Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Kitaláltak egy értelmetlen, de tényleg idióta munkamódszert az ügyfélnél.
A kitaláló körbeküldte annak, akit érint, hogy innentől így kell csinálni, ha valami nem megy, akkor kérdezzék a support-ot.
Nekünk persze egy szót sem szólt/írt erről. Emberek elkezdték kérdezgetni, hogy ezt-azt hogy kell csinálni, mondom wtf, minek ez neked? Há'mer' XY vezető ezt írta.
Megmutatom amit kértek, de a harmadiknál már inkább csináltam egy leírást és azt küldtem el a kérdezőnek és XY-nak is, hogy ezt küldje már körbe azoknak, akiket a hülye ötletével szívat! És nem! Csak küldözgeti hozzánk a kollégáit, amikor ott van egy magyar nyelvű, érthető 5 pontos leírás nála, ami alapján boldogulnának!
Na az ilyen az igazi PÖCS kategóriás manager! -
válasz
frescho #33997 üzenetére
Ismeretlentől, 10+ éve ott dolgozó, amiből tuti, hogy már az én pár évvel ezelőtti érkezésem eléőtt is ez volt a policy
Nem, ez inkább a mentalitás. Oldjuk meg okosba, meg biztos egyszerűbb úgy, stb.
Meg a cég működése nem úgy történik, hogy mit hisz a dolgozó. Érdekes, a munkavédelmisek szabályait betartják (mert ha nem, annak elég hamar kirúgás a vége) .
@bambano :
-
Teljesen természetes emberi reakció. Ahogy az is, hogy tart az ismeretlentől. Legyen az új autó, operációs rendszer vagy más nyelvet beszélő ember.
Katona dolog:
A motoros fókához berregni kellett. A gumik átadási ceremónia keretében származtatták a fókát, majd a motoros verzióját az újoncokra. Hiányzik a fenének, de szeretnék megint rigó korú lenni. -
válasz
fatpingvin #33995 üzenetére
Desktopon is jól tud jönni
De mondjuk az ilyen tee-zés LOL
(Meg azért az is, hogy egyes műveletekre tudsz jogot adni, mivel azért egyes paraméterezések szintjén is tudsz vele szabályozni.)
-
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w #33982 üzenetére
nem mondom hogy nincs, bár ez valahol permission management with extra steps. desktopon viszont tényleg az égvilágon semmi
kergetem is meg azokat akik sudo-val írnak scripteket olyan feladatokra ami nyilvánvalóan local, single-user környezetet feltételez. lásd
valami | sudo tee $akármi
-
Aszongya nincs bizalom a helpdesk felé. Meg minket ismernek.
Ja, hát egy globális cégnek ismeretség alapján kell működnie, az meg nem érdekes, hogy pontosan le van írva, hogy a usereknek a helpdesk az egyablakos ügyintézés felülete -
válasz
HoaryFox #33989 üzenetére
Sajnálatos
Tunnelezni a legtöbb dolgon lehet... vagy bérelj egy VPS-t, arra az otthoni cuccod nyit egy SSH tunnelt, és te is odamész SSH-n.
Mondjuk nem egyszerű, az tuti, de nem sok ilyesmi lesz, ami csak úgy működik.(Nekem csak annyi a feladat, hogy melóhelyről haza, és a home szerveren át SSH tunnelen lehet csatlakozni.)
-
HoaryFox
őstag
Egy munkásszállón élek a következő internet opciókkal:
- van magának a szállónak egy internet hozzáférése, ami NAT-olva van, ehhez nincs semmilyen lehetőségem portot nyitni
- meg van a Telekomos mobilnetem, ami szintén NAT-olt, nem is lehet publikus IP-t kérni a szolgáltatótól
Így mindenféleképp valami olyan megoldás kéne, mint pl. a Parsec, ahol relay-elni lehet a forgalmat.
Mondjuk most ahogy gondolkodok, valami VPN is jó lehet akár, ZeroTierOne-t használtam már több-kevesebb sikerrel... -
válasz
bambano #33986 üzenetére
" generációk nőnek fel úgy, hogy gyerekkorukban soha nem korlátozták őket semmiben, az teljes tévút"
Ez a család feladata. Nevelésnek hívják."kicsit komolyra fordítva a szót: nem tesztelte le rendesen a memóriát, most jobb, hogy beégett a felvétel alatt?"
Be kellett volna röffenteni videó előtt, és akkor nem teszteli 1 évig a RAM-otÚjabb (legalábbis a brand) x86-ok is ilyenek, ha változott a RAM mennyisége (pláne ha 2x annyira
) , akkor rettenet sokáig molyol. Laptop, desktop. HP, Dell, Lenovo.
@BiP : Jól csinálja, ezen röhögnek a rajongók, és terjesztik
-
bambano
titán
kicsit komolyra fordítva a szót: nem tesztelte le rendesen a memóriát, most jobb, hogy beégett a felvétel alatt? ráadásul egy csomó embernek nincs raktárkészlete, pláne nem ecc udimmből, jól megakasztja a melóját egy ilyen.
a katonasághoz: nem hiszem, hogy bármi pozitívat tanultam ott, tehát semmi párás szem nincs a katonai nosztalgiám felé. viszont az, hogy generációk nőnek fel úgy, hogy gyerekkorukban soha nem korlátozták őket semmiben, az teljes tévút.jól látható a mostani közállapotokon. a katonaság akkor sem tudta átvenni a családban történő alapvető nevelés funkcióját.
-
-
BiP
nagyúr
Ja, csak hogy azt a 64GB RAM-ot sokáig ellenőrzi a gép.
A minimum 3 hétbe (azalatt felesleges is belekezdeni) azért még így is bele kell, hogy férjen néhány ciklus
BTW a NAS nem feltétlen filmnézős.
Persze. Csak nálam főleg az, (bár inkább csak tárolós, mert idő nincs filmet nézni), meg gondolom otthoni környezetben főleg, aztán nem láttam ki a buborékból. -
-
sh4d0w
félisten
válasz
fatpingvin #33963 üzenetére
Van a sudo-nak is értelme: pl. sudoers-be belerakom, hogy a helpdesknek legyen joga újraindítani a webszervert, amin a dahsboardok futnak, így ooo-ra nem kell oncall díjat fizetnem, ha ledöglik.
-
n4n3x
csendes tag
válasz
E.Kaufmann #33944 üzenetére
az ax-es wifi eszközeik egész jók lettek, bár ahogy te is írod, a tápjuk az nem az igazi, de jellemzően ha dugsz rá egy random Dell/Lenovo kerek lukú tápot, meg megy alá szünetmentes, akkor a következő routeros frissítésig azt se anomáliázik olyat hogy újraindítást igényeljen..
Még a 6-os routeros-en volt olyan furcsaság hogy ha az uptime meghaladta a 800+vmennyi napot, akkor a port last connect lost dátumokat kitöltötte hülyeséggel, az uptime counter meg elindult visszafele
Más hibát nem okozott, a 7-es routeros-be ezt javították. -
n4n3x
csendes tag
válasz
bambano #33940 üzenetére
akkor én a debianos/windowsos vegyes szerver+kliens környezettel valami ritka hibrid idiótának születhettem, bár a windows serveren a csempés útvesztőbe aránylag semmit nem találok meg 2 kattintásból (bár van hogy 50 kattintásból se) ezért ott az adott általam használt MSC/CPL meghívási parancsokat szoktam a futtatásba beírni. - a debianos szervereken meg GUI sincs..
Viszont az a tapasztalat hogy a szerencsétlen Windows servereket (2013-2016-2019-2021) ilyen 100-120 nap után szinte kötelező újraindítani, mert nemes egyszerűséggel pl. a távasztal szolgáltatás ennyi idő után lerohad alatta, és hiába indítom újra csak a szervízt, soha többet nem éled meg, csak ha rendes reboot megy rajta..
A debianos szerverek közül az intranetes ami kívülről még VPN-el se érhető el szerintem ilyen 1000 nap körül van az uptime-ja.. - ezt Windowsos szerverrel nem nagyon tudod megjátszani.
Kliensekből Linux Mint-ek vannak (autoupdate-el..), azoknál a Remmina aránylag mindig kapcsolódik az összes windows-os távasztalhoz, viszi a nyomtatókat, működik. - A Windowsos kliensek (Win 10 22H2/Win 11 22H2/23H1-ek vegyesbe az ESET vírusírtó konzol szerint [az is debianon megy]) ötletszerűen lecsatlakoznak protokoll hibával, és van hogy a kliensen is az újraindítás szokott segíteni.. -
-
koby11h
őstag
Egy nagy francot, az max. olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene is".
Mondhatják, hogy "emberséget" tanulnának a mai fiatalok, de nem, akkor sem ment. "Fegyelmet", de ahhoz elég kellene lennie a családnak. Ha én úgy szóltam volna vissza apámnak, ahogy néhány kopasz a tiszteknek első pár napban, akkor monoklival vonultam volna be. Az a néhány kopasz sem tiszteletet tanult, hanem "gyűlöletet".
Nem kell az a katonaság, nem volt jó semmire. Embert a család is tud nevelni, csak ahhoz szülő kell.
A hivatásos az más, ha valaki az akar lenni és tanul hozzá, ezt választja hivatásnak, akkor az ok, le a kalappal. De a sorkatonaság, hagyjuk. -
F.E.K..
senior tag
válasz
KROK640 #33919 üzenetére
"
A hozzáértésem irreveláns, mindaddig meg főleg, amíg olyan emberek is véleményt nyilvánítanak a témában akik sosem használtak Windowst.
Itt leginkább a hozzáállással van a bajom, hogy úton útfélen hangoztani kell, hogy a Windows szar, és játszani a felsőbb rendűt mert ő nem azt használ.
Ez igazából nem a Linux hibája hanem a usereié.
"Mindegyik rendszert arra kell használni, amire optimálisabb. Ne a feladatot görbítsük a rendelkezésre álló eszközhöz, hanem fordítva ha jót akarunk...
Persze ehhez minél több technológiát kell ismerni, legalább olyan szinten, hogy tudd nagyjából mire képes (és ha kell, utána tudj nézni pontosan).
Mielőtt kérdeznéd, merem állítani hogy láttam/használtam már dos-okat, windows-okat, linuxokat is pár évet, kliens és szerver szinten is.
Nekem otton például az asztali gépen az egyik ssd-n windows 10 van (feleségem azt használja, illetve játszani azon szoktam inkább), a másikon meg debian van, mert valamin dolgozni is kell.. a gyerek gépén pedig csak windows van. (a notebook-ok vegyesen)
Az otthoni routerem pedig egy épített megoldás, pfsense-el --> bsd.
(munkaköri leírásom szerint: Linux DevOps engineer --> aki duplán szív, az ügyfél és a fejlesztők oldaláról is
)
Szerintem vagyunk itt páran, akiről el lehet hinni azért, hogy tudják mit beszélnek amikor egy linux-win hitvita indul el. Leginkább onnan ismerheted fel, hogy nem mászik bele a dologba
Olyan, mit az iphone-android hitvita. Igazából nics igaza egyik oldalnak sem. -
koby11h
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #33967 üzenetére
Lehet benne fa, nálunk is volt fa (egy fogatlan partfis fája/feje) a felmosórongyban, csak nem volt nyele. De úgy is könnyebb volt.
Én mondjuk kb. háromszor mostam fel a fél év alatt, legtöbbször ügyeletes vagy írnok voltam valahol. De nem igazán hiányzott
Igazán a tüzérek tudtak felmosni nálunk. Tárcsás mosógép a körlet közepére, bele sok víz, 3 kg ultra és hadd szóljon. Amikor elérte a hab a 20-25 cm magasságot a teljes körletben, akkor jöhetett a felmosás. Kis tüzér gyerek kezében 1-1 fóka (fával) fekvőtámaszba le, és a két lábát fogta két másik tüzér és úgy tolták a srácot. Oda-vissza, amíg bírta magát tartani... ha pofára esett a habban, akkor csere. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
E.Kaufmann #33969 üzenetére
Engem se, csak ismerem a nomenklatúrát.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Na ilyen tudásmorzsák is megerősítenek abban, jó hogy nem sorozatok már be.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Jó, de azt már ki kellett érdemelni kérem!
(mondjuk én csak hallomásból tudom... ezt a részét "passzoltam"...
.. aláírás: tartalékos szkv, ex hadműveleti rajzoló)
-
válasz
koby11h #33965 üzenetére
De az mindegy, oldd meg
Nekünk is gyakori, hogy jönnek egy problemmel, elküldöm a megfelelő supporthoz. Az vagy foglalmatlan, vagy lesz*ja, vagy csak a user sötét
1-2 héttel később másik kollegánál csörögnek, hogy oldja már meg - és ő is eljut oda, hogy hát ez tényleg nem a miénk...
-
koby11h
őstag
Onnan tudja, hogy van időm, hogy beállt az ERP-jük, mindenki rohangászott mint a mérgezett egér, én meg itt ültem tök nyugiban és a leírásokat finomítottam.
Nem biztos, hogy tudtam volna segíteni, mert nem az én hatásköröm, de szerződés szerint még tilos is. Ők kérték így. -
fatpingvin
addikt
válasz
#94257664 #33962 üzenetére
igen, ebbe nem akartam belemenni
a sudo szerintem a linuxos világ ikonikus baklövése. nem véletlenül nem használom. ha root jogosultsággal kell valaminek mennie, azt root loginból fogom futtatni. szerintem még a doas is túlbonyolítása a dolgoknak, bár a sudonál lényegesen kulturáltabb.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #33961 üzenetére
Atmentettek a baromsagot magukhoz is mondjuk a doas helyett..
-
fatpingvin
addikt
amúgy ennek kapcsán szeretném kihangsúlyozni azok számára akiknek nem volt nyilvánvaló: a hírre való reakcióm értelemszerűen csak komolytalan poénkodás volt. viccet félre, teljesen hidegen hagy mi történik windoson, nem élek ilyenekkel, nem az én problémám. mindazonáltal továbbra is úgy gondolom hogy van némi diszkrét bája ennek hogy a microsoft közbeszerezte az amúgy mém szinten is ikonikusan linuxos sudo utilityt.
-
totron
addikt
Mostanában szembe jött több, 14"-os laptopra vonatkozó finom ajánlat, csábuljak-e el vagy tartsam szem előtt az eredeti, 15"-os elképzelést mi szerint valahogy ellenpontozni kell az elcseszett képarányt...?
-
válasz
koby11h #33957 üzenetére
Amikor a saját szerződésüket nem tudják.
Honnan tudja, hogy van időd?Amikor jönnek puffogni, hogy megint besz*t a ****** és csináljunk már valamit...
...és válaszolok, hogy akkor nézd meg, ugyanebben a levelezésben az előző levelet,amire 1 hónapja várjuk a választ, mert kéne az infó...
És ez csak a 7fő reggel.@Lenry : Jegesmedvével
-
koby11h
őstag
Mi sem, de valószínűleg az a gond, hogy nem ingyen van...
Egyszer elhangzott olyan is, hogy van időm, értek hozzá, miért ne csinálnám!?! Mondtam, hogy fel is tudok mosni az irodákban, időm is van, de az sem a szerződés része.
Pedig voltam katona, saját fogkefémmel, kézzel-ronggyal, fókával is ki vagy képezve! -
válasz
koby11h #33955 üzenetére
Itt ugye mi a gyáron belüli support vagyunk, ugyanannál a cégnél.
Mi is mondhatunk nemet ilyenre (szoktunk is), csak jó fejek vagyunk."nem szól rá a szerződése, akkor meg baj ha kiszámláznánk a töredékét esetei javításként."
Tehát nem az a baj, hogy drága, hanem bármennyi pénz drága.
Akkor meg minek szerződik?Kérje meg Pistikét ingyen. Ja, az olyan is lesz...
Nem értem a logikát. -
koby11h
őstag
Ezt én sem értem, hogy ha kijön a beszállító, akinek a vasa megdöglött az rohadt drága.
Ha én csinálom meg, akinek nem szól rá a szerződése, akkor meg baj ha kiszámláznánk a töredékét esetei javításként.
Akkor jöjjön ki a rohadt drága emberke és csinálja meg!!!
Nemrég volt hasonló esetem kettő is egymás után -
Ja, de azért szakembernek...
Mentsünk adatot olyan céges gépről, ami nem céges (mezei Windows, beszállító hozta, csak rohadt drága ha kijönnek újrarakni). RAID van, nem értik, nem indul.
Nézem, 3 meghajtó, 2x2TB tükör, 512GB SSD, amiről futna a gép... Jó esetben a 2TB tömbre mentették a mérési eredményeket, és nem a SSD-re...@koby11h :
Na a SCSI kábel az tényleg kikopott De úgy 15-20 éve. A MiniUSB az akkor volt a telefonokon, amikor ezek 10-12 évesek voltak.
Meg ez azért szakma, biztos hogy kellett volna találkozniuk vele. -
koby11h
őstag
Tőlem valamelyik kontrollerhez tölteni vittek jó párat, még nem halt ki teljesen...
hcl: Fiatalabb kollégák az scsi kábeleket sem ismerik meg. Én meg egy stabil motort nem biztos hogy elsőre jól raknék rá egy mángorlógépre. Nincs ezzel semmi gond. Halad az idő... ha még sosem kellett, akkor ez van.
-
Diákok+fiatalabb kollega rácsodálkoztak a miniUSB kábelre. Szakvégzettséggel.
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #33949 üzenetére
10percig gondolkodtam, hogy igazából mi is lehet az az örök tanulság egy fél órás videóban, ami miatt érdemes volt postolni.
(nekem is az volt az első gondolat, hogy minek szivatja magát ARM64-gyel meg valami spéci linuxszal)
Aztán leesett, hogy hát ezt bambano linkelte, és pont egy memóriafail résznél.Azon is agyaltam, hogy egy ARM NAShoz minek egy ekkora batárnagy ház és miért zúg ennyire. Aztán ahogy belepörgettem, kiderült, hogy van benne egy tonna vinyó (asszem 6db), meg egy rakat SSD (5db). És amikor berakta a szekrénybe, akkor esett le, hogy ez nem a családnak készült filmnézős tárolónak
-
Tim82
félisten
válasz
KROK640 #33929 üzenetére
KROK640 addikt
akkor segíthetne, hogy ezeket pontosan hogyan is értsem, hogy ne nézzem be (ugyanis ezekre reagáltam):
De ha én csak olyat merek írni, hogy a Linux azoknak való akik szeretik 10 parancsban elintézni azt amit Windows alatt 2 kattintás alatt is lehet, akkor rögtön öten jönnek hogy mégis hogy képzelem én ezt?
+
Pedig részemről a Linux már ott esélytelen napi vagy kizárólagos oprendszernek, hogy még normális mai játékokat sem képes futtatni.
A lőtéri kutyával együtt engem sem érdekel, hogy fatpingvin gonoszkodik egy olyan OS kapcsán, amit bevallottan nem használ, vagy hogy KROK640 addikt
számára a Windows sokkal megfelelőbb. Nem is arra reagálok a másik négy hipotetikusan mindig ugró emberkével együtt, hanem arra, amikor tényszerűen cáfolható bullshittel próbálja valaki alátámasztani azt, hogy melyik OS "alávalóbb" a másiknál és pontosan lekövethető akár ebből a topikból is, hogy mire "alapoz". (Volt már olyan is, hogy a Windowsszal kapcsolatos hasonló bullshitre "ugrottam".) Mondjuk amikor évek óta ismétlődő mintában tolja ugyanazt a bs-t a t. fórumozó, anélkül, hogy jottányit is követné a témát érdemben, vagy akár csak feltenne végre egy abszolút user-friendly telepítővel és GUI-val rendelkező Linuxot...
Tőlem amúgy pont nem fog KROK640 addikt
olyan megnyilvánulást találni a fórumon, ami a Linux Windowsszal szembeni felsőbbrendűségét hirdeti. (Olyat már írtam, hogy egyéni szocproblémák* miatt kicsit jobban szeretem otthonra használni a Linuxot, mint a Windowst, de ennél többet nem, bevallottan "érdeklődő felhasználó" vagyok, most is szenvedek (
bénázok) 1-2 Linuxos problémával (OpenWRT topikban pl.).)
A steamdeck pedig valami kézi konzol, ezek számomra kb láthatatlan dolgok
Akkor nyilván opr pár héttel ezelőtti neki szóló ajánlását sem látta KROK640 addikt
, így egy minimális Google keresésre, esetleg az angol nyelvű Wikipedia szócikkre sem volt effort, a PH!-s saját Steam Deck topikról nem is beszélve. (Szerk.: tettem linkeket.)
* A szocproblémákat kifejthetem, de nem hiszem, hogy volna rá igény, nem nagyon volna belőle OS flame.
-
válasz
E.Kaufmann #33944 üzenetére
Wow, ez jó
Főleg a hosszú távú support.
A táp nem para, cserélem/javítom. Openwrt-vel viszont ugyanott vagyok, mint egy SOHO routerrel, max. tartósabb a Tik. -
E.Kaufmann
veterán
Véges ugyan a Mikrotyúk szupport, de van olyan eszközöm, aminek 3.valahanyas a RouterOS szerint a gyári rendszere és most a legutolsó 7-es van rajta. Előbb döglik meg a hw, de legalábbis a tápja
De olyan cuccra is jön 7-es, amit a memória mérete miatt az újabb OpenWRT-k nem támogatnak, de egyébként nagyon sok Mikrotik eszközre feltehető OpenWRT.
Wifi-vel viszont lemaradtak. -
válasz
KROK640 #33929 üzenetére
"Persze ehhez lassan kezdek hozzászokni, hogy jó magyar szokás szerint aki másképp gondolkodik az egészen biztosan hülye"
Tehát mint tudjuk, a kriptopénz hülyeség, a brand gép és a laptop meg az ördög műveMost az egy dolog, hogy a kriptóval mennyien keresték hülyére magukat azok mellett, akik beszívták (mint ahogyan sokan egyéb pénzkeresési módokat is beszívtak), meg hogy "lecsengett" - a divat csengett le, a kriptopiac működik...
@HoaryFox : A dupla NAT mögötti működés nem OS függő... Mindenképpen ilyen jellegű remote desktop kell? Merthogy egy sima RDP (Gnome-éknál most az van) beküldése a hálóra is menne gondolom.
@aljasvip : "annyit hallottam erről az Alu sapkás cuccról, hogy a modern Android-ba mélyebben bele vannak a Gugli folyamatok "
LOL, egy nyílt forrású OS-be...@bambano : Miért néz ki úgy az egész cucc, mint ami renderelt?
@opr : Én most állok át mindenen Debian/Gnome3-ra
Nem inkább az Ubuntu Nyomityra gondolsz? Bár a stock Gnome3-ra is rakás kiegészítő kell, amíg asztali környezet formája lesz
De az tuti hogy egy KDE-s Ubuntunál hűvösebb most a proci, meg gyorsabb is az egész. Mondjuk amikor az itt fetrengő minigépre kellett valami, akkor nem vált be, mert ez is használ 3D effekteket...
-
bambano
titán
válasz
#94257664 #33932 üzenetére
"A tobbseg igenis hasznalt/hasznal Windowst": nekem pl. sosem volt a gépemen windows üzemszerűen. volt a notebookomon, amíg ideért a csomag, kinyitottam, debian install cd be, slussz.
De szerintem komoly hiba összekeverni azt, hogy valaki nem használ napi szinten windowst azzal, hogy nem is tud róla. Én pl. nem használok napi szinten windowst. De tudok róla (legutóbbi eset), hogy például az o365 már nem akar smtp-vel működni, nem lehet bekonfigurálni rá (legalábbis az L1 support szerint). és akkor rákeresek a guglival, hogy ne álljon az ügyfél előtt a figura magában, és kiderül, hogy a program beállító menüjével nem lehet beállítani az smtp-t, de a gépház meg kontroll panel, meg a bánat tudja még mifene mélyén másképp van a menü, ha ott fejreáll az smtp check, akkor ott van bypass gomb és mégis be lehet állítani.
és ez csak egy a sok közül.
thunderbirdnél meg egy rubrika, oszt jónapot.
de a windowsban mindent is meg lehet csinálni két klikkel. oh wait....amelyik oprendszert nem tudom 100%-osan beállítani, az ótvar. igen, a debian is egyre ótvarabb.
-
bambano
titán
válasz
KROK640 #33909 üzenetére
"amit Windows alatt 2 kattintás alatt is lehet,": windowsban még a kikapcsolás sincs meg két kattintásból...
"olyan emberek írják ezt akik saját bevallásuk szerint még életükben nem használtak Windowst ...": tojást se tojtam még...egyébként egy rakás fejlesztőnél az az alapelv, hogy az van a desktopjukon, ami a production rendszeren. vagyis linux. a szervervilágban a windows vesztett. az ms is rákényszerült, hogy támogassa a linuxot. Az azúr is jobbára linuxos.
"mi a francnak copyzik a Windows": ezt én is szoktam emlegetni, nagyjából minden, amit a 8-ban rühelltek a júzerek, azt a 3-as gnome-ból lopta az ms. mondjuk minden mást is lopott az ms, miért pont ezt ne lopta volna...
-
bambano
titán
örök tanulság: [link]
-
törölt tag
válasz
Aljasvip #33935 üzenetére
Nem, az nem normális hogy egy adag tenyszeru baromsagot elkezdesz tolni aztan csodalkozol hogy visszanyal a fagyi, ha bármelyik topikba a forumon flame-kelto hulyeseget irnek akkor ugyanugy nem lenne benne koszonet mint most. Az egyeni szoc problema hogy ott latsz ironikus mintat/mentalis gimnasztikat ahol nincs. Szerintem a mentalis gimnasztika az, amikor leirsz egy adag baromsagot egy temarol aztan valtasz egy masik sor baromsagra cryptorol meg egyebekrol amiknek az egvilagon meg helyzetileg sincs meg a hasonlosaguk/relevanciajuk az adott temahoz.
-
válasz
#94257664 #33913 üzenetére
Az az irónia megvan, hogy pont úgy reagáltál ahogy krok640 leírta a híveket?
Az, hogy a fórumtárs tájékozatlan, egy jó beszélgetés indító lehetne, erre tessék... Némi mentális gimnasztikával sikerült a sértett szerepébe mozogni aztán jól bedurcizni a semmin.
Pont nemrég volt a vicces képesbe ez az eset: #30124hcl #33925
A Gapps mentes Android megvan, nem ma kezdtem a főzött ROM-ozást, anno a ZTE Blade-en kéthetente cserélgettem.
(Azóta le is álltam vele, a Oneplus-os stock közeli OS nekem tökéletesen bevált.)Én annyit hallottam erről az Alu sapkás cuccról, hogy a modern Android-ba mélyebben bele vannak a Gugli folyamatok (ez tuti, én is szívtam vele), és van ez a szuper h.rélt ROM amiből annyira ki van szedve minden hogy a Gapps telepítése után se fog menni rajta minden, pl. Android Auto se, gondolom valami háttérfolyamat és hitelesítés miatt.
Van most erre valami hack, amivel megy az OpenStreetMap-pel az AA...Majd megkérdezem mi ez pontosan és beírom ide, hátha nektek is érdekes.
-
totron
addikt
válasz
KROK640 #33929 üzenetére
Nem baj, hogy nem lett belőle Ferrari-túlburjánzás, csak elértéktelenítette volna a tűzpiros vagy éppen citromsárga státuszos szimbólumt az eset és profilképeiket is le kellett volna cserélniük a végül kifelé, a világ felé látványosan erőltetett boldogságot sugárzó pofájukra, az meg milyen már. Mennyivel jobban járt mindenki, hogy megmaradhatott mindennapi, küzdelmes önsorsontásában.
Nem könnyű a linux kommunikációja, én azt figyeltem meg. Amikor igazi boomja volt, sokan tiniként, fiatalfelnőttként kezdték, azon a szinten pedig nem kiforrott érvek tevődtek a kirakatba, hanem többek között az általad említett is. Mindig elszomorított, amikor ilyen alakulást láttam, nem 1, nem 2 érdeklődő kedvét vette el a bárdolatlan mentalitás. A technológiai közeg is megélte a maga vadnyugatát a maga áldozataival. Ha pedig racionális érvek tévedtek be ebbe a közegbe, hát hajlamos volt farkasfalka-üzemmódba kapcsolni a történet.
Ne vedd ezt ennyire magadra, egyrészt mert már letűnt, másrészt meg amolyan szűrő is, még ha nem is a legszerencsésebb: ha technikai kérdésed van, akkor ki van töltve mással közted, mint kocalinuxos és a mélykonzolos arcok közti űr, könnyebben átlendül a dolog egy szerencsésebb folytatásba. Addigra persze már a tüskék ott vannak, értem én. Bár egy részük tényleg a cincálás kedvéért mélyítette el az ilyen gerjesztett kommunikációkat, más szereplők őszinte felháborodással védték-védik a mundér becsületét, lelkükben ugyanazzal a drive-val mint amivel te támasztod alá a saját igazad. Az más kérdés, hogy az őszinték is legtöbbször előszeretettel tudtak és akartak örvendő csendestársai lenni a szándékos kötözködőknek.
Mert hibás jellem bármelyik területen előfordul, a jól ismert, fos csoportdinamikával szorosan karöltve - nem pártolom, csupán tény. Alapvető hibát sokan ott vétenek, hogy mikor lelküknek-személyiségüknek-érdeklődésüknek kedves hobbit találnak meg, mindezzel bizony nem számolnak. Könnyen bent vagy a csőben, a folytatásra meg már ott a tova illant kedv, ami kezdetben még nagyon is megvolt, és amely állapottal nehéz mit kezdeni.
Ha egyik oldalon is szándékosan fals érvelési hiba szerepel fel kell ismerni és átugrani rajta, a másik komplett fejlődéstörténetét egy hobbitéma keretében nem fogod tudni megváltoztatni, főleg nem távolról. Ha ugyanez a téma szakmai vetületű, mégjobban ildomos ügyelni erre.
Mára talán az van, hogy az onlinen nyilatkozók között maradtak az őszinték, de akik könnyen összekeverhetők a hajdani vadnyugati hősökkel. Bár ez lehet, hogy egy túl idealista kép.A fentiek segítik a nem egyszer eredendően hibás érvek mégszerencsétlenebb ütköztetését; mást jelent egyiknek a konzolba pötyögés és mást a másiknak. Van egy átadhatatlan része; amit nem is érdemes egymás mellé tenni, sosem fogja a mozdony füstje által meg nem csapott egyed tökéletesen megérteni a megcsapottat. Ettől persze még vigyázzunk egymásra.
Alapvetően elmúlt az a keresztmetszet ami a téma mély tárgyalására ösztönözne fiatalokat, technológiás polgárokat. -
törölt tag
válasz
KROK640 #33929 üzenetére
Na jo, tovabb egeted magad a hulyeseggel:
A tobbseg igenis hasznalt/hasznal Windowst, ugyanis az alap standard operacios rendszer, meg akit unixoskent szult a vilagra az anyja sem kerulheti el, borzaszto ritka eset az hogy valaki nem volt Windows kozeleben, igy azt marha eros allitani am hogy nincsa alapja barkinek is szidni. (A Windows userek jelentős része szerint is a Windows szar, alapvetően rendszerszinten és gyakorlati működésben is, az egyetlen húzóereje hogy egy elterjedt ökoszisztéma amit pl. vállalati szinten vagy régi Windows-specifikus szoftverek esetén borzasztó nehéz megkerülni, iszonyat ciki hogy pl. a Wine sok esetben jobban futtatja a Windowsra írt szoftvereket mint a Windows, vagy az ultragáz update mechanizmusa. Ezzel szemben egy néha kissé lábbalhajtós ingyenes változata egy 50 éves nagygépes oprendszernek minden téren és metrikában jobban áll mint a világ legnagyobb tech cégének a terméke, na ez a ciki! )
Azok alapjan amiket leirtal a Linuxrol, alapvetoen nem erted a mukodeset es egy installon kivul semmi tapasztalatod nincs vele, a tipikus egybites user mentalitását vetted fel aki ha meglát egy terminált egy modern rendszeren, összecsinálja a gatyáját.
"célszerű lett volna azt írnod, hogy ha parancssoros a Linuxom akkor olyan mintha a DOS-t akarnám a Win 11-el versenyeztetni, de ezt a ziccert kihagytad."
Nem hagytam ki semmit, attól még hogy a DOS és a Linux is tud parancssoros shellt, az ég világon semmi közük egymáshoz, nem mellesleg a több ezer szerveren amin ugye Linux fut, nem fontos/kifejezetten értelmetlen hogy desktop legyen mert egyszerűen semmi értelme.
A cryptonak semmi köze ehhez, és nagyon szívesen segít itt a fórumon kb. bárki Linuxot tanulni neked ha egy kis alázattal közelítesz a témához és nem messzemenő következetéseket/baromságokat tolsz le látszólag 0 információval és néhány anekdotával.
A brutális az egészben az, hogy a Linuxot szvsz szerintem már rég meg kellett volna haladni, de az számít a fejlett alternatívának... -
HoaryFox
őstag
válasz
Aljasvip #33921 üzenetére
Én is nagyon szívesen dobbantanék a Picipuha Ablakok rendszerről, egyszer így brahiból feldobtam egy Ubuntu-t az otthoni gépre, egészen jól meg tudtam oldani sokmindent, aztán jött a baj: nem találtam olyan remote desktop progit, amit dupla NAT mögül is el tudok érni.
Úgyhogy szomorúan visszatettem a Win mentést, és azóta is keresem a lehetőséget, hogy végre leléphessek.
Próbáltam AnyDesk-et, nem akart összejönni, nem is fejlesztik aktívan asszem
Teamviewer: :hányós szmájli:
Parsec: csak kliens van csak rá, elvileg volt valami ígéret, hogy lesz host is, de mondanak semmit biztosat. Amúgy ezt használom aktívan Windows-on. -
KROK640
nagyúr
válasz
#94257664 #33923 üzenetére
Sajnos a lényeg kerülte el a figyelmedet, pedig külön leírtam neked : Alapvetően most nem is maga a Linux amivel problémám hanem a tisztelt user kör viselkedése. Ez a fizikai rosszullétet okoz nekik ha nem jegyezhetik meg, hogy a Windows szar, noha fele még sosem használta állítólag. Tehát olyasmit szidnak amit nem vagy alig ismernek.
Na ha én ezt fordítva csinálom, és valamennyi Linuxos tapasztalattal a hátam mögött megjegyzem h nehézkesnek találom a rendszert akkor rögtön hülye vagyok*.
Na, ez a valós problémám, semmiféle Linux szidalmazásba nem akartam belemenni, mert nem egy rossz rendszer (jujj ide kellett volna írnom h úgy szar ahogy van XD de NEM ÍGY GONDOLOM) , ugyanakkor el nem tudom képzelni, hogy egy átlag otthoni usernek miért lenne jobb mint a Windows.Tim82 nagyúr is benézte sajnos, a kommentjéből fakadóan látom, de azt el kell ismernem, hogy a Linuxos ismerőseim valóban nem egy széles csoport, és igen, parancssoros Linuxom van, de nem egyszer láttam grafikust is igen. Célszerű lett volna azt írnod, hogy ha parancssoros a Linuxom akkor olyan mintha a DOS-t akarnám a Win 11-el versenyeztetni, de ezt a ziccert kihagytad.
A steamdeck pedig valami kézi konzol, ezek számomra kb láthatatlan dolgok. Tudom, maradi vagyok, de játszani, dolgozni, filmezni, youtubeozni, fórumozni ott az asztali PC mindre egyben. Telefonálni, fényképezni, navigálni, esetleg facebookozni, vagy weboldalakat olvasni, e-bookot olvasni, zenét hallgatni nem otthon, meg a telefon.* Persze ehhez lassan kezdek hozzászokni, hogy jó magyar szokás szerint aki másképp gondolkodik az egészen biztosan hülye és gonosz, megtapasztaltam már párszor, a leghíresebb talán az volt, amikor 2020 őszén elkezdtem írogatni, hogy az NFT meg a Cripto lehúzás, és pénzmosásra jó, valamint hogy ez a bányászati dolog sem okés, több szempontból sem. Voltam hülye, meg volt savanyú a szőlő, meg nem igaz, hogy nem látom, hogy ez a jövő, aztán az ismerősi körömben is akadtak páran akik a Wall street farkasainak képzelték magukat, aztán mikor lecsengett a buli, akkor hangos felsírások jöttek, meg mélyen ár alatt eladott VGA-k.
Közös volt mind a fórumos mind a valós életbeli ismerőseimre, hogy amikor elkezdtem kínos kérdéseket feltenni, akkor érdemi válaszok helyek "te ezt nem érted / hülye vagy " stb. válaszokat kaptam, normális érthető magyarázatok helyett, nehogy már végiggondolva végülis ő jöjjön ki hülyének. Azóta is sokan lapítanak, pedig jó lett volna a Magyarországon egy főre jutó Ferrarik számának jelentős megugrásának krónikájáról hallani. -
válasz
E.Kaufmann #33927 üzenetére
" pl az már kevésbé zavar, hogy pl nem lehet belelátni a forráskódba."
Ott nem az a lényeg, hogy te nézegesd, nézegetik az elegen. A lényeg, hogy nincs benne disznóság, mert az hamar kiderül. Ráadásul ha van valami bug, az is elég hamar javulhat."OpenWrt-t is használok, de nem a nyíltsága miatt, hanem, mert siralmas a gyártók supportja,"
Gondolkodtam Mikrotyúkon, de az licences, véges a support. OpenWrt meg addig szokott lenni valamire, amíg meg lehet oldani, hogy azon a hardveren elinduljon... utána meg DD-Wrt."olyat választok. aminek nem kell felhő, hanem megy helyi hálón"
Csak ilyet nekem is.
@Aljasvip : "nem mondok azzal, hogy erre is van valami csoda rendszer ami buff-ot ad majd az Alu sapkára."
Gondolom valamelyik *wrt származék lesz, amivel nem lő mellé. Nekem mindenen ilyen van, apóséknál, anyámnál is. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Szektásan nem kell hozzáállni, amúgy pl IoT esetén nálam, ha van választásom (légkondinál nem volt), olyat választok. aminek nem kell felhő, hanem megy helyi hálón saját szerverrel, de pl az már kevésbé zavar, hogy pl nem lehet belelátni a forráskódba. Még ha érteném is, van jobb időtöltésem, de még az álatalam ismetebb nyelveken is azért más logikáját megérteni nem triviális. Tudom, hogy szerencsére Linux kernel esetében Linus bá szorosan fogja a gyeplőt, most is balhézott valakivel, mert túl akart valamit az illető bonyolítani.
OpenWrt-t is használok, de nem a nyíltsága miatt, hanem, mert siralmas a gyártók supportja, nekem meg kell pár olcsó AP féleség.
Összességében nekem az a fontos, hogy legyen hosszú support és internet nélkül is működőképes maradjon. -
törölt tag
válasz
totron #33924 üzenetére
Én a részemről magasról letojom kb. hogy mi fut a gépemen amíg nem áll nagyon durván az utamban, ilyen idáig nagyon bleeding edge rolling Limux-al és néha Windows-al történt meg. Viszont néha már eléri az ingerküszöböm amikor 1-1 kolléga iszonyat blőd baromságokat osztogat mint szentírás - tudniillik a kb. 5000 játékos könyvtáramból 3 játék nem megy Linux alatt és rendszeropciók kedvéért nagyon eitkán nyúlok terminálhoz, de amikor eswtleg kellett ilyet, hatékonyabb volt egy parancs bedobása mint szambázás menükön keresztül. Nekem ez igy ferdítésnek/hazudozásnak/FUD-nak tűnik így.
-
válasz
" Google appoktól herélt Android rendszer volt,"
Nem ügy, rengeteg 3rd party ROM-on nincs GApps (inkáb az a nehéz, hogy felvarázsold). Lineage is Google mentes alapból, AOSP is.
Én sem vagyok oda az újkori Google dolgokért, de használom a szolgáltatásaik egy részét - amellett, hogy az adatgyűjtést nehezítem. Mert azért azt nekem eddig az Aptoide sem nagyon akarta, hogy alapból frissüljenek az appok, stb. (A Nexus 7 2012-n AOSP ROM van, amit mai napig patchel egy német csóka, de GApps már nem megy fel)
"Lehet rossz fórumon írom ezt, de én mezei user-ként csak használni akarom a gépeket. Működjenek jól. Fizetni se lennék rest érte.
"
A legtöbb mainstream disztró pont ezt tudja, csak össze kell rakni az igényeid szerint (ez tér el, hogy mennyi macera, pl. Ubuntu kevesebb).
Én most inkább az Ubuntu elterebélyesedése miatt állok át Debianra amin lehet (meg ami nem Alpine), meg KDE helyett Gnome-ra, mert jópár fokkal hűvösebb a proci pl., meg gyorsabb, és kevesebb a bug. Illetve hogy a Debian Testing-el el lehet felejteni a verziózást -
-
Tim82
félisten
válasz
KROK640 #33919 üzenetére
Nem irreleváns, mert a megállapításaid gyakorlatilag olyan "tapasztalatokból" fakadnak, mint a haverod részéről a gépedre szívatásból feltett parancssoros Linux-telepítés (gondolom, még ennyi év után is az van a gépeden), valamint annak megfigyelése, hogy a te szűk merítésedben megtalálható "Linux-fan" haverjaid is azért használnak Windowst.
A játékokkal sem vagy képben, nem tudom, hány évvel ezelőtt igaz információkat gondolsz jelenleg is aktuálisnak, de ha igazad lenne, akkor pl. az opr által amúgy ebben a topikban neked ajánlott Steam Deck nem lenne életképes (és sikeres) termék.
-
A proton nagyon jól működik. Egy haver feladta a bugos Windows világot és továbbra is együtt coopozunk a modern és régebbi címekkel is gond nélkül.
(kivéve amikor Linux oldalon le van maradva egy patch-el a játék és ezért nem tudunk egymáshoz csatlakozni, pl Borderlands első része).
VR szemcsi és minden más is működésre bírható ha az ember nem lusta utána járni a dolgoknak, mert sokszor nem plug&play a dolog.Az más téma, de a teljes történethez tartozik, hogy a nagy Windows elszakadás után elindult a "mindentől el kell szakadni" szektába, úgyhogy egyre nehezebb vele ezekről beszélgetni.
Van valami önigazoló discord szekta erre (is). A kezdés a Linux után a Google appoktól herélt Android rendszer volt, nyilván valami "becsszó mi nem adjuk el az adataidat" rendszerrel.
Most épp saját router van neki tervben - ami amúgy nem lenne hülyeség -, és nagy meglepetést nem mondok azzal, hogy erre is van valami csoda rendszer ami buff-ot ad majd az Alu sapkára.hcl #33920
Lehet rossz fórumon írom ezt, de én mezei user-ként csak használni akarom a gépeket. Működjenek jól. Fizetni se lennék rest érte.
Otthoni használatra már épp örülni kezdtem tavaly, hogy végre kikupálták a Win10-et, de a MS aktívan dolgozik rajta hogy ne kerülhessük el az új sz.rját, a múltkor is lemászott magától, úgyhogy group policy-ből lett tiltva.
A céges gépen lehetne felőlem Linux is ha ugyanúgy megy rajta minden - CAD tervezés a szűk keresztmetszet, a dokumentációs munka flottul menne már most is. -
válasz
E.Kaufmann #33917 üzenetére
Ugyanez megy sokszor Windowson is, Nvidia+AMD driverekkel mindig vannak bajok
@KROK640 :
"Na igen, úgy látom, hogy jó sok ügyködéssel Steames játékok megoldhatóak,"
Na az mostanra pöcc-röff. Mondom, a cikk 2021, amikor azért már jól működött.
Meg ha a Winnel van bajod, akkor megoldod, ha tényleg eleged van."Lehet, hogy fejlesztői szempontból a Windows visszafelé kompatibilitása komoly probléma, de felhasználói szempontból" is. Mármint annak problémái.
"2GB RAM a fluid futáshoz, jó ha két magos a proci, lés vagy 2500MHZ-es."
Ha 2 mag az a 2,5GHz, akkor a háttértár sebességét fogod érezni egy ilyenen. 2GB-al böngészni már necces, de egy értelmesen kezelhető asztali környezet+böngésző még elfér 4-ben (marad szabad is, és háttértár-sebesség limit lesz+procilimit, ha olyan). Mondjuk egy Core2 előtti cuccra erősen ajánlott valami Alpine szerűség, ami már tényleg elég macera, de meg lehet csinálni. (Tapasztalat.)
És böngészésen+Youtube-n kívül 2GB RAM-on elmegy egy rakás dolog, up to date OS-el. Mármint nem csak Alpine-on, hanem Debian származékokkal is."A hozzáértésem irreveláns, mindaddig meg főleg, amíg olyan emberek is véleményt nyilvánítanak a témában akik sosem használtak Windowst."
Na most itt inkább az van, hogy aki váltott Linuxra, az jobban ért Windowshoz, mint azok, akik Win only userek... -
KROK640
nagyúr
válasz
#94257664 #33913 üzenetére
A hozzáértésem irreveláns, mindaddig meg főleg, amíg olyan emberek is véleményt nyilvánítanak a témában akik sosem használtak Windowst.
Itt leginkább a hozzáállással van a bajom, hogy úton útfélen hangoztani kell, hogy a Windows szar, és játszani a felsőbb rendűt mert ő nem azt használ.
Ez igazából nem a Linux hibája hanem a usereié. -
KROK640
nagyúr
Na igen, úgy látom, hogy jó sok ügyködéssel Steames játékok megoldhatóak, bár a cikk kitér arra, hogy teljesítmény és stabilitási problémák lesz a jóval bonyolultabb indításért cserébe, de legalább arról hallgat, hozzávetőlegesen hány százalék. Gondolom gépenként és játékonként is eltér. De a lényeg a stabilitási és telljesítménybeli problémákon van, amellett, hogy messze nem mindennel működik.
Lehet, hogy fejlesztői szempontból a Windows visszafelé kompatibilitása komoly probléma, de felhasználói szempontból komoly erénye.#33914 hcl : Dede, bizony én voltam, róla ugyanis tudtam, hogyha egyszer elviszi a gépet akkor aligha taposok ki belőle többet pénzt. Plusz a gép eladás és ebből következő csere akkor nekem csak egy lehetőség volt, nem egy mindenképp végigvivendő dolog. Olyannyira, hogy csak amikor a pénz a zsebemben volt, akkor kezdtem el gondolkodni, hogy mit is fogok én helyette venni? (akkor jött a 4th gen I3)
-
KROK640
nagyúr
válasz
totron #33912 üzenetére
Vagy inkább ördögtől való, és felsőbb rendűségük sem lenne bizonyítható akkor.
Nem emlékszem pontosan milyen laptop, de valami XP korabeli. De itt sem mindegy melyik, mert még a sima XP egy Pentium 400-ason 128MB RAMmal is egész jó, addig az SP3-asnak már erősen ajánlott a 2GB RAM a fluid futáshoz, jó ha két magos a proci, lés vagy 2500MHZ-es.
Aztán, hogy azon hogy megy a Linux azt nem tudom.No igen, a bankok újabban mindent megtesznek, hogy hozzájuk menj. ígérnek fűt-fát, aztán év végén mikor számolsz, hogy mennyibe volt, akkor jön a meglepetés.
-
-
totron
addikt
(#33909) KROK640,
akik saját bevallásuk szerint még életükben nem használtak Windowst ...
Az kérlek kimondottan sikk!amin egy XP is döcögősen menne.
Azért ekkora előnye nincs a linuxnak, bár tényleg vannak könnyű disztrók, de a legenda combosabbra sikeredett itt is mint a valóság.pedig szakmáját nézve webfejlesztő.
Relatíve kevesen tudnak linux alatt fejleszteni natívan. Nem képességileg, hanem a többségi projektek egyszerűen más irányba mutatnak. Na meg ki is lehet nőni a unixok alá fejlesztés igényét is.mindenhol pingvines avatar
Valamelyik bank nyomult ilyennel, hogy a bankkártyáddal is fejezd ki a pingvinitásod például, megoldják neked, rég már, nem ma, de megmaradt. #jöjjhozzánk -
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #33904 üzenetére
Ezt nagyon "bírom", mikor a Linuxosok minden második postban beírják, hogy a Windows nem normális, szar stb.
De ha én csak olyat merek írni, hogy a Linux azoknak való akik szeretik 10 parancsban elintézni azt amit Windows alatt 2 kattintás alatt is lehet, akkor rögtön öten jönnek hogy mégis hogy képzelem én ezt? Különösen akkor finom ez, amikor olyan emberek írják ezt akik saját bevallásuk szerint még életükben nem használtak Windowst ...
Pedig részemről a Linux már ott esélytelen napi vagy kizárólagos oprendszernek, hogy még normális mai játékokat sem képes futtatni.
(igen, írom mindezt úgy, hogy dolgozni is szoktam a géppel, sőt... kapaszkodni van egy Linux is a gépemen már jó ideje, ugyanis ismerkedek vele. A véleményem ennek fényében is fentartom).Van egy haverom Zoli, ő is ilyen volt, mindig szidta a Windowst amikor csak lehetett, aztán mikor jött a Win 7 akkor kipróbálta szép lassan áttért rá, majd Win10, most épp Win 11-ezik és már esze ágában sem lenne visszatérni Linuxra, pedig szakmáját nézve webfejlesztő.
Vagy ott van Sanyi haverom, akiről épp tegnap derült ki, hogy évek óta Windowst használ fő rendszernek, és a Linuxot csak a régi laptopján használja, amin egy XP is döcögősen menne. Pedig ő is mindenhol pingvines avatar, meg még a telefonján is Linuxos háttér.A Sudoval kapcsolatban viszont egyetértünk.
Én sem értem mi a francnak copyzik a Windows mindenhonnan, a 11-nél látszik, hogy valami döntéshozó kipróbálta a Mac-et. -
KROK640
nagyúr
válasz
totron #33900 üzenetére
Apukát kellett volna Eriknek hívni, és nem mellesleg : addig a telefont ne add ki a kezedből még legalább a kezében nem látod a kívánt összeget.
Annak idején mikor az egyik gépemet eladtam, akkor meglérkezett a vevő (akit már ismertem korábbról) a megbeszélt összes kissebbik felével, hogy akkor ő ezt ideadja és viszi a gépet, a többit "majd rendezzük". Mivel már ismertem, tudtam, hogyha kiviszi a gépet egy fillért nem fogok többet látni, úgyhogy közöltem vele, hogy rendben a pénzt itthagyhatja, de a gépet addig innen ki nem viszi, míg a teljes összeg itt nincs. Láss csodát, 10 percen belül megint az ajtóban volt, ezúttal a teljes összeggel.
Visszatérve a te esetedre, lehet, hogy azt hitte, hogy a fiacskájával beszél, mert amiket mondott azt bizony épp a fiának kellett volna tennie a történtek után.
-
válasz
E.Kaufmann #33905 üzenetére
Pedig lehetne. Amilyen szinten virtualizációra épül a 11, lehetne azt mondani, hogy valami NTVDM-szerű dologgal oldani meg a korábbi cuccokat, vagy akár úgy, mint a Wine, rendszerhívás-szinten.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
fatpingvin #33904 üzenetére
Mondjuk ahhoz amúgy is tiszta lap kellene, de a visszafele kompatibilitás miatt úgy is meg vannak lőve.
-
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #33903 üzenetére
kellett mint aranyhalnak az esernyő.
hiába próbálkoznak ezekkel a koppintásokkal, nem fog normális oprendszernek kinézni se tőle -
E.Kaufmann
veterán
Lesz sudo Windowsra: [link]
-
totron
addikt
Ja, simán. Őt kellett volna Eriknek hívni egyébként, mindegy elszúrtam a fergeteges poéntot. Nem is tudom mi lett a gyerökkel aztán, párszor még láttam játékgépezni, nagyon bízott a biztos kis mellékes intézményében, csak a zsebet tévesztette el, nem a sajátjába vándorolt a zsé, apró kis mellékkörülmény. Ismételni kell, az mindig elhozza a trend- és pálfordulást, bárki megmondhassa. Javaslat: franszoá idegenlégió vagy azzal egyenértékű kiképzés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Z790 / i5-13600KF / RTX 3080 / DDR5 32Gb / 2Tb SSD / 1000W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Vostro 15,6" FullHd IPS,Magyar vil.bill,core i5,8-32GB RAM,240GB-1TB SSD,Új akku,Új töltő,
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest