Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nakos1212

    senior tag

    válasz KROK640 #33929 üzenetére

    Na jo, tovabb egeted magad a hulyeseggel:
    A tobbseg igenis hasznalt/hasznal Windowst, ugyanis az alap standard operacios rendszer, meg akit unixoskent szult a vilagra az anyja sem kerulheti el, borzaszto ritka eset az hogy valaki nem volt Windows kozeleben, igy azt marha eros allitani am hogy nincsa alapja barkinek is szidni. (A Windows userek jelentős része szerint is a Windows szar, alapvetően rendszerszinten és gyakorlati működésben is, az egyetlen húzóereje hogy egy elterjedt ökoszisztéma amit pl. vállalati szinten vagy régi Windows-specifikus szoftverek esetén borzasztó nehéz megkerülni, iszonyat ciki hogy pl. a Wine sok esetben jobban futtatja a Windowsra írt szoftvereket mint a Windows, vagy az ultragáz update mechanizmusa. Ezzel szemben egy néha kissé lábbalhajtós ingyenes változata egy 50 éves nagygépes oprendszernek minden téren és metrikában jobban áll mint a világ legnagyobb tech cégének a terméke, na ez a ciki! )
    Azok alapjan amiket leirtal a Linuxrol, alapvetoen nem erted a mukodeset es egy installon kivul semmi tapasztalatod nincs vele, a tipikus egybites user mentalitását vetted fel aki ha meglát egy terminált egy modern rendszeren, összecsinálja a gatyáját.
    "célszerű lett volna azt írnod, hogy ha parancssoros a Linuxom akkor olyan mintha a DOS-t akarnám a Win 11-el versenyeztetni, de ezt a ziccert kihagytad."

    Nem hagytam ki semmit, attól még hogy a DOS és a Linux is tud parancssoros shellt, az ég világon semmi közük egymáshoz, nem mellesleg a több ezer szerveren amin ugye Linux fut, nem fontos/kifejezetten értelmetlen hogy desktop legyen mert egyszerűen semmi értelme.
    A cryptonak semmi köze ehhez, és nagyon szívesen segít itt a fórumon kb. bárki Linuxot tanulni neked ha egy kis alázattal közelítesz a témához és nem messzemenő következetéseket/baromságokat tolsz le látszólag 0 információval és néhány anekdotával.
    A brutális az egészben az, hogy a Linuxot szvsz szerintem már rég meg kellett volna haladni, de az számít a fejlett alternatívának...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák