Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
(nyomtatott) fotókat hogy a leggazdaságosabb digitalizálni? és persze tegnapra
-
-
-
bambano
titán
telex hír szerint "Akkora a munkaerőhiány Sopronban, hogy thai ápolónők dolgoznak az idősek otthonában": b...s nekem ápolónős thai csajokhoz vagy egy drága repülőjegy, vagy prémium előfizetés kell...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
válasz solena #32582 üzenetére
Csak telepítéskor húzd ki a netkábelt.
az aktuális Win11 telepítő már ekkor sem enged tovább.
szerencsére még ekkor is van megoldás az offline fiók létrehozására: emailnek megadod, hogy no@thankyou.com, jelszónak meg tökmindegy mit írsz be. ezután sajnálkozva közli a Windows, hogy ennek a fióknak a jelszava már túl sokszor lett elrontva, és ezután már csinálhatod is a klasszikus offline felhasználói fiókot.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
salaud
aktív tag
válasz KROK640 #32571 üzenetére
Kifogtál egy rossz darabot. Nálam két ssd van a gépben, mindkettő 50 TB körüli írással.
Amúgy az ADATA SSD Toolbox-ban van klónozó rész, és jól működik.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
solena
tag
válasz KROK640 #32580 üzenetére
"ez még a régi fiókos förmedvény előtti telepítés, nem kér pin-t sem (amit már újabban kötelező megadni)."
Microsoft oldaláról leszeded a szimpatikus iso-t, és rufusszal kiírod a megfelelő módon (UEFI, GPT séma), és az újabb rufus fel fog dobni egy pipálható párbeszédablakot, hogy mit szeretnél. Csak telepítéskor húzd ki a netkábelt. W10 alatti telepítésnél szintén nincs ilyen probléma, még ha media creation toollal is csinálod, csak a trükkje, hogy húd ki a netkábelt, és a hálózatválasztásnál csak a "nincs internetelérhetőségem" után a "Folytatás korlátozott telepítéssel" gombot kell megnyomni, és a jelszó mezőt meg majd üresen hagyni. És akkor no problemo, nem kell az online fiókba bejelentkezni.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
válasz pn4hvq #32573 üzenetére
Félhalott háttértárról klónozás - nem a legjobb ötlet, de általában nem kívánságműsor
@KROK640 : "ez még a régi fiókos förmedvény előtti telepítés, nem kér pin-t sem (amit már újabban kötelező megadni). "
Öööö, mikor telepítettél utoljára dózert? Simán kihagyható. (Hálókábel kihúzása nélkül is.)A MS fiók meg nem azért gáz, mert feltörhető vagy nem
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz pn4hvq #32573 üzenetére
"Hozzáteszem, egy félhalott háttértárról klónozni nem ideális ötlet." - erre én is gondoltam, és szerencsére eszembe jutott, hogy a régi 480-as SSD-met nem formáztam le, így azon van egy évvel ezelőtti hibátlan rendszer.
Azért ragaszkodok ennyire ehhez a telepítéshez mert amellett, hogy minden jól be van állítva, ez még a régi fiókos förmedvény előtti telepítés, nem kér pin-t sem (amit már újabban kötelező megadni). Nem mintha nem fel lehetne törni párperc alatt (régebben még én is tudtam, de lehet h még most is menne)
Ha pedig ide bejut valaki, és leül a gépem mellé, anélkül hogy akarnám, az teljesen más oldalon vetne fel biztonsági kérdéseket.Asrock B560 Pro4 lapom van, és benne van a leírásában, hogy 10th gen CPU-val csak az egyik M2 megy, 11th gen-el meg mindkettő. Egyébként épp emiatt felvetődött bennem egy 11400F-re való átállás, de rájöttem h nem érné meg csak emiatt.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz solena #32572 üzenetére
Igazából maga a Windows ami nagyon fontos rajta, egy másik partición vannak játékok, de mindegyik totál pótolható és lényegtelen (image filejuk a HDD-n rajta van ami szintén a gépben van).
Mostanság pont nem volt errefelé áramkimaradás, pedig szokott lenni. A tápom egy Corsair CX550F RGB. (imádom, olyan szép színes effekteket vetít a falra esténként Már 10 hónapja megvan de még mindig kapom magamat azon, hogy a falat bámulom miatta )
2022 év eleji gyártás simán lehet, mivel 2022 december legvégén érkezett. (beépítésre csak január elején került)Nincs másik M2-es SSD-m itthon, pedig logikus amit írsz. De lehet h az alaplapi hülyeség sem jönne ki egyből, mert amennyire emlékszem nyáron még 100%-os volt. A 74-ről indulás : igen oda meg 10 hónap alatt jutott el.
-
válasz KROK640 #32569 üzenetére
SSD csere, mi lenne. Olcsó, nem? Ezt mondtam, vannak ilyen problémás darabok, van, amin fw-t kell frissülni, ha a gyártó ad ki javítást. Korábban írtuk.
"hogy hogyan klónozzak egy meghatót egy M2-es driveról úgy, hogy " egy másik eszközre klónozod image-be, és onnan vissza. Azért ez rutinművelet.
@pn4vhq : "Ezen butítottak volna a későbbiekben?"
Nem hiszem, alaplap gagyiság is lehet, akármi.[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
válasz pn4hvq #32570 üzenetére
Azóta, ha a főnök egere egy pillanatra is megáll rendeléskor az intenso fölött, közlöm vele, hogy azzal ő fog szórakozni
Nálunk a rekord: telepítéskor a windows a már a partíciót sem tudja létrehozniBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #32571 üzenetére
"persze alapvető elképzelésem van, hogy a képfilet kilövöm a HDD-re és onnan fel az új SSD-re, de hogy ehhez hogy lesz valamiféle rendszerem közben az még kérdéses"
Én nem értem, hogy ez miért kihívás vagy félreértek valamit és van benne nehezítő tényező?
Live Windows pendrive-ról bootolás után:
-image-et készítesz az ssdről a hdd-re
-kicseréled az m2 ssd-ket
-visszabackupolod (de szép szó) a hdd-n lévő image-ből az új ssd-reSzerk.: hozzáteszem, egy félhalott háttértárról klónozni nem ideális ötlet. Az új ssd-n lévő régi, esetleg hibás fileok előidézhetnek random fagyásokat és agyalhatsz, hogy megint mivel van probléma. Én újat telepítenék.
"bár két M2 slot van, de 10th gen CPU mellett csak az egyik aktív"
Nekem 7. gen Intelem van, mindkét m2ben van ssd, tökéletesen működik. Ezen butítottak volna a későbbiekben?[ Szerkesztve ]
-
solena
tag
Első lépés: adatmentés. Utána minden más.
165 nap és 6tb írás lófasz mazsolával, ha a tápod rendben van (itt a délalfödlön volt pár áramkimaradás, téged nem érintett?). A a 74%-ról indulás szintén nem jó jel, adatkapcsolati, adatátviteli hibát nem jelez a hdsentinel... és a rohamos romlás inkább hibás chipre vall. A szilíciumlottón sikerült rosszat kifognod. 2021 évvégi, 2022 év eleji gyártás?
Ez mindenképpen másik ssd (nvme, igaz?). Bár, hogy kizárhasd az alaplap hülyeségét, első körben érdemes lenne valami egyszűbb/kisebb ssd-t betenni a helyére, hogy vajon azt is elkezdi-e kinyírni, mielőtt kiadsz egy szemmel jól látható összeget egy nagyobbra.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
KROK640
nagyúr
válasz solena #32568 üzenetére
Legutóbb élő rendszert klónoztam, mindenkinek égnek állt a haja, de tökéletesen megcsinálta. Macrium reflectel csináltam egyébként.
"rendszerindítás nevű förmedvény, az csak egy ramból háttértárra kiírt memóriakép+hibernált állapot" - igen, ezt tudom, ezért én a restartot mindig shiftel együtt végzem el, és olykor a leállítást is.
De az utolsó két sorod ami igazán érdekes volt most nekem Viszont a már említett probléma miatt valószínűleg erre nem fog sor kerülni.
hanem az lesz a következő kihívás, hogy hogyan klónozzak egy meghatót egy M2-es driveról úgy, hogy egy másik M2 a cél, a lapomon viszont (bár két M2 slot van, de 10th gen CPU mellett csak az egyik aktív) egy M2 slot van. (persze alapvető elképzelésem van, hogy a képfilet kilövöm a HDD-re és onnan fel az új SSD-re, de hogy ehhez hogy lesz valamiféle rendszerem közben az még kérdéses).Új SSD fronton (ezen CORSAIR 2TB MP600 PRO XT M.2 PCIe M.2 2280) vagy (ezen SAMSUNG 2TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P2T0BW) gondolkodom, mert ha már szerelek, meg klónozok, akkor nagyobb is legyen.
A tervem, hogy 500-700GB a rendszernek, a maradék meg a játékoknak. Úgyse hiszem, hogy egyszerre 1-1,2TB-nyi olyan játékom lesz mostanában ami feltétlenül M2 SSD-t igényel, az ilyen klasszikusoknak meg mint a Worms Armageddon, Flatout 1-2, Command and Conquer - Red Alert 3, Burnout Paradise vagy a Midtown Madness meg bőven elég a HDD nyújtotta sebesség isInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
pn4hvq
senior tag
Melóhelyen beszereztek egy rakás 240GB-os Intensot. Átlagosan 300-500GB írt adat után Windows összeomlások, kékhalál, nem indul többet a Windows csak javítgatna induláskor, de siker nélkül. Tünetek hasonlóak, mennek vissza garanciába. A meghajtó állapota nem megfelelő, hasonlóan a tiédhez.
Az eddigi negatív rekord: egy Win10 telepítés után klónoztam volna és ekkor szólt a program, hogy nem tud olvasni egy szektort -> kuka, pontosabban garis csere ugyanilyenre...[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
-
solena
tag
válasz KROK640 #32564 üzenetére
Pár trükk, amire figyelj, ha klónoznál. Gondolom, akkor vmi másik rendszerről tennéd, hogy ne élő rendszert klónozz. Mikor újraindítod a gépet, hogy a klónozó rendszert indítsd, akkor annyit érdemes tenni, hogy amikor leállítod a rendszert, akkor nem simán leállítás, hanem shift+újraindítás gomb, akkor homokórázik egy sort, majd feldob kék háttérrel pár opciót, többek között a számítógép kikapcsolása. Akkor már nem dolgozik sokat, simán leáll, és nem a kimentett memóriából akar dolgozni (a sima leállítás, ha be van kapcsolva a gyors rendszerindítás nevű förmedvény, az csak egy ramból háttértárra kiírt memóriakép+hibernált állapot. Undormány egy szokása a w10-nek). Utána pendrive be, szabadon választott klónozórendszer, végigszaladsz rajta, leállítás, háttértárolócsere, oszt hadd szóljon. Ha ezek után is összefossa magát a klónozás, ott a rendszerrel is lesz vmi defekt, ami alapvetően nem zavaró, csak ilyenkor.
Ja, és ne olyankor akard csinálni a klónozást, mikor egy winfriss folyamatban van, akkor tuti, hogy összeborul.
Én programnak vagy a lazesoft vagy az aomeit használom ntfs-hez, minden másra ott a clonezillaDe utólagosan kibővíteni a c meghajtót élő rendszer alól az easeus partition manager, vagy minitool partition wizard is alkalmas, csak kérni fog újraindítást, és akkor csinálja meg ténylegesen.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #32562 üzenetére
Kizárt. Mivel a "Bambano APPROVED" memóriák kizárólagos forgalmazója vagyok
Mindegyik memória, gondos, több hónapos tesztelésen esik át, szeretve van, és helyettetek is kibontva.
Most akciósan a bolti új ár, mindössze háromszorosáért!Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Igen, ez a "megúszós" verzió. Én is évek óta klónozom magamnak a rendszert, így minden ott van ahol akarom és úgy működik ahogy kell neki (amíg nem jön egy új frissítés, mert akkor fullosan orosz rulett lesz az egész, hogy mi megy és mi nem; bár azt meg kell hagyjam, mostanában elég kevés jól működő dolog romlik el frissítés után).
Van viszont egy nagy hátránya : A C meghajtóm mérete így nagyon hosszú ideje (2018) ugyanakkora, hiába egyre nagyobb SSD-ket pakolok a gépbe.
Ez most megint aktuális lehet, hamarosan, mert sajnos a jelenlegi driveom lehet az eddigi legrövidebb életű, mivel se a sebességével, se a méretével (1TB, mondjuk ez még hagyján) nem vagyok megelégedve, ráadásul 10 hónap alatt a kondiciójának a jelentős részét elveszítette
Szerintem fogok venni egy másikat, átrakom rá a rendszert majd ez megy vissza garba, de nem másik SSD-t kérek hanem ,levásárlást, van mellé még egy kuponom is, ha ügyes vagyok akkor egész olcsón jöhet egy nagyobb HDD, vagy igazán megtömöm a gépet RAMal (néha jól tud jönni, bár javarészt még fölösleges).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Diabolis #32549 üzenetére
Oh, igen ... A karácsonyi időszak... amikor mindenki gamer gépet / laptopot venne a gyereknek, persze a minimális összeg feléből, de legalább tegnapra. Nem fogják fel, hogy az év legdrágább időszakában akarnak féláron gépet vásárolni, ráadásul volt olyan év (pl 2002) amikor karácsony előtt konkrétan hardverhiány volt (legalábbis mi felénk) egyszerűen hiába adtam el a megrendelést a nagykernek, a cuccok felére visszaírták (pl Celeron CPU-ra, de GeF2-esek is ilyenek voltak) hogy bocs most nincs, de januárban biztos lesz... Na ezt meséld egy családapának/anyának akinek az az álma hogy a karácsonyfa alatt virítson az új gép. 2003-ban pl néhány előre betárazott Athlon XP-t passzoltam el a karácsonyi időszakban, feloldva a hiányt és a magas árakat.
És persze nem tanultak belőle, hogy novemberben-decemberben a legdrágább minden, minden évben november végén jutott eszükbe, hogy kell gép. A másik véglet, amelyik már februárban kitalálta, hogy akkor ő gépet venne majd szülinapra (nyár végén) karácsonyra stb ... Mondtam, hogy addig szegény gép el is fog avulniAz utóbbi években meg már csak ingyenes tanácsadásnak (amit nem kell megfogadni, különösen akkor nem, ha nekünk nem tetsző dolgot mond) próbáltak nézni leginkább laptop vételhez, vagy valamilyen előre összerakott áruházi vacakhoz.
Régen azért érte meg nekem ezzel foglalkozni mert egy alkatrészekből (nagyker áron) össze vásárolt és összerakott gépen simán volt 10-20-30 ezer ft hasznom (ami még akkor jóval többet ért mint most), még úgyis, hogy a bolti ár alatt adtam. DE MOST? Abban hogy egy prospektuson / weboldalon rábökjek, hogy a két elavult bővíthetetlen szar közül melyik a kevésbé vállalhatatlan, semmi fun nincs, ráadásul ezután 3 ezret nem lenne profám elkérni, nemhogy 30 ezret. De ugyanakkor az időm elvan rabolva. (Mondjuk ezekután úgyis vesznek egy harmadik még szarabbat, mert az 5 ezerrel még olcsóbb és akkor tuti jobb választás is, szóval lehet h csak kéne pénzt kérnem)Manapság már ezt kivédem azzal, hogy novemberben-decemberben úgyis Ausztriában/Németországban vagyok, aztán ha rámszól, közlöm, hogy külföldön vagyok, és nem érek rá. Ha meg netalán az az 5% aki gépet építene akkor Ipon gépösszerakó.
Na igen, régen a géptervezés is művészet volt, és láttam 1-1 okostojást az elmúlt 24 év alatt aki simán Inteles laphoz AMD procit vett vagy fordítva, AGP-s laphoz PIC-E kártyát stb, ma már jóformán csak a CPU foglalatra kell figyelni, esetleg a memória fajtára, és a gépösszerakók is figyelmeztetnek, hogy ez nem fog menni. Persze ettől még lehet bőven elszabott konfigot összerakni (Pentium CPU, 4GB RAM és RTX2080Ti ... Uh, erről jut eszembe, itt az egyik topicban párnapja egy fórumos kolléga azzal HÁZALT, hogy FX6300 meg 8GB RAM mellé rakna RTX2080Ti-t, és nem győztük lebeszélni, hogy az fölösleges lenne, különösen FHDben. Ezután finomított, hogy jajj csak akkor olyan ház kéne neki amibe egy ilyen is belefér).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
koby11h
őstag
Hát azt majd meglátjuk, ha megkapom a halottat, hogy mennyire halott. Ha csak szoftveres dolog (, akkor belenézek, ha hw akkor ennyi volt...
Van aki a bootmgr is missing-re is azt mondja, hogy meghalt. Azt tudom, hogy már kattogott, de hát ugye nem volt fontos a csere, csak a gyerek gépe"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #32552 üzenetére
A régi HDD halott
Ja, ez kimaradt a felvezetésből. Így azért valóban csökkennek az opciók. De ha van olcsó bolt, ahol megcsinálják vállalható áron a meló nagy részét, az már félig nyert ügy.
Azért kíváncsi leszek, hogy a hiányzó játékmentéseket kin fogja számonkérni majd ? -
koby11h
őstag
A régi HDD halott, ezért az SSD vásárlás
De egyébként igen, ez az egyszerűbb eset, csak most napi 10 óra munka mellett valahogy nem esik jól A takarítást, szerelgetést megcsinálja a boltos ismerősünk, nem is lesz neki drága, ő is ismeri. A telepítés és játékhegy a gond inkább, azt nem akarják majd csinálni Azt szerintem én fogom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #32550 üzenetére
Pedig ez meg az "egyszerűbb" eset. Ha szerencséd van, nem tegnapra kéri, (persze karácsonyra legyen meg, hogy a gyerek a szünetben tudjon vele játszani), de legalább tudja, mit szeretne.
Meg ssd-re azért hamar felmegy egy win. (Csak ne kelljen mellé minden szart feltenni).
Ha olcsón meg akarod úszni, átklónozod a régiről a rendszert. Az ssd miatt úgyis fényévekkel gyorsabb lesz, azzal úgyis elégedett lesz, és legalább mindent ott talál, ahol eddig volt -
koby11h
őstag
válasz Diabolis #32549 üzenetére
Nekem is elkezdődött tegnap
"Tudod vettünk egy gépet, amiben segíttettél, most kellene bele még memória és egy SSD és újratelepíteni, tudnál segíteni?"
XXX bolt, gépet vidd be, ott megbeszéled: kérj ugyan ilyen memóriát + 8 GB-ot, lehet használt is, DDR3-as. És egy új 480-512 SSD-t pl. WD vagy Crucial MX 500. Kérdezd meg, hogy a Windowst felrakják-e? Mond, hogy jogtiszta, ha igen, akkor fogadd el. Ha nem telepítenek, akkor hívj fel és megbeszéljük...
Én segítek ha tudok, de más cuccáért nem fogok szaladgálni. Január 15-ig ez lesz, mintha mi lennénk a Jézuska manói..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Diabolis
aktív tag
A minap exkollégával beszélgetve jöttem rá, hogy mi nem hiányzik: a userek karácsonyi kívánságai :D
Állami cégnél, szr fizuból (ja, az sem hiányzik), ingyen, tegnapra gamer gépet összerakni :DNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #32547 üzenetére
legujabb BIOS van benne a 2022 novemberi
elvileg komazza a 5xxx-t is
ezt az alaplapot 2 eve vettem 7k-ert
csak eddig ott pihent a polcon a dobozaban
VRM-n van hutobordavmi frutti 3k egy ilyen SSD huto bigyo
a CPU hutorol sugariranyban korben levalo levego eri...annyi eleg nekiaz i5K-bol nyugdijazodott le az az SSD, mert az kapott egy 500GB-s PCIEx4 4.0-s darabot
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #32546 üzenetére
Ez akkor jó, ha később tényleg elvisz egy Ryzen 5000-es CPU-t, mert akkor benne van a bővíthetőség is.
250-es SSD-re nem vennék ilyen komoly hűtést, többet ér mint maga az SSD De egy 1-2TB-osra remek megoldás lehet.
A GTX1660Super ma még játszani is okés lehet, netezni bőven too much. Plusz ha játék a cél, akkor lassan azért csereérett lesz a kártya, és itt már akkor megint ugrunk egy kategóriát. (pláne, hogy akkor a Ryzen 3100 is kevés lehet)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #32526 üzenetére
Nekem '99-ben lett mobilom, és 2003-tól tavalyig a kettes számú számommal használtam, amikor is voltak kedvesek elvenni tőlem, így beüzemeltem az ősrégi első számomat, amiben az a nagyon jó, hogy olyan régi, hogy még a neten se adtam meg sehol, meg csak egy egészen pici kis szűk kör ismeri
Az előzőről már úgyis alig győztem letiltani a telemarketingeseket.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #32540 üzenetére
Sajnálom szegényt!
Bár igaz, hogy elég sokat tett azért, hogy hamar itt hagyja a földi létet. -
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #32540 üzenetére
Nagyon sajnálom szegényt!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
R.I.P. Chandler
[link]Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
bambano
titán
nem tudom, a gazdagcsávót minek küldték a seregbe. korábbi "évadokban" volt ott olyan katona az elmesélések szerint, akinek az ütik is tisztelegtek.
egyébként meg mi az, hogy kiskatona? mifelénk az egyetemi előfelvettek lehettek "kis"katonák, bár ott voltak a jobb módúak. de volt egy csomó nem egyetemi előfelvett is, nálunk sokkal idősebbek, akár 10-12 év munka-múlttal. azok között simán lehetett gazdag, pl. nálunk is volt rongyrázó autószerelő.
-
bambano
titán
válasz koby11h #32534 üzenetére
oké, de a telefonon volt hívásinfó, tehát ha nem vettem fel, láttam, hogy vissza kell hívni. megnyugodtak, hogy később magamtól megkerestem őket.
egyébként időnként engem is idegel a telefon, egy-két kolléga igazi agyzsibbasztó módon tud telefonálni...
-
válasz bambano #32533 üzenetére
Amikor lebacnak, amiért dolgozol
BTW a gazdagcsávókat lehet apuci küldte a seregbe
@koby11h : "Ha bármit szeretne, nyugodtan írjon emailt vagy nyisson ticket-et. Igyekszem mihamarabb reagálni rá. Ellenben elég feledékeny vagyok, így a szó sokszor elszáll,"
VSP@hobizoli : OK, de a kiskatonának?
40k meg 1998-ban majdnem egy középosztálybeli fizu volt Nyugat-Magyarországon.Mutogatni való hater díszpinty
-
hobizoli
nagyúr
1998-ban sajat magamnak vettem mar a telefont, mert akkor nem volt "draga"
40k korul volt a 3110-s akkoriban elofizetessel
par evvel kesobb a 3310 kariajira muternak Domino csomagban mar csak frutti ~25k volt
aki meg nagyuzemben bort hamisitott, annak egy mobitelo tuti apropenz volt evekkel korabban istöbb drón kell ;P
-
koby11h
őstag
válasz bambano #32533 üzenetére
Igen, vagy arra, hogy akkor zavarjanak, amikor már pl. bemásztam a javítandó gépbe és épp nem tudom felvenni sem. Aztán meg panaszkodnak, hogy sosem vagyok elérhető...
Én régen is közöltem, és ma is közlöm, hogy jó iskolába jártam, tűrhetően megtanítottak olvasni. Ha bármit szeretne, nyugodtan írjon emailt vagy nyisson ticket-et. Igyekszem mihamarabb reagálni rá. Ellenben elég feledékeny vagyok, így a szó sokszor elszáll, mire visszaérek az asztalomhoz..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
bambano
titán
volt több katonatársam is, aki elég jómódú volt.
meg volt 1-2, aki elég jómódú és befolyásos volt. hogy minek volt katona, nem tudom.koby11h: a mobil arra volt "jó", hogy mindig megtaláljanak. Ez a tulajdonosának lehetett előny vagy hátrány. Én azért vettem, mert mindig balhé volt belőle, ha dolgoztam. Melóban ha nem dolgoztam, ott ültem a szobámban, és vezetékes telefonon vagy személyesen megtaláltak, jó fiú voltam. Ha dolgoztam, akkor nem a szobámban, hanem valahol az épületben, rossz fiú voltam.
-
BiP
nagyúr
válasz Top cat #32531 üzenetére
Sőt, ha akkor feltöltve raktad el a fiókba, valószínűleg 82% még mindig van benne
Tesómnak volt 3210, gyönyörű telefon volt, nekem csak egy alcatel 301-re futotta (15e volt) 2000 őszén, de 1 hét után ellopták. Vettem egy másikat, úgyhogy drága volt. De szerettem is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bambano #32525 üzenetére
De csóró bakaként?
@hobizoli : OK, hogy volt, de pénze nem volt senkinek megfizetni... diákként, ahol dolgoztam, az osztrák cégtulajnak volt. A környéken másnak se.
Én 2000-ben vettem a 3210-et, és rohadt drága volt. A számom is megvan azótaMutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Én 2006-ig bírtam ki, hogy ne adjanak... akkor átjött az egyik igazgató és a kezembe nyomott egy Sony Ericsson telefont, hogy a tulajdonos megunta, hogy nem tud elérni közvetlenül... próbáltam visszaadni akkor is, de már nem sikerült. Azóta sem utáltam annyira telefont. Sosem volt saját mobilom sem, mindig csak a cégesek. Volt olyan 3 év, hogy két mobilt is hordanom kellett két cégtől - nem volt még DualSim.
Elismerem, hogy bizonyos eseteben hasznos, meg lassan szinte kikerülhetetlen (2FA pl.), de továbbra is utálom!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Top cat
addikt
Az első mobilok, inkább aktatáskák voltak.
90 óta van mobiltelefónia nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz koby11h #32520 üzenetére
nalunk voltak langszorosok
tipikus 6-8 osztalyosak
az egy kocsonya szeru massza, ami benzin meg egy por kevereke, van ra egy Zil tgk, ami keveri
na abbol mindig maradt
abbol belement a szeneskelyhaba egy-ket gyalasonyi, es kb szauna volt a korletben
attol narancssargan izzott a kalyha teteje, meg a kalyhacso, ahol kilep hatul
siman a szentol meg el se szinezodott, meg akkor nem volt kifejezetten meleged molino felsoben setöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #32512 üzenetére
nem nagyon kellett atemelni
a mobilteloval lekommunikaltak mikor lesznek ott a keritesnel
3-4 emberke lement erte es a szallitok felemeltek/beadtak nekik a teli kannakat
reggel meg csak vki kidobta ott az ureseket oda a kerites melletti bokrok koze
azt meg vmikor nappal osszeszedtek gondolom
gondolhatod, hogy erre volt 1-2 markosabb onkent jelentkezo ember, mert nehogy mar ezen muljon, hogy aznap nem tudnak innitöbb drón kell ;P
-
-
bambano
titán
válasz koby11h #32513 üzenetére
nálunk meg az fordult elő, hogy sokkal kevesebb ablakmosót találtak a gépekben, mint amennyinek a leltár szerint lennie kellett volna...
télen a gépekbe tiszta alkoholt öntöttek.
úgy értem, ideiglenesen
meg volt, hogy télen eltűnt az üzemanyag a járművekből. amelyik körletnek olajkályája volt meg benzines járműje, ott egy kicsit paráztak esténként.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
solena
tag
válasz Top cat #32489 üzenetére
A fiatalabbak normálisak, valahogy jobban érzik, hogy nem a két szép szememért lettem felvéve
Muszáj, de ha éppen elememben vagyok, akkor még úgy tudom helyretenni, hogy ő köszöni meg
-
solena
tag
válasz E.Kaufmann #32464 üzenetére
Én azért nem tehetem, de tereljük az embereket az újabb cuccok felé, de még a használtban maradva (vagy újat, ha arra van gusztusuk). Amíg ezek ki nem döglenek, addig valamilyen szinten kezelni kell őket (tudom, veszélyes hulladékként), de ma is beszéltem egy ügyféllel, ő hajlik az újabb gépre, megértette, hogy ezek már nem az igaziak.
A negyedik gen egy jó gen, de az is öregszik. Ez van, hiába lenne oké a kraft, ha a tudás nincs meg mögötte
-
KROK640
nagyúr
válasz solena #32504 üzenetére
4-5 kergető... az is szép Olyankor már vírus sem kell
C2D fronton nekem éretlmezhetetlen a Celeron, amennyire emlékszem nem volt. A belépő volt az E2000-es széria, később jött az E1000-es (talán azt nevezték Celeronnak?) a 4000-es volt még alsó közép, mert a 6000-es már egyértelműen középkategória.
Egyébként durva, hogy az egyes platformok/foglalatok csúcs prociai milyen drágák. A C2Q-k ára elképesztő, egy 4th gen I5-ös meg lazán legyorsulja és 3-4000ft-okért mennek. A C2Q-t meg legutóbb 15000+ -tól láttam. Tegnap vagy tegnap előtt láttam, hogy hirdetnek egy lapot egy 2nd gen I7-el 25 ezerért. Rákérdeztem, kiderült, hogy csak a proci(!) a 25 ezer, a lap mellé még külön pénz! Körülnéztem, és tényleg ennyi az ára ...
Ehhez képest Tivadar a 17 ezres, majd ingyenes I7 3770-el igencsak jól járt.No igen, egy új Pentiumos géppel, netán egy 10100F alapú géppel járna a legjobban, de ennek az árától úgyis hátast dobna. Ezért gondoltam egy SSD-t meg minimum némi RAMot és egy jobb procit a gépébe, az is hatalmas gyorsulás lenne neki, és mégsem egy új gép árában... bár mire ezeket kicseréled és újra rakod a rendszert, a munkadíjjal együtt lesz már annyi
Egy időben itt visszahozták simán, aztán szerencsére ahogy ránk kaptak, idővel úgy tűntek el. Volt amelyik képes volt eltörni/eltörni rajta valamit, hogy az úgy volt, és vegyük vissza. Na ezeket messzire elhajtottuk.
pendrive visszaszerzés : itt van mellettem az asztalon. Simán visszakaptam. Bár alapból járt neki egy fertőtlenítés miután láttam, hogy újabban hol lakik Tivadar.
De amúgy alapjában véve igazad van, mert ha belegondolok olyan 2016-17 felé volt 14db pendriveom 2db 4GB-os az összes többi 8-16GB. Most van 3db, két 16-os és egy 8-as, de ebből az egyik 16-ost 2020-ban Németországban vettem, tehát ha úgy nézem, az eredeti 14db-ból maradt 2db. (ezenkívül forgalomból kivonva van egy 1GB-os, mivel hibátlanul lehet olvasni róla mindent, de 2009 decembere óta nem lehet rá írni... időkapszula lett )
Tároló dobozok[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz KROK640 #32512 üzenetére
Abasárról egyszer katonaként eltávon bementünk Gyöngyösre. 2 körletnek vettünk kaját az áruház jobb oldalán lévő kis gyorsbüfében.
Nem emlékszem pontosan, de ilyesmiket vettünk, mint 8 pizza, 20 hamburger 15 hotdog, 15 adag sült krumpli, 1.5 kg majonézes kukorica, 1 kg csemege uborka, 10 üveg kóla...
A kispolszki hátulja tele volt kajával. Olyan szépen ment befelé minden a kerítésen át, mintha az ott sem lett volna...Egyébként nálunk szolid alkoholizálás volt, én pl. nem is nagyon ittam bent. Dohányozni is csak kb. a harmada - ez 90-ben volt.
Más körletekben voltak nagy bulik, pl. tüzéreknél, ott előfordult, hogy több alkoholt találtak a buli utáni körlet ellenőrzésnél, mint amennyi vizet 1 hét alatt meg bírok inni! És előtte akkora buli volt, hogy pl. egy emeletes ágy kiesett a másodikról, pedig szerintünk nem is fér ki fizikailag az ablakon. Mégis kiesett... Az ügyeletes tiszt sem mert felmenni a másodikra. Mondjuk én sem
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz solena #32503 üzenetére
Pedig azt kellett volna
"ha egyszer otthagytad vkinél, vessél rá keresztet, mert sosem látod viszont"
Ez gyak. bármire igaz, ha kölcsönadtadCore2 vs. Youtube : Alpine Linux Fullhd Youtube 60% körüli prociterheléssel, böngészőből a T400-asomon (fullHD TV-re dugva). 8GB RAM + SSD mellett.
Persze, fapad mint állat, de viszi.@TESCO-Zsömle : Ez vajon valakinél bejön?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
[UFF] Levelet kaptam céges mail-re Cukorhegy bácsitól!
Facebook
1601 WILLOW ROAD MENLO PARK, CA 94025
www.facebook.comKedves Facebook felhasználó!
Tájékoztatjuk, hogy az e-mailt tartalmazó Facebook-fiókod 3 000 000 EUR (három millió euró) pénznyereményt nyert a 2023-as kiadású Facebook promócióban. Az összes résztvevőt véletlenszerűen választották ki a világ Facebook-könyvtáraiból, és az Ön e-mail-címével ellátott Facebook-fiókja megjelent a rendszerben a szerencsés nyertesek között.
Gratulálunk, hogy a kiválasztott személyek közé tartozott.
A kifizetéseket akkreditált fizető bankunkon keresztül teljesítjük. Biztosítottuk, hogy a kifizetés közvetlenül az Ön országában lévő bankszámlájára kerüljön kifizetésre.
Ezúton javasoljuk, hogy küldje el az alábbi információkat ellenőrzés és fizetés céljából.
1. Teljes név:
2. Ország:
3. Nem:
4. Kapcsolattartási cím:
5. Telefonszám:
6. Családi állapot:
7. Foglalkozás:
8. Cég:
9. Életkor:Gratulálunk!! Még egyszer.
JEGYZET!!! Biztonsági okokból azt tanácsoljuk minden nyertesnek, hogy tartsák bizalmasan ezeket az információkat a nyilvánosság előtt, amíg igénye feldolgozásra nem kerül, és az Ön
a díjat átadják neked. Ez a biztonsági protokollunk része annak elkerülése érdekében, hogy a programban részt nem vevő vagy nem hivatalos személyek kétszeresen követeljenek és indokolatlanul kihasználják ezt a programot.FONTOS: Ha ezt az üzenetet a levélszemét mappájába kapja, az hálózati hiba miatt van, kérjük, helyezze át az üzenetet a beérkezett üzenetek mappájába, és válaszoljon.
Elnöki Hivatal
A Facebook vezérigazgatójaFeladó: nathalie.thierry@oniris-nantes.fr
Válaszcím: facebook.instructor@email.com[/UFF]
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tim82
félisten
válasz solena #32504 üzenetére
Nincs meg az utasításkészlete a dekódoláshoz, erőből meg már kevés hozzá
Megpróbálkozhatsz a h264ify addonnal, van Chrome-ra és származékaira meg Firefoxra is. Az a Quadro csak támogat h264-et.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
solena
tag
válasz KROK640 #32460 üzenetére
A rekorder 4 vagy 5 kergetős volt, avast, avg, rav, kaspersky meg talán avira. Csodálkozott, hogy lassú a gép.
Kései c2d celeron, csak a lap nem kezelt ddr3-t.
2016ban az öreg szerintem már akkor is a kifutó szériából válogatott. Ha sikerülne is felturbózni, az is tizenéves alkatrészekból, meg ssd, égre-földre nem találnék nem horror árú c2q procit, ami egyébként yt-re is már totál alkalmatlan (a gép, amiről most írok, a másodlagos gépem, egy dell precision m4400, p8700, 4gb ram, nvidia quadro, 250gb ssd, ubuntu, az sem tud yt-t futtatni normálisan. Nincs meg az utasításkészlete a dekódoláshoz, erőből meg már kevés hozzá). Annyiba lenne, vagy még többe, mintha venne egy alap pentiumos gépet, és akkor még külön felár nélkül rakjuk át az adatait.
3. világbeli diákok... itt nem mernek kölcsönzőnek nézni, mert ha veszenk is vmit, és mikor megkérdezik, hogy visszavesszük-e, ha visszahozzák. Olyankor mondom, hogy csak ha gyári hibás.
Pendrive visszaszerzés? sok sikert hozzá, azok olyanok, mint a tárolódobozok, ha egyszer otthagytad vkinél, vessél rá keresztet, mert sosem látod viszont
-
solena
tag
Inkább nem, annyira irritáló volt a pár, hogy ha mégvalamit mondani akar (és ha kérdezek, óhatatlanul is fog), akkor hozhatom a kutyákat, hogy mert azok szeretnek ásni
Amikor mondta a nő, hogy máshol olcsóbb, éppen, hogy csak nem mondtam, hogy vegye ott, csak ne sírjon a szája, ha nincs support
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Samsung Galaxy A72 eladó
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest