Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #33627 üzenetére

    EEEEJJJJ :( :W
    Hát megértem a reakciódat. És a legrosszabb, hogy igazából tapintatosan az orra alá se tudod dugni, hogy ha téged vár meg, akkor sokkal-sokkal jobban jár.
    A nyilvánvalóan sokkal gyengébb komponensek mellett még egy forrasztott fhos is, amit tényleg csak eldobni tud a végén. :(
    (egyébként errefel írtam azt, hogy érdemes a lehető legjobbat megvenni, az átlagos vevők nagyjából amúgyis bővíthetetlen fhosokat vesznek)

    Egyébként ha a falunkban nőttetek fel együtt, akor lenne egy tippem, akikre ez a testvérpár leírás illik : Zsolt és Ferenc

    Egyébként az utóbbi hónapokban erősen gondolkodtam egy laptop beszerzésén, mostanság eléggé sokat utazom, és jó lenne valami. Az igényem azok annyi lenne, hogy excell, jegyzettömb, netezés (fórumok, face) és film menjen rajta, illetve nem hátrány ha pár 18-20 éves játék is megy. Aztán megnéztem a keretem és a keresztmetszetben javarészt 4GB RAMos I3-asok álltak, úgyhogy elnapolom az egészet, mert nem lenne túl jó ötlet egy olyan technikától "hosszú ideig jó legyen"-t ami már inkább 10 éves kiépítés mint öt. Konkrétan pénzpocsékolás lenne megvenni.
    Az mindenesetre biztos, hogy workstation vonalon fogok nézelődni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • opr

    veterán

    válasz KROK640 #33632 üzenetére

    Nem talalt, de ha talalt volna se mondanam el. Maradjunk inkabb a nevtelensegnel, nem az a lenyeg. :)

    Szerk: Ez alapjan, amit irtal, maximum az 500 euros arsavban nezelodsz, ha jol sejtem. Hat igen, azon a szinten sajnos ujonnan csak foshalom van. 18-20 eves jatekot barmi elvisz ma mar max grafikan is, siman az integralt vga-val, felesleges bele extra gpu, tobbet art, mint hasznal. Ha nem kell thunderbolt, vegyel valami r5/r7-es lapost, dual channel legyen a memoria, felesleges az is, hogy h-s proci legyen, boven jo az u is, mindent is vinni fog, szepen, halkan, jol. 500 eurobol mar kijon 2-3 eves business/workstation lapos meg 1-2 ev garival ebay-rol siman.

    Vagy -nem rohog- egy steam deck plusz egy dokkolo. Kicsit tobbert steam deck OLED. Plusz egy hordozhato usb-c monitor (vagy ha ket pont kozott ingazol, akkor siman 1-1 monitor a ket helyen), kis bt eger-bill kombo, es kvazi desktop modon tudod hasznalni ugy, hogy ut kozben meg tudsz rajta jatszani. Nem tudom, mennyire gyakran utazol meg ilyesmi, de boven van olyan elethelyzet, ahova ez egy zsenialis megoldas - a forrasztott ram ellenere (de legalabb az ssd cserelheto/bovitheto).

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák