-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
wassermann #24237 üzenetére
Szerintem dragon1993 "távolról" alatt több tíz/száz/ezer kilométert értett, és neten keresztül nyitná azt a kaput.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #24113 üzenetére
az már van helyben. Pár hónapja felcsaptam egy kislepként a régóta nem használt és ma már nem is működő analóg parabola oszlopára. A koaxon pont az asztalomhoz vezet
Régebben egy kis gagyi erősítős szobaantenna volt az ablakba téve két középszótár tetején. De az a wifit nem szereti
Egy kis it9135v2 nano dongle van erre félretéve.
Nem először használok ott tunert, csak kényelmetlen volt a kábelhez kötöttség. Múltkor az orange pi pc-t vittem, de rá kellett jönnöm, hogy a 3.4-es kernelével nincs olyan rendszer amivel usb2.0 mód is megy és a tunert firmwaret is be tudja tölteni az it9135höz. Win alatt van egy smartdvb bekonfigurálva fallbacknek. De az előbb már összeraktam a kütyüket és minden okés. A pi1 kényelmesen elbír egy ügyféllel és egy tunerrel. A wifit a nexx adja alá. Csak a tvheadend fordítás és telepítés elvitt legalább egy órát, mert picit lassúcska már ehhez, vagy hozzá vagyok szokva inkább a jó 4 magos gépekhez
Hmm, inkább lerajzolom
-
válasz
wassermann #23432 üzenetére
Hát egyiket sem ismerem. Csak arra gondoltam, hogy van most egy pi, amiből netrádió (is) lett, és gondoltam ha pl laptopon youtube-ot akarok "kihangositva" nézni, akkor oda küldeném bt-n.
-
vkp
aktív tag
válasz
wassermann #23237 üzenetére
Vagy veszel szép megoldást:
-
válasz
wassermann #23237 üzenetére
csak az antenna lóghat ki ... csak nem tudom, hogy az antennának mennyire gond, ha a stick bent van az antenna kint ... és a ház földelése hozzáér az antenna "földeléséhez"
-
.Farkas.
tag
válasz
wassermann #22817 üzenetére
Hat ha kulturaltabb verzio nem lesz akkor ez lesz a megoldas
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #22803 üzenetére
bár csak nagyon tipp, de maga az usb aljzat is tartalmaz okosságot. A legelső pi sorozatot azért is hívták vissza szerelésre, mert a sima aljzatot tették rá a kínaiak a "magnetics" -et tartalmazó helyett [link] (magyarul transzformátor).
Szóval talán egy próbát megér a megfelelő fajta aljzatból szerezni valahonnan és cserélni a boardon. Péládul ez mintha olyasmi lenne [link]
A pi-n asszem led nélküli van, de azt nem muszáj az aljzaton használni.
Szerk, ha jól látom ez is magnetic-es és 300 forint alatt [link]. Meg kell nézni, hogy a környéken milyen elektronikai bolt van és ott rákeresni.De a másik hiába olcsó, az nem jó hozzá, mert hiányzik a belsejéből a transzformátor.
De valóban, az usb-lan adapterből egy rendes fajta sem drága, talán 6 dolcsi kürül van ami bírja a 100-at.
#22808) aryes
hát nem mágnes, félrevezető a neve, magyarul transzformátort írnak és a röntgenen is olyasminek tűnik. Ennyire nem vagyok benne jártas, de ha az kiégett, akkor nincs kapcsolat az biztos. -
bencsikgab
tag
válasz
wassermann #22803 üzenetére
Köszi!
Már úton is van egy USB-s Wifi csoda..
-
válasz
wassermann #22760 üzenetére
Mert a mobilok ugye 100Mbitnél gyorsabb nettel nem tudnak mit kezdeni.
-
válasz
wassermann #22727 üzenetére
Nade másrészt azt is szeretném megmismerni, hogy hogy lehet buherálni ROM-okat.
-
válasz
wassermann #22724 üzenetére
Nade az lényegében mindent elmentene az egész rendszerről.
Nekem csak az kéne, hogy egy olyan "tiszta rendszerképet" hozzak létre, ami már tartalmazz azokat a módosításokat, amiket csináltam.
Vagy nemtudom, hogy mondjam. -
válasz
wassermann #22503 üzenetére
Ha már inkább mobil, akkor az ubuntu touch-ot kellene valahogy ráhegeszteni.
-
martinkeet
aktív tag
válasz
wassermann #22236 üzenetére
Sziasztok!
PI 2 +Kodi
Nem működik sem egy most vásárolt vezeték nélküli "air mouse" ,sem egy vezeték nélküli qwerty billentyűzet "touch pad" része.
Pontosabban csak nagyon lassan ,szakadozva. Így használhatatlan.
Csupán beállítás kérdése lenne?
Előre is köszi! -
azbest
félisten
válasz
wassermann #22012 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy alapból 600mA-n osztozik a 4 port, bekapcsolva az usb_max_curremt-et ez 1200mA lesz. A linkelt rész előzményében egy hardveres módosítás van, ahol a szabályozó áramkörön változtatnak, ami által 2.1A-ra emelkedik a közös mennyiség.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
wassermann #21934 üzenetére
Szerintem egyelőre maradok az Acer Revo-nál, mint NAS. Bevált, ok, igaz nem 4W-ot kajál, hanem elvileg 25-öt, de évek óta hozzá se kellett nyúlnom, szépen frissíti a noip-s hosztnevet, ftp-n, ssh-n, samba-n kiszolgál.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
wassermann #21853 üzenetére
Köszönöm a választ! Szerintem bepróbálom ezt. Bár nem a legtöbbször értékelt eladó, igazán rossz értékelése nincs. Főleg ezért választom őt:
VGA video output formats:
640x480 ~ 1920x1200, all common resolutions
Szóval, ha nem jó lehet reklamálni. Egyébként nem hiszem, hogy bármiben különbözne a többitől. -
cinemazealot
addikt
válasz
wassermann #21832 üzenetére
De ha csak a kártyafoglalatot köti drótokkal az alaplaphoz, és hagyja azt a drótokon lengeni, már az is adhat annyi rugalmasságot a foglalatnak, hogy az autó rezgései ne okozzanak a kártyánál kontakthibát.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
wassermann #21790 üzenetére
köszi, sajna az én felbontásomat meg sem találtam... esetleg a win 10 lot oprendszerrel ez változhat?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21682 üzenetére
Ezt a DVB- valamit nem ertettem, de ott a masik topicban jol leirtad, igy mar ertem. Koszonom!
(Persze, oke, a kereso megvan...) -
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21680 üzenetére
Olyan a TV, nem kodoltak a csatornak. Szerintem...
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21673 üzenetére
Ez jo digitalis kabeltv-vel is, vagy teljesen rossz uton jarok?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21673 üzenetére
Nagyon szep munkassag!
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #21667 üzenetére
TV-műsort a Raspberry Pi-vel és a hálózatnak köszönhetően tabletről, mobilról is elérem
Tudnal nekem linkelni egy jo leirast, hogy tudnam ezt en is megoldani magamnak? -
MrSealRD
veterán
válasz
wassermann #21472 üzenetére
Pont ott nézegettem. Ha szerencsém van akkor pontosan szerepel a kártya neve a táblázatban. De a legtöbb helyen valami kódszámos típusjelzés van. Ami tök jó amúgy, de az eladók ezt ritkán rakják hirdetésbe. Na mindegy, akkor majd nekifutok még egyszer...
A sebességkülönbség témára tudsz mondani valamit? Gyorsabb kártyával érezni különbséget, vagy a Pi Zero lesz a szűk keresztmetszet?
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #21251 üzenetére
Leszedtem a RasPi Check-et, köszi.
De az lehet, hogy fullhd h264 és 3d iso lejátszásakor is 11%-on ketyeg a Pi?
Nyomtam refresh-et többször is lejátszás közben. -
cigam
titán
válasz
wassermann #21251 üzenetére
Persze, hogy nem a Pi gyújtja fel, hanem a tápegysége.
-
Mattb
senior tag
válasz
wassermann #21158 üzenetére
Miért olyan rossz a böngészés vele? Valamint linuxal sem fut jól?
-
cigam
titán
válasz
wassermann #21054 üzenetére
Az nem magyarázat arra, hogy az egyik lemez kilövi a másikat. Neki nem a lassú adatátvitel a gondja, hanem az, hogy nem tud egyszerre 2 merevlemezt használni.
robi1979
Az USB hub tápja rettentően kicsi. Ezt adták hozzá gyárilag? Egy port maximális terhelhetősége 0.5A. Ha van rajta 4 port, akkor Minumum 2A-es táppal kéne használni. Így garantálható csak, hogy maximális terhelésen is stabilan működjön. -
consono
nagyúr
válasz
wassermann #20718 üzenetére
Tényleg szép
De ugye csak az előfok csöves, a végfok MOSFET. Azért meghallgatnám
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #20645 üzenetére
értem, van benne igazság
akkor távval sem megy a dolog? -
lacko6
senior tag
válasz
wassermann #20453 üzenetére
Akkor úgy ahogy a licenszet.
-
BB9360
aktív tag
válasz
wassermann #20381 üzenetére
Úgy legyen, kösz!
-
Cool Face
aktív tag
válasz
wassermann #20320 üzenetére
Miért ne lenne életszerű mondjuk egy cserét követően, vagy csak egy próba erejéig? Én is több cd lejátszót vagy erősítőt hasonítottam már össze még sem állnak itthon polcokba a lejátszók...
Micsoda? A blu-ray filmek képminőségénél egyáltalán nem mindegy a videó jelfeldolgozás színvonala. Ez biztosítja a zajtalan, digitális hibáktól, artefaktoktól mentes megjelenítést, ez felelős a természetes színekért, a kontrasztért és minden egyébért, amitől a kép minősége legjobban függ. Próbálj rákötni a rendszeredre egy 10e ft-os Androidos lejátszót és egy Oppot. Utána mondd, hogy a TV-n múlik a dolog, de ez fordítva is igaz
-
Petyb00
aktív tag
válasz
wassermann #20239 üzenetére
Na ezt a verziót nem szeretném, meg 5 csatornás a távirányító így nem is lenne triviális a megvalósítása.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
wassermann #20239 üzenetére
Aki Raspberry-t használ házimoziba megtudná nekem mondani, hogy képminősége milyen médialejátszóhoz van a legközelebb vagy, hogy úgy általában milyen. Tudom elég szubjektív a dolog, de akinek van összehasonlítási alapja az tud róla véleményt alkotni.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #20163 üzenetére
Ez azért nem igaz, mert nem a 3D lejátszással van gond, kvázi azt nem tudnák megoldani rendesen akkor egyetértenék veled. De az teljesen jól működik, azzal önmagában nincs problémám. És hát minek 3D tévé ha nincs kihasználva?
A gond - mint írtam - ott kezdődik, hogy a kép nem áll vissza normál 2D-be illetve a rendszer működése 2D-ben (!) esetenként nem jó. Tehát a Real3D már megoldott, ezért nem értem a többi miért nem működik a rendszer többi része normálisan, ahogy kell. -
lacko6
senior tag
válasz
wassermann #20153 üzenetére
Networks: név (xy) megadás,Hungary (digi kábel) kiválasztva elmentve (nincsen más)
DVB Inputs 1.stick kiválasztva 2. Enabled 3.Networks (xy) kiválasztva elmentve
de mindig failed.Nálad is Hungary (digi kábel) van csak?
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #20135 üzenetére
hát végre sikerült telepíteni az adont és nagy nehezen meg is találtam a beállítási lehetőséget.
ott kipipáltam az 1,2A és simán elindult a vinyó, míg előtte meg lefagyott az egész rendszer és csak kihúz után újbóli indításra reagált.
Na majd most fogom nézni azt a bizonyos leócsárolt utánagyártott 2.1A ipon töltőmet, hogy melegszik-e és meddig fogja bírni? kellemes meleg a táp 20 perc után.
----------------------------------------------------------------------------
Más, esetleg egy szájbarágós leírás a gép sorozatszámot, hogyan tudom a kódok végett kinyerni? Előre is köszönöm. A beírt kód a kártyán marad vagy a Rpi-be íródik be? -
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #20126 üzenetére
Akkor sem értem... egyrészt nekem is USB3 házban van a HDD, másrészt ha a ház miatt igényli a nem egy hanem két USB csatlakozó ahhoz olyan kábelt adnak. De nem mondta, hogy ez lenne a gond (bár ha mind2 be van dugva akkor úgy is működnie kéne). Maga a RPi Config addon egyszerű, és ha már fent van nem lehet nem jól beállítani az USB áramellátást tehát ha valóban beállította csak az jut eszembe, hogy a RPi nem hibás lehet.
-
chosa91
aktív tag
válasz
wassermann #20112 üzenetére
Válaszod köszönöm, egyébiránt erről a szenzorról lenne szó.
Szummázva, megéri még felhajtanom egyet. (Már csak az a kérdés fogalmazódott meg bennem, miért nem gyárilag így adják ki?) -
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #20102 üzenetére
Bocs de eddig úgy olvastam, hogy inkább az olvasás a lényeg mivel felírtam a rendszert és gondolom a szolgáltatások kiolvasásához kell a gyors olvasás.
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #20095 üzenetére
Ez a REMAX 16 Gb már akkor jobb?
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #20095 üzenetére
Köce ezt nem fogom úgysem használni mert ez egy 32gb és az már túlzás volna.Csak még nem jött meg a kisebb.
-
Ultrazord
tag
válasz
wassermann #19949 üzenetére
Ez a legnagyobb táp.
http://malnapc.hu/yis/sunny-1460-5v-21a-tap-micro-usb-14m
kitben volt a kettővelilletve ez mitől más megmondanátok?
http://malnapc.hu/yis/sunny-1421-0605-w2e-6w-5v-eu-usb-aljzattal -
Ultrazord
tag
válasz
wassermann #19946 üzenetére
Úgy van, hogy ketteshez vettem anno, pár hónapja, most vettem egy hármast de tápot nem, és azóta csinálja csak.
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #19807 üzenetére
Havri1-nek szólt a válasz. Ő OE-t használ.
-
havri1
félisten
válasz
wassermann #19803 üzenetére
Köszi. 32gb a legkisebb kártyám, azt is megeszi igaz?
Kipróbálom, ha megint összeomlik. -
Nerd
aktív tag
válasz
wassermann #19585 üzenetére
OK, egyelore marad igy (CPU 1200-on a tobbit nem allitom).
Mas is sziv vele ahogy latom: https://discourse.osmc.tv/t/pi-3-config-txt-overclock-settings/14031
Eddigi tapasztalat:
- picit gyorsabb mint a 2-es. (menuk gyorsabb, streamelo pluginek responsivabbak, konyebben megbirkoznak az URL feloldassal...)
- OSMC-t hasznalok, 50 fok fole nem megy: stream nezessel fokent.
- wifijet egybol felismerte -
Nerd
aktív tag
válasz
wassermann #19578 üzenetére
ok, koszonom!
Mast kell meg feljebb huzni?
core_freq?
sdram_freq?Esetleg valaki tud adni egy default config.txt-t 3-as pi-re?
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #19546 üzenetére
Koszi, megtalaltam a pontokat, holnap ra is merek.
azbest(19555)
Nekem b+ van megis van rajta meropont. Vagy ettol felfele vettek le? De akkor ez nem is ad kozelitoleg sem helyes erteket? Mi az a charger doctor?
Mas.
Talaltam az rpi config misc reszeben olyat,h gpu memory in mb (512), ez azt jelenti ugye,h 512-boi mennyi a video memoria. Ez mire valo, marmint mit lehet ennek valtoztatasaval elerni.(Bocs az ekezetekert)
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #19546 üzenetére
sajnos azokat a teszt pontokat lehagyták a B+-tól kezdve, mondván van ledvillogtatós és szivárvány négyzetes visszajelzés, ha kevés a táp. A tüskéknél is lehetne mérni, de ott még óvatosabbnak kell lenni.
Nameg az usb oldalon egész más lehet a feszültség, ha limiten felül fogyasztana a rákötött eszköz.Én is átláltam charger doctoros méregetésre. A pi betáp oldalán, az usb oldalán lehet vele mérni. Például gyenge minőségű kábelt vagy usb oldali túlterhelést ki lehet szűrni.
Régi pi esetén persze továbbra is hasznos a teszpont ellenőrzése is.
-
ervinke2
csendes tag
válasz
wassermann #19499 üzenetére
Oké, de akkor a letöltési sebesség mitől van meg?
-
LógaGéza
veterán
válasz
wassermann #19467 üzenetére
Most egy 2.1A-es Sunny táp van benne, 1 db tuner, és a max_usb_current=1 is be van lőve, és nincs mellette más USB eszköz. Rosszul is leszek, ha erre is kell USB hub... Ha több tuner lesz, akkor persze, hogy kell, addigra meg is érkezik...
-
Cool Face
aktív tag
válasz
wassermann #19440 üzenetére
Nem kell sokat keresgetni pl youtubeon tömérdek videó van róla, hogy hőkamerával mérve 20 perc után akár 90 fok is lehet hűtés nélkül. Nem tudom, hogy ez mekkora hype de az tény, hogy az elődnél jóval melegebb.
btw, hogy honnan érdemes rendelni: 18.800ft-ért rendeltem 2,5A-os raspberry táppal és postával Angliából. Én azért pár napot eltöltöttem kereséssel, de ennél olcsóbbat nem találtam
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #19348 üzenetére
Így volt nálam is, de amikor aktív hubot tettem közé, akkor jó lett. Valamit lehet az openelec kernel matat, ami megzavarja induláskor. Az nem volt elég, hogy passzív módban tettek oda a hub-ot. Közben a pi zerommal is volt egy kör szívás, mit kiderült az enyém nem viszi a gyári emelt órajelet (talán statikus kisülés okozta, talán gyárilag ilyen). Így ezzel nem is foglalkoztam tovább, de egyszer majd nem árthat egy issue-t nyitni openelec-éknél ezzel kapcsolatban. Még direkt rá is mértem usb charger doctorral, hogy 150mA a működésközbeni fogyasztása csak az it9135 tuneremnek.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #19346 üzenetére
Sőt, a zero órajele/sebessége a gyári tuning miatt vagy 40%-kal több (1GHz), mint a normál első generációé, szóval alapból gyorsabb. Aktív hub pedig egyébként is erősen ajánlott (openelec alól valamiért anélkül nem is működött nálam a tunerkezelés, mikor más panasza alapján kipróbáltam multkor).
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #19298 üzenetére
Szia!
Megmondom őszintén, amikor használtam még régi crt tvm volt, ott a második bemenet 3 db rca volt, egy kép és a hagyományos fehér-piros sztereo hang. Ezeket egy mezei jack-RCA kábellel kötöttem össze (a hangot) és működött minden szépen. A video jelet pedig egy sima RCA-RCA kábel segitségével oldottam meg. Ezekhez nem kellett mókolnom a beállításokban.
-
válasz
wassermann #19298 üzenetére
Annyira, de annyira kíváncsi lennék arra, hogy mégis mi a fészkes jó fenéért kell ezzel variálni, miért nem lehet ez egységes.
MaCS
Szerk: Lenne ugye egy olyan elv, hogy az egyszerű felhasználó ne tudja összekeverni ezeket a dolgokat, azaz ha valamit valahova be tudok dugni, az lehetőleg működjön, de semmiképpen ne ártson. Ez ugye már a tápegységeknél megdől, azonos csatlakozóval van 5, 9, 12 és 19 voltos tápom is, nem is beszélve a polaritásról. (De van a szokás szerint 5 voltos csatlakozón 18 volt váltófeszültséget nyomató kockám is...)
Ott legalább lehet mondani, hogy nem lehet annyiféle csatlakozót forgalmazni, ahányféle feszültség van -- persze ez is kamu, de egye fene.
De hogy miért kell megcserélni egy már létező csatlakozó érintkezőit???? -
contaxg
veterán
válasz
wassermann #19245 üzenetére
Csak akkor kell illen spéci kártya ha pl. Kodi-t használsz, ott látványosan gyorsabb a műkődése egy ilyennel. Média (zene) rendererként a legegyszerűbb kártya is jó.
-
bwin.party
aktív tag
válasz
wassermann #19160 üzenetére
Garancia szempontjából melyik online shop a legjobb választás?
-
lacko6
senior tag
válasz
wassermann #19160 üzenetére
Mennyi lett?
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #19032 üzenetére
OK ty telepítés lesz
-
Beni2360
félisten
válasz
wassermann #19030 üzenetére
Ty de így sem indul adtam neki 2x 2.4A Y kábellel de semmi .
telepítem újból és remélem menni fog.
A másik kártyán levő cucc indul. -
golya87
őstag
válasz
wassermann #19017 üzenetére
Hivatalosan is megerősítve. Nekem még működik félig meddig, de valóban nem olyan, mint rég.
-
psg5
veterán
válasz
wassermann #18987 üzenetére
TV távirányítójával melyik lehet a jobb gomb?
Megvan: nem az ok-t nyomom, hanem a play gombot és menüvel indítja a videót
Köszi!
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #18969 üzenetére
Azért az odroid se, kutyafüle.
Voltál a fórumán?
A c1-re, ami az előző, van linux, openelec, android, volumio, stb.
Hardverkiegészítőből is pl. i2s hangkártya, stb.
Komoly háttere van annak is, jobb mint gondolnád.
Ahogy a C2-re hegesztenek egy perfektül működő openelec-et, már lépek is.... -
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #18674 üzenetére
Ok. Nekifutok.
Közben leszedtem noobs170.zip-et újabbat, mint ami a kártyán volt. Érdekes, hogy benen nem ISO és nem img van, hanem egyből az a fájlszerkezet, amit láttam a Total commanderrel a kártyán. Innéttől szabadabban gányolom -
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #18672 üzenetére
Köszi. A többi kérdésemre mit ajánlasz? Ezzel melyikkel induljak el a menüből?
Már annyit olvastam, de mindig üres kártyával
Egy edimax nano wifi van hozzá. Ezzel kompatibilis. Van hozzá cd, de nyilván azzal nem tudom installálni a driverét. Vagy ezt felismeri automatikusan. -
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #18612 üzenetére
Köszi!
Akkor egy 2015-ös tvvel nem kell ezekkel a beállításokkal foglalkozni, jól értem?
Más: tegnap észrevettem, hogy elmnet a képernyő felbontás desktopra. beállítottam az 1080p-t, a képfrissítés pedig 59,94 lett, gondoltam átrakom 60 hz-re, de akkor visszaáll a felbontás desktopra. Ez normális viselkedés?
Pi1 b+ -on 5.0.8-at használok.
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #18606 üzenetére
Szia!
Ez mit takar? Mármint mit lehet elérni ezekkel a beállításokkal?
-
psg5
veterán
válasz
wassermann #18572 üzenetére
Jogos.
Természetesen vezetékes utp kábelen van nálam minden. Elfogadom az akadozást. -
havri1
félisten
válasz
wassermann #18510 üzenetére
Én is kénytelen vagyok hagyni, mert azóta is stagnál ez az állapot
Kicsit gyengének érzem e téren a HW-t. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #18455 üzenetére
Lejátszás közben is lehet állítani a videora vonatkozó dolgokat és ott van olyan menüpont, hogy beállítás alapértelmezettként. Az nem menti el?
Mondjuk nálam az alapértelemzett "Auto" érték jól teszi a dolgát. Tévézni is szoktam vele.
(#18452) Osynho
Youtube-ra van kodi addon. Bár most épp lehet hibás, biztos változott az api. De akkor jön majd ki rá frissítés is.Nem hivatalos addon van spotifyre úgy látom [link]. Google musicra használok hasonlót. Mondjuk ha böngészőt nyit, akkor nem fog menni raspberry-n.
-
yusukee
aktív tag
válasz
wassermann #18447 üzenetére
Ez lesz az, köszi.
Azt meg lehet oldani, hogy ne kelljen minden videónál külön bekapcsolni? Nem találtam beállításokban ilyet.
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #18447 üzenetére
A deinterlace szerintem alapból be van kapcsolva, illetve létezne interlaced film? (ugyan nem írta a kérdező, hogy milyen videóról van szó).
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #18313 üzenetére
Annyira nem vészes, ezért ahhoz inkább nem nyúlok. Ha már lent van, ott könnyen és gyorsan lehet vele navigálni (akár kattintással, akár görgővel) ezért szeretem.
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #18308 üzenetére
Én is azzal használom. Nálad is lassú kissé az egérmutató haladása amikor pölö a kép felső részéről húzod le alulra vezérlőpanelhez? Ezen a sebességen (Win-hez hasonlóan) állítani nem lehet?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #18089 üzenetére
Áh tuti nem táp probléma... 0.7A alatt van a fogyasztása a teljes cuccnak. Pécébe mérőn keresztül dugva látom, hogy 0.15-öt fogyaszt az it9135 tunerem használat közben.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #18080 üzenetére
Engem mondjuk nem érint negatívan, mert nekem praktikusabb másikba dugni a tunereket, de így legalább tudom, hogy aki erre panaszkodik, az lehet jól csinálja amit csinál, csak a rendszer vicceli meg
Azért az zavaró, hogy elvileg kellő áramellátás mellett sem biztos, hogy eleget ad át induláskor a pi. -
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #18058 üzenetére
Értem és köszi. Ez az említett közvetlen HDD használat miatt hátrány, de mivel nem mindennapos használatban van áramtalanítással orvosolható (jobb híján, bár erre kitalálhattak volna vmi megoldást).
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #18024 üzenetére
köszönöm szépen!
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #18016 üzenetére
Ok, nem a 3D a lényeg, ne zavarjon, hogy 2 képet látsz.
Csak annyi infó kell, hogy folyamatos 60p-e, vagy megriccen néha.
Ha megy, megírnád pontosan melyik lejátszóprogi, milyen extra dolgot kell esetleg feltenni hozzá?
Nem volt még a kezeim között Pi B+, holnap kapok egyet kölcsönbe és hétfőn már hibátlanul kéne vinnie a fájlt.
Köszi -
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #17902 üzenetére
Remélem, mert nagyon kíváncsi vagyok milyen változást okoz. Mondjuk az 516 HUF nem egy ökör ára, de azért nem ártana ha valóban kézzel fogható (pontosabban szemmel látható) előnye lenne.
sztanozs: gondolom a serial alapján generálnak egy működő kódok amit elküldenek mail-ben. Ez nem igényel túl sok gyártási időt vagy költséget.
psg5: OE 6.0.0 nálam is csinált ilyet, de a 6.0.1 már nem. Mondjuk egy újraindítás (egész pontosan kihúz-bedug) után annál is bejött a kezdő oldal.
-
psg5
veterán
válasz
wassermann #17879 üzenetére
Pont most írtam meg az sd-re az Openelec-t...
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #17773 üzenetére
Én inkább szántam volna rá 10 percet megnézni mi a baja. Egy idő után egyre nagyobb limitáció a régi XBMC verzió használata.
Nyilván nem arra akartál utalni, hogy az ezeréves Raspbmc jobb. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #17569 üzenetére
bizony jól mondod. Nem mindegy a fizikai szektorméter. Pontosabban az egyszerre írható és törölhető blokkméret. Nagy fájlokat hasonlóan gyorsan kezelő kártyák közt hatalmas különbség jön ki, amikor kicsi fájlokat kell kezelni.
Régebben linkeltem is teszteket, ahol próbálták kimérni adott kártya milyen paraméterekkel rendelkezhet és a fájlrendszer létrehozásakor lehet ezzel optimalizálni. De földi halandó csak kiírja a képet és kész.
Plusz még a gyártók vagy szériák közt az is különbség lehet, hogy a kommunikációs protokollt hogyan valósították meg. Ezért vannak olyan kártyák, amelyeknél hibázik fájlok mentésekor, vagy kikapcsoláskor nem íródik ki időben az adat. Ezt szokták rendszeresen optimalizálni az alapítványos fejlesztők, például a samsung 16GB-os kártyám pár hónapja még hibázott vele, de elvileg a mostani rendszer már tartalmazza az optimalizációt, ami miatt elvileg már jó.
Más boardoknál is gyakran a sandisk-et ajánlják. Lehet, hogy ők jobbak a protokoll implementálásában. Vagy ez mindenütt elterjedt márka.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
wassermann #17450 üzenetére
Köszi a választ! (És a többieknek is):
Nekem egy ilyen HUB-om van: erre azt írják: Bus-Power 5 V 0.5 A (fastcharging port 5 V 1.5 A), a gyors töltő üzemmód fog működni a Pi2 esetén? Mert gondolom az alap 0.5A kevés lenne hozzá. Amúgy erről a HUB-ról gond nélkül megy egy 1 terrás WD külső winyó jelenleg (A notim-hoz).
Amúgy miért kéne a Pi2-őt is a HUB-ra kötnöm, mikor van neki saját tápja, vagy csak azért, hogy így is kevesebb elosztó dugaszt foglaljon?
Nem jobb a saját tápjával, a fenti paramétereket figyelembe véve?
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #17450 üzenetére
Nekem azt mondták a malnapc.hu -n, hogy a 2A táppal egy külső, 2,5" HDD-t simán tud kezelni és táppal ellátni. Van ettől eltérő, negatív tapasztalat ilyennel?
-
cigam
titán
válasz
wassermann #17373 üzenetére
De akkor 100%-on pörög mind a négy mag. Szerintem 0,3A-el számolj, és akkor a 10Ah aksival elmegy ~30órán át.
-
Laca0
addikt
válasz
wassermann #17228 üzenetére
Köszi, ez jó tipp lehet!
Majd holnap kipróbálom! Most inkább megnéztem vele egy jó akciófilmet, idegnyugtatónak.
A film jó volt, bár néha zöldesedés volt, a kodek megzavarodhatott... -
Laca0
addikt
válasz
wassermann #17186 üzenetére
Igen, bent van a config-ban és amúgy működik is windows-on. Az antennát egy Wayteq box-al is néztem, 80% fölött van mindig a jelminőség és a jelerősség is. A PC-s progi ezzel a tunerrel csak 55%-ot ír, de ritkán akad csak meg az adás.
zsozso17:
A rendszer menüben találsz egy olyat, hogy rpi config, ott tudod 1 gombnyomással kiterjeszteni. Ha light verzió van fent, akkor parancssorból kell indítani. -
Laca0
addikt
válasz
wassermann #17131 üzenetére
Köszi!
Igazság szerint ezt a részét én is tudom, de nem mindig működik.
Láthatóan ugyanaz a tvheadend backend fut OE, OSMC és Raspian alatt is, mégis az egyikben tud hangolni, a másikban meg nem, ugyanazzal a tuner fw-el!
Ez az egyik, eddig megfejtetlen problémám.
A másik a Raspian alatt a kliens telepítése. Ill. Raspian, azon belül pedig Kodi plugin telepítés. Ha apt-get-el felteszem a Kodi-t, abban alapból nincs semmilyen PVR kliens sem.
Nekem a stream-elés része megy androidra, windows-os gépre is, sőt netről is teszteltem már. Csak saját magán nem megy most, Raspian alatt.
OE verziókból valamelyiken ment, valamelyiken meg nem ment a hangolás. Tehát maga a backend működött, csak folyton FAIL volt a muxoknál.
Most azért próbálgatok ennyit, mert keresnék egy olyan verziót (akármelyik rendszerből), amelyiken megy a tvheadend, a vu+/enigma2, átmennek rendesen a HD hangok az erősítőre és megy a BD 3D lejátszás.
Szerintem nem akarok túl sokat, ezeket tudnia kellene... -
tamasgal
senior tag
válasz
wassermann #17036 üzenetére
Sajnálom, már szinte láttam is magam előtt ahogyan bevándorol a motyó egy hifi méretű házba és a gépről is lehetett volna vezérelni, ráadásul látványnak sem lett volna utolsó!
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #16965 üzenetére
-
válasz
wassermann #16963 üzenetére
Ez lehet így van, de 600 forint egy hűtőborda szettet nem összeg.
Meg ha semmit sem ér dizájnnal jóDe akkor mit szólnátok egy ilyenhez?
-
szasanyi
félisten
válasz
wassermann #16965 üzenetére
Remek, köszi szépen!
-
crissprivat
senior tag
válasz
wassermann #16963 üzenetére
Itt a pont
-
válasz
wassermann #16876 üzenetére
Javarészt 1080p/720p 24Hz-es anyagokat nézek, elvétve 1080i 50Hz. Akkor mire állítsam?
Egyébként a beállításokban azt valsztottam, hogy a forrásnak megfelelően váltsa a frekvenciát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest