Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz rgeorge #39850 üzenetére
"Revenge is a dish best served cold" - azoknak a honfitársainknak, akik valamiért nem tanultak Klingon nyelvet iskolában
Amúgy szerintem sem éri meg ezen vesződni. Felnőtt ember - ideális esetben - nem tervezget ilyen helyzeteket mert van elég baja az életben ezen kívül. Ha konfliktus van, bele kell állni, esetleg pofán vágni.
Ebben a sztoriban amúgy is a főnök volt a csicska', hogy nem bírta objektíven kezelni a helyzetet. Valami lehetett ott a háttérben, vagy csak nem tudjuk a történetet a másik nézőpontból.
-
senior tag
A laptopos topikban kérj inkább segítséget, ők biztos tudják a titkos kódot.
Nekem is halt már meg laptop "álmában". Ezt távolról nem fogod tudni meggyógyítani szerintem.
Ha céges gép, akkor meg szervizelje meg neki a cég - szerintem.Dell G15-nél volt egy hasonló furcsa jelenségem: ha sokat áll a gép, akkor csak a töltő csatlakoztatása után tudod bekapcsolni.
A fórum alapján a BIOS-ban lévő "gép bekapcs ha felhajtod a fedlapot" opciót kell kikapcsolni, mert ez akaszt össze valamit. Ezután nem volt ilyen gondja többet .[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz frescho #38787 üzenetére
A stabil Windows valószínűleg nem volt két fiatal kamaszra tervezve. Párszor hazajöttem arra, hogy "Bátyesz, elment a hang.
...
Ki, én? Nem csináltam semmit! Inkább tedd újra a gépet." 2 óra így repült ki az ablakon.Vista: sokunknál nem mentek a korai Vista kiadások. Ha jól rémlik, memóriára volt érzékeny, mert valaki nekiállt tesztelni, hogy az egyik stick magában megy, a másik kifagy a betöltés során, a kettő együtt meg 30...60 percen belül random BSOD.
Én amivel sokat küzdöttem, az az ATi Catalyst Driver. Letölt, hazahoz, feltelepít -> nincs többé kép. Faja, akkor mehet újra a C meghajtó megint.
Témáztuk is néha az XP-t, az se sült el mindig jól. Volt ami törléskor magával vitte a rendszer lelkét is, mert utána nem mentek a játékok.
Említést érdemel még a számtech óráról haza hordott NOD32 frissítés telepítő, ami - dopergés - vírusos vala'.
Az ilyen és hasonló balhék miatt lett hamar külön szedve C és D meghajtóra az a kis HDD, mert sose tudhattad mit varázsolt és melyik gyerek.Amúgy nem tudom milyen gépünk volt először, talán valami Pentium 2/3, Sulinetes gép, de volt már benne valami grafikai lassító, és Win98-on kezdtünk. Arra emlékszem csak, hogy volt valami piros-fehér pirulás vírusirtó hozzá.
Ténylegesen használni a gépet XP-nél kezdtem, miután volt az egyik évi adójóváírásból egy Athlon XP és valami ATi Radeon 9x00 Upgrade.
Volt a családban Win3-as gép, de a Paint és a Bomberman-en kívül nem sokat használtam. Úgy 5-7 éve még működött is az öreg igásló.hobizoli #38789
Nálunk elég lett volna kezdésnek ha jobban értünk a géphez, de így "trial and error" módban tanultuk ki.
Csere HDD, meg pláne 2 HDD egy gépben... Az vidéken csak annak az egy gazdag gyereknek volt, aki mindig a legdrágább LEGO-kat kapta és a legújabb HW volt nekik otthon.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Én egy másik generáció vagyok, de a próbálgatás itt is megvolt. Egyik ilyen eset:
- Kisfiam, miért nem kapcsol be a gép?
- Mert ki akartam próbálni a Windows Vista-t, de valami baja van. (13 éves lehettem talán)
- Aham. És még fogod csinálni, ugye? A húgod is játszani szeretne rajta délután.
- Igen, megy vissza rá a Windows XP.
- Az nem tudom mi, csak csináld meg, mert Apád is mérges lesz.Saját kíváncsiság és egy tech szempontból áldott családdal a hátam mögött fekete öves újratelepítő voltam.
20GB vinyóval kezdtük és sokáig az is maradt. Ez kábé a 2CD-s játékok korában még elment, de nem sokáig.
-
senior tag
Én már lassan 3 éve csak mobilról nyomom, a PC-t csak filmezni és játszani kapcsolom be, vagy ha valami nagyon mély/hosszú elemző cikket olvasok, vagy ügyintézés, feleség
helyettnek valamit.
Valahol a COVID alatt álltam át végleg, amint a 8-10 órás meló után nem akartam már ugyanabban a székben ülni tovább, hanem inkább bárhol máshol vagy más módon...Az új felület mobilon 100x jobb mint a régi volt. Hányingerem volt mindig ha logout-os linket láttam - erős költői túlzással.
Néha böngészőből is be-benézek ide, de nem látok olyan hatalmas változást. Működik a fórum, az a lényeg. -
senior tag
Még szerencse, hogy nem látnak mindent, különben a gyíkembereknek dolgozó modik ezt már kiszedték volna: #8 hsz a " Nem lesznek forróbbak az új asztali Intel CPU-k, csak pontosabban mérnek" cikknél.
Szombat reggel ezt olvasva már nem volt szükségem kávéra aráfelébredéshez. -
senior tag
válasz koby11h #36858 üzenetére
Én azt a tippet tenném még mellé, hogy a kijelzőt lehetőleg horizontális helyzetbe hozva tisztítsuk - már ha nem egy 40kg-os CRT -, és ahogy írtátok, függőleges/használati pozícióba állítás előtt finoman le kell törölgetni róla a nedvességet.
A legtöbb LED panelnek lent van a vezérlője, ami nem igazán szeret érintkezni folyadékkal. De biztos van olyan ninja, aki úgy tudja tisztítani, hogy tuti egy csepp se jut be.
-
senior tag
A garanciás esetre: Ha esetleg nem láttad volna, ajánlom figyelmedbe Paris Hilton Macbook gyűjteményét.
Cikk link: Csak ezt a retek oldalt találtam, talán X-en (Twitter) robbant be a téma egy hete.Idézet: "has all the broken MacBooks at home, she has stickers on them with information about what happened to the computer, and every time her MacBook breaks, she simply goes to buy a new one"
Persze azt is hozzáteszi, hogy a saját adatai védelmében nem adja ki a kezéből, na de na...
-
senior tag
válasz bambano #36788 üzenetére
Ne bántsd őket, egyszerű lények.
Nekem lehengerlő érzés volt 2 héten keresztül a Stuttgarti metrón a honfitársaink krémjével találkozni. A telefonjába ordító videohívós arc fennkölt röhögve mondta a másik oldalra, hogy "rád parasztra kell majd várni, mert vonattal kell neked jönni, olyan messze laksz", vagy azt hallani, hogy "na, végre itt a megállónk, itt hazafelé tudunk egyet a bokorba hugyozni".
Kicsit újra otthon éreztem magam.
Eddig ezt a szinten az albánok hozták, de most akadtak kihívóik, még ha csak kis időre is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz bambano #36682 üzenetére
Én 93'-asként az öreg jelzőt kikérem magamnak azért.
A Rouge One és az Andor számomra maradandó élmény, mert ott mintha még lett volna igény jó story-ra.
A Mandalorian esetén egy-két főbb helyszín és szereplők maradtak meg, a többit a feledés boldog homálya fedi. Az biztos, hogy se ezt, se a frissebb sebeket ejtő Obi-Wan sorozatot nem fogom soha újra nézni. Ahsoka-ba emiatt nem merek kezdeni se, az Acolyte-ról pedig elég nyilatkozatot olvastam már, hogy még bottal se...Sógorom 18-at fogja betölteni idén, néz mindent is, de az új SW cuccok nem ragadtak rá se.
Próbálok neki segíteni a klasszikusok és általánosan jó művek ajánlásával, hogy legyen a minőségre igénye.BiP #36666
Rajzfilmek alatt pl. arra a Clone Wars-ra gondolsz, ahol a harci droidok balf.szkodásán kellene nevetni, a bébi Jabba elrablós részre, vagy a Jar Jar diplomáciai kalandjai közé néha berakott értelmes részekre fókuszáljunk csak?
Másrészt manapság meg már annyi van belőlük, hogy lehetetlen követni - legalábbis az én időm véges. -
senior tag
válasz koby11h #36645 üzenetére
Én pont ezt akartam írni, hogy nekem a könyvek ismeretében hangulatos, de vontatott érzést nyújtottak a filmek.
Alapvetően nem szeretem - kamaszként sem szerettem - a young adult filmeket. Az itteni főhős is erre a műfajra emlékeztet, hiába tudom, hogy ő lehetett ennek a karakter típusnak az egyik ős-felmenője.Zendaya... Hagyjuk. Én nem értem a körülötte lévő hype-ot, se nem látom őt jó színésznek.
Nagyon nehéz amúgy egy jó belépő-kapu-művet (entry gate-nek van jó magyar fordítása?) alkotni, egy újabb generációt bevezetni egy már létező univerzumba, és itt ez lehet sikerült.
Az új SW műveket tudnám ellenpéldának hozni, ami nem tudom ki a fenének készül, mert a már meglevő rajongóknak csak trash, de az új potenciális rajongók is csak néznek mint hal a szatyorban.
A Star Trek-nél meg akármilyen sz.r is a Discovery - szerintem -, de egy komplett új réteget hozott be a világába, akikre sok felfedezi való vár még.
A Dűnénél viszont a könyveken túl nincs sok semmi, csak esetleg a most készülő játékok, és a remény, hogy sikerül a sorozatot nézőket erre behúzni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ilyen bonyolult műveletekbe azért ne menjünk bele! Még angolul is kellene tudni hozzá?
Nálam már jött az első mérnök kolléga a héten, hogy a kötelező Win11 váltás után nem találja a régi jobb klikkes parancsokat.
Következő találat a Download mappában exe-t futtatni nem engedő AppLocker. Nyilván nem olvasta el, hogy csak át kellene tenni máshova a programot... -
senior tag
Lehet cége válogatja, mert nálunk működik, igaz csak 8 évre visszamenőleg van még tapasztalatom vele, 10e alatt email mennyiséggel, és a fél évnél régebbieket már felhőbe migrálva.
Nekem még mellékletben is keres, ahogy illik. Néha még én is meglepődöm, hogy megtalálok 5-6 éves dolgokat is. -
senior tag
válasz koby11h #34000 üzenetére
Áh ne viccelj, ő csak egy tipik multis p.cs csoportvezető szintjén van még, de nagy karrier elé néz.
Most még csak egy kisebb csoport életét keseríti meg az új kitalált fasságával, amiben persze nulla támogatást és felelősséget vállal. Ha jó prezentációkat tud erről csinálni akkor irány felfelé.Next level az osztály-, majd pedig teljes céges szinten elcsavarni valamit az elviselhetetlen irányba, netán egy teljes platform/cluster fejlesztést is rábíznak majd, ahol csak 5+ év múlva lehet majd a szép PPT-k mögül kihámozni hogy teljes anyagi bukás, elindulni is felesleges volt abba az irányba... De hát ugye akkor már túl magasra jutott ez a sikereket halmozó vezető, és hogy ne csináljon több bajt felfelé buktatják.
Az egyetlen remény, ha elhagyja a céget és kihűl a sz.r amit itthagyott.A valósággal való bárminemű egyezés a képzelet szüleménye.
-
senior tag
válasz #94257664 #33913 üzenetére
Az az irónia megvan, hogy pont úgy reagáltál ahogy krok640 leírta a híveket?
Az, hogy a fórumtárs tájékozatlan, egy jó beszélgetés indító lehetne, erre tessék... Némi mentális gimnasztikával sikerült a sértett szerepébe mozogni aztán jól bedurcizni a semmin.
Pont nemrég volt a vicces képesbe ez az eset: #30124hcl #33925
A Gapps mentes Android megvan, nem ma kezdtem a főzött ROM-ozást, anno a ZTE Blade-en kéthetente cserélgettem.
(Azóta le is álltam vele, a Oneplus-os stock közeli OS nekem tökéletesen bevált.)Én annyit hallottam erről az Alu sapkás cuccról, hogy a modern Android-ba mélyebben bele vannak a Gugli folyamatok (ez tuti, én is szívtam vele), és van ez a szuper h.rélt ROM amiből annyira ki van szedve minden hogy a Gapps telepítése után se fog menni rajta minden, pl. Android Auto se, gondolom valami háttérfolyamat és hitelesítés miatt.
Van most erre valami hack, amivel megy az OpenStreetMap-pel az AA...Majd megkérdezem mi ez pontosan és beírom ide, hátha nektek is érdekes.
-
senior tag
A proton nagyon jól működik. Egy haver feladta a bugos Windows világot és továbbra is együtt coopozunk a modern és régebbi címekkel is gond nélkül.
(kivéve amikor Linux oldalon le van maradva egy patch-el a játék és ezért nem tudunk egymáshoz csatlakozni, pl Borderlands első része).
VR szemcsi és minden más is működésre bírható ha az ember nem lusta utána járni a dolgoknak, mert sokszor nem plug&play a dolog.Az más téma, de a teljes történethez tartozik, hogy a nagy Windows elszakadás után elindult a "mindentől el kell szakadni" szektába, úgyhogy egyre nehezebb vele ezekről beszélgetni.
Van valami önigazoló discord szekta erre (is). A kezdés a Linux után a Google appoktól herélt Android rendszer volt, nyilván valami "becsszó mi nem adjuk el az adataidat" rendszerrel.
Most épp saját router van neki tervben - ami amúgy nem lenne hülyeség -, és nagy meglepetést nem mondok azzal, hogy erre is van valami csoda rendszer ami buff-ot ad majd az Alu sapkára.hcl #33920
Lehet rossz fórumon írom ezt, de én mezei user-ként csak használni akarom a gépeket. Működjenek jól. Fizetni se lennék rest érte.
Otthoni használatra már épp örülni kezdtem tavaly, hogy végre kikupálták a Win10-et, de a MS aktívan dolgozik rajta hogy ne kerülhessük el az új sz.rját, a múltkor is lemászott magától, úgyhogy group policy-ből lett tiltva.
A céges gépen lehetne felőlem Linux is ha ugyanúgy megy rajta minden - CAD tervezés a szűk keresztmetszet, a dokumentációs munka flottul menne már most is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz koby11h #32719 üzenetére
Mérnök részről: Nálunk teljesen alap, hogy szabi vagy szünnap alatt néma módban, fiókba tett telefon van csak.
Sürgős esetben a csoportvezetőnek megvan a telefonszámom. Eddig egyszer kellett, de az tényleg az én hibám volt, és jól elgáncsolta volna a projektet.Német oldalon a gyárban vannak érdekességek amúgy néha, az erős szakszervezet miatt itt sok mindenhez van pofája az egyszerű gyári melósnak is.
Volt egy öreg, aki hétfőn szólt, hogy túl sok a túlórája, amit most ki kell venni, és keddtől eltűnt 2 hétre. Ez nem lett volna gond, ha épp nincs szabin a másik szaki is, így a gyártás állt pár napot, amíg kerítettek valakit az egyik spéci géphez -
senior tag
válasz totron #27707 üzenetére
Ha gyökértelen módon is, de szívesebben élnék egy olyan országban, ahol nem néznek az élet minden területén egy boxzsáknak. De tényleg mindenhol. Az autós közlekedési moráltól kezdve, a boltok tömegein át, a szolgáltatói szektorig.
És mennyire jó lenne látni valamiféle közös jövőt a társadalommal. Az nem megoldás, hogy vegyél fel ilyen-olyan hitelt, hogy családod lehessen. Oktatás meg majd lesz, talán, egészségügy már gyermekkorban se volt, jó az úgy...
Még csak 2 hónapja vagyunk kint, van némi honvágy, de már most látjuk, hogy idekint lehet hosszú távon tervezni. És megszakad a szívem, hogy a szüleinket ott hagytuk a langyos fosban, járhatnak boltról-boltra liszt, cukor, és krumpli után. -
senior tag
Lehet az egyik meghajtón van az internet history-ja, és be van állítva, hogy egy SMS-re töröl róla a gép mindent
Vagy szeret egyesével töredezettség mentesíteni 1 nagy futtatás helyett.
Vagy csak valamiért egyszerűbb volt 5 meghajtót csinálni 5 mappa helyett.Nálam is 1HDD = 1 partíció.
Hogy ON is legyek:
1. Megnyugtató, amikor a nagy multis IT-tól azt hallom, hogy most aztán figyelembe vették a felhasználók igényeit és kéréseit.
Kb 8 év után a CAD-re szánt workstation laptopokból mostmár i7 procis verziót kapunk a Xeon helyett. Éveken át jártunk a nyakukra, hogy 1 szálat terhel a legtöbb CAD program, ne szivassanak már minket. Cserébe az Intel mára annyira kazán lett, hogy a gépeken tojást lehet sütni, de legalábbis meg tud égetni ha nem vigyázol (HP Zbook G7).2. Ugyanezen IT most be akarja vezetni a felhős gépeket, amire egy buta kis klienssel csatlakozol. Ez már alapból nem jó így, de sikerült rátenniük egy lapáttal: a szimulációs "gépek" többen osztoznak egy HDD-n/SSD-n.
Na képzelhetitek ez mennyire érinti a futásteljesítményt, amikor a SW órákon át mátrix műveleteket ír/olvas (100% HDD terhelés).
Jeleztük nekik, a válasz: másnak így jó pedig, de majd felülvizsgálják. -
senior tag
válasz fatpingvin #23724 üzenetére
Esperes meg főérsek. Nekem egyből leesett.
De hogy milyen drága manapság a papol&pay kiszállás...ON: Ez szerver világban hasonló ahhoz a stroryhoz, amikor nem adtak pénzt a kisegítő kompresszor cseréjére. Na most azóta 2 éve megy még a megmaradt kompresszor, túlhajtva. Ha lehal, akkor ott lesz sok káromkodás és sok ezer eurós számla.
-
senior tag
válasz koby11h #23677 üzenetére
Én mostanság elég borúsan látom a világot, így OFF-ban válaszolva:
Ez szükséges a gazdasági növekedéshez, azaz hogy a nagy cégek mindenkihez is elérjenek, és elhitessék veled hogy többre van szükséged.
Majd utána jön a meta, ahol már valódi terméket sem kell adni a pénzedért cserébe.Remélem ez még nem számít alumínium sapkás véleménynek.
-
senior tag
válasz DJGABI #23078 üzenetére
Nem biztos, hogy az a gond, távolról nehéz megmondani.
Nekem különös szerencsém van, mindig a hibás darabokat fogom ki mindenből, szóval lehet nem jó ötlet csak az én válaszomra alapozni.A RAM-mal az lehet a gond, hogy az a proci szerintem nem komálja a 3000MHz feletti tartományt.
Ha tutira akarsz menni, és semmi tuning nincs tervben, akkor manapság már újra a kék oldal is versenyképes ajánlatokkal tud szolgálni. (újonnan, árban és teljesítményben is)
u299975 #23082
Huh, ez az ékes beszéd ismerős... BebaSnake, te tértél vissza közénk?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz DJGABI #23030 üzenetére
Nálam a proci degradálódott. Ezt nem tudod megelőzni, kideríteni is csak úgy, ha másik stabil gépben is hibázik a CPU.
Én is RAM hibát kerestem minden erőmmel, mert minden arra utal.Mielőtt mindent szétrobbantasz, csekkold le azért a tápcsatikat.
Ha a kép megy el, akkor inkább GPU hiba lesz. Sógorom is ettől szenvedett nemrég. Kiderült, hogy mindig akkor hal le a gép, amikor véletlenül belerúg vagy megkoccintja az asztalt. -> VGA és tápkábelek kihúz-bedug, és azóta jó minden. -
senior tag
Akkor a te bajod ugyanaz mint az enyém: 8 órát akarunk dolgozni.
Azok a kollégák, akik (ugyanennyi fizetésért mint mi) munkaidőben fel órás reggeli, 1 órás ebédke, óránkénti 10 perc cigiszünet, és napi 4 kávé szünet után HO-ra kényszerültek, nem kellett magukat otthon se megerőltetni, hogy a produktivitásukat szinten tartsák.Én így lassan 2 év után már vissza se akarok menni. Nyitott irodánk volt, így mindig hallgathattuk valamelyik nagyhangú managert, aki ráadásul a zajszűrős fejhallgatót megkapva még hangosabb lett, mert gondolom nem hallja vissza úgy magát, ha az a fején van...
A feleségem is itthonról dolgozik, így a házimunka feleződik. Gyerek mondjuk még nincs, az biztos sokat zavarna, de a néha +1 óra túlóráért nekem is állandó a b@szogatás - pedig csak azt a hibát vétettem, hogy szeretem a munkámat. -
senior tag
válasz DJGABI #22383 üzenetére
Ha menet közben megáll vagy újraindul a gép, akkor nagy valószínűséggel RAM tuning miatt, vagy a CPU hibás.
Pl. 3000-es Ryzen-ből sok hullott el az Infinity Fabric degradálódása miatt, még tuning se kell hozzá, csak ki kell fogni egy rosszabb darabot. Nálam 3600CL16-os XMP profilba halt bele így az R5 3600 kb 1 év alatt, semmi tuning nem volt rajta.KROK640 #22369
Az indításkor fekete képernyőnek én az alábbi okait tapasztaltam eddig:
- GPU táp nincs bedugva
- Kártya valamiért elmozdult a foglalatban (kontkat hiba), kivesz-betesz megoldotta
- Displayport nem adott jelet, de HDMI jó volt vagy ennek fordítottja (egyes nV kártyákon asszem a displayport-on nem is jelenik meg a POST kép, így BIOS-ba se tudsz bejutni, csak HDMI-n)
- PCI-E 4.0 módban volt az alaplap, a kártya egy 3.0-s riser-rel bekötve, így nem adott néha képet csak 2/3-ik újraindításnál
- random soha többet nem adott képet a gép, cmos reset kellett neki
- statikus kisülés hatására elmegy a kép. Na ez vicces, mert minden egyes eszközt előtte az asztal fém lábához kell érinteni, legyen az HDMI kábel, pendrive, vagy USB kábel. Egy Vega 64 kártyám csinált ilyet, de se előtte yse azóta nem találkoztam ezzel a jelenséggel, csak a sima "megráz a gép és elmegy egy pillanatra a kép" dolog voltButa kérdés, de a monitort ugye nem az alaplap egy display kimenetére csatlakoztattad?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Erre edzeni kell magad születéstől fogva.
Én gyermekkorban TV mellett csináltam házit, rajzoltam, stb, szóval megszoktam a figyelem megoszlását. Nem mondom, hogy jól megy, de elégséges.
Most, már felnőttként a legtöbb meeting alatt is dolgozom - de mondjuk ennek oka az is, hogy a fele téma nem érdekel vagy nem kell a teljes figyelmem rá, és van olyan meeting ami csak annak fontos, aki szervezte.
Nyilván ennek a felvett "szokásnak" a hátulütője, hogy unalmasabb játékok (pl World of Tanks, amikor épp nem történik semmi benne) közben podcast-et hallgatok vagy videót nézek, mert különben elunom magam. -
senior tag
válasz koby11h #21324 üzenetére
Szerintem ezt az audiofil utat el kellene engedni. Gyerekként valószínűleg téged sem zavart a hatvanadik kazetta másolat torz hangja. (legalábbis engem nem, inkább örültem hogy van)
Én azt értem, hogy a gyereknek mindenből a legjobbat... De a pop zenéből úgyis jönnek-mennek majd a kedvencek, amíg meg nem találja az ízlését.Én is azon az állásponton vagyok, hogy tanítsd meg a gyereket Youtube-ról letölteni, és valami Nero WaveEditor vagy hasonló programmal hozza ő a megfelelő hangerőre a zenéket, lehet fade-in/out-ot csinálni egyszerűen, részeket kivágni vagy számokat összeollózni, stb. (Ez a WaveEditor éppenséggel tudott m4a-t is kezelni emlékeim szerint)
Szerintem jó móka ezt megtanulni egy gyereknek, akár a jövőbeli szakmája is lehet a zene vágás, ha megtetszik neki.
Egyébként meg minél több időt tölt el ilyennel, annál kevesebb fasság éri a YouTube szennyéből, és neked se hullik annyi hajad ezektől a zenéktől. -
senior tag
Persze, de ezért írtam direkt, hogy az átlag felhasználónak nem kell ilyen. Jaj de, egyszer put képernyő csere mert megnyomódott. De tényleg csak ennyi.
Anyukámnak FB-rá kell a gép, meg mostanában Netflix nézésre, húgomnak filmet nézni, ismerősnek word és excel szerkesztés meg néha ppt (vállalkozó), stb...
Ezeknél a felhasználóknál semmi igény nincs fejlesztésre, mert 3 év a gari lejárata után a gép úgyis megöli magát, vagy belassul annyira, hogy fáj használni (pedig nem a kis i3 tehet róla)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #12358 üzenetére
Olcsó és évente cserélhető gépet akart a nép? Lett.
A környezetszennyezést a user is felelős, nem csak a gyártó.Szerintem kevésbé környezetszennyező egy all-in-one laptop alaplap gyártása, mint az alaplap + proci + RAM + HDD/SSD gyárak szummája.
Több tucat olyan gép van a környezetemben ami sosem volt hibás, sose cseréltek benne semmit (kivéve HDD -> SSD). Na az ilyen felhasználóknak teljesen felesleges bármilyen cserélhető komponens, bőven el lettek volna egy ilyen egybe alaplapos csodával. Ez az érem másik oldala -
senior tag
válasz KROK640 #12295 üzenetére
Ha nálad a bankkártya akkor miért lenne nálad a megtakarításod is?
Nekem az első lépésem volt, hogy nyitottam egy takarék számlát a bankon belül (havi 400Ft, és a oda utalom át a havi maradékot fizu előtt. Ehhez a telefonos appon keresztül vagy személyesen a bankfiókban férek csak hozzá, kártya nincs hozzárendelve. (ha vásárláshoz kell róla a pénz, akkor 1 perc alatt az appon keresztül átrakom)
Ha valaki egyetlen számlán tárol milliókat, amihez kártya is van, ne adj isten a tarcájában egy cetli a pin kóddal, akkor az még is érdemli.Manapság az app inkább a legveszélyesebb. Ha a telefonomat ellopják, és a PIN-t is valahogy megtudják hozzá (vagy az ujjlenyomatomat valahogy ellopják), akkor meg én voltam a balfék, ott nincs mit mentegetőzni.
NFC-s móka ellen elég, ha a kártya mellett van egy fém lap, vagy fém (betétes vagy vázas) kártyatartóban hordod. Nálam nincs kp mióta aktiválták a paypass-t, max 2k a fém kártyatartóra tűzve.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dávidka1995 #8982 üzenetére
Igaz sztori lehet... ilyen géphez egy szellőzésben legalja házat választani csak hozzáértők tudnak.
Jöhet y többi, kevésbé kacifántos történet.
-
senior tag
De ha nem vállalsz kockázatot akkor jó eséllyel el se tudsz indulni az életben.
Párommal kezdő mérnökök vagyunk, 1 és 3 év munkaviszonnyal, így van most kb 5 milliónk önerőhöz.
Melyik lyukba tudunk beköltözni 20 év hitel nélkül, ha már a külváros és a vonzáskörzetben (pl. Érd, Isaszeg, Pécel, Szigetszentmiklós) egy 80nm családi ház ára 30 millió felé rúg?
Szeretnénk családi házat, így 30m limittel nézve vagy bevállaljuk a Kádár kocka házakat, aminél garantált 7m felújítás vár, vagy megyünk a putirba. 35-40 között kezdődnek a költözhető házak. -
senior tag
Ki volt írva a hirdetésben, hogy "CSAK EGYBEN"?
Jaj te szegény, el akartál adni valamit és megkerestek olyan vételi szándékkal, ami neked nem tetszett.Én vettem így félkonfogot. Teljes gép volt hirdetve 1 hónapja, és nem volt rossz áron, ezért bepróbálkoztam és megvettem a CPU+Mobo+RAM kombót belőle.
Van aki árulni jár ide, meg van olyan aki eladni (jellemzően mert kell a pénz ilyen-olyan okból). -
-
senior tag
Az egyik tervező cégnél, ahol dolgoztam, a német sales szokása volt a piacról beérkezett termék hibák és visszajelzések listáját péntek délután 15.30-kor rendszeresítve küldeni. 5 másodpercre rá már offline volt a csávó, ő így köszönte meg a munkánkat.
Remek hétvégi megalapozás volt mindig a magyar vezetőknek, mert ha nem nézed meg, akkor furdal a kíváncsiság, ha még megnézed akkor egyből rápörögsz a lehetséges megoldásokra és hétvégén azon fogsz kattogni. -
senior tag
válasz szipipeti #1598 üzenetére
Ugyanezen félelmem nekem is megvolt, de vettem olyan fém kártyatartót ami leárnyékolja a kártyákat. Sima pénztárcával ugyanez megoldható a két legkülső zsebbe egy-egy fém lapkát rakva.
Aki a lopástól fél, annak ott a tiltás vagy a Lenry által említett limit csökkentés vagy funkció deaktiválás.
Félni ilyen kártyaleolvasós rablóktól szvsz túlzott félelem / paranoia, csak meg kell tenni ezeket a lépéseket. -
senior tag
válasz Armagedown #1595 üzenetére
Kéred a banknál hogy deaktiválják a kártyádon az érintésmentes fizetési lehetőséget.
Egyébként pedig ez már a paranoia kezdő lépcsője szerintem. A banki tudakozó vonalon (vagy OTP esetén a banki alkalmazáson belül) 5 percen belül lehet tiltani a kártyát. Sajnos már élnem kellett a lehetőséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest