Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #18091 üzenetére
A kellemes napnál nem arra gondoltam, hogy a 8-18-24-48 akárhány órás kintartózkodásom alatt nem arra gondoltam, hogy végig(!) a géppel sz0pakodok. Ha nem tudom talraállítani mert táp vagy lap baja van, egy fél órán belül kiderül. Ha igen, akkor feldobok rá egy Win7-et (egy ilyen gépre még egy óra se lenne szabadna lennie) elvégzek pár beállítást, maximum 2 óra alatt megvagyok. A többi kellemes szabadidő...
-
KROK640
nagyúr
Ezzel azért összességében egy nagy baj van :
Ez a két oda-vissza (tehát négy) út 160km-t jelent egy öreg benzintemetővel, amikor 500+ ft-os üzemanyagárak vannak.
(Apuka ugyanis ragaszkodik hozzá, hogy olyan autója legyen amit otthon megtud magának csinálni, éppen ezért a már bőven youngtimer korú autója bár műszakilag tip-top, de nyilván azt hozza amit a korabeli vasak tudnak, beleértve a fogyasztást is).Egyébként anno falubeli hozta el a gépet, (fiatal akkor 20 éves srác) és gondolta h megvárja, de 1 óra után annyira idegesített h majdhogynem kivágtam. Utána meg azzal, hogy félóránként becsengetett h na mikor viheti?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #18092 üzenetére
nemtom mit fosnak tole... kinai X99-s deszkamon kinai RAM-kkal is hetekig elpotyog ujrainditas nelkul
kell ala 8GB+ RAM meg 240GB+ SSD, oszthe'
ez olyan nagy igeny manapsag?
20k-bol megvan veve ez az egesz "hardverkövetelmény"
nyilvan 2-3GB RAM-s gepekben meg HDD-vel szopofaktor, de... noljunk mar ezen tul
egy 4gen i3 frutti 3-4k-ba faj, az is lassan 10 eves
az hóóóttt siman viszi a Win10-t altalanos FB, web, YT hasznalatban, fika CPU load mellett
35k-bol ossze lehet rakni egy 2x4GB RAM-s i3-t, 240GB SSD-vel meg HDMI-s anyulappal
tenyleg vki ezen van megbenulva ez ezert akar 32bit-s Win7-t inkabb? -
KROK640
nagyúr
Nem biztos hgpogy 30 volt pluszban... a közel 100 ezer lehet "csak" 19 ezer volt, a franc sem tudja ... majd ha kimegyek tisztábban látok, mint hogy most kideürlt h a gép lehet 65 is...
Egyébként ideális esteben úgy alakult volna, ahogy írod. De ebben az esetben nyilván egy betűt sem írtam volna erről az egészről, mivel NEM ontopic.
Lehetett volna okosan is csinálni, de nem így történt, most én állok bele a következményekbe .... sajnos sokszor előre látom, hogy hol fog feltámadni a szarvihar, de nemigazán tudom kikerülni.Egyébként még mindig lehet pozitív vége a történetnek, bár kétségtelen, hogy nem túl sok esélyt látok rá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
dingdongkng #18042 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok. Én előre láttam, hogy ez lesz. Tudod mikor?
Abban a pillanatban mikor barátnőm azt mondta, hogy az apja új gépet akar, de ne follyak bele. Az egy konkrétan rossz tanács és irány volt, ez a történet még egyféle képpen érhetett volna semleges véget : ha az új gépnek semmi baja, és semmit nem kell vele tenni.Mert én úgy csináltam volna, hogy apuka egy tő mondatba elmondja h mire kell a gép (tudtam amúgyis), ennek megfelelően SSDvel 50-ért tudtam volna neki gépet, (esteleg az előző alkatrészek beszámításávával árat csökkenteni - vagy uram bocsá nyereségként eltenni - ) mondjuk csendben munkadíjnak (win7 telepítés és ilyenek) felszámolni egy 5-öst, 55-ből megállt volna az egész használatra készen. Vagy - lehetett volna akár nekem is pechem - ha szar a gép, akkor szívni kell vele, de legalább tudom, hogy magamanak ástam és haszonért teszem.
Ehelyett, most kiásta más a gödröt, és én oldjam meg.
Persze mondhatom azt, hogy NEM, én ezt leszarom, de minden körülményt ismerve, ez pont olyan bölcs lenne mint zuhanó repülőn előbb kidobni az ejtőernyőt, aztán mikor eléggé eltávolodott, akkor utána ugrani. Meglehet csinálni, csak nem érdemes.
Hidd el, nekem is úgy hiányzott ez az egész, mint láncdohányosnak a gázszivárgás, de nincs mese, ebbe mostmár bele kell állni.
Az egyedüli reményem, hogy mindent meg tudok javítani, pálinkázok közben egy jót, szerzek egy jó pontot, eltöltök egy kellemes napot a barátnőmmel ... esetleg még a buszom is ki lesz fizetve, és end of story.
Ha nincs szerencsém nem ez lesz.Sly : Nem az idiótaságomról vagy arról hogy szeretem ha fáj szól a dolog... olvasd el te is ezt a postot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Top cat #18023 üzenetére
Summáva, azért nem 100-ba csak közel 100-ba ebből tuudom h a winyó visszahozása nem volt 30... lehet h 29 volt, lehet h 19, nem tudni... Beüzemelés nem volt, de Win10-et legalább tett rá.
Ami inkább cink, hogy elvite a régi gépet, aminél egy 10 ezer ft-os alaplapcserével akár működő gépként is el lehet adni, vagy kiárulja ami van benne az is jó pár ezres ...... és igen
a lábam még mindig igencsak fáj (most rosszabb mint pénteken vagy szombaton volt, de már lényegesen jobb mint 3-4 hete volt). Nem, nem szeretem ha fáj, pláne a lábamat nem.
-
Syl
nagyúr
válasz
KROK640 #18079 üzenetére
> Nem hiányozna, hogy apuka itt fel-alá járkálva fújtasson és 3-5 percenként kérdezze, hogy mikor lesz már meg?
Nem-nem! Apuka elhozza a gépet és hazamegy. Majd holnap felhívod, mit találtál a géppel kapcsolatban.
Olyan nincs, hogy megvárja! Senki! Ez nem autógumi-szerelés! -
fatpingvin
addikt
válasz
KROK640 #18079 üzenetére
na ez az. bioinformatikus
vagyokleszek, egy PCt/szervert bármikor összerakok de a kocsit szerelőhöz viszem. nem azért mert valami sötét mágiának tartanám, hanem azért mert nem értek hozzá annyira hogy belenyúljak egy olyan darabba amit utána használni is akarok.
értesüléseim szerint valami ilyesmi célból vannak szakemberek a világon... -
KROK640
nagyúr
válasz
DJGABI #18019 üzenetére
Egyébként nem tudom, hogy jobb lett volna-e ha házhoz hozzák? Sosem szerettem nagyon ha házhoz hozta valaki a gépet.
Nem hiányozna, hogy apuka itt fel-alá járkálva fújtasson és 3-5 percenként kérdezze, hogy mikor lesz már meg?Hm, a linkeden lévő gép borzasztóan hasonlít arra amiről szó lehet (480-as SSDvel HDD helyett ugye), na holnap vagy utána meg is tudom mondani, de így látatlanban azt mondom, szerintem megtaláltuk, hogy honnan jött a gép ... (majd megpróbálok valami papírokhoz hozzájutni ha van hozzá).
Egyébként még jó, hogy tavasszal apukának a lelkére kötöttem, ha új gépet akar (akkor 300 ezerért gondolt egyet azzal h majd nemsokára, de akkor én sem sürgettem a piaci helyzet miatt) akkor csakis hozzám forduljon...
Neki mindegy, hogy megtudta volna ő is rendelni, mert nem tudta volna, hogy honnan és mit és mégis azt hogy???
Simán összerak egy traktort vagy egy teherautót (nehézgépeket szerel) de neki ezek csak fémdobozok, és az sem mond neki semmit, hogy egy mag, két mag, ennyi vagy annyi giga memória, HDD meg SSD ... -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #18075 üzenetére
magyarul: úgy levették, mint a fost....
amugy kajakra: egy kinai X99-s deszka egy E5-1620v3-l meg 2x8GB DDR4-2666-l kb 55k
de ezekben nincs IGP....
ilyenkor egy Haswell i3 siman jobb vetel, vagy egy G4560 is, mert nem kell melle dVGA-t is venni
nezni kell a HA-t mert vannak qrva jo vetelek
ilyen G4560 + H110 + 2x4GB technika volt fent 25k-ert is...
fel ora utan mar jegelve volt, amin egyatalan nem kell csodalkozni
de napi szinten enzed akkor mindig vabn egy-ket tenylg jo arban felrkott cucc, meg oylanok is, amik annyiba kerulnek, amiert ujat lehet venni
Z97-s lap HDMI, DP, USB3.0 meg stb 24k, hat ott nemtom mi a terv, de ennyiert csitti uj H510-s is van, ami ugyanezeket tudja
ertem, hogy maga koraban kiemelkedo felszereltseg volt, de most ez siman tudja akarmi
egy jobb CPU meg anyiba kerul ebbe is
RAM se sokkal dragabb mar a DDR4 a DDR3-nal, hogy megerje szarakodni vele
van itthon Corsair DDR4-3000 4x4GB 20k mert vettem
de vannak ennyiert 2x8GB-sak is neha
2x8GB DDR3 siman kerul ennyibe, mert akkor amikor ez futott, nem sok ember vett 16GB RAM-t
meg a 4GB volt az altalanos, a 8GB mar fuha volt, 16GB-l meg a sheriff voltal
szoval akinek olyanja van most, az altalaban tudja milye van, es megkeri az arat is... -
-
KROK640
nagyúr
Biztos vagyok benne, hogy nem 70-ért jött az a gép, hanem mondjuk 50-ért ... már ha tényleg rendelte és nem valami saját régi gépe volt, amit most remek áron elpasszolhatott.
Bár azt néztem, hogy durva, hogyha ilyen helyeken veszel régi gépeket (vagy pl techsavers) elképesztően drágán lehet elég régi gépeket fogni, az ember gyakorlatilag jobban jár, ha szétnéz a használt piacon és használt gamer gépet vesz (jó VGA nélkül persze), vagy valami tök új irodai gépet.100 ezer ft-ért azért már elvárnék minimum 4 magot (akár 8 szállal), minimum 8 de inkább 16GB RAMmal és SSDvel. Azért ez nem olyan lehetetlen, pláne ha a régi Haswell - Broadwell alapú Xeonokat is belevesszük a kínálatba, akár extrém esetben kínai lappal... (úgy már 32GB ECC RAM sem elképzelhetetlen ennyiért)
És ugye ilyenekre mint ház és táp nem feltétlenül kellett volna költeni, hiszen azoknak semmi bajuk, nem mellesleg a közel 100 mátyás mellett a régi ház, táp, HDD, CPU és RAM sem tért vissza, amikből még egy 10-15 ezret szerintem simán ki lehet árulni. (illetve lehet h a HDD egy külső házban visszatért
)
-
KROK640
nagyúr
Ez gyakorlatilag semmivel sem jobb, csak már helyből így 100 ezer, és drágább bele a RAM.
Pentium G 3500MHZ, de 2C/4T, 4GB DDR4 RAM, 500GB HDD???Az ilyen nagyon low end gépekből nem éri meg úja(bba)t venni, 1-2-3-4th genes I3-asok is ugyanezt tudják, sokkal olcsóbb memóriával és alaplappal.
-
Syl
nagyúr
válasz
koby11h #18058 üzenetére
Alapjában semmi bajom a bőrszínnel, szexuális identitással, nemi beállítottsággal stb. Full (kretén) PC vagyok
Az ilyen, "Gaal Dornick" nő (ráadásul fekete), teljesen hidegen hagy. Igaz amikor Heimdall szerepében feltűnt Idris Elba, akkor kicsit kerekedett a szemem. És jön a fekete Superman...
-
BiP
nagyúr
Merthogy ugye az volt (most a vita kedvéért tegyük fel, hogy létezett)
Szerintem meg a zárójeles részt felejtsük is el. A vita elkerülésének kedvéért.
Értem én, hogy valaki ateista vagy zsidó vagy más mohamedán vagy más vallású, és abban megoszlanak a vélemények, hogy miket csinált és milyen szerepet töltött be a történelemben, de abban egyetértenek, hogy létezett-e. -
KROK640
nagyúr
Megpróbálok.
Bár első körben túl sok lehetőségem nincs, a teszt tápom ismeretlen helyre került (hónapok óta egyszerűen nincs meg, attól félek h lomtalanításkor össze lett fogva valamivel vagy nem tudom... ) így azt vinni nemigen tudok, LGA1155 -ös lapom nincs, soha nem is volt, tartalék DVI-I DVGA átalakítóm nincs, úgyhogy egy Win7 telepítőn kívül "in god we trust" csatakiálltással tudok készülni az egészre.
Nem véletlenül írtam, hogy sejtésem szerint szükségünk lesz a pálinkára ...
-
KROK640
nagyúr
-
Pötyi
őstag
Rémlik, hogy az új SW III-ban a vukik bolygóján, a Kashyyyk-on mintha már lett volna ilyen szépen kidolgozott ornitopter-szárny.
-
KROK640
nagyúr
nem az a baj, hogy elmegy-e 8GB RAMal (ami nincs, mert 4 van, és történetesen egy byte DDR3-as RAMom sincs itthon ami épp ne lenne használva, sőt még kicsit hiány is van belőle) hanem az, hogy utálják a 10-est... mellesleg én is, csak én nem tehetem meg sajnos, hogy 7-est használjak.
-
koby11h
őstag
Sőt, néha még a Dune 2000 játék is eszembe jut... silók, rocket turretek...
-
koby11h
őstag
Más olvasni és más látni... a bőrszínnel semmi gondom, de a patriarchális vezetési rend a sziecsekben.... a naibok férfiak, nem fogadtak volna el így egy nőt, egyenrangúként, ahogy Liet-et elfogadták, max. a Bene Gesseriteket.
Ez valahogy nem jön így össze nekem.Aha, az ornitoptereket én is így képzeltem, max kevesebb szárnnyal.
-
koby11h
őstag
Igen, eddig nekem is tetszik, vannak utalások amik az előző feldolgozásban nem voltak benne pl. Leto apjának bikaviadal mániája, a harci nyelv...
A képi megjelenítés is közel áll az általam elképzelthez, mondjuk az az előzőnél is jó volt. Még csak 1 óránál tartok, de ez most akkor több részes lesz? Mert ahogy halad abból 5-6 órának kellene lennie kb.
Magyarázni meg annyit, amennyi a könyvekben van (BeneG kialakulása, Norma Cenva, dzsihad, Omnius, Erasmus, Tleilax, mentátok...) nem is lehetne. Olvasni kell -
-
válasz
koby11h #18058 üzenetére
Amúgy, vajon mekkora rohadt nagy botrány lenne belőle, ha Jézust egy közel-keleti csávó játszaná egy filmben? Merthogy ugye az volt (most a vita kedvéért tegyük fel, hogy létezett), ez a fehér szakállas csávó senki nem tudja vajon kicsoda. De úgyis az lesz előbb utóbb, hogy valami transzgender ázsiai fekete shemale fogja eljátszani. Pedig ebben az esetben az "igazság" sokkal nagyobbat ütne, mint ez az erőltetett woke baromság.
Amúgy #2: Liet-Kynes engem is idegesített, semmi értelme nem volt variálni vele, pláne, hogy ha valamiben, hát a Dűnében aztán van erős női szereplő bőven. Nyugtasson a tudat, hogy amennyire észrevettem, Ő az egyetlen, aki genderswapot kapott (és igazából nem ártott semmit, kb mindegy).
Amúgy #3: Nekem amúgy tetszett ez az új Dune, sokkal jobb lett, mint vártam. És igen, nagyon sok dolgot kihagy, vagy nem magyaráz el jól, vagy picit eltér a könyvtől, de szerintem ennyire egyszerűen muszáj, nem lehet máshogy filmre vinni. Bárcsak a telepítvény (by Abu) hasonló szintet hozna, de ott nagyon más a szám íze.
-
koby11h
őstag
Nézem a Dűnét és Dr. Liet-Kynes egy nő...
Értem én, hogy kvóta van Bóvlivúdban minden filmhez, de könyörgöm!!! Még a végén kiderül, hogy Mohamed, Budha és Jézus is mind nők voltak, csak még várnunk kell pár évet! -
pn4hvq
senior tag
KROK640 legújabb sztorijának a margójára (előre is elnézést a nyers kifejezésért, de szerintem ez passzol ide): sajnos a szokásos módon megsz*patják, viszont mivel pénzt biztosan nem fog látni belőle (ahogy máskor sem), legalább a sz*patást vissza tudja adni (gondolok itt a barátnőre)...
-
DJGABI
addikt
válasz
quailstorm #18026 üzenetére
Neeem, pont írni akartam, tudtam hogy erős az a Pentium prockó, sokáig ajánlott is volt kis pénzért. De ugye após gépe 30k-val olcsóbb volt indulásként, teljesítményben hasonló azért kb a kettő
-
válasz
fatpingvin #18044 üzenetére
Nekem ez volt vagy 30+ is, mire azt mondtam, hogy mindenki bekaphatja
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #18005 üzenetére
+30ezer? Ez a szintű lehúzás már lassan a büntetőjogi kategória.
Ha ilyen a barátja/kollégája, nem is kell már neki ellenség.Amúgy az a bosszantó, mennyivel másabb szinezete lenne a történetnek, ha azt mondja, hé Krok, leendő új családtag, itt van 100e forint (+a régi gép értéke, mert erről se feledkezzünk meg), mit tudsz ebből kihozni?
(Nem pedig ingyen, tegnapra.)
És ebből kaphatott volna egy olyan gépet, ami újabb 10évre elég lett volna, és minden 2.nap lesz*pta volna magát, akkora lett volna az ugrás a HDD-s X2-höz képest.
+ még neked is jutott volna belőle egy kellemes kis haszon, kompenzálni a Tivadar vonalon bukott összeget. -
E.Kaufmann
veterán
-
Lenry
félisten
válasz
öreg most egy darab bővített mondatban kinyögöd hogy mi az igényed...
...kiválasztjuk a hardvert, és aztán itt, most, a te bankkártyáddal megrendeljük hozzám, ha megjött, akkor meg összeszerelem. szólok ha kész, akkor majd elviszed.
FTFY
-
fatpingvin
addikt
-
becenevem
aktív tag
válasz
Egyet értek.
Egy példa magamról. Mikor még fiatal voltam (2005,jól emlékszem), annyira ragaszkodtam az egyik csajhoz (vagy a szexuális igényeimhez inkább), hogy hasonlóan idióta voltam. Mai énem felrúgná az akkori énem, hogy térjek észhez. Nem ért annyit a csaj.
Remélem Krok, nem a csajhoz ragaszkodsz...
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Léci Léci Léci-re kellet volna mondani azt, hogy ágyembugyesz oldjátok meg. Papa lassan 1 hónapja nem gépezik mert annyira fontos volt, lusta volt átjönni, átbaszták, és én legyek a rossz hír hozója? Meg a lónak a nemi szervét
. Örök közmondással élve, "Vidd ahhoz akitől hoztad!"
De most belegondolva, ezek a svindlerek, hány és hány embert b*sznak át naponta, csak ebben a törpe országban... legyen az IT vagy autó... de lehet én vagyok ennyire hülye, hogy fél milliós laptopot sem én fogom szétb*szni, hanem tovább irányítom erre szakosodott kolléga felé (KH), vagy a kétszáz máttyásért vett modellvasuttammal is Csíkosháttú kollégához, megyek... Mert van kapcsolata a gyártókkal és ipari szinten űzi jó pár tíz éve... max 2 napig nem gyújtok rá... IT-re is igaz mint az autóra, vigyél magaddal hozzáértőt, vagy legalább kérdezd meg...
#18044 fatpingvin
Én szoktam csinálni, percdíjban... fél óra hibakereséses szop*s 8000 / 4 óra után van kedvezmény, ha van süti/kávé/tea és még az ablakon kihajolva rá is gyújthatok a konyhába egy ecigire akkor kis kedvezmény jár.... az első 20000+ forintnál rájönnek, hogy ökrök voltak.
-
fatpingvin
addikt
válasz
KROK640 #18005 üzenetére
Krok nem akarlak bántani és ne vedd személyeskedésnek de ezen a ponton ez már tényleg az idiótaság kategóriája amit csinálsz.
addig oké hogy nem passzoltad le kategorikusan amikor az apósjelölt önjáróan eldöntötte hogy ki fog b*szni 70 rongyot valamire amihez nem ért viszont kérhetett volna segítséget tőled is, ez már water under the bridge, viszont az hogy ezután még te rohangálsz köröket, ráadásul olyan módon hogy nem azt mondtad hogy oké akkor öreg most egy darab bővített mondatban kinyögöd hogy mi az igényed, én megcsinálom te meg a végén fizetsz, hanem a hozzá nem értő apósjelölted által vélt vagy valós hibákat kezded egyenként foltozgatni...
bocs hogy ezt mondom de ez ttényleg már a házhoz a pofonért esete. én valamikor 17 évesen jöttem rá hogy ilyet nem lehet csinálni. vagy az alany csinálja, vagy te, de ha az alany nem hozzáértő akkor nincs átmenet. -
Syl
nagyúr
válasz
A Gyuri szavával élve:
Ha egyszer szereti ha fáj…
-
dingdongkng
tag
Őszintén szólva, sikerült ismét kiválasztani a létező LEGROSSZABB időpontot az ügybe való belefolyásba... Itt már nyerni nem lehet, csak rossz híreknek a hozója lehet valaki. 2 helyen lehetett volna ebbe beleavatkozni, a legelején, és közvetlen az első átbaszás után, de ott is csak úgy hogy az üzlet visszacsinálásában segédkezni...
-
válasz
E.Kaufmann #17918 üzenetére
Nem megkövezni, magánvélemény: Battlestar Galactica, a leges legutolsó snittől eltekintve (modern utcakép felvétel), nyilván lehetett volna tovább ragozni, de mivel már egy ideje sejteni lehetett a poént, nem volt értelme nyújtani a sztorit. (Az igazság az, hogy az utolsó évadot is összecsapták, de ettől még nagy kedvenc. Előre félek, hogy megint hozzá akarnak nyúlni.)
-
-
Syl
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #18029 üzenetére
Annyit én is
-
koby11h
őstag
Nekem is volt kb. 2 hónapja, hogy menjek már el házhoz SSD és + mem berakni, új Windowst telepíteni...
Mondom az nem megy, gépet elhozzák, megcsinálom itthon, eljönnek érte, együtt kipróbáljuk, ha még kell valami, akkor prótoljuk és elviszik.
Miért? Mert én közben itthon dolgozom, filmet nézek, csinálom egyéb dolgomat. DE, ha megoldják az ottani szórakoztatásomat, étkeztetésemet arra a röpke 2-3 órára (szerelés, memtest 1 ciklus, Windows, driverek és apróságok), akkor csak eljönnek értem és hazahoznak. Csinos lányok is legyenek!
Másnap nálam volt a gép, aznap délután el is vihették. -
válasz
Top cat #18028 üzenetére
"majdnem 100 ezrbe van ez a szar, és nem megy, már az én laptopomat akarja elvenni... "
Pontosan ez a mondat volt, ami elindított, hogy megnézzem, mit is lehet venni ezért az összegért manapság. Így találtam rá az új 3 év garos Lenovo-ra, és még nem is kerestem meg a legjobb ár/teljesítményű gépet.
-
Top cat
addikt
válasz
koby11h #18024 üzenetére
Apósjelölt már elköltött 100K-t. Nem akar az már rákölteni és mozdulni sem az ügy érdekében.
De minek is tenné ha van egy balek aki elmegy, megcsinálja, ha kell alkatrész megveszi.
És amíg nem működik, még a saját laptopját is odaadja.
"majdnem 100 ezrbe van ez a szar, és nem megy, már az én laptopomat akarja elvenni... " -
Syl
nagyúr
válasz
DJGABI #18019 üzenetére
> Oké hogy új (bár kérdés hogyan?
A mai világban, amikor 1988-as IBM AT-t is lehet gyári csomagolásban venni? [LGR link]
Egyébként én a múlt héten vettem egy ilyet: [link]
i5-6500T, 8 GB DDR4, 256 GB nvme SSD, Win10 Pro - hangtalan, villámgyors és kisebb, mint a Mac Mini.
Ja, 60 pénz volt egy megbízható HA eladótól (tréfás számlával 75 lett volna) -
quailstorm
félisten
válasz
DJGABI #18019 üzenetére
Mitől rosszabb vétel? Beleestél az (i3 > Pentium G) marketingképzetbe?
Lehet csak két mag, de az elég bika. Valamint normális DCH driver van az integrált grafikához. HD2000-hez, ami lett véve, Win10 támogatás sincs. Még hackelt driverrel is kompromisszumos. Tudom jól, ezt a hsz-t is HD2000 + i5-2400 kombóról írom.Úgyhogy az a gép minden tekintetben sokkal jobb. Még akkor is, ha 100k-ért sok, és régi. Csak most nem igazán lehet válogatni.
Használt üzletikkel az a baj, hogy kb. nincs Skylake és afölött. Esetleg Skylake még van.
-
Top cat
addikt
válasz
KROK640 #18005 üzenetére
Na akkor summázva, elvitte a régi gépet, hozott egy lomot, ez került 70K-ba. Majd visszahozta a régi vinyót egy külső házban, ez került megint 30K-ba.
Arról már ne is beszéljünk, hogy be sem üzemelte a gépet, + venni kellett egy DVI átalakítót is hozzá.
Ezek után apuci őrjöng? Mond meg neki úgy is halloween közeleg, vegyen a boltba két ilyent és kösse a lábai közé. Utána menjen a drága kollégájához és üsse amíg nem adja vissza a pénz felét.
Ha ebbe belefolysz, jól nem fogsz kijönni belőle.
" a jövőhéten valamelyik nap kisántikálok" Még mindig nem jött helyre a lábad?
Úgy látszik te tényleg azt szereted ha fáj. A szó szoros és átvitt értelmében is. -
DJGABI
addikt
Nézem. Mondjuk ezek nem emag által forgalmazott cuccok, többsége külsős cég, minden második román ráadásul. Kemény miket árulnak.
Csak random kattintgatok, de 100k-ért már tényleg kurrens gen gépet is kaphatott volna, ÚJAT [link]
Annyiból igazad van a Lenovot csak be kell kapcsolni és megy
-
DJGABI
addikt
Oké hogy új (bár kérdés hogyan? jó ideje porosodhat ez a gép, nem mai csirke az a Pentium prockó), de kb rosszabb vétel mint az após által vásárolt gép. Használt üzletiben is bőven kifogott volna jobb vasat. dehát akkor neki gyorsan kellett. Ehhez képest már második-harmadik hete nincs gépe?
emagon se árulnak már ilyen őskövületeket, valami saját levedlett vasat passzoltak el neki.
(#18005) KROK640 legyünk optimisták, valszeg tényleg működik, kábeleket megmozgatni, ramot megmozgatni, aztán indulni fog remélhetőleg. de ja, házhoz is hozhatták volna ha annyira meg akarják javíttatni
szerk: tévedtem. és bakker ott van, kapni újonnan (?) pont ugyanazt a gépet [link] 480-as ssd-vel 65k. dehát ezt meg magának is megrendelhette vna ennyi erővel
-
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
qnadam #18003 üzenetére
Jogos
Azt tényleg sikerült.
A Better Call Saul-t is elkezdtem nézni, de megrekedtek talán ott, hogy a bátyó magára gyújtotta a házat, meg kicsit felemás, hogy drukkolok a srácnak, de a végén úgy is lezüllik majd pék lesz, vagy mi a pók (nem szpojler, mert ezzel kezdődik)
-
KROK640
nagyúr
Hát nem tudom mi lesz, de úgy látom, hogy mégiscsak bele kell follyak (eredetileg én akartam vinni az egész projectet), persze mikor ??? Amikor már elfogyott a pénz, és örülhetek, ha a nullásan kijövök az egészből.
(igen, én is valami kontakt vagy zárlat témára gondolok, de ha itt lapot vagy tápot kell venni vagy ilyesmi, akkor komoly baj lesz, mert bennem jelenleg sem a képesség, sem az akarat nincs meg, hogy saját zsebből, "puszira" álljak ilyen alkatrészeket).
ha belegondolok milyen messzire mutat a probléma, volt egy Athlon X2, 3GB RAMmal, ami tökéletesen elég volt arra a célra amire használták (mail, word, esetleg facebook és youtube). A tönkrement alaplapot, szereléssel együtt egy 10-esből pótolni lehetett volna ... most közel 100 ezer ft elköltése után, van egy nem működő gép, ami mellesleg
lassan10+ éves technika, annak minden hátrányával, és persze Win10-el...Azért ahogy számolom, jól elleszek vele, feléleszteni, rájönni mi a baja. Utána egy Windows 7-et rakni rá, meg pár egyszerűbb alapabb programot, és ha szerencsém van már kész is vagyok. (az adatok átmásolásáról ugye nem feledkeztél meg KROK? )
-
Migráns
tag
válasz
qnadam #18004 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy a szinkron szó szerint követi, azaz egy az egyben visszaadja az eredeti tartalmat, szöveget. Pontosan attól lett már-már önálló alkotás, hogy az alkotók hozzáadtak valami plusz nyelvi leleményt, némi magyar sajátosságot. Szerintem egyenesen zseniális, amit a fordító, a dramaturg, a szereplőgárda, és a szinkronrendező csinált a filmmel.
Magát az abszurditást fordították magyarra, nem a szigorúan vett szöveget - és úgy látom/hallom, hogy tették ezt a legteljesebb sikerrel.
Ugyanez mondható el a Forrest Gump szövegeivel kapcsolatban is. A Bubik által előadott monológok sokak szerint még jobbak is, mint az eredetiek. -
-
KROK640
nagyúr
Na, de el ne felejtsem amiért idejöttem :
Szóval apuka (majdnem após) gépe ... Mindenki ismeri szerintem a storyt (gyors összefoglaló azoknak akik most csatlakoztak : megdöglött az előző gép, majd 70 ezerért sikerült egy 2nd gen I3-at 4GB RAMmal beszerezni, aztán úgy kellett felárért visszaszerezni az adatokat)Péntek este (2021. 10. 22.), 23:20, csörög a telefonom, barátnőm az.
barátnő : képzeld bekapcsoljuk a gépet, felpörögnek a ventilátorok pár másodpercre, majd leáll az egész gép ahogy van. Ha újra bekapcsoljuk megint ez van, kép nincs.
KROK : Akkor szóljatok annak akitől vettétek, én ebből kimaradnék ha lehet ...vasárnap délután : telefon csörög, hogy jajj reggel elfelejtette :
Akitől vették a gépet, annak most terhes a kanárija, emiatt nem ér rá, meg amúgyis, utána meg külföldön van eltemetve. Apa örjöng, hogy majdnem 100 ezrbe van ez a szar, és nem megy, már az én laptopomat akarja elvenni... nézd meg lécci lécci lécci lécci lécci lécci ....
KROK : Siktir, anixero!! (Ciprusi káromkodás) Jól van ... a jövőhéten valamelyik nap kisántikálok, de még nem tudom, hogy mikor. Két dolgot kérek, az egyik, hogy apád ne legyen otthon mikor megyek, a másik, hogy hozz fel addigra egy fél liter páleszt a pincéből... szükségünk lesz rá.Úgy hiányzott nekem ez az egész, mint üveges tótnak a hanyattesés...
így állunk most, illetve ezekszerint megtudtuk, hogy a régi winyó külső házbatétele és visszaadása (plusz még ki tudja mi) összesen újabb közel 30 ezerbe került apukának. Ráadásul mostmár TILTen van, mert már aligha van pénze, de gépe még most sincs.
Nyilván most fog jönni az, hogy foglalkozzak már vele, oldjam már meg, de persze ingyen.
(ha valamit cserélnem kell azt viszint nem fogom zsebből kifizetni) -
válasz
Migráns #17959 üzenetére
ja, a gyalog galopp hozzáadja pl a töketlen fecskét, csak épp a film abszurditásának egyik alapját öli meg, ugyanis eredetiül kókuszdió van benne, amit a sztori szerinti korban még nem is ismerhettek. ez pedig a fordító szereptévesztése.
és hiába vannak bármilyen jó színészek, hangzásban esélye nincs a steril szinkronnak egy helyszíni hanghoz képest. persze egy animációnál ilyen gond nincs -
válasz
E.Kaufmann #17918 üzenetére
Gyerekek, most komolyan, volt már olyan sorozat, amit tisztességesen le bírtak zárni?
breaking bad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest