Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sto1911
veterán
válasz
bAtt001 #22969 üzenetére
Ja, a felesleges duma az megy neki, meg a felesleges infok posztolasa, annak szakertoje, a Nexusnak nem...
@(#22970) GoodSpeed: ja, mert a tobbi adb meg driver az nem a google-tol van, istenem,
Elmondom neked a TITKOT, igy nagybetuvel: azert naked, mert az SDK feleseges szarjai nincsenek benne. Erted, lecsupaszitott. Remelem mar erted miert felesleges azt ajanlanod, ami. Felolem egyebkent mindenki azzal szivatja magat, amivel akarja, de azok utan, hogy hsz-eken keresztul sorolod, hogy az SDK mennyit foglal, meg mennyit szivtal vele, meg masnak ajanlod, nonszensz.
Es, mint lathatod, nem csak az en velemenyem ez...
-
törölt tag
válasz
bAtt001 #22871 üzenetére
"azt kérdezte h lehet eltüntetni, launcherrel el lehet, teljesen korrekt válasz a kérdésére"
Gondok vannak az értelmezéssel..."ha valaki fel akarja törni a te készülékedet (nem akarja senki)"
"ez a paranoia meg hogy mindenre antivirus kell "
Pláne, hogy belinkeltem adatlopásos ügyet is.
Kb ez az a pont, amire azt mondom, hogy nem lehet veled értelmesen beszélni. Mert aki azt a bődületes butaságot terjeszti, hogy táblagépre nem kell védelem, azzal nincs mit kezdeni... Szóval részemről azt hiszem a nickedet ignorálom, és kifejezetten kérem, hogy te is tegyél így az enyémmel
Köszi
Nincs ebben semmilyen személyeskedés, csupán egy kérés volt
-
törölt tag
válasz
bAtt001 #22869 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy gond lenne vele, hanem azt, hogy gyáriról volt szó. Többnek elég borsos ára van 3-4 k, van amelyik 900 Ft és talán van ingyenesből is jó. Mint mondottam volt, nem használok egyet sem, amelyik tetszik az 4k lenne annyit meg nem ér nekem. Ő pedig nem azt kérdezte, hogy a gyáritól eltérő Launcher alkalmas e megoldására, vagy milyet tudnánk belőle ajánlani.
Google Play-es alkalmazásnál is volt már vírusos is, meg olyan lámpaalkalmazás is ami lopta az adatokat
"jó azt senki sem ellenőrzi de a store-ban felügyelve vannak az alkalmazások... egyik se lopja el a lelkedet
"
Rekord adatlopás Androidon, előzetesben tettesek
Ez most így hirtelen, ennyit erről. Az meg, hogy az embernek van naprakészen tartott AV PC-n és táblagépen továbbra sem jelenti azt, hogy az képes is megfogni egy adott kártevőt, hiába teszi azt másik 10 000-el.
-
törölt tag
válasz
bAtt001 #22862 üzenetére
Gyári megoldásról volt szó... gyárival nem lehet mókolás nélkül (mert a Google szolgáltatások és appok letiltása már az), én nem használok harmadik féltől származó Launchert sem, meg főzött ROMot sem. A mondatok meg nagy betűvel kezdjük, és írásjellel zárjuk (ha nem tudnád).
De egyébként sto haverod is leírta: "csak le kell tiltani valamelyik hozza kapcsolodo appot, most fejbol nem megy a neve. Akkor maga a sav eltunik, de a helye nem lesz hasznalhato."mókolás (gyárival, hogy értsd), és értelme meg semmi, mert nem használható a helye plusz:
"Kiraly!
Valszeg az android feluletrol nem is fog menni a kereses (vagy ha igen, akkor megint megjelenik a sav is)."... és erre:
"Vissza is jött ahogy elforditottam a képernyöt..szoval nem jo igy.."
Na ennyit erről...
-
front3r
őstag
válasz
bAtt001 #22456 üzenetére
Fel kell rakni a legfrissebb (azt hiszem 2.8.2) TWRP-t, majd ott formázni a system, data, cache partíciókat, és át lehet konvertálni F2FS fájlrendszerre. Ha jól tudom a többit nem is engedi, valami hibát ír ki rá, de ezeket engedi, ki is írja hogy milyen fájlrendszere van most az adott partíciónak.
OTG-n meg felrakod (vagy internal storage, ha nem törlöd) a ROM-ot, mellé a normal slim gapps-ot.
Ennyi. Így nem lesz bootloop. A Recovery-t formázások után azért újra kell indítani.
Kernelt nem kell cserélni, alapból az M-kernel legújabb verziója van benne.(ami támogatja a F2FS fájlrendszert)
Ja és az XDA oldalon a ROM-ok közül persze a F2FS-es verziót kell letölteni.Így már azt mondom elviselhető a tablet sebessége, persze ez még alpha verziós ROM, de eddig nem dobott hibát.
Úgy látszik a Google helyett megint a custom ROM készítőknek kell megoldania a lagolós problémákat! :SA telefonomat meg nem féltem(Xperia Z1C), az talán elég erős lesz az 5.0-hoz, de aztán ki tudja, majd kijön rá egy 5.1 és belassul az is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bAtt001 #22341 üzenetére
Én is ezért maradtam a feltételes módnál. Elvileg a cél az volt, hogy minőségben felzárkózzanak az iPad mellé, ami ugye közel azonos árcédulát is jelent. Hát majd meglátjuk, hogy a HTC mit tudott megvalósítani belőle. Hiába tud prémium telefonokat lerakni az asztalra, azért egy táblagépet sokkal nehezebb teljesen merevre megcsinálni.
-
osszaki
tag
válasz
bAtt001 #22106 üzenetére
Nekem a régivel semmi bajom nem volt. Amire kellett, jó volt. De ez a mostani eddig eléggé kabaré. Pláne, hogy minden ömlesztve van és Google+ -ot is engedélyezni kell mellé.
De amit linkeltél azon nagyon baba!
Szóval Google+ megy megint tiltóra.
Köszi szépen
+kérdés: a felső google kereső sávot el lehet valahogy távolítani?
-
törölt tag
válasz
bAtt001 #22089 üzenetére
Hát az a helyzet,hogy egyáltalán nem égető probléma számomra, de azért egy ideje motoszkál a gondolat bennem, hogy amennyiben a Telekomnál lesz Nexus 9 - lehetőleg WiFi only - a 2012-es verzióhoz hasonlóan jól árasítva, akkor beújítanék rá. A másik meg maradna tartalékban, vagy odaadnám muteromnak, hogy legyen neki is egy táblagépe
-
l.skywalker
titán
válasz
bAtt001 #22085 üzenetére
Igen, alapvetően van pár APP amit még nem érdemes felrakni. Nálam a Facebook most nincs, semmilyen Task Manager stb. Fent van a Google Now Launcher és baromi lassan tölt be az alkalmazásválasztó. De a többi dolgo szépen beállt. Felvettem az animáció sebességét 1,5-re és apránként pakoltam vissza az alkalmazásaimat. Telenor MyTV pl. hibakiírás nélkül bezár, de a többi, amit próbáltam már megy. HBO-GO, Deezer, VLC, Feedly stb...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bAtt001 #22063 üzenetére
Anno a 4.0 ICS sem volt különb, sőt az maga volt a Lollipophoz képest a pokol. Nem csoda, hogy elég hamar jött utána a 4.1 JB és nagyon sok gyártó egyszerűen átugrotta a 4.0 ICS-t, mert nem ért annyit. Azért az 5.0 sokkal jobb, mint anno az ICS volt, de így is érződik, hogy van hova forrnia magát.
A teljesítmény gondokat szerintem helyre fogják tenni mondjuk az 5.0.1, 5.0.2, stb frissítésekkel, de az is lehet, hogy egy bug okozza, nem az optimalizáció, így akár verziószámot nem léptető OTA frissítés is jöhet (anno a 4.3.x valamelyik kiadásához is jött ilyen).
Sajnos a 2012-es Nexus 7-nek nem pusztán a nyers erejével van baja, hanem túl lassú egyszerűen a flash memória írás-olvasás sebessége. Ezért küldi padlóra az, ha telepítesz/frissítesz alkalmazásokat vagy valamilyen egyéb folyamat megy a háttérben.
---
Facebook teória: Reggel is nyúztam a vasat és továbbra sem találkoztam durva megakadásokkal és szaggatásokkal. De azért kijelenteni nem akarom, hogy a Facebook törlése megoldotta a mizériát. Egyedül a Facebook Messenger van fent és szerintem ettől függetlenül sem akarom visszarakni az alap Facebook appot, nincs szükségem a gyökér üzenőfalra. Legfeljebb tesztjelleggel pár nap múlva, ha újra előjön tőle a fagyás-szaggatás-eltaknyolás sorozat, akkor legalább tudni fogom, hogy tényleg ez okozza. Érdekes, más fórumon nem a Facebook, hanem a Twitter alkalmazásra panaszkodik, nekem meg pont azzal nincs semmi bajom,
-
sickoface
tag
válasz
bAtt001 #22054 üzenetére
Én meg így 2014-ben pont elvárnám, hogy a rendszer eljusson odáig, hogy akadásmentesen fusson a legtöbb hardveren. Érthető, itt pont egy 2 éves tabról van szó, de még ma sem alsókategória. Ja és Nexus. Nálam ez a legnagyobb mínusz az android mellett. Mai napig mikor nézek egy tesztet a matv-n és épp egy csúcskategóriás készülékről van szó, az még beszédtéma, hogy a rendszer akadásmentesen fut. Wow.
Az, hogy egy 20 ezres samsung xyz-n akad a gb, az nem érdekel, mert filléres hulladék, nem mérvadó. Viszont ma már elvárható lenne, hogy egy adott szint felett (középkat és onnan felfele) minden készüléken ugyan olyan gyors legyen a rendszer. Ez az amit a WP marhára jól csinál és simán működik a dolog. Van egy betonstabil rendszer, és a készülékeket inkább a kijelző-kamera stb minősége sorolja be a kategóriákba, nem pedig az, hogy hány magos és mennyi ram van benne.
Ettől függetlenül szurkolok, friss még a dolog, már úton az első frissítés. Ennél csak jobb lesz, valószínűleg. Tudom, itt nem szereti senki, amikor a két rendszert összehasonlítjuk, de így legalább látszik, hogy lehet ezt jobban is csinálni. Nem kell mindenre rábólintani.
-
Integra
titán
válasz
bAtt001 #21871 üzenetére
nálam semmi ilyen. a képgalériát úgy pörgeti, hogy öröm használni, a 4.4.4 labdába nem rúgott a tegra3-mal. task manager is hasít. jelenleg semmi rosszat nem tudok rá mondani.
nekem ez a tiszta, egyszerű felület tetszik. noha jobban szerettem a sötét háttéren világos ábrázolást. itt meg a settings is megfordult a színhasználatban. de tényleg ennyi jelenleg. -
G4bi89
senior tag
válasz
bAtt001 #21871 üzenetére
Nekem még sokat nem volt időm tesztelni de valóban elég lassúcska. Főleg ha a Nexus5 után veszem a kezembe, de ez mondjuk természetes.
Azt viszont nem tudom a gyári 4.4.4 milyen volt sebességben mert f2fs slimkat -en voltam ami azért hasított sebességben. (főleg ami a multitask-ot illeti) -
Slukkica
őstag
válasz
bAtt001 #21687 üzenetére
[pINKman_grouper.Kernel.221014.zip]
Parancsolj(#21688) SoldierL :
Huhh az elég régi cm verzió. Már nem emlékszem hogy ennyi iő alatt mik változtak. CSinálj egy biztonsági mentést és akkor nem lehet gond. Wifi lehet sanszos. -
Gábor-KJ
őstag
-
Muki94
aktív tag
válasz
bAtt001 #20429 üzenetére
Van picike mágnesem, gondoltam felokosítom a tokomat.
Gyanús volt a dolog... a tokom kijelző védő párnácskáinál az egyiken volt egy kis horpadás. Meglepő módon pont a kijelző bal alsó sarkához illett. Na, kici kínaiak kifelejtették a mágnest. Szikével finoman kivágtam az anyagot, és valami picit marasztalni akarta a pengét. Be volt csúszva a mágnes a párnácskában!
Szóval, valóban smart case képes a tab, köszönöm szépen! -
Muki94
aktív tag
válasz
bAtt001 #20427 üzenetére
Komolyan?!
Sehol sem találtam erről infót. Hol van benne a kis érzékelő? Meglepett ez az infó!
kipróbálom -
Csezi
tag
válasz
bAtt001 #19664 üzenetére
4.4.2-re én nem találtam még normális kernelt...
M-kernel jó gyors,de bizonyos időnként "darabos" lesz,annyira akadozik,h szinte megáll...
Francónál a multitasking szinte nulla...két alkalmazás közti váltásnál lassul be
A gyárit már kicsit lassúnak találom,de még mindig az a legstabilabb...
Ha valaki talál valami használhatót vagy valami stabil,gyors custom romot,az engem is érdekelne!
Az se baj,ha nem 4.4 csak pörögjön... -
-
Marcika80
tag
válasz
bAtt001 #18689 üzenetére
Neem! Azt a problémát karácsonyra hagyom nektek,
AzEgyébként a vissza tudom hozni a sírbol is akár, vagy nem. De vissza állítom a normál sebesség szerintem, de mért nem alapból ilyen gyors ha képes rá? Azért egy kis különbbség van a két sebesség közt, na mindegy ha ink azt mondjátok hogy pörögjön normál üzemben akkor úgy hagyom.
-
student
őstag
-
lafaty80
addikt
válasz
bAtt001 #18165 üzenetére
M kernel lista. Egyébként 57-63.1-ig a 4.3
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bAtt001 #17965 üzenetére
Az egész abból indult ki, hogy te meg egy másik fórumtárs nem értette azt amiről írok. Sehol sem állítottam, hogy ezek a cégek törvénytelenül, titokban, árnyékban lopakodva lopják el az adataidat. Azt mondtam, hogy mindenféle kényelmi szolgáltatás képében lényegében keylogger üzemmódban minden bevitt szöveget monitoroznak és továbbítanak a saját szervereikre. Szépen el van magyarázva, hogy ez a te kényelmedet szolgálja, mert a szótárad bővül folyamatosan és minden eszközödön szinkronizálva lesz minden amit eddig begépeltél. Csak az nincs reklámozva, hogy ennek nem te vagy az egyetlen haszonélvezője, hanem ők is, hiszen hihetetlen mennyiségű információ halmozódik fel rólad az ő szervereiken, amiket aztán anonim módon értékesíthetnek a reklámpiacon (olvasd el a Terms of Service vonatkozó passzusait, ott van az apró betűs részben). Ez a te beleegyezéseddel megy, akkor is ha soha az életben nem olvastad el a ToS-t, csak automatikusan kipipálod és használod az alkalmazást. Mégis mit kéne ezen kideríteni és botrányt csinálni belőle? Az had legyen az én gondom, hogy ebben a formában nem tudom elfogadni a felhasználási feltételeket. Épp elég, hogy a Google szolgáltatásainak használatával egyszer már kiszolgáltatok a kelleténél több személyes adatot. Azzal az érvvel meg nem tudok mit kezdeni, hogy ha a Google ezt csinálja, akkor már amúgy is mindegy. Nem, egyáltalán nem mindegy hány fele aprózod szét az adataidat és mellesleg a Google-t is igyekszem a lehető legtöbb megfigyelésemre irányuló dologról letiltani. Van amiről lehet, van amiről nem.
Épp ilyen indíttatásból nem használok felhő szolgáltatásokat sem. Van saját 30 GB-os tárhelyem amit bármikor elérek egy FTP kezelővel. Nem olyan kényelmes mint a Dropbox, de ha szívni akarok amiatt, mert nem tetszik a Dropbox adatkezelési irányelve, akkor had szívjak már.
Az meg megint egy másik dolog, hogy a rólam törvényesen, beleegyezésemmel tárolt adatok védelme sem elhanyagolható. Ismét az Adobe példával kell élnem, hiszen amikor online megvettem a Photoshop licencet, akkor megadtam a számlázási adatokat, regisztráltam és persze bankkártyával fizettem. Erre 2 évvel később kapok egy emailt, hogy nagyon sajnálják, de egy hacker betörés során eltulajdonítottak több millió ügyféladatot, jelszavakkal és bankkártya adatokkal, ebben pedig én is érintett vagyok. Kérnek szépen, hogy adjak meg új jelszót és ami persze még elképesztőbb: Nyomatékosan kérnek arra, hogy nagyon figyeljem a bankkártya tranzakcióimat és ha furcsaságot észlelek, akkor azonnal értesítsem a bankom. Hát kössz bzdmeg...
"csak nem értem ezt a nagy fokú bizalmatlanságot amit egyesek tanúsítanak indokolatlanul"
Ha úgy érzed, hogy indokolatlan a bizalmatlanság, akkor elég újra elolvasni az előző bekezdést. Az Adobe Privacy Policy része, hogy nem adják ki az adataimat harmadik félnek, elvileg azok védettek és csak saját célra tárolják. Amit még el is tudok fogadni, hiszen elvileg biztosítanak róla, hogy soha nem adják tovább. Csak ehhez egy rosszindulatú betörés kell és rögtön elszáll a garancia az adatok védelmére...
Én nem vitát akartam szítani, nem pánikot akarok kelteni. Csak megválogatom, hogy mit telepítek és mit nem. Végignéztem két tucat billentyűzet appot, alig volt közte olyan ami ne akarná eltárolni a leütött dolgokat és azt továbbítani egy távoli szerverre, az a kevés ami meg már alapból sem akar hozzáférni az internethez, azok között sok olyan van ami épp olyan kiosztású, mint a gyári, szóval nem vagyok vele beljebb.
De mivel elég sokan panaszkodnak itthoni és külföldi fórumokon is az új kiosztásra, ezért szerintem visszaállítják a 4.3-nál megszokottat. Majd kibírom addig. Amúgy sem mindig írok ékezetekkel táblagépen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bAtt001 #17926 üzenetére
Értem, azért vagyok paranoiás, mert olyanra is használom a gépet amire te nem.
Te is fantasztikusan érvelsz.
Na meg ki mondta, hogy nálam nincs meg a kényelem? Eddig semmi bajom nem volt a stock billentyűzettel, most van. Szóvá tettem, emiatt meg felfordul a topik élete. Mondjuk nem én igyekszem rábeszélni a másikat olyan alkalmazások használatára amiket inkább elkerül. Talán fáj ez nektek? Nem az én bajom ha a következő frissítésig a gyárival kényelmetlenkedem?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
bAtt001 #17908 üzenetére
Nem félős vagyok, hanem tudatosan igyekszem kerülni az olyan ROM-okat és alkalmazásokat melyek kontrollálhatatlanul, ismeretlen, nem kívánt helyre továbbítják az adataimat. Épp elég a Google kíváncsiskodása...
A third party billentyűzetek 98%-ka megfigyeli, eltárolja a bevitt szöveget és internet eléréssel rendelkezik. Nekem az édeskevés, hogy a fejlesztő megígéri kiscserkész eskü alatt, hogy a jelszavaknál, bankkártya adatoknál becsukja a szemét a keylogger. Meg úgy különben is...
-
lafaty80
addikt
válasz
bAtt001 #17455 üzenetére
Működik az csak ugyebár a fejlesztőknek kell majd "rá hangolódni".
Nem rossz kezdeményezés, csak nem a referencia modellekre, mert azok amúgy is elég gyorsak és smooth-ak
Ez az olyan márkáknak és típusoknak hoz érdemi javulást, ahol eladják a "csúcs" hw-et és sz@r a rendszer mellette. (nem akarok példát mondani:
S3)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- TCL LCD és LED TV-k
- Proxmox VE
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest