- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaby9
tag
válasz
ittakary #19994 üzenetére
Nagyon sok romot kipróbáltam már, és mondhatom hogy 80%- ban stabilak, napi használatra is. Nagy előny ugye, hogy minden további mókolás, program nélkül nagyon jól testre szabható romok vannak. Ha ajánlanom kellene akkor első körben [Mahdi] romot ajánlom. Gyors, stabil és igen sok beállítási lehetőség van benne. Persze sokszor ízlés dolga is, kinek melyik rom jön be. A [lehetőségek] tárháza elég bőséges, lehet próbálgatni, aztán ha mégis a gyári jönne be akkor arra is vissza lehet térni minden gond nélkül.
GravityBox-ot is használtam már az is jó program, kettő hátránya van szerintem 1 nem megy art-on, 2 szerintem elég bonyolult. -
Egy újabb kérdésem támadt:
Láttam aláírásokban, hogy páran a gyári 4.4.2-t használják. Ez nekem is tetszik nagyon egyelőre, de őszintén szólva a testreszabási lehetőségeket elég limitáltnak találtam, pl az S3-asomo tesztelt Temasek ROMhoz képest. Ott aztán fű fa virágot át lehetett állítani: a statusbar átláthatóságán keresztül, a betűszíneken át, a gyorsindítási ikonokon keresztül tényleg szinte mindent!
Van ilyen ROM ami relatíve kíméli az akksit, és azért megbízható? Vagy ha a megbízhatóság a szempontom, akkor hagyjam a brébe és maradjak gyárin?
-
aizen92
addikt
válasz
Sotyks94 #19989 üzenetére
Nem féltétlen ez a videó, de szerintem ez az L.A. Noire. vagy maffia 2., bár lehet egyik se mert ott a gta series guide, ami most kicsit elgondolkodtatott.
-
sto1911
veterán
Aki asztali tartot venne az nezze meg ezt: [link]
-
Szépjónapot!
Ma készülök venni egy készüléket, ami az Extreme Digital-ból származik: ott mostanában nagyon nyomják ezeket a REFURBISHED modelleket.
Alapvetően nem félnék ezektől, de gondoltam megkérdezem, hogy ezeknek a Magyarországra hozott Refurbished modelleknek milyen hibái fordultak elő nektek a legyakrabban?
Az #1 hszben van egy tök jó cikk a típushibákról: elváló kijelző, pixelhibák, nem érzékelő kijelző...
Ezeket az említetteket mindenképpen megnézem: mi egyébre kell figyelni a szokásos dolgokon kívül?
A szokásoson kívül: sérülésmentes legyen, gombok kamera, csatlakozók működjenek
Köszönöm előre is
-
csaby9
tag
válasz
h1ght3chzor #19980 üzenetére
Nálam custom rom van fent lehet azért van ez, de mint mondtam sok gond van mióta mtp módot kitalálták.
-
csaby9
tag
válasz
h1ght3chzor #19978 üzenetére
Ezzel azért nem teljesen értek egyet, nálam win 7 64bit-en simán autómatán ment minden, ellenben win 8.1 pl az istenért nem akarta megismerni n5-öt ha jól emlékszem valami média nemtom mit kelett frissíteni csak utána lett jó.És ahogy olvasgatom ahány gép és ahány teló annyi megoldás létezik. Van akinél minden ok és van akinek szenvedni kell vele, hogy jó legyen.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
huhuhuu... #19977 üzenetére
Igen, jól mondja a kolléga, sajnos win8 telepíti fel automatikusan a drivert, win7 alatt manuálisan kell!
-
Drakk
tag
Ha eljutok oda, hogy szükséges lenne a root, van olyan alkalmazás, ami OSX is működik?
-
csaby9
tag
próbáld ki [Total commander]-t [ezzel] a pluginnel.Bár lehet csak a [fizetőssel] megy rendesen.
-
Drakk
tag
Vettem egy 16 GB hame micro USB-s pendrive-ot.
Az OTG-vel kapcsolatban igyekeztem elolvasni amit itt a fórumban írtatok.
Egyenlőre még nem szeretném rootolni a gépem, így két alkalmazást találtam, egy 6.1 verziójú Nexus Media Importert, és az OTG Disk Explorer Lite-t.
A pdf/word/excel dokumentumokat mind a kettő meg tudja nyittatni, de a videónál a Nexus Media Explorer alatt nem indul el az egyik film sem (VLC, MX Player).
Szeretném megkérdezni, hogy a film lejátszás van akinek működik a Nexus Media Importerrel?
Az OTG Disk Explorer Lite sajnos max 30 megás fájlt tud megnyitni.
Az egyiket szeretném megvenni, Ti melyiket javasoljátok?
Köszönöm a segítséget! -
csaby9
tag
válasz
ftomy11 #19964 üzenetére
Sajnos elég sok szívás van mióta bevezették az mtp módot.
van akinek minden gond nélkül megy van akinek nem sikerül sehogy megoldani. Én pl múltkor másfél órát szívtam win 8.1 el. Ha nincs türelmed hozzá akkor talán ha van olyan ismerősöd aki ért hozzá és elég türelmes segít neked.Sajnálom hogy nem sikerült megoldani. -
csaby9
tag
válasz
ftomy11 #19959 üzenetére
Még egy lehetőség jutott eszembe, próbáld meg telepíteni kézzel az [usb driver]-t.
-
csaby9
tag
válasz
ftomy11 #19958 üzenetére
Nekem nem gyári van rajt lehet azért megy. Akkor talán lesz valaki aki gyári rendszert használ és tud segíteni.
Mikor rádugod gépre akkor lehuzod az értesítési sávot és ott ki kell lenni írva, hogy csatlakoztatva média ezközként arra rákattintasz és kiveszed a pipát az mtp elöl. -
ftomy11
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tegnap vásároltam egy első generációs nexus 7 32GB refurbished tipusú tabot. Minden szuper lenne, annyi a problémám, hogy amikor csatlakoztatom a pc-hez usb kábellel, akkor a ,,csatlakozó hangot" hallom, kiírja a gép, hogy csatlakoztatva médiaeszközként és nem történik semmi. Nem látja a gép, és nem tudja a kompatibilis drivert letölteni... Szerintetek mi a teendő? Rossz a gép? Vagy én csinálok valamit rosszul?
Köszönöm előre is.
-
Sotyks94
aktív tag
Tokot nézek épp 2013-as nexus7-re. Jelenleg egy Poetic slimline vagy egy Nillkin smart flip között vacilálok. A nillkin olcsóbb, de sokkal több rosszat hallottam róla. Van akinek van tapasztalata ezekkel a tokokkal? És esetleg tud ajánlani olcsó helyeket? (nillkn ebayről 8,3 font szállítással, Poetic legolcsóbb is amit találtam 15-20 font szállítással, annyit nem érne meg, de ha 10 font környékén találnék szállítással akkor még ok).
Szerk: Jól tudom hogy a Nillkin nem mágneses?
-
F.B.I.
veterán
Kösz fiúk, megnyugtattatok, akkor marad az X61 tablet SSD-el.
-
Polllen
nagyúr
válasz
F.B.I. #19944 üzenetére
A nexus 7 korlátozottan tud kiváltani egy teljes rendszert. Pl. lesznek oldalak, amiket csak korlátozottan tudsz használni és minden, ami nem tartalom fogyasztás, körülményesebb lesz.
És én sorozatot szívesebben néznék egy nagyobb kijelzőn, amit nem kell kitámasztani.
(pl. most htpc-t akarok összerakni és ehhez az alkatrészeket nexus-n nem lehet jól összeválogatni. Hajam kitéptem az aqua/ipon/edigitál oldalaktól, inkább céges notit bekapcsoltam és ennyi)
Uh +1 a notinak.
-
F.B.I.
veterán
Üdvözlet!
Kis dilemmám miatt kérnék segítséget: gyerek asztali gépét elviszik és helyette lenne valami egyszerű kiszolgáló, a feleségemnek (a gyerek csak konzolozik
).
Amin gondolkodtam (bár 2 külön világ): Nexus 7 refurbished 32Gb, új, 44K vs Thinkpad X61, új, 6 hó gari (4Gb, 60Gb SSD) 58K.
Amire használva lenne...szokásos: FB, sorozat nézés, ennyi...ha nexus, gondolom a gyerek azon is állandóan játszana, mert az X61 erre alkalmatlan. A nexushoz viszont még kellene BT bill+tok, úgyhogy egál a vége árban.A nagy kérdés: a fenti felhasználás tükrében kiválthat-e egy fullos Nexus egy netbookot (szeretek romolni is és a Win 8.1 feldobása se nagy probléma nálam de nem én használnám ugye).
Továbbá egy egyszerűbb: van értelme a 4.4-t felrakni vagy elég ha marad rajta 4.2 vagy 3?
A segítő válaszokat (tapasztalat) előre is köszönöm!
-
jazzkifli
tag
válasz
huhuhuu... #19935 üzenetére
Sehogyan sem tudom feléleszteni.
Továbbra sem.
Láttam olyan videót, amin szétszedték és az akksi csatlakozója le volt csúszva. Visszatolta a helyére és rendbe jött.
Garancia vesztéssel jár ha szétszedem?Vagy egyéb más ötlet?
-
susu88
tag
Azoktól kérdem, akik már frissítettek 4.4.2-re, hogy mostanra megy - e már az indavideo? Régen emlékszem, hogy problémás volt...
-
Sotyks94
aktív tag
Hellosztok!
Közel 1 éve nyüstölök egy Nexus 7 (1. gen) 8GB-os kis táblát. Nagyon szeretem, de most épp erősen elgondolkodtam a cserén, ennek 1 nagy, 1 közepes, és sok kicsi oka is van. Ami mindenképp döntő szerepet játszott az az volt hogy 8gb-os. Amiből 5,5 elérhető, amiből 2-t leszed a rendeszer és az alapappok. Vagyis minden filenak, programnak maradt 3,5 gigája, ami így 2014-ben nevetségesen pici. Elsődlegesen szórakozásra használom a táblát (film, zene, net, néha játék) másodrészt egyetemre mint kiegészítő (pdf-ek megnyitása, net, naptár, számológép, stb.) , de minden esetben kiütközik a pici tár. A "közepes ok" hogy nem lehet könnyen tv-re csatlakoztatni. Vettem egy Slimportot, és csak otthon eszméltem rá hogy ez az első generációssal nem megy. Nem 1x kéne ez a funkció is. A sok kicsi ok meg az extrákban keresendő, nem sorolnám. A tártól eltekintve egy nagyon jó kis gép, így erősen gondolkodom hogy ezt eladom és veszek egy 32GB-os 2. genes nexus 7-est. Annak lenne normálisabb tára (bár jobb lenne egy sdkártyásba egy 64 gigás kari, de azért 32-vel is elleszek szentem egy darabig). Azzal megy a slimport is, és elég sok jó kis updatet kapott (nagyobb kijelző, jobb hangszóró, szebb dizájn (szerintem), vezeték nélküli töltés, tokot érzékeli ha becsukod és kikapcsol, hátlapi kamera sem lenne hasznontalan, stb... Szóval arról érdeklődnék hogy van e itt olyasvalaki aki használta az első és második generációs nexust is, és el tudná mondani hogy a fent felsorolt elvárásaimnak kb eleget tenne e (az is jó ha csak 2. genest használ, valszeg tisztában van hogy mit tud az első genes).
Esetleg tudnátok e még mondani 2013-as nexushoz hasonló táblát 300 euro alatti árral? (pl tegra note?)
Harmadrészt, én ebayről akartam hozatni, már 200usdnak megflelő árért is van gyártó álltal javított/újszerű/használt 2. gen nexus 7 32 gigásan, ami behozatallal együtt is 250usd alatt van. Ha mostanimat eladom 150 usd körüli ráon akkor pláne boldog leszek (Egyúttal kevesebb mint 1 éves nexus 7 1.genes 8gb-s változat, jó állkapotban, karcemntes kijelzővel eladó). Esetleg tudtok mondani jobb boltot? (Főként Európa érdekelne vám miatt, de lehet magyar is ha valami csodálatos módon jt adnak 50k-ért itthon (bár ezt nagyon erősen kétlem), de akár távolabbról is jöhet, csak akkor az árban legyen belekalkulálva a szállítás és az esetleges vám).
Szóval így elsőre ennyi lenne. Kicsit hoszabb lett mint terveztem, de ksözi annak aki végigolvasta és segít
-
jazzkifli
tag
Sziasztok!
Tavaly júliusban vettem egy 8GB wifi only refurbished verziót.
Tegnap délutàn elindítottam egy webrádiót (rad.io), és miután elaludt a képernyő, pár perc után elhallgatott a zene.
Innentől kezdve nem tudom feléleszteni a készüléket.
Nyomogattam mindenhogyan, sehogyan sem éled fel. Se töltőn, se töltő nélkül.
Gyári, legfrissebb rendszer, semmi root, még PC-re sem volt rakva eddig.Mit tanácsoltok, mivel tudnám életre kelteni?
Köszönöm előre is! :-)
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Muki94 #19927 üzenetére
Sajnos ez se oldotta meg a problemát. Akkor "ad ki hangot "a win 8.1, hogy csatlazkotattam, csak ha fejlesztőinél a hibakeresés be van kapcsolva. De ha ki van kapcsolva az a rész már meg se jelenik ,hogy mtp v vmi másban szeretném csatlakoztatni a géphez. És a driver test a programban lefutott eredményesen. (illetve most felismerte eszközkezelőben mint ismeretlen usb-s eszköz (sikertelen konfiguráció kérés)
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! 4.4 rootolt rom van a nexusomon és most raktam fel 8.1 es wint 8 helyett és nem ismeri fel a tabletet(hibakeresés be van kapcsolva) és nem is írja már ki hogy kameraként stb csatlakozva. Ez mitől lehet ?
-
susu88
tag
válasz
alansmithee #19924 üzenetére
Nekem a csatlakozó tűnik a leggyanúsabbnak (akár ami a gyári kábelen van, akár ami a nexusban). Érdemes keresni egy másik, lehetőleg jó rövid kábelt és azzal megpróbálni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
alansmithee #19922 üzenetére
Széria hiba, egyesek szerint szoftveres hiba és féllábon állva töltőt kibe dugdosva, népdalokat kántálva helyreáll, mások szerint hw hiba.
-
alansmithee
tag
sziasztok!
az miért lehet hogy alig tölt az akksi? este 10kor feltettem volt kb 20%on és reggelre csak 90%ig ment? töltőm pusztult el vagy mi lehet a hiba?
előre is köszi
-
cop107
csendes tag
Ha valakinek kijelző problémája van, annak ajánlom, hogy ebayen keressen rá yallstore-ra. Náluk általában mindig van készleten, én is tőlük vettem. New Yersey-ből küldték és 1 hét alatt megjött sima postával. Legalább 1 hónapra számítottam, úgyhogy meglepett tegnap délután, hogy meghozta a postás.
A cserét a youtubos video alapján csináltam. Finoman szólva sem vagyok egy műszaki ember, de még én is meg tudtam csinálni. A kijelző teljesen új, karc és sérülés mentes. Most is erről írok.
-
tyll30
tag
1. Én nekem a Quickoffice jött be a legjobban, főleg a Google Drive miatt. És ezzel normálisan lehet szerkeszteni az excel doksikat. Plusz használom még néha Kingsoft Office + PDF - 45 Lan.
2. Böngészőnek Dolphin Browser használom.
-
aizen92
addikt
Szia!
Itt néz körül! nagyon segítőkészek a a kollégák a topicban. előbb és részletesebb választ kaphatsz!
Amúgy megpróbálok segíteni én is:
1. Én a Kingsoft office-t használom és a beépített Quickofficet vagy ami a google driveba van beépítve.2. böngésző téma meg necces, Dolphine + Jetpack , Boat én speciel erre esküszöm, Chrome. szerintem ezek a leggyakoribbak,
de te próbáld ki őket melyik jön be, felület/testreszabhatóság/szinkronizáló képesség/ beágyazott videók,flashtartalmak lejátszása stb. stb. stb. Próbálgasd őket, de hatalmas különbséget nem fogsz találni sebességben. -
Drakk
tag
A mai nap megvettem az első saját Androidos táblámat egy Refurbished változatot.
Munkára szeretném elsősorban használni.
Lenne pár kérdesem:
1. Létezik olyan alkalmazás ami ingyenes és képes szerkeszteni a word/excel fájlokat?
2. A beépített Chrome a leggyorsabb webböngésző?
Egyenlőre ennyi.
Köszönöm a segítséget! -
cellpeti
nagyúr
OTG képen a Nexus?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Motion_Blur #19909 üzenetére
Itt ne ejtsd ki a három betűt, mert az istenkáromlás.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
h1ght3chzor #19907 üzenetére
Én most próbáltam rá tenni iGO Primot, de nem akar indulni.
Sima google navi viszont tökéletesen működik.
-
Polllen
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #19907 üzenetére
Kell egy offline navi vagy internet & akár google maps.
Nem használom navinak, mivel az enyém is utólrérte a lassú töltés.
-
cop107
csendes tag
válasz
#65577472 #19904 üzenetére
Munka ügyben rohannom kellett Pestre. A telefonom a lemerülés határán volt, így a Nexus GPSét akartam használni. Írtam be a címet miközben mentem az autóhoz. 2 jeges rész volt az udvaron. Az egyiken elcsúsztam, miközben a másikra ráesett a tablet. Azon volt egy kicsi kiálló jégdarab, ami átszúrta a teljes kijelzőt...
-
G4bi89
senior tag
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy CM11 alatt nem fut a Plants vs. Zombies 2. Popcat logo után fekete képernyő és csak a zene szól.
M és Franco kernel alatt sem így a CM -ra kezdek gyanakodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged