Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #35789 üzenetére
lehet az is felőlem, van hogy háromkor már dolgom van a városban
(valójában nem, én 8 előtt a bejárati ajtómon nem akarok kimenni, nem hogy az irodáén be)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
a kulcskifejezés: Ha a cég úgy áll hozzá, akkor én is.
ez viszont nem szimpátia hanem éppen hogy a kőkemény üzleti szemlélet megnyilvánulása, csak a másik irányban, az én meglátásom szerint. a munkáltató hozzáállása ha például manifesztálódik abban hogy nem feszülnek rá a munkaidő elszámolására, akkor én is rugalmasabb leszek a munkaidővel.
ahol viszont a rugalmas munkaidő azt jelenti hogy negyed kilenckor már raplizik valaki hogy hol vagy, ötkor viszont még nem azt kérdezik hogy mit keresel te még bent az irodában hanem azt hogy akkor itt van ez a még plusz egy órás task, na ez az amivel szemben nem leszek rugalmas.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #35782 üzenetére
ezt amúgy a legteljesebb őszinteséggel nem vagyok képes megérteni hogy miért kell meglepődni rajta.
a szerződésben rögzítve van hogy én mit adok el a munkáltatónak munkaerő néven, nem a sarki kebabos vagyok hogy szimpátia alapon rakjak rá egy kis pluszt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
"Akad, hogy néha túlórázni kell."
ha benne van a szerződésben, és normálisan megfizetik, akkor lehet.amúgy meg én pont annyira fogom komolyan tartani a munkaidő végét amennyire a munkáltató komolyan veszi a munkaidő kezdetét. ha számon kérik hogy hol voltam 8:01-kor, akkor én 16:31-kor a munkáltató számára megszűntem létezni
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #35703 üzenetére
mondtad hogy kidobtad, erre válaszoltam.
nekem is van egyébként, egy ténylegesen SDR-nek gyártott, meg egy ami elvileg DVB-T vevő, de ugyanaz a hardver. az utóbbi tényleg elég vacak magasabb frekvenciatartományokban, de pl NOAA meteorológiai műholdak jelének vételére tökéletes. ez utóbbit kicsit megmókoltam, kapott egy normális SMA antennacsatlakozót.
de n+1 darab soha nem baj ha van[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #35651 üzenetére
én használok ilyet, bár hozzáteszem egy expresscard-PCIe riserben nincs ezekkel semmi baj, a modernebb alaplapokon is ugyanez az Asmedia PCIe-PCI bridge van a PCI slot mögött.
low profile PCI kártya amúgy pont szintben lesz a normál magas felfüggesztéssel. nyilván nem a legjobb konstrukció de működik.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
most tényleg hangulatkeltés történik?
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #35502 üzenetére
nah, az USB-A meg B még hellyel-közzel rendben volt, a miniUSB a határeset, a micro már egy rossz konstrukció, a C meg egy teljes tévedés.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #34907 üzenetére
NAGYON JÓ.
ha már maga a csatlakozó ilyen hulladékra sikerült, legalább a retention bracket kipótolhatóA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #34754 üzenetére
nektek van tévétek?
-
fatpingvin
addikt
én lehet hogy ezen a ponton nem lettem volna képes megőrizni a nyugalmamat... ez az a fajta sekélyes ostobaság amikor a nem tudja tehát tanítja esete áll fenn, de mivel kapott egy morzsányi autoritást a kezébe, haladéktalanul nekiáll basztatni azokat akiket tud hogy elhitesse magával hogy neki van igaza.
-
fatpingvin
addikt
válasz napocska2 #34650 üzenetére
a kiállása a kpopos szépfiúkra emlékeztet, velük ellentétben tényleg abszolút meggyőző énekhangja van, műfajában tényleg a krémje aláírom.
viszont egy technikai részlet nekem teljesen kioffolta a korábban linkelt live felvételt: tudom hogy miért, de az hogy gyakorlatilag belenyomja a saját szájába a mikrofont, ez a hangsávot megtűzdeli olyan zajokkal amik számomra nagyon visszataszítóak, ezek különösen a frikatíváknál jelentkeznek. ami nagy kár mert amúgy tényleg jó hangja van mégha a stílus alapvetően nekem nem is kedvencem.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
nyilván van kölcsönhatás, a biztiőrökkel jóban vagyunk, mindenki ismer mindenkit legalább arcról, a takibrigád meg lassú vetésforgóban cserélődő állomány, de van pár régi motoros, velük is joviális a viszony.
-
fatpingvin
addikt
válasz davenport #34351 üzenetére
nálunk úgy van megoldva hogy a biztiőrök kísérik körbe a takarítóbrigádot, ez ugye már csak a beléptetőkártyás rendszer miatt is kézenfekvő. mondjuk a takarítók is tök normálisak, jó munkát végeznek. az más kérdés hogy amikor a takarítás jön akkor mi még általában bőven bent vagyunk
-
fatpingvin
addikt
ez a jobbik eset még. inkább hagyjanak ki valamit mint hogy becsületes szándékkal belenyúljanak valamibe amitől aztán baj lesz.
néhai nagyanyám esete jut eszembe erről, amikor nálunk lakott, néha rájött a lendület hogy márpedig ő most segíteni fog és takarít. számtalanszor kértem hogy ezt ne tegye. a csúcspontja az volt, amikor a szerelőasztalra szabadult rá a frissen beszerzett porvonzó ronggyal (ez az a cucc ami nagyjából bármilyen használattól azonnal statikusan feltöltődik), az asztalon meg ott volt a kb két hete félbehagyott, kurvadrága V-MOSFET-ekből épített audio erősítő panel.
mama megítélése szerint az is poros volt.
mai szemmel se volt olcsó mulatság az az alkatrészlista, hát még akkor diákként... nem voltam higgadt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz salaud #34340 üzenetére
takarítóként nulladik szabály hogy semmit nem húzunk ki a konnektorból, viszont ennyire nem volt képes megérteni hogy ne nyúljon az infrához? vagy ennyire nem működött az információáramlás?
mondjuk az hogy a falból kitépte, azért már önmagában kijár a menesztés.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Top cat #34339 üzenetére
olyan eszközt amit nem te kezelsz ésvagy nem tudod mit csinál minek nyúlsz hozzá? komolyan nem tudom felfogni azt a fajta szellemi homályt ami ehhez vezet. hol tanulják ezeket a "szabályokat" ami alapján ilyen fasságokat csinálnak?
ugyanitt régi reddites sztori, főni hívja az IT-st:
"nem megy a céges levelezés"
"nem látom a levelezőszervert, van hálózat?"
"internet van, levelezés nem működik"
"be van kapcsolva a szerver? az iroda végében az a fekete doboz"
"ja azt kihúztam mert idegesített ahogy zúg"[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #34290 üzenetére
na most ez az a szint amit én nem vagyok hajlandó informatikusnak tekinteni. disclaimer: én sem vagyok informatikus és nem is próbálok úgy csinálni mintha az lennék.
-
-
fatpingvin
addikt
viszonylag sok meló de bárkit le lehet róla szoktatni. a trükk az hogy sokszor kell hagyni hogy belefussanak abba a helyzetbe hogy igazából ők akarnak elérni engem, csak nem sikerül, ugyanis nem azon a platformon próbálnak keresni amit használok hanem valami másikon amit ők. pár év neki és bárki összerakja
fontos taktikai lépés hogy amikor indulna a hiszti hogy már megint nem válaszolok, akkor őszintén mondani hogy de hát nem is láttam hogy kerestél, pedig minden nap nézem a(z) <insert your platform here>-t. és innen nem kell tovább részletezni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #34237 üzenetére
nem mondanám paranoiának. az másik kérdés, hogy az emberek nagyrésze vagy nincs is tisztában ezzel, vagy kompromisszumot köt a kiberbiztonság és a kényelem között.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #34178 üzenetére
nyomógombos telefon lesz a megfejtés amit keresel. vagy egyáltalán semmilyen mobiltelefon.
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #34006 üzenetére
"nincs itthon szünetmentes."
hogy fog így zavartalanul végigfutni a memtest?
én rádrótoztam egy 45ös autóakkut a kis APC szünetmentesemre... arról az asztali gép elment két-kétésfél órát, terheléstől függően.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz sh4d0w #33982 üzenetére
nem mondom hogy nincs, bár ez valahol permission management with extra steps. desktopon viszont tényleg az égvilágon semmi kergetem is meg azokat akik sudo-val írnak scripteket olyan feladatokra ami nyilvánvalóan local, single-user környezetet feltételez. lásd
valami | sudo tee $akármi
-
fatpingvin
addikt
válasz #94257664 #33962 üzenetére
igen, ebbe nem akartam belemenni a sudo szerintem a linuxos világ ikonikus baklövése. nem véletlenül nem használom. ha root jogosultsággal kell valaminek mennie, azt root loginból fogom futtatni. szerintem még a doas is túlbonyolítása a dolgoknak, bár a sudonál lényegesen kulturáltabb.
-
fatpingvin
addikt
amúgy ennek kapcsán szeretném kihangsúlyozni azok számára akiknek nem volt nyilvánvaló: a hírre való reakcióm értelemszerűen csak komolytalan poénkodás volt. viccet félre, teljesen hidegen hagy mi történik windoson, nem élek ilyenekkel, nem az én problémám. mindazonáltal továbbra is úgy gondolom hogy van némi diszkrét bája ennek hogy a microsoft közbeszerezte az amúgy mém szinten is ikonikusan linuxos sudo utilityt.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #33903 üzenetére
kellett mint aranyhalnak az esernyő.
hiába próbálkoznak ezekkel a koppintásokkal, nem fog normális oprendszernek kinézni se tőleA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz totron #33886 üzenetére
senkit nem menesztenék sehova. viszont azt is határozottan gondolom, hogy nagyon nincs rendben azzal a társadalmi berendezkedéssel valami, ami az öregek alkalmazkodási hajlandóságának hiánya köré szervezi a dolgokat. de ez általánosítható tulajdonképpen bármire, a nyuggerek lehet csak egy példa.
nem állítom hogy van kiforrott elképzelésem arról hogy hogyan kéne ezt normálisan csinálni, nem vagyok szociológus se egyéb szakértő.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz totron #33884 üzenetére
és mint azt a természet útján látjuk, az egyik legfontosabb túlélési stratégia a változáshoz való alkalmazkodás képessége. aki ezzel nem rendelkezik, az mindig alulmarad azokkal szemben, akik viszont igen, és ez így van rendjén. bár nem szeretném ezt a kérdést ilyen szociáldarwinista megközelítésre átvetíteni.
ezzel a gondolattal zárnám is a soraimat ebben a témában.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz totron #33880 üzenetére
bőven elég 60-70 feletti embert ismerek akik abszolút kompetensen tudják használni az új technológiákat ahhoz, hogy ne legyek vevő erre a dumára, sajnálom. van egy nagymamakorú ismerősöm is aki hobbiból autodidakta módon kiképezte magát Linux rendszergazdának. 70 környéke ő is.
a szellemi leépülés ellen is lehet tenni, és ez igenis mindenkinek az egyéni felelőssége. ennek egy fontos alapköve az hogy nem hárítasz el mindent azzal hogy én ehhez öreg vagyok már nekem ne kelljen új dolgokat megtanulnom.
tessék, leírtam, lehet nekem esniA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz ricshard444 #33558 üzenetére
"A vége az lett, hogy előkapott egy 20 000 -st, hogy tudok e visszaadni 19 000 Ft -t."
itt lenyeltem egy hangos bazmegelést, pedig csak elolvastam... azért ehhez rinocérosz pofabőr kell. én megmondtam volna neki hogy nem kell fáradnia a matekozással, ez így visszajáró nélkül pont elég is lesz.
főleg az ilyenek azok akiket vénségükre le kéne szoktatni arról hogy az, hogy valaki helyettük megcsinálja nekik azt a teknológiát amihez még felhasználói szinten is analfabéták, az nem aprópénz, és nem ütőkártya az hogy "jaj szegény idős néni". az hogy valaki megöregszik nem mentség arra hogy nem tart lépést a korral, arra meg főleg nem hogy aprópénzért várná el hogy ezt valaki helyette megcsinálja.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Diabolis #33422 üzenetére
szerintem ez a kettő eléggé nem ugyanoda tartozik, szóval magadra rántani ezt a témát abszolút saját hatáskörben meghozott egyéni döntés... de felőlem belekezdhettek egy flame warba
-
fatpingvin
addikt
válasz megott #33341 üzenetére
a gipszes laptop még istenes... nekem egyszer hozott egy cimbora javításra egy laptopot, nagybátyjáé, fagy, meg a billentyűket erősen kell nyomni. mondom jó, gyors takarítás újrapasztázás aztán mehetünk is a nagybácsi kontójára sörözni.
a laptop kívülről tiszta, kicsit cigarettaszaga van, eddig nem para. csavarok ki, fedlap levesz, belbecsre egy tizedmásodperces pillantás, fedlap visszarak... gumikesztyű, szűrőmaszk elő, megyünk ki az udvarra, én ezt nem fogom lakótérben szervizelni.
a laptop teljes belső térfogata gyakorlatilag mint egy fröccsöntő forma tele volt ilyen gumicement állagú borzalommal aminek a három fő komponense szerintem macskaszőr, házipor és cigarettafüstből származó kátrány volt, sötét okkersárga színben.
az udvaron csak az akkupakkor, a merevlemezt és a ramot szedtem ki belőle, a maradékot behajítottam egy teszkós szatyorba, felvettem két építkezésből maradt viacolort, gumikesztyű és maszk még mindig rajtam, röffentsd a kocsit, megyünk a legközelebbi önkiszolgáló autómosóba.
cimbi néz rám mint ahogy az őrültekre szokás, nekérdezz csak csináld. oké, 10 perc múlva az autómosónál, kocsit rakd le a box előtt keresztbe, köszi. két viacolor le, közte kitámasztva a laptop leszedett hátlappal, mosóládzsa kézbe, nyomd be légyszíves a hidegvizes programot köszi...
kinyomtam a laptopból a retket a nagynyomású mosófejjel, még mindig gumikesztyűben, laptop vissza a szatyorba, kocsiba vissza, cimbora gyanúsan szótlan... hazaérve műanyag lavór elő, desztvíz, öblögetés sokáig, majd izopropanol bőkezűen, laptop megy a teraszra száradni, addig a ramot leretkeltem a csapnál, a vinyót meg egy régi fogkefével a kuka felett.
száradás után újrapasztázás, a ventit próbáltam megolajozni de stabilan be volt ragadva. tök véletlenül volt egy nem típusazonos de kis faragással beleépíthető pótdarabom. összeraktam a gépet és a cimbora levesestányér méretűre nyitott szeme előtt a gép bootol.
billentyűzet kuka, ebay felcsap, ezt tessék megrendelni, nem, nem az ugyanolyan nevű olcsóbbat, konkrétan ezt. addig adok egy külső USB-s billencset cseredarabnak.
cimbi azért megkérdezte hogy ez mennyire normális procedúra és mennyire voltam benne biztos hogy sikerül. semennyire. de abból az összegből amiért én hajlandó vagyok kockáztatni azt a lélekrákot ami abból a mocsokból a testembe vándorolhat, nagybácsi nem csak egy új laptopot hanem az azt forgalmazó üzletet is megveheti.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #33153 üzenetére
visszasírom azt az öt perccel ezelőttet amikor még nem juttatta eszembe ezeknek a létezését a totyik
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #33040 üzenetére
gyönyörű
egyben siralmas látlelet arról hogy csomó robotmunkát mennyire feleslegesen csináltatnak emberekkel, vagy esettől függően megfordítva, mennyire értelmetlenül fizetnek embereknek néha igen sok pénzt nagyon egyszerű scriptekkel automatizálható munkákért.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
na hát ilyenkor örülök neki hogy még működik az egyik raktárselejtezésből mentett, még parallel portos HP laserjet nyomtatóm
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32855 üzenetére
nyomtató. evidenciákra miért kell rákérdezni?
amúgy meg valóban, ha másik ember gépéről van szó akkor a júzer.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
ha láttam volna hogy árulsz ilyet már megvettem volna, pontosan erre a célra
és amúgy igen, logik. ezért mondtan az ócska telefontöltőt, tökéletes a célra és egy relé (SSR) is elmegy róla.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32799 üzenetére
egy régi network kártya amin van WoL header, egy random USB-s töltő, egy optocsatoló és egy relé. ha csak pillanatnyi megszakítás kell akkor ennyi elég is, ha ki-be kapcsolás akkor egy 555-ösből flipflop.
ezt összedrótozod és kész is van egy layer 2-n használható network-managed kapcsolóboxodA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fatpingvin
addikt
"ismerős csaj rám ír, hogy bajban van melóhelyen, mert valami kötelező traininget nem csinált meg, és nem fog tudni bejelentkezni... "
hogy én milyen kárörvendően tudok röhögni az ilyeneken... ahogy azokon is akik felhőbörödve panaszolják hogy fennakadtak valami belsős kiberbiztonsági teszten (kamu email az IT-től...) és most mehetnek továbbképzésre... testvérem az úrban, ha nem demonstráltad volna tökegyértelműen hogy rászorulsz, nem küldtek volnaA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32622 üzenetére
ja, nem arra amit te írtál hanem amire te írtad
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32613 üzenetére
erre rögtön három válogatott bunkóság is eszembe jutott válaszként, de a fórum békéjének megőrzése végett inkább megtartom magamnak
-
fatpingvin
addikt
reminds me nekem meg életre kéne vernem az őskövület HP laserjet nyomtatómat, meg anyáméktól elhozni egy szkennert
-
fatpingvin
addikt
válasz hobizoli #32486 üzenetére
mert szerinted a hetvenes években aki normális ember volt az a katonaságtól lett az?
komolyan kérdezem, mert meglátásom szerint az egyész katonaság, aminek az alappillére az engedelmességre idomítás, koncepcionálisan nem összeegyeztethető ezzel.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #32466 üzenetére
tűpontos. apám is egy dolgot szokott képviselni a kérdés kapcsán: örül neki hogy nekem ezt már nem kellett.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32421 üzenetére
én genetikázom, nálunk nincs proteomika. még meg ahhoz amúgy is inkább CUDA kéne mint CPU.
amúgy algoritmusok szintjén: string matching, dimensional scaling, Markov chain Monte Carlo... mi van még? a pláne leginkább az hogy baromi sok adaton. most pl egy koncepcionálisan egyszerűbb dolgot csinálok... egy kb 20M dimenziós mátrixonA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32418 üzenetére
tudom, az Aquantia a 10G-k Realtekje, ezért nézek olyan deszkát amin van integrált Intel 10G.
hcl: desktop/workstation lesz, és populációgenetikai és egyéb genomikai számításokat fog tekerni nagyon sokat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32413 üzenetére
bocs hogy nem vagyok ennyire képben a mikrotik cuccaival, majdnem olyan mintha bioinformatikus lennék és nem hálózati rendszergazda
mondanám hogy megfontolandó de igazából nagy szükség erre nincs, RDMA nem kell, tömörített adatok mozgatásaára 10G bőven elég és annak a 160K-nak bőven lesz jobb helye extra RAM meg SSD formájában.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz HoaryFox #32411 üzenetére
bioinfós téren van az a meme hogy:
"mennyi a gépigénye ennek a szoftvernek?"
"amennyit alá tudsz rakni"
és nem túlzás. a -@ kapcsoló elég sok szoftverben ott van, manuálisan meg tudod adni hogy hány szálat használjon, és ugye ezzel arányosan növekszik a memóriahasználat is. nem olyan nagy poén ám hogy csak 5-6 threadet tudsz elindítani, a másik tizenvalahány szabad szál meg üresen áll mert kevés a ram.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32409 üzenetére
tök felesleges ide router, direct link teljesen jó. itt vadnyugat van, a hálózaton lokálban nem kellenek szabályok
az ajánlást pedig kifejezetten köszönöm, elég sok utánanéznivalóm van a kérdés kapcsán.
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32407 üzenetére
Etherneten keresztül csak local cache-be másolás fog menni. meg figyelembe véve hogy még 10G-s gerinchálózatunk sincs, ez leginkább arra lesz használva hogy a kollégám gépével direktben össze legyen kötve és ne az intézeti gerinc gigabites csigapostájával kelljen terabyteokat pingpongozni.
a 128GB az a bare minimum, én személy szerint legalább a kétszeresét tervezem, csak az ECC fontos és a platform ára ezzel párhuzamosan elég erősen emelkedik.
ami a storage-t illeti, most van intézés alatt fél petabyte, a 2 TB lokálban az konkrétan scratchpad memorynek kell, ezért jó lesz RAID0-ban is. lokál gépen fixen nem nagyon fogok adatot tárolni.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
vicces hogy mostantájt tervezünk HPC cloudra átmászni, de az a helyzet hogy az experimental dolgokat sokkal kényelmesebb lokálban, ha meg nincsenek ismételve akkor jó ha van egy helyi vas ami meg tudja tekerni. úgy tűnik ez lesz az enyém
RAM fronton 128 GB ECC az abszolút minimum, egy legalább 16 de inkább 24 magos HPC prociban gondolkoztam, alájuk egy deszka ami összefogja az egészet. ja és legalább 2x1TB NVMe storage, mert az IO elég komoly bottlenecknek bizonyult.vidikarinak meg jó lesz bele a szekrényben hányódó HD4650-es ha kell matek akkor majd nézünk bele egy komolyabb Teslát. bár inkább FPGA frontra kéne mozogni.
-
fatpingvin
addikt
én most fogok összerakni egy beszerzési igényt... annyit talán elárulhatok róla hogy a képletben szerepelni fog nagyon sok ram, egy nagyon sok szálas proci és nagyon sok NVMe SSD. meg egy legalább 10G-s Ethernet vezérlő meg esélyesen pár egyéb interkonnekt.
kérdés lesz-e annyi pénz lóvéra hogy ez kihozható legyen[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #32307 üzenetére
videojátékokban nem vagyok érintett, ezt rábíznám valaki másra
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #32273 üzenetére
nem veszel ilyen járművet.
-
fatpingvin
addikt
mondjam hogy nekem meg root jelszavam van a saját munkaállomásomon?
-
fatpingvin
addikt
én meg is szoktam sértődni a programozók nevében amikor valaki rám ezt mondja
nem vagyok programozó, biológus vagyok aki python/R/bash scripteket tákol munkaidőben aztán valaki ezt elnevezte bioinformatikusnak.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
a JS terjedésével tévesen a programozó/fejlesztő kategóriába kerültek olyan elemek is akiknek semmi közük nincs a programozáshoz/fejlesztéshez.
amilyen standardok és design principle-k vannak ezen a téren az meg egyenesen hátborzongató, és azt kell hogy mondjam az a webfejlesztő aki nem kongatja a vészharangot hogy ez így k****ra nincs rendben az lehet technikai szinten oké de számomra egykutya a vérpistikékkel.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
asszem erre is van valammi cesspool topik amúgy... ami nem ez
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32117 üzenetére
ne nekem mondjad, és szerintem elég egyértelmű volt hogy nem a te nemtetszésedre vonatkozott amit írtam.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32115 üzenetére
a rákövetkezők sem...
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #32113 üzenetére
de. de a 32102-esnél volt egy markáns bezuhanás...
-
fatpingvin
addikt
na, már megint sikerült egy fertő szakaszt csinálni a topikszálból, szépmunka...