha bukhatom, akkor keresek neki valami dobozt. Ami zavar hogy 150 karakterben kell összeírnom hogy mi a pontos hiba. Persze hogy nem sikerült így.
Valahol, valahogy érdemes/kellene jeleznem, hogy ha olyan hibát találnak, ami szerintük nem garanciális, akkor értesítsenek, hogy kérem-e a javítást?
-
lafaty80
addikt
Bocs, de segítsetek légyszíves.
RMA-t kitöltöttem, mit érdemes elküldeni, hogyan csomagolva, mit kell mellé adnom? (simán dobozában, csak a tablet, asus kitöltött jótállási papírka, és ennyi? Vagy jobban be kellene dobozolni?)
(Csak hogy biztos legyen a tuti
)
-
lafaty80
addikt
Nincs valaki somogyból, akinek van pogo-s asztali dock-ja?
Úgy néz ki a gyerek nekiment töltés közben a tabletnek. Most lemerült 0-ra és hiába van rajta a töltőn, nem történik semmi. Usb lötyög a szokásosnál jobban.... Viszont javíttatni nem akarom elküldeni nyitott bl-el.
-
lafaty80
addikt
Csak tudnám, hogy miért olyan sok az eladó USA-s 2013-as modell.....
Gondoltam, lecserélem a mostanit arra, de....
-
lafaty80
addikt
válasz
beloadjoker #19007 üzenetére
bAtt001: +1
Nem kell custom, stock rendszer is smooth. Én egyedül a kernel cseréltem, az órajel emeléshez, és ennyi.
4.4.x-hez jó a toolkit, de én már régebben használtam. Ha nincs meg valami file (pl root-hoz, vagy rom telepítéshez, vagy bootloader nyitáshoz) akkor azt le akarja majd tölteni. Szóval iylen szempontból 1x biztos kell neki a net.
-
lafaty80
addikt
válasz
beloadjoker #19005 üzenetére
Hááát, ez a hsz magában foglalt mindent
Crogan: gondoltam rá én hogy helyre pofoztatom egy kicsit. Mi kell hozzá, elég a hozzá adott garancia jegy, bele a dobozába?
-
lafaty80
addikt
válasz
Loboka85 #18904 üzenetére
Az 1. generációs nexus 7-el (2012) megy, most próbáltam ki. Szerintem itt tedd fel a kérdésedet:
Nexus 7 (2013) -
lafaty80
addikt
válasz
bAtt001 #18165 üzenetére
M kernel lista. Egyébként 57-63.1-ig a 4.3
-
lafaty80
addikt
válasz
-Valinas- #18090 üzenetére
De ezek nagyban függnek a szokásoktól, akinek sok-sok app van fent és mondjuk 16 ablakban tud csak netezni, annak megröccenhet (vájt szeműeknek) a rendszer néhanapján,
Nálunk én netezek/olvasok/játszok, gyerek játszik, anya meg netezik. Még mindig meglepődök néha, hogy az egy héttel ezelőtt "otthagyott" könyveim, netes oldalak vissza töltődnek és nem kerültek kukázásra a rendszer részéről
Néha egy nagyobb játék használat után elő-elő fordulhat "röcc" ha kilépek, de ennyi....
-
lafaty80
addikt
válasz
-Valinas- #18087 üzenetére
Ilyenkor egy cimborám "tuti" hasonlata jut eszembe mindig. "minek egy mustang, ha lakott területen azzal is csak 50-el mehetsz?"
+30-at nem éri meg, ha ezekre akarod csak használni szerintem. Nekem egyetlen szívfájdalmam van a 2012-es modellel, hogy MHL-t nem támogat (bár ez tegra3 szemrehányás)
-
lafaty80
addikt
válasz
Stauffenberg #18022 üzenetére
Én tegnap kezdtem el nyúzni jobban a 4.4-et, de pl. az indavideo-s videók esetében sírhatnékom van, nem elég hogy 2-3mp-ket játszik csak le, de a hang is recseg, legalábbis nálam.
Amúgy maga a rendszer stabil és gyors, bár már tettem is fel egy twrp-t és egy M kernelt
-
lafaty80
addikt
válasz
RomiJosy #17898 üzenetére
Röviden: nem
Komolyra fordítva, ha valamivel elégedett vagy akkor hagyd úgy. Ha változtatni akarsz, akkor sajnos alapokat meg kell értened. Nem lehet mindent laikus szinten elmagyarázni, arra sem idő sem hely nincs sem törekvés.
Az összefoglaló is inkább irány mutató, mint laikus értelemző. Nem volt célom/célunk olyat leírni ami mondjuk advance felhasználónak már evidens. Rá férne egy ránc felvarrás az igaz
Amit tudnod kell, a gyári rendszer alapból kisebb customziálásra ad lehetőséget. Mind a recovery cseréje, mind root/kernel/rom telepítése a jobb teljesítmény és nagyobb testreszabhatóságot hivatott elérni. Laikus és kezdő használónak ennél az eszköznél teljesen felesleges ez, jó kis masina
-
lafaty80
addikt
válasz
Caaabi #17837 üzenetére
2 bajom is van ezzel:
- 1 minimálisnál több pc-s ismeret nem ártana (win, dos, stb). Ne érts félre, de amire válaszolok hsz-ed, abból sajnos nem ez jön le (nem sértés, de ehhez ráadásul több is kell)
- 2 itt még másolgatnod is kellene, mert a kibontott rom mappába kell mindennek benne lennie ahhoz elinduljon.A cmd ablak alapból a windows-os felhasználó "home" mappájában indul el, onnan még el kell navigálnod majd a letöltött rom mappájába.
-
-
lafaty80
addikt
válasz
HUNgaroczel #17662 üzenetére
paranoid rom még a jó, keress rá xda-n.
-
lafaty80
addikt
válasz
HUNgaroczel #17660 üzenetére
gyári?
-
lafaty80
addikt
válasz
bAtt001 #17455 üzenetére
Működik az csak ugyebár a fejlesztőknek kell majd "rá hangolódni".
Nem rossz kezdeményezés, csak nem a referencia modellekre, mert azok amúgy is elég gyorsak és smooth-ak
Ez az olyan márkáknak és típusoknak hoz érdemi javulást, ahol eladják a "csúcs" hw-et és sz@r a rendszer mellette. (nem akarok példát mondani:
S3) -
lafaty80
addikt
Mingyárt visszaolvasok, mert nekem meg mostanában csinálja, hogy ha töltőről veszem le és bekepcsolva volt, akkor a random érintéseket érzékel és vezérli a tabletet. Vagy egy restart vagy képernyő ki/be 3x és elmúlik.
Gondoltam hogy gariztatom miatta, de nincs kedvem megválni tőle pár hétre....
-
lafaty80
addikt
Az még akkor lehet, ha a rendszer nyelv nem magyar pl...
-
lafaty80
addikt
válasz
totasen #16740 üzenetére
Akkor már fél siker
Akkor pedig elő kell venni a toolkit-et és használni. Ha még nincs meg, akkor az összefoglalóban lévő linkről le tudod szedni.
Elindítod (nekem a fizetős van meg, szóval remélem az alapban is benne vannak ezek a pontok ugyanígy)
- gondolom hogy wi-fis a géped, szóval jó lesz elsőre a 4.2.2-es verziót telepíteni, ehhez először a főmenüben válaszd a 15. pontot.
- 9. Download, Extract + Flash Google Factory Stock Rom [Fastboot Mode]
- 1. pont letölti
- 2. telepíti isRemélem tudtam segíteni.
-
lafaty80
addikt
Na meg is érkezett hazánkba az új
-
lafaty80
addikt
válasz
Jano_023 #15663 üzenetére
Azért érdekes, mert a next launcher 3d persze ott van a "ciki-sávon" és 4.3 óta volt pár frissítése. Oops szerint 4 dolgot tehet, de ha az alkalmazás kezelőben nézem ott van a "telefonszámok közvetlen hívása", ezt pedig az oops nem mutatja (tudom hogy n7 esetében nm számít, de S3-on is ez van fent)
[AOSPA 4.3 JSS15J] PARANOIDANDROID 3.91 még csak "r"
-
lafaty80
addikt
Na feltettem ugyebár a 4.3-at. Nem használtam agyon a kicsikét, de érdekes adat jött le
1
2Szerintem durva, főleg hogy elötte ha ugyanígy hagytam 2-3 nap alatt tölthettem fel, mert be sem kapcsolt.
1 110perces filmet néztem meg rajta és valamennyit neteztem, meg tesztelgettem a 4.3-at ...Naaaa.... ne rossz ez azért....
Kíváncsi leszek hogy aktív használat mellett hogy fogyaszt majd.
-
lafaty80
addikt
válasz
Sterilzona #15458 üzenetére
Esetleg root-olt volt elötte? Az bekavarhat...
-
lafaty80
addikt
válasz
assemble #15103 üzenetére
twrp + root is ok nálam
csinálj a biztonság kedvéért egy full backupot. Ezt másold fel a PC-re, csak legyen meg máshol is...
Amit írtam, hogy a flash-all.bat-ban rem-elni kell a userdata format sort. Mivel ezt én elfelejtettem, ezért nem 100%. De elméletileg jónak kell úgy lennie. Gebasz esetén pedig ott a ackup
-
lafaty80
addikt
Na mivanmá' , mindenki telepít???
-
lafaty80
addikt
válasz
bAtt001 #15076 üzenetére
5.45-kor megmondom holnap
Telepítés nálam:
google oldaláról a factory image letöltése
linkelt oldalról a fastboot.exe letöltése1. letöltött image (tgz) kibontása, az abban lévő tar állomány kibontása egy mappába
2. fastboot.exe bemásolása a mappába
3. nexus toolkit mappájából a .dll fájlok bemásolása ide
4. flash-all.bat elindítása (én annyit elkúrtam, hogy nem rem-eltem ki a format userdata-t, így tényleg factory lett)
5. <waiting for device> feliratkor (dos-os ablak) rádugni fasboot módban a tablet-et.
6. a következő restart után már 4.3-nak kell lennie, legalábbis nálam így volt -
lafaty80
addikt
Na kérem szépen
-
lafaty80
addikt
válasz
Gery15 #15068 üzenetére
töltsd le a netről a fastboot.exe-t és másold abba a mappába + a nexus toolkit mappából a dll-eket is. Utána elindul...
Nekem most csinálja, várj pár percet és jelzek hogy felment-e....
-
lafaty80
addikt
Toolkit-el elsőre nekem nem ment, ugye erre még fel sincs "készítve". Na majd 2x-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Futás, futópályák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- VoLTE/VoWiFi
- Diablo IV
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest