Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
Ma kölcsönkértem egy OTG kábelt, megnézni hogy jó-e, az egeret látja, viszont a pendrive tartalmát nem. A telefonom viszont igen, bár az rootolt. Hogy tudnám a pendriveot is használni root nélkül? A Nexus Media Importer segítségével? Esetleg más megoldás is van ezen kívül?
-
-
válasz
sto1911 #16492 üzenetére
Ilyen az én formám...
Egyébként itt a kép a tegnapi bootloader-es bugról: [link] Nem vettem észre, hogy be van kapcsolva a vaku, ez a szöveg pedig szinte a kép lövése után azonnal eltűnt, nem volt sok lehetőségem újracsinálni. Alul látszik hogy kérné az újabb bootloadert 4.21 helyett és failed.
Más: Most visszaállítottam mindent gari-ready stockra. Itt minden rendben ha gariba kéne mennie? [link]
-
válasz
sto1911 #16490 üzenetére
Nem segített, minden uninstall megvolt. Rengeteg szívás után megtaláltam a megoldást:
"Plug the Nexus 7 in and make sure USB mode is set to MTP
Run devmgmt.msc
Locate the ADB driver, which may be under "Android Devices" or "ADB Devices"
Right-click on it and select "Update driver software"
"Browse my computer for driver software"
"Let me pick from a list of device drivers on my computer"
With "Show compatible hardware" checked you should see these two drivers under "Model":
"Android ADB Interface"
"MTP USB Device"
Select "MTP USB Device" and click Next.
Device should now appear as an MTP device."Ezzel újra elérhető MTP-ként.
-
Ha újra Win 7-es MTP módban szeretném használni akkor mit kell csinálnom? Most az ADB driver telepítések után már csak kamera módban hajlandó látszani W7 számára.
-
Krisz0630
senior tag
Üdv srácok!
Szerintetek mennyiért tudnék eladni egy Nexus 7-est, ami makulátlan állapotban van és még 9 hónapos (tehát még több mint egy év gari van rá). 16 GB-os wifis modell.
Előre is köszi.
-
sid87
senior tag
Igazából még azt is megkérdezném hogy milyen bug vagy nyűg van vele?
Root nélkül is használható?
Multitasking milyen?
-
cselt
senior tag
válasz
alacka #16476 üzenetére
Megnéztem nálam lejön rendesen a zip. A telepítés meg csak annyi hogy TC-ben megnyitod a zip fájlt, ekkor észreveszi, hogy ez egy plugin és megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni. Rányomsz, hogy igen és már működik is. Szerintem usb debug nem kell neki, anélkül is tudod használni.
-
alacka
tag
Köszi az infót! Mint kiderült az MTP plugint használtam.
Ha a linkedről nem is (sérülten jön le a zip) , de máshonnan leszedtem az ADB plugint, de sajna nem tudtam működésre bírni.
Gondolom be kellene valahogy állítanom valahogy az USB debug módot, csak nem tudom hol.Rootolnom kellene?
-
DaveNo1
veterán
Sziasztok, mostanában nem használtam a nexus 7-esem, tegnap ráraktam töltőre, be akartam kapcsolni, de semmi sem történt, csak felfénylett a képernyő. Egész éjszaka töltőn volt, de most reggel ugyanaz. USB-vel géphez csatlakoztattam, és most legalább látom, hogy tölt, de 0%-ról, szóval éjjel semmit sem töltődött...és igazából most is úgy tűnik, hogy 0%-on marad, hiába mutatja azt, hogy töltődik. Ha bekapcsolom + egyből kikapcsol. Mikor utoljára használtam még semmi baja nem volt, ment rendesen. Sanszos, hogy elromlott az aksija?
-
sid87
senior tag
Edigitalnál most 57ezer forintért lehetne megvenni a 16 gigásat.
Érdemes még megvásárolni? PDF, Office dokumentumok olvasgatására, ebookra, netezésre, és akár kis játékra kéne. Most Wayteq táblám van, de nem jött be. Mennyire érződik hogy ez neves cég terméke?
-
alacka
tag
Újságot, magazinokat, könyveket sokkal kényelmesebb 10 colon.
Ha ez a fő tevékenység, akkor megbánod a 7 collt. Sztem nézd meg mindkettőt valahol, vedd a kezedbe.
7 colon scrollozni, forgatni, nagyítgatni kell (pláne ha apró meghjegyzésekkel akarod tűzdelni - pl korrektúra, keresztrejtvény), ellenben könnyebben hurcibálható! -
cselt
senior tag
válasz
Chosen #16454 üzenetére
Láttam, hogy már megoldódott, de én se nagyon értem. A flash-all.bat azzal kezdi, hogy legyalul mindent, majd flashelni a bootloadert. Nem igazán értem, hogy mi baja volt azzal, hogy régebbi volt fent, mint amit fel akart rakni. Furi, de lényeg, hogy megoldódott a probléma
Más:
A sokat emlegetett Total commander ADB plugin. Én ezt használom, szerintem jobb mint a sima MTP. Ez az ADB-t használja, de létezik totalhoz MTP plugin is, ami MediaAudio-ként jelenik meg a hálózati helyeknél. Na az nekem is ramatyul működött, ki is vágtam a fenébe. -
törölt tag
-
AT1S
tag
Sziasztok,
Gondolkodom egy Nexus 7 vásárlásán. A kérdésem az lenne PDF-et milyen rajta olvasni (bescannelt újság stb.)? - kezelhető átlátható a 7-es kijelzőn, vagy ahhoz már valmi 10-es kijelző dukálna?
Előre is kösz.
-
válasz
assemble #16462 üzenetére
Próbáltam, minden jó helyen volt, drivereket is step-by-step tettem. Ahogy olvashatod visszafelé, amint helyrekerültek a bootloader verziók, minden ment mint a karikacsapás. Viszont neten se olvastam ilyenről, kb még egy xda bejegyzést se találtam, hogy valaki hasonlóan járt volna.
-
assemble
addikt
válasz
Chosen #16459 üzenetére
Hm, ez eleg fura, ilyennel meg nem talalkoztam. Sztem nincs is nagyon ertelme a hibanak, flash-all-nal mindent ujra kene irnia, magat a bootloader-t is frissiti igy nincs ertelme elvarni abbol egy ujabb verziot. En megprobalnam megegyszer flash-all-t. Biztosan minden a helyen van, jo image-et probalsz (wifi vs 3g)?
-
-
válasz
bigsee #16456 üzenetére
Közben a sima B nélküli JDQ39-t sikerült feltenni fastboot telepítéssel, annak 4.18-as bootloadere van, ezek szerint visszafelé megy. Most felteszem OTA-val a 4.3-mat, hátha úgy normálisan frissül a bootloader, aztán majd fastbootos rendes telepítés ha femegy a 4.23-as...
-
bigsee
addikt
válasz
Chosen #16454 üzenetére
A flash-all.bat helyett kipróbálhatod ezt is:
unpacking the image.zip file (tartalma: boot.img, recovery.img, system.img és userdata.img) a platform-tools könyvtárba
fastboot format system
fastboot flash system system.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot format cache
fastboot format userdata
(optionally: fastboot flash userdata userdata.img)Előző kérdésedre: nekem JOP40D FW-vel jött vissza (mind a kétszer), 4.2.1-el. Sztem valami flashelő kütyüvel imageból (JIG, JTAG?) rásütik azt kész, nem érdekli őket, hogy mi volt rajta
-
Megpróbáltam ezzel a módszerrel frissíteni, de nem jött össze. Szépen formázott mindent parancssorban, majd amikor telepíteni kellett volna kiírta, hogy 4.21-es bootloaderem van és 4.23 kellene és failed. Most nem bootol, bootloader unlockolva van és nem tudom mit kellene csinálnom. JDQ39B volt fent 4.2.2-vel amivel visszajött szervizből, a stock 4.3 JWR66Y-t szerettem volna feltenni. Bárki help?
-
thxer
aktív tag
Sajnos leeset a tabletem és megrepedt az érintőképernyő, valaki cserélte már? Mennyiért cserélik ASUS szervízbe? A digitizer és az LCD különválasztható, vagy egybe van ragasztva?
-
Duma3214
tag
na a hangerőszabályzó problémám megoldódott. Új probléma lépett fel: A készülék csak úgy hajlandó bekapcsolni, ha töltőn van, még akkor is, ha a töltöttségi szintje a maximum. Ha bekapcsoltam utáa levehetem töltőről, de bekapcsolni, csak áramforrásal tud. Valakinek hasonló tapasztalat?
-
csabám
addikt
Changelog:
+FULL TOOLKIT SUPPORT FOR ANDROID 4.3 UP TO BUILD JWR66Y ADDED
+Added latest 4.3 JWR66Y image to download section and uploaded to skipsoft server
+Root/Unroot methods now use openrecoveryscript for better more thorough root
+Added flash from saved downloaded image so previous downloads can be reused
+Fully Automated fastboot mode detection so device will always be in correct mode
+Updated all SuperSU Root [by Chainfire] methods to lastest version V1.51
+Updated all Superuser Root [by CWM] methods to lastest version V1.0.21
+Updated CWM Touch Recovery to latest version [6.0.3.6]
+Updated TWRP Touch Recovery to latest version [2.6.0.0]
+Automated fix for Recovery file missing error at file check stage
+Bug fixes and improvements -
Lehetséges, hogy downgradelnek gariban? Most jött vissza gariból az N7-em 4.2.2-vel úgy, hogy 4.3-mal küldtem el nekik.
-
alacka
tag
válasz
belavagyokbp #16440 üzenetére
Mivel másolsz? TotalC XP alól 4 MB (1400 file) kb 5 óra. vagy 30 megszakadással.
-
nnandi
csendes tag
sziasztok
a 3g/LTE verziót hogy lehet használni mobilnettet a Nexus 7-tel?
Fogom a vodás előfizetéses sim kártyám beleteszem és az élőfizetésbe foglalt netet tudom használni vele?
Vagy külön mobilnet kártya kell ehhez?
köszi -
susu88
tag
Megjött nekem is az OTA frissítés, de a telepítés végefelé annyit írt ki, hogy "Hiba". Gondoltam, talán a root miatt. Mivel nem történt semmi ez után, hosszú nyomással kikapcsoltam. Bekapcsoláskor mégis elkezdte optimalizálni az alkalmazásokat. Utána megnéztem, és még mindig van root jog. A Build szám pedig: JWR66V
Most mi történhetett? Mit érdemes ilyenkor csinálni? -
sto1911
veterán
válasz
belavagyokbp #16440 üzenetére
Hatlapi usb-re dugjatok, ne hosszabbitora vagy elolapira. (ha most nem igy van)
-
belavagyokbp
aktív tag
Nálam a TC pluginnal stabilabb a másolás, és kis méretű fájlokat gyorsabban másol, viszont több száz megásakat lassabban, mint MTP-ben windows intézővel.
-
alacka
tag
Hali! Sajnos szuttyogva másolok USB *gyári* kábelen Nexusról XP-s gépemre.
XP - TotalCommander - Hálózat - MédiaAudio - Nexus 7 - Belső tárhely stb..
a 3 kilos fájlokat 4-10 sec alatt másolgatja, pedig van vagy párezer
Tudna valaki lényegesen gyorsabb eljárást? -
assemble
addikt
Meg is jelent sok EU-s orszagban az uj N7, remelhetoleg ide is hamarosan eler: [link]
-
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16425 üzenetére
Eszközkezelőben az android phonenál érdekes módon Asus transformer prime Apx Interfacenek írja,amikor rádugom a gépre,de alatta van nexus 7 Adb interface és android ADB interface is szont ez az utóbbi kettő hibát jelez 10 hibakódot,az eszköz nem indítható el ,sárga felkiáltójelet.
És az utóbbi kettő mindig ott van még ha lehúzom a gépről a tablettet akkor is.
Tehát asus transformer -nek ismeri fel? -
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16422 üzenetére
Ha jól gondolom akkor nincs mit tennem?
Adb módhoz és fastboot módhoz is el kellene jutnom a bootloaderig ugye?
Semmit sem tehetek,marad az Asus szervíz aranyárban!?
Mivel sajnos a garancia után egy nappal romlott el természetesen.
Pontosabban ők azt mondták,hogy pont lejárt,mert a garanciapapírom üres,gondolom a gyártási számból nézhették meg. -
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16422 üzenetére
Légyszi írd már le kérlek picit számomra érthetőbben,hol van ez az ablak ahol 0 vagy egyet tudok írni?
Gondoltam toolkittel esetleg valahogy életet tudnék lehelni a tableTök fekete a képernyője,recovery menü sem jön be és bootloader problémával küldték vissza egy szervízből,
Viszont amikor feldugom a számítógépre hallatszik az új hardver hang,ezért remélem,hogy nem teljesen halott.Hát ezaz sajnos a bootloaderig sem jutok el
-
sto1911
veterán
válasz
csepanyi #16420 üzenetére
Mi kell a toolkitbol? Lehet anelkul is meg lehet oldani.
Egyebkent meg elvileg itt van:
/data/property/persist.service.adb.enable
Ebbe kell egy 0 vagy 1-et beirni.
Mondjuk boot nelkul ez eselytelen.Szerk.: Ez nem egy ablak, ez egy fajl a tarhelyen. Ha nem tudsz eljutni az OS-ig, de van bootloader, akkor rakj fel egy custom recoveryt, es ott mountold a /data-t fel, ha lehet, es akkor at tudod irni.
-
csepanyi
csendes tag
Usb hibakeresést csak a tableten tudom bekapcsolni?
Nincs valami más megoldás,mert nem tudom bekapcsolni a tabletet és a nexus 7 toolkithez bizony bekellene valahogy -
Stevee83
aktív tag
Valaki használ DSLR Dashboard alkalmazást a tableten?? Az lenne a kérdésem, hogy információim szerint a program támogatja a Nikon D80-at is, de hiába dugom rá, a program nem érzékeli... ha valaki tud erre infót vagy netán fórumot az kérem jelezze, mert én sajnos nem találtam ilyet...
Sőt kíváncsiságból OTG-n rákötöttem egy kártyaolvasót SD kártyával, de azzal se történt semmi... mi lehet a gond? Mivel Note II-m szó nélkül felismeri és használja a kártyaolvasót, míg a tablet nem..
Fontos lenne rá a megoldás, mert pénteken ezt a 2 kombinációt már használnom kellene.
Minden segítséget előre is köszönök!!
-
Duma3214
tag
hangerőgomb meghülyült
egyfolytába halkítja le. a lefelé megy felhangosítani nem lhet. tipp?
-
Dolphine
addikt
A türelem OTA frissítést terem!
Tegnap reggel megérkezett a frissítés mindenféle mókolás nélkül!
Addig nem is telepítette fel még az akku állapota alacsony volt, majd este telepítettem, eddig (lekopogom!) semmi gondom nincs vele! -
csepanyi
csendes tag
Sziasztok!
Leszedtem a hátulját a nexus 7-emnek,mert gondoltam megnézem nincs -e kicsúszva egy csatlakozó,esetleg azért nem tudom bekapcsolni.
Az akkumulátornál van egy fekete vékony vezeték ami oda volt ragasztva valahová,de az enyémen lóg,meg tudná nézni valaki hol kellene lennie?
Köszönöm a segítségeteket. -
Spawn88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Nexus 7-em, 4.2 van rajta, és az érdekelne frissítsem-e 4.3-ra?
Mert pl. párom telefonján a rendszerfrissítés miatt szervízbe is kellett vinni annyira belassította az új rendszer a telót. (mondjuk az nem 4.2-ről 4.3-ra lett frissítve)
Szal nemtudom hogy mit csinálna a táblagéppelmegéri-e vagy sem? :\
-
Stevee83
aktív tag
Valaki használ DSLR Dashboard alkalmazást a tableten?? Az lenne a kérdésem, hogy információim szerint a program támogatja a Nikon D80-at is, de hiába dugom rá, a program nem érzékeli... ha valaki tud erre infót vagy netán fórumot az kérem jelezze, mert én sajnos nem találtam ilyet...
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
Melyik fajta OTG kábelt érdemes rendelni? Az amelyiknek teljesen egyenes a kábele vagy olyat, ameliyknek L alakban végződik a tablet felőli vége? Kényelem szempontjából ill. arra gondolok, hogy az egyenes ölben tartva esetleg megtörhet és útban van.
egyenes vagy L alakban végződő
Tudtok ajánlani megbízható eladót? Kettőt kéne rendelnem, egyet a Nexusomhoz és egyet fater MeMo Pad HD 7-eséhez.
-
assemble
addikt
válasz
xcsaba1975 #16400 üzenetére
Sztem igen, hazai Asus szeriaszam alapjan megmondja amugy.
-
mntn
tag
Sziasztok!
Mennyiert lehetne most eladni egy 2 hónapos refurb 8GB-os Nexus 7-et? (+ szilikon tok, neoprén tok, 7' oldaltáska igény esetén) Nem igazán használom ki és csak porosodik. Egyébként semmi baja, még egyszer sem fagyott le, stabilan működik.
-
Jano_023
őstag
válasz
csubakka2141 #16406 üzenetére
Oké, értem köszi.
Másnak milyen kernel van fent?Más, fent van a Franco kernel ahogy írtam és be is állítottam rajta a max órajelet 860MHzre, de a cpu spy szerint több mint egy órát ment a cpu 1300MHzen.Mivel tudom szabályozni rendesen az órajelet?
-
Jano_023
őstag
válasz
csubakka2141 #16404 üzenetére
Nekem Franco r75 van fent de nem hozza a 7-8 órás üzemidőt amit beigértek. Neked mennyit megy vele?
-
Jano_023
őstag
válasz
csubakka2141 #16401 üzenetére
Nekem kernel csere után nem működött a frissítés. Milyen kernelt tettél fel?
-
William84
csendes tag
válasz
csubakka2141 #16401 üzenetére
Téves
-
csubakka2141
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest